2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
0:00
Kézilabda: győzelem Montenegró ellen a női junior vb-n (NSO)
A magyar női junior kézilabda-válogatott 34?33-ra verte Montenegró együttesét a Macedóniában zajló világbajnokságon.
aug. 1
0:12
Milyen lesz a pénteki napfogyatkozás Európából? (csillagászat.hu)
Részletes animációt készített Larry Koehn grafikus az augusztus 1-jei napfogyatkozás európai látványáról. Miközben figyeljük az eseményt, ne feledkezzünk meg az érdekes árnyékjelenségekrõl környezetünkben.
aug. 1
0:12
Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása (KMR) / TÁMOP-5.5.3/08/01 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció közvetlen célja a formalizált civil szervezetek (továbbiakban: civil szervezetek) komplex szervezeti fejlesztése, megerősítése, működésének stabilizálása, illetve ezáltal képessé tétele a hazai és nemzetközi fejlesztési programokban való aktív részvételre.
aug. 1
0:15
Anyatej - az az első 1 óra (HáziPatika)
A világon egymillió kisbaba életét mentené meg, ha édesanyjuk a szülés után közvetlenül megszoptatná őket - hívja fel a figyelmet a Szoptatást Támogató Szervezetek Világszövetsége (World Alliance for Breastfeeding Action).
aug. 1
0:16
Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása / TÁMOP-5.5.3/08/02 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció közvetlen célja a formalizált civil szervezetek (továbbiakban: civil szervezetek) komplex szervezeti fejlesztése, megerősítése, működésének stabilizálása, illetve ezáltal képessé tétele a hazai és nemzetközi fejlesztési programokban való aktív részvételre.
aug. 1
0:19
A közös családi étkezés megóv a drogtól (HáziPatika)
A gyakori közös családi étkezések megóvják a tinédzser lányokat az alkohol- és kábítószer-fogyasztástól és a dohányzástól, derül ki a Journal of Adolescent Health augusztusi számából.
aug. 1
0:24
Augusztusi horoszkóp (NLC)
aug. 1
0:36
Roamingtarifa-csökkentés, új 3G internetcsomag (terminal)
A Pannon az Európai Unió szabályozásával összhangban 2008.
aug. 1
0:36
Közönségdíjat nyert New Yorkban a Szabadság, Szerelem (est.hu)
A Japánban megszerzett fődíj és a londoni BAFTA előtti emlékezetes vetítés után újra sikert aratott Andy Vajna és Goda Krisztina filmje, a Szabadság, Szerelem.
aug. 1
0:40
Dirty Dancing-folytatás Patrick Swayze-vel? (est.hu)
Habár a nagysikerű táncfilmnek, a Dirty Dancing - Piszkos táncnak volt már 2004-ben egy második része (ami azonban inkább spin-offnak tekinthető, hiszen nem az eredeti karakterek jelentek meg benne), most állítólag valódi folytatást kaphat, méghozzá az első film sztárjával, Patrick Swayze-vel a főszerepben.
aug. 1
0:48
Zeno Clash képek (Game Channel Online)
Tegye fel a kezét, akinek ismerősen cseng a Zeno Clash név! Hmm, nem látom a tömeges jelentkezéseket, hiába meresztgetem erősen a szemeimet. Nektek őszintén bevallhatom, hogy a mai napig én is ugyanilyen tanácstalanul húzkodtam volna a vállaimat, ha erről az alkotásról érdeklődnek nálam. Szerencsére érkeztek az alant és old...
aug. 1
0:54
Olvasnivaló: Tejfakasztó teák szoptatós kismamáknak (Mindmegette)
A baba számára az anyatej minden cseppje nagy kincs. A csodálatos táplálék mennyiségének növelésében bizton számíthatunk a gyógynövényekre. Hogy pontosan melyikekre, mindjárt kiderül?
aug. 1
1:00
A Titán felszínén folyékony állapotú szénhidrogén van (transindex.ro)
Véglegesen bebizonyosodott, hogy a Szaturnusz legn ...
aug. 1
1:03
Eredményhirdetés: Forma-1 a moziban (F1világ)
Az F1világ.hu és a Palace Westend közös nyereményjátéka végéhez érkezett, jöjjön tehát az eredményhirdetés.
aug. 1
1:30
Will Smith a legjobban fizetett színész (SG)
Egy felmérés szerint Will Smith lett 2007 legjobban fizetett színésze. Smith összesen 80 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben, pedig mindösszesen két filmjét mutatták be a mozikban.
