2008. január 30. szerda

jan. 30
5:14
Nincs biztonság: az iPhone-ok negyedét feltörték (Infostart)
Az Egyesült Államokban eladott iPhone-ok több mint egynegyedét törték fel, amelyek így már nem csak az Apple exkluzív partnerének számító AT&T mobilszolgáltató kártyáival használhatók.
jan. 30
5:30
Megint erős szél, havazás jön! (Életforma)
A hétvégi viharos szél után most megint erős szél várható, néhol eső, néhol havazás is várható!
jan. 30
5:41
Titokban temetik el Heath Ledgert (Infostart)
Ausztráliában temetik el ezen a héten a 28 éves korában elhunyt filmsztárt, de a temetés pontos helyét is idejét titokban tartja a család.
jan. 30
5:57
Sztárokból rakták össze a tökéletes nőt (Infostart)
A tökéletes nőnek olyan az ajka és a szeme, mint Angelina Jolie-é, a melle, mint Pamela Andersoné, a hátsója pedig, mint Jennifer Lopezé. A tökéletes orr viszont Nicole Kidmané.
jan. 30
6:14
Saját fegyverével lőtték le a rendőrt (Infostart)
Kihallgatásra akart bevinni egy rendőrnő New Orleansban egy csavargót, a gyanúsított azonban leteperte, elvette tőle a fegyverét és agyonlőtte.
jan. 30
6:14
Így válassz ügyvédet (Blikk)
Néhány jó tanáccsal szolgál dr. Kamarás Péter, a Blikk jogi szakértője
jan. 30
6:16
Felháborító, ott sem voltam, mégis megbüntettek! (Blikk)
A sértett tanúkkal tudja bizonyítani igazát
jan. 30
6:18
Segít a Blikk Autó! (Blikk)
Sok, biztosítót váltott olvasónk gondja ezekben a napokban, hogy késik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk új kötvénye, azzal együtt pedig az a bizonyos sárga csekk, amellyel fizetni szoktak. Mivel 30 napig él a korábbi biztosítás hatálya, úgy saját érdekében holnap már ne indítsa el a kocsiját az, aki nem győződött meg arról, hogy befogadta-e az adott biztosító az ő szerződési ajánlatát,…
jan. 30
6:30
"Pornószínész vagyok, a vágyam hazugság" (Életforma)
Gondolkozott már azon, vajon milyen lehet pornószínészként élni, azzal keresni a kenyerét, ami másnak csak munka után, este, az ágyban adatik meg? Vajon személyiségpusztító szakma ez, vagy csak olyan, mint a többi?
jan. 30
6:35
Megadták magukat a venezuelai bankrablók (Infostart)
Megadták magukat Venezuelában a bankrablók, akik korábban öt túsz fedezetében szabadon távozhattak. A túszoknak nem esett bántódása - jelentette be Eduardo Manuit guaricói kormányzó.
jan. 30
7:15
Negyvenmilliárdos vagyonából egy fillért sem hagy a gyerekeire (Infostart)
110 millió fontos (38 milliárd forintos) vagyonnal és egy hétmillió fontot érő londoni házzal rendelkezik Nigella Lawson, a népszerű tévés séf és a férje, de a gyermekeik nem számíthatnak arra, hogy ölükbe hullik a vagyon - nem kapnak ugyanis egy fillért sem.
jan. 30
7:27
Szeretnél 10 évvel fiatalabbnak látszani? Tedd ezt...! (Életforma)
Ha nem is az örök fiatalságra vágyunk, de időnként szertnénk néhány évet letagadni a korunkból. A következő tippek téged is hozzásegítenek ehhez!
jan. 30
7:27
Kétmillióért kelt el a kalap (Infostart)
7800 euróért (több mint kétmillió forint) kelt el kedden Francois Mitterrand volt francia államfő (1916-1996) egyik jellegzetes kalapja, amelyet az elnöki ruhatár más darabjaival együtt jótékonysági célból bocsátott kalapács alá özvegye, Danielle.
jan. 30
7:43
Emberi nyelvet szolgáltak fel a kórházi kantinban (Infostart)
A szlovén hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék: hogyan kerülhetett egy emberi nyelv darabja az egyik ételbe, amelyet az izolai kórház büféjében szolgáltak fel.
jan. 30
7:59
A kannabisz sokkal rákkeltőbb, mint a sima cigi (Infostart)
Egy füves cigi elfogyasztása a tüdőrák kialakulása szempontjából egyenértékű 20 sima cigarettáéval - állapították meg új-zélandi kutatók, akik arra is figyelmeztettek, hogy a tüdőrák egyre gyakoribbá válása összefüggésbe hozható a kannabiszhasználat terjedésével.
jan. 30
8:13
Indonéziában már 100 halálos áldozatot követelt a madárinfluenza (Metropol)
Madárinfluenzában meghalt egy fiatalember Indonéziában, ezzel százra emelkedett a vírusos megbetegedés halálos áldozatainak a száma a délkelet-ázsiai szigetországban - közölte szerdán a helyi egészségügyi minisztérium.
