2008. február 11. hétfő

febr. 11
5:05
Minden háznak szüksége van őrangyalra (x) (Napi)
febr. 11
5:44
Kína közelebb jött tíz nappal (Népszava)
Úttörő vállalkozásba fogott a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., amikor a Far East Land Bridge Ltd. nevű ciprusi bejegyzésű szállítmányozóval összefogott, hogy megszervezze a teljes logisztikai láncot Kína és Nyugat-Európa között. A hosszú távú együttműködés nyertese lehet Magyarország, amely egyelőre csak közvetítőként, később talán elosztó- központként is fontos szerepet játszhat a két…
febr. 11
5:55
Vagyonosodási vizsgálat: megismerheti-e az adózó a róla gyűjtött adatokat? (Adózóna)
Megismerhetem-e egy vagyonosodási vizsgálatban teljes körűen a rám vonatkozó adatokat. Vagyis be lehet-e tekinteni az APEH aktáibe és hogyan? Marosi Andrea, az Adózóna szakértője az iratbetikéntéssel kapcsolatos problémákra figyelmeztet.
febr. 11
5:58
Nyolc tipp, amivel a látogatót vásárlásra bírhatjuk (HVG)
Sok webáruház tulajdonosa számára ismerős a gondolat, hogyan lehetne rávenni minél több látogatót arra, hogy vásároljon. Kevesen tudják, hogy az oldalukra kattintókat mi tartja vissza attól, hogy előkapják a pénztárcájukat. Íme nyolc tipp, ami segíthet! (1 hozzászólás)
febr. 11
6:50
Önrész nélkül kapsz autót? (Népszava)
Megszüntetné az önrész nélküli autóvásárlást Kondorosi Ferenc, az új rend kormánybiztosa - írta hétfői számában a Népszabadság. A politikus szerint az elmúlt években számtalan olyan csalásra derült fény, amelyet a nullaforintos beruházással megvásárolt járművekkel követtek el.
febr. 11
7:03
Ingatlanboom az Üllői út végén (Privátbankár)
Lapinformáció szerint már meg is kapta a szükséges engedélyeket a Ferihegyi repülőtér közelében lévő volt szovjet laktanya helyére elképzelt Airport City Plaza
febr. 11
7:19
Lakástámogatások: csak a lakhely számít (Privátbankár)
A Magyarországon élő uniós polgárok lakástámogatásához február elsejétől már nem a munkaviszony, hanem a tartózkodási engedély a feltétel.
febr. 11
7:35
Egészségbiztosítás: menetrenden kívül, de menetrendszer szerint (Privátbankár)
Ma tárgyalja az Országgyűlés a visszaküldött egészségbiztosítási törvényt, illetve a Fidesz törvényt megerősítő népszavazási kezdeményezését.
febr. 11
7:45
Ukrajna fizetne: a közvetítő nem kívánatos (Privátbankár)
Ukrajna hajlandó kifizetni a Gazprom orosz gázipari céggel szemben felhalmozott tartozását, ha az ukrán Naftohaz közvetítő cég beiktatása nélkül vásárolhatja meg a földgázt
febr. 11
7:53
Megtiltanák az önrész nélküli autóvásárlást (FigyelőNet)
A visszaélések miatt szigorítanák az autólízing szabályait Magyarországon. Több európai országban például törvény tiltja, hogy húsz százaléknál kisebb önrésszel autót lehessen vásárolni – írja a Népszabadság.
febr. 11
7:55
Jamaica és a vallásos turizmus (Népszava)
Jamaica be kívánja indítani a vallásos turizmust az ország területén, hogy ezzel is fellendítse hanyatló gazdaságát - jelentették be kormánytisztviselők és üzleti vezetők. A 2009-ben elkészülő új konferenciaközpont ad majd helyet azon tanácskozásoknak, amelyeket a vallási érdeklődésű turisták látogathatnak a világ bármely pontjáról - mondta Edmund Bartlett idegenforgalmi miniszter.
febr. 11
8:01
Jön az új bértábla a közszférában - nagy lesz a káosz? (Napi)
febr. 11
8:01
A Yahoo! nem egyesülne a Microsofttal (Privátbankár)
A Yahoo! internetes szolgáltató igazgatótanácsa el fogja utasítani a Microsoft múlt héten tett 44,6 milliárd dolláros készpénzes és részvénycserés felvásárlási ajánlatát - közölte szombaton egy, a hel...
febr. 11
8:04
Tovább drágul a cigaretta (FigyelőNet)
Jelentősen drágul a cigaretta Magyarországon az EU-s jogharmonizáció és a közösségi jogszabályok szigorodása miatt - írta a Világgazdaság.
