2023. január 16. hétfő

jan. 16
0:12
Veszélyes "férfi csodaszerre" hívta fel a figyelmet az OGYÉI (Infostart)
Se engedélye nincs, se nem férfi csodaszer a Duleron nevű kapszula. Legalábbis erre figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
jan. 16
0:12
Ezt te sem hiszed el! Sokkot kapott a szellemvadász, amikor ráordított egy kísértet (Blikk)
Különös találkozás
jan. 16
0:12
Megépülhet a Club Aliga-beruházáshoz tartozó kikötőépület (AQUA)
A kikötő átépítése és bővítése a koncepció szerint a rövid távon megvalósítandó céljai közé tartozik. A hatalmas tiltakozást kiváltó balatoni beruházás elemei a közelmúltban többször is változtak, legutóbb a magaspart tetejére tervezett luxushotel már nem szerepelt a beruházó elképzelései között. Megkapta az építési engedélyt a Club Aliga-beruházás
jan. 16
0:15
Betiltották a dohányzást Mexikóban a szállodákban, a teraszokon, parkokban (Spabook)
Turisták számára is fontos változás lépett életbe január 15-ével Mexikó területén az új dohányzásellenes szabályozás értelmében. Mától tilos a dohányzás, valamint a dohánytermékek árusítása nem csupán zárt terekben, hanem a…
jan. 16
0:15
„Csak amikor elég sötét van, látod meg a csillagokat” – Ezt tanulom Martin Luther Kingtől (WMN)
Ma lenne a születésnapja, kilenc tőle származó idézettel tisztelgünk előtte.
jan. 16
0:15
Mocskos tészta (egy.hu)
Borbás Marcsi receptje
jan. 16
0:15
Nagy lökést kapott az európai villanyautó-gyártás (Zöldmánia)
Hatalmas ritkaföldfém-lelőhelyet találtak Svédországban, ami csökkenti Európa függését Kínától, egyúttal erősíti az unió energiaátalakításának alapjait. A svéd állami tulajdonú LKAB bányavállalat bejelentette, hogy felfedezte a legnagyobb ismert európai ritkaföldfém-lelőhelyet. Ez az anyag nélkülözhetetlen az elektromos járművek és szélturbinák gyá
jan. 16
0:19
Magyar síelő okozott balesetet, a rendőrség előállította – mit mond a jog? (Spabook)
Egy magyar síelő több embert elkaszált, miután leesett a szabálytalanul használt felvonóról. A balesetben 3 ember megsérült, egyiküket mentőhelikopter szállította kórházba. A rendőrség előállította, mivel segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.…
jan. 16
0:19
Új fogáshoz kevés, kidobni bűn – Négy maradékmentő ötlet lustáknak (WMN)
Szendvicsbe, falatkákba jó lesz! Elmondjuk, hogyan.
jan. 16
0:19
Erre jó egy kidobott karácsonyfa (Zöldmánia)
Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben. A 31 500 lakás és 480 közintézmény távfűtését szolgáló, tisztán biomasszaalapon működő pécsi Veolia Energia Magyarország Zrt. hőerőműve a feleslegessé váló karácsonyfák hasznosításával egy tö
jan. 16
0:23
20 dolog, amit a 80 éves Jordán Tamástól tanultam (WMN)
„Nincs mindenre mentség: a gyávaság a legnagyobb bűn, tanította nekünk Jordán” – olvassátok el, milyen nagyszerű ember a színész, rendező, színházalapító és -igazgató, Jordán Tamás. Boldog születésnapot kívánunk neki!
jan. 16
0:27
„Patikus, őrölt koponyát, lesz szíves!” – Pár száz éve még mind kannibálok voltunk (WMN)
A múmiák napjainkban felbecsülhetetlen értékű műkincsek. De ez nem volt mindig így.
jan. 16
0:31
„Én csak aggódom érted!” – A féltésbe csomagolt irigységről (WMN)
Bizonyára megkaptad már: „csak a te érdekedben mondom, mert szeretlek”. És lehet, a tanács pont nem a javadat szolgálta, csupán a másik rosszindulatáról szólt.
