2023. február 19. vasárnap

febr. 19
3:33
A tojás árt neki - 5 káros mítosz arról, milyen étkezési szokások tesznek rosszat a szívednek (Joy)
Most lerántjuk a leplet öt olyan dologról, ami valójában egyáltalán nem tesz olyan rosszat.
febr. 19
4:21
Így lehet könnyebb a gyomrunk (Vital)
.
febr. 19
4:21
Seiko Prospex Save the Ocean Limited Edition SPB333 – 110 éves a japán óragyártás (Kronometer)
Pontosabban 2023-ban van 110 éve, hogy a Seiko kiadta a világ első japán karóráját, a Laurel-t. Gondolhatnánk, hogy akkor az évfordulóra visszahozzák azt modellt, ahogy mostanában más márkáknál szokás, de…
febr. 19
5:03
Expedíció indul a Titanic roncsához, bárki jelentkezhet rá (Hamu és Gyémánt)
Több mint 100 évvel a Titanic elsüllyedése után – és 25 éve James Cameron filmje után – a hajó még mindig az egyik legkultikusabb roncs a világtörténelemben. Most elit társaságba kerülhetünk, és megnézhetjük saját szemmel is a hajót – már ha elég mélyre nyúlunk a pénztárcánkban. A Titanic 3800 méter mélyen fekszik az Atlanti-óceán fenekén,
febr. 19
5:15
Történet a lányról, aki gyerekkoromban annyit bántott (She)
Szerda volt, kevesen voltak a parkolóban. Magassarkú csizmám kopogása eltörpült a Kopaszi gát melletti híd autózajában. Dermesztő hideg volt, hiszen a tél közepét tapostuk, így elkezdtem lépteimet gyorsítani, hogy odaérjek időben az étterembe.
febr. 19
5:21
A testünk számára leghasznosabb fehérje (Vital)
Vegyük górcső alá, mégis, mi alapján dönthetjük el, melyik az a fehérjeforrás, ami a leghasznosabb a testünknek, és mit kell tartalmaznia egy minőségi fehérje turmixnak.
febr. 19
5:27
Tippek a pikkelysömör téli fellángolása ellen (WebBeteg)
A pikkelysömörrel élők jól ismerik a téli időjárás veszélyeit, hiszen ebben az időszakban gyakrabban kiújulnak a kellemetlen bőrpanaszok. Jó hír, hogy a hideg időjárás és fűtött szoba bőrszárító hatásai ellen több módon is lehet védekezni.
febr. 19
5:33
A közösségi média miatt veszítettem el az egyik legrégebbi barátomat (She)
A közösségi médiának, ha jól használjuk, számos előnye van. Rég nem látott ismerősökkel, régi barátokkal, távol élő rokonokkal vehetjük fel és tarthatjuk a kapcsolatot, újakat ismerhetünk meg, egyre kiterjedtebb kapcsolatrendszerre tehetünk szert. Ugyanakkor ugyanezek az oldalak régi, valaha mély és őszinte barátságokat tehetnek és tesznek is tönkr
febr. 19
5:33
Heti horoszkóp február 20-26.: az Ikrek komoly helyzetben nyújthatnak másnak segítséget, a Nyilasok új kalandra vágynak (Joy)
A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
febr. 19
5:45
Miért nem verhetem meg a szomszéd gyereket? (She)
Egészen biztos vagyok abban, hogy minden gyerek életében volt legalább egy olyan felnőtt szomszéd, ismerős, akit a puszta jelenlétével is képes volt felidegesíteni. Nem volt ezzel másként a kis Panni sem, aki egy Újlipótvárosi, gangos házban élt folyton dolgozó szüleivel.
febr. 19
6:09
Májusban teljesen kinyit egy vidéki magyar fürdő (Spabook)
Teljes műszaki korszerűsítés és automatizálás várható a csokonyavisontai fürdőben, amelynek homlokzatára a sajtó képsivelői előtt került fel az új logó. Hajtó Péter, Szászfalvi László és Harasztia Attila ismertette a fürdő…
febr. 19
6:15
Napi horoszkóp február 19.: a Rákok napján váratlan esemény határozza meg, a Szüzek kilógnak a sorból az általuk képviselt véleménnyel (Joy)
A hét utolsó napján is izgalmas üzeneteket olvashatsz, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
febr. 19
6:15
Az "ikerhaj" az egyik legvagányabb frizuratrend most (Femcafe)
Napjaink hajtrendjei egyre kifejezőbbek: a merész vágásoktól a szokatlan festési technikákig számos stílust kipróbálhatunk. Az egyik legújabb és egyben legvagányabb frizuratrend pedig az ikerhaj lesz.
