2008. január 3. csütörtök

jan. 3
6:02
Török Gábor: "A koalíciós oldalon beindult a bukási spirál" (Infostart)
Török Gábor politológus, a Vision Consulting igazgatója szerint a kormány bukási spirálba került. A koalíció képviselői ugyanis egyre kevésbé hisznek abban, hogy megnyerik a következő választásokat, így a közösségi helyett az egyéni érdekeiket szolgálják.
jan. 3
6:25
Magyar turisták indultak a forrongó Kenyába: csak saját felelősségre - képek (Infostart)
A Külügyminisztérium figyelmeztetése ellenére éjjel egykor csaknem harminc magyar indult a Ferihegyi repülőtérről a kenyai Mombasába. Kenyában már csaknem 300 halálos áldozata van a december 27-ei elnökválasztás után kitört zavargásoknak.
jan. 3
6:36
Földrengés volt Peruban (Infostart)
A Richter-skálán mért 4,7-es fokozatú földrengés rázta meg a Peru déli részén fekvő Arequipa várost - közölte a limai geofizikai intézet.
jan. 3
6:42
Hidegzuhany gyorshajtóknak: 300 ezer forint is lehet egy bírság (Infostart)
Január 1-jétől a rendőrség akár 300 ezer forintos közlekedési bírságot is kiszabhat, a helyszíni bírság összege pedig legalább 3 ezer forint. Az idei évtől szigorodott a büntetőpontrendszer is.
jan. 3
7:23
Integrált oktatás: még a tanárok is más iskolába viszik gyereküket (Infostart)
Lesújtó a helyzet azokban az iskolákban, ahol elvileg integrált oktatás folyik. Egy kutatás során kiderült, hogy az intézmények elsősorban a többletforrások miatt vesznek részt a programban, amelyben még saját tanáraik sem igazán hisznek: inkább elviszik gyereküket egy másik, "jobb" iskolába - számol be a felmérés eredményeiről a Népszabadság.
jan. 3
9:34
Kaposváron 2010-re jegyeztek elő műtétre egy nőt (Infostart)
Lapértesülés szerint éveket kell várni az ortopédiai műtétekre a kaposvári kórházban.
jan. 3
10:05
Rokonok a parlamentben (168 Óra Online)
Ül a parlamentben anya gyermekével, fiú a honatyjával, de házaspár is. És egyéb hozzátartozók szintén előfordultak már. [Dátum: 2008. 01. 03. 22:57]
jan. 3
11:04
DNS-nyomokat rögzítettek a Csintalan elleni támadás helyszínén (Metropol)
A Csintalan Sándor elleni támadás ügyében a rendőrség több szakértői – így DNS-szakértői – jelentés elkészültét is várja - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön a távirati iroda érdeklődésére.
jan. 3
11:42
Lendvai: "Szili mégiscsak a tisztes középszerűség képviselője" (Infostart)
Paul Lendvai a Der Standard című liberális osztrák lap csütörtöki számában azt írta, hogy egy Gyurcsány Ferenc elleni esetleges MSZP-s puccs a szocialista párt öngyilkossága lenne.
jan. 3
11:58
Az egészségügyi határérték alá csökkent a légszennyezettség (Infostart)
Az ország egész területén az egészségügyi határérték alá csökkent a levegő szennyezettsége - mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Bibók Zsuzsanna közölte: a magas porszennyezettség hosszabb távon fejti ki káros hatását.
jan. 3
12:14
Csintalan-ügy: DNS-mintákat vizsgálnak a rendőrök (Infostart)
Továbbra is szakértői véleményeket vár a rendőrség Csintalan Sándor volt szocialista politikus megtámadásának ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az ügyben kaptak néhány bejelentést, de olyan adatok még nincsenek, amelyek alapján az elkövetőket azonosítani lehetne. A Hír Televízió munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt,…
jan. 3
13:08
Fejek hullanak a MÁV-nál a járatkimaradások miatt (Infostart)
A gazdasági és közlekedési miniszter 2008. január 3-án Kamarás Miklósnál, a MÁV Zrt. elnökénél és Heinczinger Istvánnál, a MÁV Zrt. vezérigazgatójánál kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelőbizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását.
jan. 3
13:18
"A kormánynak tisztáznia kell a valódi szándékát" (Infostart)
A fővárosi önkormányzat folytatja a tárgyalásokat a kormányzati negyed környékén bevásárlóközpontot tervező Pólus Holdinggal arról, milyen közérdekű fejlesztésben hajlandó részt venni a cég - mondta az InfoRádiónak a városfejlesztési főpolgármester-helyettes.
jan. 3
13:40
Óriási lehetőség lenne Magyarország számára egy MotoGP-futam (Infostart)
Nem a sportkasszából finanszírozná a magyar állam egy itthon megrendezendő gyorsaságimotoros-világbajnokság jogdíjait. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta: turisztikai, országpromóciós lehetőséget látnak a grand prix-ban, amelyről tárgyalnak a jogtulajdonosokkal.
jan. 3
13:51
Mit csinált együtt Rogán és Schmuck? (Infostart)
A Tisztelet Társasága internetes tanfolyamán végzett csaknem 100 nyugdíjas díszoklevelét adta át Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője.
jan. 3
14:29
Időközi választás Budapesten négy indulóval (Infostart)
A határidő lejárta előtt egy nappal négy jelöltet vett nyilvántartásba a január 27-én Budapest 15. számú választókerületében tartandó időközi országgyűlési választásra az illetékes helyi bizottság. A voksolást azért kellett kiírni, mert a kereszténydemokrata Deák András októberben elhunyt és megüresedett a képviselői helye.
