2008. január 7. hétfő

jan. 7
0:08
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő kettes számába! Schell Judit; Segítség, megőrült a mamám; Anyu, meleg vagyok - 3; Egy sors gazdát keres; A szocializmus divatja...
jan. 7
0:12
Hiányzó donorok, várólistáról meghalt betegek (HáziPatika)
Sor került az 5600. tervezett hazai szervátültetésre. Hatalmas szám. Négyszáz beteget műtenek évente. Jelenleg nyolcszázan várnak transzplantációra. Nem az orvosokon múlik, hogy minden évben azért halnak meg betegek, mert nincs...
jan. 7
0:16
Legjobban teljesítő kampányok az ETARGET-en, 1. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az ETARGET hirdetési hálózaton az elmúlt héten az alábbi öt hirdetés teljesített a legjobban, azaz ezeknek a legmagasabb a kattintási aránya (CTR) az aktuális kulcsszóra történő megjelenéskor az ETARGET hálózatában található keresőkben (azaz a tartalom alapján történő megjelenések és a katalógus megjelenések nélkül). [...] Bővebben!
jan. 7
0:17
Olvasnivaló: Egyszerűen nagyszerű: a krumpli (Mindmegette)
A burgonya - a kenyérgabona után - a második legfontosabb alapélelmiszerünk. Manapság ismét népszerű lett, mert ízletes, és (magas fehérje-, és C-vitamin tartalma miatt) egészséges is. A következőkben bizonyítjuk, hogy milyen sokoldalúan elkészíthető!
jan. 7
0:27
Izzó dekoltázsok (terminal)
Hatvanórás üzemidő lítiummal.
jan. 7
0:31
Két ellenfele maradt a Magyar Telekomnak (terminal)
A Magyar Telekom kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Telekom Slovenije megvásárlására - jelentette be a hazai társaság.
jan. 7
1:12
Ismét apa lesz Jack Black (est.hu)
A Rocksuli, a King Kong és a Holiday sztárja bejelentette, hogy 2006 júniusában született kisfiuk mellé újabb gyermeket várnak feleségével, Tanya Hadennel.
jan. 7
1:24
Mi lesz veled, Golden Globe? (est.hu)
Végképp meghiúsulni látszik a január 13-ra meghirdetett Golden Globe díjátadó gála a november óta sztrájkoló hollywoodi írók miatt, ugyanis az írókhoz szimpátiából csatlakozó színészek is bojkottálni fogják a rendezvényt.
jan. 7
1:27
iPod-tartó nőből (terminal)
Spykee új barátai.
jan. 7
1:59
(Letöltések) Kane & Lynch: Dead Men demó (PC Guru)
Megérkezett Kane és Lynch, a két gazfickó történetének próbaverziója, melyben a "Retomoto Tower" nevű misszió legdurvább részébe kóstolhatunk bele. A demó nem túl hosszú, ám annál tartalmasabb, úgyhogy mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul elméletileg a kooperatív módot is kipróbálhatj (...)
jan. 7
3:05
Bolondságok 4 ülésben (szinhaz.hu)
A tatabányai Jászai Mari Színház színházépületének rekonstrukciója javában tart, ám átmeneti otthonunkat – a tatabányai Közművelődés Házában – úgy tűnik, kezdjük „kinőni”. Előadásaink – természetesen – továbbra is láthatók Tatabányán, de mivel fontosnak tartjuk, hogy a fővárosi közönség is megismerje előadásainkat, és hogy szórakoztassunk, ezért jövünk, és befészkeljük magunkat Budapestre.…
jan. 7
3:35
Vendégjáték - Csáth Géza: a Janika (szinhaz.hu)
A Janika című drámával vendégszerepel a Kassai Thália Színház a miskolci Nemzetiben. A felvidéki városban közönségsikert aratott előadás 2008. január 9-én délután 5, és este 8 órakor tekinthető meg a Ráadás-sorozat keretében a Játékszínben. Csáth Géza remekművét 2007. december 13-án mutatta be a Kassai Thália Színház Korognai Károly rendezésében.
