2008. január 3. csütörtök

jan. 3
5:03
Gyurcsánynál egyeztetnek a szocialisták (Népszava)
A kormánypártok együtt a január közepére tervezett koalíciós egyeztetésen, külön-külön azonban már a jövő héten tárgyalnak az egészségbiztosítási törvényről, amelyet elfogadása után az államfő megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek. Gyurcsány Ferenc kormányfő várhatóan jövő szerdán például már arról is egyeztet több szocialista politikussal, hogy mikor és kiket jelöljenek a leendő…
jan. 3
5:14
Összeállt az antikorrupciós stratégia (Népszava)
Lényegében befejezte az antikorrupciós stratégia kidolgozását a kormány által erre a célra létrehozott testület, így a jelentés februárban a kormány elé kerülhet. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen javaslatok készültek. Úgy tudjuk, a stratégiában több jogszabály módosítására is javaslatot tettek.
jan. 3
5:31
A versenyképességre és a szociális igazságosságra koncentrál idén a kormány (Népszava)
Az egészségbiztosítás átalakítása mellett az adórendszer korrekciójára és a szociális ellátások egységesítésére koncentrál idén a kormány munkaterve. A miniszterelnök 14 témakörben kezdeményez új törvényeket az országgyűlésnél. Pontosítják a köztársasági elnök kitüntetési jogát, megkezdődik a gázpiac liberalizációja.
jan. 3
6:00
Hajléktalan-ügy: a krízisidőszak november 1-től április 30-ig tart (Népszava)
Az ünnepek alatt megkülönböztetett figyelmet fordítottak a hajléktalanokra; az ország minden részében karácsonyi csomagot, meleg ételt kaptak a rászorulók. A hideg idő miatt a fagyás, kihűlés megelőzésére is jobban odafigyelnek, az utcai szolgálat munkatársai krízisautókkal járják a utcákat, és figyelik a szabad ég alatt éjszakázók egészségi állapotát. Lehetőség van helyi orvosi kezelésre; a…
jan. 3
6:02
Török Gábor: "A koalíciós oldalon beindult a bukási spirál" (Infostart)
Török Gábor politológus, a Vision Consulting igazgatója szerint a kormány bukási spirálba került. A koalíció képviselői ugyanis egyre kevésbé hisznek abban, hogy megnyerik a következő választásokat, így a közösségi helyett az egyéni érdekeiket szolgálják.
jan. 3
6:17
Szerződés alapján szondáztatták a hómunkásokat (Népszava)
Jelentős mennyiségű hó esett az óév zárásaként, s az idei esztendő első napján is. Tegnap jórészt elmaradt az "égi áldás", ám az előrejelzések szerint holnaptól ismét havazásra számíthatunk. Az utak jelentős részét szerdán megtisztították. Január elsejétől a fővárosban több száz hómunkás dolgozott, őket a szerződés szerint akár meg is szondáztathatták - s aki alkoholt fogyasztott, az nem állhatott…
jan. 3
6:19
Nem tehetek mást (boon)
Zsúfolt a belváros? Hagyd otthon az autódat, és buszozz, villamosozz, trolizz – a választás a kínálat függvénye.Száraz Ancsa jegyzete
jan. 3
6:19
Nem tehetek mást (szon)
Zsúfolt a belváros? Hagyd otthon az autódat, és buszozz, villamosozz, trolizz – a választás a kínálat függvénye.Száraz Ancsa jegyzete
jan. 3
6:21
Kenyai zavargások - Többen lemondták kenyai útjukat (boon)
88 magyar állampolgár utazott el szerda éjjel Kenyába, az utasok nagyobb része azonban lemondta a tervezett üdülést - tudta meg a Független Hírügynökség.
jan. 3
6:21
Postánkból: Ünnepi Gondolatok, s ami mögötte van (szon)
Ünnepi Gondolatok! Igen! Elcsentem egy TV csatorna reklám idejében látott rövid szösszenet címét. Nos ebben a műsordarabkában megható, és magasztos idézeteket közölnek velünk, átlagemberekkel.
