2008. január 20. vasárnap

jan. 20
0:07
Négy tévén lesz a foci-Eb - 2008-01-19 23:49:44 (sat.hu)
Az Eurosport megállapodást kötött az UEFA-val az Ausztriában és Svájcban június 7-29-e között megrendezésre kerülő 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi, 31 mérkőzésének késleltetett közvetítéséről. Élőben az MTV adja a meccseket.
jan. 20
0:50
HDTV Magyarországon - 2008-01-20 00:31:55 (sat.hu)
Immár hivatalosnak tekinthető az információ, hogy a Magyar Televízió m2-es programja nagyfelbontásban is közvetíti majd a pekingi olimpiát, de az m2 mellett már más mozgolódás is tapasztalható.
jan. 20
0:54
Hol dolgozhatnak munkavállalási engedély nélkül a magyarok? (HVG)
Szabadon vállalhatnak munkát a magyarok a régi európai uniós tagországok közül tízben, öt országban viszont még mindig megkövetelik a munkavállalási engedélyt - olvasható az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt EU-tájékoztatóban.
jan. 20
0:58
(Játéktesztek) Heroes of Might & Magic V: Tribes of the East (PC Guru)
Ritkán történik meg a videojáték történelemben, hogy egy ismert cím kiadó, valamint fejlesztőváltás után régi pompájában csilloghat. A Ubisoft által felvásárolt Heroes of Might & Magic ötödik része tökéletes példa erre, ugyanis minden elemében jobb lett, mint a nagy csalódást okozó negyedik felvonás. Azért az első küldetéslemez hagyott némi kivetnivalót maga után, szóval érthető módon visszafogott…
jan. 20
2:02
Jövőbe tekintő sorozat Extra cikk (Gamekapocs)
Ismét újév van. Igen tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. Olyan nagy nevek folytatásai jöttek ki ebben az évben, melyekre visszatekintve már mosolygunk, pedig tavaly (előtt) még mennyire vártuk megjelenésüket. Az emberi természet már csak ilyen (természetesen a cikkíróké is), így 2008-ra is már úgy tekintünk, mint ahogy azt anno tettük. Nem kell tartanunk attól, hogy a játékipar hanyatlóban…
jan. 20
2:37
A thai legenda visszavághat (Monokli)
A tavalyi esztendő egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a légsúlyú thaiföldi legenda, Pongsaklek Wonjongkam (67 győzelem 3 vereség) elveszítette WBC övét Japánban, Daisuke Naito ellen. Az új bajnok októberben egyszer megvédhette övét, ám március 8-án, Tokióban létrejön a visszavágó, amely már a negyedik küzdelem lesz a két harcos között.
jan. 20
4:44
Indulamandula p1 (Gourmandula)
jan. 20
6:02
Elhagyta a börtönt Tánczos Gábor (Klubrádió)
Elhagyta a börtönt Tánczos Gábor. A körmendi gyerekgyilkosságért elítélt férfi úgy negyed öt tájban lépett ki a Kozma utcai börtön kapuján. A 2002-ben kihirdetett jogerős ítélet szerint 13 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért 1998-ban Körmenden megölt egy 11 éves kislányt.
jan. 20
6:26
Előmeccsek New Yorkból (profiboksz.hu)
Legutóbb remek teljesítménnyel rukkolt ki a nagyváltósúly egyik leghitelesebb kihívója Roman Karmazin, aki győzelme esetén nagyon közel került volna egy világbajnoki címmeccshez. Ellenfele a kongói Alex Bunema volt, akivel 9 meneten keresztül meglepően szoros mérkőzést bokszoltak, azonban a 10. mene
jan. 20
7:14
Kinek hisz Magyarország? (Blikk)
A Blikk és a TNS Hungary felmérése szerint Vágó István az ország leghitelesebb személyisége.
jan. 20
7:14
Nagy Tímea kiesett a vívó-Grand Prix-n (Blikk)
"Az olimpia a tét” – hirdette egy hatalmas tábla már a Sportmax Szabadidőközpont bejáratánál
jan. 20
7:14
Tánczos mától szabad ember (Blikk)
Ma kora reggel szabadon engedték a körmendi gyermekgyilkosságért elítélt fiatalembert,Tánczos Gábort (29).