jan. 7
3:39
Budapest - Swift: Szerény javaslat (szinhaz.hu)
Jonathan Swift humanista angol lelkész és író - az egyetlen angol, akinek a tiszteletére kivilágították Dublint- háromszáz évvel ezelőtt, egy nagy írországi éhínség idején írta Szerény Javaslat című röpiratát.
jan. 7
4:16
Harmadfokú riasztás, lebénult közlekedés, rengeteg baleset (Népszava)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki tegnap reggeltől éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére. A havazás és az ónos eső miatt több helyen is akadozott a közlekedés, továbbá rengeteg baleset volt az utakon. Nem csak Magyarországon, de szerte a világban jelentős gondokat okozott az időjárás.
jan. 7
4:54
Itthon is elindult a síszezon (Népszava)
Az elmúlt időszakban jelentős mennyiségű hó hullott hazánkra, de még nem mindenhol alkalmas az összegyűlt hótakaró a síelésre. Ráadásul a hétvégi ónos eső is jelentősen rontott a pályák állapotán.
jan. 7
4:56
Az egyik súlyos betegség segíthet legyőzni a másikat (Infostart)
A Down-szindrómás emberek kevéssé hajlamosak bizonyos rákbetegségekre, a kutatók feltételezése szerint azért, mert a kórt okozó plusz kromoszóma blokkolja a tumor kialakulását. Ha ez igaz, akkor megakadályozhatják mások megbetegedését is.
jan. 7
5:02
Princ a katona – 1. DVD (est.hu)
Ez az 1966-ban készült kultikus magyar sorozat akár a ma már szintén retrónak számító, 1988-as Angyalbőrben előképének is tekinthető – a(z akkor még) szemtelenül jóképű, későbbi "nemzetközi sztárunkkal", Ernyey Bélával a főszerepben.
jan. 7
5:04
Nincs többé feledékenységből lejárt jogosítvány, útlevél, személyi (Népszava)
Január végétől a kormányzati Ügyfélkapu e-mailben értesít minden regisztrált állampolgárt mielőtt hivatalos okmányai lejárnak, hogy legyen idő a pótlásukra - értesült lapunk. Ez a rendszer már bevált, tavaly decemberben, amikor az APEH az év végi feltöltési kötelezettségről értesített minden céget. Az elmúlt másfél évben 212 millió látogatója volt az Ügyfélkapunak.
jan. 7
5:09
Csak új számsorozatú nyomtatványok használhatók (Népszava)
Január elsejétől már nem lehet használni olyan nyugta-, illetve számlatömböt, amelyet 2007. január elseje előtt állítottak elő. Ez a változás nem csak a nyomtatványok kibocsátóit érinti, hanem mindenkit, ugyanis terméket vagy szolgáltatást valamennyien vásárolunk. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történjen a fel nem használt, tulajdonképpen lejárt, tömbökkel? Az APEH előírásai szerint ezeket…
jan. 7
5:17
Nem tudja, mi a lustaság? Nézze meg a múzeumban! (Infostart)
Lustaságmúzeum nyílt Bogotában. A kiállítás szervezői azt remélik, hogy sikerül elgondolkodtatniuk az embereket arról, mi is valójában a lustaság.
jan. 7
5:20
30 milliárddal több maradhat a munkavállalók zsebében (Népszava)
Nőtt a meleg- és hidegétel utalvány, valamint az iskolakezdési támogatás felső határa, magasabb lett a kötelező legkisebb havibér összege, szigorodott viszont a korai nyugdíjazás szabálya, és a rokkantnyugdíj megállapításában új rendszer lépett életbe - ezek a legfontosabb idei munkaügyi változások.
