2008. február 3. vasárnap

febr. 3
7:45
Romney győzött a republikánusok Maine állambeli jelölőgyűlésén (Népszava)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött a Maine szövetségi államban tartott elnökválasztási jelölőgyűléseken - jelentette be a republikánus párt.
febr. 3
8:01
Viking temetőt találtak Nagy-Britanniában (Infostart)
Viking temetőre bukkantak Yorkshire grófság déli részén, egy építkezést megelőző régészeti feltárás során.
febr. 3
9:02
Fej-fej mellett a szuperkedd előtt (Népszava)
Fej-fej mellett halad három államban is Barack Obama és Hillary Clinton, a demokrata párt elnökjelöltségéért küzdő két politikus a legújabb közvélemény-kutatások szerint.
febr. 3
9:07
Egyiptom véget vetett a palesztin bevásárlásnak (Népszava)
Az egyiptomi hadsereg vasárnap reggel lezárta az Egyiptom és a Gázai övezet közötti utolsó átkelőt is - közölték szemtanúk és a Hamász palesztin iszlamista szervezet biztonsági illetékesei.
febr. 3
9:37
Kutyaszorítóban az iraki kurdok (Kitekintő)
Az egyre nyilvánvalóbb kurd függetlenedési törekvések borzolják fel a kedélyeket mostanság az amúgy is viharos iraki politikai életben.
febr. 3
10:29
A papság hatalma a spanyol választások tétje? (MaHu)
Spanyolország szocialista miniszterelnöke szerint a katolikus egyházon belüli szélsőséges erők túlságosan nagy hatalomra fognak szert tenni, ha a konzervatív Néppárt (PP) nyeri meg a márciusi parlamenti választásokat.
febr. 3
10:34
Elsietett volt a Madeleine szülei elleni eljárás? (HVG)
A portugál rendőrség kapkodott, amikor meggyanúsította a 2007 májusában Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szüleit - közölte Alipio Ribeiro, a portugál bűnügyi rendőrség országos igazgatója a Publico című napilapnak adott interjúban.
febr. 3
10:39
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója (Infostart)
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója.
febr. 3
10:40
Tripoli szerint a csádi lázadók vezetője beleegyezett a fegyverszünetbe (MaHu)
A csádi lázadók szombaton behatoltak a fővárosba, N'Djamenába, ahol Idriss Deby Itno elnök az elnöki palotában elsáncolta magát; Líbia este bejelentette, hogy a lázadók legfőbb vezetője, Mahamat Nouri beleegyezett a tűzszünetbe.
febr. 3
10:44
Csütörtökön elindulhat az Atlantis (Infostart)
Elindulhat csütörtökön a Nemzetközi Űrállomásra az Atlantis, miután minden műszaki problémát megoldottak a szakemberek - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal.
febr. 3
10:46
Tömeges denevérhalál az USA-ban (Kitekintő)
Ezrével hullanak a denevérek a New York és Vermont államok barlangjaiban és bányáiban, miközben téli álmukat alusszák, de nem tudni, miért.
febr. 3
10:56
Fegyverszünet ért Csádban, rövid volt a nyugalom (MaHu)
A csádi lázadók szombaton behatoltak a fővárosba, N'Djamenába, ahol Idriss Deby Itno elnök az elnöki palotában elsáncolta magát; Líbia este bejelentette, hogy a lázadók legfőbb vezetője, Mahamat Nouri beleegyezett a tűzszünetbe. Azóta megint áll a bál.
febr. 3
10:56
NASA: minden kész az Atlantis február 7-i indítására (HVG)
Február 7-én útnak indíthatják az Atlantis amerikai űrsiklót, miután az utolsó műszaki problémát is sikerült áthidalni - közölte a hét végén az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
febr. 3
11:02
Meghalt a harcokban a csádi vezérkari főnök (HVG)
Daoud Soumain csádi vezérkari főnök életét vesztette a lázadókkal vívott harcokban - erősítette meg vasárnap Hervé Marin francia védelmi miniszter az Europe 1 rádióban.
