Hírarchívum - Életmód - 2023 február

2023. február 1. szerda

febr. 1
0:12
Minden bezuhant? Ordított Gáspár Zsolti és magára hagyta Demcsák Zsuzsát: a kamerák mindent vettek (Blikk)
Mi történt ott?
febr. 1
0:12
Michael Jackson unokaöccse játssza a címszerepet a Michael című életrajzi filmben (Ez a lényeg)
A film Michael Jackson hagyatékának kezelőivel együttműködve készül, ami hatással lehet arra, hogyan mutatja be az énekes ellen élete során, majd halála után felhozott gyermekmolesztálási vádakat.
febr. 1
0:12
Gyorsan vacsora? 15 recept készételek helyett (egy.hu)
Nincs idő főzni? Ki mondta, hogy csak a készételek vannak meg gyorsan? Mutatjuk, hogyan lehet egészséges ételeket is 15-25 perc alatt elkészíteni! Miközben a család leveszi a kabátot, cipőt, magához tér, a konyhában elmeséli milyen volt a napja, te már készen is vagy!
febr. 1
0:12
Idegenvezetők mesélnek: Ezúttal sem csalódtunk, mert Törökország csodás volt (Utazási Élmények)
Évtizedek óta turizmusban dolgozom. A munkám a hobbym, a hobbym a munkám: az utazás. Szervezett út-párti vagyok, mert meg vagyok győződve arról, hogy a töredéke információt sem tudom összeszedni annak, ami egy jól felkészült helyi kolléga fejében van.
febr. 1
0:15
Kudarc: a vitorlázás nem került vissza a paralimpia programjába (AQUA)
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (Ipc) január 30-i döntése szerint többek között a vitorlázás sem szerepel a 2028-as paralimpia programjában. David Graham, a World Sailing vezérigazgatója: „Teljes mértékben tiszteletben tartjuk az Ipc döntését, tisztában vagyunk vele, hogy az Ipc igazgatótanácsának milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a foly
febr. 1
0:15
Állati jó ez a nászút! – Szex közben lecsapó gekkók és denevérek a Paradicsomban (WMN)
Krajnyik Cinti elutazott öt hétre Délkelet-Ázsiába a vőlegényével. És kalandokból nem volt hiány.
febr. 1
0:15
Kitartóan emelkedik a téli Balaton vízszintje (Balatonica)
A magyarországi tavak aktuális vízszintjéről szóló vízügyi jelentéseket újabban olyan drukkal követjük, mint egykor a lottószámok sorsolását. A Balatonról ma reggel nyilvánosságra hozott adat 93 centiméteres vízállást jelez. De mit is jelent ez pontosan? Mennyire örülhetünk ennek az adatnak? Na, és mi a helyzet a Velencei-tóval?
febr. 1
0:16
A híres próféta, Baba Vanga elgondolkodtató szavai a családról: "az anya nem az, aki szült, hanem az, aki nevelt és nevelt" (Blikk)
Ezen a napon született a nagy bolgár prófétanő, Vanga. A híres tisztánlátó kutatói azt állítják, hogy jóslatainak 85%-a teljesült eddig.
febr. 1
0:16
El a „bezzegekkel” a mellemről! – Nők egymásról (egy.hu)
„Régóta a bögyömben van – a szó legteljesebb értelmében –, hogy erről a témáról beszélnünk kell. A feminizmust mi találtuk ki, de vegyük észre, gyakrabban használjuk egymás ellen, mint egymásért, a női szolidaritás erősítése érdekében” – írta egy olvasónk az alábbi cikke mellé magyarázatként. Lujza gondolatait közöljük.
febr. 1
0:18
Google Pixel Fold – arra hajlik, hogy nagy dobás lesz belőle (Blikk)
Minden okostelefon-gyártó összehajtható képszüléket akar. A divat- és marketingszempontokon túl ennek praktikus okai is vannak. Van olyan fogyasztói réteg, amelynek az így elérhető funkciók elég fontosak ahhoz, hogy meg is fizesse őket. Úgy néz ki, hogy erről a Google sem akar lecsúszni, és bemutatja a régen várt Pixel Foldot.
febr. 1
0:18
Hogyan válasszuk ki a tökéletes kistáskát? – A clutch minden eseményhez illik! (egy.hu)
A borítéktáska egy igazán népszerű alkalmi táskának számít. Manapság sokféle akad belőle ráadásul, de nem egyszerű kiválasztani a nekünk megfelelőt. Az alábbi pár tipp segít abban, hogy olyan borítéktáskát találjunk, amit valóban imádni fogunk majd!