jan. 7
5:25
Nem is írhatta volna ki a referendumokat az Országgyűlés? (Népszava)
A Fidesz javában kampányol a három népszavazásra bocsátott kérdés, a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj eltörlésének sikere érdekében, míg az SZDSZ ellenkezőleg, arra próbálja rávenni az embereket, hogy mindegyikre mondjanak nemet. Az MSZP csak a hét végén dönt kampánystratégiájáról. Valójában mindenki "előre szaladt", hiszen az államfő még ki sem írta a referendum időpontját. Van olyan…
jan. 7
5:31
Nyugdíjsors:a jólkeresők vesztesége jelentős, a kiskeresetűek ellátása alacsony (Népszava)
Minél magasabb egy munkavállaló fizetése, nyugdíja annál nagyobb arányban veszít értékéből az utolsó havi nettó keresetéhez képest - legalábbis ez derül ki egy szakértő számításából. Az induló nyugdíjak minden fizetési kategóriában 1998-ban maradtak le legjobban az utolsó havi bértől, az elmúlt néhány évben viszont gyorsa nőttek. A nyugdíjmegállapítás aránytalanságait a hiányos valorizáció és az…
jan. 7
5:34
Paul McCartney: The McCartney Years (est.hu)
Az utóbbi évek remek koncertfilmjei (Back In The U.S., In Red Square, The Space Within US) után a 2007-es ünnepi szezonban Paul McCartney egy három lemezből álló, sok órányi anyagot tartalmazó, teljes szólókarrierjét áttekintő DVD-kiadvánnyal lepte meg rajongóit – és ezzel némileg feledtetni is tudta a Memory Almost Full című legutóbbi stúdióalbuma okozta csalódást.
jan. 7
5:38
Golden Axe: Beast Rider Előzetes (Gamekapocs)
Ifjú korunk nagy kedvence volt a Golden Axe. Az 1989-es megjelenése után meghódította az összes akkori platformot, a Commodore 64-től kezdve a Sega Mega Drive-on, az Atari ST-n és a ZX Spektrum-on át egészen a PC-ig. 1991-ben jött a már kevésbé jól sikerült második rész, ’93-ban pedig a trilógia harmadik darabja érkezett közénk egy vaskos műanyag kazetta formájában. A játék remakejei azóta…
jan. 7
5:43
Tíz lányból négy veszíti el a szüzességét 15 éves korára (Infostart)
Nagy-Britanniában a fiatalok hamarabb kezdik a szexuális életüket, mint európai kortársaik - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéséből, amelyet ma hoznak nyilvánosságra.
jan. 7
5:51
Bréking! A nők és a férfiak egyenlőek!!! (Totalcar)
Már én is medzsózhattam, nem verték ki a kezemből, de nem is örültek neki.
jan. 7
5:52
A következő metrómegálló: kihagyva (Népszava)
Talán meg se épül a 4-es metró Fővám téri megállója, s a tízállomásosra tervezett első szakaszon csak kilenc helyen állnak meg a szerelvények. Ez az egyik lehetséges kimenetele a beruházó BKV és a kivitelező között zajló tárgyalásoknak, miután kiderült, a Hídépítő Zrt. "túlvállalta magát", nem tudja határidőre átadni az állomást. Ez viszont - pénzügyileg és időben is - "bedöntheti" a beruházást,…
jan. 7
5:59
"Olyat teszek, ami címpalokra kerül majd világszerte" (Infostart)
Kevin Federline attól félt, Britney Spears agyonlövi a gyermekeiket, ezért riasztotta a rendőröket, akik végül háromórás vita után szállították kórházba az énekesnőt. Britney-t ugyan a hétvégén kiengedték a kórházból, félő azonban, hogy végleg elveszíti gyermekei láthatási jogát.