jan. 30
8:26
27 éves volt, tragikus halált halt az énekesnő (Életforma)
Janis Joplin, Jimmy Hendrix, Jim Morrison - az ő nevüket emlegeti világsajtó, mióta kiderült, Heath Ledger ausztrál származású színészt holtan találták lakásában. Hogy mi a közös benne és az előbb felsorolt világsztárok között? Mindannyian sikerük csúcsán vesztették életüket... 27 évesen.
jan. 30
8:33
Egyre kevesebb a gyermekhalál (Vital)
tovább
jan. 30
8:35
Valóban hatékonyak a masszázsgépek? (Vital)
tovább
jan. 30
9:24
Betelt a pohár: felesége elhagyta a hűtlenséggel vádolt sztárfocistát (Infostart)
Elköltözött hűtlenséggel vádolt férjétől Cheryl Cole, a Girls Aloud nevű együttes énekesnője. Korábban két nő is azt állította, hogy lefeküdt Ashley Cole-lal, az angol válogatott futballistájával, egyikük ráadásul azt mondta, hogy az egyéjszakás kapcsolatból gyermeke születhet.
jan. 30
9:30
Soha nem volt még ekkora pusztulás... (Életforma)
Tavaly augusztus és december között 3235 négyzetkilométernyi tűnt el a Föld tüdejének tartott őserdőből.
jan. 30
9:34
Agro+MashExpo 2008 a traktorfülkéből (Édenkert)
Az agrárvilág szezonnyitó rendezvénye a januárban zajló Agro+MashExpo. Körbenéztünk a legmagasabb traktorfülkéből.
jan. 30
9:36
Videóra vette, ahogy megpróbálja megölni szüleit (Infostart)
Egy 15 éves brit lány kamerával rögzítette, amint megpróbálja megölni szüleit.
jan. 30
9:52
Ártalmas a határtalan boldogság (Infostart)
Az átlagosan boldog emberek gazdagabbak és talán egészségesebbek is, mint a különlegesen boldogok - állítja Ed Diener amerikai pszichológus, aki két évtizede boldogság-kutató.
jan. 30
9:53
Ez a kisember limuzinja (Blikk)
A Fiat Linea 1.3 Mjetet teszteltük
jan. 30
10:20
Boldogan lemondana a pénzről a lottónyertes (Infostart)
Boldogan lemondana 19 millió fontos (6,6 milliárd forintos) lottónyereményéről Stephen Smith, ha cserébe valaki meg tudná gyógyítani. A férfi állapota olyan súlyos, hogy bármelyik pillanatban meghalhat.
jan. 30
10:26
14 vizsgálat, amit feltétlenül el kell végeztetnie! (Életforma)
Ahogy egyre idősebb az ember, egyre több nyavalya kínozza. A legokosabb, ha rendszeresen elvégeztetünk bizonyos vizsgálatokat, így nagyobb az esély, hogy elkerüljük, de legalábbis időben kezelni tudjuk a súlyos betegségeket.
jan. 30
11:09
"Ha nem viszi el valaki a gyereket, élve eltemetem!" (Infostart)
Kutyaólba zárta tízéves unokáját egy amerikai asszony, mert a gyerek lámpaolajat és háztartási tisztítószert öntött a család italába. A rokonok közül többen megbetegedtek, de kórházba egyiküket sem kellett szállítani.
jan. 30
11:35
Mennyire legyünk boldogok? (hvg.hu)
A boldog emberek egyértelműen egészségesebbek és sikeresebbek, mint a lehangoltak és dühösek, ám a mérsékelten boldogok többet érhetnek el életükben, mint a különösen boldogok, sőt, tovább is élhetnek - véli kutatásai alapján Ed Diener, a University of Illinois munkatársa.
jan. 30
11:42
Így spórolhatunk a vízzel (Blikk)
A karbantartás mellett akad más lehetőségünk is a takarékoskodásra
jan. 30
12:20
Mellrák: kiknél hatékonyabb a digitális vizsgálat? (hvg.hu)
A digitális mammográfia fiatalabb nők esetében hatékonyabban mutatja ki az emlődaganatot, mint a hagyományos filmes vizsgálat - közölték amerikai kutatók, akik vizsgálati eredményeiket a Radiology című szaklapban publikálták.
jan. 30
12:27
Szuper körtés finomságok, gyorsan és egyszerűen (Életforma)
A népi orvoslás szerint a körte vérkeringés-szabályozó, vízhajtó hatású, megelőzi a fogszuvasodást és a nyelőcsőrákot. Mi készítettünk belőle néhány egyszerű és gyors finomságot!
jan. 30
13:03
Tüdőrák: egy joint felér húsz cigivel (hvg.hu)
Egy marihuánás cigaretta elszívása felér húsz rendes cigaretta elfüstölésével a tüdőrák kockázatának szempontjából - mutatták ki új-zélandi kutatók, és arra figyelmeztettek, hogy a marihuánafogyasztás terjedésével ugrásszerűen nőhet a tüdőrákos betegek száma.
