2023. február 11. szombat

febr. 11
0:12
A világvége első lépése: készülnek a szabályok a gyilkolást szolgáló mesterséges intelligencia felhasználásáról – Megérkeztek a katonai Ai-k (Blikk)
Miközben a chatbotok megragadták a világ fantáziáját, jobban kellene aggódnunk a „mészárosbotok” miatt? A jövő héten Hollandiában rendezik meg az első nemzetközi konferenciát a mesterséges intelligencia (AI) felelős katonai felhasználásáról.
febr. 11
0:16
Microsoft: 48 óra alatt több mint 1 millióan csatlakoztak az új Bing várólistájához – Itt lehet feliratkozni! (Blikk)
A Microsoft arra kéri a felhasználókat, hogy amíg a cég nem készül fel a mesterséges intelligenciával megtámogatott keresője kapujának kitárására, csatlakozzanak a várólistához, ha a következő hetekben szeretnék kipróbálni az új Bing-élményt.
febr. 11
1:30
Királyrét - kirándulj és kisvasutazz egy jót a Börzsöny szívében ! (Utazási Élmények)
Télen-nyáron nagyon jó élményeket ígér egy kirándulás a Börzsony nyugati részén található Királyrétre, ahonnét több jó  kiránduló út  is indul.
febr. 11
3:27
Létezik egy tó, aminek rózsaszín a vize: most megfejtették a tudósok, hogyan lehetséges ez (Joy)
Eddig maximum az álmaidban láthattál gyönyörű, babarózsaszín tavakat, pedig létezik ilyen a valóságban is! Nézd meg, milyen álomszép!
febr. 11
4:24
A gyorsaság miatt lesz egyre népszerűbb a magánegészségügy (Vital)
Az elmúlt két évben 44 százalékról 63 százalékra bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya.
febr. 11
4:24
Óra botrányok, legózott órák és a legdrágább ellopott Patek I Őszintén: órákról (Kronometer)
A cím sokat elárul, de a részletek még lenyűgözőbbek! Mire figyeljünk vintage használt órák vásárlásakor? Miért nem mindegy, hogy hány különböző órából “legóztak” össze egyet? Hogyan lett ár-rekorder egy óra,…
febr. 11
4:27
„A férjem azt akarja, hogy kutyánkkal csináljam” – A szexterapeuták elárulták a páciensek legvadabb sztorijait (Joy)
Készülj, mert ez nagyon durva menet lesz!
febr. 11
5:06
Diána hercegné halála előtt íródott, szívszorító leveleit árverezik el – ez áll bennük (Hamu és Gyémánt)
Diána hercegné egy szomorú hangvételű levele, amelyben azt írta, hogy reméli, 1997 „könnyebb év lesz" számára, illetve jó pár hasonló dokumentum nemsokára eladásra kerül.
febr. 11
5:12
Ha egy nő túl sokáig ellenáll, akkor ott nincs igazi kémia (She)
Talán mondanom sem kell, hogy a fenti mondat egy férfi szájából hangzott el. Sok esetben már nem tudom eldönteni, hogy a pasik ezeket az állításokat komolyan gondolják, vagy mindent bevetnek, hogy egy nő minél előbb kötélnek álljon.
febr. 11
5:27
Ön is kávéfüggő? (WebBeteg)
A koffein a világ két legelterjedtebben használt pszichoaktív drogjának egyike, a másik az alkohol. Az, hogy pszichoaktív, azt jelenti, hogy hatással van a lelki életünkre, miközben számos testi tünetet is okoz.
febr. 11
5:30
Hol választják többen az országban a magánegészségügyet? (Vital)
A 60 év feletti magyar lakosság 49 százaléka inkább az állami rendelések igénybevételét választja - derült ki az OTP Egészségpénztár által végzett kutatásból.
febr. 11
5:30
Egészségesnek hittem magam, pedig már a cukorbetegség előszobájában voltam (She)
A legtöbb ember fiatalkorában teljesen egészséges, fitt és üde. Nem gondolja, hogy vele bármi rossz megtörténhet, ami miatt változtatni kellene az életmódján vagy a szokásain. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindent a legnagyobb rendben csinálunk, aztán egyszer csak jelentkezik egy tünet, majd még egy, és kiderül, hogy egy számunkra eddig ismere
febr. 11
5:33
9 örök érvényű szextitok a pasiktól, amit sosem mondanak el (+18) (Joy)
Mi nők azt gondolnánk, hogy csak mi titkolózunk, ha a szexről van szó, pedig a férfiak is tudnak meglepetésekkel szolgálni, ha a szex kerül terítékre.