jan. 7
6:09
12 évvel fiatalabb az új szerelme (Blikk)
Összeköltözött 12 évvel fiatalabb szerelmével Keleti Györgyi
jan. 7
6:10
Ez a téli sminkdivat (Blikk)
Az idei tél sminkdivatja elsősorban az igéző szemre helyezi a hangsúlyt
jan. 7
6:11
Mariah Carey nem válaszolt a kínos kérdésekre (Blikk)
Mariah Carey nem operáltatta meg az orrát, sem más testrészét
jan. 7
6:11
Dzsudzsák elrepült (Blikk)
Dzsudzsák Balázs feszengve, izgatottan várakozott Ferihegyen
jan. 7
6:12
Gyanús port kapott három honatya (Blikk)
Gyanús port küldtek a napokban három szocialista képviselőnek
jan. 7
6:13
Beteg kisfiúért zenél az Unisex (Blikk)
Az Unisex együttes pénzt adott egy kisfiú műtétjéhez
jan. 7
6:13
Peches kupameccs (Blikk)
Balszerencsésen végződött Buzsáky számára a Chelsea elleni FA-kupatalálkozó
jan. 7
6:14
Egy profi gyilkos módszerei (Népszava)
Német kutatók tárták fel a Science című szaklapban a rejtélyt, hogy "agyilag" hogyan sikerül a lövőhalnak a zsákmányát egy célzott vízsugárral "lelőnie". A kutatás során egy elképesztően hatékony idegi hálózatra bukkantak, amely lehetővé teszi a halak villámgyors döntéseit és támadásait.
jan. 7
6:14
Britney Spears mégis képes meglepetést okozni (MaHu)
Britney Spears volt férje attól félt, hogy az énekesnő lelövi két kisgyereküket, és a hatóságok a minap ezért vették szinte katonai ostromgyűrű alá Spears hollywoodi otthonát - legalábbis a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint.
jan. 7
6:14
Én segítettem visszaszerezni a Szent Koronát (Blikk)
Dr. Király Béla elmesélte titokban tartott történetet a Blikknek
jan. 7
6:15
Indul Korda valóságshow-ja (Blikk)
Kamerák előtt indul turnéra a Korda-Balázs házaspár
jan. 7
6:15
Halmosi parádézott (Blikk)
PLYMOUTH – Halmosi Péter (28) volt a meccs hőse a Plymouth–Hull City elleni 3-2-re megnyert mérkőzésnek az angol labdarúgó-FA-kupa 3. fordulójában. A válogatott középpályás ragyogóan játszott, csapata mindhárom góljából kivette a részét, egyet ő rúgott, a másik kettőt pedig előkészítette. Nem csoda, hogy a találkozó legjobbjának választották.
jan. 7
6:16
Kirabolták a mentőautót (Blikk)
Ismeretlen tettesek akarták kirabolni az mentőautót.
jan. 7
6:17
A Zanzibarnak nincs ideje ünnepelni (Blikk)
Nincs ideje megünnepelnie kilencedik szülinapját a Zanzibárnak
jan. 7
6:17
A dánokkal kezdünk (Blikk)
Dánia ellen fejezi be 2010-es vb-selejtező mérkőzéseit a magyar labdarúgó-válogatott
jan. 7
6:18
Béketárgyalásokon közvetítő törzsi vezetőket öltek meg Pakisztánban (Népszava)
Lelőttek nyolc pakisztáni törzsi vezetőt, akik a kormányerők és az északnyugati területek felkelői közötti fegyverszüneti tárgyalásokon közvetítettek - közölték hétfőn hivatalos forrásból. A nyolc férfi életét több különböző támadás során oltották ki Dél-Vazirisztánban. A tettesek feltehetően iszlamista fegyveresek voltak. Az Afganisztánnal szomszédos térségben az al-Kaida terrorista szervezet…
jan. 7
6:18
Nem úszta meg a gyilkosságot (Blikk)
Egy vagy több ember vére tapad a tiszavidi gyilkos kezéhez?
jan. 7
6:19
Eszenyi bravúros előadása (Blikk)
Tizenhat éven felülieknek szóló darabban játszik Eszenyi
jan. 7
6:19
Beindult a Barca (Blikk)
Újra hisznek a bajnoki aranyéremben a Barca hívei
jan. 7
6:20
Volt barátjával vigasztalódik a botrányhős énekesnő - képekkel (Infostart)
Míg a férje a rácsok mögött várja, hogyan alakul a sorsa, Amy Winehouse a volt barátjával mulat egy karib-tengeri üdülőhelyen. Lehet, hogy valami nagy meglepetést tartogat Blake Fielder-Civilnek?
jan. 7
6:20
Féltékenységből támadt a gorilla (Blikk)
A vezérhím bedühödött, verni kezdte a mellét, majd rátámadt az egyik férfira

Keresés