2023. február 28. kedd

febr. 28
3:24
8 meseszép tavaszi úti cél vár Magyarországon (Utazási Élmények)
A tavasz az egyik legjobb időszak a kirándulásokra Magyarországon. Az enyhe időjárás, a virágzó természet és az ébredező városok sok jó lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra.
febr. 28
3:30
Napi 3 vagy annál több csésze kávé fogyasztása negatív hatással van a vesékre: az alábbi betegséget okozhatja (Joy)
A kávénak rengeteg pozitív hatása van, de ez nem jelenti azt, hogy korlátlan mennyiségben fogyasztható, sőt! Nem árt óvatosnak lenni vele.
febr. 28
4:24
Frederique Constant Classics Carrée Automatic, frissül a négyszög (Kronometer)
Carrée azaz négyzet, ami most inkább négyszögre sikeredett. Új verziók csatlakoznak a Frederique Constant Carrée kollekcióhoz. Mi lehet elegánsabb, mint egy szögletes öltönyóra. Nekem személy szerint mindig is az ikonikus,…
febr. 28
4:30
Mit tehetünk az Alzheimer kór ellen? (Vital)
Az életvitel, a környezet és a genetikai háttér egyaránt szerepet játszhatnak az Alzheimer kór kialakulásában. A kockázati tényezők önmagukban nem okai a betegségnek, viszont növelik az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűségét. A kockázati tényezők egy része azonban befolyásolható, tehát rajtunk is múlik, mi vár ránk.
febr. 28
4:30
A vőlegényem nem engedi, hogy fehéret viseljek az esküvőnkön, mert nem vagyok szűz - szakítanom kéne vele? (Joy)
Nem mindennapi történet következik.
febr. 28
4:54
14 ötlet, amivel kényelmesebbé varázsolhatod a hálószobád (Joy)
Az egészséges, pihentető alvás az energiadús ébrenlét legfontosabb záloga. Valószínűleg a legtöbben nem is sejtjük, mennyi apróság képes befolyásolni éjszakáink minőségét. Különösen igaz ez a pihenés közben minket körülvevő közvetlen környezetünkre. Nem mindegy például, milyen érzéssel bújunk be a takaró alá, mit látunk utoljára, mikor lehunyjuk a
febr. 28
5:06
5 közösségi kávézó Budapesten, amit imádni fogsz, ha már unod a home office-t (Hamu és Gyémánt)
Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Budapest közösségi terei és kávézói, melyek munkavégzésre, meetingekre, nyelvóra tartására is kiválóak, de különböző kulturális programok és workshopok közül is szemezgethetünk a kínálatukban.
febr. 28
5:24
Milyen sport ideális a munkámhoz? (WebBeteg)
Ma már nem kérdés a sport fontossága, mindenki rögtön tud legalább két-három indokot, amiért jelentős a rendszeres mozgás az életünkben. Legyenek ezek a pozitív tények akár élettani hatások, akár a sportos testalkat.
febr. 28
5:30
16 nő összezárva 3 napra - és még mindannyian élünk (She)
Biztos te is ezerszer hallottad már, hogy ahol egynél több nő van, ott tapintani lehet a feszültséget, és hogy a nők képtelenek elviselni egymást, mert ahol több nő összejön, ott garantált a balhé, a rivalizálás, veszekedés, blablabla...
febr. 28
5:30
4 csillagjegy, akinek egy hatalmas változással kell szembenéznie a közeljövőben (Joy)
Persze egyáltalán nem azt mondjuk, hogy ez a változás rossz lesz!
febr. 28
5:48
Lemondtam a szerelemről: a szívem nem bír tovább reménykedni (She)
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni – mondják, így hát én is úgy döntöttem, nem küszködök tovább, befejezem. Rengeteg időt töltöttem el a nagy Ő, az igazi keresésével, de hiába. Az éveken át tartó randevúk nem voltak jók másra csak arra, hogy kiégjek és elgondolkozzak. Talán éppen az a baj, hogy ennyire kutatom. Még ha nem is kétségbeesetten, de m
febr. 28
5:54
Így szülnek az ukrán nők a háború alatt: „Rettenetesebb, mint a bombázás” (WMN)
„A szülés pillanatától kezdve kopogtatni kezdtek az emberek, jöttek, és kopogtak, kopogtak, kopogtak. Csak hozták és hozták a dolgokat, ki mit tudott, és azt mondták: »Köszönjük, hogy megszületett a baba«.”
