2008. január 23. szerda

jan. 23
1:24
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Felhívás Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére
jan. 23
1:28
Fotópályázat középiskolás diákok részére (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat középiskolás diákok részére
jan. 23
1:32
Felhívás az intézményi önértékelésekkel kapcsolatos integrációs szakértői tevékenység ellátására (Pályázatfigyelő)
A 12/2007. (III. 14.) OKM rendelet I. pontja alapján - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 95. §-a (1) bekezdésének j) pontja, valamint a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D. § (4) bekezdése alapján a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és tanulók esélyegyenlőségének biztosítását szolgáló iskolai és óvodai integrációs programot bevezető, alkalmazó - képesség-kibontakoztató,…
jan. 23
1:36
A 2008. évben megvalósuló nemzetközi, országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális rendezvények, programsorozatok/fesztiválok támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a 2008-ban Magyarországon (kivétel a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben magvalósuló rendezvények) megrendezésre kerülő, nemzetközi, országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális rendezvények (programsorozatok/fesztiválok) megvalósításának támogatása
jan. 23
4:34
Szetey Gábor az üzleti életben folytatja (Népszava)
Várhatóan távozik posztjáról Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. Úgy tudjuk, Szeteyt volt munkáltatója, a Philip Morris csábítja vissza az üzleti életbe. Budai Bernadett kormányszóvivő lapunknak a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Információink szerint Szetey lemondásáról a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A kormány személyügyi államtitkára korábban a…
jan. 23
4:45
Bíróság elé kerülhet a salgótarjáni fideszes politikus diplomaügye (Népszava)
A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a politikusnak tudnia kellett, hogy a miskolci intézmény, ahova járt, nem jogosult államilag elismert diploma kiadására. Az alpolgármester korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy…
jan. 23
5:13
Zöld utat adott a fideszes népszavazásnak az Alkotmánybíróság (Népszava)
Akár a héten dönthet Sólyom László köztársasági elnök arról, hogy a lehetséges öt időpont közül melyikre írja ki a népszavazást a vizitdíj, a tandíj és a napidíj ügyében. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis tegnap elutasította a referendummal kapcsolatos kifogásokat. A népszavazást március 9-e és április 20-a között lehet megtartani. Tarlós István, a Fidesz kampány politikai irányítója tegnap azt…
jan. 23
5:24
600-800 ezer forintba került két szavazat (Népszava)
Noha szakértők szerint a Fidesz-KDNP jelöltje Rétvári Bence az esélyes a főváros XI. kerületében vasárnapra kiírt időközi parlamenti választáson, nem biztos, hogy veszít a koalíció. Lakos Imre jó szereplésével ugyanis a kormánypártok megerősödve jöhetnek ki a versenyből - állították lapunknak nyilatkozó politológusok. Rajtuk kívül még két hivatalos jelölt van, Csapody Miklós az MDF, Fenyvessy…
jan. 23
5:35
Átlagosan fél százalékos reálkeresetnövekedés várható az idén (Népszava)
A tavalyi súlyos reálbérveszteség után az idén kismértékű elmozdulás várható, szakértő szerint nemzetgazgadási szinten a bérek az inflációhoz képest átlagosan fél százalékkal emelkednek. A közszférában enyhe veszteséggel számolhatnak a dolgozók, a versenyszektorban pedig nagy a szórás, de átlagosan az országos bérajánlás keretein belül születtek meg a megállapodások.
jan. 23
6:08
Ki vezetheti Gyurcsány autóját? (HVG)
Elvéreztek a raliversenyzők a Köztársasági Őrezred tököli kiképzőpályáján, ahol a hivatásos állományú sofőrök az autóvezetés különböző fortélyait sajátítják el. Szükségük is van a képzésre, hiszen védett személyeket szállító konvojukkal nap mint nap kerülnek veszélyes helyzetekbe a gyakorlatlan és agresszív autósok miatt. (4 hozzászólás)
jan. 23
6:31
Ezer étteremben lehet majd féláron étkezni a február 7-i "Torkos Csütörtökön" (boon)
Több mint ezer vendéglátóhely csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. akciójához, a február 7-i torkos csütörtökhöz.
