2023. december 1. péntek

dec. 1
0:12
Ünnepi nagykóstolót tart kedden a Pannon Bormíves Céh (Infostart)
A Pannon Karácsony Ünnepi Nagykóstolón december 5-én a Pannon Bormíves Céh 33 borászatának ünnepi tételeit kóstolhatják meg a résztvevők a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rendezvénytermében, ahol átadják az idei Bussay-díjat is.
dec. 1
0:12
A meghittség a részletekben rejlik – ez a hygge életérzés titka (x) (egy.hu)
A boldog élet nem szerencse, hanem bátorság kérdése – csak meg kell engednünk magunknak a hétköznapok apró örömeit, amelyek hangulatokká, érzésekké gömbölyítik a pillanatok örömmorzsáit. Európa legboldogabb nemzete, a dán nép ezt hygge-nek nevezi. Érdemes megtanulnunk tőlük észrevenni az egyszerűségben rejlő meghittség erejét, hiszen a boldogságot
dec. 1
0:12
Hat különleges karácsonyi vásár, ahová busszal is eljuthatunk (Utazási Élmények)
Az ünnepi hangulat városnézéssel is kombinálható, érdemes télen is új helyeket felfedezni.
dec. 1
3:24
Ezt árulja el rólunk a hajunk: miért tulajdonítunk akkora jelentőséget annak, hogy milyen a frizuránk? (Joy)
A haj és a hozzá kapcsolt szimbolikus jelentések végig kísérték az emberiség történetét.
dec. 1
3:48
Százszoros a különbség az ország legolcsóbb és legdrágább utcái között (Igényesférfi.hu)
Kiderült, melyik Magyarország legdrágább és legolcsóbb utcája az eladott ingatlanok ára alapján.
dec. 1
4:18
Vércukormérés: Fontos, hogy pontos legyen (WebBeteg)
Az otthoni vércukormérés ma már szervesen kapcsolódik a cukorbeteg-gondozás folyamatába. Az 1-es és az inzulinnal kezelt 2-es típusú cukorbetegeknek rendszeresen kell mérniük vércukorszintjüket, de a tablettával kezelt 2-es típusú cukorbetegek kezelését is elősegítheti a strukturált vércukormérés.
dec. 1
4:18
Autós kronográfot adott ki az IWC (Kronometer)
Hiába támogat jelentős motorsport csapatokat az IWC, valódi autós kronográfjuk még nem volt, csak klasszikus pilótaóráiknak adtak sportosabb köntöst. Az új Pilot’s Watch Performance Chronograph 41-nél marad a Pilot’s Watch…
dec. 1
4:24
Ezek után soha többé nem használsz illatos és színes toalettpapírt (Femcafe)
Mondanunk sem kell, mennyire fontos, hogy kellően odafigyeljünk a higiéniai előírásokra, amikor ellátogatunk a mellékhelyiségbe – ez alól pedig az sem képez kivételt, hogy pontosan milyen toalettpapírt vásárolunk otthonra.
dec. 1
4:48
„Engem is vertek, mégis ember lett belőlem” - avagy mennyit ér egy pofon? (She)
„Engem is vertek, mégis ember lett belőlem. Néha kell egy-egy nevelő célzatú pofon a gyereknek". Ugye, mindenkinek ismerősek ezek a mondatok?
dec. 1
4:48
Ezek az alkoholok különböző érzelmeket váltanak ki (in.hu)
A különböző alkoholfajták különböző érzelmekhez kapcsolódnak – derül ki egy, az alkohollal kapcsolatos felmérésből.Egyes alkoholfajták agresszívvá és magabiztossá teszik az embereket, mások pedig nyugodttá.Egy új kutatás szeerint a likőr agresszívebbé teszi az embereket, míg a bor éppen ellenkezőleg, nyugodtságot okoz és hozzá hasonlóan a sör is ös
dec. 1
4:54
Katalin és Vilmos ezért nem vacsorázhatnak együtt a gyerekeikkel karácsonykor (Hamu és Gyémánt)
A királyi család tagjainak számos szabályt kell betartaniuk: létezik királyi lépcsőetikett, különféle étkezési szokások, de még sorolni lehetne a számunka bizarr előírásokat. De természetesen ezeket a protokollokat nemcsak a család felnőtt tagjainak kell betartani, hanem a gyerekeknek is.
dec. 1
5:12
A legnépszerűbb kutyanévnapok decemberben (Háziállat)
A névnap, mint minden más jeles nap, kiváló alkalom az ünneplésre. Hazánkban a családtagok, barátok gyakran megajándékozzák egymást a névnapjukon. Mivel a kutyánk családtag, neki is jár egy kis ünneplés. De nekünk is öröm a megemlékezés, mert a kedvencünk a nevét tőlünk kapta. Lássuk milyen névnapokat ünnepelhetünk decemberben!
