2008. február 17. vasárnap

febr. 17
10:00
A titkosszolgálatot is bevetették az adócsalók ellen (Privátbankár)
Páratlan méreteket öltött az adócsalási botrány Németországban. Közvetlenül azután, hogy lemondani kényszerült az 1 millió eurós adócsalással vádolt Klaus Zumwinkel, a német posta addigi elnöke, vasár...
febr. 17
10:10
Rekord áron kelt el az 1-es rendszám (Privátbankár)
Tizennégymillió dollárért kelt el egy rendszám egy árverésen szombaton az Egyesült Arab Emírségekben. A világon soha nem adtak még ennyi pénzt - 52,2 millió dirhamot, átszámítva 14,2 millió dollárt - ...
febr. 17
10:10
A biztosítók díjbevétele megnégyszereződött az elmúlt 10 évben (Infostart)
A magyarországi biztosítók díjbevétele az elmúlt 10 évben megnégyszereződött, a múlt év végén meghaladta a 930 milliárd forintot -az adatokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tette közzé a honlapján.
febr. 17
10:55
Devizahitel-veszélyekre figyelmeztet az MNB és a felügyelet (Napi)
febr. 17
11:05
Kés alatt: sokba kerül a hiúság (Privátbankár)
A brit hölgyek a leghiúbbak Európában, legalábbis ők áldoznak a legtöbbet a kontinensen szépészeti műtétekre. A szigetországban tavaly plasztikai műtétekre 497 millió fontot költöttek.
febr. 17
11:07
Kaszálnak a biztosítók (Privátbankár)
A magyarországi biztosítók díjbevétele az elmúlt 10 évben megnégyszereződött, a múlt év végén meghaladta a 930 milliárd forintot - az adatokat a PSZÁF tette közzé a honlapján.
febr. 17
11:10
Új divatmárkák a franchise piacon (HVG)
A magyar piacon több sikeres ruházati franchise-hálózat működött már eddig is. Az Alain Delon után kapható lesz Magyarországon a spanyol 18 October és a Caribu márka is. Mi jöhet még?
febr. 17
11:21
A marslakókat a föld alatt kell keresni? (Privátbankár)
Nem alakulhatott ki élet a Marson egy amerikai tudós megállapítása szerint, mégpedig azért, mert túlságosan nagy volt ehhez az ásványi anyagok koncentrációja a vörös bolygó vízkészletében.
febr. 17
11:54
Újlengyel, a magyar offshore-paradicsom (HVG)
Egy pénzügyi szolgáltatást végző ismeretlen vállalkozás foglalta el a hetedik helyet a legnagyobb hazai cégek listáján. A Triton-féle recepttel mások is éltek.
febr. 17
12:21
Kilövési engedélyt kapott a kimcsi (Privátbankár)
Kedvenc nemzeti eledelét, a kimcsit küldi Dél-Korea áprilisban az űrbe az ország első űrexpedícióján. A kifejezetten az űrutazás kedvéért módosított recepttel készülő savanyított káposzta több más kor...
febr. 17
12:33
Iránban megnyílt az első olajtermék tőzsde (HVG)
Iránban vasárnap megnyílt az az ország első, olajtermékek kereskedésével foglalkozó tőzsdéje, amit a Perzsa (Arab)-öbölben található Kish-szigeti szabadkereskedelmi övezetben hoztak létre, ahol mintegy 100 iráni és külföldi cég működik.
febr. 17
13:05
Dupláztak az orosz milliárdosok (Privátbankár)
Oroszországban egyetlen év alatt közel megduplázódott a dollármilliárdosok száma: a tavalyi 61 után idén már 101 ember rendelkezik egymilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal, s ezzel az ország a milliárd...
febr. 17
13:21
Az irodapiacot nem rázta meg a tőkepiaci válság (MaHu)
Az irodaépítéseket nem fogta vissza az amerikai másodlagos hitelpiaci válság, mivel a bérleti díjak emelkedése jelentős spekulációs fejlesztéseket indukált - állítja a DTZ MTI-hez eljuttatott globális felmérése.
febr. 17
13:23
Hama Kft.: 2,7 milliárd forint bevétel 2007-ben. (MaHu)
Az elektronikai tartozékok forgalmazásával foglalkozó magyarországi Hama Kft. 2,7 milliárd forint bevételt ért el 2007-ben, a cég idén 3 milliárd forint bevétel elérését tervezi - közölte a cég az MTI-vel.
febr. 17
13:25
Tíz év alatt megnégyszereződött a biztosítók bevétele (MaHu)
A magyarországi biztosítók díjbevétele az elmúlt 10 évben megnégyszereződött, a múlt év végén meghaladta a 930 milliárd forintot - az adatokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tette közzé a honlapján.
febr. 17
14:05
Káosz a fővárosi kikötőpiacon (FigyelőNet)
A budapesti rakpartok látképét és üzleti körülményeit egyaránt átrendezheti a 2009-től életbe lépő új szabályozás. Egy-egy kikötőhely létesítése 20–30 millió forintba is belekerül, de ez akár két év alatt megtérülhet.
febr. 17
18:50
Csökkenhetnek a repülőjegy árak Európában (MaHu)
A közeljövőben stabilak maradnak a repülőjegy árak, sőt akár csökkenhetnek is a turistautakra szakosodott német Condor légitársaság ügyvezető igazgatója szerint. A helyzet fokozódik, és ebből az utasok profitálhatnak.
febr. 17
21:14
Szebb lesz az erdő, ha megépül a gázvezeték (Infostart)
Ötvenöt kilométer hosszú gázvezetéket építene az FGSZ Földgázszállító Zrt. Pilisvörösvár és Százhalombatta között. A vezeték nyomvonala erdős területet is érint, ezért több kiránduló is tiltakozott a beruházás ellen.

Keresés