2008. január 7. hétfő

jan. 7
5:09
Csak új számsorozatú nyomtatványok használhatók (Népszava)
Január elsejétől már nem lehet használni olyan nyugta-, illetve számlatömböt, amelyet 2007. január elseje előtt állítottak elő. Ez a változás nem csak a nyomtatványok kibocsátóit érinti, hanem mindenkit, ugyanis terméket vagy szolgáltatást valamennyien vásárolunk. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történjen a fel nem használt, tulajdonképpen lejárt, tömbökkel? Az APEH előírásai szerint ezeket…
jan. 7
5:52
A következő metrómegálló: kihagyva (Népszava)
Talán meg se épül a 4-es metró Fővám téri megállója, s a tízállomásosra tervezett első szakaszon csak kilenc helyen állnak meg a szerelvények. Ez az egyik lehetséges kimenetele a beruházó BKV és a kivitelező között zajló tárgyalásoknak, miután kiderült, a Hídépítő Zrt. "túlvállalta magát", nem tudja határidőre átadni az állomást. Ez viszont - pénzügyileg és időben is - "bedöntheti" a beruházást,…
jan. 7
6:40
Változások az áfatörvényben: fordított adózás, ingatlan, számlakiállítás (Adózóna)
Az új áfatörvény szövegezése, fogalmai, definíciói teljesen megváltoztak. Csaknem kétszerannyi lett a paragrafusok száma. Nem változtak az áfakulcsok és alapvetően változatlan maradt a kedvezményes termékkör is. Az alanyi adómentesség értékhatárát felemelték a korábbi 4 millió forintról 5 millióra, tehát eddig az összeghatárig választható mentesség.
jan. 7
6:42
Magyar gazdaság: előrejelzések 2008-ra (HVG)
A magyar gazdaság a kormányzati restrikciós intézkedések hatására alaposan lelassult. Habár a hivatalos álláspont szerint a nehezén már túl vagyunk, 2008 még az optimista elemzők szerint sem fog bekerülni a hazai gazdaságtörténet aranykönyvébe. No de mégis, mire számítsunk? Megnéztük, mit mondanak a hivatásos gazdasági jósok.
jan. 7
7:13
Hogyan kell jól pénzt kérni? (FigyelőNet)
A számlák mellett sokszor érkeznek sárga csekkes levelek is postaládánkba. Ezekben nonprofit szervezetek kérnek minket, hogy egy nemes célt támogassunk. Igaz, hogy az egyszázalékos adófelajánlások és a karácsony környéki időszak aktívabb szokott lenni, adományokat nem csak ezekben az időszakokban kell szervezni.
jan. 7
7:15
Pénzstabilitással megúszhatnánk a reformot (FigyelőNet)
Az infláció leszorítása és a gazdaság mindenfajta állami támogatásának megszüntetése azonnal növelné a versenyképességet, helyreállítaná az egyensúlyt és a kisemberek életszínvonalát nemhogy csökkentené, de kissé növelné is. Az ellátórendszerek egyébként szükséges átalakítását csak ezek után kellene megkezdeni. Gazdag László receptje a magyar gazdaság számára.
jan. 7
7:35
Az infláció is csökkentette a hiányt (FigyelőNet)
Az előre jelzettnél mintegy másfél százalékponttal magasabb inflációnak is köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány alacsonyabb lett a vártnál - írja a Világgazdaság.
jan. 7
7:41
Egyre nagyobb a baj: menekülés a letöltésbe (Privátbankár)
15 százalékkal csökkent a világ legnagyobb zenepiacán, az Egyesült Államokban tavaly a zenei CD-lemezek eladása. Az internetes zeneletöltők ellen a multikiadók tehetetlenek.
jan. 7
7:43
Bukásra fogadtak: kaszáltak a válságon (Privátbankár)
Miközben jelzálogadósok ezrei nem tudták fizetni törlesztőrészleteiket, négy amerikai fedezeti alap menedzser már tavaly milliárdokat keresett az amerikai hitelválságon.
jan. 7
8:12
Csuklós buszokat vesz a BKV (FigyelőNet)
A BKV Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg 60 darab használt, alacsony padlós, csuklós városi busz beszerzésére.
jan. 7
8:24
A magasabb infláció a kisebb költségvetési hiány oka (HVG)
Az előre jelzettnél mintegy másfél százalékponttal magasabb inflációnak is köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány alacsonyabb lett a vártnál - írta hétfőn a Világgazdaság.
jan. 7
8:37
60 használt csuklós autóbuszt szerez be a BKV (eBroker)
A BKV Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg 60 darab használt csuklós alacsonypadlós városi busz beszerzésére.
