2008. január 30. szerda

jan. 30
5:04
A magyarok inkább itthon maradnak (Infostart)
A magyarok szinte az utolsók az újonnan csatlakozott uniós tagállamok mobilitási listáján. A maradás legfőbb oka a nyelvtudás és a szakképzettség hiánya, de sokan félnek attól is, hogy elveszítik családi, baráti kapcsolataikat.
jan. 30
6:41
"Ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés" (Infostart)
Szanyi Tibor szocialista politikus szerint, ha két politikus találkozik, az nem feltétlenül összeesküvés. Ezt a politikus annak kapcsán nyilatkozta, hogy a hétvégén Szili Katalin házelnök és más szocialista politikusok találkozót tartottak, amely után több lap arról cikkezett: az MSZP belső ellenzéke gyűlt össze.
jan. 30
6:59
Horn: "Aki bedől a szocialista demagógiának, szavazzon igennel" (Infostart)
Az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.
jan. 30
7:21
"Egyéni tanrend" romáknak - heti két nap tanulással (Infostart)
Vizsgálat indul Kerepesen, ahol néhány roma diák csak hetente két alkalommal jár iskolába, és "egyéni tanrend szerint" tanul - írta a Népszabadság. A lap értesülése szerint az ötödikeseket egy virtuális E-osztályba csoportosították, adminisztratív célból.
jan. 30
8:13
Félmilliós kártérítést fizethet a rendőrség egy tüntetőnek (Metropol)
A férfi azért perelte be a rendőrséget, mert októberben két napig őrizetben tartották, állítása szerint tonfával ütötték a fejét, s amikor a földön feküdt, meg is rugdosták.
jan. 30
8:32
Kihagynák a hétfői munkát a képviselők (Napi)
jan. 30
8:54
Indul a Fidesz-kampány (Napi)
jan. 30
9:11
Emberi kart darálnak az óriásplakáton (168 Óra Online)
Húsdarálóba dugott kéz látványa fogadja egy óriásplakáton az M1 és az M7 bejáratánál a Budapestre érkező autósokat. [Dátum: 2008. 01. 30. 18:42]
jan. 30
9:18
Első fokon felmentették Budaházy Györgyöt (Infostart)
Felmentette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt emelt vád alól Budaházy Györgyöt a Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
jan. 30
11:21
"Egyértelműen törvénysértő az SZDSZ plakátja" (Infostart)
Az SZDSZ népszavazási plakátja egyértelműen törvénysértő - állítja a Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke. Az SZDSZ kampányfőnöke szerint viszont a plakáton nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van.
jan. 30
11:59
"Szorult helyzetben van Gyurcsány Ferenc" (Infostart)
A süllyedő hajón? címmel, Szorult helyzetben Gyurcsány magyar kormányfő alcímmel közölt cikket szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Elemzésének bevezetőjében a német konzervatív újság bécsi tudósítója, Reinhard Olt kiemelte: a magyar miniszterelnöknek a jelek szerint nincs szerencséje.
jan. 30
13:05
Nyugállományba vonul Győr 43 éves rendőrkapitánya (Infostart)
Visszavonták felettesei Holló Sándor ezredes, Győr rendőrkapitánya vezetői megbízását felettesei; az ezredes 25 éves rendőrségi szolgálat után vonul nyugállományba.
