2008. január 20. vasárnap

jan. 20
9:59
Kihűlt egy férfi Nyíregyháza-Felsősimán (MaHu)
Holtan találtak egy férfit Nyíregyháza-Felsősimán szombaton, a halálát az elsődleges orvosi vélemény szerint kihűlés okozta - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
jan. 20
10:15
Van ötös a lottón: három hónapja van jelentkezni (MaHu)
Egy öttalálatos van a lottón, nyereménye 2 milliárd 356 millió 386 ezer forint - közölte szombaton este Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója az MTI-vel a sorsolást követően.
jan. 20
10:15
Intézkedő rendőrt próbált elütni egy sofőr (HVG)
Egy intézkedő rendőrt akart elütni gépkocsijával egy sofőr Nyíregyházán, a 24 éves nagyhalászi férfi ellen hivatalos személlyel szembeni erőszak és ittas vezetés miatt indult eljárás - közölte szombaton este a rendőrség.
jan. 20
10:20
Randalírozó fiatalok miatt vesztegelt a metró (HVG)
Randalírozó fiatalok miatt 13 percig állt egy metrószerelvény az Ecseri úti megállóban szombat este – tájékoztatott a BKV fődiszpécsere.
jan. 20
10:22
Egy ötös van a lottón - minden idők harmadik legnagyobb nyereménye (HVG)
Egy öttalálatos van a lottón, nyereménye 2 milliárd 356 millió 386 ezer forint - közölte szombaton este Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója a sorsolást követően.
jan. 20
10:26
"Vannak, akiknek érdekük lehet megakadályozni az igazság kiderítését" (HVG)
Testőrök kísérték haza a börtönből tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt szombaton reggel.
jan. 20
10:42
Tánczos Gábor elhagyta a börtönt (MaHu)
A körmendi gyermekgyilkosságért elítélt Táncos Gábor vasárnap reggel negyed öt tájban elhagyta a budapesti Kozma utcai börtönt - értesült az MTI. A férfi kezében holmijával lépett ki a börtön épületéből testőrök és újságírók gyűrűjében, majd egy BMW típusú gépkocsival távozott.
jan. 20
10:42
Kiszabadult Tánczos: testőrök és luxusautók - képriport (Infostart)
Testőrök kísérték haza a börtönből a tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt.
jan. 20
11:20
Elképesztő pénzt nyert a szerencsés lottózó (Infostart)
Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye talált gazdára szombaton - közölte az InfoRádióval a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója.
jan. 20
11:36
Egyre nő a betegek száma: tilalom országszerte (Infostart)
Újabb kórházakban rendelt el látogatási tilalmat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az influenzajárvány terjedése miatt. Közép- és Dél-Dunántúl több kórháza mellett tilos a látogatás Békéscsabán, Kiskunhalason és Hódmezővásárhelyen is.
jan. 20
11:38
A Fidesz a posta kerékpárjain lovagol (Népszava)
A Fidesz felszólítja a Magyar Postát, hogy hétfőn adjon tájékoztatást arról, megkötötték-e a kerékpárbeszerzésre kiírt közbeszerzési pályázat szlovén nyertesével a szerződést - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten. Balsai István sajtótájékoztatón azt mondta: ha még nem kötötték meg a szerződést, akkor szeretnék tudni, hogy a posta vezetése figyelembe veszi-e a beszerzéssel…
jan. 20
11:47
A Dunába esett egy férfi Budapesten, horgászok mentették ki (HVG)
A Dunába esett egy férfi vasárnap délelőtt a főváros IX. kerületében, a Kvassay-hídnál, a férfit kimentették - mondta az Országos Mentőszolgálat ügyeletese.
jan. 20
11:53
A Nagy Biciklipályázat: a Fidesz egy napot adott a Postának (Infostart)
Felszólította a Fidesz a Magyar Postát, hogy hétfőn adjon tájékoztatást, megkötötte-e a kerékpárbeszerzésre kiírt közbeszerzési pályázat szlovén nyertesével a szerződést. A posta szóvivője szerint a cég honlapján minden megtalálható.
jan. 20
12:15
MDF: magyar nyelvű kiszolgálást a határon túli Mol benzinkutaknál (Népszava)
Az MDF arra kéri Hernádi Zsoltot, a Mol Rt. vezérigazgatóját, hogy a határon túli Mol benzinkutaknál biztosítsa a magyar nyelvű kiszolgálás lehetőségét mind a tankolásnál, mind az autómosásnál, és tegye lehetővé a magyar nyelvű, illetve magyarországi friss sajtótermékek megvásárlását. Erről Petkó András és Csapody Miklós, a demokrata fórum két országgyűlési képviselője számolt be vasárnap…
jan. 20
12:25
Torzít a média: nem nő a brutalitás (Infostart)
Érdemes megvizsgálni, hogy minden esetben helyes-e csak a 14 év fölöttieket büntetni - mondta Gyurkó Szilvia kriminológus, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakértő hozzátette, kérdés, hogy a magyar bírók fel vannak-e készülve a beszámíthatóság vizsgálatára gyerekek esetében.
jan. 20
12:57
Elveszik a gépkocsivezetők jogosítványát a szonda elszíneződésére (MaHu)
Mától lépett hatályba az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében az alkoholszonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni az ittas vezetőtől. A szigorú szabálytól azt remélik, hogy sikerül jelentősen csökkenteni az ittas vezetők által okozott balesetek számát.
jan. 20
12:59
Randalírozó fiatalok miatt leállítottak egy metrószerelvényt az Ecseri útnál (MaHu)
Randalírozó fiatalok miatt 13 percig állt egy metrószerelvény az Ecseri úti megállóban szombat este - tájékoztatta az MTI-t a BKV fődiszpécsere.