jan. 16
0:35
Filákovity Radojka: A gyászom csupa önvád és feltételes mód (WMN)
„Olykor még eljátszom a gondolattal, mi lett volna, ha ott és akkor bizonyos értelemben nem halok meg én is.”
jan. 16
4:24
Selma Blair minden beavatkozás ellenére vesztésre áll a betegségével szemben (ridikul.hu)
A színésznőt 2018-ban diagnosztizálták szklerózis multiplex-szel, nem hagyta el magát, sőt egy táncos tévé-showban is szerepet vállalt, amíg csak bírta a teste a mindennapos próbákat.
jan. 16
5:12
Úristen! Te soha nem olvasol? De még a feliratokat se? (She)
Sokunk hobbija az olvasás, és sok pozitív hatása van annak, ha valaki szereti a könyveket. Bár modern világunkban egyre nagyobb teret hódít a közösségi média, az online tartalmak, és a videó- vagy filmnézés, mégis rettentő fontos az olvasottság. Aki pedig nem szeret olvasni, elég sok jóból kimarad.
jan. 16
5:24
Honnan tudtam, hogy ki az az egy? (She)
Többször elgondolkodtam már azon, vajon mi minden játszódhat le a nagy nap reggelén annak a fejében, aki házasodni készül. Amikor az ember tudja, hogy ezt a jófajta izgalmat nem keveri össze a pánikrohammal, mert ösztönösen érzi, ennek így kell lennie és hazaérkezett.
jan. 16
5:24
Sporttal könnyebb a fogyás, mint csak diétával (WebBeteg)
Aki sportol, automatikusan egészségesebben is táplálkozik. A sport egészséges és segít a fogyásban is, ez már régóta ismert.
jan. 16
5:42
Most muszáj gyűlölnöm téged, hogy majd meg tudjak bocsátani (She)
Szeretnék én a nagyobb jellem lenni, de nem mindig megy, és lehet, hogy nem is mindig kell. Muszáj néha a kicsinyes érzéseinknek is teret adnunk, és én most így teszek. Nem merülök el a gyűlöletben, de inkább hagyom, hogy átsuhanjon rajtam, minthogy elfojtsam és egy óvatlan pillanatban kitörjön belőlem, mint egy gejzír.
jan. 16
5:54
Ha reggelente fogyasztod ezt az édességet még fogyhatsz is vele (Femcafe)
Mindannyian tudjuk, hogy a finomított cukor, illetve a szénhidrát a fogyókúrák legfőbb ellenségei, ennek ellenére szinte lehetetlen megválni tőlük. Pedig, ha okosan fogyasztjuk, egyik nagy kedvencünk még segíthet is a fogyásban.
jan. 16
5:57
Kudarcba fulladt újévi fogadalmak (WMN)
Miért van szükség apropóra, hogy változtassunk azon, amitől szenvedünk? Miért fullad kudarcba a legtöbb újévi fogadalom? Egyáltalán: mitől lesz jó egy fogadalom, amit ráadásul be is tudunk tartani? Pszichológus szerzőnk, Kazimir Ágnes megszívlelendő gondolatai:
jan. 16
6:00
Kényelmes fekvőhely pillanatok alatt, bárhol (Spa Trend Online)
Ha te is szeretsz kirándulni, úttalan utakon járni, akkor bizonyára jól jön majd a skandinávok okos találmánya, a légszófa. Ezt a pillanatok alatt felállítható, eszköz nélkül is felfújható ágyat bárhova magaddal viheted.
