2023. január 22. vasárnap

jan. 22
0:12
Megtalálták a poszt-Covid kimerültség okát (Blikk)
Sokan küzdenek állandó fáradtságérzettel.
jan. 22
0:12
Mesés havazás Szardínia mediterrán szigetén (Spabook)
A szupergazdagok, politikusok, hírességek kedvelt üdülőhelyén, az olaszországi Szardínia szigetén havazott, csodás fehér lepelbe borítva a tájat. A szardíniai hó nem újdonság, 2021-ben is hóba borult a Földközi-tengerben fekvő mediterrán…
jan. 22
0:12
A két éhes olasz, akik megtanítanak az ételek (és az élet) élvezetére (WMN)
Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.
jan. 22
0:12
Úti beszámoló egy Kenya-Zanzibár utazásról (Utazási Élmények)
Kenya, Zanzibárban jártunk és 12 felejthetetlen és varázslatos napot töltöttünk Kelet-Afrikában. Kenyában szafariztunk az Amboseli, a Nakuru és a Maasai Mara nemzeti parkokban, 5 nap alatt 1600 km -t tettünk meg.
jan. 22
0:16
Zákányi Gáspár: Az a legfontosabb, hogy magunkat ne verjük át! (WMN)
Most végre kiderül, hogy a WMN kereskedelmi vezetője mit tanult ennyi nő között az elmúlt hét évben!
jan. 22
0:20
Ami itt zajlik, annak köze nincs az egészséghez (WMN)
Hogyan jutottunk el addig, hogy egy olyan új fogyókúrás „csodaszer” váljon trenddé, amely nemcsak annak a testét teszi tönkre, aki egészséges szervezettel beadja magának, de még másoknak is komoly kárt okoz, akár életveszélybe is sodorhat?
jan. 22
0:24
Amikor a test beszélni kezd – Pszichológus a lelki eredetű betegségekről (WMN)
Anna Eszter megint leült pszichológus édesanyjával, Kazimir Ágnessel beszélgetni, ezúttal a lelki eredetű betegségekről.
jan. 22
0:28
„Nem volt olyan opció, hogy nem létező személy, ezért beírtam, hogy apám meghalt” (WMN)
„Nem volt olyan opció, hogy nem létező személy, ezért beírtam, hogy apám meghalt” – meséli Lejla, aki sosem tudhatta meg, ki is a valódi édesapja.
jan. 22
4:18
Benoit Blanc lesz az új Poirot? Hivatalosan is érkezik a Tőrbe ejtve új része (Igényesférfi.hu)
A Tőrbe ejtve és az Üveghagyma sikere után Rian Johnson rendező megerősítette, hogy következő projektje egy újabb Benoit Blanc detektívfilm lesz.
jan. 22
4:54
Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Flyback Chronograph, új színekben a búvár kronó (Kronometer)
Csakúgy, mint a Fifty Fathoms naptárral szerelt Quantiéme Complet verziója, most a flyback kronográf is megjelent rózsaarany és grade 23 titán tokban. Reméljük ez a fajta palettafrissítés folyatódik és minden…
jan. 22
5:06
A szépség megmentője – 6 legjobb film a 70 éves Jim Jarmuschtól (Hamu és Gyémánt)
Sötét humor, lassú hömpölygés és a műfaji konvenciók meghaladása jellemzi a korszakteremtő független filmes rendezőt, Jim Jarmuscht, aki ma ünnepli születésének 70. évfordulóját.
jan. 22
5:12
30 évesen a 2000-es években ragadtam (She)
Megvan az a szitu, amikor valaki nem tud kiszakadni egy bizonyos időszakból vagy életkorból? Amikor már rég felnőtt, és némileg jó lenne ahhoz méltóan is viselkednie, de felfogását, stílusát, ruhatárát és környezetét illetően még mindig olyan, mintha egy másik galaxisban ragadt volna?
jan. 22
5:24
Pajzsmirigybetegség és hideg idő - Tippek a túléléshez (WebBeteg)
A hideg időjárás, hó és fagy beköszöntével fontos, hogy a pajzsmirigybetegek különös figyelmet szenteljenek az egészségüknek. Az alábbi tippek ebben segítenek.