febr. 11
5:42
A társasházunkban szemmozgalom működik: miért nem hagyjuk egymást élni? (She)
Semmi mást nem szerettem volna, csak zavartalanul élni a saját lakásomban. Szerintem én egy ideális szomszéd vagyok, mert nem tartok bulikat, nem zajongok, és nem szólok bele mások életébe. Vannak azonban olyan emberek, akiknek a jó se elég jó és abban találják az örömüket, hogy mindenben kifogást keresnek...
febr. 11
6:06
A Google egyszer már legyőzte a Microsoftot a böngészőháborúban, de megnyerheti-e a hadakozást az Ai-val tuningolt keresők harcmezején? (Blikk)
A Google a keresőipar vitathatatlan vezetője, de most új kihívásokkal néz szembe, amelyek fenyegetik dominanciáját. A momentum ugyanis a ChatGPT váratlanul és páratlanul nagy sikere miatt átkerült egyik fő riválisához, a Microsofthoz. De ez a lendület vajon elég a status quo felborításához?
febr. 11
6:15
Visszajött a divatba ez a szett, és köszönjük, de mi nem kérünk belőle (Femcafe)
A 2000-es évek eleji divat egyes trendjei újra fénykorukat élik. Egyeseknek örülünk, viszont akadnak olyan stílusok is, amiket nem szívesen vennénk fel újra.
febr. 11
6:21
Napi horoszkóp február 11.: a Bikák kendőzetlen őszinteséggel találják szembe magukat, a Rákoknak egy kis egyedüllétre van szükségük (Joy)
A csillagok a hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
febr. 11
6:24
Tízből egy magyar már rendelkezik magánegészségpénztárral (Vital)
A magyarok többségének nincs magán egészségbiztosítása, bár komoly lakossági igény mutatkozik rá.
febr. 11
6:24
Elhalasztott döntések és elakadás: ezt jelenti a rendetlenség a feng shui szerint (egy.hu)
Olykor rám tör a rendrakás érzése, olyankor kiszemelek egy szekrényt, amiben megszüntetem a káoszt. Sokkal jobb érzés utána hátradőlni a kanapén. A feng shui szerint pedig ennek egészen konkrét oka és háttere van.
febr. 11
6:51
Gyermekeink védelmében: póló, ami megakadályozza az elmerülést (AQUA)
Egy francia startupcég olyan Uv-sugárzás elleni pólót dobott piacra gyermekek számára, amely vízbe esés esetén automatikusan mentőmellénnyé alakul. A Floatee nevű, Uv-álló pólót fejlesztő vállalat úgy tervezte meg a ruhadarabot, hogy a kisgyermekek számára megfelelő és fontos biztonsági eszköz legyen. Philippe Rouvier és Thibaut Choulet egy olyan p
febr. 11
7:00
Márciustól jóval könnyebb lesz eljutni ebbe a világörökségi tengerparti fővárosba (Travelo)
Az Air Balticum heti három járatot indít.
febr. 11
7:00
„Gyerekkorunktól belénk nevelik, hogy nőként nem érthetünk mindenhez. Pedig ez nem igaz” – Interjú Balázsi Katalin kutatóval (WMN)
Ma van a nők és lányok a tudományban világnap, ez alkalomból idézzük fel a dr. Balázsi Katalin anyagtudós-kutatóval készült interjúnkat. Ismerjétek meg elképesztő, példaértékű munkáját, és a nemi megkülönböztetés elleni küzdelmét:
febr. 11
7:03
Ő volt az első Wednesday: Jenna Ortega előtt Lisa Loring játszotta a híres karaktert (Joy)
Kinek a tánca volt a jobb, Lisa vagy Jenna nyomta jobban? Nehéz lesz dönteni, az tuti!
febr. 11
7:18
Mi történik, ha elszakad a liftkábel? (Hamu és Gyémánt)
Mindenki hallott már valamilyen rémtörténetet arról, hogy valamilyen meghibásodás következtében egy lift szabadesésbe zuhan. A szorongás miatt sokan inkább a lépcsőket választják, pedig valójában hihetetlenül ritka, hogy egy lift hasonló módon meghibásodjon és lezuhanjon.