jan. 30
13:10
Gyurcsány a süllyedő hajón? (Napi)
jan. 30
13:15
"Kerepesen minden gyerek járhat iskolába, de vannak, akik nem akarnak" (Infostart)
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a kerepesi általános iskolában mintegy harminc roma diákot oktatnak elkülönítetten. Hat gyerek hétfőtől ismét mindennap járhat iskolába, még mindig van azonban egy csak roma származásúakból álló negyedikes osztály, és egy olyan csoport is, amelynek tagjai csupán kedden és csütörtökön tanulhatnak. Ezek az E, azaz esti…
jan. 30
13:21
Nem lépnek az állami hatóságok, hiába magas a légszennyezettség (Infostart)
A fővárosi önkormányzat tud arról, hogy Budapest több pontján folyamatosan meghaladja a légszennyezés az egészségügyi határértéket, ám beavatkozni addig nincs hatásköre, míg a füst sűrűsége túl nem lépi a szmogriadó magasabb határértékét. Molnár Zsolt, a főpolgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyosztályának helyettes vezetője szerint a két érték közötti sávban az állami hatóságok illetékesek…
jan. 30
14:52
Összefog a rendőrökkel a BKV (Infostart)
Együttműködési megállapodást kötött a BKV és a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A közlekedési társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőrök a jövőben kiemelten figyelnek majd a buszsávot szabálytalanul használó, illetve a villamossíneken parkoló autókra.
jan. 30
14:53
Négyórás záróvita az egészségbiztosításról (Metropol)
Az Országgyűlés február 11-ei első ülésnapján szavaz a visszaküldött egészségbiztosítási törvényjavaslatról, illetve a törvényt megerősítő, a Fidesz által kezdeményezett népszavazási indítványról.
jan. 30
15:19
Van olyan háziorvos, aki havi 400 ezer forintnak mondhat búcsút 2009-től (Infostart)
A Magyar Orvosi Kamara szerint a vizitdíj és kórházi napidíj nem hozott jelentős bevételt sem az alapellátásban, sem a kórházaknál és érdemben nem volt hatással a hálapénzre sem - mondta Éger István elnök.
jan. 30
15:30
Hányat számolnak még az MSZP-re? (Infostart)
A Tárki legújabb közvélemény-kutatása szerint továbbra is jelentős a különbség a két nagy párt támogatottsága között: a Fidesz a felnőtt lakosság körében 34 százalékos, az MSZP 13 százalékos táborral rendelkezik.
jan. 30
16:14
A fideszesek a legelszántabbak (Napi)
jan. 30
16:24
A Bosnyák térig épülhetne a metró (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint megkapta a környezetvédelmi engedélyt a 4-es metró Baross tér és Bosnyák tér közé tervezett, II. szakasza.
jan. 30
16:36
Fidesz-MSZP-csörte a kampánypénzekről (Infostart)
A Fidesz felszólítja az MSZP-t, hogy ne költse az adófizetők pénzét saját kampányára. Balsai István, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a kormány eddig 2 milliárd forintot fordított arra, hogy lebeszélje az adófizetőket arról a népszavazásról, amit az adófizetők többsége kezdeményezett. Az MSZP szóvivője közölte: Balsai István fideszes képviselő nem…
jan. 30
16:52
Már országos az influenzajárvány (Infostart)
Valamennyi régiót elérte az influenzajárvány - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István hozzátette: a megbetegedések száma az Észak-Magyarország régióban emelkedett a legnagyobb mértékben.
jan. 30
17:13
Megváltozik a parlament ülésezési rendje (Infostart)
Február 11-én szavaz az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről, valamint a jogszabály megerősítésére benyújtandó fideszes népszavazási kezdeményezésről - közölte a házelnök a frakciók képviselőivel folytatott egyeztetés után. Szili Katalin elmondta, hogy a parlament február 18-án dönt az ombudsmanjelöltekről.
jan. 30
17:41
Vizsgálják az atomtemető biztonságát (Infostart)
A Fidesz környezetpolitikusa a Bátaapátiban zajló atomtemető építésének felfüggesztését és azonnali intézkedéseket sürgetett, mert orosz és magyar szakértői vélemény szerint a tározótérbe beszivárog a víz. Illés Zoltán szerint a paksi atomerőmű hulladékát most is Pakson tárolják, ezért nincs is szükség az atomtemetőre.
jan. 30
17:53
Az olasz vasutassztrájk érinti a MÁV START nemzetközi járatait (Metropol)
A MÁV az Olasz Vasút (FS) tájékoztatása alapján közölte, hogy Olaszországban a teljes hálózaton január 26-án 21 órától 27-én 21 általános munkabeszüntetés lesz. A menetrendben az alábbi változások lépnek életbe.