jan. 16
6:03
Utazó blogger lány a nepáli repülő szerencsétlenség egyik áldozata (Spabook)
A nepáli repülőgép-szerencsétlenség első megnevezett áldozata Elena Banduro 33 éves orosz utazó blogger lány. – tudta meg a DailyMail. Az áldozatok között 2 gyermek is volt. Természetesen minden élet egyformán…
jan. 16
6:18
Napi horoszkóp január 16.: a Szüzek párkapcsolata ingoványos talajra kerülhet, a Skorpiók hosszabb távú megoldásban gondolkodnak (Joy)
A csillagok a hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 16
6:39
A káposztafejű író és a hibátlan angyal – Jane Birkin és Serge Gainsbourg szerelme (Hamu és Gyémánt)
Közelgő hetvenes évek, művészet, cigaretta füst, bormámor és egy óriási szerelem. Jane Birkin és Serge Gainsbourg története olyan alapvetés a franciák életében, mint nálunk Ruttkai és Latinovits. A szépség és a szörnyeteg, az angol rózsa és a francia avantgárd, a hibátlan nő és a káposztafejű férfi – megannyi ragadványnév, amiket rájuk aggattak, hi
jan. 16
6:54
Megvan a Balaton-átúszás időpontja (AQUA)
Ha az időjárás is engedi, március 3-án tartják meg a 3. Téli Balaton-átúszást. A jelentkezőknek előtte kvalifikálniuk kell magukat, hogy egyéniben vagy váltóban rajthoz álljanak. Zimányi András 2019-ben elsőként vállalkozott arra, hogy a 7 fokos vízben megtegye a Szántód–Tihany közti távot, 2020-ban pedig már egy 15 fős társaság vágott neki a megmé
jan. 16
6:54
Ezek a vintage ruhatrendek 2023-ban újra tarolni fognak: stílusos köntösben térnek vissza (Femcafe)
Ha a mai legnépszerűbb trendeket nézed, valószínűleg neked is az jut eszedbe, hogy 2023 borzasztóan hasonlít 2003-ra vagy akár 1993-ra. Az Y2K divatja és a '90-es évek stílusai még mindig dominálnak, különösen a hírességek körében.
jan. 16
6:57
Kiderült, ez lehet a Vodafone új neve (Igényesférfi.hu)
Múlt hét elején lezárult a tranzakció, amelynek keretében a 4iG Nyrt. és a magyar állam 660 milliárd forintért megveszi a Vodafone Magyarország Zrt.-t, most pedig az is kiderült, hogyan hívhatják a jövőben a vállalatot.
jan. 16
6:57
Fotók: Pompás fényfestéssel ünnepelték a 60 éves avasi kilátót (Travelo)
A nagyszabású idei felújításra váró, közismert miskolci épületet hatvan évvel ezelőtt építették és adták át.
jan. 16
7:00
Minőségi gáz grillek kedvezményes áron (Spa Trend Online)
Használd ki a téli kedvezményeket és szerezd be álmaid gázgrilljét elérhető áron. A minőségi kanadai grillek ugyanis most 15%-os árcsökkenéssel érhetőek el!
jan. 16
7:03
15 milliót oszt szét a Vodafone pályázata (Zöldmánia)
A pályázati felhívás célja, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány ösztönözze és elismerje a digitálisan innovatív gondolkodású embereket és szervezeteket. Három kategóriában lehet pályázni, az egyik a kis- és középvállalatok digitalizációja, a másik a fintech, a harmadik pedig a fenntartható energia. Ez utóbbiban olyan megoldásokat várnak, amelye
jan. 16
7:18
Itt megnézheted, jár-e neked is a 13. havi: most emelt nyugdíj, februári dupla pénz jön (Ripost)
Nem csak a nyugdíjasok kapnak dupla pénzt februárban.
jan. 16
7:18
Rakj a kávédba vagy a teádba cukor helyett sót: a kínaiak is erre esküsznek, különös oka van annak, miért (Femcafe)
Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!
jan. 16
7:24
Rakj a kávédba vagy a teádba cukor helyett sót: a kínaiak is erre esküsznek, különös oka van annak, miért (Femcafe)
Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!
jan. 16
7:48
Ennyi volt, a Ráknak ma egy korszak lezárul (Metropol)
Ideje, hogy valami újat keressen.
jan. 16
7:51
200 millió forintot utasított vissza a 19 éves vállalkozó (Igényesférfi.hu)
Pachert Balázs sneakerekre épülő biznisze Budapesten már bizonyított, a Cápákhoz egy 200 millió forintos befektetésért jött a nemzetközi terjeszkedéshez, amelyért 10 százalékot lett volna hajlandó átadni cégéből.
jan. 16
7:51
Hannah Montana felemelte, majd csaknem tönkretette Miley Cyrust (WMN)
A tinilány élete – aki nappal átlagos kamasz, este pedig ünnepelt popsztár – a sorozatban mesés volt, ám a valóságban Miley Cyrus komoly árat fizetett a szerepért.