jan. 3
6:23
Postánkból: Ünnepi Gondolatok, s ami mögötte van (boon)
Ünnepi Gondolatok! Igen! Elcsentem egy TV csatorna reklám idejében látott rövid szösszenet címét. Nos ebben a műsordarabkában megható, és magasztos idézeteket közölnek velünk, átlagemberekkel.
jan. 3
6:25
Magyar turisták indultak a forrongó Kenyába: csak saját felelősségre - képek (Infostart)
A Külügyminisztérium figyelmeztetése ellenére éjjel egykor csaknem harminc magyar indult a Ferihegyi repülőtérről a kenyai Mombasába. Kenyában már csaknem 300 halálos áldozata van a december 27-ei elnökválasztás után kitört zavargásoknak.
jan. 3
6:29
Kevés az információ a korcsolyázási lehetőségekről (Népszava)
Nyáron a fürdőzés okozhat örömöt tavaink partján, míg ilyenkor télen a korcsolyázni vágyókat vonzza a Balaton és a Velencei tó. Míg utóbbin már több helyen is akad kijelölt jégpálya, addig előbbin még mindig tilos jégre menni, igaz ezt többen is figyelmen kívül hagyják. A másik jelentős gond, nincs olyan honlap, vagy más tájékoztató, ahonnan tájékozodni lehetne, hol engedélyezett a korcsolyázás.…
jan. 3
6:31
Világgá men(ekül)t kedvenceink (szon)
Huszonnégy órás ügyeletben várta a kedvenceket féltő-kereső lakosság bejelentéseit az Állatbarát Alapítvány az óév utolsó napján. Sajnos, jó néhány kutyus kóborolt el, és szenvedett sérüléseket a petárdázók „jóvoltából”.
jan. 3
6:36
Földrengés volt Peruban (Infostart)
A Richter-skálán mért 4,7-es fokozatú földrengés rázta meg a Peru déli részén fekvő Arequipa várost - közölte a limai geofizikai intézet.
jan. 3
6:36
Amik változnak, és amik nem (boon)
A szilveszter éjféli pezsgős – vagy töményes, netán üdítős – koccintáskor az ember fia megfogadja, hogy a következő évtől aztán (akár keserű kínok árán is, de) megtesz, vagy épp ellenkezőleg: mellőz dolgokat.Szabó Judit jegyzete
jan. 3
6:42
Hidegzuhany gyorshajtóknak: 300 ezer forint is lehet egy bírság (Infostart)
Január 1-jétől a rendőrség akár 300 ezer forintos közlekedési bírságot is kiszabhat, a helyszíni bírság összege pedig legalább 3 ezer forint. Az idei évtől szigorodott a büntetőpontrendszer is.
jan. 3
6:42
Gyurcsánynál egyeztetnek a szocialisták (boon)
Budapest - Várhatóan jövő héttől tárgyalnak a kormánypártok az egészségbiztosítási törvényről, amelyet nem írt alá a köztársasági elnök tavaly év végén, megfontolásra visszaküldte a jogszabályt az Országgyűlésnek.
jan. 3
7:09
Egyelőre nincsenek új ombudsmanjelöltek (Népszava)
A héten még biztosan nem nevezi meg Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét az adatvédelmi és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának posztjára - tudta meg lapunk. Mint ismert, a parlament december 17-én nem szavazta meg az államfő jelöltjeit: Péterfalvi Attilát, akit újra adatvédelmi biztosnak és Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt, akit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának javasolt…
jan. 3
7:11
Ez volt 2007 - válogatás az év legjobb fotóiból (HVG)
Kádár eltűnt teteme, hídfoglalás, Sarkozy látogatása, Sziget fesztivál: 2007 a hvg.hu fotóriporterének szemével.
jan. 3
7:23
Integrált oktatás: még a tanárok is más iskolába viszik gyereküket (Infostart)
Lesújtó a helyzet azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik. Egy kutatás során kiderült, hogy az intézmények elsősorban a többletforrások miatt vesznek részt a programban, amelyben még saját tanáraik sem igazán hisznek: inkább elviszik gyereküket egy másik, "jobb" iskolába - számol be a felmérés eredményeiről a Népszabadság.