jan. 30
17:55
Autós üldözés Budapesten (Metropol)
Autós üldözéssel tudták csak megállítani két, 30 év körüli férfi gépkocsiját a rendőrök szerdán Budapesten a XVI. kerületben - közölte Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 30
17:57
Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik a drogfogyasztók száma (Metropol)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.
jan. 30
17:59
Másfél milliárdos áfacsalás gépkocsi-kereskedelemből (Metropol)
Másfél milliárd forintos áfacsalást lepleztek le a VPOP munkatársai a napokban, amikor autókereskedőknél húsz telephelyet ellenőriztek - mondta el a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szombaton az MTI-nek.
jan. 30
18:01
Ötórás várakozás Záhonynál (Metropol)
Mintegy ötórás várakozással kell számolni a Magyarországról Ukrajnába átlépő kamionosoknak Záhonynál - tájékoztatott szombaton a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.
jan. 30
18:03
Halálos baleset történt az 51-es úton (Metropol)
Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn reggel az 51-es úton Dunaharasztinál, az egyik jármű utasa a helyszínen meghalt.
jan. 30
18:05
Menetrend szerint jár a legtöbb vonat (Metropol)
A Budapest - Pusztaszabolcs és a Budapest - Székesfehérvár vasútvonalon, valamint a bicskei térségben közlekedő vonatok továbbra is 15-20 perces késéssel közlekednek, de a többi vonat hajnal óta menetrend szerint közlekedik.
jan. 30
18:07
A tűzoltókat övezi a legnagyobb bizalom (Metropol)
A tűzoltókat tartják a legmegbízhatóbbnak, míg a legkevésbé a szakszervezetek képviselőiben bíznak az emberek – derül ki a GfK piackutató vállalat által készített felméréséből.
jan. 30
18:09
Félmilliós kártérítést fizethet a rendőrség egy tüntetőnek (Metropol)
A férfi azért perelte be a rendőrséget, mert októberben két napig őrizetben tartották, állítása szerint tonfával ütötték a fejét, s amikor a földön feküdt, meg is rugdosták.
jan. 30
18:11
Négyórás záróvita az egészségbiztosításról (Metropol)
Az Országgyűlés február 11-ei első ülésnapján szavaz a visszaküldött egészségbiztosítási törvényjavaslatról, illetve a törvényt megerősítő, a Fidesz által kezdeményezett népszavazási indítványról.
jan. 30
19:31
Fidesz: uniós pénzből folytat pártkampányt a kormány (Infostart)
A Fidesz alelnöke szerint a kormány kétmilliárd forint uniós pénzből pártpropagandát folytat. A legnagyobb ellenzéki párt Debrecenbe kihelyezett elnökségi ülése után Kósa Lajos az InfoRádiónak elmondta: kezdeményezik az önkormányzati lakások lakbérét terhelő áfa visszavonását, valamint a gyermekélelmezés ügyének fordított áfából történő kivételét.
jan. 30
21:38
A Hadtörténeti Intézet szerint rendeződik a kiskorpádi katonai temető ügye (Metropol)
Megnyugtatóan rendeződik a kiskorpádi katonai temető ügye: a vásárló lemond a területről, a Nemzeti Földalap visszavásárolja, az önkormányzat pedig továbbra is gondozza a szovjet katonasírokat – mondta a budapesti Hadtörténeti Múzeum és Intézet főigazgatója szerda este.
jan. 30
21:42
Az ORTT szerint nem közszolgálati a Petőfi (Infostart)
Az ORTT szerint az MR2-Petőfi Rádió nem felel meg a közszolgálatiság követelményeinek, és így sérti a médiatörvényt. A testület közleményében azt írja: az adó nem jeleníti meg a nézetek sokszínűségét és a kisebbségi álláspontokat. A rádió szerint ezt a rendelkezést nem a csatornának, hanem a Magyar Rádiónak kell teljesítenie, a többi adója révén pedig meg is teszi.

Keresés