jan. 7
9:00
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.01.07. (eBroker)
jan. 7
9:02
Több lett az állástalan ősszel (Napi)
jan. 7
9:05
New York: a legrosszabb kezdet 2000 óta (2.) (eBroker)
Pénteken régen nem tapasztalt nagy veszteséggel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók. A nap vesztesei a számítástechnikai részvények voltak. A pénteki hatalmas esés elsősorban a pénteken közzétett kiábrándítóan gyenge amerikai munkaerőpiaci adatoknak tudható be.
jan. 7
9:07
Több befektetővel alakul meg a CIG Biztosító (Banki Hitel)
BIZTOSÍTÓ. A PSZÁF megadta az alapítási engedélyt a CIG Közép-európai Biztosító Zrt.-nek...... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:07
CIB Reggeli - Részvény 2008.01.07. (eBroker)
jan. 7
9:09
Commerzbank: „Soha se mondd, hogy vége!” (Banki Hitel)
Még túl korai lenne bejelenteni a pénzpiaci válság végét - nyilatkozta a második legnagyobb német hitelintézet, a..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:10
Új Richter és Egis célárak a JP Morgan-től (eBroker)
A JP Morgan bankház korábbi célárait megváltoztatta a két hazai gyógyszeripari cégre; a Richter esetében felfelé, az Egisnél lefelé.
jan. 7
9:11
Érezhető áresés az árupiacokon (Banki Hitel)
Az amerikai gazdasági lassulásra utaló pénteki makro-adatok közlése után zuhantak a..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:12
Elsüllyedtek az európai indexek (eBroker)
Növekvő veszteséggel zártak a nap végére a vezető nyugat-európai tőzsdei részvényindexek: lejtmenetüket elsősorban a kedvezőtlen amerikai makroadatok okozták, és veszteségük együtt nőtt a Wall Street növekvő veszteségeivel. Londonban csak néhány, Frankfurtban is kevés részvény állt ellen az általános befektetői pesszimizmusnak. A londoni FTSE-100 index6348,50 ponton, 2,02 százalékos veszteséggel…
jan. 7
9:13
Tragikusan végződött a hét (Banki Hitel)
A gyenge munkanélküliségi adat megrengette az indexeket..... (Világgazdaság.hu)
jan. 7
9:22
After-Hours: enyhe erősödés (eBroker)
A rendes kereskedési időszakra jellemző nagy esés után enyhe erősödés következett be az after-hours piacon. A határidős indexek szintén veszítettek értékükből.
jan. 7
9:23
Használt buszokat vesz a BKV (Napi)
jan. 7
9:24
Mi várható ma Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok hétfőn gyengüléssel kezdenek a pénteki csökkentést követően, továbbra is a pénteki, csalódást kiváltó decemberi amerikai foglalkoztatási adatra.
jan. 7
9:28
Anyagi k.o. a Dakar-csapatoknál? (Napi)
jan. 7
9:32
A Raymond James feljavította a WTI idei átlagárával kapcsolatos becslését (eBroker)
A Raymond James brókercég feljavította a nyugati féltekén irányadó WTI könnyűolajfajta hordónkénti átlagárára vonatkozó előrejelzését.
jan. 7
9:39
Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2007. szeptember-november (KSH)
A 2007. szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer, a munkanélkülieké 316 ezer fő volt, ami 7,5%-os munkanélküliségi rátát jelentett.
jan. 7
9:44
Gyengén nyitott a forint (HVG)
Gyengén nyitott a forint Budapesten a bankközi piacon. Az eurót hétfőn reggel kilenc órakor 254,60/70 forinton jegyezték, kissé erősebb árfolyamon a péntek délutáni 254,10/20 forintnál.
jan. 7
9:50
Gyengén nyitott a forint (FigyelőNet)
Az eurót hétfőn reggel kilenc órakor 254,60/70 forinton jegyezték a bankközi piacon, kissé erősebb árfolyamon a péntek délutáni 254,10/20 forintnál.
jan. 7
9:54
Munkanélküliség, szeptember-november: 7,5 százalék (eBroker)
Tavaly a szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer , a munkanélkülieké 316 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
jan. 7
9:59
Lengyelország nem siet az euró bevezetésével (eBroker)
Lengyelország bevezeti majd az eurót, de azt nem sieti el - közölte a lengyel pénzügyminiszter, aki hozzátette: biztosnak kell lenni abban, hogy a gazdaság kellő módon felkészült az euróövezeti csatlakozásra.
jan. 7
10:11
Félmillióba sem kerül majd a VW Bogár utódja (Infostart)
A világ legolcsóbb autóját dobja piacra a héten az indiai Tata. A "nép autójából" a reményeik szerint évi egymillió darabot adnak majd el.
jan. 7
10:27
Nagy üzlet a felsőoktatás (ma.hu)
Határon túli felsőoktatási intézmények vetették meg a lábukat a hazai piacon - s a számuk várhatóan nőni fog; az új felvételi rendszer a nagy iskoláknak kedvez.
