2023. február 9. csütörtök

febr. 9
0:12
A gyerekeknek is fontos a környezet védelme (Zöldmánia)
Az iskolákban rendszeres téma a környezet védelme: a természet megóvásának fontossága nemcsak a tanórákon kerül elő, hanem különböző programokon és a tanulók ötletei nyomán is. A környezettudatosság szempontjából az iskolákban a három legfontosabb törekvés a szelektív szemétgyűjtés, az áram-, a papír- és a vízfelhasználás csökkentése, valamint a tö
febr. 9
0:16
Támogatásokkal fejlesztenék a szálláshelyeket (Zöldmánia)
Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki szálláshely-szolgáltatók energetikai megtakarítást célzó beruházásainak támogatására. A település vezetése a helyi TDM szervezettel együttműködve évek óta különböző aktuális célok elérése érdekében nyújt támogatást a szálláshely-szolgáltatók számára. Ez azért is fontos, mivel a városban található szállások
febr. 9
2:09
A pajzsmirigy betegségei - Tünetek, kivizsgálás és kezelés (WebBeteg)
Pajzsmirigyünk számos anyagcsere és hormonális folyamat szabályozásában részt vesz, de még a szív működésére is hat. Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, vagy túl sokat termel, esetleg göb, gyulladás vagy daganat alakul ki benne, szerteágazó tüneteket okozhat. Terhességnél vagy éppen meddőségnél érdemes gondolni a pajzsmirigy vizsgálatára
febr. 9
3:06
Magyarország csodái és titkai a magasból fényképezve (Utazási Élmények)
Ismerd meg Te is Magyarország legszebb tájait felülről, úgy mint a madarak egy drón perspektívájából nézve.
febr. 9
4:21
Fucsovics nem állt ki Sinner ellen (Igényesférfi.hu)
A 31. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton nem állt ki a nyolcaddöntőre a Montpellier-ben zajló 563 ezer dollár (206 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.
febr. 9
4:27
Életem legrosszabb estéje: a pasim megcsalt, én pedig végignéztem az egészet (Joy)
Nem semmi sztori következik!
febr. 9
5:06
Einstein módszerével mérte meg a Nasa egy fehér törpe súlyát (Hamu és Gyémánt)
A csillagászoknak nemrégiben sikerült megmérniük egy elszigetelt fehér törpe, vagyis egy halott csillag elszáradt héját, egy olyan jelenség segítségével, amelyet Einstein relativitáselmélete évtizedekkel ezelőtt megjósolt.
febr. 9
5:18
Kabát, sál és napszemüveg - mindhárom egyformán fontos csütörtökön (Infostart)
A rendkívül hideg hajnal után már mindenütt olvadhat napközben az országban, szinte zavartalan lesz a napsütés, marad is így minden.
febr. 9
5:18
“Ő hányt, én f*stam” - kínos Valentin-napi sztorik első kézből (She)
Sajnos sokszor nemcsak Cupido nyilai, hanem a sors kegyetlen tréfái is záporoznak azokra, akik meg szeretnék ünnepelni Szent Bálint napját.
febr. 9
5:24
Vajon lehetséges megalkuvás nélkül állást találni 50 éves kor felett? (She)
A munkakeresés összetett folyamat. Nem könnyű olyan állást találni, ami tökéletesen illik hozzánk, jól érezzük magunkat benne, szívesen végezzük a feladatainkat, miközben fejlődhetünk a szakmánkban, megbecsülik a munkánkat és még jól is keresünk. Egyáltalán létezik ilyen?
febr. 9
5:24
Klokers: a vidám svájci (Kronometer)
2015-ben Kickstarten kezdte útját a Klokers. Annak ellenére, hogy a közösségi finanszírozással készülő órák híresek a feledésbe merülésről, a Klokers valamit jól csinált, olyannyira, hogy a 2022-es Watches & Wonders…
febr. 9
5:27
5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban (Joy)
Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.
febr. 9
5:39
Számold ki: ez életed küldetése a numerológia szerint (Femcafe)
Milyen betűk vannak a nevedben? Elárulhatják, milyen küldetésed van az életben.