jan. 20
7:16
Rudolf Péter: Mintha 120 éves lennék... (Blikk)
A színész-rendezőt a Puskás-filmről faggattuk
jan. 20
7:16
MCCABE mellett mellett tüntettek a fradisták (Blikk)
Nem nyugszanak bele a Fradi-szurkolók
jan. 20
7:16
Fodor: Sokkal hitelesebbé kell válni! (Blikk)
Az SZDSZ nem tudta megszilárdítani helyzetét
jan. 20
7:18
Jimmyért szólt a mise (Blikk)
A Király 50. születésnapjára emlékeztek
jan. 20
7:18
Ez még nem az igazi Újpest (Blikk)
Gólnak igen, de győzelemnek nem örülhettek
jan. 20
7:18
Életet ment ez a csapat (Blikk)
A kajászóiak saját kezükbe vették sorsukat
jan. 20
7:20
Karsai Zizi vakrandin ismerte meg a párját (Blikk)
Fogalma sem volt, hogy fest Margl Tamás olimpikon
jan. 20
7:20
Federer drámai győzelme (Blikk)
Drámai csatában jutott a legjobb 16 közé
jan. 20
7:20
Fagy kéne a járvány ellen (Blikk)
Tombol az influenzajárvány
jan. 20
7:22
Uri Geller: Unom a kanalat (Blikk)
BUDAPEST – Már nem sok fantáziát lát a kanalak hajlítgatásában, és az sem érdekli igazán, mennyi pénze van a bankban. A TV2 Napló mai adásából kiderül, hogy az új műsorával német nézettségi rekordokat döntögető Uri Geller (61) azokat szeretné meggyőzni a tehetségéről, akik kuruzslónak tartják.
jan. 20
7:22
Drogba és Eto’o harcol az afrikai futballtrónért (Blikk)
ACCRA – Ma kezdődik a labdarúgóAfrikai Nemzetek Kupája, amely a két legfényesebben ragyogó fekete csillag, az elefántcsontparti Didier Drogba (29) és a kameruni Samuel Eto’o (26) párharcáról szólhat. A Chelsea és a Barcelona sztárjai nyerték az utóbbi öt évben a kontinens legjobb futballistája díját. A papírforma szerint a döntőben ö s s z e c s a p n a k majd.
jan. 20
7:24
Kapócs Zsóka álmában is énekel (Blikk)
BUDAPEST – Egyre nehezebben tud- – Egyre nehezebben tudja elviselni családja Kapócs Zsókát, ugyanis a bemutató közeledtével a színésznő reggeltől estig mindenhol csak Karády-dalokat énekel.
jan. 20
7:26
Zeta-Jones lesz a mi Sisink! (Blikk)
LOS ANGELES – Catherine Zeta-Jones (38) alakítja Erzsébet királynőt, Tom Hanks (51) pedig Ferenc József császárt a készülő hollywoodi filmben. A Kurier információja szerint már fix a szereposztás, a forgatókönyv, és a helyszíneket is egyeztették.
jan. 20
7:26
Roy Jones - Felix Trinidad (profiboksz.hu)
Nemrégiben ért véget a New York-i Madison Square Gardenben a nagy érdeklődéssel várt Felix Trinidad vs Roy Jones Jr. összecsapás. Trinidad utoljára 2005-ben lépett ringbe, ráadásul 10 fonttal nagyobb súllyal mérlegelt, mint eddigi pályafutása során bármikor, Jones ellenben több mint 10 éve nem volt
jan. 20
7:35
Automatikusan települ az IE7 a februári Microsoft szerverfrissítéssel (prim)
A Microsoft arra figyelmezteti a vállalatok informatikai szakembereit és rendszergazdáit, hogy a Windows Server Update Service szolgáltatás február 12-én kibocsátásra kerülő frissítései automatikusan frissítik böngészőjüket az IE7-re.
jan. 20
7:43
Külföldi munka: hol nem lehet megúszni a munkavállalási engedélyt? (HVG)
Az új EU-tagállamok szolgáltatást nyújtó vállalkozásai alkalmazottaikat többnyire munkavállalási engedély nélkül, kiküldetés keretében foglalkoztathatják a régi tagállamokban (EU-15). Ausztria és Németország azonban kivételes szabályokat érvényesíthet - olvasható az EU vonal tájékoztató honlapján.