febr. 19
6:21
A katari emír bátyja ajánlatot tett a Manchester Unitedre (Igényesférfi.hu)
Katari befektetők hivatalos ajánlatot tettek az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedért.
febr. 19
6:39
Indul az Eger-víz megmentése (AQUA)
A Balaton-felvidék és a Déli-Bakony egyik csodálatos természeti értéke a Balatont tápláló, mintegy 32 kilométer hosszú Eger-víz patak, amelynek vízhozama ijesztő mértékben csökken. A folyamat megállítása érdekében körvonalazódik egy térségi összefogás Márta István vezetésével. A patak melletti tizenhárom település – Nagyvázsony, Pula, Öcs, Vigántpe
febr. 19
6:39
5 jele, hogy mérgező kapcsolatban állsz a pénzzel - és mit tehetsz ez ellen (Femcafe)
Hosszú évek után végre egyre könnyebben felismerjük, milyen is az, ha mérgező párkapcsolatban vagyunk. Azt viszont, úgy tűnik, kevesen gondolnák csak, hogy a pénzzel is lehet legalább ennyire toxikus kapcsolatot ápolni.
febr. 19
6:57
Tetoválóművészek elárulták, melyek a leggázabb tetkók (Joy)
A tetoválóművészek szerint azok, akik ilyen, vagy ezekhez hasonló mintákat kérnek, nagyon cikisek.
febr. 19
6:57
Joaquin Phoenix ötszörös fizetésemelést kapott a Joker folytatásáért (Igényesférfi.hu)
2019-ben megosztotta a közönséget a Joker-film, ami az addigi akció-thriller vonalat maga mögött hagyva egy hangulatában, történetmesélésében és mondanivalójában is teljesen új irányba indult el.
febr. 19
6:57
„Egy aszexuális embernek is lehet libidója!?” – Tabuk nélkül felel a kérdéseidre az Élő Könyvtár (WMN)
Életre kelnek a „könyvek” és mesélnek! Ki is kölcsönözheted őket, hogy jobban megismerd az életüket, és feltehesd a kérdéseket, amiket sohasem tudtál vagy mertél. Ilyen egy Élő Könyvtár-program:
febr. 19
6:57
Több mint 100 év késéssel érkezett meg egy levél Nagy-Britanniában (Travelo)
A rejtélyes levélre az épület felújítása során bukkantak rá.
febr. 19
7:15
Több alvásra van szükségünk télen, állítja egy kutatás (Hamu és Gyémánt)
Azok, akik télen nehezen mozdulnak ki az ágyból, rendre megkapják a „lusta" jelzőt, pedig lehet, hogy nem kellene.
febr. 19
7:51
Uniós források: legkorábban 2023 második felében érkezhet pénz (Igényesférfi.hu)
A magyar kormány és az Európai Bizottság közötti tárgyalások lassulása miatt a tervezettnél később, legkorábban 2023 második felében indulhat meg a decemberi döntéssel zárolt uniós források utalása.
febr. 19
7:51
„A táncban ismerem meg a másik reflexeit, a szagát, hogy el tudom-e viselni” – Sebő Ferenccel beszélgettünk (egy.hu)
„A Sebőzés” 50 éve. Ezzel a címmel jelent meg december 8-án a két Cd-ből álló válogatás, amelyen szélesebb körben ismert versfeldolgozásokat, népzenei anyagokat és ritkábban hallható Sebő-számokat is találhatunk. Ebben az ötven évben sok minden történt nemcsak Sebő Ferenccel, hanem az egész táncházmozgalommal, és a népzenéhez való hozzáállásunkkal
febr. 19
7:57
Rekordokat dönt az Antarktisz (Zöldmánia)
Rekordalacsony szintre süllyedt az Antarktisz körüli tengeri jég felülete. Ennek a kiterjedése várhatóan még csökken, mielőtt az idei nyári olvadási szezon véget ér. Az éghajlatváltozás hatása az északi-sarkvidéki tengeri jég olvadásában egyértelműen kimutatható az 1979-ig visszanyúló feljegyzésekből. Azonban az antarktiszi jég évről évre sokkal vá
febr. 19
8:15
Miért az én pénzemet költöd, ha neked is van? (She)
Gyerekként szinte mást sem hallottunk a bátyámmal, csak azt, miként veszekednek a szüleink a pénz miatt.No nem azért, mert túl sok volt, és épp a 4. jacht színében nem értettek egyet. Sokkal inkább azért, mert nem volt. Vagy csak néha.