febr. 1
0:19
Mik az új biciklis trendek a Balatonnál? (Balatonica)
A helyi szállásadók úgy készülnek, hogy 2023-ban újabb lendületet kaphat a balatoni turizmus biciklis tagozata. A tavalyi átadás óta már egészen Budapesttől a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral. A tó körüli tekerést korszerű szolgáltatások, színes-szagos applikációk, szezonális versenyek népszerűsítik. Melyiket válasszuk?
febr. 1
0:22
A Nasa bejelentette, hogy mikor indítja el űrjárművét a világgazdaság 75 ezerszeresét érő kincsesbolygóhoz (Blikk)
A NASA már tavaly el akarta indítani kutatóűrhajóját a 16 Psyche nevű aszteroidához, amely a feltételezések szerint szinte teljesen drága fémekből áll, mert valaha egy nagyobb bolygó magja lehetett. Aki ki tudná bányászni, és a Földre tudná juttatni, amit ott talál, gazdagabb lehetne Dárius királynál is.
febr. 1
0:23
Ki szeretne ronda pulcsiban forraltborozni? (Balatonica)
Badacsonytomaj a maradékokra játszik ezen a hétvégén. Az ünnepi forgatagból hátramaradt alapanyagokból, elnyűtt ormótlan pulcsikban forralt bort főznek a versengő csapatok. Ennél murisabb programot keresve sem találnánk a január végi holtszezonban. De honnan is ennyire ismerősek ezek a ronda szvetterek?
febr. 1
0:26
A repülőgép, amely úgy száguld a hangsebesség közelében, mint más jármű még soha – A gyártó cég csak lapátok nélküli szteroidos ventilátornak hívja a hajtóművet (Blikk)
A seattle-i székhelyű Jetoptera startup cég propeller nélküli hajtóművekkel ellátott, függőlegesen fel- és leszálló (VTOL) járműveket tervez, amelyekkel a városi repülés jövője csendesebb, biztonságosabb és gyorsabb lehet. Sőt, az amerikai légireő is igen kíváncsi.
febr. 1
0:27
Lappföld: menthetők a tűlevelű őserdők? (Balatonica)
A Mikulás, Rudolf és a karácsonyfa miatt évente legalább egyszer eszünkbe szokott jutni a finnek északi vidéke, Lappföld. Máskülönben vajon mennyit tudunk az ottani természeti viszonyokról? Biztonságban vannak az Északi-sarkkör sok száz éves őserdejei? Kalandozzunk kicsit távoli nyelvrokonaink, a lappok mesés tájain!
febr. 1
0:30
A gépi intelligencia egy teljesen új világot hoz létre olyan gyorsan, hogy alig hiszünk majd a szemünknek – És lesznek, akiknek ez fáj majd! (Blikk)
A mesterséges intelligencia egy mindent átalakító általános technológia, amely hatalmas fegyver a kezünkben a gyors fejlődéshez, de valószínűleg kétélű kard, amelynek lesznek kellemetlen, olykor kegyetlen hatásai is.
febr. 1
0:31
Alkatrészekből új szobrot avattak a dörgicsei autógyűjteményben (Balatonica)
A Balaton-felvidéki Dörgicsén 2020 szeptembere óta bejelentkezéssel látogatható Kaáli professzor privát veteránjármű-gyűjteménye. Az oldtimer gépkocsikat és motorbicikliket felvonultató 140 tételes kiállítás a maga nemében egyedülálló az országban. A napokban fémszobrot avattak: egy gépelemekből összeforrasztott vadlovat, a Ford Mustang világhírű l
febr. 1
0:35
Magyar zenészek húzzák sikersorozatokban (Balatonica)
Vég nélkül faljuk az amerikai sorozatokat, mondván, hogy a magyarok úgysem tudnának ilyen profi munkát végezni. Talán felülbíráljuk ezt a sommás véleményt, ha tudomásunkra jut, hogy a sorozatokban hallható eredeti zenék jelentős részét magyarországi stúdiókban veszik fel, magyar zenészekkel. Voltaképp hogy is zajlik ez a gyakorlatban?
febr. 1
0:39
Tesztelték a vízimentők csodaeszközét (Balatonica)
A vízimentős hírekben többnyire nem sok jóra számíthatunk, de legújabb híradásuk kivételesen egy szenzációs tudományos áttörésről szól. SIkeresen teszteltek egy olyan hangradaros kézieszközt, amellyel másodpercek alatt be lehet mérni, akár 4000 négyzetméteres körzetben, hogy pontosan hol van a víz alá merült emberi test. Most mégis a mi segítségünk
febr. 1
0:43
Munkát keresel a Balcsinál? Itt kíváncsiak rád! (Balatonica)
2023 tavaszán megnyílik a balatonakarattyai volt MÁV-üdülő helyén felépített MNB Oktatási és Konferencia Központ, a BOKK. Fontos bejelentés a tóparton állást keresőknek, hogy február 2-án toborzó napot tartanak az intézmény vezetői, ahol az év egészére keresnek megbízható új munkaerőt. Részletekért görgess lejjebb!