febr. 11
7:24
Ezek a jelek utalhatnak enzimhiányra (Vital)
Hogyan kellene picit tudatosan táplálkozni, milyen típusú ételeket ne párosítsunk egymással, hogy könnyebb legyen a gyomrunk és komfortosabb a közérzetünk? Mit tehetünk, hogy egy hosszabb hétvége vagy a nyaralás alatt ne szedjünk fel jó pár kilót?
febr. 11
7:27
Gyors autó, kicsi pénisz: kutatók igazolták az összefüggést, amit mindig is sejtettünk (Igényesférfi.hu)
Amikor gyors, hangos, drága autót látunk az utcán, mindenkinek ugyanaz a gondolat jut eszébe: valószínűleg a kormány mögött ülő személy kompenzál valamit.
febr. 11
7:39
Amikor a párunk kritizálja a testünket: ,,Borzasztóan szégyelltem magam a testem miatt, jobban, mint bármikor” (Femcafe)
Mi történik akkor, ha nem mi, hanem a párunk tesz negatív megjegyzéseket a testünkkel kapcsolatban?
febr. 11
7:54
Az év gyógynövénye a vadgesztenye – így használd okosan! (egy.hu)
A Magyar Gyógyszertudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2013 óta minden esztendőben kiválasztja, melyik növény legyen „év gyógynövénye”. A kezdeményezés célja, hogy újabb gyógynövények kerüljenek reflektorfénybe, s így azok felhasználási lehetőségei, növénytani jellegzetességei széles körben ismertté váljanak. 2023-ban az év gyógynövénye a so
febr. 11
8:03
Bill Gates újra randizik (Igényesférfi.hu)
Bill Gates neve azóta leginkább a koronavírus-járvány és a klímaváltozás kapcsán merült fel, most viszont 67 évesen újra rátalált a szerelem.
febr. 11
8:18
Ennek a csillagjegynek ma egy csapásra elmúlik a szerelmi problémája (Metropol)
Az Ikrek szombaton végre jól érezheti magát.
febr. 11
8:24
Ezért fontos a máj rendszeres méregtelenítése (Vital)
Interjú Tihor-Herczeg Kyra kutató-fejlesztő, táplálkozástudományi szakértő és anti-aging endokrinológussal
febr. 11
8:24
Óvatosan a szőke herceggel - Jobb, ha a saját lábadon állsz minden téren (She)
Sokat hallani a kitartott nőkről, akik nem csinálnak semmit, csak a körmüket reszelgetik egész nap. Illetve még azt sem, mert elmennek helyette a manikűröshöz. Csábít ez az élet? Azért mielőtt keresnél egy "szőke herceget" magadnak, gondolkodj!
febr. 11
8:26
Minden párkapcsolatban ott lapít a hazugság! (She)
Sosem értettem azokat az embereket, akik "beleszédültek" egy-egy ember karjába, aztán azért sírtak, mert szörnyen kicseszett velük az élet/Sors/Isten vagy éppen csak az aktuális "Nagy Ő".
febr. 11
8:27
Sokkot kapott a nő, amikor meglátta, mit ír a telefonjába a szomszédja a repülőn (Femcafe)
Videóra vette a fiatal nő az eseményeket, hatalmas kommentcunami kíséri az egészet a neten.
febr. 11
8:28
Három dolog, amit egy életre megtanulsz, ha van egy öcséd (She)
Huszonöt éve vagyok a nővére az öcsémnek, aki az életem egyik legnagyobb tanítómestere. Nélküle nem lenne hegekkel és harapás nyomokkal tele az alkarom és az alábbi bölcsességeket sem tanultam volna meg.
febr. 11
8:30
Édes hármasról beszél, de én csak a keserű féltékenységet látom (She)
Tavaly februárban történt, hogy egy szerelmi csalódás után újra felmentem a Tinderre. Lapozgattam a profilok között és egyszer csak megpillantottam Bencét, akivel nyolc évvel ezelőtt volt egy kis futó románcom. Meglepődtem, milyen jól néz ki, sokat változott, úgyhogy kis hezitálás után jobbra húztam.
febr. 11
8:30
Itt a Valentin-hétvége: Íme a legromantikusabb programok Budapesten (Travelo)
Romantikus séta, éjszakai fürdőzés, VR-élmény és szerelmes verselés. Ti melyiket választjátok?