febr. 28
6:06
Bőrápolás és feszesítés hideg időben (Spa Trend Online)
Egyre jobb az idő, ami a kabátok, sapkák és sálak - gyakran túl korai - elhagyására csábít, aminek a bőrünk látja kárát. A hidegebb idő, az erős szél és a kézfertőtlenítők használata miatt gondos ápolást igényel a bőr, hogy elkerüld a kiszáradást, irritációt és feszülést.
febr. 28
6:18
Az a nő, aki magabiztos szeretne lenni, Evelinfink ruhát visel (Femcafe)
Fink Evelin kollekcióinak a középpontjában a nők állnak, akiknek meg kell felelniük a mindennapi életben és az üzleti világban is. Az Evelinfink új kollekciója a jövőbe vetett hitet, optimizmust szimbolizálja.
febr. 28
6:24
Napi horoszkóp február 28.: a Rákok pontot tehetnek egy régóta húzódó ügy végére, a Skorpiók kockázatos helyzetet mentenek meg (Joy)
A csillagok a hónap utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
febr. 28
6:24
Rejtett áramfogyasztók – Mi számít sokat igazán a villanyszámlán? (egy.hu)
A közelmúlt energiapánikjának közepette mindenki a telefontöltők matekjával intett óvatosságra – sokszor képtelen számokat lebegtetve. „Húzd ki a telefontöltőt, ha elmész otthonról, húzd ki a Tv-t is!” Jobbnál jobb tanácsok hangzottak el. Senki nem vitatja, milyen felelős fogyasztói döntés kihúzni ezeket, de a divatpéldák árnyékában olyan eszközein
febr. 28
6:48
Forradalmi újdonság a Four Winns-től: itt a Th36 katamarán (AQUA)
A Four Winns Th36 a Beneteau csoport első külsőmotoros katamaránja, amely az amerikai bowrider stílust képviseli. A Beneteau-csoport tulajdonában lévő amerikai Four Winns hajógyár a H-sorozat 2022-es újratervezését követően külmotoros katamaránokkal jelentkezik, ezek közül a 12 méter hosszú, nagy szabadtéri közösségi térrel és két kétágyas kabinnal
febr. 28
6:54
Bezárhatnak a hazai sípályák? (Zöldmánia)
Hatvan év alatt harmadára csökkent az átlagos hóvastagság a magasabban fekvő területeinken. Míg az 1960-as, 70-es években november közepétől január közepére egyenletesen növekedve átlagosan 12-14 centiméteres hóvastagság alakult ki a hegyekben, az 1980-as évektől a hómennyiség egy kicsit később, februárban érte el a maximumát, és jelentősen csökken
febr. 28
7:00
Lionel Messi hetedszer is az év játékosa lett (Igényesférfi.hu)
Az argentin Lionel Messi lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél az Év játékosa, a Paris Saint-Germain támadója hetedszer érdemelte ki a FIFA elismerését.
febr. 28
7:00
Két hónap alatt több mint 370 delfintetemet sodort partra a víz a Gascogne-öbölben (Travelo)
A szakemberek szerint a területen le kéne zárni bizonyos részeket a halászok elől, hogy a delfinek életben maradhassanak.
febr. 28
7:18
6 tipp, hogy olyan menő és praktikus konyhád legyen, mint senki másnak (Femcafe)
Rengeteg módja van annak, hogy konyhánkat értékesebbé tegyük. Nem is kell feltétlenül nagyon modern újításokra gondolnunk, ha át szeretnénk alakítani kissé konyhánkat.
febr. 28
7:18
Narancs és sárga − mi volt előbb a gyömölcs, vagy a szín? (Hamu és Gyémánt)
A válasz erre a kérdésre valójában elég egyszerű.
febr. 28
7:30
Weisz Fanninak gyógytornász segített megbirkózni a testi fájdalmakkal (ridikul.hu)
Az utóbbi időkben erős fájdalmakkal küzdött a hallássérült fotómodell. Weisz Fanni aktív életet él és ehhez elengedhetetlen, hogy egészséges legyen. Régóta küszködött hátfájással, végül szakemberhez fordult, aki segített neki.
febr. 28
7:30
Földgázt talált Magyarországon a MOL (Igényesférfi.hu)
Három sikeres sekélygáz-fúrást hajtott végre Kelet-Magyarországon a Mol az elmúlt két hónapban, kettőt Komádi térségében, egyet pedig Álmosdon.
