2008. január 30. szerda

jan. 30
1:16
SozialMarie 2008 (Pályázatfigyelő)
A nyilvános pályázat és díjátadás azt a célt szolgálja, hogy társadalmi és szakmai vita induljon a szociális újításokat illetően
jan. 30
1:20
Magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakiskolák vagy szakiskolai feladatellátási hellyel rendelkező szakközépiskolák Interneten való… (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja új intézményi honlap tervezése, kialakítása, működtetésének beindítása vagy meglévő intézményi honlap fejlesztése
jan. 30
1:24
Hevesi Endre-díj (Pályázatfigyelő)
a díjban azok az újságírók - indokolt esetben újságírói munkát végző szakemberek is - részesülhetnek, akik az előző évben a tudomány és technika új lehetőségeinek, eredményeinek népszerű ismertetése érdekében a legtöbbet tették, illetve a legérdekesebb, de közérthető magyarsággal fogalmazott cikkeket írták
jan. 30
1:28
Egy nap Budapesten - Kulturális szabadidős program támogatása szakiskolák részére / közOKA-XII (Pályázatfigyelő)
A támogatás elnyerésével az intézmények tanulói tanulmányi kirándulás keretében egy napot Budapesten tölthetnek, múzeumba látogathatnak, megismerkedhetnek a budai várral.
jan. 30
1:32
A művészeti képzés fejlesztése / közOKA-XIII (Pályázatfigyelő)
A művészeti szakképzést szolgáló, a gyakorlati képzés tárgyi feltételeihez szükséges eszközfejlesztés.
jan. 30
4:54
Véget ért a másfél szűk esztendő (Népszava)
Új politikai tér nyílik meg az év közepétől, így lehetőség nyílik arra, hogy kezdeményező legyen a kormány - szögezte le Hatvanban Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök tegnap délután szocialista polgármesterekkel beszélgetett, többek között a következő két esztendő feladatairól. Az összejövetel célja - mint a zárt tanácskozás elején a kormányfő megfogalmazta - az volt, hogy a teendőkről és a…
jan. 30
5:00
Lefújták az "országos" Volán sztrájkot (Népszava)
Az utolsó pillanatban, tegnap este lefújta a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) a mára tervezett - hajnali üzemkezdettől 8 óráig tartó - "országos" Volán-sztrájkot. Nem azért, mintha több hetes tárgyalást követően megállapodtak volna a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével (KKVSZ) egy, az ágazat egészére vonatkozó bérajánlásról, hanem mert a szakszervezet mögül "elfogyott" a…
jan. 30
5:04
A magyarok inkább itthon maradnak (Infostart)
A magyarok szinte az utolsók az újonnan csatlakozott uniós tagállamok mobilitási listáján. A maradás legfőbb oka a nyelvtudás és a szakképzettség hiánya, de sokan félnek attól is, hogy elveszítik családi, baráti kapcsolataikat.
jan. 30
5:05
Ellenállók és pártonkívüliek az MSZP-ben (Népszava)
Nem adtak rá utasítást, de nincs ellenére az MSZP vezetőinek, hogy több tagozat mellett a párt irányvonalával folyamatosan szembemenő társadalompolitikai tagozattól a választmány megvonta az országos minősítést. A sok pártonkívülit is tömörítő tagozat átalakulhatna platformmá, de ebben az esetben csak MSZP-tagokat tudhatna a soraiban. A szerveződés szerint ezzel a lépéssel a pártban el akarják…
jan. 30
5:11
Vidéktitkára lesz az MSZP-nek (Népszava)
Varju László lesz az MSZP úgynevezett vidéktitkára, a vidéki szervezetekkel kapcsolatot tartó, a pártszervezést segítő politikus. Erről az MSZP tegnapi elnökségi ülésén határoztak. Varju most az MSZP-frakció igazgatói posztját tölti be. Úgy tudjuk, a titulus pontos megnevezése és a feladatkör meghatározása a jövő heti elnökségi ülésen dől majd el. A jelenlegi status quo nem borul fel az MSZP-ben,…
jan. 30
5:17
Dobozdíj pedig nincsen - a beteg könnyebben jut a gyógyszerhez (Népszava)
Embertelenségről, "pofátlanságról" beszél a Fidesz az egészségügyi tárca különkeretes gyógyszerkészítményekkel kapcsolatos rendelete miatt. Az ellenzék szerint súlyos terhet ró néhány beteg embererre, hogy gyógyszereiket februártól nem ingyen kapják, hanem 300 forintos "dobozdíj" ellenében juthatnak hozzá. Horváth Ágnes szakminiszter szerint az érintett betegek minden szempontból jobban járnak;…
jan. 30
6:28
A lottóötös fenekére vertünk (HVG)
A nagy lottónyeremények évadja van. A napokban egy román nyertes 9 millió euróra (kábé 2,3 milliárd forintra), egy angol pedig 18,9 millió fontra (közel 6,6 milliárd forintra) tett szert a sorshúzáson. Az a miskolci fogadó sem panaszkodhat, aki nemrégiben 2 356 386 190 forintot kasszírozott az ötös lottón. Mi ugyan egy petákot sem látunk majd ebből, de úgy tettünk, mintha a nyertes szelvény a…
jan. 30
6:41
"Ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés" (Infostart)
Szanyi Tibor szocialista politikus szerint, ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés. Ezt a politikus annak kapcsán nyilatkozta, hogy a hétvégén Szili Katalin házelnök és más szocialista politikusok találkozót tartottak, amely után több lap arról cikkezett: az MSZP belső ellenzéke gyűlt össze.
