2023. január 25. szerda

jan. 25
0:12
Egy otthoni nyálteszt 90 százalékos pontossággal kimutatja a rákot (Blikk)
Egy új nyálteszt – amelynek technológiáját az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) „áttörést jelentő eszközként” hagyta jóvá – több mint 90 százalékos pontossággal képes felismerni a száj- és torokrák korai tüneteit.
jan. 25
0:15
Milliárdok nyomában: minden, amit a folytatásról eddig tudunk! (Igényesférfi.hu)
A Milliárdok nyomában 2023-ban immáron hetedik évadával érkezik. Izgalmas, szórakoztató, fordulatos: a népszerű sorozatban minden megvan, hogy azt mondhassuk, bizony tölts a képernyő előtt jó pár órát, mert élvezni fogod!
jan. 25
0:15
Egy új alváskutatás eredményei megmutathatják, hogy miért látunk szellemeket (Hamu és Gyémánt)
Egy új tanulmány szerint azok az emberek, akik alvászavarokat tapasztalnak olyan állapotok miatt, mint az álmatlanság vagy az alvásparalízis, nagyobb valószínűséggel számolnak be arról, hogy idegeneket vagy szellemeket észlelnek.
jan. 25
0:15
Túrós desszertek: 12 könnyű finomság (egy.hu)
Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz ké
jan. 25
0:15
Új megoldást tesztelt az Emirates légitársaság (Zöldmánia)
Egyelőre földi tesztet hajtottak végre egy Boeing 777-300ER repülőgép GE90 típusú hajtóművével, amelyet fenntartható üzemanyaggal töltöttek fel. A következő lépésben próbarepülést is terveznek. A teszt során 100 százalékban fenntartható üzemanyaggal (SAF) vizsgálták a Boeing 777-300ER gépek GE90 típusú hajtóművének működését és teljesítményét, bele
jan. 25
0:16
Mint a Mátrixban: a 6G technológia az emberi testet használja energiaforrásként (Blikk)
Az ember elég sok hulladékenergiát termel, amelynek zömét sehogyan sem szoktuk hasznosítani. Eddig! Most azonban forrásává és antennájává is válhatunk a hulladékenergia hasznosításának, amelynek révén a saját viselhető eszközeinket üzemben tartjuk.
jan. 25
0:19
„Figyeltünk rá, csak nem úgy, ahogy ő azt elvárta” – megnéztük a Jövő nyár című filmet (egy.hu)
Miért lesz öngyilkos egy 18 éves? Miképp dolgozza fel egy gimnáziumi osztály, hogy egyik társuk nincs többé? Vajon elkerülhető a tragédia? Kárpáti György Mór rendező Jövő nyár című, a 12. Mozinet Filmnapokon bemutatott filmje egy gimnáziumi drámatáborban játszódik, ahol szerelmi háromszög alakul ki a fiatalok között. Egy évvel később ugyanebben a t
jan. 25
0:19
Gyűjtésbe kezd az OMV (Zöldmánia)
Használt sütőolaj gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített országszerte 40 üzemanyagtöltő állomásán az OMV. A benzinkutaknál kihelyezett tárolókban a lakosság csavarzáras PET-palackokban biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot. Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj é
jan. 25
0:20
Ide is betört a mesterséges intelligencia: sikeres egyetemi vizsgát tett egy chatbot (Blikk)
Szinte alig maradt szakma, ahová ne tört volna be a mesterséges intelligencia. Most az üzleti világ magas beosztású vezetői kaptak egy kis ízelítőt abból, milyen meglepetésekre képes a „robot-értelem”.
jan. 25
0:23
Vízre száll a világ legnagyobb kompja (Zöldmánia)
A 135 méter hosszú, a világ legnagyobb elektromos kompja 2100 utast és 226 autót tud majd egyszerre szállítani. Az ausztrál Incat hajógyár fejlesztése 2025-ben állhat forgalomba Argentína és Uruguay fővárosa között. A vízi járművet a két évvel korábbi tervek szerint cseppfolyós gáz hajtotta volna, ám a globális energiaválság miatt az
jan. 25
0:24
A kínai vákuumvonat ezer kilométeres sebességgel száguld majd a városok között – Már be is fejezték az első tesztfutásokat (Blikk)
Egy kínai kutatóintézet a médiajelentések szerint befejezte az első a vákumvonat (hyperloop) tesztfutásait egy teljes méretű utaskapszulával. Úgy néz ki, hogy Elon Musk álma Kínában valósul meg, méghozzá védelmi körök hátszelét élvezve.