febr. 28
7:48
Hosszú évek után végre elkészülhet a visegrádi szellemhotel (Spabook)
A 2009 óta befejezetlen épület hányattatott sorsa végre megoldódni látszik, hiszen egy új beruházás miatt a Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap kérelmére környezetvédelmi hatósági eljárás indult az egykori Löffler kőbányánál félbemaradt…
febr. 28
7:54
Tovább csökken az üzemanyagár márciusban (Igényesférfi.hu)
Szinte egész februárban csökkentek a hazai üzemanyagárak, és úgy tűnik, hogy ez március elsején is folytatódik.
febr. 28
7:54
Szellemírók Magyarországon: „Azért fizetnek, hogy mások helyett rohadjak a gép előtt” (WMN)
Sok munka, kevés pénz, és még kevesebb dicsőség – röviden így jellemezhetnénk, mit jelent szellemírónak lenni Magyarországon, de hogy akkor miért éri meg csinálni? Gyárfás Dorka hazai szellemírókkal beszélgetett:
febr. 28
8:00
Van erőszak pofon nélkül is – a nem egyenrangú párkapcsolatokról beszélgettünk Horváth Éva pszichológussal (egy.hu)
A szóbeli erőszak nem olyan látványos, mint a fizikai, nincsenek lila foltok vagy megrepedt csontok. Viszont ez is tönkreteheti a bántalmazott önértékelését, önbecsülését, az emberekbe és a világba vetett hitét. Végül általában több szempontból is függő helyzetbe kerül a bántalmazótól a párkapcsolatban: sokszor akkor sem hagyja el, ha lehetősége le
febr. 28
8:18
A Kosnál betelt a pohár! Eljött az idő az önvizsgálatra (Metropol)
Ez a nap kiváló arra, hogy fontos döntéseket hozzon...
febr. 28
8:30
Milyen élelmiszer való a hűtőbe és mit vegyünk ki onnan azonnal? (ridikul.hu)
Egy új kutatás leszámolt a korábbi tévhitekkel, miszerint a burgonya hűtőben való tárolása extra cukrok képződéséhez vezet, amelyek sütés vagy pirítás során rákkeltő anyagokká alakulnak.
febr. 28
8:30
60 százalékkal visszaesett Oroszországban az autógyártás tavaly (Igényesférfi.hu)
Oroszországban 60 százalékkal csökkent az autógyártás 2022-ben az előző évihez képest - közölte Albert Karimov, az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium helyettes vezetője hétfőn az orosz parlament felsőházában.
febr. 28
8:30
Kitaposott utakon túl Argentínában - az argentin Bory-vár és társai (Travelo)
Argentin érdekességek és felfedeznivalók, amikről az útikönyvek is elfelejtenek szólni, most összegyűjtöttünk párat.
febr. 28
8:54
3 otthon is könnyedén elkészíthető testolaj, ami nem csak hidratál, de olcsó is (Hamu és Gyémánt)
A testolajok az egyik legsokoldalúbb szépségápolási terméktípusok, amit beilleszthetünk a rutinunkba. Segítenek hidratálni és megfiatalítani a bőrünk, emellett pedig segítenek ellazulni is. Íme 3 egyszerű recept, amelyekkel kísérletezhetünk!
febr. 28
9:06
Arnold Swarzenegger első sorozata májusban debütál a Netflixen (Igényesférfi.hu)
Sylvester Stallone után Arnold Schwarzenegger is elkészítette első sorozatát.
febr. 28
9:18
Növelheti egyes születési rendellenességek kockázatát az első trimeszteri influenza (WebBeteg)
Átlagosan 50 százalékkal magasabb lehet a fejlődési zavarok kialakulásának kockázata azoknál a magzatoknál, akiknél az édesanya a várandósság első három hónapjában influenzafertőzésen esik át – állapították meg a Semmelweis Egyetem kutatói.
febr. 28
9:30
Vitaminsaláta a tél végére (ridikul.hu)
Ropogós és gyorsan elkészül.
febr. 28
9:48
Ritka látvány: hó lepte be Barcelonát (Travelo)
Már a tavasz lengte be a környéket, amikor hirtelen a tél leghidegebb éjszakája köszönt a helyiekre.