aug. 1
2:18
Nem építenek "B" kategóriás irodát (iroda.hu)
Az Arex fm ügyvezető igazgatója, Zsigmond Barna Pál nyilatkozott a "B" kategóriás irodaházak jövőjéről
aug. 1
3:06
(Játéktesztek) Stronghold Crusader (PC Guru)
Amióta átlapoztuk, „ne adj isten” elolvastuk az Egri csillagok című regényt, azóta várunk egy igazán jó játékra, amely hűen bemutatja a kor rákfenéjét, a várépítés rejtelmeit, az ostromok izgalmát. RTS-ek tucatjai foglalkoznak a középkori hadviseléssel, ám olyat, ahol a várépítés kerül az előtérbe, keveset találhatunk az üzletek polcain. Ám ha boltban járunk, vigyük haza a Stronghold Crusadert –…
aug. 1
5:06
A TV2 éjszakára pakolja a Hősöket (SG)
Tavaly az amerikai tévéadókat is megrengető nézettséggel nyitó Hősök itthon is pazarul debütált, hiszen a Lost - Eltűntek óta nem vonzott sorozatpremier annyi nézőt, mint a repkedő és időutazó politikusok, hivatalnokok és ápolókat bemutató széria.
aug. 1
5:12
Kiss tábornoknak megpezsdült a memóriája (Népszava)
Amikor Kiss Ernő rendőrtábornok lehugyozta a rendőrpalotát, azt mondtam, nem kellene ezért önfeledten gúnyolni, mert mi is bármikor juthatunk ilyen természetközeli kényszerhelyzetbe. Amikor az derült ki róla, hogy nem ő, hanem szerinte az alteregója az ő lopott kocsijával tört össze egy csomó autót, akkor azt gondoltam: ha egy rendőrparancsnok (!) így viselkedik, az olyan mértékű, minősített…
aug. 1
5:30
Immár a bíróság és az ügyészség is tettleges becsületsértésről beszél a tojásdobálás kapcsán (Népszava)
Az eddigi, sokszor ellentmondó érvelések után nemcsak a bíróság, hanem az ügyészség is egyételművé tette álláspontját: becsületsértő és jogellenes a tojásdobálás, ami nem része a véleményszabadságnak. A lapunknak nyilatkozó alkotmányjogász azt mondta, az eddigi bizonytalankodásért az alkotmánybírósági állásfoglalások okolhatóak. Az egységes megítélés azt is jelenti, hogy a melegfelvonulást…
aug. 1
5:30
Bolgár György: "ebben a szellemi térben nincs remény" (Népszava)
Tűrhetetlen, hogy Magyarországon kisebbségi szocialista kormány van hatalmon: forradalommal, lázadással, előre hozott választással vagy akárhogy, de le kell ezt a bandát váltani – harsogja a jobboldal. Igaz, 2002-ben csalás, 2006-ban pedig hazugság miatt akarta azonnal eltávolítani az akkor még többségi kormányt, a többi évben pedig azon az alapon, hogy a Fidesz kisebb vagy nagyobb mértékben…
aug. 1
5:32
Visszavonható lesz a Köztársasági Érdemrend is (Népszava)
Joga lesz majd visszautasítani a köztársasági elnöknek a kormány kitüntetési javaslatát, ám ezt időben meg kell tennie, és indokolnia is kell – erről szavaznak majd ősszel a parlamentben. Az idei augusztus 20-i állami ünnepen kevesen vehetik át Sólyom László kezéből a Köztársasági Érdemrendet, miután az államfő tavaly úgy döntött, „súlyt ad” az elnöki kézszorításnak.
aug. 1
5:48
Nem költözik ki Gyurcsány a Parlamentből (Népszava)
A korábbi tervek ellenére nem költözik ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országgyűlés épületéből – értesült a Népszava. A kabinet, miután lefújta az új kormányzati negyed megépítésének tervét, az agrártárca épületének Miniszterelnöki Hivatallá történő átalakítását is levette a napirendről.
aug. 1
5:50
Debreczeni: Orbán képtelen a párbeszédre (Népszava)
Bármikor is lesz választás, a legfontosabb, hogy az országot ma uraló, kölcsönösen gerjesztett félelem légköre helyett együttműködésen alapuló politikai kultúra alakuljon ki – hangoztatta Stumpf István a Klubrádióban. A Századvég Alapítvány igazgatója szerint a kormánypártnak és ellenzéknek is az emberek mindennapi életét befolyásoló témákkal kell foglalkoznia, mert ha csak a kölcsönös betartásra…
aug. 1
5:52
A Fidesz jelentősen vezet a kormánypárt előtt (Népszava)
Túljutott ugyan a mélyponton az MSZP, de trendfordulatnak nincs jele a pártpreferenciákban – így foglalta össze a Medián a HVG megbízatásából készült júliusi felmérését, amely a Fidesz kismértékű erősödését mutatta. Míg júniusban a kiszivárgott Orbán-beszéd hatására a „Fidesz átmenetileg defenzívába került”, és visszaesett támogatóinak részvételi hajlandósága is, ebben a múlt hónapban a Medián…
aug. 1
6:06
Megerőszakolta a sógornőjét (Blikk)
Előkerült az amstetteni rém naplója, abban írta le szörnyű tettét
aug. 1
6:06
Csalók is hirdetnek külföldi állást! (Népszava)
Egyre több munkavállaló jár pórul, csaló munkaerő-közvetítők keresik fel a munkanélküliséggel sújtott településeket. A saját, itthoni egzisztenciáját is kockáztató munkavállalótól kint elveszik az összes pénzét, vagy az embertelen munkakörülmények miatt kerülnek bajba az érintettek. A Külügyminisztérium tájékoztatási kampányba kezdett.