febr. 3
11:06
Heten meghaltak a colombói pályaudvaron elkövetett öngyilkos merényletben (Infostart)
Heten meghaltak és sokan megsebesültek vasárnap Colombóban, a Srí Lankai főváros főpályaudvarán elkövetett öngyilkos merényletben - közölte a rendőrség.
febr. 3
11:12
Öngyilkos merénylet a colombói főpályaudvaron: 7 halott (HVG)
Legalább heten meghaltak és százan megsebesültek vasárnap Colombóban, a Srí Lankai főváros főpályaudvarán elkövetett öngyilkos merényletben - közölte a rendőrség.
febr. 3
11:24
A Bíróságon Magyarország az egykori aranyrészvények miatt (Kitekintő)
Bizottsági források pénteken megerősítették, hogy a belső piaci főigazgatóság az Európai Bírósághoz fordult a magyar privatizációs törvénnyel kapcsolatban.
febr. 3
11:43
Lefülelték a fülelőket (Népszava)
Lehallgatta a Scotland Yard a kormányzó brit Munkáspárt egyik muszlim képviselőjét - írta a The Sunday Times. Az ügyben azonnali vizsgálat indult.
febr. 3
12:22
Forradalom Csádban (Kitekintő)
A mintegy 2000 katonából álló egyesült csádi lázadócsoportok elfoglalták az ország fővárosát, N'Djamenát. Az elnöki palota körül folyik a harc
febr. 3
12:31
Romániában emelik a fűtéspótlékot (orientpress)
A hónap elejétől a romániai gázár növekedési arányának megfelelően növekszik a fűtéspótlék is. A román kormány a fűtéstámogatásra fenntartott alapot oly mértékben növeli, hogy a támogatás 8,5 százalékkal emelkedik.
febr. 3
12:52
Csádban meghalt a hadsereg vezérkari főnöke a lázadókkal vívott harcokban (Infostart)
Csádban meghalt a hadsereg vezérkari főnöke a lázadókkal vívott harcokban - erősítette meg a francia védelmi miniszter.
febr. 3
13:16
Orosz reagálás a rakétapajzsról szóló amerikai-lengyel megállapodásra (HVG)
Moszkvában a lehető legfigyelmesebben elemezni fogják Radek Sikorski lengyel külügyminiszter bejelentését arról, hogy sikerült elvi megállapodásra jutni az amerikai rakétapajzs lengyelországi telepítéséről - mondta vasárnap Dmitrij Rogozin, Oroszország állandó képviselője a NATO-nál, hozzátéve, hogy a közlés ellentétben áll Donald Tusk kormányfő korábbi kijelentéseivel.
febr. 3
13:20
Megjött a szerbek kedve (Népszava)
A szerbiai elnökválasztás vasárnapi második fordulójának részvételi adataiból úgy tűnik, mintha valamelyest nőtt volna a szavazási kedv a két héttel korábbihoz képest.
febr. 3
13:24
Blogger a börtönben (orientpress)
Mianmarban nem sokat változott a helyzet az elmúlt hónapokban: a katonai vezetés elnyomja az embereket, az ellenzéki vezető tárgyalni próbál, az ENSZ megbízottja pedig egyengeti a szálakat. De várható eredmény?
febr. 3
13:30
Földrengés Ruandában: 23 halott (Infostart)
Legkevesebb 23 ember meghalt, és mintegy 250-en megsérültek Ruanda nyugati részén egy erős földrengésben, amely az országrész több körzetében érezhető volt - közölte a helyi közrádió.
febr. 3
14:08
A török kormányfő védi a fejkendő-viselési reformot (Infostart)
Törökországban megosztottság szításával vádolta meg a miniszterelnök a fejkendő-viselési reform ellenzőit.
febr. 3
14:18
Elhagyhatta a kórházat Václav Havel (Infostart)
Csehországban elhagyta a kórházat Václav Havel volt államfő, akit két hétig szívműködési zavarokkal és hörghuruttal kezeltek.
febr. 3
14:22
Oroszok leszámolása Pozsonyban? (Kitekintő)
Pénteken délután fél négykor a népszerű pozsonyi bevásárlóközpontban, a Pólus Center egyik éttermében ismeretlen elkövetők lövöldöztek.
