2008. szeptember 1. hétfő

szept. 1
6:09
Szépítő szőlő (Blikk)
Feszesebbé teszi a bőrt, lassítja az öregedést
szept. 1
6:45
Illúzió a világhírű magyar konyha (Infostart)
Illúzió, hogy világhírű a magyar konyha - mondta Molnár B. Tamás gasztronómiai szakíró az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte Trianon után vált egysíkúvá a hazai konyhaművészet. Őt és szerzőtársát, Bittera Dórát azon alkalomból kérdeztük, hogy nemrég jelent meg Étterem és borkalauz című könyvük.
szept. 1
8:15
Birkákat terel Londonon keresztül a díszpolgár (Infostart)
Egy London díszpolgárává választott nő úgy döntött: él ősi jogával, és birkákat terel át a brit főváros legrégebbi hídján.
szept. 1
8:33
28 haláleset Botox-injekciók nyomán Európában (Metropol)
Az Európai Gyógyszerügynökség felmérése szerint az évek során több mint hatszáz olyan eset fordult elő, amikor Botox-injekciókban részesült személyeknél komoly negatív hatások léptek fel, huszonnyolcan közülük meghaltak.
szept. 1
8:51
A háziállatokra is veszélyesek lehetnek az ételadalékok (Infostart)
Az állateledelekben található adalékok és vegyi anyagok károsak lehetnek a macskák és kutyák egészségére - figyelmeztetnek brit állatvédők és állatorvosok.
szept. 1
9:09
Gyilkos óriáskígyó: "a fiú alábecsülte az állat ösztöneit" (Infostart)
Egy 3 méteres piton megölt egy venezuelai állatkertben dolgozó diákot, aki nyitva hagyta az óriáskígyó ketrecét.
szept. 1
9:09
Mikor veszítsük el a szüzességünket? (Blikk)
A szüzesség elvesztése a fiatalok számára a felnőtté válás egyik legfontosabb és legizgalmasabb szakasza, amikor is mindkét nem felfedezi a szexuális élet misztériumát, megismerik a saját és a másik nem testét. De milyen életkorban ideális a szüzesség elvesztése? Egyáltalán köthető-e életkorhoz?
szept. 1
9:18
Hogyan menthetők meg a fák és bokrok építkezéskor? (Édenkert)
Felújítás, építkezés megkezdésekor horrorfilmbe való rémálom veszi kezdetét a kerttulajdonos számára. Mit tehetünk, hogy mentsük, ami menthető?
szept. 1
9:45
Nem járt nekik a gyerekadag, mert túl magasak voltak (Infostart)
Nem engedte egy kínai étterem vezetője, hogy egy 8 és egy 11 éves fiúnak gyerekadagot számoljanak fel, mert túl magasak voltak.
szept. 1
9:47
Csak négy feleség maradhat! (Infostart)
82 feleségétől válik el egy 84 éves nigériai vallási vezető. Így csupán négy marad neki. Sokukkal harminc éve együtt van, és rengeteg, legalább 170 gyermeke van tőlük.
szept. 1
10:03
Félreértés miatt riasztották a rendőröket Pilisvörösváron (Infostart)
élreértésen alapult az a hétfő reggeli pilisvörösvári riasztás, amelyre a rendőrök még annak tudatában vonultak ki, hogy egy elvált férj a házuk felrobbantásával fenyegetőzik.
szept. 1
10:05
Nem olyan ártalmatlan a Botox, mint hirdetik (Infostart)
Az Európai Gyógyszerügynökség felmérése szerint az évek során több mint hatszáz olyan eset fordult elő, amikor Botox-injekciókban részesült személyeknél komoly negatív hatások léptek fel, huszonnyolcan közülük meghaltak.
szept. 1
10:39
Tévéstábot mentett Putyin egy jól irányzott lövéssel - képekkel (Infostart)
Csapdába ejtett szibériai tigrist ment nézni Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, aki a hős szerepében tért haza: egy jól irányzott lövéssel leterítette a kiszabadult, megvadult állatot.