jan. 20
7:44
Megindult a forgalom az M0-áson (Népszava)
Mindkét irányban megindult a forgalom az M0-ás autópályán, ahol előzőleg oldalára borult egy román rendszámú kamion - tudatta röviddel szombaton éjfél előtt az Állami Autópálya-kezelő Zrt. ügyelete. Előzőleg szombat este Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az oldalára borult román rendszámú kamiont a tűzoltók már felállították, azután a…
jan. 20
7:46
Mától a helyszínen elveszik a jogosítványt az alkoholszonda elszíneződésére (Népszava)
Mától lépett hatályba az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében az alkoholszonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni az ittas vezetőtől. A szigorú szabálytól azt remélik, hogy sikerül jelentősen csökkenteni az ittas vezetők által okozott balesetek számát.
jan. 20
7:49
Garázda fiatalok egy metrókocsiban (Népszava)
Randalírozó fiatalok miatt 13 percig állt egy metrószerelvény az Ecseri úti megállóban szombat este - tudatta a BKV fődiszpécsere. Fehérvári Tibor elmondta, hogy a Kőbánya-Kispest irányába közlekedő szerelvény utolsó kocsijában fiatalok egy csoportja randalírozott, és többen bementek a szerelvény végén található ellenirányú vezetőállásba. A BVK biztonsági okokból leállította a szerelvényt, amely…
jan. 20
7:51
Lezuhant egy repülőgép Angolában (Népszava)
Lezuhant egy repülőgép Angolában szombaton, tizenketten - más források szerint huszonöten - meghaltak.
jan. 20
7:54
A körmendi gyermekgyilkos elhagyta a börtönt (Népszava)
A körmendi gyermekgyilkosságért elítélt Táncos Gábor vasárnap reggel negyed öt tájban elhagyta a budapesti Kozma utcai börtönt.
jan. 20
8:00
Kína legősibb kardja (Népszava)
Művészi kidolgozású kardra bukkantak kínai régészek a kelet-kínai Csianghszi-tartományban egy ősi sírkamra feltárása során. A fegyver korát 2500-2600 évesre becsülik a szakemberek, akik szerint ez a legősibb kard, amely Kína területén előkerült.
jan. 20
8:02
Már otthon sem lehet dohányozni (Népszava)
A bérlakásokban is betiltja a dohányzást egy kaliforniai kisváros. A tiltásról ellenszavazat nélkül döntött Calabasas önkormányzata. A rendelet értelmében négy év alatt fokozatosan át kell alakítani a lakásbérlés rendszerét, és 2012-ben tíz közül nyolc lakásban tilos lesz rágyújtani. A maradék kettőben is csak a kijelölt helyen - az erkélyen, a verandán vagy a teraszon - cigarettázhatnak az…
jan. 20
8:05
Négy mesterséges vízesés New Yorkban (Népszava)
Négy hatalmas vízesést építenek fel New Yorkban Olafur Eliasson dán képzőművész tervei alapján a nyár három hónapjára, hogy fellendítsék a turizmust és 55 millió dollár extrabevételre tegyenek szert. A négy óriásvízesés, amelyek egyike a Brooklyn hídról fog alázuhogni, 15 millió dolláros (2,6 milliárd forint) beruházással valósul meg. Ez az összeg magánszemélyek adományaiból áll össze. A vízesések…
jan. 20
8:11
Beszélgessünk egy jót Szente Vajkkal! (Zene)
Szente Vajk lesz a vendég a tavaly ősszel indított interaktív talkshow - sorozat következő, január 20-ai estjén. A közönségtalálkozón Bednai Natália és Wégner Judit beszélget a kiváló színésszel. [Dátum: 2008.01.20. 08:00]
jan. 20
8:12
Ugyanúgy vágyunk az erőszakra, mint a szexre (Infostart)
Az agy jutalom- és érzelemközpontjai irányítják az erőszakos cselekedeteket - derült ki egérkísérletekből. Mivel azonban az egerek agya a feltételezések szerint igen hasonló az emberéhez, a kutatás eredménye megmagyarázza, miért szeretik az emberek a brutális sportokat és a veszekedést.