jan. 30
6:59
Horn: "Aki bedől a szocialista demagógiának, szavazzon igennel" (Infostart)
Az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.
jan. 30
7:11
Felmentette a szabadkai bíróság Papp Edinát és férjét (MaHu)
Több mint kilencórás tárgyalást követően kedden késő este felmentette a Szabadkai Kerületi Bíróság Papp Edinát és férjét, Bogos Attilát a kábítószerrel visszaélés vádja alól.
jan. 30
7:21
"Egyéni tanrend" romáknak - heti két nap tanulással (Infostart)
Vizsgálat indul Kerepesen, ahol néhány roma diák csak hetente két alkalommal jár iskolába, és "egyéni tanrend szerint" tanul - írta a Népszabadság. A lap értesülése szerint az ötödikeseket egy virtuális E-osztályba csoportosították, adminisztratív célból.
jan. 30
7:22
Hazaáruló - skandálták a kormányellenes demonstráción (MaHu)
Mintegy kétszáz ember gyűlt össze a fővárosi Kossuth téren, hogy az általuk "nemzeti civil ellenállás"-nak nevezett tiltakozás-sorozat ötszázadik napján arra emlékeztessenek: másfél éve Budapesten és más vidéki városokban követelik a miniszterelnök és kormánya távozását. Morvai Krisztina szerint félelemben él Magyarország, és a tüntetők az ország élő lelkiismeretét testesítik meg.
jan. 30
7:39
Február 17-étől lesz éles a Fidesz-kampány (MaHu)
Orbán Viktor tervei szerint február 17-én veszi kezdetét hivatalosan is a Fidesz népszavazási kampánya, a párt elnöke azt a fordulatot használta, hogy "ez lesz az a nap, amikortól élesben megy a kampány" - írta a szerdai Népszabadság.
jan. 30
7:51
MDF: Elszámolás a középosztály felé (MaHu)
Dávi Ibolya nyilt levelet intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben emlékezteti a politikust arra, hogy egy évvel korábban egyeztetést folytattak arról, milyen konkrét intézkedésekkel lehetne megállítani a magyar középosztály lecsúszását.
jan. 30
7:53
Ötpárti egyeztetés a házelnöknél (MaHu)
A tavaszi ülésszak legfontosabb kérdéseiről, feladatairól egyeztet ma délelőtt Szili Katalin házelnök a pártok frakcióvezetőivel. Az Országgyűlés elnöke kedden az MTI-nek úgy fogalmazott: szeretné konszenzussal kezdeni a tavaszi ülésszakot.
jan. 30
7:55
Nyár óta nyomoztak a VIP-cellák ügyében (MaHu)
Tavaly nyár óta rendelkezik információkkal a katonai ügyészség a VIP-cellák ügyében, melynek kapcsán tizenegy, köztük több büntetés-végrehajtási dolgozóval szemben emeltek vádat - értesült a HavariaPress.
