2023. február 22. szerda

febr. 22
0:15
Importált saláta helyett neveld balkonládában: a téli levélzöldségek (egy.hu)
Egészséges konyhámba újonnan érkeztek a hidegtűrő levélzöldségek évekkel ezelőtt, először csak zacskóban, konyhakészen. Majd biokertész barátnőm palántákkal érkezett: ültessem csak el, próbáljam ki. A hó alól salátának valót szedni, friss zöldséget enni fagyos februárban, a legjobb, ami a téli, alvó kertben történhet. Magaságyásban, balkonon, teras
febr. 22
3:33
Valószínűleg nem nyújtasz rendesen edzés előtt - legközelebb már máshogy csináld (Joy)
Nagyon jó, ha úgy edzel, hogy a nyújtásra is szánsz időt, azonban ezt is okosan kell tenned. Gyere, hadd segítsünk!
febr. 22
4:21
MB&F; Legacy Machine 2 Palladium – Max Büsser féle művészet (Kronometer)
Nagy kedvelője vagyok a tourbillon gátszerkezetnek, még akkor is ha gyakorlati haszna már nincs manapság. Egész egyszerűen a gátszerkezet folytonos mozgása egy nagyon látványos és állandó emlékeztető, hogy miért is…
febr. 22
5:09
Nem szeret olvasni a gyereked? Ezzel az 5 könyvvel könnyedén ráveheted őt (Hamu és Gyémánt)
Ismerős az érzés, amikor valamelyik kötelező olvasmányhoz minden erőnkre szükségünk volt, hogy a végére érjünk? Esetleg a gyerekünknél fedezzük fel ugyanezt az erőfeszítést? Pedig az olvasásának nem küzdelemnek kellene lennie.
febr. 22
5:15
A társas magány jobban fáj, mint a szingliség (She)
Régen azt gondoltam, hogy az egyedüllétnél nincs rosszabb, mert az egyenlő azzal, hogy nem kellesz senkinek. Ma viszont már azt gondolom, hogy az sokkal jobban fáj, ha benne vagy egy párkapcsolatban, ahol a párod semmibe vesz, nem törődik veled, esetleg fizikailag vagy lelkileg bántalmaz.
febr. 22
5:27
Én mindig szólok, hogy baj lesz, csak soha senki nem hallgat rám (She)
Ismered azt az érzést, amikor történik körülötted valami, érzed, hogy nem lesz jó vége, utánajársz, minek következtében már biztosan tudod, hogy ami készül, az valami rossz, de legalábbis semmiképpen nem jó, próbálod elmondani a többieknek, családnak, barátoknak, hogy ne dőljenek be, gondolkodjanak, de ahelyett, hogy figyelnének rád, totál hülyének
febr. 22
5:27
A magas húgysavszint és a köszvény (WebBeteg)
Az emelkedett húgysavszint számos betegség (pl. ízületi problémák, köszvény) kialakulásához vezethet. Ön tudja, hogy mi befolyásolja a szervezetünk húgysavszintjét? Tisztában van vele, hogy miért kell kezelni, ha túl magas? Cikkünkből megtudhatja.
febr. 22
5:45
Bevállalós menyasszony: ennek a párnak volt a világon a legextrémebb esküvője (Femcafe)
Ez a páros gond nélkül állíthatja, hogy az övék volt a történelem egyik legkülönlegesebb esküvője. A nem mindennapi helyszínen kötött házasságról természetesen videó is készült.
febr. 22
5:57
Már a negyvenes éveinkben elkezdhet átalakulni az agyunk (WMN)
Ami a bőrünknek a naptej vagy az arckrém, az lehet az agyunknak a:
febr. 22
6:03
Ami előrébb hozza a tavaszt: teraszmelegítő (Spa Trend Online)
Már bontogatja szárnyait a tavasz, de még túl hideg van ahhoz, hogy tartósan a kertben pihenj. A tavasz illata azonban már ott van a levegőben, ezért megértjük, ha nem akarsz várni! Jöhet hát a teraszmelegítő, ami nemcsak egy látványos dekorációs elem a teraszra, hanem egy erős hőforrás!
febr. 22
6:15
A tökéletes haj titka: Ez a filléres trükk egyre felkapottabb, csodákat művel a tincsekkel (Femcafe)
Nagyon felkapottá vált mostanában egy egyébként közel sem új, filléres hajápolási praktika. Szuper választás lehet, ha szép, dús, egészséges hajra vágysz.