dec. 1
5:18
Mauritániában szégyen a soványság - ahhoz, hogy egy lány férjhez mehessen, jól meg kell híznia (She)
A világ legtöbb részén a vékony nők testesítik meg a szépségideált. Mauritánia egyes részein azonban pont az ellenkezője az érvényes: azt találják szexinek, ha egy nő jól meg van hízva, striái és narancsbőre van.
dec. 1
5:18
Visszatérhet Európa kedvenc hálókocsis vonatútja (Roadster)
Meglepő tény, de igaz, hogy a két főváros között a három évvel ezelőtt megszűnt járat volt az egyetlen közvetlen vasúti kapcsolat.
dec. 1
5:24
Húzni vagy nem húzni: 5 Tinder-kórság (She)
Az online randiappoknak köszönhetően akár gombnyomásra is rád találhat a szerelem – vagy mégsem? Megmutatjuk a leggyakoribb Tinder-kórságokat, és azt, miképp gyógyulj ki azokból.
dec. 1
5:48
Születésnap - ahogyan egy nárcisztikus ünnepel... (She)
Rohantam haza. Őrült napom volt, a főnököm éppen ma készült megveszni - nyilván, a legjobbkor. Csak azt láttam magam előtt, ahogy csapkodja az asztalomat és közben fennhangon kioktat valakit.
dec. 1
5:48
Ne sétálj bele a CSOK Plusz legveszélyesebb csapdájába! (Igényesférfi.hu)
A CSOK Plusz rejtett buktatójának kockázata leginkább azok esetében tűnik minimálisnak, akiknek már úton van (legalább 12 hetes magzatként) a gyermekük.
dec. 1
5:48
"Leginkább magamnak szeretnék megfelelni, és ez lelkileg gyakran megterhelő" (WMN)
"Nemcsak tojást kell tojni, hanem kotkodácsolni is kell" – mondja a Cápák között című műsorból is ismert Balogh Péter (Petya). A befektetővel együtt másokat is arról faggatott Z. Kocsis Blanka, szerintük mi a siker.
dec. 1
5:54
Zöld chili és chipotle bordák (Spa Trend Online)
Mexikói ízesítésű sertésborda pár alapanyagból!
dec. 1
5:54
Ezeket az ajakápoló összetevőket nagy ívbe kerüld el (in.hu)
Nem minden ajakápoló termék működik ténylegesen a száj rehidratálására, és a rossz termék még ronthat is a problémán.Gyakori probléma, hogy bár rendszeresen kenjük a szánkat ajakápolóval, mégis száraz marad. Ez azért van, mert nem minden ajakápoló működik az ajkak rehidratálására, sőt, van, ami csak tetézi a bajt. Ha olyan ajakbalzsamot választunk,
dec. 1
6:06
Ez az élelmiszer teljesen felborítja a tested működését, ha reggel fogyasztod (Femcafe)
Sokak számára a rohanó reggelek illetve reggelik egyik megmentője egy bizonyos gyümölcs, aminek bár vitathatatlanul van helye az étrendünkben, de semmiképpen se ilyenkor.
dec. 1
6:12
Napi horoszkóp december 1.: az Oroszlánok akaratukon kívül kerülnek kellemetlen helyzetbe, a Mérlegeknek nagy szükségük lesz a szerencséjükre (Joy)
A hónap első napja is izgalmakat ígér, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
dec. 1
6:18
Jövőre tovább lassul a világgazdaság, de egy jó hír azért van (Igényesférfi.hu)
Az OECD megállapította, hogy a világ legnagyobb gazdaságaira hasonló költségvetési nyomás nehezedik. Kiemelték továbbá, hogy a G7-es országokat sújtó adósságterhek a jelenlegi kilátások szerint még évekig növekedni fognak.
dec. 1
6:18
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert (Rakéta)
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
dec. 1
6:18
Az "éjjeli baglyok" igenis léteznek: van oka annak, ha éjjel érezzük magunkat hatékonyabbnak (egy.hu)
Vannak emberek, akik reggel aktívak, és olyanok is, akik éjjel tudnak igazán dolgozni. Utóbbiak a tudomány szerint intelligensebbek, ám több veszély leselkedik rájuk, mint azokra, akik az alvást választják éjjel. Ezért hiába vannak jobb képességeik, végül nem válnak sikeresebbé, mint a koránkelők.
dec. 1
6:24
Veszekedés és bunyó a boltokban – hogyan járjunk túl a gyors kasszások eszén? (Infostart)
A nagy diszkontláncok szerint a vásárlók érdekeit nézik, ugyanis a legtöbben nem szeretnek sokáig sorban állni.
