2023. február 8. szerda

febr. 8
0:12
Úti beszámoló: Megnéztük a Snowlandia hólabirintust Zakopánéban (Utazási Élmények)
Zakopane Lengyelország legnépszrűbb utazási célpontja, ahová egész évben sok turista érkezik fából épült házaiért, a csodálatos hegyi környezet és a vendégszerető lengyel vendéglátói miatt. Ebben a szezonban már kilencedik alkalommal építik fel a Snowlandia névre hallgató hólabirintust a zakopanei síugró sánc tőszomszédságában.
febr. 8
0:12
Ilyen az igazi rezsicsökkentés (Zöldmánia)
Egy francia kisváros, a 2200 fős Muttersholtz energiaigényének jelentős részét a nap- és a vízenergia szolgáltatja. Michel Renaudet, a település alpolgármestere szerint emiatt nem is érkezik villanyszámla a faluba, csak a közhálózat használatáért fizetendő adó terheli őket. A kisváros három turbinát épített a folyóján, szigetelte az önkormányzati é
febr. 8
0:15
Több életet menthetnek meg a vízi mentők (AQUA)
A gyártó AquaEye – VodaSafe Inc. és a magyarországi forgalmazó Rsctech Kft. képviselői néhány napja a gyakorlatban is bemutatták a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársainak az általuk fejlesztett kutató-mentő készüléket. Az Aquaeye másodpercek alatt 4000 négyzetméter víz alatti területet tud bevizsgálni és megmutatni, hogy hol van ott
febr. 8
0:15
„Érdemes eldobni a szemellenzőnket, úgy kevesebb csoda mellett megyünk el” – A SzuperWMN-díj első civil jelöltje, Bakonyvári L. Ágnes (WMN)
Bakonyvári L. Ágnes a MáSzínház egyik alapítója, amelynek inkluzív darabjaiban közösen játszanak fogyatékossággal élők és épek, rámutatva, hogy nincs is közöttük akkora különbség, mint gondolnánk. Ismerjétek meg a drámapedagógust!
febr. 8
0:16
A klímacélok betartásától igencsak messze járunk (Zöldmánia)
A Stanford Egyetem és a Colorado Állami Egyetem kutatói mesterséges intelligencia segítségével vizsgálták meg, hogyan állunk a klímacélunkkal, be tudjuk-e tartani évszázadunk végéig az iparosodás előttihez képest másfél fokos előirányzott értéket. Az eredmények szerint a mesterséges intelligencia (MI) arra számít, hogy 10-15 éven belül meghaladjuk
febr. 8
0:19
Súlyos tévhit, hogy a bölcs emberek többségükben idős férfiak lennének (WMN)
Megvannak a sztereotípiáink a bölcsességről, de a kutatások egész mást mondanak. Nektek mi a tapasztalatotok? Mi jellemzi azokat a bölcs embereket, akiket ismertek?
febr. 8
0:23
Micimackó és a leszbikus jegesmedvék: betiltott rajzfilmek (WMN)
Egyes országokban (vagy játszótereken) Micimackó nemkívánatos mackónak számít. De vajon miért?
febr. 8
0:27
Az ország, amelyben a férfiak döntöttek a nők szavazati jogáról – Száz év kellett a svájci egyenjogúsághoz (WMN)
Szomszédaihoz képest Svájc több évtizeddel később, 1971-ben adta csak meg a nőknek a választójogot. De mi okozta a lemaradást, és hogyan lett mégis az egyik legsikeresebb ország az egyenlőség terén?
febr. 8
0:31
Összetört szívvel a legnehezebb szülőnek lenni (WMN)
Könnyek a vécében – nem minden szülői szívfájdalom tartozik egy gyerekre de azért azt sem szeretnénk, ha később ők is elbújnának előlünk sírni. Hogyan és meddig oszthatjuk meg a gyerekekkel a lelki fájdalmainkat?
febr. 8
0:35
Wilson Luca: Ha ez a kapcsolat véges, hát az élet is az (WMN)
„És ezzel a tudattal szörnyű kín zöldfűszeres szendvicskrémet válogatni a boltban” – írja Luca. Azt is összegyűjtötte, szerinte mire nem készítenek fel minket a szakítással kapcsolatban.
febr. 8
0:42
Földrengési helyzetkép a legfontosabb utazási célpontokon (Utazási Élmények)
Az utóbbi napokban történt földrengések hatására mi is a nyomába eredtünk annak, hogy hol és mekkora a veszélye annak, hogy a törésvonalak mentén ismét rengeni kezd a föld.
