2008. február 21. csütörtök

febr. 21
0:24
NATO erők a szerb-koszovói határon (Kitekintő)
Speciális ENSZ egységek és NATO katonák őrzik a posztokat, a koszovói erők jelenleg nincsenek a körzetben.
febr. 21
6:28
Nézze meg, hogyan lőtték le az amerikai kémműholdat (Infostart)
Az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen figyelemmel kísérhető a meghibásodott kémműhold lelövése.
febr. 21
6:50
Újabb szerencsétlenség érte a trónfosztott Sasokat (Infostart)
Összeütközött és lezuhant két F-15-ös amerikai vadászgép a Mexikói-öbölnél; a két pilóta még időben katapultált, és sikerült is kimenteni őket a tengerből, ám egyikük később belehalt sérüléseibe.
febr. 21
8:40
Özönvíz és szükségállapot Ecuadorban (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett a súlyosbodó árvízhelyzet miatt az ecuadori államfő.
febr. 21
8:58
Politikai földrengés Pakisztánban (Kitekintő)
A pakisztáni választások eredményei minden bizonnyal Pervez Musharraf jelenlegi államfő hatalmának és politikai karrierjének végét jelentik belátható időn belül.
febr. 21
9:23
Nem mernek otthon aludni a földrengés után (Infostart)
Indonéziában több tízezren a szabadban töltötték az éjszakát a szerdai földrengés után, mert tartottak az esetleges szökőártól.
febr. 21
9:37
Molotov-koktélokat dobáltak bankokra (Kripto Akadémia)
Szélsőbaloldali görög csoportok Molotov-koktélokat dobtak nyolc bankra Athén különböző kerületeiben csütörtökre virradó éjszaka - jelentette a görög rádió. A motorkerékpárokkal közlekedő támadók felgyújtottak négy autót, és komoly károkat okoztak egy biztosító társaság épületében is.
febr. 21
9:58
"Gyúljanak gyertyák az autonómiáért" (Kitekintő)
Tegnap délután az Erzsébet-parkban összegyűltek szolidaritásukat fejezték ki a Koszovó függetlenségét kikiáltó albánokkal, és kinyilvánították a székelyföldi autonómia iránti igényüket.
febr. 21
10:12
Drasztikusan emelnék a szeszesitalok árát (Infostart)
Brit orvosok szerint az alkohol okozta ártalmak csökkentése érdekében jelentősen növelni kellene a szeszesitalok árát, hogy a fiatalok nehezebben jussanak hozzá.
febr. 21
10:40
"Hillary Clinton gödörbe került, amely egyre mélyül alatta" (Infostart)
Az amerikai elemzők többsége egyre halványabbnak tartja Hillary Clinton esélyét arra, hogy győztesként kerüljön ki a demokrata előválasztási folyamatból. A korábbi first lady nehéz helyzetét jelzi, hogy a republikánusoknál befutó John McCain már a másik demokrata jelölt, Barack Obama ellen kampányol.
febr. 21
10:48
Tengeri pókok és óriás férgek az Antarktisznál (Kitekintő)
Az Antarktisz jeges vizeinek élővilágát vizsgáló kutatók titokzatos teremtményeket gyűjtöttek a sötét mélységben.
febr. 21
11:02
Rekord erősségű földrengés Norvégiában (Infostart)
A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökre virradóra a norvég Svalbard-szigeteket (Spitzbergákat).
febr. 21
11:54
Elegük van a "Diana-cirkuszból" (Infostart)
Brit főnemesek és parlamenti képviselők arra szólították fel a Diana walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék vezetőjét, hogy vonja vissza a hírszerzés tíz munkatársának meghallgatását előirányzó döntését.
febr. 21
11:55
Kilőtték a Föld felé tartó műholdat (Kitekintő)
Rakétával semmisítették meg a veszélyes anyagokat is szállító kémműholdat – tájékoztatottak a Pentagon szóvivői.
febr. 21
12:01
Feljelentették az állítólag kiskorúakat kínzó székelyföldi rendőrfőkapitányt (Kripto Akadémia)
Feljelentették a legfelsőbb román katonai ügyészségen azt a Hargita megyei rendőrfőkapitányt, akiről több tucatnyi áldozat azt állítja, hogy a kommunizmus ideje alatt kínozta őket.
febr. 21
13:51
Bankok lehettek az adócsalók cinkosai (Infostart)
Nem akar csillapodni a múlt héten kirobbant németországi adócsalási botrány. Noha a német kancellár és a liechtensteini miniszterelnök Berlinben megállapodott abban, hogy enyhíteni próbálják a kialakult feszültséget, újabb adatok láttak napvilágot német bankok részvételéről az ügyben.
febr. 21
14:14
A nagy lichtensteini offshore-botrány (Kitekintő)
„A lényeg egyszerű, csak meg kell tanulnia, hogy a vagyonát nem a saját nevén, hanem az offshore cége nevén halmozza fel.”
febr. 21
14:40
Újabb feszültségek Berlin és Moszkva között (Infostart)
Moszkva és Berlin kapcsolatára nemcsak politikai nézeteltérésből fakadó feszültségek vetnek árnyékot, hanem a gazdasági együttműködésből eredő viták is. Az orosz Lukoil a napokban leállította kőolajszállítását, Moszkvában pedig befagyasztották a Lufthansa számláit - állítólagos adófizetési hátralék miatt.