febr. 1
0:47
A hét idézete az újrakezdésről (Balatonica)
Sokunk örömére egyre több balatoni fürdőhelyre költözött ki strandkönyvtár, azaz használt könyvek ingyenes csere-beréje. A régi kiadványok gyakran a nyaralókban felejtett, elárvult gyűjtemények kipakolásából valók, és időnként igazi gyöngyszemekre is találni közöttük. A hét idézetét pontosan ilyen felfedezésnek köszönhetjük.
febr. 1
0:51
Aranyérmes lett a Balaton Gin (Balatonica)
Birs, szőlő, bodza és levendula egyetlen kortyolásban: mi lehet az? Hát persze, hogy az EKF itala, a Somló hegyi Balaton Gin! A hazai ízeket egyesítő párlat folytatja sikerszériáját: most épp a rangos londoni World Gin Awards-on kapott aranyérmet. Érdemes addig rendelni, amíg van belőle készleten!
febr. 1
3:18
Meglepő Barbie-babát készített a Mattel (Infostart)
A korábban túlszexualizált, vékony babáiról ismert gyártó korzettet viselő, gerincferdüléses babát dob piacra.
febr. 1
3:18
Hólyaghurut: súlyos bajt okozhat kezeletlenül (x) (HáziPatika)
A hólyaghurut nem válogat.
febr. 1
4:21
Videóüzenettel köszöntötte David Backham a 102 éves rajongóját (ridikul.hu)
Egyre jobban tetszik a briteknek, hogy a sztárfocista milyen kedves a rajongóival. Az ismert angol játékos videóval köszöntette a 102 éves Mona Hurry-t, aki megkönnyezte a bensőséges beszélgetést. A második világháborús veterán bátorsága és élete lenyűgözte a Backhamet, aki ennek hangot is adott és ajándékkal is kedveskedett az idős hölgynek.
febr. 1
4:21
Vintage Rolex frissen a gyárból – Tudor Black Bay Pro (Kronometer)
Nem egy embernek a Tudor egyenlő a Black Bay kollekcióval. Ez jól példázza, mekkora siker lett a 2012-ben bemutatott kollekció. Látszólagos célja az volt, hogy a márkát minél messzebb terelje…
febr. 1
4:30
Milyen fény csökkentheti a stresszt? (Vital)
Egészen elképesztő az a kutatási adat, mely szerint egy átlagember idejének több mint 90%-át zárt térben tölti anélkül, hogy napfény érné. Az emberi szervezetnek sokkal nagyobb szüksége van a természetes fényre, mint gondolnánk.
febr. 1
4:33
A top 10 legabszurdabb szexjelenet a Fehér Lótusz 2. évadából, amit csak nagyon nehezen tudunk feldolgozni (Joy)
Nem is tudjuk, hogy hol kezdjük.
febr. 1
4:45
Ez lenne a legbizarrabb cipőtrend? A híres nők máris imádják és megvan rá az okuk (Joy)
Újra egy megosztó darab került a figyelem középpontjába.
febr. 1
4:48
Tényleg bélrákot okozhat a székrekedés? (HáziPatika)
Nem kell mindig egyből a legrosszabbra gondolni.
febr. 1
4:57
Az ok, ami miatt ne kérd só nélkül a mekis sült krumplit (Nosalty)
Sokan azért kérik só nélkül a sült krumplit a mekiben, hogy tutira friss, meleg körethez jussanak. Egy mekis alkalmazott azonban egy sokkal jobb módszert fed fel a friss sült krumpli megkaparintására.
febr. 1
5:03
A sportember, aki az élet minden területén bajnokká vált – 145 éve született Hajós Alfréd (Hamu és Gyémánt)
Kétszeres olimpiai bajnok úszó, magyar válogatott futballista, legendás épületek megálmodója. Hajós Alfréd számos, egymástól teljesen eltérő területen hagyott kitörölhetetlen nyomot maga után, az alábbi cikkben pedig a születésének 145. évfordulója alkalmából a valaha élt egyik legnagyobb magyar sportemberre emlékezünk.