jan. 25
2:15
A Pécsi TV-torony Magyarország legmagasabb épülete (Utazási Élmények)
A 197 méter magas pécsi tévétorony a Mecsekben, az 535 méter magas Misina csúcsán áll. 1973. április 4-én nyílt meg, azóta Magyarország legmagasabb épülete és a város egyik jelképe.
jan. 25
2:39
Az 5 legvonzóbb frizura a sikeres férfiak szerint, amit csak egy nő viselhet (Joy)
Ki hinné, hogy a sikeres férfiak odáig vannak a frufruért? Pedig nagyon úgy fest!
jan. 25
3:33
10 takarítási trükk, amivel rengeteg pénzt és időt spórolhatsz magadnak (Joy)
Amikor azt hitted, mindent tudsz a takarításról.
jan. 25
4:21
Jeremy Renner teste darabokra tört (ridikul.hu)
A színésznek 30 darab csontja tört össze, miután hókotrója maga alá temette szilveszterkor.
jan. 25
4:21
A szem a lélek tükre – na meg az egészségé is! (Igényesférfi.hu)
Nem is gondolnád, mennyi mindent árul el rólad, hogy milyen állapotban vannak a szemeid: ahogy a lelked, úgy az egészséged is visszatükröződik bennük.
jan. 25
4:21
Raketa Sputnik-1 – majdnem Moonwatch (Kronometer)
Bevallom sokat nem vártam ettől a megjelenéstől amikor megláttam róla az értesítést, de még meg tudott lepni az orosz óragyártás 2022-ben. Már ott keleten is tudják, hogy sztorival kell eladni…
jan. 25
4:45
Ezért kívánják kevésbé szexet azok a nők, akik a párkapcsolatukban alárendeltek (+18) (Joy)
Már nem kívánod annyira a párodat, mint korábban? Lehet, hogy ez áll a jelenség mögött!
jan. 25
5:12
Az, hogy megvan mindened, még nem garancia a boldogságra (She)
Dóra unottan nézett ki az ablakon, miközben a pszichológusára várt. Már egy ideje nem volt jól lelkileg, fáradt volt, motiválatlan és frusztrálta minden és mindenki. Sokszor gondolt arra, hogy milyen hálátlan, otthon várja a férje és a két gyermeke, egészséges, jó anyagi körülmények között él és ő mégsem érzi jól magát a bőrében.
jan. 25
5:15
5 munkakör, ami könnyedén megszűnhet a következő években (Hamu és Gyémánt)
Az elkövetkezendő évek során minden bizonnyal folytatódik brutális iramú technológiai fejlődés. Na de kiket fog ez a folyamat a legérzékenyebben érinteni? Az alábbi cikkünkben 5 olyan munkakört sorolunk fel, ami elképzelhető, hogy megszűnik a következő években.
jan. 25
5:24
Slachta Margit - az apáca, aki "az egyetlen férfi" volt a parlamentben (She)
A római katolikus vallású, nemesi származású zadjeli Slachta család sarja, apáca, tanár, a Szociális Testvérek Társaságának alapítója, feminista politikus, hazánk első női országgyűlési képviselője.
jan. 25
5:27
Gyakran érzi fáradtnak magát? - Mi lehet az oka? (WebBeteg)
A fáradtság fogalma orvosilag nehezen definiálható, a fáradtság szubjektív, mindenki másképp éli meg. A fáradtság legtermészetesebb oka az alváshiány, ám hátterében betegségek is állhatnak.
jan. 25
5:33
Kipróbáltam egy módszert, ami pár hét után dús ajkakat ígér: most elárulom, mi lett az eredménye (Joy)
Nyugi, injekciós tű nincs a dologban!
jan. 25
5:33
Az év divatbakija - lefotózták a nőt a buszon, mert ilyen ciki nadrágot viselt (Femcafe)
Többször is rá kellett néznünk, mire elhittük...
jan. 25
5:42
Az én anyósommal igenis jó a viszony! (She)
Amikor az ember lánya férjhez megy, valljuk be őszintén, nemcsak egy férjet kap örökbe, hanem egy anyóst is. És az anyósokkal nem mindig egyszerű, mert valamilyen általános közhiedelemnél fogva szinte elfogadott ténnyé vált, hogy az univerzum összes anyósa gonosz, kotnyeles és mindig rosszat akarnak a menyüknek.
