2008. február 3. vasárnap

febr. 3
10:18
Újabb kamatcsökkentés jöhet Amerikában (FigyelőNet)
A Wall Streeten egyhangú az a várakozás, hogy az amerikai jegybank a következő, márciusi ülésén tovább csökkenti az irányadó kamatot, miután a héten 50 bázisponttal gyengítette azt. A vélemények csak abban különböznek, hogy mekkora lesz a márciusi kamatvágás mértéke.
febr. 3
10:23
További kamatcsökkentésre számítanak (Népszava)
A Wall Streeten egyhangú az a várakozás, hogy az amerikai jegybank (Fed) a következő, márciusi ülésén tovább csökkenti az irányadó kamatot, miután a héten 50 bázisponttal gyengítette azt. A vélemények csak abban különböznek, hogy mekkora lesz a márciusi kamatvágás mértéke.
febr. 3
10:44
Az utóbbi évek legnagyobb nyeresége Herenden (Infostart)
Az utóbbi öt év legnagyobb nyereségét érte el a tavalyi gazdasági évben a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
febr. 3
10:50
Áttörés a sztrájkoló forgatókönyvírók és a stúdiók közötti tárgyalásokon (HVG)
Áttörést értek el hollywoodi filmstúdiók és a sztrájkoló forgatókönyvírók közötti tárgyalásokon, így várhatóan legkorábban a már a jövő héten létrejöhet a megállapodás - közölte egy nevének elhallgatását kérő, a tárgyalásokhoz közel álló forrás szombaton.
febr. 3
11:27
A Wall Street további amerikai kamatcsökkentést vár márciusban (HVG)
A Wall Streeten egyhangú az a várakozás, hogy az amerikai jegybank (Fed) a következő, márciusi ülésén tovább csökkenti az irányadó kamatot, miután a héten 50 bázisponttal gyengítette azt. A vélemények csak abban különböznek, hogy mekkora lesz a márciusi kamatvágás mértéke.
febr. 3
11:37
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (HVG)
Megkezdődött az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-START Zrt. között vasárnap délelőtt a szakszervezet követeléséről.
febr. 3
11:54
Egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak lehet majd utalni a diákhitelt (HVG)
Februárban kísérleti jelleggel néhány felsőoktatási intézményben a költségtérítéses hallgatók már élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy egyenesen az egyetemeknek, főiskoláknak utalják a diákhitelt - olvasható a Diákhitel Központ honlapján.
febr. 3
12:16
Bankakvizíció: 5,5 milliárd dollár készpénzben (HVG)
A legnagyobb kínai hitelnyújtó, az ICBC megkapta a kínai illetékes hatóságtól az engedélyt arra, hogy 20 százalékos részesdést vásárolhasson a dél-afrikai Standard Bankban, amely vagyona alapján a legnagyobb afrikai pénzintézet. A vétel összege elemzők becslése szerint 5,5 milliárd dollár, amit a kínai bank készpénzben fizet ki.
febr. 3
12:59
Több százmilliós nyereséggel zárta az évet Herend (MaHu)
A 2007-es gazdasági év több százmillió forintos adózás előtti eredménye az utóbbi öt év legjobb nyereségének számít a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-nél, ahol néhány évvel ezelőtt az akkori vezetés még komoly értékesítési és pénzügyi gondokkal küzdött - tájékoztatta Simon Attila, a cég vezérigazgatója az MTI-t.
febr. 3
13:01
Ismét összesítik az alkalmi munkavállalói könyvek használatát (MaHu)
Már elkezdték a munkaügyi kirendeltségeken a múlt évben használt alkalmi munkavállalói könyvek adatainak összesítését, az országos beszámoló tavaszra készül el - tájékoztatták az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál az MTI-t.
febr. 3
13:03
Hétfőn hajnali 3 órától folytatódik a vasutassztrájk (HVG)
Hétfőn hajnali három órától folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke vasárnap, miután eredménytelenül zárult az egyeztetés a szakszervezet követeléséről vasárnap délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), a MÁV-START Zrt., valamint a MÁV Zrt. között.
