2008. február 17. vasárnap

febr. 17
0:19
Avokádó: gyümölcs, zöldség és gyógynövény (HáziPatika)
Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.
febr. 17
0:28
Tenisz, Vina del Mar: Pennetta-Zakopalova a fináléban (NSO)
A 200 ezer dollár összdíjazású chilei női tenisztorna elődöntőjében az első helyen kiemelt olasz Penetta és a nyolcadik helyen rangsorolt cseh Zakopalova is két-két játszmában verte soros riválisát és készülhet az egymás elleni fináléra.
febr. 17
0:39
A New York-i értéktőzsdének is kell Linux (terminal)
A New York-i értéktőzsde (NYSE) Linuxra vált - jelentette be Steve Rubinow, az értéktőzsde informatikai vezetője.
febr. 17
0:43
Jön a Zenwalk 5.0 (terminal)
Hamarosan megjelenik a kevéssé ismert Zenwalk Linux-disztribúció 5.
febr. 17
0:48
Nicolay Valuev vs Sergey Liakhovich (profiboksz.hu)
A vártnál könnyebben, komolyabb gond nélkül abszolválta aktuális mérkőzését Nürnbergben az ex-WBA nehézsúlyú világbajnok Nicolay Valuev. Az orosz óriás ellenfele a korábbi WBO champ fehérorosz Sergey Liakhovich volt, aki 15 hónappal a Shannon Briggstől elszenvedett kiütéses veresége után tért vissza
febr. 17
1:32
Nyikolaj Valujev nullára verte Szergej Ljahovicsot (Monokli)
Lezajlott a Sauerland Event Nürnberg-i profiboksz gálája, melynek főmérkőzésén, a Nyikolaj Valujev Szergej Ljahovics WBA bajnoki kvalifikációs mérkőzésen meglepetés született.
febr. 17
2:02
Eredmények a tököli küzdősport gáláról (Monokli)
Két profiboksz mérkőzést rendeztek szombat este Tökölön. Az eredmények lejjebb olvashatók.
febr. 17
2:06
Mészáros József gyors vereséget szenvedett (Monokli)
A Lauri Promotion nagyváltósúlyú versenyzője, a kétszeres felnőtt országos bajnok Mészáros András (0 győzelem 1 vereség 1 döntetlen) mindössze 69 másodperc alatt kikapott a Nürnberg-i profiboksz gálán Koko Murattól (4 győzelem 0 vereség). Bár a Bigyó becenevű ökölvívó csak egy héttel a gála előtt tudta meg, hogy bokszol a Valujev-gálán, ennél azért többet vártunk tőle, ekképp reméljük, hogy…
febr. 17
2:12
Avatárok segítik az autista gyerekeket (Agent Portal)
Egy amerikai kísérlet tanúsága szerint autista gyerekek könnyebben lépnek kapcsolatba avatárokkal játék közben, mint a többi gyerekkel. A virtuális játszótársak hosszútávon is segíthetik őket a szociális készségek elsajátításában.
febr. 17
2:33
Nikolay Valuev - Sergei Lyakhovich (video) (Monokli)
A Nyikolaj Valujev Szergej Ljahovics WBA bajnoki kvalifikációs mérkőzés utolsó négy menete, és az eredményhirdetés.
febr. 17
3:03
WBA: Kovács Attila már a 14. helyen (Monokli)
Az IBO nagyváltósúlyú bajnoka, Kovács Vipera Attila (21 győzelem 1 vereség) a WBA (Bokszvilágszövetség) új ranglistáján a 14. helyen áll, vagyis egy hellyel előrelépett a korábbi rangsorhoz képest. A 33 esztendős ökölvívó kedden lép legközelebb ringbe, éspedig Profibox Promotion Hét eleji csetepaté című óbudai rendezvényén, ahol Petrovics János ellen bokszol majd.
febr. 17
3:07
Balzsay Károly tarja helyét a WBO-nál (Monokli)
A WBO szombaton kiadott februári ranglistáján, nagyközépsúlyban, Balzsay Károly (17 győzelem 0 vereség) helyezését vizsgálva nem tudunk beszámolni változásról: a magyar reménység továbbra is a 9. helyen áll súlykategóriájában. Mögötte olyan nevek vannak, a Contender nyertes Sakio Bika, és az egykori IBF kihívó Robert Stieglitz. Mint ismeretes, a 28 esztendős balkezes ökölvívó november 24-én…
febr. 17
3:34
Erdei Zsolt kihívóinak új rangsora (Monokli)
Itt a WBO új félnehézsúlyú rangsora, amely komoly iránymutatást adhat Erdei Zsolt (28 győzelem 0 vereség) tízedik kihívóját illetően. Mint ismeretes, Madár 2007. november 24-én bokszolt utoljára, amikor Tito Mendozát győzte le pontozással. Legközelebb, várhatóan április 26-án, az elrendelt kihívó ellen bokszolhat, amely ökölvívónak most biztosan rajta kell lennie a ranglistán!
