2008. január 7. hétfő

jan. 7
5:09
Csak új számsorozatú nyomtatványok használhatók (Népszava)
Január elsejétől már nem lehet használni olyan nyugta-, illetve számlatömböt, amelyet 2007. január elseje előtt állítottak elő. Ez a változás nem csak a nyomtatványok kibocsátóit érinti, hanem mindenkit, ugyanis terméket vagy szolgáltatást valamennyien vásárolunk. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történjen a fel nem használt, tulajdonképpen lejárt, tömbökkel? Az APEH előírásai szerint ezeket…
jan. 7
5:52
A következő metrómegálló: kihagyva (Népszava)
Talán meg se épül a 4-es metró Fővám téri megállója, s a tízállomásosra tervezett első szakaszon csak kilenc helyen állnak meg a szerelvények. Ez az egyik lehetséges kimenetele a beruházó BKV és a kivitelező között zajló tárgyalásoknak, miután kiderült, a Hídépítő Zrt. "túlvállalta magát", nem tudja határidőre átadni az állomást. Ez viszont - pénzügyileg és időben is - "bedöntheti" a beruházást,…
jan. 7
6:42
Magyar gazdaság: előrejelzések 2008-ra (HVG)
A magyar gazdaság a kormányzati restrikciós intézkedések hatására alaposan lelassult. Habár a hivatalos álláspont szerint a nehezén már túl vagyunk, 2008 még az optimista elemzők szerint sem fog bekerülni a hazai gazdaságtörténet aranykönyvébe. No de mégis, mire számítsunk? Megnéztük, mit mondanak a hivatásos gazdasági jósok.
jan. 7
7:13
Hogyan kell jól pénzt kérni? (FigyelőNet)
A számlák mellett sokszor érkeznek sárga csekkes levelek is postaládánkba. Ezekben nonprofit szervezetek kérnek minket, hogy egy nemes célt támogassunk. Igaz, hogy az egyszázalékos adófelajánlások és a karácsony környéki időszak aktívabb szokott lenni, adományokat nem csak ezekben az időszakokban kell szervezni.
jan. 7
7:15
Pénzstabilitással megúszhatnánk a reformot (FigyelőNet)
Az infláció leszorítása és a gazdaság mindenfajta állami támogatásának megszüntetése azonnal növelné a versenyképességet, helyreállítaná az egyensúlyt és a kisemberek életszínvonalát nemhogy csökkentené, de kissé növelné is. Az ellátórendszerek egyébként szükséges átalakítását csak ezek után kellene megkezdeni. Gazdag László receptje a magyar gazdaság számára.
jan. 7
7:35
Az infláció is csökkentette a hiányt (FigyelőNet)
Az előre jelzettnél mintegy másfél százalékponttal magasabb inflációnak is köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány alacsonyabb lett a vártnál - írja a Világgazdaság.
jan. 7
7:41
Egyre nagyobb a baj: menekülés a letöltésbe (Privátbankár)
15 százalékkal csökkent a világ legnagyobb zenepiacán, az Egyesült Államokban tavaly a zenei CD-lemezek eladása. Az internetes zeneletöltők ellen a multikiadók tehetetlenek.
jan. 7
7:43
Bukásra fogadtak: kaszáltak a válságon (Privátbankár)
Miközben jelzálogadósok ezrei nem tudták fizetni törlesztőrészleteiket, négy amerikai fedezeti alap menedzser már tavaly milliárdokat keresett az amerikai hitelválságon.
jan. 7
8:12
Csuklós buszokat vesz a BKV (FigyelőNet)
A BKV Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg 60 darab használt, alacsony padlós, csuklós városi busz beszerzésére.
jan. 7
8:24
A magasabb infláció a kisebb költségvetési hiány oka (HVG)
Az előre jelzettnél mintegy másfél százalékponttal magasabb inflációnak is köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány alacsonyabb lett a vártnál - írta hétfőn a Világgazdaság.
jan. 7
9:02
Több lett az állástalan ősszel (Napi)
jan. 7
9:07
Több befektetővel alakul meg a CIG Biztosító (Banki Hitel)
BIZTOSÍTÓ. A PSZÁF megadta az alapítási engedélyt a CIG Közép-európai Biztosító Zrt.-nek...... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:09
Commerzbank: „Soha se mondd, hogy vége!” (Banki Hitel)
Még túl korai lenne bejelenteni a pénzpiaci válság végét - nyilatkozta a második legnagyobb német hitelintézet, a..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:11
Érezhető áresés az árupiacokon (Banki Hitel)
Az amerikai gazdasági lassulásra utaló pénteki makro-adatok közlése után zuhantak a..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:13
Tragikusan végződött a hét (Banki Hitel)
A gyenge munkanélküliségi adat megrengette az indexeket..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:23
Használt buszokat vesz a BKV (Napi)
jan. 7
9:28
Anyagi k.o. a Dakar-csapatoknál? (Napi)
jan. 7
9:39
Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2007. szeptember-november (KSH)
A 2007. szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer, a munkanélkülieké 316 ezer fő volt, ami 7,5%-os munkanélküliségi rátát jelentett.