jan. 7
10:43
Az EU harca az átverések ellen (ma.hu)
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetére nyújtja be a kormány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a félrevezető reklám tilalmáról szóló új szabályozás tervezetét.
jan. 7
10:45
Olcsó, de kockázatos (ma.hu)
Berobbant a lakáshitelek piacára a jenhitel, s már az első néhány hét tapasztalata bizonyítja: minden várakozást felülmúl a népszerűsége.
jan. 7
10:49
Mélyponton az új járműeladás Japánban (eBroker)
Tavaly Japánban 35 éves mélypontra esett az új járművek eladása a benzin árának az emelkedése miatt és annak a hatására, hogy csökken a lakosság száma.
jan. 7
10:54
Egyesek már meggazdagodtak a hitelválságon (eBroker)
Miközben jelzálogadósok ezrei nem tudták fizetni törlesztőrészleteiket, négy amerikai fedezeti alap (hedge fond) menedzser már tavaly milliárdokat keresett az amerikai hitelválságon - jelentette a Bloomberg magazin.
jan. 7
11:10
Befektetesi tanácsok január elejére (HVG)
2008-ban azt várjuk, hogy a közeli lejáratok hozamai csökkenhetnek, a hosszabb lejáratok további emelkedést mutatnak majd.
jan. 7
11:11
Tőzsdére megy a Saubermacher (eBroker)
Tőzsdére készül a Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező stájerországi Saubermacher Dienstleistungs AG. A társaság jelenleg teljes egészében a Roth Privatstiftung tulajdonában van.
jan. 7
11:11
Bekövetkezett: az internet lenyomta a tévét (Privátbankár)
Az olaszok jobban kedvelik az internetet, mint a televíziót. 54 százalékuk szívesebben tölti idejét a világháló, mint a televíziós készülék képernyője előtt - ideje átgondolni a reklámozást
jan. 7
11:22
Vállalkozók tiltakoznak a fővárosi behajtási díj ellen (eBroker)
A vállalkozók tiltakoznak a fővárosi behajtási díj és a tehergépjárművek mozgásának korlátozása ellen - közölte több érdekképviselet hétfőn közös közleményben az MTI-vel.
jan. 7
11:24
Jobb férfinak lenni? (Népszava)
Hivatalos statisztikai adatok szerint Ausztriában csupán a vezetői állások egyötödét (23 százalékát) töltik be nők az alkalmazotti ágazatban, jóllehet ők teszik ki a foglalkoztatottak több mint a felét. Egy hétfőn ismertetett felmérés ráadásul még lesújtóbb képet fest a gyengébb nem érvényesülési lehetőségeiről az alpesi országban.
jan. 7
11:32
Nem rohannak a lengyelek, ha euróról van szó (Privátbankár)
Lengyelország bevezeti majd az eurót, de azt nem sieti el - közölte a lengyel pénzügyminiszter, aki hozzátette: biztosnak kell lenni abban, hogy a gazdaság kellő módon felkészült az euróövezeti csat...
jan. 7
11:38
16 hónap az átlagos munkanélküliség (Privátbankár)
Tavaly a szeptember-novemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer, a munkanélkülieké 316 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt - közölte a KSH.
jan. 7
11:38
Az idén 50 százalékos növekedést vár a GKM (eBroker)
A várakozások szerint 2008-ban a fogyasztói elektronikus kiskereskedelem forgalma megőrzi eddigi, évi csaknem 50 százalékos növekedési ütemét - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
jan. 7
11:43
Viharfelhők az autóipar egén: nem megy az új (Privátbankár)
Tavaly Japánban 35 éves mélypontra esett az új járművek eladása a benzin árának az emelkedése miatt és annak a hatására, hogy csökken a lakosság száma. A japán járműértékesítők szövetségének az adat...
jan. 7
11:54
Tönkreteszi a fuvarozókat a behajtási tilalom? (Privátbankár)
A vállalkozók tiltakoznak a fővárosi behajtási díj és a tehergépjárművek mozgásának korlátozása ellen - közölte több érdekképviselet közös közleményben.
jan. 7
11:54
Csehország: az idén kezdetét veszi a privatizáció utolsó nagyobb hulláma (eBroker)
Még több mint 1000 milliárd koronás bevételre - nagyjából az éves cseh költségvetésnek megfelelő összeg - tehet szert a prágai államkassza, ha a kormány eladja a kezében lévő maradék nagy állami vállalatokat - vélik cseh gazdaságelemzők.
jan. 7
11:59
Stagnáló munkanélküliség, szárnyaló árak az eurózónában (Privátbankár)
Az eurózónában novemberben hat hónapja legnagyobb mértékben nőtt a termelői árindex, miközben nem változott a munkanélküliségi ráta októberhez képest. Az EU statisztikai hivatal, az Eurostat hétfő...

Keresés