febr. 17
5:02
A nőmre hajtok (est.hu)
A francia rendező, Eric Rohmer 1972-es filmdrámája (a Morális példázatok című, hat filmből álló sorozatának egy darabja), a L' amour l'après-midi / Chloe in the Afternoon alapján a Halálos fegyver 4. és a Rossz társaság sztárja, Chris Rock készített házassági komédiát.
febr. 17
6:18
Megfejtette a geológus Geller titkát (Blikk)
Uri Gellernek követője akadt, méghozzá Juhász Árpád, a népszerű geológus személyében
febr. 17
6:18
Szó nélkül tüzelt a gyilkos (Blikk)
Sajnálja társát, de örül, hogy életben maradt Párvay Attila, az a rendőr, aki ártalmatlanná tette Borbély Zoltán zászlós gyilkosát
febr. 17
6:20
Egymást vigasztaltuk a szerelembe (Blikk)
Növényi semmit sem képes felületesen csinálni
febr. 17
6:20
Magyarok, akik a világ sebeit gyógyítják (Blikk)
A világ minden pontján találhatunk magyarokat
febr. 17
6:22
Bódi Sylvi: Korai összeköltözni (Blikk)
Az ünnepet szigorúan kettesben töltötték
febr. 17
6:22
Ki hová léphet még a kormány sakktábláján? (Blikk)
A leváltásokról szóló jóslatok beigazolódtak
febr. 17
6:23
Csók volt a belépő Kispesten (Blikk)
Egy csók volt a belépő tegnap a Bozsik stadionban a tavaszi idénynyitóra
febr. 17
6:24
Hajós összeesküvést sejt (Blikk)
BUDAPEST – A Heti hetes sztárjainak fantáziáját megmozgatta a politika, főleg a kormányátalakítás és Orbán Viktor évértékelője.
febr. 17
6:24
Koszovó ma elszakad (Blikk)
A tartomány függetlenségét ma kikiáltják
febr. 17
6:25
Most már biztos, jönnek Messiék (Blikk)
A június 4-i mérkőzést az RTL Klub közvetíti
febr. 17
6:26
Első Emelet: Folytatják! (Blikk)
"Fantasztikus volt a koncert, rajtam nem múlik, hogy folytassuk"
febr. 17
6:26
Hogy került harci gáz a kórházba? (Blikk)
BUDAPEST – Harci gázt találtak a héten az egri Markhot Ferenc Kórházban! Az országos rendőrfőkapitány megerősítette értesülésünket: brómcián volt az épület gyógyszertárában, az ugyanilyen feliratú dobozban. Hogy kerülhetett a kórházba olyan anyag, amelyet a világháborúkban harci gázként használtak?
febr. 17
6:27
Felszállt a zöld-fehér füst (Blikk)
Három szerződést kell aláírni az angolokkal
febr. 17
6:28
Nelly Furtado gyereket vár (Blikk)
febr. 17
6:29
Real Madrid a futball krőzusa (Blikk)
A földkerekség leggazdagabb futballcsapata
febr. 17
6:30
Shakira „kolerázott” (Blikk)
febr. 17
6:31
Új Talmákat nevel (Blikk)
DABAS – Talmácsi István (50), a gyorsaságimotoros-vb 125 köbcentis kategóriájában győztes Gábor (26) édesapja, fiai méltó követőit keresi. Talma papa motorsport-egyesületében fiatal tehetségeknek ad lehetőséget a kitörésre.
febr. 17
6:32
Nagy találkozás lesz (Blikk)
febr. 17
6:33
Henint segíti a hazai pálya (Blikk)
febr. 17
6:45
Újabb sarcot javasolnak a dohányosok ellen (Infostart)
Pénzért kiváltandó, évente megújítandó fényképes engedélyhez kötné egy brit kampányszervezet a dohányáruk vásárlását.
febr. 17
7:07
Extra-bizarr pontozás Las Vegasban (Monokli)
A szombat éjjeli Las Vegas-i profiboksz gálán két nagylégsúlyú bajnoki küzdelmet is rendeztek, ahol a címvédők egyformán megtartották övüket. Tagadhatatlan, hogy a nehezebb dolga a WBC bajnokának, Cristian Mijares-nek (34 győzelem 3 vereség 2 döntetlen) volt, aki a hozzá hasonlóan balkezes amerikai Jose Navarro (26 győzelem 4 vereség) ellen bokszolt, és nagy küzdelemben, megérdemelten nyert. Ám…
febr. 17
7:09
Gyorsabb eredmények a népszavazásról (Klubrádió)
Várhatóan a korábbinál egyenletesebben érkeznek a népszavazás napján az eredmények, mert a közigazgatási hálózatba bekapcsolt települések elektronikus úton küldhetik el az adatokat az Országos Választási Irodának.
