2008. február 11. hétfő

febr. 11
6:52
Kanye West és Amy Winehouse többszörös díjazott a Grammy-gálán (Spa Trend Online)
Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán. A közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban tartott díjkiosztón Amy Winehouse 6 jelöléséből megkapta az év felvételéért, az év dalaért, az év popalbumaért és popelőadójának, valamint az esztendő felfedezettjének járó a "kis gramofont". A legtöbb, 8 jelölést gyűjtő…
febr. 11
6:56
Grammy-díjak: Amy Winehouse a nagy nyertes (Infostart)
Öt kategóriában nyert Amy Winehouse a közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban megrendezett Grammy-díjkiosztón. A kábítószeres problémái miatt az Egyesült Államokból kitiltott brit énekesnő mellett az est másik nagy nyertese a rapper Kanye West lett, aki négy kategóriában diadalmaskodott.
febr. 11
7:39
Újabb színészóriás távozott (Infostart)
Hetvenöt éves korában elhunyt Roy Scheider, a Cápa, a Francia kapcsolat és a Mindhalálig zene című filmek sztárja. A kétszeres Oscar-jelölt amerikai színészt egy arkansasi kórházban érte a halál.
febr. 11
8:59
Meglepetések és csalódások a BAFTA-díjátadón (Infostart)
Tizennégy jelöléséből csak két díjat kapott a Vágy és vezeklés című film a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján. Igaz, a készítőknek némi elégtételt jelenthet, hogy a legjobb film díját elnyerték.
febr. 11
10:22
Tina Turner Moszkvában lép fel (Spa Trend Online)
Moszkvában lép fel hétfőn Tina Turner, a rocknagyi, aki nyolc éve vonult vissza, s több éves szünet után a Grammy-díjátadó ünnepségén énekelt vasárnap. Moszkvai szereplését közvetíti a televízió is. Turner és a Deep Purple együttes fellépése búcsúajándék Dmitrij Medvegyev első miniszterelnök-helyettesnek, akit minden valószínűség szerint március 2-án államfővé választanak, s akkor várhatóan…
febr. 11
10:39
Visszatérhet az élet Hollywoodba (Infostart)
A hét közepén visszatérhetnek munkájukhoz a hollywoodi forgatókönyvírók, ugyanis már csak egy formális lépés kell ahhoz, hogy véget érjen a több mint három hónapja tartó sztrájk.
febr. 11
13:20
Amszterdami ablak (Infostart)
Az Én városom/My City fesztviál az A38 Hajó rendhagyó sorozat, amelynek célja, hogy Európa jelentős városainak kultúráját bemutassa. Idén - nem függetlenül attól, hogy február 15-től egy hónapon át holland fesztivál lesz Budapesten - Amszterdam művészei mutatkozhatnak be a hajón, a Millenárison és a Natwerk utcaművész-csoport jóvoltából Budapest jelentősebb közterein.
febr. 11
13:26
"Idén se lesz rossz éve a magyar filmnek külföldön" (Infostart)
A Magyar Filmszemlén nyertes filmek iránt a Berlinale filmvásárán is nagy az érdeklődés. A hétfői nap egyik főszereplője Berlinben Nagy Zsolt színművész, aki a Shooting Star program egyik meghívottja.
febr. 11
15:15
Még nem maradt le: a hét legjobb zenei programjai (Infostart)
Lajkó Félix, a Balázs Elemér Group, a Zuboly és a Napra Zenekarok fellépése színesíti a heti koncertprogramot Budapesten. Rendhagyó módon most a hét első fele kínál bővebb koncertprogramot a fővárosban.
febr. 11
16:24
Szájról szájra (Spa Trend Online)
Szájról szájra című produkcióját mutatja be a finn Suden Aika együttes közreműködésével három magyar népdalénekes: Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági pénteken a Művészetek Palotájában - tájékoztatták a fellépők az MTI-t.
febr. 11
18:25
Megjelent a teljes Biblia DVD-n (Spa Trend Online)
A világon sehol sem adták még ki a Biblia teljes hanganyagát DVD-n, amit megjelentetett a Szent István Társulat a Biblia évéhez kapcsolódóan; a Biblia könyv formátumban jelenleg hiánycikk - mondta az MTI megkeresésére hétfőn Farkas Olivér, a katolikus könyvkiadó ügyvezető igazgatója.
febr. 11
18:31
Bemutatkoztak a feltörekvő sztárok a Berlinalén (Spa Trend Online)
Bemutatkoztak az európai filmszakma legtehetségesebb fiatal színészei, köztük a magyar Nagy Zsolt a berlini nemzetközi filmfesztiválon - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.
febr. 11
20:09
Jirí Menzel és Szabó István együtt ünnepli 70. születésnapját Budapesten (Spa Trend Online)
A filmművészet két jelentős személyisége, Szabó István és a cseh Jirí Menzel együtt ünnepli 70. születésnapját jövő hétfőn Budapesten, az Örökmozgó Filmmúzeumban - közölte a Magyar Nemzeti Filmarchívum sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
febr. 11
20:20
Verespatak múltja, jelene, jövője (Spa Trend Online)
Verespatak múltja, jelene, jövője képekben címmel Székesfehérváron nyitották meg hétfőn azt a vándorkiállítást, amelyet eddig 44 kelet-magyarországi településen, valamint Budapesten mutattak be.
febr. 11
22:09
Plakátkampánnyal csábítják az osztrák turistákat Budapestre (Spa Trend Online)
Közös plakátkampányt indított a Magyar Turizmus Zrt. és a Szépművészeti Múzeum Bécsben, az osztrák főváros forgalmas helyein és villamosmegállóiban a hónap folyamán 34 világító posztert, 84 kisplakátot és 45 oszlopplakátot helyeztek ki - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Keresés