febr. 3
14:24
Kalózok foglaltak el egy hajót Szomália partjainál (Infostart)
Kalózok foglaltak el egy hajót Szomália partjainál, a hajón négy orosz matróz is van - erősítette meg az első híreket az illetékes orosz minisztérium.
febr. 3
14:35
Kormánypárti politikust hallgatott le a rendőrség (Infostart)
Lehallgatta a Scotland Yard a kormányzó brit Munkáspárt egyik muszlim képviselőjét - írta a The Sunday Times. Az ügyben azonnali vizsgálat indult.
febr. 3
15:21
Meciar is szereti a népszavazást (Népszava)
Vladimír Meciar arra készül, hogy népszavazást kezdeményez, ha a szlovák parlament az ellenzék obstrukciója miatt a jövő héten mégsem tudná ratifikálni a lisszaboni szerződést. A kormányhoz tartozó Néppárt-HZDS elnöke vasárnap egy televíziós vitaműsorban jelentette be szándékát.
febr. 3
15:25
Václav Havel szombaton elhagyta a kórházat (HVG)
Václav Havel volt cseh köztársasági elnök, akit szívműködési zavarokkal és hörghuruttal két hétig kórházban kezeltek, szombaton délután elhagyta a kórházat.
febr. 3
15:48
"Mindenki csinálja, csak én nyíltan" (Népszava)
A brit alsóház képviselőinek jelentős része alkalmazza saját családtagjait közpénzen, csak ezt sokan igyekeznek különböző ügyeskedésekkel, például a házastársak nevének manipulálásával leplezni - mondta vasárnap megjelent lapnyilatkozatában az a brit ellenzéki képviselő, akit rokonainak csalárd alkalmazásával vádolnak.
febr. 3
15:54
Népszavazás máshol is (Népszava)
Vladimír Meciar arra készül, hogy népszavazást kezdeményez, ha a szlovák parlament az ellenzék obstrukciója miatt a jövő héten mégsem tudná ratifikálni a lisszaboni szerződést. A kormányhoz tartozó Néppárt-HZDS elnöke vasárnap egy televíziós vitaműsorban jelentette be szándékát.
febr. 3
15:59
Külföldi titkosszolgálat Malina Hedvig mögött? (HVG)
A 2006 nyarán Nyitrán megvert magyar egyetemista lány egyik feljelentője a hétvégén azt sugallta, hogy egy külföldi titkosszolgálat áll a lány mögött.
febr. 3
15:59
A szovjet riviéra ékköve: a Krím-félsziget (Kitekintő)
Minden szovjet munkás-paraszt álma volt egyszer a napsütötte Krímben nyaralni. Mi megtettük.
febr. 3
16:20
Külföldi titkosszolgálatot sejt Malina Hedvig mögött a lány egyik feljelentője (Népszava)
A 2006 nyarán Nyitrán megvert magyar egyetemista lány egyik feljelentője a hétvégén azt sugallta, hogy egy külföldi titkosszolgálat áll a lány mögött. Malina Hedviget saját elmondása szerint 2006 nyarán két ismeretlen bőrfejű azért verte meg a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt. Peter Korcek, a feljelentő, aki jelenleg saját közlése szerint cipő-nagykereskedést működtet, korábban - még Vladimir…
febr. 3
16:53
Leszerelő brit katonák garázdálkodtak Cipruson (Népszava)
Leszerelő brit katonák garázdálkodtak Cipruson, ezért közülük kilenc ellen vádat emelnek - jelentette be vasárnap a helyi rendőrség. A bakák akár hét év börtönt is kaphatnak. A szórakozó társaság mintegy húsz tagja péntek éjjel feldúlta és kifosztotta Ajía Napa fürdőhelyen a Bedrock bárt, és megverte az ellenszegülőket. Egy ember koponyatöréssel kórházba került. A ciprusi brit haderők szóvivője…
febr. 3
16:58
Vége az átvilágításnak - morális válság Bukarestben (Kitekintő)
Alkotmányellenesnek minősítette a román Alkotmánybíróság az 1999 óta érvényben levő átvilágítási törvényt és a módosítására kiadott 2006-os sürgősségi kormányrendeletet.