febr. 17
7:18
Bonyodalmakat okoz az új miniszterelnök nagy orra (Infostart)
Sérelmezte a vezető thaiföldi kormánypárt több tagja, hogy a jeltolmácsok orruk megérintésével jelölik a február 6-án beiktatott új kormányfőt, Szamak Szundaravedzset.
febr. 17
7:25
Pavlik másodszor is (profiboksz.hu)
Elmaradt a nagy csata, inkább taktikai jellegű mérkőzésen csak pontozással tudott győzni Kelly Pavlik a jól felkészített, de nem elég offenzív Jermain Taylor ellen. A mérkőzés elején egymásnak estek a felek, volt néhány kemény ütésváltás, de a korábbi bajnok ezt a módszert nem látta hosszútávon nyer
febr. 17
7:46
Ingyenes városnézés (Népszava)
Az idegenvezetői világnap alkalmából február 24-én 9-16 óra között a budapesti idegenvezetők óránként induló ingyenes gyalogos és autóbuszos vezetéssel mutatják be Budapest nevezetességeit és történelmi értékeit - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).
febr. 17
7:48
Új állam Európában (Népszava)
Vasárnap várhatólag függetlenné nyilvánítja magát a mostanáig névleg Szerbiához tartozó, túlnyomórészt albánok lakta tartomány, Koszovó. Előreláthatólag a pristinai parlament délutánra összehívott rendkívüli ülésén jelentik be, hogy a terület elszakad Szerbiától.
febr. 17
7:50
Húszmillióért lakoltattak ki négy gőtét (Infostart)
A szabályozás megváltoztatását tervezik Angliában, miután 60 ezer fontért (mintegy 20 millió forint) költöztettek el egy építési területről négy védett tarajos gőtét.
febr. 17
7:52
Sose volt élet a Marson? (Népszava)
Nem alakulhatott ki élet a Marson egy amerikai tudós megállapítása szerint, mégpedig azért, mert túlságosan nagy volt ehhez az ásványi anyagok koncentrációja a vörös bolygó vízkészletében. Andrew Knoll biológus a hét végén fejtette ki álláspontját egy bostoni konferencián. Megállapításait a Spirit és az Opportunity Mars-kutató ikerrobotok megfigyeléseire alapozza.
febr. 17
7:53
Új vezetőt választanak Gecsén (Népszava)
Időközi polgármester-választást tartanak ma a Veszprém megyei Gecse községben. A választásra azért van szükség, mert a település korábbi polgármestere 2007. október 30-án családi okok miatt lemondott tisztségéről.
febr. 17
7:57
Képek: Melléképület égett le Szolnokon (Lánglovagok)
A Búvár utcai családi ház udvarán lévő, különálló melléképületben a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy 11,5 kilogrammos PB-gázpalack.
febr. 17
7:57
Tizennégymillió dollárért kelt el egy rendszám (Népszava)
Tizennégymillió dollárért kelt el egy rendszám egy árverésen szombaton az Egyesült Arab Emírségekben. A világon soha nem adtak még ennyi pénzt - 52,2 millió dirhamot, átszámítva 14,2 millió dollárt - egy rendszámért.
febr. 17
7:59
Tévések szállják meg Nyíregyházát (Népszava)
Április 24-27 között rendezik meg a televíziós riporterek világversenyét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, ahová huszonöt ország fiatal tehetségeit várják a szervezők - közölte a rendező fehérgyarmati Régiókért Alapítvány elnöke.
febr. 17
8:03
Legalább az uszodában nem bosszantja a tömeg... (Népszava)
Egy dédmama az egyetlen lakója egy brit luxus lakóparknak: a többi 29 lakás tulajdonosai csak hétvégente vagy még ritkábban járnak második lakhelyükre.
febr. 17
8:14
Megkapta a kilövési engedélyt a kimcsit (Népszava)
Kedvenc nemzeti eledelét, a kimcsit küldi Dél-Korea áprilisban az űrbe az ország első űrexpedícióján. A kifejezetten az űrutazás kedvéért módosított recepttel készülő savanyított káposzta több más koreai eledellel együtt kapta meg a kilövési engedélyt.
febr. 17
8:15
Gyorsan lezavarják majd a népszavazást (Népszava)
Várhatóan a korábbinál egyenletesebben érkeznek majd a népszavazás napján az eredmények, köszönhetően annak, hogy minden, a közigazgatási hálózatba bekapcsolt településről közvetlenül küldhetnek majd elektronikus úton adatokat az Országos Választási Irodának.
febr. 17
8:19
Mokány olasz (Vezess)
Szokatlan rokonszenvvel közeledtem az autó felé. Felrémlett bennem az első saját turbómotoros kisautó emléke. Történetesen az is Fiat volt. Aztán beugrott a kipufogóból csordogáló motorolaj képe, és már nem örültem annyira.

Keresés