dec. 1
6:30
Filléres mégis gyönyörű adventi koszorúk, amiket akár saját magad is elkészíthetsz (Femcafe)
Idén inkább a csináld-magad adventi koszorú mellett döntöttél? Mutatunk pár verziót, amit gond nélkül elkészíthetsz otthon!
dec. 1
6:36
Az idén eddig 129 hajógyár 338 használt jachtja cserélt gazdát a piacon (AQUA)
Az érintett hajógyárak átfedést mutatnak a Global Order Book (építés alatt álló vagy megrendelt jachtok listája) adataival – a 24 méternél hosszabb szegmensben. Az eladások oroszlánrészét az olasz hajógyárak jachtjai teszik ki, a Sanlorenzo verseng az Azimuttal és a Benettivel a használt jachtok piacának első helyéért, előbbi áll nyerésre, mivel 20
dec. 1
6:36
A világ legrészegesebb madara: íme az új-zélandi óriás-gyümölcsgalamb (Hamu és Gyémánt)
Az új-zélandi óriás-gyümölcsgalamb (maori nevén: kereru) egy gyönyörű színekben pompázó madár, amely egy furcsa szokással rendelkezik, melynek következtében egyszerűen lerészegedik.
dec. 1
6:48
Már ezen a hétvégén sportos programokkal vár a Mikulás a Balatonnál (Travelo)
Valószínűleg a Balatonon a legnagyobb a Mikulás és adventi rendezvények száma Magyarországon.
dec. 1
6:54
A Liverpool egyiptomi világsztárját lenyűgözi Szoboszlai rúgótechnikája (Igényesférfi.hu)
Mohamed Szalah a Sky Sportson válaszolt a rajongók által feltett kérdésekre. A Liverpool egyiptomi játékosát magyar csapattársáról, Szoboszlai Dominikről is faggatták, s Szalah válaszában nem fukarkodott a dicsérő szavakkal.
dec. 1
7:18
Újabb 3 helyet lépett előre a magyar labdarúgó-válogatott (Igényesférfi.hu)
A magyar labdarúgó-válogatott újabb három helyet előrelépve immáron a 27. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.
dec. 1
7:36
Kutyaepilepszia: tünetek és kezelési lehetőségek (Háziállat)
Mik a kutya epilepszia tünetei, és mit tehetünk, milyen gyógymódok vannak, ha epilepsziás a kutyánk?
dec. 1
7:48
Stankovic: vérrel, verejtékkel, a végsőkig küzdöttünk (Igényesférfi.hu)
Dejan Stankovic vezetőedző szerint annak köszönhető, hogy a Ferencváros az utolsó pillanatban Aleksandar Pesic bombagóljával megszerezte a győztes gólt a Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, hogy csapata vérrel, verejtékkel a végsőkig küzdött.
dec. 1
7:48
"Egy HIV-vel élőnek nem a HIV a legnagyobb problémája, hanem a társadalom tudatlansága" (WMN)
Hány embert regisztráltak HIV-pozitívként idehaza az utóbbi években? Mit lenne nagyon fontos mindenkinek tudnia erről az állapotról? Kinek és milyen gyakran lenne jó szűrésre járni? A HIV/AIDS világnapján szakértőket kérdezett a magyarországi helyzetről Kanicsár Ádám András.
dec. 1
7:48
Három beszélgetés jobb irányba terelhet egy egész életet – önkéntes szakemberek támogatják a krízisben lévőket (egy.hu)
Az utóbbi három évben egyik – egész világot érintő – krízis követi a másikat. A Covid után a háború kihívásaival is meg kellett küzdenünk, és sokak mai napig nem élhetnek otthonukban, saját országukban a küzdelmek vagy éppen a besorozás félelme miatt. Többek között őket támogatja az önkéntes segítőkből összeállt Pszi Pont Alapítvány.
dec. 1
7:54
5 tipp, ha még sosem futottál rendszeresen, de nagyon szeretnél (Hamu és Gyémánt)
A futás nem csupán a testünk, de a lelkünk számára is komoly kihívásokat és belső fejlődést rejt magában. Az első lépés mindig a legkeményebb, de valójában a legfontosabb is egyben. Íme öt meglepően egyszerű, ám hatékony tipp, amit érdemes betartanunk, ha bele szeretnénk vágni a futásba.
dec. 1
7:54
Ma már elég vitatható az Igazából szerelem egy jelenete? (in.hu)
Richard Curtis egy interjúban elmondta, hogy az idén 20. évfordulóját ünneplő film egyik ikonikus jelenete elég furán hat ma. Az Igazából szerelem kerek évfordulója kapcsán mi is írtunk már róla, hogy Richard Curtis rendező több interjúban is felidézte a film forgatását és néhány anektodát. Nemrég derült ki, hogy a forgatás idején mindössze 18 éves
dec. 1
8:12
Elhagytam a jóképű vőlegényemet egy csúnya, öreg professzorért (She)
– Szia, beszélnünk kell! A szokott helyen találkozhatunk? – hívott fel kétségbeesve a barátnőm az éjszaka közepén. Mint kiderült, Zita éppen akkor hagyta el a vőlegényét, és vissza se nézett, hiszen amikor a kedvenc kávézónkhoz ért zilálva, kezében szorongatta az ex vőlegényével együtt vásárolt páfrányt.