jan. 20
13:29
Mától drákói szigor az utakon (Infostart)
A helyszínen elveszik az ittas vezetők jogosítványát a mától érvényes új szabályozás értelmében.
jan. 20
13:35
Kora tavaszi hőérzet, kevés esővel (HVG)
Felszakadozik a felhőzet, kisebb eső, megélénkülő szél várható.
jan. 20
13:59
Magyar szót szeretne hallani az MDF a külföldi Mol-kutaknál (HVG)
Az MDF arra kéri Hernádi Zsoltot, a Mol Rt. vezérigazgatóját, hogy a határon túli Mol benzinkutaknál biztosítsa a magyar nyelvű kiszolgálás lehetőségét mind a tankolásnál, mind az autómosásnál, és tegye lehetővé a magyar nyelvű, illetve magyarországi friss sajtótermékek megvásárlását.
jan. 20
14:44
A Fidesz tájékoztatást kér a Magyar Postától a kerékpárokról (MaHu)
A Fidesz felszólítja a Magyar Posta Zrt. illetékesét, hogy hétfőn adjon tájékoztatást arról, megkötötték-e a kerékpárbeszerzésre kiírt közbeszerzési pályázat szlovén nyertesével a szerződést - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.
jan. 20
15:16
Az MDF magyar kiszolgálást szeretne a határon túli kutaknál is (MaHu)
A Magyar Demokrata Fórum arra kéri Hernádi Zsoltot, a MOL vezérigazgatóját, hogy a határon túli benzinkutaknál biztosítsa a magyar nyelvű kiszolgálás lehetőségét. A párt egy hozzá eljuttatott levélben megfogalmazott kérést karolt fel.
jan. 20
15:44
"Ez az utolsó esélyetek" - kiabálták (videó) (HVG)
Az elmaradhatatlan „Gyurcsány takarodj” rigmus mellett a „fegyverbe, ez az utolsó esélyetek” kiáltás is elhangzott egy-egy torokból szombaton, amikor több mint ezer Fradi-szurkoló gyűlt össze a Pénzügyminisztérium előtt.
jan. 20
16:33
Hozzávetőleg 81 millió forint kifizetés az általános gyermek és ifjúsági baleset-biztosításra (Népszava)
Tavaly több mint 18 ezer káreseményt jelentettek az állam által fizetett általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás keretében, a Generali-Providencia Biztosító pedig hozzávetőlegesen több mint 81 millió forintot fizetett ki - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő. Hozzátette: végleges adatok egyelőre nincsenek arról, hogy ténylegesen mekkora lesz ez az összeg, mert még tart az adatok…
jan. 20
17:22
Súlyosan megsérült egy magyar lány egy síbalesetben Ausztriában (HVG)
Súlyos fejsérülést szenvedett egy magyar lány az ausztriai Annabergben - közölték osztrák hatóságok. Egy magyar család pedig autóbalesetet szenvedett az szomszédos országban.
jan. 20
17:44
81 milliót fizettek általános gyermek és ifjúsági baleset-biztosításra (MaHu)
Tavaly több mint 18 ezer káreseményt jelentettek az állam által fizetett általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás keretében, a Generali-Providencia Biztosító pedig hozzávetőlegesen több mint 81 millió forintot fizetett ki - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel vasárnap.
jan. 20
18:28
Strasbourgba és Davosba utazik a miniszterelnök a jövő héten (MaHu)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai útját követően, január 22-én kedden Strasbourgba, majd Davosba utazik - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel vasárnap. Elmondta, a miniszterelnököt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke hívta meg Strasbourgba, ahol a kormányfő a közgyűlés januári ülésszakán fog felszólalni.
jan. 20
19:27
A Deport-'56 feljelentése a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen (Népszava)
A Deport-56', a Deportálások Tényfeltáró Bizottsága feljelentést tett Varga Gergely, a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen mentő körülmény elhallgatása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
jan. 20
19:44
A hatos lottón nem volt telitalálat (MaHu)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsoroláson hatos találat nem született, az ötösök háromszázezret érnek. A nyerőszámok és a nyereményösszegek a kattintás után olvashatók.
jan. 20
21:12
Kézilabda Eb: csoportelsők a magyarok (HVG)
Megnyerte a C csoport küzdelmeit a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután 31-26-ra legyőzte a fehérorosz csapatot a norvégiai Európa-bajnokságon. A spanyolok ellen megszerzett két pontot magával viszi az együttes, amely kedden a svédek ellen lép pályára a középdöntő első fordulójában.
jan. 20
21:15
Legyőzték Kellert (Népszava)
Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller Lászlóval szemben - közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője. Dorka Ágnes elmondta, hogy a részvételi arány 51,63 százalékos volt.
jan. 20
21:33
A jobboldali polgármester-jelölt nyert Törökbálinton - a nap hírei (Infostart)
Ausztriában súlyosan megsérült 4 magyar állampolgár, amikor autójuk felborult a semmeringi autóúton. Újabb dunántúli kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Csehországban szívműködési zavarok miatt kórházba vitték Václav Havel volt államfőt. A nap hírei 2008. január 20-án, vasárnap.
jan. 20
22:15
MSZP-s polgármester Érsekhalmán (Népszava)
Horváth Roland Károly (MSZP) nyerte az Érsekhalmán vasárnap megtartott időközi polgármester választást, a 72,4 százalékos részvételi arány mellett megtartott voksoláson a szavazatok 79,7 százalékát kapta. A független jelöltként indult Petrezselyem István a szavazatok 20,3 százalékát szerezte meg, míg a község korábbi, független polgármestere, Boromissza Tibor néhány nappal a választás előtt…

Keresés