jan. 30
13:46
Megfejtették, hogyan fertőz a SARS-vírus (hvg.hu)
A SARS-vírus, az atípusos tüdőgyulladás kórokozója, amely öt évvel ezelőtt nyolcszáz emberi életet követelt, "zsírtutajon" jut át a sejtmembránon - jelentették be kínai tudósok.
jan. 30
14:08
Tömegesen választják a visszaplasztikázást (hvg.hu)
A hollywoodi sztárokra hasonlítani kívánó - például Joan Rivers karakteres arccsontját vagy Angelina Jolie szexis ajkát irigylő - páciensek körében egyre szaporodnak az elégedetlenek, akik kiigazító műtétet kértek. Egyes orvosok praxisában ma már a beavatkozások majdnem fele utánigazítás.
jan. 30
14:25
Drog, alkohol, halál - a kulisszák mögött (Életforma)
Hollywood. Hihetetlen hatású szó, hiszen minden ember számára a csillogást, a sikert képviseli. Minden második tinédzser színész, énekes, zenész akar lenni, és néhányuknak - bár igen kicsi a kiválasztottak köre - sikerül is. Ám kérdés, hogy valójában jól járnak-e.
jan. 30
14:45
Már mindenhol influenzajárvány van (hvg.hu)
Az elmúlt héten az országban 54 ezren fordultak orvoshoz panaszaikkal. A betegek csaknem fele, 44,5 százaléka gyermek, 34,2 százaléka 15-34 év közötti fiatal felnőtt.
jan. 30
14:53
Valamennyi magyarországi régiót elérte az influenzajárvány (Metropol)
A megbetegedések száma a legerőteljesebben az Észak-magyarországi régióban emelkedett. Az elmúlt héten 54 ezren fordultak orvoshoz.
jan. 30
15:30
Az Ön horoszkópja a mai napra! (Életforma)
Mi vár a mai napon Önre? Szerelem, pénz, csalódás vagy netalán ma kell elcsípnie egy vissza nem térő lehetőséget?
jan. 30
15:32
7 veszélyes tünet, mely közelebb visz a halálhoz (Életforma)
Jóllehet, a rák bármely életkorban kialakulhat, mégis jóval gyakrabban fordul elő időseknél, ezért korai felismerése komoly odafigyelést igényel. Mint bármely más betegség esetében, az első lépés itt is a megelőzés. De ha mégis kialakul a daganat, a korai diagnózis életmentő lehet.
jan. 30
15:43
Miért fagyérzékeny a kajszibarack? (Édenkert)
A kajszi fagyérzékenysége alapvetően déli származására vezethető vissza, de emellet még más tényezők is szerepet játszhatnak benne.
jan. 30
16:46
Lehet-e szarvasgombával csajozni? (Blikk)
Nem olcsó, nem növény, nem állat, de drága, az biztos
jan. 30
16:58
Országossá vált az influenzajárvány (Vital)
tovább
jan. 30
17:13
Miért nem rendelnek el szmogriadót? (hvg.hu)
A civil szervezetek arra kérik a Fővárosi Közgyűlést, hogy haladéktalanul hozzon konkrét intézkedéseket a főváros levegőminőségének javítására, illetve szigorítsa a füstköd-riadó rendelkezéseit. A főváros szerint a szervezet céljai elérése érdekében tudományosan megalapozatlan, hangulatkeltő nyilatkozatokat tesz.
jan. 30
17:53
Calicivírus okozhatta a tömeges megbetegedést több budapesti iskolában (Metropol)
Nagy valószínűséggel a calicivírus okozhatta több budapesti iskolában január második hetében a tömeges megbetegedéseket. Ez azt jelenti, hogy nem bizonyítható a korábban feltételezett ételeredet – közölte az ÁNTSZ csütörtökön.
jan. 30
17:55
A klímaváltozás súlyosabban érinti az egészségügyet, mint a gazdaságot (Metropol)
A klímaváltozás feltehetően pusztító következményekkel jár majd az emberek egészségére, tovább súlyosbítva az átfogó gazdasági hatásokat – közölték kutatók pénteken, azonnali fellépést sürgetve a világ lakosságának védelmében.
jan. 30
17:57
Júliusban életbe lép az otthon szülést szabályozó rendelkezés (Metropol)
Önálló képviselői indítványt nyújt be februárban az SZDSZ az otthon szülés törvényi hátterének megteremtéséért – mondta el Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese az egészségügyi miniszterrel közösen tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatón.
jan. 30
17:57
A dermesztő Dunába borultak emberek Ráckevénél (Infostart)
Hat ember burult a vízbe egy csónakból a ráckevei Duna ágon.
jan. 30
17:59
Egészségügyi szakdolgozók nagygyűlése (Metropol)
Az egészségügyi szakdolgozók bérhelyzetének rendezésére, szakmában tartásának fontosságára, szakmai előmenetelük megfelelő támogatására hívta fel a döntéshozók figyelmét a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöksége szombaton, a szervezet Budapesten tartott nagygyűlésén.
jan. 30
18:01
Hiányolják a kiegészítő normatívát az egyházi kórházak (Metropol)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz – mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója az MTI-nek.

Keresés