2008. január 11. péntek

jan. 11
5:50
Parkolási büntetések: céges autónál érdemes perelni (Infostart)
Kovács Kázmér ügyvéd szerint a parkolási perek kimenetele jórészt azon múlik, melyik bíróság dönt. A céges autók tulajdonosai jól járnak, mert az ügyükben döntő gazdasági bíróság többnyire nekik ad igazat, míg a magánszemélyek általában veszítenek a parkolási társulásokkal szemben.
jan. 11
6:11
Atkári szerint milliárdos bevételekről mond le a főváros (Infostart)
Az ELMŰ Zrt.-ben és a Főgáz Zrt.-ben levő tulajdonrészének eladásával a fővárosi önkormányzat levágja az aranytojást tojó tyúkot - mondta az InfoRádiónak Atkári János, korábbi pénzügyi főpolgármester-helyettes. A két cég évi több mint három és fél milliárd forint osztalékot termel Budapestnek.
jan. 11
6:17
"Az igazság kardját villogtatom" - személyiségzavaros lehetett a móri gyilkos (Infostart)
Valamilyen "felsőbb" parancs hatására cselekedhetett a móri mészárlással gyanúsított N. László - mondta az InfoRádiónak Bilkei Pál pszichológus. A szakember hozzátette: a férfi személyiségzavarban szenvedett. N. László elfogása után nem sokkal cellájában lett öngyilkos.
jan. 11
6:27
Lulu a Pesti Színházban gyilkol (Infostart)
A párkeresésről, a boldogság utáni kutatásról, az élet értelmének megleléséről és elvesztéséről gondolkodhat el, aki megnézi Forgács Péter új darabját, a Lulut. A címszereplőt Eszenyi Enikő alakítja, aki mellett olyan neves színészek láthatók a színpadon, mint Tordy Géza, Tahi Tóth László vagy Kern András. A darabot január 17-től játsszák a Pesti Színházban.
jan. 11
6:33
Sípálya a Szalajka-völgyben (Infostart)
Sípályát alakított ki Szilvásváradon a helyi önkormányzat, a négy évszakos turizmus megteremtése érdekében - közölte a Heves megyei község polgármestere.
jan. 11
6:49
Újabb kórházakra kerülhet lakat a közeljövőben (Infostart)
A Heti Válasz cikke szerint a kórházak harmada képtelen a végleges működési engedélyhez szükséges feltételek teljesítésére, így az egészségügyi átalakítás végeredménye újabb kórházbezárási hullám lehet. Hetilapszemle.
jan. 11
7:00
"Támogattuk a Bokros-csomag bevezetését" (Infostart)
A boszniai háború lezárásáról és a koszovói feszültségről is beszélt az Indexnek adott interjúban Richard Holbrooke. A politikus elismerte, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra a megszorító intézkedések bevezetése érdekében.
jan. 11
7:05
Clinton rátenné a kezét a magyar műkincsekre (Napi)
jan. 11
7:05
Idén már tizenhatan fagytak halálra (Infostart)
Tavalyelőtt 48, tavaly 93, az alig elkezdődött 2008-ban pedig már 16 ember halt meg kihűlés miatt - közölte a rendőrség. Az áldozatok többsége hajléktalan vagy idős ember.
jan. 11
7:10
Ismét sztrájkkal fenyegetnek a vasutasok (Infostart)
Kedden folytatja a bértárgyalást a szakszervezetekkel a MÁV-START Zrt.