febr. 9
5:48
Ha tetszett a Squid Game, ezt imádni fogod! – Alice in Borderland (She)
Éld túl a játékokat, avagy ilyen lett volna Alíz utazása a nyúlüregbe, ha Japánban alszik el a fa alatt.
febr. 9
5:54
ADHD-adó: itt folyhat el a pénzed, ha te is gyakran elfelejtesz, összekeversz dolgokat (WMN)
Egy olyan adófajta, amit lehet, hogy te is fizetsz, csak eddig nem tudtál róla
febr. 9
6:03
40. alkalommal nyitja újra kaput az ország egyik legnagyobb kültéri wellness kiállítása (Spa Trend Online)
A február 24 és március 5 között megrendezett 10 napos SpaTrend Expo lehetőséget nyújt, hogy kellemes környezetben, izgalmas programok keretében ismerkedj meg a legújabb wellness eszközökkel és trendekkel. Szakértő eladók segítségével merülhetsz el a kültéri kikapcsolódást elősegítő termékek széles kínálatában!
febr. 9
6:09
Ezt a hajszínt fogod most mindenhol látni: mutatjuk az év legnépszerűbb árnyalatát (Femcafe)
Van egy hajszín, amelyet a fodrászok csak „expenzív barnaként” emlegetnek, és azt jósolják, hogy ez lesz most a legtrendibb árnyalat.
febr. 9
6:21
Bill Gates szerint benne van a pakliban, hogy elszabadul a pokol (Igényesférfi.hu)
A Web3 és a metaverzum önmagában nem forradalmi megoldás, a ChatGPT és a chatbotok viszont legalább olyan fontossá válhatnak, mint a PC és az internet - véli Bill Gates, akit az AI lenyűgöz, míg a WEB3 és a metaverzum untat.
febr. 9
6:24
Teafaolaj – az univerzális segítőnk (egy.hu)
A természet patikája tele van jobbnál jobb szerekkel! Nem írom, hogy csodaszerekkel, mert nem lenne igaz. Semmilyen anyag nem tud csodát tenni, de vannak olyan növények, amelyek elég sokoldalúan használhatóak: ilyen a teafaolaj, ez a furcsa illatú kis növény, ami sebre, fertőzésre és egy sor minden másra is jó.
febr. 9
6:33
Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak (Joy)
A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
febr. 9
6:51
Megmenekült az egyik fonyódi szabadstrand (AQUA)
Sikerrel járt az a tavaly augusztusban indított petíció, ami a fonyódligeti szabadstrand beépítését akarta megakadályozni. Több mint 9 ezren írták alá. Fonyód fideszes polgármestere, Hídvégi József korábban az önkormányzat nevében vendéglátóegységek létrehozása céljából bérbe adta az Árpád partra vezető utcák partszakaszi részét. Itt négy 16-18 mét
febr. 9
6:54
Szennyvízzel fűtenek az osztrák fővárosban (Zöldmánia)
Mérföldkőhöz érkezett a bécsi távhő a klímasemlegessé válás útján: óriási hőszivattyúk segítségével a szennyvízből is távhőt tudnak előállítani. Az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig több mint százezer háztartást látnak el klímasemleges távhővel. Az egyenként 205 tonnás berendezések európai viszonylatban is a legnagyobbak közé tartoznak
febr. 9
6:57
A meditáció a buddhista szerzetesek bélflóráját is megváltoztatja (Igényesférfi.hu)
A buddhista szerzetesek emésztőrendszere is egészségesebb, a meditáció ugyanis pozitívan hat a bélflóra is, a belek állapota és a mentális közérzet pedig szoros kölcsönhatásban áll egymással.
febr. 9
7:06
A Jupiter már a bolygók királyaként uralkodik - 12 új hold kering körülötte (Travelo)
Azok a holdak amelyeknek mérete nem haladja meg a 1,5 kilométert, nem is kapnak saját nevet.
