2008. február 3. vasárnap

febr. 3
7:45
Romney győzött a republikánusok Maine állambeli jelölőgyűlésén (Kripto Akadémia)
Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött a Maine szövetségi államban tartott elnökválasztási jelölőgyűléseken - jelentette be a republikánus párt.
febr. 3
8:01
Viking temetőt találtak Nagy-Britanniában (Infostart)
Viking temetőre bukkantak Yorkshire grófság déli részén, egy építkezést megelőző régészeti feltárás során.
febr. 3
9:02
Fej-fej mellett a szuperkedd előtt (Kripto Akadémia)
Fej-fej mellett halad három államban is Barack Obama és Hillary Clinton, a demokrata párt elnökjelöltségéért küzdő két politikus a legújabb közvélemény-kutatások szerint.
febr. 3
9:07
Egyiptom véget vetett a palesztin bevásárlásnak (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi hadsereg vasárnap reggel lezárta az Egyiptom és a Gázai övezet közötti utolsó átkelőt is - közölték szemtanúk és a Hamász palesztin iszlamista szervezet biztonsági illetékesei.
febr. 3
10:12
Az al-Kaida vállalta a mauritániai izraeli nagykövetség elleni támadást (Metropol)
Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vállalta a mauritániai izraeli nagykövetség elleni támadást - közölte vasárnap az al-Dzsazíra arab műholdas hírcsatorna.
febr. 3
10:39
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója (Infostart)
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója.
febr. 3
10:44
Csütörtökön elindulhat az Atlantis (Infostart)
Elindulhat csütörtökön a Nemzetközi Űrállomásra az Atlantis, miután minden műszaki problémát megoldottak a szakemberek - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal.
febr. 3
11:06
Heten meghaltak a colombói pályaudvaron elkövetett öngyilkos merényletben (Infostart)
Heten meghaltak és sokan megsebesültek vasárnap Colombóban, a Srí Lankai főváros főpályaudvarán elkövetett öngyilkos merényletben - közölte a rendőrség.
febr. 3
11:43
Lefülelték a fülelőket (Kripto Akadémia)
Lehallgatta a Scotland Yard a kormányzó brit Munkáspárt egyik muszlim képviselőjét - írta a The Sunday Times. Az ügyben azonnali vizsgálat indult.
febr. 3
12:52
Csádban meghalt a hadsereg vezérkari főnöke a lázadókkal vívott harcokban (Infostart)
Csádban meghalt a hadsereg vezérkari főnöke a lázadókkal vívott harcokban - erősítette meg a francia védelmi miniszter.
febr. 3
13:20
Megjött a szerbek kedve (Kripto Akadémia)
A szerbiai elnökválasztás vasárnapi második fordulójának részvételi adataiból úgy tűnik, mintha valamelyest nőtt volna a szavazási kedv a két héttel korábbihoz képest.
febr. 3
13:30
Földrengés Ruandában: 23 halott (Infostart)
Legkevesebb 23 ember meghalt, és mintegy 250-en megsérültek Ruanda nyugati részén egy erős földrengésben, amely az országrész több körzetében érezhető volt - közölte a helyi közrádió.
febr. 3
13:52
Rogozin csalódott az amerikai-lengyel megállapodás miatt (Metropol)
Moszkvában a lehető legfigyelmesebben elemezni fogják Radek Sikorski lengyel külügyminiszter bejelentését arról, hogy sikerült elvi megállapodásra jutni az amerikai rakétapajzs lengyelországi telepítéséről.
febr. 3
14:08
A török kormányfő védi a fejkendő-viselési reformot (Infostart)
Törökországban megosztottság szításával vádolta meg a miniszterelnök a fejkendő-viselési reform ellenzőit.
febr. 3
14:18
Elhagyhatta a kórházat Václav Havel (Infostart)
Csehországban elhagyta a kórházat Václav Havel volt államfő, akit két hétig szívműködési zavarokkal és hörghuruttal kezeltek.
febr. 3
14:24
Kalózok foglaltak el egy hajót Szomália partjainál (Infostart)
Kalózok foglaltak el egy hajót Szomália partjainál, a hajón négy orosz matróz is van - erősítette meg az első híreket az illetékes orosz minisztérium.
febr. 3
14:35
Kormánypárti politikust hallgatott le a rendőrség (Infostart)
Lehallgatta a Scotland Yard a kormányzó brit Munkáspárt egyik muszlim képviselőjét - írta a The Sunday Times. Az ügyben azonnali vizsgálat indult.
febr. 3
15:21
Meciar is szereti a népszavazást (Kripto Akadémia)
Vladimír Meciar arra készül, hogy népszavazást kezdeményez, ha a szlovák parlament az ellenzék obstrukciója miatt a jövő héten mégsem tudná ratifikálni a lisszaboni szerződést. A kormányhoz tartozó Néppárt-HZDS elnöke vasárnap egy televíziós vitaműsorban jelentette be szándékát.