jan. 11
8:22
Sólyom félszívű vétója (168 Óra Online)
Azzal, hogy nem írta alá az egészségbiztosítási törvényt, csak elodázta a döntést az államfő: a koalíció változtatást nem tervez. [Dátum: 2008. 01. 11. 07:03]
jan. 11
8:24
"Az MSZP elszigetelődött a baloldali értelmiségtől" (168 Óra Online)
Ne várja senki, hogy Medgyessy leváltásának forgatókönyvét Gyurcsányra is alkalmazza az MSZP - mondja Ágh Attila politológus. [Dátum: 2008. 01. 11. 07:03]
jan. 11
8:26
Új aranyláz Budapesten (Infostart)
Az arany világpiaci árának emelkedése rendkívül keresetté tette a BÁV Zrt. által 135 ezer forintért árusított egyunciás aranytömböket, az utánpótlás azonban akadozik - írja a Napi Gazdaság. Lapszemle.
jan. 11
11:34
Mintegy 50-100 millió forintból kampányolhat az SZDSZ (Napi)
jan. 11
11:44
Okok, amelyek miatt betegen is dolgozunk (Infostart)
Nem mindig pontosak az adatok a betegek számáról, hiszen akik betegen is dolgozni mennek, nem jelennek meg a statisztikában. Az ELTE Munkajogi Tanszékének vezetője szerint a munkáltatók több, jogilag szabályos eszközzel tudják rávenni arra alkalmazottaikat, hogy azok ne menjenek betegszabadságra. Lehockyné Kollonay Csilla hozzátette: nehéz megbecsülni, hány ilyen eset fordul elő.
jan. 11
12:33
Horn: Az SZDSZ felveszi a kesztyűt (Infostart)
A SZDSZ felveszi a kesztyűt, és arra buzdítja szavazóit, hogy voksoljanak nemmel a Fidesz által kezdeményezett népszavazáson - mondta Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője, a népszavazási kampány vezetője kiemelte: körülbelül 50-100 millió forint közötti összeg áll a párt rendelkezésére a népszavazási kampány lebonyolításához.
jan. 11
13:00
Szinte lehetetlen leválni a távfűtésről (Infostart)
Egy fővárosi jogszabály alapján szigorúan fellép a Főtáv Zrt. a távfűtésről leválni szándékozók ellen - mondta az InfoRádiónak Balogh Róbert a társaság szóvivője. Aki úgy dönt, hogy a cég hozzájárulása nélkül cseréli le a fűtőtesteket, annak a Főtáv továbbra is kiszámlázza a fűtés alapdíját.
jan. 11
13:55
Harmincmilliós hiányt tüntetett el egy MSZP-s képviselő? (Infostart)
A Fidesz szerint távoznia kell a közéletből Tóth József szocialista országgyűlési képviselőnek, ha bebizonyosodik, hogy 3 évvel ezelőtt szabálytalan módon akarta eltüntetni egy önkormányzati kht. 30 millió forintos hiányát.
jan. 11
14:06
A Fidesz szerint az "őszödi modell" felé haladunk (Infostart)
A Fidesz szeretné tudni, hogy a kormányzati negyed projekt leállítása miatt pontosan mekkora bevétel-kiesés várható az idei költségvetésben.
jan. 11
14:51
Akció a rossz műszaki állapotú tehergépjárművek ellen (Metropol)
Összesen 29 tehergépkocsit ellenőrzött a Nemzeti Közlekedési Hatóság az M0-ás körgyűrűnél tartott csütörtöki közlekedésbiztonsági akció során: több járművet is műszaki vizsgára küldtek, illetve bírságokat is kiszabtak.
jan. 11
15:16
Pontatlanul idézték Gyurcsányt (Napi)
jan. 11
16:12
Az olasz vasutasok sztrájkja érinti a Budapest-Velence járatot (Metropol)
Az olasz vasutasok szombati és vasárnapi sztrájkja érinti a Budapest-Velence között közlekedő Venezia nemzetközi járat közlekedését - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.
jan. 11
16:16
A hülyeség emlékműve lehet a beruházás (Infostart)
Napi 47 millió forint mínusz - ez lenne az egyenlege a BKV-nak, ha az alagútépítés megállna a Fővám térnél a Figyelő szerint. A késésbe csúszott állomásépítő ugyanis napi 3 millió forint kötbért fizetne a BKV-nak, a társaság viszont napi 50 millió forintos állásköltséget térítene az alagútfúró társaságnak. A két kivitelező társaság vezetője-tulajdonosa ugyanaz: a francia Vinci Construction.