febr. 8
2:09
Az ínhártya vagy sclera gyulladása (episcleritis, scleritis) (WebBeteg)
Az ínhártya a szemgolyót körben a szaruhártyával burkoló kb. 1 mm vastag, kötőszövetből és sejtekből álló rostos tok. Gyulladása (scleritis) szempirossággal és állandó, igen intenzív fájdalommal jár. A betegség főleg a 40-60 éves nőket érinti. Fiatalokra a felületes rétegek visszatérő, igen jó prognózisú, enyhe lefolyású gyulladása (episcleritis) j
febr. 8
4:21
Milák Kristóf az idei év legnagyobb favoritja (Igényesférfi.hu)
Milák Kristóf vezeti a férfi úszók rangsorát a tekintélyes swimswam magazinnál, amely a tavalyi eredményeket figyelembe véve készítette el az idei esztendő várható legnagyobb sztárjainak listáját.
febr. 8
4:45
Készülj, mert jön a Barbie pink: 4 hajszín, ami meg fogja hódítani 2023-at (Joy)
Már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk őket!
febr. 8
4:51
Példátlan lenne a Manchester City súlyos büntetése (Igényesférfi.hu)
A Premier League hétfőn jelentette be, hogy a bajnokságban címvédő Manchester City képviselőinek független fegyelmi bizottság előtt kell megjelenniük.
febr. 8
5:09
Egy tanulmány szerint az ultragazdagok nem feltétlen az eszüknek köszönhetik a pénzüket (Hamu és Gyémánt)
Sokan úgy vélik, hogy a leggazdagabb 10 százalék lényegesen okosabb vagy szorgalmasabb az átlagnál. Az elmélet különösen elterjedt az ultragazdagokról alkotott vélemények között, ami miatt sokan a milliárdosoktól várnak útmutatást az élet minden területén. De tényleg intelligensebbek lennének a szerényebb jövedelmű emberekhez képest? Egy ú
febr. 8
5:18
Új pasi, új élet - a régi pedig mehet a kukába? (She)
Gyakori jelenség, mindannyian láttuk már: az illető megtalálja élete szerelmét – lehet, hogy már sokadjára –, aztán szinte teljesen kifordul önmagából. Valaki előnyére változik, valaki viszont csak csúszik lefelé a lejtőn és nem hallgat környezete intelmeire. Hol van az arany középút és milyen óvintézkedésekkel lehet elkerülni a kiszolgáltatottságo
febr. 8
5:21
A GVH vizsgálatot indított a Wizz Air jegyértékesítési gyakorlata miatt (Igényesférfi.hu)
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Wizz Air légitársasággal szemben, mivel az online jegyvásárlás során vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé - jelentette be a GVH kedden.
febr. 8
5:21
Vintage dizájn ami ma is megállja helyét: Yema Flygraf Navigator (Kronometer)
Mint sok más márka, a Yema is a kvarcválság áldozatául esett. Egészen 2011-ig kellett várni, hogy visszatérjen a jelentős történelemmel rendelkező francia gyártó. Szerencsére a cégvezetés egy 2018-as arculatfrissítést követően…
febr. 8
5:27
Mit kell tudni a táplálásterápiákról? (WebBeteg)
Amíg a táplálkozás egy egészséges embernél általában tudatos, belső indíttatás által vezérelt (például éhség), élvezettel teli cselekedet, addig a táplálás legtöbb esetben egy passzív, kívülről irányított folyamat valamilyen betegségben szenvedő ember számára.
febr. 8
5:27
6 klasszikus szett, amit a francia nők most szívesen viselnek (Joy)
Egyszerűen odavannak ezekért a darabokért.
febr. 8
5:30
A férjem külföldön, én itthon a gyerekekkel - egyikünknek sem könnyű (She)
– Szia, édes! Most értünk ide. Baromi hosszú volt az út, és nagyon álmos vagyok a korán keléstől – mondja Zsolt a vonal végén.
febr. 8
5:45
Videón a zsebtolvajok legújabb módszere - ismerd meg, hogy védekezni tudj ellenük (Femcafe)
Egy videó tökéletesen szemlélteti a legújabb trükköt, amivel másodpercek alatt elemelik értékeinket a zsebtolvajok.
febr. 8
5:48
Mivel veszik le a csúnyácska férfiak a gyönyörű nőket a lábukról? Íme, a válasz (She)
Nem egy Adonisz az új pasid? Kit érdekel, ha ettől függetlenül jobban érzed magad vele, mint eddig bárki mással?
febr. 8
5:51
24 karátos arannyal szórják a cappuccinót Szarvason (Igényesférfi.hu)
Az éttermet egy lokálpatrióta testvérpár, Szin Csaba és Szin Bence álmodta meg, és gondoskodtak róla, hogy világszínvonalú élményben legyen része mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.