jan. 30
7:56
Valótlan adatok a kampánykiadványban – Lapszemle (orientpress)
Manipulatív adatsorokat tartalmaz a Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatója. A kampánykiadvány szerint több pénzhez jutnak a kis- és középvállalkozók, a nyugdíjak az egekbe szöknek, mindössze havi 16 ezer forintot fizetünk személyi jövedelemadóként, uniós szinten rekordalacsony hazánkban a gáz ára, és a vizitdíjnak és a kórházi napidíjnak örülnek az orvosok – olvasható a Magyar Nemzet „Ismét…
jan. 30
7:57
Február 17-étől lesz éles a Fidesz-kampány (Népszava)
Orbán Viktor tervei szerint február 17-én veszi kezdetét hivatalosan is a Fidesz népszavazási kampánya, a párt elnöke azt a fordulatot használta, hogy "ez lesz az a nap, amikortól élesben megy a kampány" - írta a szerdai Népszabadság.
jan. 30
8:18
Egyhangú jelentés az Egymásért Alapítványról – Lapszemle (orientpress)
Közös jelentést fogadtak el záróülésükön az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolatát vizsgáló országgyűlési bizottság ellenzéki és MSZP-s tagjai, csak a kisebbik kormánypárt delegáltja szavazott nemmel a dokumentumról. A testület megállapította: a hivatal egyes műveleteit az alapítványon keresztül próbálta leplezni – írja a Magyar Hírlap.
jan. 30
8:32
Kihagynák a hétfői munkát a képviselők (Napi)
jan. 30
8:47
Kordonokat vásárol a rendőrség (orientpress)
Kétszáz új, taposóval ellátott kordonrácsot vásárol a Budapesti Rendőr-főkapitányság a március 15-i nemzeti ünnep előestéjéig - írja a Magyar Nemzet.
jan. 30
8:53
Horn: Ez nem vöröscsillag! (orientpress)
Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.
jan. 30
8:54
Indul a Fidesz-kampány (Napi)
jan. 30
9:05
Hétfő helyett szerdán ülésezne a parlament (HVG)
Változhat a parlament ülésezési rendje: a jövőben hétfő és kedd helyett kedden és szerdán lennének a plenáris ülések, a kérdés csak az, hogy mikortól.
jan. 30
9:11
Emberi kart darálnak az óriásplakáton (168 Óra Online)
Húsdarálóba dugott kéz látványa fogadja egy óriásplakáton az M1 és az M7 bejáratánál a Budapestre érkező autósokat. [Dátum: 2008. 01. 30. 18:42]
jan. 30
9:18
Első fokon felmentették Budaházy Györgyöt (Infostart)
Felmentette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt emelt vád alól Budaházy Györgyöt a Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
jan. 30
9:21
Elmaradt az országos Volán-sztrájk (orientpress)
A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) rendelkezése alapján elmaradt a január 30-ára üzemkezdettől 8 óráig meghirdetett országos Volán-sztrájk. Helyi szinten több helyen is megkötötték a bérmegállapodást, ami általában 7 százalékos keresetemelést tartalmaz.
jan. 30
9:21
Felmentették Budaházyt (HVG)
Felmentette Budaházy Györgyöt az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság abban a büntetőperben, amelyben a férfit az alkotmányos rend erőszakos megváltozatásának előkészületével vádolták meg - jelenti a HavariaPress.
jan. 30
9:26
Szent-Iványi: a Fidesz a nagybirtokosok pártján áll (HVG)
A Fidesz ne kizárólag a nagybirtokosok érdekeit képviselje! – sürgette az európai uniós agrártámogatások körüli vita kapcsán Brüsszelben kiadott közleményében Szent-Iványi István (SZDSZ) európai parlamenti képviselő.
jan. 30
9:37
Éhező család: a rendőrség vádat emeltetne (HVG)
Befejeződött a nyomozás az ellen a 38 éves budapesti férfi ellen, aki családjával együtt szándékosan, hosszú idő óta éhezett, és emiatt felesége meghalt, kislánya pedig súlyos állapotban került kórházba.
jan. 30
10:10
Felhős, ám egyelőre száraz időnk lesz (MaHu)
Szerdán a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Késő délután nyugat felől egy frontzóna vastagabb felhőzete éri el hazánkat, de estig számottevő csapadék nem várható.