szept. 1
10:57
Hét rossz ok a szexre (Infostart)
Sok jó ok van a szexre - sőt, tulajdonképpen indokra sincs szükség azon kívül, hogy szeretjük a partnerünket, és örömet akarunk neki okozni. Az emberek azonban sok esetben helytelen céllal tesznek helyes és jó dolgokat.
szept. 1
11:15
A kávé csökkenti a méhnyakrák veszélyét (WebBeteg)
Kisebb százalékban betegednek meg a méhnyakrákban azok a nők, akik naponta több mint 3 pohár kávét isznak - állítják egy hétfőn megjelent japán tanulmány szerzői. Az egészségügyi hatóságok vizsgálata a zöld tea fogyasztásának esetében nem talált semmiféle kapcsolat a betegséggel.
szept. 1
12:18
A természetes eredetű szépségápolási termékek (WebBeteg)
Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
szept. 1
12:20
Futóverseny (WebBeteg)
23. alkalommal rajtol el vasárnap Közép-Kelet-Európa legnagyobb félmaratoni versenye, amelyen tavaly közel 7000-en indultak.
szept. 1
12:45
Újabb holttestet találtak a milliomos leégett villájában (Infostart)
Egy harmadik holttestet is találtak a nyomozók a múlt kedd hajnalban leégett Foster-villában, de azonosítani eddig még nem sikerült. Korábban már rátaláltak a milliomos Christopher Foster feleségére is, őt agyonlőtték, akárcsak a család lovait és kutyáit. Nem sok esélye van, hogy bárki is életben maradt a családból.
szept. 1
13:21
Ne használjon parfümöt, ha egészséges gyermeket szeretne! (Infostart)
Még meg sem született fiúgyermekeik nemzőképességét veszélyeztethetik azok a kismamák, akik parfümöt vagy illatosított krémeket használnak - figyelmeztetnek skót kutatók. Az Edinburgh-i Egyetem munkatársai szerint különösen a terhesség 8. és 12. hete közötti időszakban vannak veszélyben a magzatok.
szept. 1
15:15
Szeptemberi teendők a konyhakertben (Édenkert)
A kertben, ahol mindig sok a tennivaló, most a munkák zömét a betakarítás teszi ki...
szept. 1
15:27
Őszi trendelőjelzés (Blikk)
Még elcsíphetünk néhány nyári ruhát is, de ideje előre gondolkodni
szept. 1
15:27
Az elhízott anyáknak nagyobb eséllyel lesz hiperaktív gyereke (WebBeteg)
Megdöbbentő eredményt kapott az a svéd orvoscsoport, amely a skandináv országokban végzett felmérést, és azt vizsgálta, hogy van-e összefüggés az anya túlsúlya és a gyermekben kialakuló hiperaktivitás és figyelemzavar között.
szept. 1
16:21
Különleges kismajom született a fővárosi állatkertben - nézze meg! (Infostart)
Aranyhasú mangábé született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Nyugat-Afrikában őshonos, veszélyeztetett majomfaj képviselői az egész világon csak kilenc állatkertben élnek, a legtöbb kölyök eddig Budapesten született; legutóbb augusztus elején jött világra egy kismajom.
szept. 1
16:30
Futás a megelőzésért (WebBeteg)
A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Onkopulmonológiai Szekciója vár mindenkit, aki a sport szerelmese, és egészségére odafigyel.
szept. 1
19:21
Kigyulladt egy autó a Kőröshegyi völgyhídon (Infostart)
Kigyulladt egy személygépkocsi hétfőn kora este az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon, a Nagykanizsa felé vezető úton; személyi sérülés nem történt.