jan. 7
9:44
Gyengén nyitott a forint (HVG)
Gyengén nyitott a forint Budapesten a bankközi piacon. Az eurót hétfőn reggel kilenc órakor 254,60/70 forinton jegyezték, kissé erősebb árfolyamon a péntek délutáni 254,10/20 forintnál.
jan. 7
9:50
Gyengén nyitott a forint (FigyelőNet)
Az eurót hétfőn reggel kilenc órakor 254,60/70 forinton jegyezték a bankközi piacon, kissé erősebb árfolyamon a péntek délutáni 254,10/20 forintnál.
jan. 7
10:11
Félmillióba sem kerül majd a VW Bogár utódja (Infostart)
A világ legolcsóbb autóját dobja piacra a héten az indiai Tata. A "nép autójából" a reményeik szerint évi egymillió darabot adnak majd el.
jan. 7
10:27
Nagy üzlet a felsőoktatás (MaHu)
Határon túli felsőoktatási intézmények vetették meg a lábukat a hazai piacon - s a számuk várhatóan nőni fog; az új felvételi rendszer a nagy iskoláknak kedvez.
jan. 7
10:43
Az EU harca az átverések ellen (MaHu)
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetére nyújtja be a kormány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a félrevezető reklám tilalmáról szóló új szabályozás tervezetét.
jan. 7
10:45
Olcsó, de kockázatos (MaHu)
Berobbant a lakáshitelek piacára a jenhitel, s már az első néhány hét tapasztalata bizonyítja: minden várakozást felülmúl a népszerűsége.
jan. 7
11:10
Befektetesi tanácsok január elejére (HVG)
2008-ban azt várjuk, hogy a közeli lejáratok hozamai csökkenhetnek, a hosszabb lejáratok további emelkedést mutatnak majd.
jan. 7
11:11
Bekövetkezett: az internet lenyomta a tévét (Privátbankár)
Az olaszok jobban kedvelik az internetet, mint a televíziót. 54 százalékuk szívesebben tölti idejét a világháló, mint a televíziós készülék képernyője előtt - ideje átgondolni a reklámozást
jan. 7
11:24
Jobb férfinak lenni? (Népszava)
Hivatalos statisztikai adatok szerint Ausztriában csupán a vezetői állások egyötödét (23 százalékát) töltik be nők az alkalmazotti ágazatban, jóllehet ők teszik ki a foglalkoztatottak több mint a felét. Egy hétfőn ismertetett felmérés ráadásul még lesújtóbb képet fest a gyengébb nem érvényesülési lehetőségeiről az alpesi országban.
jan. 7
11:32
Nem rohannak a lengyelek, ha euróról van szó (Privátbankár)
Lengyelország bevezeti majd az eurót, de azt nem sieti el - közölte a lengyel pénzügyminiszter, aki hozzátette: biztosnak kell lenni abban, hogy a gazdaság kellő módon felkészült az euróövezeti csat...
jan. 7
11:38
16 hónap az átlagos munkanélküliség (Privátbankár)
Tavaly a szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer, a munkanélkülieké 316 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt - közölte a KSH.
jan. 7
11:43
Viharfelhők az autóipar egén: nem megy az új (Privátbankár)
Tavaly Japánban 35 éves mélypontra esett az új járművek eladása a benzin árának az emelkedése miatt és annak a hatására, hogy csökken a lakosság száma. A japán járműértékesítők szövetségének az adat...
jan. 7
11:54
Tönkreteszi a fuvarozókat a behajtási tilalom? (Privátbankár)
A vállalkozók tiltakoznak a fővárosi behajtási díj és a tehergépjárművek mozgásának korlátozása ellen - közölte több érdekképviselet közös közleményben.
jan. 7
11:59
Stagnáló munkanélküliség, szárnyaló árak az eurózónában (Privátbankár)
Az eurózónában novemberben hat hónapja legnagyobb mértékben nőtt a termelői árindex, miközben nem változott a munkanélküliségi ráta októberhez képest. Az EU statisztikai hivatal, az Eurostat hétfő...
jan. 7
12:04
Drágább a budapesti behajtás - tiltakoznak a vállalkozók (Napi)
jan. 7
12:04
Tőzsdére mennek a hulladékosok (Privátbankár)
Tőzsdére készül a Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező stájerországi Saubermacher Dienstleistungs AG. A társaság jelenleg teljes egészében a Roth Privatstiftung tulajdonában van. A Saubermach...