febr. 3
17:52
Csád: alábbhagytak a harcok N'Djamenában (HVG)
Alábbhagytak a harcok vasárnap délutánra a csádi fővárosban, N'Djamenában, az ország keleti részén azonban új frontot nyitottak a lázadók, támadást intéztek a szudáni határ melletti Adré prefektúra ellen.
febr. 3
18:30
Romney győzött a republikánusok Maine állambeli jelölőgyűlésén (MaHu)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött a Maine szövetségi államban tartott elnökválasztási jelölőgyűléseken - jelentette be a republikánus párt.
febr. 3
18:59
Kilenc szerb határsértőt fogtak el Mórahalmon (Népszava)
Kilenc határsértőt fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei vasárnap hajnalban Mórahalmon - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az első három emberre nem sokkal 6 óra előtt lettek figyelmesek, majd a közelben, bokrok mögé elbújva további három embert találtak a járőrök, illetve egy órával később újabb három személyt Mórahalmon igazoltattak - mondta…
febr. 3
19:04
Náci szimbólum olasz páncéloson (168 Óra Online)
Botrány tört ki az afganisztánban állomásozó olasz NATO-kontingens körül miután kiderült: egyik dzsipjén az Afrika Korps jelképe van felfestve. [Dátum: 2008. 02. 03. 18:32]
febr. 3
19:25
Külföldi titkosszolgálatot sejt Malina Hedvig mögött a lány egyik feljelentője (MaHu)
A 2006 nyarán Nyitrán megvert magyar egyetemista lány egyik feljelentője a hétvégén azt sugallta, hogy egy külföldi titkosszolgálat áll a lány mögött. Malina Hedviget saját elmondása szerint 2006 nyarán két ismeretlen bőrfejű azért verte meg a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt.
febr. 3
19:27
Meciar népszavazást akar, Csáky ellenzi (MaHu)
Vladimír Meciar arra készül, hogy népszavazást kezdeményez, ha a szlovák parlament az ellenzék obstrukciója miatt a jövő héten mégsem tudná ratifikálni a lisszaboni szerződést. A kormányhoz tartozó Néppárt-HZDS elnöke vasárnap a szlovák közszolgálati televízió vitaműsorában jelentette be szándékát.
febr. 3
20:25
Alábbhagytak a harcok a csádi fővárosban, a lázadók nem adják fel (MaHu)
Alábbhagytak a harcok vasárnap délutánra a csádi fővárosban, N'Djamenában, az ország keleti részén azonban új frontot nyitottak a lázadók, támadást intézve a szudáni határ melletti Adré prefektúra ellen.
febr. 3
21:11
Kiemelkedően magas a részvétel a szerbiai elnökválasztáson (Népszava)
Meglepően magas a részvétel a szerbiai elnökválasztás vasárnapi második fordulójában: 18 óráig a szavazásra jogosultak 57,8 százaléka adta le a voksát, míg a két héttel korábbi első fordulóban ugyanaddig 53,45 százalék. A két jelölt, Boris Tadic jelenlegi államelnök, és Tomislav Nikolic radikális vezér között igen kiélezett a küzdelem. A választás első fordulójában, amikor a jogosultak több…
febr. 3
21:39
Tadics győzelmét jósolják (Népszava)
Demokrata párti becslések szerint Borisz Tadics jelenlegi államfő 50,4 százalékot, a radikális párti Tomiszlav Nikolics 47,7 szerzett a szerbiai elnökválasztás második fordulójában. A voksok felének összeszámlálásánál kiadott összesítés szerint Tadicsra 2260 ezren (50,4 százalék), Nikolicsra 2160 ezren (48,2 százalék) szavaztak. A radikálisok azt állítják, 0,8 százalékkal ők vezetnek. A CeSID…
febr. 3
22:04
Tadic maradhat a szerb államfő az első előrejelzések szerint (Infostart)
Az első előrejelzések szerint Boris Tadic jelenlegi elnök marad Szerbia államfője a következő öt évre.
febr. 3
22:21
Tadics marad a szerb államfő az első előrejelzések szerint (HVG)
Az első előrejelzések szerint Borisz Tadics jelenlegi elnök marad Szerbia államfője a következő öt évre.

Keresés