febr. 9
7:12
Itt vannak 2023 legnagyobb illattrendjei (Hamu és Gyémánt)
Átalakulóban az illatpiac, így a 2023-as illattrendek is minimálisan megváltoznak majd. Ugyan egy-egy jellegzetes illat örök életű de míg az illóolajok és a könnyű, vizes keverékek kis ideig uralták az iparágat, most a márkák mindenhol fejest ugranak az intenzív eau de parfümökbe. Hosszabb tartósság és gazdag aromaprofilok, amelyek az erőteljes g
febr. 9
7:18
Kék zónák. Hol élünk a legtovább? (Balatonica)
Az eddigi leghosszabb dokumentált emberi élet 122 év és 164 nap volt, és egy francia nő, bizonyos Jeanne Calment részesült benne. Ez lehet a sors adománya is, ugyanakkor van öt kivételes pontja a világnak, ahol bizonyítottan az átlagosnál hosszabb élet adatik férfiaknak és nőknek. Hol vannak ezek a kék zónak,...
febr. 9
7:54
Se félni, se élni nem volt ideje – 61 éve született Kesjár Csaba autóversenyző (WMN)
Egy rejtélyes haláleset, egy ország gyásza.
febr. 9
7:54
Kiterjesztett robotkarokkal, játékkonzollal műteni – dr. Papp Andrással beszélgettünk a robotsebészetről (egy.hu)
„Óriási nap volt, 2022. október 3-a, reggel. Nagyon izgatott voltam, hiszen hosszú hónapok felkészülése után először ülhettem a konzolba éles szituációban. Két konzolsebész, egy asszisztens, egy altatóorvos, egy altató asszisztens, egy műtősnő és egy műtősfiú, meg a beteg: ennyien voltunk a műtőben. A pácienst elaltatták, a robotkarokba behelyezték
febr. 9
7:57
Megújult a BMW egyik legnépszerűbb modellje (Igényesférfi.hu)
A BMW 2018 őszén mutatta be az X5 aktuális generációját, amelynek népszerűsége azóta is töretlen, tavaly például a legnagyobb példányszámban értékesített modell volt Magyarországon.
febr. 9
8:09
Ismét Budapestre figyelt a divatvilág, megrendezték a 11. BCEFW-t (Ripost)
Eseménydúsan telt a Budapest Central European Fashion Week.
febr. 9
8:18
Nyakig ül a vitában a Szűz, az Oroszlán érzi, hogy alakul az orkán (Metropol)
A Szűz csillagjegyűek hiába törekedtek békés rendezésre.
febr. 9
8:24
Egy gyermekkori jelmez, ami örökre elvette a kedvem a farsangi bulikázástól (She)
A farsangi őrületet egyesek rajongásig szeretik, míg másokat a világból is ki lehet kergetni vele. Egy biztos, akár gyerek, akár felnőtt korban választunk ciki jelmezt, azt a hátralévő életünkben soha nem tudjuk majd elfelejteni.
febr. 9
8:26
Arra ébredtem, hogy erőszak áldozata lettem... (18+) (She)
Egy nő, aki felébred, de nem tudja hol van, nem tudja miért, csupán a testén látható zúzódások és a combjain megszáradt vér sugallja, mi történt vele, mit is tett az éjjel. Egy novella, ami nem akar több lenni önmagánál.
febr. 9
8:28
A gésák titkos nyelve (She)
A gésák különös, egzotikus, titkokkal teli nők, akik nem rendelkeznek makulátlan hírnévvel, és akiknek a megítélése attól függ, milyen oldalról közelítjük meg a kérdést. Egyesek szerint közönséges prostituáltak, mások szerint azonban tanult, kifinomult művészek.
febr. 9
8:30
Akartam, hogy szeress, de a szerelmet nem lehet kierőszakolni (She)
Egy társkeresőn ismertelek meg, épp egy szakítás után, tele félelmekkel, kisebbségi komplexusokkal, hogy nem vagyok elég jó, nem vagyok elég szerethető.
febr. 9
8:36
Különleges helyek a világban: A lángoló pokol kapuja Türkmenisztánban (Travelo)
Pókok tucatjait vonzza a lángoló katlan minden este, nem csoda hát, hogy baljós helyszínnek tekintik a krátert.