febr. 8
5:51
Drámai helyzet a sípályákon: a szakemberek szerint eddig járhatunk még síelni (WMN)
1960 óta 38 nappal rövidült az átlagos hószezon. Már most egykori síközpontok százai állnak elhagyatottan az Alpokban, de egyre nehezebb lesz helyszínt találni a téli olimpiai játékokhoz is. Iliás-Nagy Katalin riportjából megtudhatod, mi a helyzet ma a pályákon, hogyan küszködnek az üzemeltetők, és azt is, megmenthető-e a tél egyáltalán.
febr. 8
6:03
A modern masszázsmedencék királya (Spa Trend Online)
A HotSpring masszázsmedencék legnagyobb jakuzzija a hétszemélyes Prism, ami különleges belső és külső megoldásaival, hangulatos fényeivel és extenzív masszázsprogram kínálattal rendelkezik. A modern masszázsmedencék királya igazi nagypályás, ami túlszárnyalja a képzeletet.
febr. 8
6:15
Napi horoszkóp február 8.: a Bikák szeretnének több időt tölteni a számukra fontos emberekkel, a Rákok szokatlan feladattal küzdenek (Joy)
A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
febr. 8
6:15
Ezek a legmenőbb tavaszi frizuratrendek, amelyekhez nem kell levágatnod a hajad (Femcafe)
Kettőt pillantunk, és megérkezik a tavasz, ezért most bemutatjuk a legnagyobb vágás nélküli frizuratrendeket, amelyen ebben a szezonban fognak hódítani.
febr. 8
6:24
Mi bajunk van egymással? (egy.hu)
Tényleg ennyi gyűlölet volt régen is az emberekben? Nem emlékszem, hogy ez így lett volna, hogy ennyire hamar fellobbant volna a harag. Egész társadalmi-világnézeti csoportoknak ugrunk neki. Hol ennek, hol annak.
febr. 8
6:33
Z-generációs találkahelyek (Balatonica)
Eddig úgy tudtuk, hogy a Z generáció tagjai, a mai kamaszok kizárólag a virtuális térben tartják egymással a kapcsolatot, elvégre ők a digitális nemzedék. Erre most kiderül, hogy Veszprém városában mindenfelé találkozgatnak, és direkt a kedvükért új közösségi tereket avatnak 2023-ban. Ez itt a Veszprémgeneration projekt.
febr. 8
6:45
Meglepetés: a SailGp idén kihagyja Angliát (AQUA)
Bár a SailGp 2023–2024-es versenynaptára még nem teljes, már biztos, hogy hiába a brit csapat és a korábbi sikeres rendezések, az idén kimaradt az angol nagydíj. Az eseményt eddig Cowesban, majd két évig Plymouthban rendezték, de a SailGp frissen közétett naptára szerint 2023-ban a sorozat nem tart brit versenyt. A lépés meglepő, különösen annak fé
febr. 8
6:54
Kiderült, meddig üzemelhetnek a dízel-teherautók (Zöldmánia)
Belső égésű motorral felszerelt teherautókat 2035 után is regisztrálhatnak az Európai Unióban, függetlenül a személyautókra és a könnyű haszongépjárművekre vonatkozó tiltástól. A nehézgépjárművekre vonatkozó korlátozásra legkorábban 2040-ben kerülhet sor. Egy uniós belső dokumentum szerint a 2029-ig tartó időszakra vonatkozó károsanyag-kibocsátási
febr. 8
6:57
7 tipp, ha „infla-randizol” – A legolcsóbb randi ötletek (Joy)
Nem muszáj egy vagyont elkölteni, ha szeretnétek egy szép, meghitt, de emlékezetes randit.
febr. 8
6:57
Bécsben kétszintes jégpályán korizhattok még márciusban is (Travelo)
A világon egyedülálló emeletes látványosság 4 nagy pályával és jégösvényekkel vár.
febr. 8
7:15
5 ellopott, híres festmény, amiről még most sem tudjuk, merre lehetnek (Hamu és Gyémánt)
Amikor 1911-ben a Mona Lisát ellopták a párizsi Louvre-ból, a lopásból nemzetközi szenzáció lett. Vincenzo Peruggia, a Louvre volt alkalmazottja egy szekrénybe rejtőzött el, amíg a múzeum be nem zárt, majd ellopta a festményt, amit csak két nap után vettek észre. Később a tolvajt és a festményt is megtalálták, és a Mona Lisa 1914-ben visszakerült
febr. 8
7:21
Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója épül Fóton (Igényesférfi.hu)
A megoldás lényege, hogy a jelenet hátterében nem valódi díszletet, hanem LED falak alkotta képeket használnak. Így nagyságrendekkel csökkenthető a produkciók utazási és szállítási költsége, valamint ökológiai lábnyoma.