febr. 19
8:15
A Skorpió ma inkább a szívére hallgasson! (Metropol)
Lehull a lepel, kiderül, kikben bízhat.
febr. 19
8:17
5 dolog, ami kifejezetten sz@r és nehéz férfiak nélkül! (She)
Tökre élvezem az egyedüllétet, míg egyes barátnőim el sem tudják képzelni, hogy egyedül éljenek - és inkább benne maradnak egy rossz kapcsolatban. Számos előnye van a szingliségnek, ez pedig leginkább a szabadság.
febr. 19
8:27
Lenyűgöző tájakon visz végig Észak-Európa legmagasabban fekvő vonatútja (Travelo)
Fjordok, rénszarvasok, hegyek-völgyek tarkítják a nem mindennapi tájat.
febr. 19
8:33
„Az életed nem marad titokban, mert én a tanúja leszek” – kapcsolati pitty-putty, avagy jelenetek a házasságunkból (egy.hu)
Házasság hete, mi? Hát nekünk nem kell külön hét ahhoz, hogy emlékeztessük magunkat, mit jelent házasnak lenni. Huszonéve koptatjuk együtt a házasság iskolapadját, és ahogy telnek az évek, egyre több a bifláznivaló, azt hiszem. Hozzáteszem: olaszos temperamentumú család vagyunk, ezt már az alapításkor is sejtettük, csak azt nem, hogy fog elsülni a
febr. 19
8:39
4 csillagjegy, akinek a február megváltoztatja az életét (Joy)
Úgy tűnik, nem csupán a december lehet varázslatos hónap!
febr. 19
8:51
Régen fürdővízben készült, milliók eszik, itthon viszont senki nem ismeri (Hamu és Gyémánt)
Hiába népszerű a világ több pontján, szinte biztos, hogy elvétve főtt csak magyar konyhában; pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Valószínűleg senkinek nem jutna eszébe fürdővízben főzni Magyarországon, pedig van, ahol bevált módszer: a koreaiak előszeretettel készítik így az egyik kedvenc ételüket, a szaunatojást tojás, vagy jjimjilbang
febr. 19
8:57
Messi apja a Barca előtt is nyitva tartja az ajtót (Igényesférfi.hu)
Lionel Messi jelenlegi szerződése június 30-án lejár, a folytatásról azonban még nem született megállapodás.
febr. 19
8:57
Egy kályhából kipattanó szikra okozta Jókai Mór nevelt lányának halálát (WMN)
Sokáig dugdosta Jókai Mór és a felesége nevelt lányukat, még iskolába sem járhatott. Hogy miért? Nádudvari Péter cikkéből –sok érdekesség mellett – ez is kiderül:
febr. 19
9:27
5 jel, hogy túlzottan elkényeztetted a gyereked (Igényesférfi.hu)
Szülőként mind utáljuk, ha boldogtalannak látjuk gyerekeinket, éppen ezért választják sokan az építő ellenállás helyett a könnyebb utat. Hosszú távon viszont káros lehet, ha mindig a gyermeked kedvében akarsz járni.
febr. 19
9:57
Videó: Így szaladgált a szökött leopárd Pakisztán fővárosában (Travelo)
Az országban a nagymacskákat a jólét és hatalom jelképének tartják.
febr. 19
10:15
Már a tengeren vagy lélekben? – 4 megfizethető nyaralás opció a közeledben (Hamu és Gyémánt)
Tervezgeted az idei nyaralást, de a pénztárcádat is szeretnéd megkímélni? A balkáni országokban a júniusi és szeptemberi kevésbé frekventált időszakban is meleg napsütés és kedvező árak várnak. Íme néhány érv, ami megkönnyítheti a döntést.
febr. 19
10:27
Sokkot kaptak a gyerekek, amikor meglátták az anyjukat az arctetkói nélkül (Femcafe)
A 45 éves nő a lánya betlehemi előadását csak az ablakon át nézhette, mert sokan félnek tőle. Most a gyerekei kaptak sokkot.
febr. 19
10:29
Ezt veszik észre először a vendégek az otthonodba lépve (Femcafe)
Egy kutatás során megvizsgálták, hogy a lakásba érkező vendégek tekintete merre és hányszor vándorolt el a látogatásuk alatt. Végre egy lista, ami megmutatja, hogy az otthonunk mely részére kell több figyelmet szentelnünk a következő családi buli előtt.