febr. 3
13:10
Megkezdődött a termelés a Chemark-Chesapeake peremartoni gyárában (MaHu)
Megkezdte a termelést a magyar Chemark Kft. és a New York-i tőzsdén jegyzett Chesapeake Corporation új, 5,3 millió euró beruházásban felépült peremartoni üzeme, ahol növényvédőszerek műanyag csomagolóanyagait gyártják - tájékoztatta Varga Imre, a Chemark Kft. műszaki igazgatója az MTI-t.
febr. 3
13:36
Szakértők a jövő hétre a BoE kamatcsökkentését várják (HVG)
Elemzők várakozása szerint a jövő héten kamatot csökkent a brit központi bank.
febr. 3
13:53
Hétfőn megnyitja az évet az MSZP (Napi)
febr. 3
14:04
Kamatcsökkentés várható Londonban is (FigyelőNet)
Elemzők várakozása szerint a jövő héten kamatot csökkent a brit központi bank.
febr. 3
14:04
Újabb sztrájk jön? - ezúttal az egészségügyben (Napi)
febr. 3
14:09
Nincs megegyezés - hétfőn folytatódik a vasutassztrájk? (Napi)
febr. 3
15:40
Az orosz központi bank lépett a pénzromlás megakadályozására (HVG)
Hétfőtől új, emelt jegybanki kamatok vannak hatályban Oroszországban: az alapkamat, az egynapos repo 25 bázisponttal 6,25 százalékra emelkedett, de más rövid távú kölcsön- és betéti kamatok is hasonló arányban emelkedtek a lombardkamattal együtt. A bank elsősorban az infláció megfékezése, illetve a pénzkiáramlás mérséklése érdekében hozta lépését még a hét végén.
febr. 3
16:07
Külföldi tőkebefektetési-rekord (HVG)
Rekordot döntöttek tavaly a külföldi tőkebefektetések - derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Szervezetének (UNCTAD) minap közzétett előzetes adataiból. Világszerte 18 százalékkal, 1500 milliárd dollárra emelkedett a vállalatfelvásárlásokat és zöldmezős beruházásokat egyaránt tartalmazó, határokon átívelő invesztíciók értéke.
febr. 3
16:07
A svájci jegybank a hitelválság hatásaitól fél (HVG)
Egyre nagyobb annak a kockázata, hogy a svájci gazdaság a vártnál lassabban növekszik majd - jelentette ki a hét végén a NZZ am Sonntag című svájci lapnak az ország jegybankjának elnökhelyettese, Philipp Hildebrand.
febr. 3
16:20
Mennyire látnak minket szívesen Európában? (Privátbankár)
Franciaország az év elejétől tovább könnyítette az új tagországok állampolgárainak munkavállalását
febr. 3
16:39
Veszélybe került uniós támogatás (HVG)
Ötévnyi előkészület után elölről kezdheti uniós hulladékgazdálkodási pályázatát 168 település, Várpalota ugyanis nem fogadja be annak tervezett fő elemét, a szemétégetőt.
febr. 3
18:05
A Citigroup 161 ezer britnek érvénytelenítette a hitelkártyáját (HVG)
Országos felháborodást váltott ki Nagy-Britanniában a világ legnagyobb bankja, a Citigroup, amely példátlan lépéssel 161 ezer brit lakossági ügyfelének hitelkártyáját érvénytelenítette, "elfogadhatatlanul magas adóskockázatra" hivatkozva.
febr. 3
18:16
A Volánbusz és a BKV a sztrájk idején elfogadja a vasúti bérleteket (HVG)
A MÁV-START megállapodott írásban a budapesti székhelyű Volánbusz társasággal, illetve szóban a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV), hogy hétfőtől, a vasutassztrájk idején a budapesti régióban járataikon elfogadják az érvényes dolgozói és tanuló vasúti bérletet - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója vasárnap a fővárosban.
febr. 3
18:26
82 ezer Volvót hívnak vissza (Népszava)
A svéd Volvo autógyár bejelentette, hogy 2004 és 2006 között készült S40 és V50 jelzésű modelljeit, mintegy 82 ezer autót ellenőrzésre visszahív. A közlés szerint a benzinbefecskendező berendezés elektromos ellenőrző rendszerét vizsgálják át és javítják, mert ezekkel kapcsolatban merültek fel műszaki problémák.
febr. 3
19:05
Hétfőn folytatódik a vasutassztrájk (Napi)

Keresés