febr. 3
15:29
Václav Havel szombaton elhagyta a kórházat (Metropol)
Václav Havel volt cseh köztársasági elnök, akit szívműködési zavarokkal és hörghuruttal két hétig kórházban kezeltek, szombaton délután elhagyta a kórházat.
febr. 3
15:48
"Mindenki csinálja, csak én nyíltan" (Kripto Akadémia)
A brit alsóház képviselőinek jelentős része alkalmazza saját családtagjait közpénzen, csak ezt sokan igyekeznek különböző ügyeskedésekkel, például a házastársak nevének manipulálásával leplezni - mondta vasárnap megjelent lapnyilatkozatában az a brit ellenzéki képviselő, akit rokonainak csalárd alkalmazásával vádolnak.
febr. 3
15:54
Népszavazás máshol is (Kripto Akadémia)
Vladimír Meciar arra készül, hogy népszavazást kezdeményez, ha a szlovák parlament az ellenzék obstrukciója miatt a jövő héten mégsem tudná ratifikálni a lisszaboni szerződést. A kormányhoz tartozó Néppárt-HZDS elnöke vasárnap egy televíziós vitaműsorban jelentette be szándékát.
febr. 3
16:20
Külföldi titkosszolgálatot sejt Malina Hedvig mögött a lány egyik feljelentője (Kripto Akadémia)
A 2006 nyarán Nyitrán megvert magyar egyetemista lány egyik feljelentője a hétvégén azt sugallta, hogy egy külföldi titkosszolgálat áll a lány mögött. Malina Hedviget saját elmondása szerint 2006 nyarán két ismeretlen bőrfejű azért verte meg a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt. Peter Korcek, a feljelentő, aki jelenleg saját közlése szerint cipő-nagykereskedést működtet, korábban - még Vladimir…
febr. 3
16:53
Leszerelő brit katonák garázdálkodtak Cipruson (Kripto Akadémia)
Leszerelő brit katonák garázdálkodtak Cipruson, ezért közülük kilenc ellen vádat emelnek - jelentette be vasárnap a helyi rendőrség. A bakák akár hét év börtönt is kaphatnak. A szórakozó társaság mintegy húsz tagja péntek éjjel feldúlta és kifosztotta Ajía Napa fürdőhelyen a Bedrock bárt, és megverte az ellenszegülőket. Egy ember koponyatöréssel kórházba került. A ciprusi brit haderők szóvivője…
febr. 3
18:59
Kilenc szerb határsértőt fogtak el Mórahalmon (Kripto Akadémia)
Kilenc határsértőt fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei vasárnap hajnalban Mórahalmon - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az első három emberre nem sokkal 6 óra előtt lettek figyelmesek, majd a közelben, bokrok mögé elbújva további három embert találtak a járőrök, illetve egy órával később újabb három személyt Mórahalmon igazoltattak - mondta…
febr. 3
21:11
Kiemelkedően magas a részvétel a szerbiai elnökválasztáson (Kripto Akadémia)
Meglepően magas a részvétel a szerbiai elnökválasztás vasárnapi második fordulójában: 18 óráig a szavazásra jogosultak 57,8 százaléka adta le a voksát, míg a két héttel korábbi első fordulóban ugyanaddig 53,45 százalék. A két jelölt, Boris Tadic jelenlegi államelnök, és Tomislav Nikolic radikális vezér között igen kiélezett a küzdelem. A választás első fordulójában, amikor a jogosultak több…
febr. 3
21:39
Tadics győzelmét jósolják (Kripto Akadémia)
Demokrata párti becslések szerint Borisz Tadics jelenlegi államfő 50,4 százalékot, a radikális párti Tomiszlav Nikolics 47,7 szerzett a szerbiai elnökválasztás második fordulójában. A voksok felének összeszámlálásánál kiadott összesítés szerint Tadicsra 2260 ezren (50,4 százalék), Nikolicsra 2160 ezren (48,2 százalék) szavaztak. A radikálisok azt állítják, 0,8 százalékkal ők vezetnek. A CeSID…
febr. 3
22:04
Tadic maradhat a szerb államfő az első előrejelzések szerint (Infostart)
Az első előrejelzések szerint Boris Tadic jelenlegi elnök marad Szerbia államfője a következő öt évre.
febr. 3
22:39
Boris Tadic marad a szerb államfő az első előrejelzések szerint (Kripto Akadémia)
Az első előrejelzések szerint Boris Tadic jelenlegi elnök marad Szerbia államfője a következő öt évre. A Központ a Szabad Választásokért és a Demokráciáért nevű, pontos választási megfigyeléseiről ismert szervezet szerint - a szavazatok 70 százalékának feldolgozása után - Tadic 50,3 százalékkal vezet a voksok 48,1 százalékát megszerzett Tomislav Nikolic radikális pártvezér előtt.

Keresés