szept. 1
20:15
Nézze meg a világ leghatalmasabb csecsemőjét! (Infostart)
Még csak 11 hónapos, de 28 kilót nyom a világ legkövérebb babája, és a kolumbiai orvosoknak fogalmuk sincs arról, mi lehet ennek az oka.
szept. 1
20:33
Négymillió internetfüggő gyermek él Kínában (Infostart)
Négymillió internetfüggő gyermek él Kínában, többségük az online játékok rabja. Li Csien-kuo, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottsága egyik alelnökének beszámolója szerint az internetfüggő gyermekek a 18 év alatti internethasználók 10 százalékát teszik ki.
szept. 1
20:35
Méhen kívül fejlődött a csodababa, akit egy zacskóban tartottak életben (Infostart)
Csodababának nevezik Angliában az orvosok azt az újszülöttet, aki az anyaméhen kívül fejlődött, mégis egészségesen jött a világra. Az inkubátorban egy zárható nejlonzacskóban tartották melegen a kicsi testét.
szept. 1
21:09
Saját karját akarta amputálni a drogos (Infostart)
Az Egyesült Államokban egy férfi egy étterem vendégei előtt próbálta meg levágni a saját karját, mert azt mondta: nem akar kokain-túladagolásban meghalni.
szept. 1
21:45
Már az óvodában matekozni kell? (Infostart)
Hogy mit tud egy gyerek tízéves korára matematikából, az leginkább azon múlik, hogy mit hozott otthonról, azaz az édesanyja milyen színvonalon tudott vele foglalkozni még az iskolára való felkészülés időszakában. Erre a megállapításra jutottak brit kutatók egy hosszú távú felmérés során.
szept. 1
21:47
Már kétszer is meghalhatott volna a sztárénekesnő (Infostart)
Hogyan sikerült kétszer is túladagolnia magát Amy Winehouse-nak? Erre a kérdésre adta meg a választ egyik barátja, aki elárulta: az énekesnő annyit drogozik, hogy évekig kéne pszichiátriára járnia és gyógyszeres kezelést kapnia, hogy rendbe jöjjön.

2008. szeptember 2. kedd

szept. 2
5:15
Más nemű gyermekre vágyott? Vetesse el - véli egy professzor (Infostart)
Megdöbbentő nyilatkozatot tett nemrég az oxfordi egyetem egyik professzora. Julian Savulescu szerint a szülőknek nem kellene vállalniuk a gyermeket, ha annak más a neme, mint amire vágytak. Azt is kijelentette: az ilyen esetekben engedélyezni kellene, hogy minden következmény nélkül elvetessék a magzatot.
szept. 2
5:33
A csalódott focista bezárta a vécébe a klubelnököt (Infostart)
Egy órát töltött a mellékhelyiségben a Juventus elnöke, miután a csapat egyik labdarúgója bezárta oda.
szept. 2
5:51
Az egészséges életmód titka: lift helyett lépcső (Infostart)
Kutatók állítják: ha munkahelyünkön a lift helyett a lépcsőt választjuk, jelentősen javulhat egészségi állapotunk, még akkor is, ha szabadidőnkben nem mozgunk eleget.
szept. 2
6:09
Előzd meg a csontritkulást! (Blikk)
Építővázunk szilárdsága jelentősen csökken életkorunk növekedésével
szept. 2
7:12
Ha lepedékes a nyelv - Mire utalhat? (WebBeteg)
A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.
szept. 2
8:51
Nem akarja, hogy gyereke allergiás legyen? Szüljön tanyán! (Infostart)
A terhesség ideje alatt tanyán élni - új-zélandi kutatók szerint ez a titka annak, hogy a születendő gyermek ne legyen allergiás, asztmás, ekcémás vagy szénanáthás.
szept. 2
9:06
Hol van a kerti tó helye a kertben? (Édenkert)
Sokszor nem egyszerű megtalálni a tó minden tekintetben megfelelő helyét. Alkalmatlanok a meredek rézsűk, a nagyméretű lombos vagy tűlevelű fákkal benőtt kertrészek vagy az aprócska előkertek.