jan. 23
6:33
Nem okozott komolyabb károkat a keddi szélvihar (boon)
Összesen 90 riasztást kaptak kedden délutántól szerda hajnalig a tűzoltók, ez csak kevéssel több, mint egy átlagos napon.
jan. 23
6:37
Diamond-koncert (szon)
Nyíregyháza - A nagyközönség előtt most mutatkozik be a zenekar új billentyűse, Mirolovics László.
jan. 23
6:39
Csábító nőiesség, erőt sugárzó férfiasság (szon)
Nyíregyháza - Férfiak és nők egyaránt sokat tesznek azért, hogy ruházatukkal, ékszereikkel, sminkjükkel a lehető legelőnyösebb megjelenést érjék el egy-egy rangos eseményen.
jan. 23
6:41
Nap előfizetője: Özv. Hajdu Pálné (szon)
Kálmánháza – A Kálmánházán élő özvegy Hajdu Pálné és családja hosszú évek óta olvasója a Kelet-Magyarországnak. Előfizetői hűségüket gazdag ajándékcsomaggal köszönte meg szerkesztőségünk a napokban.
jan. 23
6:46
MSZP: Cél, hogy ne nyerjen a népszavazáson a Fidesz! (ma.hu)
A szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát, akaratát - mondta Juhász Ferenc az MSZP informális frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.
jan. 23
6:48
Sok hűhó (boon)
Várhidi Péter lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Igaz, a régi is ő volt, de 1 hónapja még nem volt elég jó. Most már az. Az MLSZ-elnök addig keresgélt, míg megtalálta – újra őt. Tóth Csaba jegyzete
jan. 23
6:48
Postánkból: Megkerestük a tandíjunkat (szon)
Az egyik televíziós csatorna közelmúlti adásában egy egyetemi hallgató a tandíj ellen apellált. Elmondta, hogy ha bevezetik a tandíjat, kénytelen lesz tanulmányait abbahagyni?
jan. 23
6:48
Naszódon kapták el a rendőrök a Blahán késelő román fiút (ma.hu)
A román rendőrök megtalálták kedden Naszódon azt a tizenkét éves kisfiút, aki Budapesten követett el bűncselekményeket, majd néhány nappal ezelőtt megszökött egy csíkszeredai gyermekvédelmi intézményből.
jan. 23
6:50
Olvasónk írja: Kávéházi gondolatok (szon)
Nyíregyháza - A nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskolában izgalommal készültek a diákok az irodalmi kávéház programjára. Kávé helyett jó illatú gőzölgő tea és cukorka „édesítette” a hangulatot.
jan. 23
7:04
Oszlopot döntött egy autó a belvárosban (szon)
Nyíregyháza - Senki nem sérült meg, amikor kedd éjszaka egy személygépkocsi kidöntött egy villanyoszlopot, ami keresztbe vágódott a Sóstói úton.
jan. 23
7:08
Bosszúságot okoztak az evások a PM-nek (Infostart)
A Népszabadság szerint nem várható, hogy még a tavaszi népszavazás előtt változtat kormányán a miniszterelnök, finomhangolások azonban elképzelhetők. Gál J. Zoltán kabinetfőnök után valószínűleg Szetey Gábor személyügyi államtitkár is elhagyja a kabinetet.
jan. 23
7:18
Közel százszor riasztották a tűzoltókat a vihar miatt országszerte (ma.hu)
Országszerte közel száz alkalommal riasztották szerdára virradóra a tűzoltókat a vihar miatt fakidőlésekhez, ágletörésekhez, ami a szokásos átlagnál is kevesebb volt.
jan. 23
7:18
Lomnici: Jelentősen csökkent az elhúzódó perek száma (Infostart)
Két év alatt 40 százalékkal sikerült csökkenteni az öt éven túl húzódó peres ügyek számát - mondta Lomnici Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke közölte: a magyar igazságszolgáltatás európai mércével is megfelelő gyorsaságú, bár az gond, hogy a bonyolult gazdasági ügyek általában elhúzódnak.