aug. 1
6:08
Végrendelet volt a szülők búcsúlevele (Blikk)
Megdöbbentő részletek derültek ki a P. család búcsúleveléből
aug. 1
6:10
Nem lesz több kémiaóra? (Blikk)
Az oktatási minisztérium tervei szerint eltörlik a tantárgyakat
aug. 1
6:12
Sikerült életben tartani a mélytengeri halakat a vízfelszínen is (Infostart)
A vízfelszín alatt 2300 méter mélyen élő halakat sikerült a felszínen is életben tartania egy kutatócsoportnak. A mélytengeri állatok a megszokott nyomás hiányában, a számukra természetesnél húsz fokkal melegebb felszíni vizeken amúgy gyorsan elvesztik egyensúlyukat és elpusztulnak.
aug. 1
6:12
MÁV ÁBE: redőny lehúzva (Blikk)
Visszavonták a MÁV ÁBE tevékenységi engedélyét
aug. 1
6:14
Ha nincs munka, nincs segély? (Blikk)
BUDAPEST – Le is tilthatják azállami segítségről azokat, akik a segélyért cserébe nem fogadják el a felkínált munkát – egyebek mellett ez is kiderül abból a vitaanyagból, amelyet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium hozott nyilvánosságra a segélyezés rendszerének átalakítása kapcsán.
aug. 1
6:16
Nőtt a szocialisták önbizalma (Blikk)
BUDAPEST – Amíg júniusban szűkült a különbség a Fidesz és az MSZP támogatottsága között, addig júliusban nem történtek lényegi változások a két párt táborának méretében.
aug. 1
6:18
Csoda, hogy a kisfiú túlélte (Blikk)
Súlyos mentőhelikopter-baleset! Az ápoló meghalt
aug. 1
6:18
Ördög Nórát oltár elé vezetik (Blikk)
A műsorvezető nem árul el semmit az esküvőről
aug. 1
6:18
Letartóztatták a hittérítőt, aki a fagyasztóban rejtegette felesége holttestét (Infostart)
A mise alatt tartóztatták le azt az amerikai álpapot, aki feleségének hulláját a hűtőszekrényben rejtette el. A rendőrség azt gyanítja, hogy a férfi folyamatosan bántalmazta az asszonyt, aki 8 gyereket szült.
aug. 1
6:18
Mennyire harmonikus a szexuális életed? (Blikk)
Legyetek bátrak, és figyeljetek egymásra!
aug. 1
6:18
Palacsintáztak a pólósok (Blikk)
Élvezettel fogyasztották el az ajándék palacsintákat
aug. 1
6:20
Korlátozzák-e a dohányzást? (Blikk)
Magyarországon már csak elkülönített helyen szabad rágyújtani jövőre
aug. 1
6:20
A világhírű tenor elárulta legfőbb vágyát (Blikk)
Exkluzív interjújában mesélt kívánságáról
aug. 1
6:20
Görbicz utazhat az olimpiára (Blikk)
Speciális szilikonos kötést tettek a lábára
aug. 1
6:22
Horror a buszon (Blikk)
Döbbenet! Látszólag minden ok nélkül, az elborzadt utasok szeme láttára, közel félszáz késszúrással megölt, majd lefejezett egy utast egy férfi a kanadai Edmonton és Winnipeg közti távolsági buszon.
aug. 1
6:22
Sorozat lesz a Presszóból (Blikk)
Sas Tamás 130 színésszel dolgozott fel egy forgatókönyvet
aug. 1
6:22
Igaly győzött a koronglövőknél (Blikk)
Igaly Diána a selejtezőt és a döntőt is megnyerte Athénban
aug. 1
6:24
Képek: Légi balesetben elhunyt mentőápolóra emlékeztek Budapesten (Lánglovagok)
Az Apaj és Kiskunlacháza között lezuhant mentőhelikopterrel lezuhant és meghalt mentőápolóra gyertyagyújtással emlékeztek a Budai Mentőállomáson.
aug. 1
6:24
Nox Szilvi testre feszülő ruhában hódít (Blikk)
Péter Szabó Szilvia testre feszülő fehér ruhában hódít
aug. 1
6:24
Megválasztották az új kormányfőt Haitin (Népszava)
Megszerezte a szükséges többséget csütörtökön a haiti törvényhozás felsőházában az ország új kormányfője; a szavazás véget vetett a karibi országban a három hónappal ezelőtti éhséglázadás után kialakult belpolitikai patthelyzetnek.
aug. 1
6:24
Lezuhant egy kisrepülőgép Minnesotában (Népszava)
Leszállás közben a földnek csapódott egy kisrepülőgép helyi idő szerint csütörtökön az egyesült államokbeli Minnesota államban; a balesetben nyolc ember életét vesztette.
aug. 1
6:24
Beckham SMS-ben kért randit a sztriptíztáncosnőtől (Blikk)
Újabb nőügy derült ki a sztárfocistáról
aug. 1
6:26
Focicsoda 27 percen át (Blikk)
Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpool első csapatában

Keresés