febr. 1
5:12
Te félembernek érzed magad, ha nincs párod? (She)
Hol volt, hol nem volt, egyszer régen, nagyon régen egyetlen, nagy gömb testben élt férfi és nő, négy karral és négy lábbal, megbonthatatlan egységben, ők alkották együtt az androgün névre hallgató lényt, ami olyan tökéletes volt és olyan harmóniában élt önmagával, hogy még az istenek is megirigyelték. Féltékenységükben – meg azért is, mert az andr
febr. 1
5:21
Ártalmas-e a tüsszentés visszatartása? (WebBeteg)
Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor a tüsszentés kínosnak, illetlennek, vagy rosszul időzítettnek tűnhetett. Akár egy zsúfolt helyen, vagy beszélgetés közben, akár állásinterjún, színházban, étteremben és még sorolhatnánk.
febr. 1
5:24
Újabb probléma, amit a koronavírus-fertőzés okozhat (HáziPatika)
A gyógyulást követően akár egy évig is számolhatnak ezzel a páciensek.
febr. 1
5:30
Figyelmeztetés nélkül öl ez a betegség (Vital)
A magas vérnyomás olyan extra terhet ró a szívre és az erekre, amely gyengítheti és rombolhatja azokat.
febr. 1
5:30
Megpróbáltuk, de nekünk csak a szeretői viszony jutott (She)
Elsőként tisztázzuk, hogy szeretői viszony nem csak akkor alakulhat ki két ember között, ha valamelyik félnek párja van. Az én esetemben sem ez történt, megismerkedésünkkor ugyanis mindketten facérok voltunk.
febr. 1
5:33
7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna (Joy)
A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.
febr. 1
5:39
Nézz be Meghan Markle egykori otthonába - ilyen körülmények között élt a színésznőből lett hercegné (Femcafe)
A sussexi hercegné hét éven keresztül lakott egy torontói bérelt házban, amit a palotára, majd egy 6 milliárd forint értékű montecitói birtokra cserélt.
febr. 1
5:39
A diéta, aminek Tom Cruise fiatalos megjelenését köszönheti (Nosalty)
Szinte hihetetlen, de Tom Cruise már elmúlt 6éves, ennek ellenére több tíz évet letagadhatna korából. Nézzük, milyen diétát követ, hogy megtartsa tökéletes formáját.
febr. 1
5:42
Nekem jutott a feladat, hogy felszámoljak egy egész életet (She)
A halál az élet szerves része, mégis nehéz megbirkózni a gondolattal, hogy aki tegnap még velünk volt, akivel együtt nevettünk, együtt vacsoráztunk, esetleg vitáztunk, az másnap már nincs többé. Örökre búcsút kell intenünk neki.
febr. 1
5:51
Megmentik az enyészettől a füredi luxusvillát (24.hu)
A tizenhárom szobás szálloda a századfordulós Balatonfüred eleganciáját fogalmazza újra.
febr. 1
5:51
Ezt árulják el a bizarr pszichiátriai diagnózisok az emberi elméről (WMN)
Komoly politikai, üzleti vagy egyéb hasznot húzhatnak emberek abból, ha beteggé nyilvánítanak másokat.
febr. 1
5:54
Terjednek a "sötét mintázatú" módszerek az interneten (Infostart)
Egyre gyakoribb a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben.
febr. 1
6:03
Reggeli taco a grillről (Spa Trend Online)
Ha horgászatra vagy kempingezésre is magaddal viszed kedvenc kis grilledet, akkor ezt a finom reggeli gyorsan összedobhatod rajta és jól indul a nap!
febr. 1
6:18
Mennyi B12-vitaminra van szükségünk naponta? (HáziPatika)
Hiánya komoly veszélyt jelenthet az egészségünkre.
febr. 1
6:18
Könyveivel a gyerekek egész sorának szívébe ültette el a természet szeretetének magvait – elhunyt Schmidt Egon (egy.hu)
A veszteségnek ezernyi arca van – legfájóbb a némaság és a megrekedt szavak özöne. Az a csontig hatoló érzés, amikor a művésznek festenie kéne, de a remegéstől megcsúszik a keze a papíron. Amikor egy írónak szavakba kellene öntenie egy legenda születését, de nincs az a pont, ahol el lehetne kezdeni. Amikor egyszerre üres és túlzsúfoltan kavargó min
febr. 1
6:18
Races & Places: A tél utolsó harmadánál, a szerelmesek és maskarások havában (Runner's World)
Máris elérkeztünk az év második hónapjához, mely idén csupán 28 napos lesz. Ám ez a 28 nap rengeteg izgalmas futóversenyt kínál számunkra.
febr. 1
6:21
Az ipari marketing válságban is lépéselőny (Igényes férfi)
A gazdasági kihívások sem szegmenst, sem vállalatot nem kímélnek, a krízisre adott vezetői válasz viszont nem csak túlélést, de versenyelőnyt is jelenthet.

Keresés