2008. február 21. csütörtök

febr. 21
0:24
NATO erők a szerb-koszovói határon (Kitekintő)
Speciális ENSZ egységek és NATO katonák őrzik a posztokat, a koszovói erők jelenleg nincsenek a körzetben.
febr. 21
6:28
Nézze meg, hogyan lőtték le az amerikai kémműholdat (Infostart)
Az amerikai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen figyelemmel kísérhető a meghibásodott kémműhold lelövése.
febr. 21
6:50
Újabb szerencsétlenség érte a trónfosztott Sasokat (Infostart)
Összeütközött és lezuhant két F-15-ös amerikai vadászgép a Mexikói-öbölnél; a két pilóta még időben katapultált, és sikerült is kimenteni őket a tengerből, ám egyikük később belehalt sérüléseibe.
febr. 21
8:40
Özönvíz és szükségállapot Ecuadorban (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett a súlyosbodó árvízhelyzet miatt az ecuadori államfő.
febr. 21
8:58
Politikai földrengés Pakisztánban (Kitekintő)
A pakisztáni választások eredményei minden bizonnyal Pervez Musharraf jelenlegi államfő hatalmának és politikai karrierjének végét jelentik belátható időn belül.
febr. 21
9:23
Nem mernek otthon aludni a földrengés után (Infostart)
Indonéziában több tízezren a szabadban töltötték az éjszakát a szerdai földrengés után, mert tartottak az esetleges szökőártól.
febr. 21
9:58
"Gyúljanak gyertyák az autonómiáért" (Kitekintő)
Tegnap délután az Erzsébet-parkban összegyűltek szolidaritásukat fejezték ki a Koszovó függetlenségét kikiáltó albánokkal, és kinyilvánították a székelyföldi autonómia iránti igényüket.
febr. 21
10:01
Megérkezett a várt rossz eredmény a SocGentől (Napi)
febr. 21
10:12
Drasztikusan emelnék a szeszesitalok árát (Infostart)
Brit orvosok szerint az alkohol okozta ártalmak csökkentése érdekében jelentősen növelni kellene a szeszesitalok árát, hogy a fiatalok nehezebben jussanak hozzá.
febr. 21
10:40
"Hillary Clinton gödörbe került, amely egyre mélyül alatta" (Infostart)
Az amerikai elemzők többsége egyre halványabbnak tartja Hillary Clinton esélyét arra, hogy győztesként kerüljön ki a demokrata előválasztási folyamatból. A korábbi first lady nehéz helyzetét jelzi, hogy a republikánusoknál befutó John McCain már a másik demokrata jelölt, Barack Obama ellen kampányol.
febr. 21
10:48
Tengeri pókok és óriás férgek az Antarktisznál (Kitekintő)
Az Antarktisz jeges vizeinek élővilágát vizsgáló kutatók titokzatos teremtményeket gyűjtöttek a sötét mélységben.
febr. 21
11:02
Durván esett az Allianz profitja (Napi)
febr. 21
11:02
Rekord erősségű földrengés Norvégiában (Infostart)
A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökre virradóra a norvég Svalbard-szigeteket (Spitzbergákat).
febr. 21
11:54
Elegük van a "Diana-cirkuszból" (Infostart)
Brit főnemesek és parlamenti képviselők arra szólították fel a Diana walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék vezetőjét, hogy vonja vissza a hírszerzés tíz munkatársának meghallgatását előirányzó döntését.
febr. 21
11:55
Kilőtték a Föld felé tartó műholdat (Kitekintő)
Rakétával semmisítették meg a veszélyes anyagokat is szállító kémműholdat – tájékoztatottak a Pentagon szóvivői.
febr. 21
12:17
A Sony lenyomta a Samsungot LCD-tévében (Napi)
febr. 21
13:51
Bankok lehettek az adócsalók cinkosai (Infostart)
Nem akar csillapodni a múlt héten kirobbant németországi adócsalási botrány. Noha a német kancellár és a liechtensteini miniszterelnök Berlinben megállapodott abban, hogy enyhíteni próbálják a kialakult feszültséget, újabb adatok láttak napvilágot német bankok részvételéről az ügyben.
febr. 21
14:14
A nagy lichtensteini offshore-botrány (Kitekintő)
„A lényeg egyszerű, csak meg kell tanulnia, hogy a vagyonát nem a saját nevén, hanem az offshore cége nevén halmozza fel.”
febr. 21
14:40
Újabb feszültségek Berlin és Moszkva között (Infostart)
Moszkva és Berlin kapcsolatára nemcsak politikai nézeteltérésből fakadó feszültségek vetnek árnyékot, hanem a gazdasági együttműködésből eredő viták is. Az orosz Lukoil a napokban leállította kőolajszállítását, Moszkvában pedig befagyasztották a Lufthansa számláit - állítólagos adófizetési hátralék miatt.
febr. 21
14:46
Slota ismét vadakat mondott (Infostart)
A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerése - jelentette ki Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
febr. 21
15:47
Slota harmadik világháborúval riogat (Kitekintő)
Koszovó függetlenségének elismerése a harmadik világháború kitöréséhez vezethet – jelentette ki Ján Slota, a kormánypárti SNS elnöke csütörtökön.
febr. 21
16:01
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (Infostart)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, de tette oka egyelőre nem ismert.
febr. 21
16:14
Öngyilkos lett az orosz védelmi minisztérium egyik vezetője (Metropol)
Öngyilkosságot követett el az orosz védelmi minisztérium egyik vezető tisztségviselője, de tette oka egyelőre nem ismert.
febr. 21
19:15
Koalíciós megegyezés Pakisztánban (Infostart)
Koalíciós kormányt alakít Pakisztán két legnagyobb ellenzéki pártja, amely fölényes győzelmet aratott a hét eleji törvényhozási választásokon Pervez Musharraf elnök szövetségesei felett.
febr. 21
20:16
Új szupervasutat adtak át (Infostart)
A korábbi hat helyett alig két és fél óra alatt meg lehet tenni vonaton a Madrid és Barcelona közötti 630 kilométeres távolságot az új szupervasút-vonalon, amelyet szerdán adtak át.
febr. 21
20:32
Óriástüntetés Belgrádban: nagykövetségeket támadtak meg (Infostart)
Erőszakba torkollt az a hatalmas tiltakozó gyűlés, amelyet Belgrádban tartottak Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt. Tüntetők megtámadták az amerikai nagykövetsége, ahonnan egyes jelentések szerint sűrű füst gomolyog kifelé.
febr. 21
22:00
Példátlan összefogás a gorillák megmentésére (Infostart)
Talán van esély a kihalófélben lévő hegyi gorillák számára, az a három ország ugyanis, amelynek határterületén a legtöbb ilyen emberszabású él, 10 évre szóló megállapodást kötött az állatok védelméről.

Keresés