jan. 22
5:30
Hány újévi fogadalmadat szegted meg eddig? (She)
Te is megfogadtál kiscsilliárd dolgot az újév alkalmából? Eldöntötted, hogy január elsejével minden megváltozik, és új időszámítás kezdődik számodra? Na és most, hogy állsz a fogadalmakkal?
jan. 22
5:36
Heti horoszkóp január 23-29.: a Kosok kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, a Skorpiók nagyobb pénzösszeghez jutnak (Joy)
A csillagok az előtted álló hétre is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
jan. 22
5:42
Elvette a szendvicsemet, lopta a tollaimat és turkált a táskámban az osztálytársam (She)
A minap hallottam egy sztorit, miszerint egy mindössze hatodikos fiú szinte terrorban tartja az osztálytársait: lop tőlük és ha nem adják szép szóval, elveszi erőszakkal, legyen bármi is az, amire szemet vetett. Nem tudják megfékezni sem a szülei, sem a tanárai, és már ez a sokadik iskola, ahova az évek során került.
jan. 22
6:00
Füstölt karfiol leves (Spa Trend Online)
Nincs jobb egy melengető levesnél ebben a hideg időben. Sűrű, krémes, füstös karfiol leves, amit nem csak a vegetáriánusok fognak szívesen fogyasztani.
jan. 22
6:02
Akcióban a rosszfiúk: The Bastard grill (Spa Trend Online)
Rohammal vették be a piacot az izgalmas megjelenésű,minőségiThe Bastard kamado grillek. A holland kerámia grillek kinézetük mellett teljesítményüknek és rafináltságuknak köszönhetik népszerűségüket!
jan. 22
6:12
Ha rajongsz a francia manikűrökért, ezeket a változatokat mindenképpen próbáld ki (Femcafe)
A francia manikűr sokak kedvence, de egy idő után kicsit unalmas lehet. Mutatunk néhány inspirációt, ha feldobnád valamivel ezt a típusú manikűrt.
jan. 22
6:18
Kell-e nekünk új Himnusz? (egy.hu)
Éppen 200 éve, 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Hymnuszt, ami idővel a nép közös imádsága lett. Megszámlálni se tudjuk, hányszor hallottuk a verset, és hányszor énekeltük az Erkel zenéjével egybeforrt művet. Mindannyian állunk valahogy a Himnuszhoz, és ebből fakad, hogy időről időre felmerül a kérdés: maradjon, vagy új himnuszra lenne
jan. 22
6:24
Francia manikűr: ez a 3 forradalmi változat hódít idén (Femcafe)
A francia manikűr évtizedek óta klasszikus és örök - nincs ez másképp 2023-ban sem. Igaz, idén három nem mindennapi változata számít majd igazán divatosnak.
jan. 22
6:36
Múltidéző kiállítás nyílt a Balatonról (AQUA)
Papírrégiségek és plakátok mutatják be a Művészetek Háza új kiállításán azt, hogy miként csábították a pihenni vágyókat a Balatonra 1930 és 1988 között. A Balaton retró – Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában elnevezésű tárlat a korszak több jellegzetes tárgya mellett a harmincas évekből képeslapokat, míg a hatvanas és hetvenes éve
jan. 22
6:54
Kerületeken átívelő kerékpáros-fejlesztések lehetnek Budapesten (Travelo)
A II., a III. és a XIII. kerületet érintő kerékpáros-fejlesztésre indult közbeszerzés.
jan. 22
6:54
Véletleneken múlt, hogy ma ennyit tudunk a cigányokról – A Roma Könyvtárban jártunk (WMN)
Ismét bebizonyosodott, hogy a könyvek története legalább olyan izgalmas, mint a könyvekben szereplő történetek. Molnár István Gáborral beszélgettünk, aki tippeket is adott, ha roma íróktól olvasnál.
jan. 22
7:00
Hátborzongató jelenség bukkant fel Törökország egén (Infostart)
Január 19-én dokumentálták, Bursa régiójába.
jan. 22
7:12
Döbbenetes felfedezést tettek oknyomozó újságírók a mesterséges intelligenciáról: a fejlesztők mocskos titkaira derült fény (Blikk)
A ChatGPT mesterséges intelligencia rendszere másodpercek alatt képes bonyolult esszéket készíteni összetett témákról, sőt cégvezetőknek is tanácsot ad bonyolult helyzetek megoldásához. Egy vezető közgazdász szerint pedig az „írás kalkulátora” lesz.