febr. 11
8:07
Katasztrofális GDP-adat közeleg? (Napi)
febr. 11
8:10
Profit warningot adott ki az AAA Auto (eBroker)
Az AAA Auto pénteken bejelentette, hogy a 2007-es évre vonatkozó pénzügyi mutatókban visszaesés várható - ezt elsősorban olyan negatívtényezők okozták, melyek az év utolsó negyedévében fejtették ki hatásukat. Az előzetespénzügyi eredmények szerint az AAA Auto a 2007-es évre nettó veszteségről számol majd be a 2008 február 28-án kiadandó gyorsjelentésében.
febr. 11
8:17
GKI: az egész üzleti szféra borúsabb (Privátbankár)
Januárban kissé csökkent a GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI felmérése szerint az üzleti szféra egészében romlottak a várakozások
febr. 11
8:20
200 millió dolláros gigaberuházás Ferihegyen (FigyelőNet)
Szállodákból, outlet- és kongresszusi központból, kaszinóból, irodákból és egy önálló plázából álló komplexum épülhet a következő három-négy évben a Ferihegyi repülőtérhez közeli volt szovjet laktanya helyén, az Üllői út végénél – értesült a Világgazdaság.
febr. 11
8:23
Önrész nélkül nem lesz autó? (Napi)
febr. 11
8:28
Újabb razziasorozat indul a hónap végén (Napi)
febr. 11
8:28
Megnyugvást várnak a BÉT-en (Privátbankár)
Megnyugvás jöhet ma a  Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője megnyugvásra számít a részvénypiacon az elmúlt napok esése után. Hozzát...
febr. 11
8:31
GKI: Romlanak a gazdasági várakozások (HVG)
Januárban kissé csökkent a GKI konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az Európai Unió támogatásával – készített felmérés szerint az üzleti szféra minden ágazatában és a fogyasztók körében is romlottak a várakozások.
febr. 11
8:33
Romlottak az üzleti és a fogyasztói várakozások (Napi)
febr. 11
8:33
Zakóval zárt az Alcatel- Lucent (Privátbankár)
A francia-amerikai Alcatel-Lucent - európai részében a földrész második számú távközlésiberendezés-szállítója - tavaly még nem igazolta a 2006-os vállalategyesülés előnyeit, mert mind gyengébb a másod...
febr. 11
8:35
A januári áremelések ellenére csökkenhet az infláció (Napi)
febr. 11
8:35
Egynegyednyi szufla az Állami Nyomdában? (Privátbankár)
A Concorde elemzése szerint tarthatóak az Állami Nyomda menedzsmentjének célkitűzései. Gyurcsik Attila, a brókercég vállalati elemzője úgy véli: a negyedik negyedévben év/év alapon 6,3%-kal növekedett...
febr. 11
8:42
OTP Garancia: a Groupama a befutó 164 milliárdért (5.) (eBroker)
Az OTP egy december végi közzétételében jelezte, hogy biztosítói partnert keres, amelymegvásárolná az OTP Garancia élet- és nem életbiztosítási üzletágait. Egy ma reggeli bejelentés alapján pedig lehullt a lepel a vevő személyéről: az OTP Bank Nyrt. biztosítói partneréül a Groupama-t választotta ki, amellyel a vonatkozó megállapodást a mai napon fogja megkötni.
febr. 11
8:46
A GYSEV hatalmas üzlet előtt áll Kínában (HVG)
Úttörő vállalkozásba fogott a GYSEV Zrt., amikor a Far East Land Bridge Ltd. nevű ciprusi bejegyzésű szállítmányozóval összefogott, hogy megszervezze a teljes logisztikai láncot Kína és Nyugat-Európa között - írta hétfői számában a Népszava.
febr. 11
8:51
Új uniós hálózat vállalkozóknak (FigyelőNet)
Az Európai Unió új hálózatot hozott létre, mely segítséget és tanácsokat nyújt az európai kisvállalkozások számára az uniós szakpolitikákkal, programokkal és finanszírozással kapcsolatban.
febr. 11
8:53
Tőzsdezárás: nyugat-európai körkép: emelkedés (eBroker)
Pénteken erősödtek a vezető nyugat-európai részvénypiacok a csütörtöki komoly veszteség után.
febr. 11
8:55
A Groupamáé lehet az OTP Garancia (Infostart)
Az OTP Bank Nyrt. a Groupama-t választotta biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait; a vonatkozó megállapodást hétfőn megkötik - tette közzé az OTP a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.
febr. 11
8:55
A Groupama viheti az OTP Garanciát (Privátbankár)
Az OTP Bank Nyrt. a Groupama-t (Groupama) választotta ki biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait; a vonatk...