febr. 22
6:21
Napi horoszkóp február 22.: az Oroszlánokra fontos döntés vár (Joy)
A csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
febr. 22
6:21
A remény vámszedői – ezért ne dőlj be a mindent gyógyító csodaszereknek (egy.hu)
A csodaszerek története egyidős az emberiséggel. Minden tájékon és korban akadtak jó- vagy rosszindulatú emberek, akik elhitették a tömegekkel, hogy ebben vagy abban az anyagban az örök vagy a nagyon hosszú élet titka van. Aztán többnyire elfelejtették ezeket a csodaszereket, s jöttek az újabbak. Ma is nagy divatja van néhány ilyen táplálékkiegészí
febr. 22
6:51
A tavalyihoz hasonló jó évre számít a Bahart (AQUA)
A 2019-es rekordévet is felülmúló tavalyi év forgalmához hasonló, jó évre számít idén a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) – közölte a társaság. Veigl Gábor elmondta, a 75 százalékban állami, 25 százalékban 21 tóparti önkormányzat tulajdonában lévő, 10,6 milliárd forint alaptőkéjű Bahart tavaly 4,3 milliárd forint árbevételt ért el, 11 százalékkal töb
febr. 22
6:57
Ha csak egy kérdést teszel fel az állásinterjún, ez legyen az! (Igényesférfi.hu)
Állásinterjú - gyakran elszalasztjuk ezt a lehetőséget a lámpaláz miatt, pedig egy jól megfogalmazott kérdéssel levehetjük az interjúztatókat a lábukról.
febr. 22
6:57
Újabb izgalmas projektben az Amazon (Zöldmánia)
A legfrissebb kutatások szerint a tengeri ökoszisztémák sokkal hatékonyabban kötik meg a szén-dioxidot, mint a szárazföldi növények, emellett sokkal tovább is képesek tárolni a szenet. Ezen eredmények hatására a világ egyik legnagyobb vállalata, az Amazon bejelentette, hogy több mint 2,15 millió dollárt fektet a világ első, kereskedelmi méretű teng
febr. 22
7:09
Pénztárcakímélő tipp: Ez a 10 legdrágább város a világon, ha családostól utaznál (Travelo)
Íme a lista, amiről jó, ha tudtok családos utazókként!
febr. 22
7:15
A rajongók megőrülnek Katalin és Vilmos flörtöléséért (Hamu és Gyémánt)
Vilmos és Katalin újdonsült walesi hercegként és hercegnéként jelentek meg a Bafta-n – a királyi rajongók pedig egy meglehetősen szokatlan jelenetsor tanúi lehettek.
febr. 22
7:21
Kéréssel fordult Oroszországhoz a NATO-főtitkár (Igényesférfi.hu)
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kedden kijelentette, sajnálatát fejezte ki Oroszország azon döntése miatt, hogy felfüggeszti részvételét a legutóbbi START kétoldalú nukleáris fegyverzet-ellenőrzési egyezményben.
febr. 22
7:51
„A bűnözők személyiségzavarral, a nem-bűnözők szorongással küzdenek” – interjú Dr. Haller József kriminálpszichológussal (egy.hu)
Az elmúlt húsz évben folyamatosan csökken a bűnesetek és ezzel párhuzamosan a bűnelkövetők száma is Magyarországon. Dr. Haller József kriminálpszichológussal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán működő Kriminálpszichológiai Tanszék vezetőjével a bűnelkövetés pszichológiájáról és a kriminalizálódás társadalmi vetületeiről beszél
febr. 22
7:57
Világpremier: megérkezett az új BMW X5 és X6 M Competition (Igényesférfi.hu)
A BMW menetteljesítmény, megjelenés és digitalizáció terén egyaránt magasabb fokozatba kapcsolja a nagyteljesítményű luxusszegmensben elérhető SAV és SAC modellpárosát: megérkezett az új BMW X5 M Competition és az új BMW X6 M Competition.
febr. 22
7:57
A nők többsége nem tudja, hogyan kell helyesen pisilni (WMN)
„A medencefenék-gyengeség az egyik legnagyobb tabu, hiszen ki akar arról csacsogni, hogy nem érzi a partnere nemi szervét szex közben, vagy éppen elcseppen a vizelete, ha túl hosszú a sor a mozi mosdójában?!” Nos, itt az idő, hogy megtörjük a tabut!