jan. 20
8:21
A vőlegény mindig két csokorral érkezzen... (Népszava)
A kisebbfajta lakodalomtól az eljegyzési szertartás elhagyásáig számos szokás van divatban, ami a XXI. századi lánykérést illeti. Az eljegyzési szokások sokat változtak az elmúlt években - ez derül ki a szakfolyóiratokból. Ma a végletek uralkodnak ezen a téren: előfordul, hogy a fiatalok együtt választják ki a jegygyűrűt a boltban, és közösen is fizetnek, és csak utólag szólnak a szülőknek eme…
jan. 20
8:25
Utcai divat hat a színpadi jelmezre - vagy fordítva? (Velvet)
Nagy Fruzsina jelmeztervező, rendező és Láng Annamária színész, rendező lesz január 21-én, hétfőn az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Divat(szín)ház - a színházi divattól a divatházon át a divatszínházig című beszélgetés-sorozatának vendége.
jan. 20
8:29
Ünnepélyes díjátadás (divecenter.hu)
Éves versenyünk győztesének a hétvégén adtuk át megérdemelt díját.
jan. 20
8:39
Filmalapot hozott létre az ENSZ (SG)
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 100 millió dollárt különített el a mozifilmekben és a televíziós műsorokban látható sztereotípiák elleni harcra.
jan. 20
8:41
Csikós Gábor: tisztázni kell néhány dolgot (Monokli)
A monokli.com január 9-én közölt írást Vancsik Nándorról, melyben a remek sportember keresetlen szavakkal illette Csikós Gábort. A megszólított reagált az írásra, ám úgy gondoltuk, hogy külön cikkben, kiemelten is közölnünk kell gondolatait.
jan. 20
8:41
Durva 4. évados Lost-előzetesek (SG)
A nemzetközi tévés oldalakat és a hazai fórumokat böngészve bizony meg lehet állapítani, hogy legtöbben a Lost - Eltűntek 3. évadát tartják a 2006/07-es tévés évad legütősebb szezonjának.
jan. 20
8:43
Ruszlan Csagajev küszködött egy kicsit, ám simán nyert (Monokli)
A WBA nehézsúlyú bajnoka, Ruszlan Csagajev (24 győzelem 0 vereség 1 döntetlen) kilenc hónapos kihagyás után szombat este Dusseldorfban először kockáztatta tavaly áprilisban megszerzett övét.
jan. 20
8:44
Gigavízeséseket építenek New Yorkban (Privátbankár)
Négy hatalmas vízesést építenek fel New Yorkban Olafur Eliasson dán képzőművész tervei alapján a nyár három hónapjára, hogy fellendítsék a turizmust és 55 millió dollár extrabevételre tegyenek szert. ...
jan. 20
8:45
Török Dániel marad a realitás talaján (Monokli)
Török Dániel második K-1-es szezonjának gyürkőzik az idén - a debreceni Nagydíj 2007-es győztese úgy érzi, kellően felgyorsult a stílushoz, lassan kezdi levetkőzni a kyo-ból hozott beidegződéseket. Az egykori karatéka elfogadja, hogy még nincs helye a február 9-én, Budapesten megrendezésre kerülő európai elődöntő tizenkettes mezőnyében, de úgy véli, ha fejlődése töretlen marad, három-négy év múlva…
jan. 20
8:48
Nem tetszett a cápának, hogy elorozzák a zsákmányát - képekkel (Infostart)
Fél évszázada úszkál cápák között Wolfgang Leander, akit meglepően kevés baleset ért ezen idő alatt, pedig nem ritkán harminc tigriscápa is köröz körülötte a vízben.
jan. 20
8:56
Valaki a mennybe repült: van ötös a lottón! (Privátbankár)
Egy öttalálatos van a lottón, nyereménye 2 milliárd 356 millió 386 ezer forint - közölte szombaton este Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója a sorsolást követően.
jan. 20
9:07
Szerbiai elnökválasztás: megméretés vágás előtt (HVG)
Az EU avagy Oroszország felé fordul-e a maga Trianonját élő, területe 15 százalékának elvesztése elé néző Szerbia? - ez a tétje a vasárnap kezdődő elnökválasztásnak.

Keresés