jan. 22
7:12
Vilmos és Katalin gyermekei ezért imádnak iskolába járni (Hamu és Gyémánt)
A walesi hercegi pár gyermekei minden nap izgatottan várják az iskolát.
jan. 22
7:24
Méregdrága bőrszépítő receptúrák helyett (Vital)
Sokan azért veszik rá nehezen magukat a fogyókúrára, mert tapasztalatból tudják, jelentősebb fogyás esetén a zsírpárnák, ha le is apadnak, sajnos a megnyúlt bőr nem nyeri vissza könnyen a rugalmasságát, néha nagyon előnytelen megjelenéssel jár. Sőt, az arcon, főleg nők esetében kimondottan hátrányos.
jan. 22
7:48
Személyiségteszt - Mit látsz meg először a képen? Felfedi, milyen vagy valójában (Joy)
Egy kis önismeret sosem árt!
jan. 22
7:48
93 évesen, negyedszer is megnősült a híres űrhajós (Igényesférfi.hu)
93. születésnapján Buzz Aldrin, az egykori amerikai űrhajós negyedszer is megnősült - jelentette be Twitteren.
jan. 22
7:48
Informatikus szervezi Budapest egyik legpörgősebb buliját – riportunk az Aranyszeg Táncházból (egy.hu)
Péntekenként, amikor a hétvégének nemcsak az ígéretét érezzük már, de délutánra ki is tör a weekend-láz, két választási lehetősége van az embernek: vagy leroskad otthon, és intenzíven rákapcsol a munka utáni semmittevésre, vagy ritmust vált, és felöltve táncos cipellőit, az Aranyszeg Táncházban ropja éjfélig. Mi ez utóbbit választottuk az idei első
jan. 22
8:12
Már a deviáns viselkedés az átlagos az interneten az európai fiatalok körében (Infostart)
Egy uniós finanszírozású, kilenc európai ország 16-19 éves fiataljainak körében elvégzett kutatás szerint minden negyedik tinédzser trollkodott már valakivel az interneten.
jan. 22
8:12
Rinyál, hibáztat, panaszkodik - A mártírok ismertetőjelei! (She)
Léteznek olyan emberek, akik mindent maguk akarnak megcsinálni, mert senki másban nem bíznak. Minden csak akkor lesz tökéletes, ha ők végzik el - éppen ezért rendkívül elfoglaltak, hiszen nem engednek ki semmit a kezeik közül...
jan. 22
8:12
Viharos szelek fújnak a Szűz háza táján! (Metropol)
Egy régi és már lezártnak hitt konfliktus újra felbukkanhat vasárnap.
jan. 22
8:14
Ne nézz madárnak, tudom, hogy megcsalsz! (She)
Nincs annál nagyobb árulás, mint amikor megcsal a pasid. Az a szívet tépő érzés, ami egyszerre akar felemészteni, és vezetni a kezedet a konyhakés felé. A legtöbben már átéltük ezt, de tanultunk-e belőle annyit, hogy észrevegyük a jeleit?
jan. 22
8:16
Feltétel nélkül szeretni azt jelenti... (She)
Minden nő álma, hogy egy olyan kapcsolatban találja magát, ahol szeretik és tisztelik. Nekem is ez volt a vágyam, de te ezt nem tudtad megadni nekem. Nem kértem tőled sokat, csak azt, hogy azt sugározd vissza rám, amit én is nyújtok neked.
jan. 22
8:18
A túlsúly és az emésztés rejtett összefüggései (Vital)
A vastagbél működésétől függ az anyagcserénk utolsó fázisa és az immunrendszerünk nagy része is. A Magyarok 60%-ka túlsúlyos, ugyanakkor minden harmadik embernek van valamilyen emésztőszervi problémája is. Egy szakember szemével, fiziológiai szempontból jelentős összefüggés állapítható meg a túlsúly és az emésztési problémák között.