febr. 11
8:59
Ismét saját részvényt vásárolt a MOL (eBroker)
A Mol Nyrt. február 8-án 95.470 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) darabonként 22.104 forintos átlagárfolyamon - tette közzé az olajipari társaság hétfőn a BÉT hivatalos honlapján.
febr. 11
9:01
Vegyesen zárt pénteken a Wall Street (eBroker)
Pénteken vegyesen zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók: a DJIA csökkent, elsősorban a recessziós félelmek erősödése miatt, amit elsősorban az váltott ki, hogy az Egyesült Államokban tavaly decemberben a vártnál jóval nagyobb mértékben nőttek az eladatlan árukészletek.
febr. 11
9:04
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint hétfőn a nyugat-európai részvénypiacok csökkenéssel kezdhetnek, miután pénteken erősödtek az átlagosnál jóval szerényebb forgalom mellett, mert kivárásra rendezkedtek be azok a befektetők, akik az utóbbi időszakban eladtak a globális gazdaság növekedésének a lassulása miatti aggodalmakra.
febr. 11
9:05
Pályázói trükkök postán és vasúton (Népszava)
Ha a csomagküldésről már lekéstek, sokan levelekre bontva adják fel a pályázatokat az éjjel-nappal nyitva tartó postákon - írta a Világgazdaság hétfőn megjelent számában. A Magyar Posta Zrt. számára minden küldemény egyforma, a lényeg az, hogy az ügyfelek betartsák az előírásokat és a feladási határidőket - nyilatkozta a lapnak a cég szóvivője.
febr. 11
9:08
A Groupama veheti meg az OTP Garanciát (FigyelőNet)
Az OTP Bank Nyrt. a Groupamát választotta ki biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait.
febr. 11
9:10
Emelkedett az olaj ára (eBroker)
Hétfőn reggel mérsékelt nyereségen állt a kőolaj ára a szabadpiacon, miután a venezuelai elnök figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy leállíthatja olajszállításait válaszul arra, hogy az amerikai Exxon Mobil olajtársaság keresetére bíróságok már több országban befagyasztották a venezuelai állami olajtársaság külföldön levő vagyonát.
febr. 11
9:15
Az euró erősödött, a forint bármerre mozdulhat (eBroker)
Hétfőn reggel emelkedett az euró a dollárhoz képest, miután euróvásárlást váltott ki az ausztráliai központi banknak az a figyelmeztetése, hogy erősödik az infláció, aminek a következtében megnőtt az esélye a kamatemelésnek.
febr. 11
9:19
A Groupama veheti meg az OTP Garancia Biztosítót (HVG)
Az OTP Bank Nyrt. a Groupama-t választotta ki biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait; a vonatkozó megállapodást hétfőn megkötik - tette közzé az OTP a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.
febr. 11
9:22
Házalva gyorsabban jöhet a stornó (Privátbankár)
Az árubemutatón megrendelt terméket még az előtt vissza lehet mondani, ahogy az megérkezik a vevőhöz - ezt is tartalmazza egy kormányrendelet módosítási javaslat
febr. 11
9:28
Égbe száll a cigaretta ára (Napi)
febr. 11
9:28
Kamatemelés is jöhet (Banki Hitel)
Már tizenöt havi mélyponton mozog a hazai fizetőeszköz árfolyama..... (Világgazdaság.hu)
febr. 11
9:30
Helytelen gyakorlat a kgfb-díjaknál (Banki Hitel)
Csak a kockázatvállalás idejére szedhetnek díjat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással..... (Világgazdaság.hu)
febr. 11
9:32
Pozitívban nyitott a BUX (eBroker)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,13 pontos emelkedéssel, 22.779,71 ponton nyitott hétfőn.
febr. 11
9:32
OTP Garancia: a bejelentésre vár a tőzsde is (Banki Hitel)
A mai napon végre kiderülhet, mi lesz a Garancia Biztosító sorsa: Csányi Sándor, az.... (Világgazdaság.hu)
febr. 11
9:34
Pénzügyi kudarc az imperializmus elleni harc (Privátbankár)
Chavez elnök az olajszállítások leállításával fenyegeti Amerikát, de ezzel Venezuela hatalmas károkat okozhat - saját magának. Márványi Péter jegyzete
febr. 11
9:34
CIB Reggeli - Részvény 2008.02.11. (eBroker)
febr. 11
9:36
Kicsiny emelkedés a BÉT-en (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,13 pontos emelkedéssel, 22.779,71 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,19 százalékos erősödés.   Friss tőzsdei árfolyamok M...
febr. 11
9:36
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.11. (eBroker)

Keresés