jan. 3
14:56
Megalakult a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (Infostart)
Megalakult a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, melynek feladata a légi határforgalom ellenőrzése, a határátkelőhely és a légiközlekedés biztonságának felügyelete.
jan. 3
15:40
Legyen a jelszava az óvatosság, ha nyílt vízre indul korcsolyázni! (Infostart)
Fokozottan ellenőrzik a vízirendészek a dunai korcsolyázóhelyeket a balesetek megelőzése miatt. A folyó mellékvizein már egybefüggő a jégtakaró, ami azonban még túl vékony ahhoz, hogy rámerészkedjenek a sportolni vágyók. A jégen csak akkor szabad tartózkodni, ha az kellő szilárdságú, és nem olvad, nem mozog - mondta az InfoRádiónak a Dunai Vízirendészeti Kapitányság helyettes vezetője.
jan. 3
15:42
Nem volt zökkenőmentes a betegszállítás szervezése az új rendszerben (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint csütörtökön már nincsenek fennakadások a betegszállításban. Szerdán még több háziorvos arról panaszkodott, hogy nem tudják pontosan, mely cégeket kell hívniuk betegszállításkor. Győrfi Pál az InfoRádiónak elmondta: több mint 80 magáncég vállalta a betegek szállítását, de a szolgáltatásért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizet. A betegszállító…
jan. 3
16:13
A balatoni komp jár, az északi folyókon zajlik a jég (Metropol)
A Balaton jege 6-14 centiméter vastag, egyenetlen; jegesedés miatt péntekig lezárják a Sió-zsilipet, de a Szántód-Tihany közt járó komp egyelőre tovább közlekedik, az észak-magyarországi folyókon pedig zajlik a jég a tartósan hideg idő miatt.
jan. 3
16:22
Beszüntette tevékenységét a Magyar Soros Alapítvány (Infostart)
Beszüntette tevékenységét a Magyar Soros Alapítvány - közölte az alapítvány kuratóriumának volt tagja. Nagy Boldizsár ugyanakkor hangsúlyozta: jogilag nem számolták fel a szervezetet.
jan. 3
16:24
Kákosy kezdeményezte a MÁV-START igazgatósági tagjainak felmentését (Metropol)
Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását - közölte a közlekedési tárca csütörtökön.
jan. 3
16:24
Korlátozás nélkül vásárolhatunk Ferihegyen (Infostart)
Ezentúl a Ferihegyi repülőtér utasai is korlátozás nélkül vihetnek fel a tranzit területen lévő boltokban vásárolt árut a repülőgépek fedélzetére - közölte a Budapest Airport kommunikációs vezetője.
jan. 3
16:55
Mi lesz az egészségbiztosítási törvény sorsa? (Infostart)
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke szerint a kormány nem tervez alapvető változtatást az államfő által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényen. A Fidesz szóvivője viszont úgy látja: egy teljesen új törvényre lenne szükség.
jan. 3
16:57
Kétszázezer forintos bicikliken járnak majd a postások? (Infostart)
A gazdasági és közlekedési miniszter vizsgálatát kezdeményezi a Fidesz amiatt, mert a Magyar Posta egyenként bruttó 230 ezer forintot költene csaknem 4800 kerékpár megvásárlására. Balsai István ellenzéki országgyűlési képviselő szerint lett volna olcsóbb ajánlat, de a közbeszerzési eljárás nyertesére írták ki a pályázatot. A Magyar Posta szóvivője szerint a megvásárolt kerékpárok speciálisak, ez…
jan. 3
17:39
Még nincs BKV-bérlete? Eláruljuk, hol vegye meg! (Infostart)
Csütörtöktől egy héten keresztül meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek a BKV legfontosabb bérletpénztárai - közölte a részvénytársaság, mivel az új bérletfajta bevezetése miatt hosszú sorok alakultak ki a pénztárak előtt. Most megtudhatja, hol tud hosszabban sorba állni.
jan. 3
18:30
Reneszánsz év - tender a programsorozat médiatervezésére (Metropol)
Nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett a "Reneszánsz év 2008" programsorozat médiatervezésére a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Kht.
jan. 3
19:14
MÁV-START: újabb eredménytelen bértárgyalási forduló (Metropol)
Eredménytelen volt a bértárgyalás újabb fordulója az idei bérekről a MÁV-START Zrt. munkaadói és munkavállalói oldala között csütörtökön - tájékoztatta a MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.
jan. 3
19:49
Fejek hullanak a MÁV-nál, de a vezérigazgató megúszhatja (Infostart)
Január közepére újulhat meg a MÁV Start Zrt. igazgatósága és felügyelőbizottsága, a tagokra a MÁV Zrt. elnöke és a vezérigazgatója tesz javaslatot - mondta el az InfoRádióban a gazdasági és közlekedési miniszter azt követően, hogy kezdeményezte a testületek megújítását, és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását.
jan. 3
20:21
Áll a bál a MÁV-nál - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Személyes felelősségre vonást kezdeményezett a MÁV-START Zrt.-nél a gazdasági és közlekedési miniszter, miután az újév első munkanapján több budapesti elővárosi vonat nem indult el és erről az utasokat egyáltalán nem tájékoztatták.
jan. 3
22:25
A minisztérium is tudja, hogy életszerűtlen a szabály, mégis hatályba lépett (Infostart)
Január 1-jétől a háziorvosoknak is elszámolási nyilatkozatot kell kitölteniük az ellátott betegekről, a járóbeteg-szakellátásban dolgozókhozhoz hasonlóan. A szabályozás az egészségügyi tárca államtitkára szerint is életszerűtlen, ennek ellenére hatályba lépett.

Keresés