jan. 23
7:26
Szekeres a döntéshozó (Népszava)
Többéves titkolózás után kiderült: Szekeres Imre honvédelmi miniszter adhatna ki tűzparancsot, ha egy repülőgépet terroristák térítenek el Magyarország légterében, ám ő tábornokaira bízta a feladatot - írta a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 23
7:29
Kétszeres fizetésért várják Madridba Szetey Gábort (ma.hu)
A privát szférába visszatérő személyügyi államtitkár noha anyagilag bizonyára jól jár, elsősorban a konfliktusok miatt távozik - Hivatal megszűnhet, vagy átalakulhat. A kormány összetétele a népszavazásig nem változik, legfeljebb a kormányfői kabineté.
jan. 23
7:31
Számlatömbök ezreit ontja a nyomda - Már elfogyott a négyhavi készlet (ma.hu)
Teljes üzemben számlatömböket nyom a Pátria Nyomda - A négyhavi készlet másfél hét alatt elfogyott. Az ok: sokan az utolsó pillanatban szerzik be tömböket, sokan az érvényes tömböt is leselejtezik - írja a Népszabadság.
jan. 23
7:46
„Nincsenek közös érdekek, ezért nem egyeztetünk!” – Lapszemle (orientpress)
Nem tartották meg az egészségügyi ágazati érdekegyeztetést. Cser Ágnes, a munkavállalói oldal vezetője konzultációt és új napirendi pontokat javasolt, illetve kezdeményezte a sztrájktárgyalások folytatását – olvasható a Magyar Hírlapban.
jan. 23
7:46
Ciprusiak vitték el Gergényi és Pintér közös cégét (ma.hu)
Egy ciprusi cég vette meg karácsony előtt azt az utazási irodát, melyben a volt budapesti rendőrfőkapitány és az egykori belügyminiszter is érdekelt volt - tudta meg a Népszabadság.
jan. 23
7:53
Összeférhetetlen képviselők a kórházakban (Népszava)
A fővárosi kórházakból létrejövő holding élére esetlegesen kinevezendő országgyűlési képviselő miatt újra összeférhetetlenségi botrány pattanhat ki, ugyanis a szabályok szerint önkormányzati cégben vezető tisztséget vagy felügyelő bizottsági tagságot nem kaphat politikus - írta a szerdai Napi gazdaság.
jan. 23
7:58
Csábító nőiesség, erőt sugárzó férfiasság (boon)
Nyíregyháza - Férfiak és nők egyaránt sokat tesznek azért, hogy ruházatukkal, ékszereikkel, sminkjükkel a lehető legelőnyösebb megjelenést érjék el egy-egy rangos eseményen.
jan. 23
8:03
Hűvösebb, száraz, napos idő (ma.hu)
Ma országszerte több órára kisüt a nap. Az időnkénti felhőátvonulásokból legfeljebb elvétve alakulhat ki futó hózápor.
jan. 23
8:15
Postánkból: Megkerestük a tandíjunkat (boon)
Az egyik televíziós csatorna közelmúlti adásában egy egyetemi hallgató a tandíj ellen apellált. Elmondta, hogy ha bevezetik a tandíjat, kénytelen lesz tanulmányait abbahagyni?
jan. 23
8:17
Százhúszas tempóban (boon)
Egy pohár sör nem sok, de már ennyi elfogyasztása után is ugrik a jogosítvány. Életbe lépett a zéró tolerancia.Sipos Béla jegyzete
jan. 23
8:20
Tábornok dönt az utasszállítók lelövéséről (ma.hu)
Többéves titkolózás után kiderült: Szekeres Imre honvédelmi miniszter adhatna ki tűzparancsot, ha egy repülőgépet terroristák térítenek el Magyarország légterében, ám ő tábornokaira bízta a feladatot.
jan. 23
8:21
Százhúszas tempóban (szon)
Egy pohár sör nem sok, de már ennyi elfogyasztása után is ugrik a jogosítvány. Életbe lépett a zéró tolerancia.Sipos Béla jegyzete
jan. 23
8:23
Kultúra Napja Nyírbátorban (szon)
Nyírbátor - Nyírbátorban is megünnepelték kedden a Magyar Kultúra Napját. A művelődési ház nagytermében a Talán Teátrum műsorát láthatta a közönség.
jan. 23
8:26
MSZP: megakadályozni a Fidesz győzelmét (HVG)
A szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát – mondta Juhász Ferenc kedden az MSZP informális frakcióülése után.