febr. 21
14:46
Slota ismét vadakat mondott (Infostart)
A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerése - jelentette ki Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
febr. 21
15:47
Slota harmadik világháborúval riogat (Kitekintő)
Koszovó függetlenségének elismerése a harmadik világháború kitöréséhez vezethet – jelentette ki Ján Slota, a kormánypárti SNS elnöke csütörtökön.
febr. 21
16:01
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (Infostart)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, de tette oka egyelőre nem ismert.
febr. 21
16:10
Pentagon: "nagy valószínűséggel" eltalálták a műhold üzemanyagtartályát (Kripto Akadémia)
Az amerikai védelmi minisztérium szerint "nagy a valószínűsége" annak, hogy eltalálták a meghibásodott, Föld felé zuhanó kémműholdnak az üzemanyagtartályát, amelynek megsemmisítésére helyi idő szerint szerdán rakétát indítottak egy cirkálóról.
febr. 21
16:14
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (Metropol)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, de tette oka egyelőre nem ismert.
febr. 21
16:27
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (Kripto Akadémia)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, de tette oka egyelőre nem ismert. A védelmi tárca sajtószolgálata csütörtökön megerősítette, hogy Viktor Vlaszov vezérezredes önkezével vetett véget életének, de részleteket nem közölt.
febr. 21
16:29
Szerb veterán katonák intéztek szervezett támadást a koszovói határ egyik átkelőhelye ellen (Kripto Akadémia)
Szerb veterán katonák intéztek szervezett támadást csütörtökön a koszovói határ egy újabb átkelőhelye ellen, tiltakozásul Koszovó függetlenségének kikiáltása ellen. A Szerbia felől buszkaravánnal érkezett mintegy háromszáz veterán kőzáport zúdított a határ koszovói oldalán lévő merdarei átkelőhelyre, s teherautóabroncsokat gyújtott fel. A koszovói rendőrség rohamcsapattal erősítette meg a…
febr. 21
17:26
Egy észtországi orosz mozgalom is követné Koszovó példáját (Kripto Akadémia)
Koszovó példájára hivatkozva Észtország oroszok lakta részének kiválását szorgalmazta egy orosz kisebbségi mozgalom. Az Éjjeli Őrjárat arra válaszul fogalmazta meg követelését, hogy a tallinni kormány elismerte független államként Koszovót - írta csütörtöki számában a Postimees című észt lap.
febr. 21
18:54
McCain cáfolja, hogy szerelmi viszonya lett volna egy lobbistával (Kripto Akadémia)
John McCain szenátor, a republikánus elnökjelöltség várományosa csütörtökön cáfolta, hogy szerelmi viszonya lett volna egy lobbista nővel. Botrány vagy lejáratás? - ezzel a szalagcímmel tálalta a CNN hírtelevízió az ügyet arról, hogy a liberális The New York Times bombát robbantott: McCain évekkel ezelőtt állítólag "nem helyénvaló" viszony folytatott egy fiatal lobbistával.
febr. 21
19:15
Koalíciós megegyezés Pakisztánban (Infostart)
Koalíciós kormányt alakít Pakisztán két legnagyobb ellenzéki pártja, amely fölényes győzelmet aratott a hét eleji törvényhozási választásokon Pervez Musharraf elnök szövetségesei felett.
febr. 21
19:38
Szili Katalin és Gordan Jandrokovic megbeszélése (Kripto Akadémia)
Koszovó függetlenségének kérdése és a nemrég lezajlott horvát parlamenti választások kerültek szóba többek közt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Gordan Jandrokovic, horvát külügy- és európai integrációs miniszter csütörtöki budapesti megbeszélésén.
febr. 21
19:40
Sarkozy fia apja nyomdokain (Kripto Akadémia)
A francia elnök középső fia, a 21 éves Jean Sarkozy bejelentette, hogy a márciusi önkormányzati választásokon az elnöki többség színeiben jelölteti magát Hauts-de-Seine megye tanácsának tagjává. Pont úgy, ahogy azt édesapja tette 20 éves korában.
febr. 21
20:16
Új szupervasutat adtak át (Infostart)
A korábbi hat helyett alig két és fél óra alatt meg lehet tenni vonaton a Madrid és Barcelona közötti 630 kilométeres távolságot az új szupervasút-vonalon, amelyet szerdán adtak át.
febr. 21
20:32
Óriástüntetés Belgrádban: nagykövetségeket támadtak meg (Infostart)
Erőszakba torkollt az a hatalmas tiltakozó gyűlés, amelyet Belgrádban tartottak Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt. Tüntetők megtámadták az amerikai nagykövetsége, ahonnan egyes jelentések szerint sűrű füst gomolyog kifelé.
febr. 21
21:40
Kenyai nők fehérben (Kripto Akadémia)
Békevágyukat kifejezve fehérbe öltözött kenyai nők veszik körül péntektől a válságtárgyalások színhelyét mindaddig, amíg nem sikerült megoldást találni a kelet-afrikai ország történetének függetlenség utáni legsúlyosabb válságára.
febr. 21
22:00
Példátlan összefogás a gorillák megmentésére (Infostart)
Talán van esély a kihalófélben lévő hegyi gorillák számára, az a három ország ugyanis, amelynek határterületén a legtöbb ilyen emberszabású él, 10 évre szóló megállapodást kötött az állatok védelméről.

Keresés