jan. 11
16:44
Demonstratív rendőri ellenőrzés a Balaton déli partján (Metropol)
Eredményes volt az eddigi legnagyobbnak számító, csütörtöki bűnügyi-közbiztonsági ellenőrzés a Balaton déli partjánál, amelyhez hasonlókra lehet számítani a jövőben egész Somogyban - tájékozatta Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-t pénteken.
jan. 11
16:49
"Géppisztollyal vártuk az amerikaiakat" (168 Óra Online)
Bódi Sándor, a Köztársasági Őrezred felderítő főnöke a kevesek közé tar- tozik, akik kézbe vehették a koronát. [Dátum: 2008. 01. 11. 09:45]
jan. 11
16:51
A korona és díszőrei (168 Óra Online)
Nem csupán testtartásukra ügyelnek a korona őrei: számtalan körülményhez kell igazodniuk, olykor szükség van alkalmi idegenvezetésre is. [Dátum: 2008. 01. 11. 09:45]
jan. 11
17:35
Kitiltanák a szennyező járműveket Budapest belvárosából (Infostart)
A jövőben kitiltanák a Hungária körúton belül eső részekről azokat a gépkocsikat, amelyeknek sárga hatszögletű matrica van a hátsó rendszámtábláján. Ehhez azonban módosítani kell a KRESZ-t és egy fővárosi rendeletet is.
jan. 11
17:57
Megegyeztek a betegszállítók a tárcával (Infostart)
Elcsitultak a betegszállítás és a mentés szétválasztása miatt az év elején kialakult viták. A mentőszolgálat, a betegszállítók és az OEP a legtöbb kérdésben megegyezésre jutott.
jan. 11
18:07
Még nincs vége a Herzog-műkincsekért folytatott küzdelemnek (Infostart)
A Herzog-műkincsek ügyében jogerősen elutasította az örökösök keresetét csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. Martha Nierenberg, a híres műgyűjtő, Herzog Mór Lipót unokája az egykor nagyapja tulajdonát képező tizenegy festmény visszaadását követelte a magyar államtól. Varga Tamás, a műgyűjtő leszármazottainak jogi képviselője az InfoRádiónak azt mondta: az ítélőtábla azzal érvelt, hogy az örökösök…
jan. 11
18:09
Tehetetlenek a rendőrök a gyermekkorú bűnözőkkel szemben (Infostart)
A hatályos törvények szerint nem veheti őrizetbe a rendőrség azt a 12 éves fiút, aki tegnap combon szúrt egy 15 éves fiatalt a Blaha Lujza téren. A VIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a fiú már több bűncselekményt is elkövetett, de azon kívül, hogy értesítik a nevelőjét, nem sokat tehetnek. A fővárosban több olyan kerület is van, ahol…
jan. 11
19:34
A Fidesz nehezményezi az ombudsman kijelentését - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Megállapodás született a betegszállítással összefüggő legfontosabb kérdésekben - jelentette be az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes azután beszélt erről, hogy a tárca, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete, valamint a mentőszolgálat képviselői megbeszélést folytattak a mentés és betegszállítás január 1-jei szétválasztása után kialakult helyzetről.
jan. 11
20:18
Halad a reform: a betegek a kórházi folyosóra kényszerülnek (Infostart)
Vizsgálatot indított az Egészségbiztosítási Felügyelet, miután a Hír Televízió rejtett kamerás felvételeket készített arról, hogy a folyosókon helyezték el a betegeket a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Az intézmény osztályvezető főorvosa azt mondta: a méltatlan körülményeknek oka, hogy a reform miatt az ágyszám csaknem a felére csökkent, miközben a páciensek száma nem változott, így nem jut hely…

Keresés