febr. 19
10:33
Amikor a ruhaköltemények már senkit sem érdekeltek - a 10 legbotrányosabb bemutató a divathetek történetéből (Joy)
Az ott bemutatott trendekhez hasonlóan a divathetek is tudnak mesteriek, meglepőek és ikonikusak lenni.
febr. 19
10:33
Egy amerikai hercegnő a sosem volt aranykorból – Jackie Kennedy Onassis tragikus élete (Képmás)
Jackie Kennedy elegáns Chanel kosztümjeivel és apró kalapjaival a 20. század egyik legfelismerhetőbb női alakja. Jackie a tökéletes feleség ideálját testesítette meg, azonban a látszólagos idill egy szomorú és magányos életet takart.
febr. 19
10:35
A nő, aki életét adta a gorillákért – Dian Fossey az afrikai esőerdőkben volt igazán otthon (Képmás)
„Minél többet tanulsz a gorillák méltóságáról, annál inkább elkerülnéd az embereket” – hangzott Dian Fossey amerikai etológus legőszintébb vallomása. Az elhivatott kutató összesen 18 éven át tanulmányozta a hegyi gorillák életét természetes élőhelyükön, a kongói, illetve ruandai esőerdőkben, és az általa alapított kutatóközpont ma is a gorillák véd
febr. 19
10:37
„Megígértem neki, hogy csak azért is boldog élete lesz!” – A nulladik oldal (Képmás)
Több mint tizenöt évébe telt, hogy lemerészkedjen a lelke legmélyére, és meggyógyítsa azt a kislányt, akinek ígéretet tett: csak azért is boldog élete lesz! Soha többé nem bánthatja senki… Dr. Szántó Szilvia mentálhigiénés szakember több mint ezer embernek segített már megtalálni a lelki békét. Fő témái a nárcizmus, a bántalmazó kapcsolatok és a sz
febr. 19
11:21
MIndjárt itt a kullancsszezon - a kutyát, macskát most kell rá felkészíteni (Ripost)
Ezek a teendők a kullancsszezon kezdetén.
febr. 19
11:21
Az "ikerhaj" az egyik legvagányabb frizuratrend most (Femcafe)
Napjaink hajtrendjei egyre kifejezőbbek: a merész vágásoktól a szokatlan festési technikákig számos stílust kipróbálhatunk. Az egyik legújabb és egyben legvagányabb frizuratrend pedig az ikerhaj lesz.
febr. 19
11:21
Februári melegrekordot mértek (Balatonica)
A hétvégén lekerült a sapka és a sál, viszont előbújt a hóvirág. Az ország több pontján melegrekordok dőltek, köszönhetően a főn nevezetű száraz-meleg bukószélnek. A langyos, tavaszias napokat némi csapadék követi. Ki hogy örült a váratlan jó időnek?
febr. 19
11:39
Budapesti útvonalakat is érint a Lufthansa járatritkítása (Travelo)
Kevesebb járat fog közlekedni a Frankfurt-Budapest és a München-Budapest útvonalon.
febr. 19
11:51
Spenótrétes – tészta helyett hússal: mutatjuk videón és képgalériával is! (Metropol)
Spenótrétes tészta nélkül? Igen, sajt-hús réteslappal!
febr. 19
11:57
Kívül szenes, belül fagyott rántott hús és paradicsomszószba darált ujj (WMN)
A finom falatok mellett brutális események és véres drámák helyszíne is lehet a konyha. A mi konyháink mindenképpen. Elmeséljük a legdurvább konyhakatasztrófáinkat – aztán ti jöttök!
febr. 19
11:57
Látványos égi jelenség a héten: mutatjuk, mikor érdemes az égre nézni (Hamu és Gyémánt)
Február 22-én fontos éjszaka lesz az égitestek kedvelői számára.
febr. 19
12:09
Gyermekek, akiket kimentettek a földrengés romjai alól: a remény és a segítő akarat csodái (Képmás)
Nincs már racionális esélye, hogy túlélőket találjanak a romok alatt, amelyek a Törökországot és Szíria határvidékét megrázó földrengéssorozat után maradtak. A remény azonban él, és csodák is vannak, ezt azoknak a gyerekeknek és csecsemőknek a története is bizonyítja, akik túlélték a katasztrófát.

Keresés