febr. 8
7:51
Két dolog élesztheti újjá az ingatlanbefektetéseket (Igényesférfi.hu)
Az országkockázati besorolás januári romlása nem, de a központi kamatláb és az infláció várható csökkenése fordulatot hozhat a befektetési hajlandóságban a kereskedelmi ingatlanpiacon.
febr. 8
7:51
„Magunkat és gyerekeinket is belefullasztjuk a képernyőinkbe” – A világhírű író, Maja Lunde felhívásáról (WMN)
Lunde szerint a túlzott képernyőhasználat olyan társadalmi kihívás, amelyet nem egyéni szinten fogunk tudni megoldani. Ahelyett, hogy tanárok és szülők vívnák magányos harcukat a mobilozás ellen, össze kellene fognunk. Javaslatokat is ajánl, hogyan.
febr. 8
7:54
„A család nem működik tűzhely és konyha nélkül!” – Tamáska Máté építészetszociológussal beszélgettünk (egy.hu)
„A kockaház annak idején kifejezte a szomszédság erős kötelékeit. Most mindenki más házat épít, mint a szomszédja, ami mutatja, hogy a települések telkekre estek szét, a faluközösségek családokra” – mondja Tamáska Máté. A sokat kárhoztatott Kádár-kockákról, a társadalom alakulásáról és a modern ember vágyairól beszélgettünk az építészetszociológuss
febr. 8
8:03
Interjú Enzsöl Balázzsal: „A desszertek világában is azért vannak a rekordok, hogy megdöntsük őket.” (Hamu és Gyémánt)
Lassú vagy gyors? – tettük fel a kérdést Enzsöl Balázs cukrászséfnek, aki rögvest megmutatta nekünk, hogyan uralja ez a kettősség a mindennapjait, amikor egy kávét kortyolva mesélte el, hogy az interjú előtt alig tizenkét órával még a dublini tájat szemlélte.
febr. 8
8:18
Telefonfüggő vagyok, és súlyosabb a baj, mint gondoltam... (She)
Év elején még könnyedén fogadtam meg, hogy kevesebbet fogom nyomkodni a telefonomat, azóta viszont be kell látnom, hogy súlyosabb a baj, mint gondoltam. Telefonfüggő vagyok.
febr. 8
8:20
Mindenkivel randiztam, aki elhívott! (She)
Bár rengeteg cikket és internetes posztot olvasunk az önállóság és a szabadság fontosságáról, mégis dupla annyi szól arról, hogy egyedül nem érsz semmit. Ezt valahol, mélyen magunkban így is érezzük. Társas lények vagyunk - de muszáj mindenáron társulni?
febr. 8
8:21
Haumann Péter engedékeny, lányos apuka volt (ridikul.hu)
Családi életükről, szüleivel és testvéreivel való kapcsolatáról beszélt Haumann Petra színművész.
febr. 8
8:21
Szennyvízből távhő: Bécs átáll a klímasemleges fűtésre (Igényesférfi.hu)
Várhatóan az év végén üzembe állnak Bécsben azok a hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből távhőt tudnak előállítani.
febr. 8
8:22
Ha összetörték a szíved, akkor ez a cikk neked szól... (She)
Ezeket a sorokat most azoknak írom, akik régóta vágynak a mindent elsöprő, mindent felforgató szerelemre. Azoknak, akik csordultig tele vannak szeretettel, adni vágyással, de nincs kivel megosztaniuk az érzéseiket.
febr. 8
8:24
A férjem megaláz, de mások rendes embernek tartják... (She)
Durván két évvel ezelőtt elkezdtem tudatosan dolgozni magamon. Az, hogy ez az időszak épp egybeesett a #metoo kampány kezdetével, utóbb a férjemben úgy csapódott le, hogy az befolyásolt. Hogy a különféle erőteljes cikkek olyan gondolatokat ültettek a fejembe, amelyek ezek nélkül soha nem születtek volna meg bennem.
febr. 8
8:27
Mivel erősítsük az immunrendszerünket? (ridikul.hu)
Tudta, hogy a túlzásba vitt sportolás akár negatívan is befolyásolhatja a védekezőképességünket?
febr. 8
8:33
Párizs most az építkezések városa! De azért szolgál bőven programokkal! (Travelo)
Párizsban sem fenékig tejfel az élet a sok lezárás miatt, de azért ez az év is tartogat néhány újdonságot.
febr. 8
8:39
10 híres férfi, aki túl van az 50-en, mégis zavarba ejtően forró fotó készült róla (Joy)
A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Keresés