febr. 22
8:03
Interjú Axente Vanessával: „A legfontosabb, hogy az értékeiddel tisztában legyél” (Hamu és Gyémánt)
Lassú vagy gyors? – tettük fel a kérdést Axente Vanessa szupermodellnek, aki munkája révén gyakorlatilag a világ minden nagyvárosába eljutott már. Tizennégy éves kora óta dolgozik, az állandó pörgés mellett azonban ő is vallja: néha kell egy kis áramszünet. Szöveg: Pellek-Szakszon Réka Axente Vanessa több mint tíz éve, hogy meghó
febr. 22
8:15
Ne feszüljenek rá a mai napra ezek a csillagjegyek (Metropol)
Legjobb, ha hagyja magát sodortatni az eseményekkel. Majd az idő eldönti, hogy legyen.
febr. 22
8:21
Szuper pasim van, mégsem tudom szeretni... (She)
- Béla 10 évvel fiatalabb nálam, mégsem vagyok boldog - meséli a 60 év körüli hölgy. - Rendes ember, és már három éve együtt vagyunk. De még mindig nem tudtam megszeretni - panaszkodik. - Mert nem a szívem, hanem az eszem alapján választottam.
febr. 22
8:23
Együtt egy életen át - szerelem nélkül (She)
- Azt hiszem, rosszul döntöttem - mondta ki nagy levegő után. Látta, ahogy az anyja arca szinte eltorzul. Tudta, hogy ha most hagyja szóhoz jutni, véget nem érő prédikáció következik, úgyhogy gyorsan tovább hadart.
febr. 22
8:27
Covid - több mint ezer tanulmányt elemeztek magyar kutatók (WebBeteg)
Az ELTE TTK kutatói a súlyos Covid-19 betegséggel kapcsolatos több mint ezer tanulmányt dolgoztak fel, amelyekből kiderül, hogy melyek a rizikófaktorok, illetve milyen okai lehetnek a betegség eltérő erejű lefolyásának.
febr. 22
8:27
Gyümölcsdenevérek, sárkányvérfák és kenguruk - igazi földi paradicsomi szigeteken (Travelo)
Ezek a elszigetelt földdarabok rengeteg különleges fajnak adnak otthont.
febr. 22
8:51
Mitől leszel igazán jó apa? (Igényesférfi.hu)
Próbálok rájönni mi lehet a helyes út és vajon mitől leszek igazán jó apa? Eddig nem sikerült.
febr. 22
8:51
A Titanicon túl – 5 kultikus film, ami idén ünnepli a 25. születésnapját (Hamu és Gyémánt)
Az 1998-as év kapcsán a legtöbben James Cameron Titanic című alkotásáról beszélnek, azonban számos nagysikerű mozi szintén most ünnepli a negyedszázados évfordulóját. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan kultikus filmet sorolunk fel, amit 25 éve mutattak be.
febr. 22
9:03
Nem szeret olvasni a gyereked? Ezzel az 5 könyvvel könnyedén ráveheted őt (Hamu és Gyémánt)
Ismerős az érzés, amikor valamelyik kötelező olvasmányhoz minden erőnkre szükségünk volt, hogy a végére érjünk? Esetleg a gyerekünknél fedezzük fel ugyanezt az erőfeszítést? Pedig az olvasásának nem küzdelemnek kellene lennie.
febr. 22
9:15
Stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja (WebBeteg)
Tovább folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában. A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció értékekben ismét stagnálás figyelhető meg.
febr. 22
9:17
Koronavírus - 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg (WebBeteg)
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 825, közülük 6 209 015-en a második, 3 904 864-en a harmadik, 423 998-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.
febr. 22
9:27
Viseld bátran más népek stílusát! (Igényesférfi.hu)
A szabadidős viseletben, netán a vakáció alatt nyugodtan mozduljunk ki a komfortzónánkból, és keverjük a stílusjegyeket és kultúrákat. Az eredmény mindenképpen izgalmas és üdítő lesz!
febr. 22
9:45
Biztonságosabbá teszik a világ egyik leglátványosabb autóútját Romániában (Travelo)
A 2000 méternél magasabban fekvő magashegyi úton több mint 800 híd, 28 viadukt és több alagút is van.
febr. 22
9:57
Milliós négyzetméterár fölött a minigarzonok (Igényesférfi.hu)
Csekély, ám annál jelentősebb részét képezik az ingatlanpiaci forgalomnak a 10-20 négyzetméter közötti minilakások.
febr. 22
10:15
Nagy a baj Velencében! Akkora a szárazság, hogy kiapadhatnak a csatornák (Hamu és Gyémánt)
Újabb intő jel, ami Velencében történik.