dec. 1
8:12
A Kos fejjel megy ma a falnak, de nemes célért küzdhet (Metropol)
Az igazságérzete nem hagyja, hogy feladja a küzdelmeket.
dec. 1
8:12
Csatlos Tünde: Ahol négy-öt gyerek mondja: Anya, szeretlek! (Képmás)
A nagycsaládok élete nem mindig egyszerű, de az esetleges nehézségeket bőven ellensúlyozza az a szeretet, ami a gyerekekből árad a szülők felé. Csatlos Tünde három család történetén keresztül mutatta be az örömteli mindennapokat és a csapatmunka fontosságát. Cikke, amely a Nőileg hasábjain jelent meg, a Média a Családért-díj külhoni jelöltje lett.
dec. 1
8:14
Bereczki Szilvia: Egy élet széki népviseletben, Kolozsváron: "Lehettem volna én is városi naccsága’, de a viseletem nélkül nem tudtam meglenni" (Képmás)
Férjével 58 éve házasodott össze, Székről csak a gyerekek tanulmányai miatt költözött Kolozsvárra több évtizeddel ezelőtt. Identitását viszont nem vesztette el, máig népviseletben jár, megtartotta régi szokásait is. Fülöp Klára élettörténetét Bereczki Szilvia jegyezte le, akinek cikke, amely a Maszol.ro felületén jelent meg, a Média a Családért-díj
dec. 1
8:16
Ferenczi-Bónis Orsolya : "Igenis merni kell beszélni" – Kovács András Péter gyermekkori traumákról és kitörésről (Képmás)
A szülők alkoholizmusa nyomot hagy a gyerekeken, sokukat több évtizeddel később is kínozza annak traumája. Ezzel küzdött meg Kovács András Péter is, aki édesapja függőségét hordozta szálkaként a bőre alatt. A Karinthy-gyűrűs humoristával Ferenczi-Bónis Orsolya beszélgetett, interjúja , ami a Magyar Krónika online felületén jelent meg, a Média a Csa
dec. 1
8:18
Bugatti névvel érkezik új kínai autó a piacra (Igényesférfi.hu)
A családi crossover Haval Veyron néven kerül majd forgalomba Kínában, ám köszönőviszonyban sem lesz a Bugatti Veyronnal, a franciák legendás sportkocsijával.
dec. 1
8:18
Dörmer Csaba: "A testem cigány, az agyam fehér" – roma gyerekek, akiket örökbe fogadtak, és a szülők, akik adoptálták őket (Képmás)
Az örökbefogadás témáját sokféleképpen fel lehet dolgozni, az egyik legnehezebb az, ami a kérdést a roma gyerekek irányából közelíti. Mert míg rengetegen várnak arra, hogy a családjuk ily módon bővülhessen, addig ilyen származású gyereket sokan eleve nem akarnak magukhoz venni. A Fókusz csapata olyan szülőket mutatott be, akik ezt megtették, döntés
dec. 1
8:30
Sokan nem (jól) tudják, mikor milyen vitamint érdemes bevenni (Infostart)
A C- és a D-vitamin is erősíti az immunrendszerünket, mégsem keresettek széles körben idehaza, és sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mit és mikor érdemes szedni.
dec. 1
8:30
Ezek lesznek a következő év utazási trendjei (Travelo)
Alkoholmentes utazás vagy filmes helyszínek felkeresése? Az sem mindegy, van-e jacuzzi. Mutatjuk, hogyan választunk úti célt 2024-ben!
dec. 1
8:36
5 decemberi Netflix-film, amit nem érdemes kihagyni! (Hamu és Gyémánt)
A Netflix számos remek premiert tartogat számunkra 2023 utolsó hónapjára is. Az alábbi listában összeszedtünk öt olyan filmet, amely igazi kikapcsolódást nyújthat az előttünk álló napokra, mielőtt berobbanna az ünnepi rohanás!
dec. 1
8:48
Kiderült, mikor fog játszódni az Alien: Romulus sci-fi (Igényesférfi.hu)
Az Alien franchise sem maradt ki a sorból és Alien: Romulus címmel érkezik az új történet. Most pedig az is kiderült, hogyan illeszkedik a franchise időrendjébe a film.
dec. 1
8:48
A hely, ahol a szalontüdő és a bárányhere a legnépszerűbb fogás (Roadster)
Ilyen a magyar ételekre alapuló őszinte, kortárs bisztrókonyha.

Keresés