2008. február 21. csütörtök

febr. 21
0:24
NATO erők a szerb-koszovói határon (Kitekintő)
Speciális ENSZ egységek és NATO katonák őrzik a posztokat, a koszovói erők jelenleg nincsenek a körzetben.
febr. 21
6:28
Nézze meg, hogyan lőtték le az amerikai kémműholdat (Infostart)
Az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen figyelemmel kísérhető a meghibásodott kémműhold lelövése.
febr. 21
6:50
Újabb szerencsétlenség érte a trónfosztott Sasokat (Infostart)
Összeütközött és lezuhant két F-15-ös amerikai vadászgép a Mexikói-öbölnél; a két pilóta még időben katapultált, és sikerült is kimenteni őket a tengerből, ám egyikük később belehalt sérüléseibe.
febr. 21
7:08
Összeütközött egymással, és lezuhant az amerikai légierő két F-15-ös gépe (MaHu)
Összeütközött egymással és lezuhant az amerikai légierő két vadászgépe a Mexikói-öbölben, Florida állam partjainál; az egyik gép pilótája életét vesztette.
febr. 21
7:57
Az amerikai haditengerészet eltalálta a Föld felé zuhanó kémműholdat (MaHu)
Egy amerikai cirkálóról indított rakétával helyi idő szerint szerdán 210 kilométeres magasságban eltalálták a meghibásodott, Föld felé zuhanó kémműholdat - közölte a Pentagon. Peking tájékoztatást követelt Washingtontól a műhold lelövéséről.
febr. 21
8:18
Idén a boltokban a gondolattal működő játékvezérlő (HVG)
Új részletek derültek ki az év egyik legizgalmasabb technikai fejlesztéséről, az Emotiv által fejlesztett Epocról. A különleges headset birtokában a fiatalok gondolataikkal és érzelmeikkel képesek irányítani a játékokat.
febr. 21
8:40
Özönvíz és szükségállapot Ecuadorban (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett a súlyosbodó árvízhelyzet miatt az ecuadori államfő.
febr. 21
8:46
Clinton: Hillary sorsa két hét múlva eldől (HVG)
Bill Clinton szerint két hét múlva, a március 4-i előválasztási fordulókban eldől, hogy felesége, Hillary Clinton megszerezheti-e a demokrata elnökjelöltséget.
febr. 21
8:51
Erős földrengés Indonéziában, tízezrek éjszakáztak a szabadban (HVG)
Több tízezren töltötték a csütörtökre virradó éjszakát a szabadban Indonéziában az előző napi, 7,6-os erősségű földrengés után.
febr. 21
8:57
Iskolaszünet és ingyenvonat a mai belgrádi óriástüntetés miatt (HVG)
Koszovó függetlensége elleni hatalmas, államilag szervezett óriástüntetés lesz csütörtökön Belgrádban több százezres részvétellel.
febr. 21
8:58
Politikai földrengés Pakisztánban (Kitekintő)
A pakisztáni választások eredményei minden bizonnyal Pervez Musharraf jelenlegi államfő hatalmának és politikai karrierjének végét jelentik belátható időn belül.
febr. 21
9:02
Összeütközött és lezuhant az amerikai légierő két vadászgépe (HVG)
Lezuhant az amerikai légierő két vadászgépe a Mexikói-öbölben, Florida állam partjainál, az egyik gép pilótája életét vesztette.
febr. 21
9:08
Egy izraeli honatya szerint, a homoszexuálisok okozzák a földrengést (MaHu)
Egy izraeli parlamenti képviselő szerint a Szentföldet minap megrengető földmozgások a melegek és amiatt történtek, hogy elismeri őket a parlament.
febr. 21
9:23
Nem mernek otthon aludni a földrengés után (Infostart)
Indonéziában több tízezren a szabadban töltötték az éjszakát a szerdai földrengés után, mert tartottak az esetleges szökőártól.
febr. 21
9:35
Eltalálták a Föld felé zuhanó kémműholdat: mi lesz a mérgező anyaggal? (HVG)
Egy amerikai cirkálóról indított rakétával helyi idő szerint szerdán 210 kilométeres magasságban eltalálták a meghibásodott, Föld felé zuhanó kémműholdat - közölte a Pentagon.
febr. 21
9:37
Molotov-koktélokat dobáltak bankokra (Népszava)
Szélsőbaloldali görög csoportok Molotov-koktélokat dobtak nyolc bankra Athén különböző kerületeiben csütörtökre virradó éjszaka - jelentette a görög rádió. A motorkerékpárokkal közlekedő támadók felgyújtottak négy autót, és komoly károkat okoztak egy biztosító társaság épületében is.