jan. 7
12:26
Pörög az e-biznisz - le a babonákkal! (Privátbankár)
A várakozások szerint 2008-ban a fogyasztói elektronikus kiskereskedelem forgalma megőrzi eddigi, évi csaknem 50 százalékos növekedési ütemét - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
jan. 7
12:26
Devizapiacok: mi várható 2008-ban? (HVG)
A idei legfontosabb kérdés, hogy folytatódik-e a dollár értékvesztése a világ vezető devizáival szemben, vagy magához tér az amerikai pénz. A svájci frank a prognózisok szerint erősödni fog az euróval szemben, a feltörekvő devizák esetében pedig korrekcióra kell felkészülni.
jan. 7
12:41
Távozik a Magyar Hírlap főszerkesztője (Napi)
jan. 7
12:42
Tavasztól új szelek fújnak a varsói tőzsdén (Privátbankár)
Legkorábban a második negyedévben megkezdik a varsói értéktőzsde privatizálását, részesedést adnak el intézményi befektetőknek és tervezik tőzsdei bevezetését is. Michal Chyczewski lengyel kincstá...
jan. 7
12:44
Ahogy várták: emelték a román alapkamatot (Privátbankár)
A román központi bank 50 bázisponttal 8,0 százalékra emelte az irányadó kamatot, a szakértői várakozásoknak megfelelően. A jegybank a kamatdöntés bejelentésével egyidejűleg azt közölte, hogy rövid táv...
jan. 7
12:52
Egymilliárd koronát zsebelnek be a CEZ csúcsvezetői (Privátbankár)
Tízmilliókat tesznek zsebre a Cseh Energetikai Művek (CEZ) csúcsmenedzserei, miután kihasználják a szerződésükben biztosított opciót, és eladják a tulajdonukban lévő részvények egy részét. A részv...
jan. 7
13:02
A MÁV magyarázkodik, és bocsánatot kér (Privátbankár)
Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója szerint a MÁV meglévő infrastukrúrája miatt jelentkeznek a gondok a téli vasúti közlekedésben. Magyarországon mintegy 13 ezer váltó működik, ebből 1.200 ...
jan. 7
13:07
Térképkészítőt vett a Nav N Go (Napi)
jan. 7
13:08
A PSZÁF rábólintott a nagybevásárlásra (Privátbankár)
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a holland bejegyzésű Generali PFP Holding B.V. négy magyarországi cégben tulajdont szerezzen - a határozatot a felügyelet hétfőn te...
jan. 7
13:10
Az MDF nem cicózna: lássuk a pártkasszákat! (Privátbankár)
Magyarországnak a legszigorúbb és legkövetkezetesebb párt- és kampányfinanszírozási törvényre van szüksége - mondta Dávid Ibolya.
jan. 7
13:13
Jó évet zárt a német gazdaság (Infostart)
Német cégek számára az elmúlt esztendő igen sikeres volt, ugyanis további három vállalatnak sikerült a világ legjelentősebb 100 konszernje közé feltornásznia magát. Ezzel egy időben Kína is az élvonalba tört.
jan. 7
13:19
A kínai egészségügy nem bírja a dübörgést (Privátbankár)
Nagy nehézségeket okoz a kínai egészségügynek, hogy lépést tartson az ország gyors gazdasági növekedésével, és nagy kihívást jelent az 1,3 milliárdos lakosság gyógyellátása - jelentette ki Csen Csu (C...
jan. 7
13:35
Sztrájkkal fenyegetnek a Kapos Volán dolgozói (Privátbankár)
Sztrájkbizottságot alakított hétfőn a Kapos Volán szakszervezeti bizottsága, miután az eddigi négyfordulós tárgyalássorozaton nem tudtak megállapodni az idei bérfejlesztés mértékéről a munkaadóval - k...
jan. 7
13:56
Románia: a jegybank 50 bázisponttal emelte az alapkamatot (HVG)
A román központi bank hétfőn 50 bázisponttal 8,0 százalékra emelte az irányadó kamatot, a szakértői várakozásoknak megfelelően.
jan. 7
14:18
Rejtély, mitől dolgoznak egyre kevesebben (FigyelőNet)
Érdemben csökkent a dolgozók amúgy is alacsony száma novemberben. A kutatók egyelőre csak találgatják az okokat: feltételezhetően több kisebb tényező együttes hatása csökkentette a foglalkoztatottságot. A feketegazdaság térnyerése sem valószínű.
jan. 7
14:19
Hatvan használt csuklósbuszt venne a BKV (HVG)
Hatvan használt, csuklós, alacsony padlós autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Zrt. - közölte a közlekedési vállalat kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese hétfőn.

Keresés