jan. 3
7:38
Nőtt a minimálbér és a bérminimum (Népszava)
Emelkedett az országosan kötelező minimálbér, illetve a szakképesítést igénylő munkakörökben fizetendő bérminimum az idén január elsejétől, nőttek a minimálbérhez rendelt egyéb juttatások is, mint például az álláskeresők járadéka. A minimálbér a 2007-ben kötelező 65.500 forintról 2008-ban 69.000 forintra emelkedett. A szakképzést igénylő munkakörökben ehhez képest 1,2-szeres, illetve 1,25-szörös…
jan. 3
7:40
A pedagógus sem tudja, mi az integrált oktatás... (ma.hu)
Lesújtó a helyzet azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik. Egy kutatás során kiderült: az intézmények főként a többletforrások miatt vesznek részt a programban, amelyben még saját tanáraik sem igazán hisznek...
jan. 3
7:42
Az időközi választások megmutatták... (ma.hu)
Helyben is népszerűbb a Fidesz - derült ki az időközi önkormányzati választásokon tavaly. Ezzel együtt minden második jelöltjük vereséget szenvedett - többnyire a függetlenektől.
jan. 3
7:57
Nyomatékot adnának elégedetlenségüknek (ma.hu)
Itt az idő, lépni kell - véli Vida Kálmán. - A szakszervezet, a szakszervezeti tagok és a munkavállalók érdekében vizsgálja felül döntését, és mondja fel a megállapodást az MSZP elnökjelöltjével a választási kampányban együttműködési nyilatkozatot aláíró MSZOSZ elnöksége, így is nyomatékot adva elégedetlenségünknek a kormány döntéseivel kapcsolatban - teszi hozzá.
jan. 3
7:59
Gyorsan intézkedtek a közterület-fenntartók (ma.hu)
A fővárosban szerda este nyolc óra után kisebb hóesés kezdődött, mely ismét feladatot adott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozóinak - tájékoztatta az MTI-t Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.
jan. 3
8:09
Halálos lakástűz Érden (boon)
Kiégett egy családi ház szerdán késő este a Pest megyei Érden, a Fecske utcában.
jan. 3
8:26
Harmincmilliárd forint mínusz (ma.hu)
A közoktatás lesz az idén a legnehezebb helyzetben, hiszen a büdzsé harmincmilliárd forintot von ki a rendszerből.
jan. 3
8:26
Járhatatlan utak a Hernád-völgyében (HVG)
Két út egy-egy szakasza járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hernád-völgyében hófúvás, illetve az útpályát borító magas hóbordák miatt.
jan. 3
8:26
Megyénk a csend szigete (szon)
Telefonon érdeklődtünk a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem ügyeletesétől, hogy történt-e valamilyen baleset megyénkben. Mindkét szervezettől azt az információt kaptuk, hogy csendes volt az ügyeletük éjszaka.
jan. 3
8:32
Halálos baleset az M1-esen, a főváros felé lezárták a pályát (HVG)
Ketten meghaltak és legalább hárman megsérültek az M1-es autópályán, Győr közelében egy balesetben.
jan. 3
8:37
A szerdai kenószámok (orientpress)
A 2008. 1. hét harmadik napi kenó számsorsoláson a következő nyerőszámok kerültek kisorsolásra: 2, 4, 5, 11, 15, 19, 24, 29, 31, 42, 48, 49, 55, 64, 66, 68, 73, 76, 78, 79.
jan. 3
8:38
Nagy indulás a Hősök terén (boon)
A budapesti Hősök teréről indul a Dakar-rali két év múlva, az erről szóló előszerződést még decemberben írták alá Párizsban - tudta meg a Népszabadság.
jan. 3
8:40
Egyelőre nincsenek ombudsmanjelöltek (boon)
Budapest - A héten még biztosan nem nevezi meg jelöltjeit az államfő az adatvédelmi és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának posztjára - írja a Népszava.
jan. 3
8:49
Török: Bukási spirálban a koalíció (orientpress)
Török Gábor politológus, a Vision Consulting igazgatója szerint a kormány bukási spirálba került - tudatta az InfoRádió. A koalíció képviselői ugyanis egyre kevésbé hisznek abban, hogy megnyerik a következő választásokat, így a közösségi helyett az egyéni érdekeiket szolgálják.