febr. 21
9:40
Molotov-koktélokat dobtak nyolc athéni bankra (HVG)
Szélsőbaloldali görög csoportok Molotov-koktélokat dobtak nyolc bankra Athén különböző kerületeiben csütörtökre virradó éjszaka - jelentette a görög rádió.
febr. 21
9:45
Újabb földrengéstől tartanak Indonéziában (orientpress)
Tömegek éjszakáztak a szabad ég alatt Indonéziában, a szerdai földmozgások utórengéseitől tartva.
febr. 21
9:58
"Gyúljanak gyertyák az autonómiáért" (Kitekintő)
Tegnap délután az Erzsébet-parkban összegyűltek szolidaritásukat fejezték ki a Koszovó függetlenségét kikiáltó albánokkal, és kinyilvánították a székelyföldi autonómia iránti igényüket.
febr. 21
10:01
Megérkezett a várt rossz eredmény a SocGentől (Napi)
febr. 21
10:03
Öt dolog, amit a légitársaságok elhallgatnak járattörléskor (HVG)
Önök szerint a légitársaságok mindig igazat mondanak az időjárással kapcsolatban? Ha éppen egy olyan járatra szólna a jegyük, amelyet töröltek, talán elgondolkodnának ezen a kérdésen – különösen azután, hogy a pilóták állítása szerint a gépeken épp a csúcsidőszakokban nincs megfelelő számú személyzet, szemben a légitársaságok magyarázatával, mely szerint a probléma okozója a téli, viharos…
febr. 21
10:09
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (MaHu)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium "főszállásmestere", hadtáp főnöke.
febr. 21
10:12
Drasztikusan emelnék a szeszesitalok árát (Infostart)
Brit orvosok szerint az alkohol okozta ártalmak csökkentése érdekében jelentősen növelni kellene a szeszesitalok árát, hogy a fiatalok nehezebben jussanak hozzá.
febr. 21
10:40
"Hillary Clinton gödörbe került, amely egyre mélyül alatta" (Infostart)
Az amerikai elemzők többsége egyre halványabbnak tartja Hillary Clinton esélyét arra, hogy győztesként kerüljön ki a demokrata előválasztási folyamatból. A korábbi first lady nehéz helyzetét jelzi, hogy a republikánusoknál befutó John McCain már a másik demokrata jelölt, Barack Obama ellen kampányol.
febr. 21
10:48
Tengeri pókok és óriás férgek az Antarktisznál (Kitekintő)
Az Antarktisz jeges vizeinek élővilágát vizsgáló kutatók titokzatos teremtményeket gyűjtöttek a sötét mélységben.
febr. 21
10:51
Kilőtték a Föld felé tartó műholdat (orientpress)
Rakétával semmisítették meg a veszélyes anyagokat is szállító kémműholdat – tájékoztatottak a Pentagon szóvivői.
febr. 21
11:02
Durván esett az Allianz profitja (Napi)
febr. 21
11:02
Rekord erősségű földrengés Norvégiában (Infostart)
A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökre virradóra a norvég Svalbard-szigeteket (Spitzbergákat).
febr. 21
11:33
A szexet már iskoláskorban tanítják (HVG)
A franciák megfeleltek annak a széles körben elfogadott nemzetközi előítéletnek, miszerint lazán állnak a szexhez. Mert hol máshol fordulhatna elő, hogy gyerekeknek szóló oktató kiállítást rendeznek a szexualitásról?
febr. 21
11:44
Atomreaktort állítana fel Észtország (HVG)
Saját atomprogram létrehozását és egy atomreaktor felépítését fontolgatja Észtország.
febr. 21
11:47
Megmozdult Szerbia – százezrekre számítanak Belgrádban (orientpress)
Több százezer tiltakozó érkezése várható Belgrádban, ahol helyi idő szerint öt órakor Koszovó függetlensége ellen szerveznek megmozudlást. A tüntetőket a szerb állam is támogatja: az iskolák bezártak, a vonatokon ma ingyen lehet közlekedni.
febr. 21
11:54
Elegük van a "Diana-cirkuszból" (Infostart)
Brit főnemesek és parlamenti képviselők arra szólították fel a Diana walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék vezetőjét, hogy vonja vissza a hírszerzés tíz munkatársának meghallgatását előirányzó döntését.
febr. 21
11:55
Kilőtték a Föld felé tartó műholdat (Kitekintő)
Rakétával semmisítették meg a veszélyes anyagokat is szállító kémműholdat – tájékoztatottak a Pentagon szóvivői.
febr. 21
12:01
Feljelentették az állítólag kiskorúakat kínzó székelyföldi rendőrfőkapitányt (Népszava)
Feljelentették a legfelsőbb román katonai ügyészségen azt a Hargita megyei rendőrfőkapitányt, akiről több tucatnyi áldozat azt állítja, hogy a kommunizmus ideje alatt kínozta őket.