jan. 25
5:57
Ki segíti a segítőket? – A családtagjaikat ápolók mentális egészségéről (WMN)
Ki képes határokat húzni, a saját lelki jóllétét is szem előtt tartani, amikor az idős, krónikusan beteg, vagy fogyatékossággal élő családtagjáról kell gondoskodnia? Amikor azt éli meg, ha ő nem végzi az ápolást, senki más nem fogja. Pedig a segítők mentális egészsége éppúgy fontos, mint azoké, akikről a nap huszonnégy órájában gondoskodnak.
jan. 25
6:03
Grillezett édesburgonya leves (Spa Trend Online)
Akik belefogtak a Veganuár kihívásba, azoknak itt egy új recept, mellyel kicsit színesebbé tehetik a januári menüjüket. Krémes, laktató édesburgonya leves, melyet nem csak a vegetáriánusok fognak imádni.
jan. 25
6:09
110 ezer forintért rendelt egy kivágott ruhát: nem hitt a szemének, amikor kinyitotta a csomagot (Femcafe)
Az amerikai Casey Jackson nem hitt a szemének, amikor kinyitotta az online rendelt csomagját, egyáltalán nem azt találta benne, amit megrendelt.
jan. 25
6:21
Napi horoszkóp január 25.: a Szüzek igyekeznek másoknak megfelelni, a Mérlegek furcsa helyzetbe kerülhetnek (Joy)
A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
jan. 25
6:21
Hogyan képes leszoktatni egy könyv a dohányzásról? (egy.hu)
Amikor meséltek róla, nem hittem el, hogy egy könyvtől le lehetne szokni a cigarettáról. Pedig valóban működik. Allen Carrban az az érdekes, hogy nem riogat egészségügyi kockázatokkal, nem agitál, hanem megszüntetni benned a cigaretta varázsát. Többek között Anthony Hopkins is az ő gondolatai mentén szokott le.
jan. 25
6:27
Kivonulással fenyegetőzőtt, de járatbővítést jelentett be a Ryanair (Spabook)
Pénz beszél, kutya – és Michael O’Leary Ryanair vezér – ugat, a Ryanair pedig a tavalyi sírás ellenére rekord profitot számol. A szókimondó ír cégvezér, aki néha elveszik a jog…
jan. 25
6:51
Íme a 2023-as év európai vitorlás jachtjai (AQUA)
Tizenkét fős zsűri (vezető európai vitorlásmagazinok képviselői), minden részletre kiterjedő tesztek, majd díjkiosztó a Boot Düsseldorf első estéjén. Lássuk a győzteseket! Nagy teljesítményű túravitorlás (Performance Cruiser)Győztes: Beneteau First 36Három olasz cirkáló és két nagyon különböző, Szlovéniában épített jacht változatos és izgalmas kate
jan. 25
6:57
Listán a világ 10 legerősebb hadserege (Igényesférfi.hu)
A Global Firepower 2006 óta listázza a világ legerősebb haderőit. Az úgynevezett “Powerindex” alapja az egyes nemzetek potenciális háborús képessége szárazföldön, tengeren, illetve légi úton, amelyet hagyományos eszközökkel vívnak.
jan. 25
6:57
Még fizetnek is, ha ellátogattok ebbe a hozzánk legközelebb eső, meseszép olasz régióba (Travelo)
Ingyen vonatjegyeket, belépőket kapunk, ráadásul nem kell tartanunk a turisták tömegétől sem.
jan. 25
7:15
Kiderült, mi kell a boldogságunkhoz − nem az, amire gondolnánk (Hamu és Gyémánt)
Ha választanunk kellene, hogy fülhallgatót bedugva, egyedül utazunk a vonaton, vagy beszélgetést kezdeményezünk egy mellettünk ülő ismeretlennel, valószínleg sokan az előbbire szavaznánk. Pedig egy friss vizsgálat szerint a szociális kapcsolataink építése fontosabb, mint gondolnánk.
jan. 25
7:15
Megadóztatják a turistákat a fenntarthatóság nevében (Zöldmánia)
A spanyolországi Valencia régió idegenforgalmi adót készül bevezetni ez év végétől, az abból befolyt bevételekből fenntartható turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg. Várhatóan 2023 végétől vezeti be az idegenforgalmi adót Valencia régió. A közterhet egész Valencia autonóm közösségben – beleértve az azonos nevű várost is – meg kell majd fizetni
jan. 25
7:21
Európa-bajnok lett Magyarország: itt a legjobb nyugdíjba menni (Ripost)
Nálunk a legkisebb az életszínvonal visszaesés Európában.