jan. 30
10:21
Szorult helyzetben a magyar kormányfő? (MaHu)
A süllyedő hajón? címmel, Szorult helyzetben Gyurcsány magyar kormányfő alcímmel közölt cikket szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
jan. 30
10:29
Lőrinciben lemond mindkét alpolgármester (Népszava)
Lemond posztjáról március 1-jei hatállyal Lőrinci város mindkét alpolgármestere - adta hírül szerdai számában a Heves Megyei Hírlap. A Lőrinci Város Jövőjéért Baráti Egyesület (LVJBE) színeiben politizáló Peterke Zoltán és a szocialista Sárosi Károly egyaránt azzal indokolják lépésüket, hogy egyéb feladataik mellett nem jut idejük az alpolgármesteri teendők ellátására - olvasható a lapban.
jan. 30
10:39
Elsőfokon felmentették Budaházy Györgyöt (orientpress)
A Hír Televízió értesülése szerint elsőfokon felmentette Budaházy Györgyöt a Fővárosi Bíróság. Az ítélet alapján Budaházy György nem tehető felelőssé az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészítéséért.
jan. 30
10:39
Éhező család tragédiája: a feleség meghalt, a kislány súlyos állapotban került kórházba (MaHu)
Befejeződött a nyomozás az ellen a 38 éves budapesti férfi ellen, aki családjával együtt, feltehetőleg szándékosan, hosszú idő óta éhezett, és emiatt felesége meghalt, kislánya pedig súlyos állapotban került kórházba - olvasható a rendőrség internetes oldalára szerdán feltett közleményben.
jan. 30
10:41
Szénmonoxid ölt meg egy párt a Belgrád rakparton (MaHu)
Egy nő és egy férfi halt meg szénmonoxid-mérgezésben a Belgrád rakpart egyik lakásában - tudta meg a HavariaPress.
jan. 30
10:43
Plázában lopott a rendőr (MaHu)
Lopáson értek tetten egy budapesti rendőrt az egyik fővárosi bevásárlóközpontban - tudta meg a HavariaPress.
jan. 30
10:51
Elismerést kap Tom Lantos (orientpress)
A Népszabadság című napilap információi szerint a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje kitüntetést kapja a politikától visszavonuló Tom Lantos magyar származású amerikai politikus.
jan. 30
10:51
Első fokon felmentették Budaházy Györgyöt (MaHu)
Felmentette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt emelt vád alól Budaházy Györgyöt a Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
jan. 30
10:51
Kettővel csökkent a miskolci szavazókörök száma (Népszava)
Kettővel csökkent a miskolci szavazókörök száma - írta szerdai számában az Észak-Magyarország. Mészáros Miklós, a város jegyzője, a helyi választási iroda vezetője Miskolc lakosságszámának csökkenésével indokolja a változást, amely szerint a korábbi 170 helyett 168 szavazókör van a borsodi megyeszékhelyen.
jan. 30
11:21
"Egyértelműen törvénysértő az SZDSZ plakátja" (Infostart)
Az SZDSZ népszavazási plakátja egyértelműen törvénysértő - állítja a Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint viszont a plakáton nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van.
jan. 30
11:59
"Szorult helyzetben van Gyurcsány Ferenc" (Infostart)
A süllyedő hajón? címmel, Szorult helyzetben Gyurcsány magyar kormányfő alcímmel közölt cikket szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Elemzésének bevezetőjében a német konzervatív újság bécsi tudósítója, Reinhard Olt kiemelte: a magyar miniszterelnöknek a jelek szerint nincs szerencséje.
jan. 30
12:09
A Fidesz nemet mond a bátaapáti atomtemetőre (HVG)
A Bátaapátiban létesülő atomtemető-beruházás felfüggesztését szorgalmazza Illés Zoltán, a Fidesz környezetpolitikusa, mert szerinte a vájatok fúrása során előre nem látott, a természetet és az emberi egészséget veszélyeztető vízbefolyásokkal szembesültek a kivitelezők.
jan. 30
12:11
Mi lesz a kiskorpádi orosz katonai sírokkal? (HVG)
Az orosz védelmi minisztérium és a külügyi tárca egyértelműen tisztázni szándékozik, mi a helyzet a szovjet katonák kiskorpádi sírjaival – közölték Moszkvában.
jan. 30
12:57
Miért kell atomtemető Bétaapátinál? (orientpress)
Illés Zoltán fideszes politikus a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségtől kér vizsgálatot a bátaapáti hulladéktemető építése körül felmerülő szabálytalanságokkal kapcsolatban.

Keresés