febr. 21
12:11
Az amerikai haditengerészet eltalálta a Föld felé zuhanó kémműholdat - videó! (MaHu)
Egy amerikai cirkálóról indított rakétával helyi idő szerint szerdán 210 kilométeres magasságban eltalálták a meghibásodott, Föld felé zuhanó kémműholdat - közölte a Pentagon. Peking tájékoztatást követelt Washingtontól a műhold lelövéséről.
febr. 21
12:17
A Sony lenyomta a Samsungot LCD-tévében (Napi)
febr. 21
12:17
Gravitációval működik a környezetbarát lámpa, áram nélkül (HVG)
Az elkövetkező években akár áram nélkül működő lámpákkal is világíthatunk otthonunkban, veti fel az ötletet Clay Moulton építész, akinek Gravia fantázianevű lámpája egyre nagyobb port kavar a tervezőfórumokon.
febr. 21
12:17
Chalga - koncert a Fonóban (orientpress)
Napjainkban a zene, mint minden más művészet, Bábelét keresi: eddigi határait feszegetve újul meg. Nem lehet vele azonos, mivel csupán népzenei mintára íródott, az alapdallamai, motívumai hasonló struktúrát idéznek, hangszerelése azonban attól stílusidegen, a jazz, a rock világát is megjeleníti – meg ezek változó arányú, de mindenképpen esztétikus elegyítését. A Chalga ars poeticája: egyensúlyba…
febr. 21
13:14
Tízmillió dolláros kártérítésért éhségsztrájkol a konzul áldozata (HVG)
Visszautasította az Egyesült Államok külügyminisztériuma által felajánlott százezer dolláros kártérítést, mert tízmillióra tart igényt Alekszandr Kasin 33 éves orosz fiatalember, akit megnyomorított egy amerikai diplomata egy autóbalesetben.
febr. 21
13:41
Megbékélésre intette a pápa a koszovói válságban érintett feleket (MaHu)
A pápa felszólította a koszovói válságban érintett feleket, hogy igyekezzenek olyan megoldást találni, amely a kölcsönös tiszteletet és a megbékélést részesíti előnyben.
febr. 21
13:51
Bankok lehettek az adócsalók cinkosai (Infostart)
Nem akar csillapodni a múlt héten kirobbant németországi adócsalási botrány. Noha a német kancellár és a liechtensteini miniszterelnök Berlinben megállapodott abban, hogy enyhíteni próbálják a kialakult feszültséget, újabb adatok láttak napvilágot német bankok részvételéről az ügyben.
febr. 21
14:14
A nagy lichtensteini offshore-botrány (Kitekintő)
„A lényeg egyszerű, csak meg kell tanulnia, hogy a vagyonát nem a saját nevén, hanem az offshore cége nevén halmozza fel.”
febr. 21
14:19
Szingapúré az első ifjúsági olimpia (HVG)
Szingapúr rendezi meg 2010-ben az első ifjúsági olimpiát, amelynek lebonyolítására Debrecen is jelentkezett.
febr. 21
14:24
Szerbia továbbfizeti Koszovó adósságát (HVG)
Szerbia Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltása után is folytatni fogja a volt dél-szerbiai tartományra eső külföldi adósságok törlesztését.
febr. 21
14:29
Életfogytiglan a cseh fekete angyalnak (orientpress)
Életfogytiglani börtönnel büntették azt a cseh ápolót, aki 2006 májusa és szeptembere között hét kórházi beteget gyilkolt meg.
febr. 21
14:40
Újabb feszültségek Berlin és Moszkva között (Infostart)
Moszkva és Berlin kapcsolatára nemcsak politikai nézeteltérésből fakadó feszültségek vetnek árnyékot, hanem a gazdasági együttműködésből eredő viták is. Az orosz Lukoil a napokban leállította kőolajszállítását, Moszkvában pedig befagyasztották a Lufthansa számláit - állítólagos adófizetési hátralék miatt.
febr. 21
14:46
Slota ismét vadakat mondott (Infostart)
A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerése - jelentette ki Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
febr. 21
14:56
Slota szerint Koszovó miatt a harmadik világháború fenyeget (MaHu)
A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerésének következményei - jelentette ki csütörtökön Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
febr. 21
14:57
Slota harmadik világháborút vizionál (HVG)
A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerésének következményei - jelentette ki csütörtökön Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
febr. 21
15:08
Új fertőző betegségek üthetik fel fejüket (HVG)
Az Egyenlítő vidékén bukkanhatnak fel az új fertőző betegségek, amelyekből egyre több lehet és az egész világon elterjedhetnek, ha nem erősítik meg a járványfigyelő szolgálatokat a szegény trópusi országokban - figyelmeztet egy nemzetközi kutatócsoport hat évtized járványtörténeti tapasztalatai alapján.

Keresés