jan. 25
7:21
Ehető-iható gyöngypor a szépségápolók polcain (ridikul.hu)
Az igazán szép, ragyogó bőrre már sok hasonlat létezik: becézik puhának, mint a bársony, fényesnek, mint a márvány és ragyogónak, mint a gyöngy. Utóbbi úgy tűnik, többet jelent egy jól eltalált metaforánál, ugyanis egyre nagyobb figyelem irányul a porrá finomított igazgyöngy modern felhasználási területeire.
jan. 25
7:45
Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket (Joy)
Sajnos ez nem csak egy új ismerős lehet, hiszen barátok, sőt, családtagok között is akadhatnak ilyen személyek.
jan. 25
7:51
Ki állíthatja meg Djokovicot? (Igényesférfi.hu)
Novak Djokovic kilencszeres győztesként, az Australian Open legnagyobb favoritjaként érkezett a 111. ausztrál nyílt teniszbajnokságra és nem titkolt célja, hogy megszerezze rekordot jelentő, tizedik trófeáját.
jan. 25
7:51
A hó már csak látványosság – a klímaváltozás az identitást és a bevételt is viszi (egy.hu)
Ültünk hétvégén a dugóban Dobogókőnél – már ezt is vicces leírni –, ugyanis mindenki, aki kisgyerekkel rendelkezik, úgy érezte, hogy minden más programot dobva, nagyon gyorsan meg kell mutatnia a csemetéinek azt a kicsi havat, ami leesett, netán szánkózni is megpróbál velük egy leheletnyit azon a zsebkendőnyi helyen, ahol az egy négyzetméterre eső
jan. 25
8:03
Interjú Hadnagy Tímeával: „A munkámban azért tudok előrehaladni, mert nyomás alatt teljesítek jól” (Hamu és Gyémánt)
Lassú vagy gyors? – tettük fel a kérdést a Hamu és Gyémánt téli lapszámában Hadnagy Tímea belsőépítésznek, aki tökéletesen megéli a két végletet a mindennapokban. Azonban ügyel rá, hogy legyenek tudatos visszalassulások is az életében, amikor töltekezni tud. Szöveg: Szakszon Réka „Gyors – ez sajnos nálam nem is kérdés. A tervezői
jan. 25
8:18
Nyílt levél minden undok eladóhoz (She)
Pár évtizeddel ezelőtt divat volt, hogy a cukrászdákban és finomabb holmikat kínáló ruhaüzletekben egyfajta felsőbbrendűségi tudattal szolgálták ki a közönséget az eladó kisasszonyok.
jan. 25
8:18
A Halak ma csúnyán alulmarad a viták terén is (Metropol)
A szerelmi élete sem úgy alakul, ahogy azt épp tervezi.
jan. 25
8:20
Komolyan gáz vagyok, ha felveszem a férjem nevét?! (She)
Amióta téma nálunk az esküvő, folyton olyan kérdésekkel bombáznak, hogy hányan leszünk, milyen menü lesz, vagy hogyan képzelem a díszítést. Persze, ezekre fel voltam készülve - a következő kérdésre viszont nem: "Felveszed a párod nevét, vagy megtartod a sajátodat?"
jan. 25
8:21
Mit tegyünk, ha visszaélnek a netre kitett képeinkkel? (ridikul.hu)
Iskolai program segít megelőzni a fotókkal való online visszaélést.
jan. 25
8:22
Romantikus, flapper, sportos, csontos - így változott a női szépségideál a XX. században (She)
Amióta világ a világ a nők a tökéletes külső elérésére törekednek. Talán azért, mert hosszú évszázadokon keresztül nem is szánt nekik más sorsot a társadalom, mint azt, hogy a szépségükkel minél jobb férjet fogjanak maguknak.
jan. 25
8:24
A titkos szex többet vett el tőlem, mint amennyit adott... (She)
Senki nem tudta, hogy ki is ő valójában. Unalmas, átlagos háziasszonynak ismerték, mogorva, visszahúzódó férjjel és három engedetlen fiúgyerekkel.
jan. 25
8:33
3 biztos jel, hogy ideje átadni a vezetői stafétát (Igényesférfi.hu)
Néhány nap különbséggel jelentette be lemondását az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern és a Netflix alapítója, Reed Hastings is. Mindkét példa jól mutatja, hogy a vezetői kiégés valós, amit nem kell szégyellni, de hogyan lehet eldönteni, mikor jött el a visszalépés ideje?
jan. 25
8:33
Hótalpakat fel! Mutatjuk a legjobb 2023-as téli túrákat (Travelo)
Térdig hóban gázolós túrák Ausztriától Lengyelországig!

Keresés