2008. február 21. csütörtök

febr. 21
5:56
"Gyermekvonatok" kiállítás a Holland-Flamand Kulturális Fesztiválon (Infostart)
Az I. és a II. világháborút követően több mint 60 ezer, hátrányos helyzetű magyar gyermek üdültetését szervezték meg holland és flamand családoknál protestáns szervezetek. Erről az akcióról emlékezik meg a "Gyermekvonatok" című kiállítás, amit szombaton nyitnak meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, a Holland-Flamand Kulturális Fesztivál keretében.
febr. 21
9:56
Kincsek után kutatnak a Dunakanyarban (Spa Trend Online)
A mohácsi csata után elmenekülő Mária királyné kincseit rejtik azok a hajók, amelyeket márciustól régészek keresnek a Duna esztergomi szakaszán. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal búvárrégésze az InfoRádióban elmondta: a rendkívül költséges kutatást egy alapítvány támogatásának köszönhetően kezdhetik meg.
febr. 21
13:41
Nyugalomtól a horrormusicalig - heti mozipremierek (Infostart)
Tim Burton rendező legújabb horrormusicalje, egy hét Oscar-díjra jelölt thiller George Clooney főszereplésével, és Alföldi Róbert első filmrendezése is szerepel a heti mozipremierek között.
febr. 21
16:14
LGT-darab ősbemutatója Tatabányán (Spa Trend Online)
Pénteken Tatabányán lesz a Bevetés, avagy ilyen a boksz című zenés-táncos darab ősbemutatója; az LGT együttes dalaira írt produkció a Jászai Mari Színház és a Honvéd Színház közös munkájaként született.
febr. 21
16:31
Meghirdették az erdélyi magyar televízió álláshelyeit (Spa Trend Online)
Közzétették a várhatóan nyáron induló erdélyi magyar televízió álláspályázatait - közölte csütörtökön az MTI-vel Nagy Zsolt, az intézmény létrehozásával megbízott Janovics Jenő Alapítvány (JJA) elnöke. A televíziót abból a 300 millió forintból hozzák létre, amelyet a magyar kormány erre a célra korábban megítélt. Medgyessy Péter volt magyar miniszterelnök és Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata…
febr. 21
16:52
A képhamisítás világa (Spa Trend Online)
A képhamisítás világa címmel híres festők képeinek hamisítványait, Víz előtti régészet címmel pedig az elmúlt három év régészeti feltárásainak eredményeit láthatja a közönség a miskolci Herman Ottó Múzeum kiállítási épületében, amely a felújítást követően csütörtökön nyitotta meg ismét kapuit.

Keresés