jan. 3
8:49
Két év múlva Budapestről indul a Dakar-rali (HVG)
Két év múlva Budapestről indulhat a Dakar-rali, erről december 6-án kötött előszerződést a szervezőkkel Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki pénteken Lisszabonban, az idei viadal rajtján is folytatja a tárgyalásokat.
jan. 3
8:55
Súlyos baleset, tömeges koccanás (ma.hu)
Ketten meghaltak és legalább hárman megsérültek az M1-es autópályán, Győr közelében csütörtök reggel történt balesetben - tájékoztatta Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
jan. 3
9:07
Budapestről indul a Dakar-rali? (orientpress)
Budapest lesz a két év múlva megrendezésre kerülő Dakar-rali indulási állomása - tudta meg a Népszabadság. A lap információi szerint Ujhelyi István államtitkár már decemberben előszerződést kötött a rajtjogról Párizsban.
jan. 3
9:07
"Ezzel az emberanyaggal úgysem lehet" (boon)
Lesújtó a helyzet itthon azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik - írja a Népszabadság.
jan. 3
9:19
Megyei fagykörkép január 4-én reggel (szon)
A leghidegebb ma reggel Sonkádon volt, ahol mínusz 11,1 Celsius fokot mértek.
jan. 3
9:19
Halálos baleset M1-esen - két halott (boon)
Egy transzporterbe rohant nagy sebességgel egy terepjáró az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán csütörtök reggel. A transzporter két utasa meghalt.
jan. 3
9:24
Az M6-os újabb szakaszának építése indulhat (HVG)
Kiírta a közbeszerzési pályázatot az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd szakaszának a tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, karbantartását és ezek finanszírozását magában foglaló koncesszióra a gazdasági tárca - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
jan. 3
9:34
Kaposváron 2010-re jegyeztek elő műtétre egy nőt (Infostart)
Lapértesülés szerint éveket kell várni az ortopédiai műtétekre a kaposvári kórházban.
jan. 3
9:56
Mekkora kár érte a MÁV-ot a sztrájk miatt? (orientpress)
A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítésére a sztrájkot megelőző nap 0.00 órától, a sztrájk lemondását követő 3. nap 24.00 órájáig volt lehetőség. A MÁV-START Zrt. a bérlettel rendelkező, a sztrájk ideje alatt más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasai részére a sztrájk lemondását követő 7. nap 24.00 óráig biztosított költségtérítést.
jan. 3
9:56
Több százan várólistán (ma.hu)
A megyei napilap egy, a kezelőorvos által "sürgős" megjegyzéssel továbbított, 2007 őszén várólistára került, 2010 februárjára műtétre előjegyzett 62 éves szuloki asszony esete kapcsán nézett utána, mennyi a várakozási idő a Kaposi Mór Oktató Kórházban.
jan. 3
10:05
Rokonok a parlamentben (168 Óra Online)
Ül a parlamentben anya gyermekével, fiú a honatyjával, de házaspár is. És egyéb hozzátartozók szintén előfordultak már. [Dátum: 2008. 01. 03. 22:57]
jan. 3
10:20
Megvan a verőemberek DNS-mintája? (HVG)
Több bejelentést is kapott az elmúlt napokban a rendőrség a decemberben összevert Csintalan Sándor támadóiról - írja a Népszabadság.
jan. 3
10:21
Közel 17,5 millió szilveszteri SMS a T-Mobile-nál (boon)
December 31-én és január 1-jén közel 17,5 millió SMS-ben kívántak boldog új évet a T-Mobile-osok, azaz a szöveges üzenetek változatlan népszerűségnek örvendenek a jókívánságok, üdvözlések eljuttatásában.
jan. 3
10:27
Újraindul a termelés a csengeri Szamos cipőgyárban (szon)
A tervek szerint hétfőn újra indul a termelés a karácsony előtt leégett csengeri cipőgyárban - tudtuk meg Juhász Jánostól a Josef Seibel Kft. ügyvezető igazgatójától.
jan. 3
10:32
Újraindul a termelés a csengeri Szamos cipőgyárban (boon)
A tervek szerint hétfőn újra indul a termelés a karácsony előtt leégett csengeri cipőgyárban - tudtuk meg Juhász Jánostól a Josef Seibel Kft. ügyvezető igazgatójától.

Keresés