jan. 16
7:51
Kicsi belőle szerelmi vallomás, sok viszont a kapcsolat halála lehet – Pszichológust kérdeztünk a féltékenységről (egy.hu)
Mindannyian voltunk már féltékenyek, vagy megéltük azt, hogy ránk féltékeny valaki. Jó esetben sikerült határt szabni ennek a kellemetlen, szorongó érzésnek, még jobb esetben meg tudtuk beszélni a miértjét. De nem minden helyzetben alakul ez így: a nagyon erős féltékenység képes kapcsolatokat toxikussá alakítani, végérvényesen tönkre tenni. Molnár
jan. 16
8:18
Segítség! Mégis hogyan maradjak talpon a rosszindulatúak világában? (She)
Egyre inkább azt tapasztalom, hogy egyre több rosszindulatú ember vesz körül, akiknek lételemük, hogy tüzet, feszültséget szítsanak és a jelenlegi, egyébként is kilátástalan helyzetet még frusztráltabbá, nyomasztóbbá tegyék. Én ráadásul azok táborát erősítem, akik mágnesként vonzzák a negatívizmustól duzzadó lényeket, akik semmilyen határt nem isme
jan. 16
8:18
Lejárt, ellopták, megsérült? Így intézhetsz új személyi igazolványt 2023-ban (Ripost)
Mi a teendő, ha új iratot kell igényelnünk?
jan. 16
8:18
A meteorológusok figyelmeztetnek, ma leszakad az ég: Helyenként havazásra is kell számítani, mutatjuk a térképet (Femcafe)
Az az igazi, fogvacogtató hideg még mindig nem töri ránk az ajtót, de a tavaszias napoknak ezennel vége.
jan. 16
8:20
Agglegény túlélési kisokos egy nő szemszögéből (She)
Nőként csak elképzelni tudom, hogy miként is él egy agglegény, de annyit elárulhatok, hogy többel is találkoztam már. Egyedül élsz, lakótárs nélkül? Akkor most figyelj, segítek, hogy túléld a hétköznapokat!
jan. 16
8:21
Sima Barca-győzelem a spanyol Szuperkupa álomdöntőjében (Igényesférfi.hu)
Az FC Barcelona nyerte meg a spanyol labdarúgó Szuperkupát, miután a rijádi négyes döntő fináléjában meglepően simán, 3-1-re legyőzte az ősi rivális Real Madridot.
jan. 16
8:22
Nem vetlek meg azért, mert eldobtál... (She)
Ha nem úgy tűnsz fel az életemben, mint egy tornádó, amely magába szippantott, akkor soha nem tudom meg: még mindig képes vagyok úgy szeretni, mint rég, amikor még sértetlen volt a lelkem...
jan. 16
8:24
Itt az ideje, hogy elengedjük egymás kezét... (She)
Azt mondják, csak addig szabad egy szituációban maradni, amíg több a jó benne, mint a rossz. Ha pedig egyenlő arányban vannak, még mindig érdemes harcolni.
jan. 16
8:24
Ránctalanítani belülről is lehet (ridikul.hu)
Idővel arcápolási szokásaink megváltoznak. Tizenévesen a pattanások, manapság a szarkalábak és ráncok miatt aggódtunk.
jan. 16
8:33
Airbnb-alternatívák 2023-ban - Összegyűjtöttük a legjobb lehetőségeket (Travelo)
Ha garantált minőséget, személyesebb élményt vagy ingyenes szállást keresel, nézz szét ezeken az oldalakon.
jan. 16
8:51
Egy mesterséges intelligencia, ami másodpercek alatt leklónozza a hangod (Hamu és Gyémánt)
A Microsoft szerint az új mesterséges intelligenciájuk képes klónozni a hangunkat, hangszínnel együtt, akár már egy pár másodperces hangrészletből is.
jan. 16
9:18
Ez az olcsó téli zöldség a legjobb a köhögés ellen (Ripost)
Hatásosan csillapítja a kellemetlen tüneteket.
jan. 16
9:21
Milliárdos üzletet épített rá, így látja az értekezletek jövőjét (Igényesférfi.hu)
Azok az emberek és szervezetek lesznek sikeresek, akik értékelik az időt - a legértékesebb erőforrásukat - és hatékonyan használják fel.

Keresés