jan. 22
8:18
Bocsánatkérő levél a férfinak, akit kihasználtam (She)
Kint ülök a teraszon, a kávémat kortyolgatom, és bámulom a csobogót, amit te építettél titokban. Már régen vágytam valami hasonlóra, de nem szóltál előre, hiszen szülinapi ajándéknak szántad.
jan. 22
8:18
Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek pozitív eredménnyel jönnek ki egy bizonyos helyzetből, a Bakok befektetett energiája végre megtérül (Joy)
A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány napot a horoszkópodra szánnod!
jan. 22
8:18
Fontos döntések és sok szerencse – ezt tartogathatja számunkra a Nyúl éve (egy.hu)
Idén január 22-én kezdődik a kínai újév, ami a Nyúl éve lesz. S hogy ez mit jelenthet számunkra? Ennek jártunk utána.
jan. 22
8:24
Kivarratta teste 95 százalékát ez az anyuka, majd felszedte ezt a 24 éves srácot (Femcafe)
24 éves a pasija, állítása szerint az egész országban neki van a legtöbb tetoválása, és azt sem titkolja, plasztikai sebésznél is többször járt. Nem csoda hát, hogy céltábla az internetezők között.
jan. 22
8:30
A nyúl évébe lépünk át a holdnaptár szerint - Itthon is lesznek fesztiválok (Travelo)
Három év kihagyás és csendes ünneplés után, ismét rendeznek Kínai Újévi Fesztivált Budapesten.
jan. 22
8:48
Kulcsszó a hosszú távú, sikeres párkapcsolathoz (Igényesférfi.hu)
Bár minden kapcsolat egyedi, és megvannak a maga kihívásai, van egy dolog, ami az emberek többségére jellemző: vágynak a megbecsülésre, az erőfeszítések elismerésére.
jan. 22
8:48
Erkölcs, nyilasok és szerelem – 4 klasszikus hazai film a magyar kultúra napján (Hamu és Gyémánt)
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Mi pedig ennek alkalmából elhoztunk 4 klasszikus magyar filmet, amit ha eddig nem láttál, érdemes bepó
jan. 22
8:54
80 éves lenne Cseh Tamás – az énekes, aki elbújt a dalok mögé (WMN)
„Egy férfiélet, hangban elmondva” – lassan 14 éve nincs közöttünk, csak a felvételeken. De azokon kortalan!
jan. 22
9:12
„55 éves vagyok, kell nekem ez a sok stressz?” – A lottón nyert pénz és a boldogság (Képmás)
3, 7, 8, 16, 17, 21, 24 – ezek voltak azok a skandináv lottón megtett számok, amelyek meghozták a szerencsét 2013-ban egy győri hajléktalan házaspárnak, Andraschek Lászlónak és Anikónak. Az ő történetüket mutatja be Kálmán Mátyás alkotása, a Fortuna vendégei, amely az idei Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Légy boldog! szekciójának egyik
jan. 22
9:14
„Ez egy jó korszaka a zenélésnek, generációk követik az utunkat” – Paksi Endre, az Ossian énekese (Képmás)
Sokan szeretnénk nap mint nap azon a Békesség Sugárúton közlekedni – az Ossian zenekar 114 ezer Facebook-követője biztosan – , amelyről Paksi Endre, az együttes énekese a napokban aranylemezzé vált első szólóalbumán énekel. Endrével ennek apropóján, de korántsem csak erről beszélgetünk, hanem egy kicsit áttekintve az életútját a munkássága mögött r
jan. 22
9:24
Ilyen nagyszabású programokkal készülnek III. Károly koronázására (Travelo)
A szerencsés nyertesek két ingyenes jegyet kapnak a windsori koronázási megakoncertre.
jan. 22
9:36
Nehezebb, mint hinnéd! Az alábbi módszerrel megtalálhatod a testalkatodnak megfelelő fehérneműt (Joy)
Alma, körte, homokóra vagy háromszög? Mindegy, mert mi tudjuk, számodra mi a tuti!
jan. 22
9:42
Megválik ritka Ferrarijától Toto Wolff (Igényesférfi.hu)
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatvezetője és társtulajdonosa korábbi ígérete szerint megválik különleges autógyűjteménye egy részétől, ezúttal annak a 27 Ferrari F40 egyikét kínálja eladásra, amelyeket még vadonatújan szállítottak Spanyolországba.

Keresés