febr. 9
8:54
Erre számíts, ha mostanában utaznál Törökországba (Hamu és Gyémánt)
Törökországot a hétfő reggel egy 7,8-as erősségű, majd egy 7,5-ös erősségű földrengés és egy sor utórengés rázta meg.
febr. 9
9:00
Először töltöttek fel blokkláncra egy magyar manuálterápiás eljárást (Vital)
A blokklánc egy digitális rekordokból (blokkokból, bejegyzésekből) álló lista, amelynek minden eleme titkosítva van a tranzakcióknál. Miután egy rekordot...
febr. 9
9:30
Kezdődik: egyetlen rossz válasszal százmilliárdos kárt okozott a mesterséges intelligencia, zuhannak a részvények! (Blikk)
Rossz választ adott a Google új, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja egy reklámvideóban az amerikai James Webb űrteleszkópról, ami megrendítette a befektetők bizalmát.
febr. 9
9:36
Felfedték III. Károly király első bélyegeit, sokakat meglepett az uralkodó portréja (Travelo)
Az új bélyegekre kerülő portrét a király személyesen hagyta jóvá.
febr. 9
9:54
107 millió forint értékű adomány a Bérestől (Vital)
A Béres Alapítvány megalakulása óta követi azt a szilárd erkölcsi irányt, melyet alapítójának életútja kijelölt: a betegek és rászorulók segítését,...
febr. 9
10:15
Miért nem sikerül lefogyni? (WebBeteg)
A súlyfeleslegben kétségtelenül fontos tényező a genetika és a családi háttér. Az elhízás kialakulásában nagy szerepe van a DNS-nek, de nem lehet mindent az örökségünk számlájára írni, még ha tény is, hogy az elhízásra való hajlamot nagy mértékben befolyásolja.
febr. 9
10:18
3 idén megnyíló európai múzeum, amit mindenképp látnod kell! (Hamu és Gyémánt)
Az öreg kontinens egyik legnagyobb értéke a páratlan kulturális öröksége, amely semmi máshoz nem hasonlítható, az alábbi cikkben pedig 3 olyan idén megnyíló európai múzeumot mutatunk be, amit a művészetért rajongóknak mindenképp érdemes meglátogatnia.
febr. 9
10:21
Munkavállalás nyugdíjasként – ezek a 2023-as szabályok (Ripost)
Ki és hogyan dolgozhat, ha betöltötte a nyugdíjkorhatárt?
febr. 9
10:24
Hogyan érdemes egészségpénztárat igénybe venni (Vital)
Itt a megoldás, amivel nem csupán az anyagiakon, de egészségeden is javíthatsz!
febr. 9
10:33
Nőtt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága (WebBeteg)
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2023. január 30 – február 5. között az országban 244 000 fő fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 38 000 főnél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.
febr. 9
10:54
Dermesztő napra ébredt Erdély, mínusz 31 fokot is mértek (Infostart)
Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték a legtöbb településen.
febr. 9
11:00
Kiszivárgott a terv, vége a jelszómegosztásnak: korlátozni fogja a Netflix az előfizetőit (Blikk)
Újabb országokra terjeszti ki a Netflix a jelszómegosztás elleni intézkedéseit, így már több Európai ország is bekerült a körbe.
febr. 9
11:00
Csúcsdöntés: Egy chilei úszónő 2,5 kilométert úszott az Antarktisz jeges vizében (Travelo)
Azért tette, hogy felhívja a figyelmet a vizeink védelmének szükségességére.
febr. 9
11:09
Clint Eastwood arcai – A moziban az ördögöt is legyőzte, gyerekként a vállán egy angyal ült (Képmás)
„Mindig sírok, ha magamat nézem a vásznon.” Tán meglepő, de az idézet az egyik legkeményebb mozihősnek tartott Clint Eastwoodtól származik, aki az elmúlt 30 évben saját rendezésű filmjeivel igazolta is ezt az érzelemgazdagságot. Kedveltük őt sejtelmesen hunyorgó cowboyként és mogorva zsaruként is, de a személyisége, úgy fest, hatvan felett bontakoz

Keresés