jan. 23
8:31
Tiniket csábított szexre lakásában az anya - Gyermekeit kizárta (ma.hu)
Döbbenetes orgiák borzolták már hónapok óta a kedélyeket a társasházban, ahol a harminckét éves fiatalasszony lakik - A látogatói által csak Áginak nevezett hölgyhöz csak az a tinédzser fiú nem jutott be, aki nem is akart...
jan. 23
8:37
Kéménytűz (szon)
Mérk - Kéménytűz volt Mérken szerda hajnalban.
jan. 23
8:43
Megvannak a győztesek! (szon)
Nyíregyháza - Véget ért a játék, megvannak a győztesek: az év bálkirálynője és bálkirálya.
jan. 23
9:00
Metszési tanácsok kertbarátoknak (szon)
Nyíregyháza - Metszési tanácsok. Bujdos László növényvédelmi felügyelő a tavasz közeledtével hasznos metszési tanácsokkal látta el a kertbarátokat a napokban a Kertvárosi Közösségi Házban.
jan. 23
9:05
Szekeres tábornokaival lövetné le a repülőket (orientpress)
Többéves titkolózás után kiderült: Szekeres Imre honvédelmi miniszter adhatna ki tűzparancsot, ha egy repülőt terroristák térítenének el hazánk légterében, ám ő tábornokaira bízta a feladatot. Az ilyen jármű a 2001. szeptember 11-i merényletek óta fegyvernek számít, és megsemmisíthető - írja a Magyar Nemzet.
jan. 23
9:11
Szabadulna Pécs az Expo Centerétől, de Domingo dalolni fog (HVG)
Eladná a baranyai megyeszékhely 2006-ban átadott, de jelenleg mintegy hárommilliárd forintos hitelállománnyal terhelt multifunkcionális konferencia- és vásárközpontját a város vagyonkezelő cége – írja az Új Dunántúli Napló.
jan. 23
9:22
Hová tűnt harmincezer korábbi közszolga? - Lapszemle (orientpress)
Az egy évvel ezzelőtti állapotokhoz képest több mint 37 ezerrel kevesebben dolgoznak a közszférában - írja cikkében a Világgazdaság. Ezen emberek nagy részéről szinte nem tudunk semmit. Mi lett velük?
jan. 23
9:24
Ciprusiak vették meg Gergényi és Pintér közös cégét – Lapszemle (orientpress)
Egy ciprusi cég vette meg karácsony előtt azt az utazási irodát, melyben a volt budapesti rendőrfőkapitány és az egykori belügyminiszter is érdekelt volt – tudta meg a Népszabadság.
jan. 23
9:28
Megkezdődött Budaházy György tárgyalása (boon)
Budaházy György néhány tucat szimpatizánsának jelenlétében kezdődött meg az alkotmányos rend megdöntésének előkészülete miatt indított per tárgyalása szerdán reggel a Fővárosi Bíróságon.
jan. 23
9:35
Farkas Flórián: Nem a Magyar Gárdával kell foglalkozni (Népszava)
A roma értelmiségnek nem a Magyar Gárdával kellene foglalkoznia elsősorban, hanem a kormány cigánypolitikáját kellene látványosan elutasítania - jelentette ki a Magyar Nemzet című napilap szerdai számában megjelent nyilatkozatában Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, a Lungo Drom elnöke, aki szerint súlyos árulás tapasztalható a cigányértelmiség körében.
jan. 23
9:40
Ma kezdődik Budaházy György ügyének tárgyalása (orientpress)
Szerdán indul Budaházy György ügyének tárgyalása a Fővárosi Bíróságon - alkotmányos rend megváltoztatása bűntettének előkészülete miatt. Az ügyészség szerint a 2006-os őszi tüntetések után kiadott internetes közleményeiben erőszakra szólított fel és rendőröket fenyegetett meg.
jan. 23
9:46
Megújuló játszótér a ferencvárosi kiserdőben (orientpress)
A pártellentéteket félretéve tavaszra készülhet el az erdei tornapálya és játszótér, amelyet a IX. kerületi önkormányzat a József Attila lakótelepi kiserdőben kíván kialakítani.

Keresés