febr. 11
8:33
Az iPhone tervezője alkotta III. Károly király koronázási jelvényét (Igényesférfi.hu)
III. Károly király életének 75. évében jár, így az angol-brit monarchia évezredes történetében ő az eddigi legidősebb uralkodó, akit megkoronáznak.
febr. 11
8:45
FemAnyu: így tanítsuk meg a gyereknek, hogy kiabálás és rongálás nélkül élje át a nehéz érzéseket (Femcafe)
Kétesélyes arról beszélni, ha jól tudtunk reagálni a gyerek kiborulására. A hallgatóságban könnyen lelkiismeret furdalást kelthet, ha úgy gondolják, ők esetleg nem tudtak volna így tenni. Sőt, ha valaki éppen nyakig benne van és napjában százszor él át hasonlót a saját gyerekével, akkor egyenesen ellenszenvesnek tetszhet olyankor a másik. Ezért elő
febr. 11
8:54
Most épp a Hold felrobbantásával mentenék meg a Földet (Hamu és Gyémánt)
Évről évre egyre látványosabb következményei vannak a globális hőmérséklet emelkedésének, a helyzet pedig csak romlik. Nem véletlen, hogy a kutatók is időről időre valamilyen alternatív megoldással rukkolnak elő. A legújabb ilyen javaslat az, hogy a Hold felszínéről folyamatosan törmeléket küldenénk a Föld és a Nap közé, ezzel leárnyékolva a bolygó
febr. 11
9:00
Gurulós bőrönd: valójában egy négygyerekes, világutazó festőnő találmánya volt (WMN)
Kinek köszönhetjük, hogy nem kell cipelni a dög nehéz bőröndöket? A lexikonok szerint egy férfinak, de valójában évtizedekkel megelőzte őt egy leleményes édesanya, aki igazi lázadó volt.
febr. 11
9:03
Az OTP történetének legjelentősebb akvizíciója (Igényesférfi.hu)
Az OTP Bank történetének legjelentősebb és legkomplexebb akvizíciójával a régió ötödik országában válik piacvezetővé.
febr. 11
9:36
Gerecse50: különös "gyermeke" született a Covidnak (Infostart)
A közkedvelt áprilisi teljesítménytúrán átalakulnak az ellenőrzőpontok, csökken a városi táv, megszűnik a sorban állás, de még a rajt is máshol lesz, 41 év után is tud újat mutatni a Gerecse50.
febr. 11
9:48
Górcső alá veszik az egyik legnagyobb fapados légitársaság jegyértékesítési gyakorlatát (Travelo)
A cég vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé.
febr. 11
9:51
95 éve nem látott rekord megdöntése előtt Erling Haaland (Igényesférfi.hu)
Erling Haaland, a Manchester City 22 éves csatára megdöntheti minden idők egyik legjobb középcsatára, Dixie Dean 95 évvel ezelőtti rekordját.
febr. 11
10:21
Itt a Puskás-díj szűkített listája! (Igényesférfi.hu)
A brazil Richarlison, a francia Dimitri Payet vagy a lengyel Marcin Oleksy kaphatja meg az év góljának járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől.
febr. 11
10:30
Bécsi programok Valentin-napra (Spabook)
Mutatom, mivel készül az osztrák főváros Valentin-napra! Egy csók a Belvedere-ben, az állatok szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán – különleges programokból tehát nem lesz hiány!…
febr. 11
10:33
A határhúzás fáj, ha neked szól: 3 tipp, hogy ezentúl méltósággal kezeld (Joy)
Bármennyire is szeretünk valakit, könnyen előfordulhat, hogy olyat mondunk vagy teszünk, amivel átlépünk nála egy határt, amit nem fél kifejezni felénk.
febr. 11
10:33
Vigyázz: ettől az 5 ételtől sokkal hamarabb zsírosodik a hajad (Femcafe)
Bizony, a zsíros haj okát nemcsak a hajápoló termékekben, de a bevitt táplálékban is érdemes keresni.
febr. 11
11:00
Akinek van megtarthatja, de egyébként megszűnik a védettségi igazolvány (Travelo)
A kártyán lévő QR-kóddal elérhető marad az uniós digitális Covid-igazolvány.

Keresés