szept. 2
9:18
Minek a tünete lehet a lepedékes nyelv? (WebBeteg)
A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.
szept. 2
11:24
Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens (WebBeteg)
A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.
szept. 2
11:54
Keleti gyümölcsmoly fertőzés várható szeptember elején (Édenkert)
2008. szeptember 2.: Növényvédelmi előrejelzés. Erős a keleti gyümölcsmoly rajzása. A birsek fertőződése szeptember 10-15. tájékán várható.
szept. 2
12:27
Monacótól Indiáig - a világ tíz legdrágább utcája (Infostart)
A legtöbb magyar ingatlantulajdonos a lakása teljes áráért egyetlen négyzetméternyi területet sem tudna megvenni a világ legdrágább utcájában, ott ugyanis 29 millió forintba kerül az ingatlanok négyzetmétere. Az utca Monacóban van.
szept. 2
12:45
Internet tokkal, vonóval, Pannonnal (Infostart)
A Pannon új akciójában összegyűjtött mindent, amire az internetezéshez szükség van: Magyarország vezető mobil szélessáv-szolgáltatója most egyszerre kínál Pannon Internet előfizetést, a különböző felhasználói igényeket is kielégítő laptopokat, az internetező egyéniségére szabható laptop skint, valamint részletfizetési lehetőséget.
szept. 2
13:21
Befellegzett a borhamisításnak Franciaországban? (Infostart)
Francia fizikusok ion-nyalábbal ellenőrzik a bordeaux-i nagy borok palackjainak életkorát. Mint mondják: a műalkotásokhoz hasonlóan immár a borsos árú nagy borok eredetiségét is vizsgálni kell.
szept. 2
13:30
A gyermekkori hallásvizsgálat (WebBeteg)
A szülők és a pedagógusok számára különösen fontos felismerni azt, ha egy gyermek viselkedésének háttérben halláskárosodás állhat. A halláscsökkenés megnehezíti a gyermek kommunikációját, előfordulhat, hogy nem érti a szülő kéréseit, utasításait,így szófogadatlan gyermek benyomását kelti.
szept. 2
14:15
Még mindig a heroin a legfőbb probléma (Metropol)
Az előző évekhez képest csökkent a droghasználat miatt bekövetkezett halálesetek száma, a büntetőjogi szabályozáson a kormány pedig nem kíván változtatni - hangzott el az Országgyűlés kábítószerügyi eseti bizottságának ülésén kedden, amelyen a jelenlévők a felvilágosítás, a prevenció és az ambuláns ellátás megerősítését hangsúlyozták.
szept. 2
14:21
Frissítő-pezsdítő italok délelőttre (Édenkert)
A friss gyümölcsökből, zöldségekből, ásványvízzel, teával vagy tejtermékkel higított italok gyors energiautánpótlást adhatnak, helyreállítva vagy fokozva fizikai és szellemi frissességünket.
szept. 2
14:33
Szófogadatlan vagy csak nem hallja? (WebBeteg)
A szülők és a pedagógusok számára különösen fontos felismerni azt, ha egy gyermek viselkedésének háttérben halláskárosodás állhat. A halláscsökkenés megnehezíti a gyermek kommunikációját, előfordulhat, hogy nem érti a szülő kéréseit, utasításait,így szófogadatlan gyermek benyomását kelti.
szept. 2
15:09
Amit a lakáshitelekről tudni kell (Blikk)
Nem árt tisztázni az alapvető fogalmakat, ha új otthonra vágyunk
szept. 2
15:27
Edzés közben eszméletét vesztette az egyik diósgyőri labdarúgó (Infostart)
Edzés közben rosszul lett, összeesett és elvesztette az eszméletét Gahwagi Nebil, a Soproni Ligában szereplő DVTK labdarúgója. A tréning a történtek miatt félbeszakadt.

Keresés