febr. 22
10:21
Influenza Magyarországon: negyedmillióan fordultak orvoshoz az év hatodik hetében (Femcafe)
Fejér vármegyében két szociális intézményt, Somogy vármegyében egy bölcsődét, Tolna vármegyében pedig egy óvodát érintett tömeges megbetegedés.
febr. 22
10:27
Honnan tudhatom, hogy milyen fogyókúrás turmix való nekem? (Vital)
Fogyókúrázni fehérje alapú diétával érdemes, ha nem akarunk izomtömeget veszíteni. Mert sajnos a diéta során a szervezet előbb bontja le az izmokat, mint a zsírszövetet. Milyen turmix való nekem?
febr. 22
10:33
Először mozdultam ki a gyermekágyból, és összetörtem az autót (Képmás)
Nemcsak egy gyönyörű, három hónapos kislány anyukájának lenni boldogság, hanem három hónap után először egyedül kiszabadulni a lakásból is csodálatos érzés! Erre az érzésre vágytam, amikor úgy gondoltam, negyedik trimeszteres, cumisüvegszűz kislányomat mostantól heti egyszer-kétszer csak megetetheti a nagymamája is a korábban lefagyasztott anyatejj
febr. 22
10:33
Almatorta (gluténmentes) (egy.hu)
Antal Csilla receptje
febr. 22
10:39
Visszatér az Air Serbia: 100 új útvonal nyílik Budapestről (Spabook)
Márciustól visszatér Budapestre az Air Serbia légitársaság, amely az útvonalhálózat-bővítési törekvéseinek eredményeként 2023. márciusától újra elindítja a Budapest-Belgrád közvetlen repülőjáratait. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre március 13-án érkezik majd…
febr. 22
10:57
Aligátort találtak New York egyik tavában (Travelo)
Nem tudni hogyan kerülhetett a vízbe.
febr. 22
11:27
Putyin vérszemet kapott: Ukrajna nem elég neki, pár éven belül ezt az európai országot is el akarja foglalni (Femcafe)
Az orosz elnöki adminisztrációból szivárgott ki egy dokumentum, mely szerint Vlagyimir Putyin egy független európai állam annektálását tervezi.
febr. 22
11:33
„A boldogság nem olyasmi, ami csak úgy megtörténik velünk” – Csíkszentmihályi Mihály élete és munkássága (Képmás)
Csíkszentmihályi Mihály pszichológust, „boldogságkutatót” leginkább a flowélmény felfedezőjeként ismerjük, de a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás szakembereként is gazdag szakmai hagyatékot adott az utókornak. Cikksorozatunk jelen részében az ő életét, hitvallását, munkásságát mutatjuk be.
febr. 22
11:33
7000 új szigetet fedeztek fel Japánban (Travelo)
Ettől azonban nem valószínű, hogy érdemben nőne az ország területe.
febr. 22
11:39
A Hold, a Vénusz és a Jupiter is találkozik az éjszakai égbolton - itt tudod megnézni! (Hamu és Gyémánt)
Az éjszakai égbolt három legfényesebb objektuma – senkinek sem kell túl sokat gondolkodnia ahhoz, hogy rájöjjön a Holdról, a Vénuszról és a Jupiterről van szó, melyek külön-külön is gyönyörűen mutatnak, együtt pedig a látvány lélegzetelállító. Nem is jelennek meg túl sokszor az égen egyszerre, február 22-én azonban kivételt tesznek. Mutatjuk, hol l
febr. 22
11:51
A kétrétegű citrusos desszert, amely saját maga készíti el a sodóját (WMN)
Két mozdulat elkészíteni ezt az isteni, citrusos sodóban üldögélő desszertet. Kóstold meg azonnal, megköszönni ráérsz később is!
febr. 22
12:03
Holnap nyit az ország legnagyobb hajó és vízi sport kiállítása! (AQUA)
70 márka, 60 kiállító és 100 hajó várja a látogatókat Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjében a Hungexpo-n! A Budapest Boat Show február 23-26. között várja a hajózás és vízi sportok iránt érdeklődőket. A bemutatkozó motoros és elektromos hajókínálat mellett a Budapest Boat Show-n megtekinthetők lesznek a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések
febr. 22
12:09
Életében először csináltatott tetoválást a nő: jéggé dermedt a sokktól, amikor megpillantotta a kész művet (Femcafe)
A 23 éves Lydia Sawyer egy oroszlános tetoválást szeretett volna a füle mögé, azonban a végeredmény teljességgel elkeserítette: jelentős összeget fizetett a műalkotásért, de egyáltalán nem azt kapta, amire számított.

Keresés