febr. 28
10:18
4 könyv, ami tökéletesen megjósolta a jövőt (Hamu és Gyémánt)
A szépirodalomnál az olvasók elvárják, hogy a szerzők által teremtett világoknak – még a legzavarosabb és legbonyolultabb koncepciójúaknak is – legyen értelme, ezért a szerzők sok időt töltenek azzal, hogy hihetővé tegyék az általuk megalkotott világokat. Néha pedig olyan cselekménypontokat találnak ki a művükben, amelyek mintha előre látna egy val
febr. 28
10:48
A Starbucks olívaolajat tesz a kávéba, hogy elcsábítsa az olaszokat (Travelo)
"Teljesen megdöbbentett a létrejött egyedi íz és textúra."
febr. 28
11:18
"Kreatív kis művésznő" írták róla. Bemutatta és annyira imádnivaló a kis Hannaróza, hogy Tóth Gabi rajongói elolvadnak (Blikk)
Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya, egyszerűen tündéri, hogy mire képes.
febr. 28
11:18
Tavaszra elkészül Balatonfüred új rendezvénytere (Balatonica)
Tavaly nyár óta épül Balatonfüred legújabb látványossága, a multifunkcionális konferenciaközpont, mélygarázzsal. A második ütemben tartó kivitelezés során jelenleg már a belső tereken dolgoznak, és az ígéretek szerint tavasz végére elkészülnek az egész beruházással. Nyitás után rendezvényeknek és kiállításoknak ad otthont az impozáns tér.
febr. 28
11:30
Tovább robog a Petőfi 200 – A költő versei zenére hangolva a közmédián (ridikul.hu)
Petőfi Sándor művei soha nem hallott verzióban, egy különleges koncerten hangoznak el március 4-én 19:40-kor a Dunán.
febr. 28
11:48
Jegesmedvék merültek a Balatonban (Travelo)
A jelmezes, télűző, farsangi hidegterápiás bulin 5 percre merültek le a tagok a 2 fokos vízbe.
febr. 28
11:48
Égből hulló, furcsa port figyeltek meg az Egyesült Államokban (Hamu és Gyémánt)
A szakértők szerint azonban kár lenne összefüggést keresni. Az USA keleti partján több államban is bizarr, porszerű anyag hullásáról érkeztek beszámolók, elsősorban Marylandben, Észak-Virginiában és Nyugat-Virginiában észlelhető a furcsa jelenség – írja a Futurism a CBS Baltimore alapján. A tisztviselők még semmilyen magyarázatta
febr. 28
11:54
A TikTok-sztár millió dolláros spagetti – Recepttel (WMN)
Vegánok, szívspecialisták, dietetikusok és életmódváltók – most kérjük, inkább forduljatok el!
febr. 28
12:18
Tévhit, hogy idősebb korban magasabb BMI a megengedett (WebBeteg)
Az utóbbi időben elterjedt az a vélekedés, hogy a normál tartományba eső BMI-értéket befolyásolja az életkor, és idősebb korban már magasabb értékek tekinthetőek optimálisnak. Ezt az osztályozást azonban a hazai és a nemzetközi szakmai ajánlások sem fogadják el, és ennek természetesen meg is van az oka.
febr. 28
12:24
Elegáns vacsora, történelmi falak között: a Fehér Szalonban jártunk (SzMo)
Tavasztól már ti is kipróbálhatjátok, milyen az elegáns épület falai között vacsorázni. Mi most előre teszteltük, milyen miliőre, milyen ízvilágra, milyen vendéglátásra számíthattok.
febr. 28
12:24
Miért lógnak ezen a gyerekek meg a tinik? Baj-e a Wednesday népszerűsége? (egy.hu)
A Netflix sorozata rekordszámú nézőt hozott, Wednesday pedig az új kiskamasz-példakép. Vajon tartani kell attól, ha a lányok rá akarnak hasonlítani?
febr. 28
12:30
Herczegh Anita kárpátaljai gyermekekkel találkozott a háború évfordulóján (ridikul.hu)
Kárpátaljai gyermekotthonokat keresett fel az orosz-ukrán háború kitörésének évfordulóján Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége.
febr. 28
13:18
Helyek, ahová leginkább visszahúz a szívünk (Spabook)
A Remitly vezető digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat széleskörű kutatása feltárta, hogy melyek azok a helyek, amelyekhez az emberek a legnagyobb mértékben kötődnek, és ahová a leginkább visszavágynak – írja…

Keresés