2015. január 1. csütörtök

jan. 1
0:06
BÚÉK anno (Népszava)
Egy nyolcvanéves BÚÉK a Népszavától!
jan. 1
0:09
Áder János türelmet és szolidaritást kért (ATV)
A köztársasági elnök újévi beszédében a magyarok egymás iránti odafigyelését, egymás sikerének elismerését nevezte a legfontosabbnak a 2015-ös évben.
jan. 1
0:15
Boldog Új évet!! (subba.blog.hu)
jan. 1
0:18
Megérkezett a GTA 5 PC-s gépigény! (Game Channel Online)
Ahogy múlt héten ügyes hype-növelő húzással belengette a Rockstar, néhány pillanattal ezelőtt megérkezett a PC-s GTA 5 gépigénye, ami nem okoz túl nagy meglepetést, már ha valakinek bivaly hardvere van. A GTA sosem volt szerény gépigényű, azonban a minimális gépigény jelen esetben is elég erős, vélhetően nem szeretnék a ját...
jan. 1
0:18
MMXV (444)
2015 van.
jan. 1
0:22
Áder János zöld fogadalmat javasolt (444)
A köztársasági elnök azt is javasolta, hogy tiszteljük egymást.
jan. 1
0:27
Áder János: lélekben nyújtsunk kezet minden magyarnak! (hirado.hu)
2015-ben olyan évet is köszöntünk, amelyben 25 esztendőslesz a közös álmainkból megszületett szabad, független, demokratikus Magyarország - mondta Áder János köztársasági elnök újévi televíziós beszédében.
jan. 1
0:36
Kétmilliárd forinttal több jut idén a turizmusra a költségvetésből (MaHu)
A turizmus közel 5 milliárd forintos kerettel szerepel a 2015-ös költségvetésről szóló törvényben, ami azt jelenti, hogy több mint kétmilliárd forinttal több jut jövőre az ágazatra.
jan. 1
0:36
Boldog Újévet kíván a GameStar! (GameStar)
Ez az év is eltelt. Búcsúztassuk együtt 2014-et és kívánjunk egymásnak játékokban gazdag boldog Újévet.
jan. 1
0:39
Áder János újévi köszöntője (Népszava)
"Ne csak a mellettünk lévő barátainknak és szeretteinknek szorítsuk meg a kezét..."
jan. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 1
0:54
Áder: Ne csak azt nézzük, ki menne balra vagy jobbra, hanem hogy merre van az előre (HVG)
A magunknak tett szilveszteri fogadalmainkat kiegészíthetnénk néhány közös vállalással, mondta az államfő újévi beszédében. Nagyobb tisztelettel legyünk mások iránt, becsüljük meg egymás teljesítményét, és a környezet védelmét is mindennapi életünk részévé tehetnénk, javasolta Áder János.
jan. 1
1:30
Áder János: legyünk nagyobb tisztelettel egymás iránt! (Infostart)
"Az elmúlt negyedszázad tanulsága, hogy ne mindig csak azt nézzük, ki menne balra vagy ki menne jobbra közülünk, hanem hogy merre van előre" - mondta Áder János köztársasági elnök televíziós újévi köszöntőjében. Kiemelte: "Miért ne törekedhetnénk az előttünk álló esztendő minden napján arra, hogy nagyobb tisztelettel legyünk a másik iránt, hogy jobban megbecsüljük egymás teljesítményét?"
jan. 1
1:42
BÚÉK 2015! (divecenter.hu)
Mindenkit a legjobbakat kívánjuk az előttünk álló évre!
jan. 1
1:48
Törölte műsorából a cseh közszolgálati rádió az államfőt és a prágai érseket (MaHu)
A Cseh Rádió 2015-ben új koncepció szerint áll hozzá az egyházi műsorokhoz, s ebbe az érsek úr jegyzetei nem nagyon férnek bele.
jan. 1
1:51
2134 álláskereső kapott lakhatási támogatást (Blikk)
jan. 1
2:06
Ötpárti egyeztetést tartanak a gyülekezési törvény módosításáról - a nap hírei (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordulna az útdíjról szóló rendelet miatt az LMP. Indonéziában megtalálták a vasárnap eltűnt utasszállító egyes roncsait.
jan. 1
2:42
Várjon Dénes: "Szeretném, ha itthon is több fényt vetülne Veress Sándor életművére" (MaHu)
A Hommage a Paul Klee bemutatásakor a zeneművet inspiráló hét Klee-alkotást ki is vetítik, így téve teljessé a művészeti élményt.
jan. 1
3:36
Több százmillió forintos fejlesztés valósult meg a Kapos Volánnál (MaHu)
Az évi több mint 17 millió utast szállító cég autóbuszjáratain és autóbusz-állomásain korszerűsíti az utastájékoztatást és korszerű forgalomirányítási rendszert vezet be.
jan. 1
3:48
Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés? (WebBeteg)
Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.
jan. 1
4:00
Meglepő eredmény: elkészült az érdekes lista (Zene)
A One Direction, George Strait és Luke Bryan vezetik a 2014-es év turnéjai alapján készített összeállítást. A country zene királya újra az országutak királya is lett. George Straitnek volt a legmagasabb számú jegyeladása a műfaj bármely más előadójával összevetve idén a StubHub új listája szerint, összességében pedig a második hellyel büszkélkedhet. [Dátum: 2015.01.01. 04:00]
jan. 1
4:18
Csillagászati követelés az előadótól (Zene)
Azealia Banks felszólította a rabszolga-kereskedők leszármazottait, hogy fizessenek százezer milliárd dollárt az afro-amerikaiaknak kárpótlásként. December 26-án a rapper számos posztot tett közzé a Twitteren a kárpótlással kapcsolatban, miután megosztott egy cikket a DeWolf családról, akik prominens rhode islandi rabszolga-kereskedők voltak.  [Dátum: 2015.01.01. 04:01]
jan. 1
4:21
Megjelentek az ekáer részletszabályai (ProfitLine)
Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (ekáer) működéséről szóló miniszteri rendelet szerdán, amely tartalmazza az ekáer elektronikus felületén történő bejelentési, változás-bejelentési kötelezettség részletes szabályait.
jan. 1
4:48
Cseke Szilárd állíthat ki a magyar pavilonban (MaHu)
Cseke Szilárd képzőművész Fenntartható identitás című interaktív projektje képviseli Magyarországot az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálén, amelyet 2015. május 9. és november 22. között rendeznek meg.
jan. 1
5:12
Marilyn Manson: "15 éve nem éreztem ilyen magabiztosságot" (Zene)
Nem érezte magabiztosabbnak magát a 2000-ben megjelent Holy Wood óta, mint soron következő, The Pale Emperor címet viselő albumának kiadása előtt – vallotta be Marilyn Manson. A lemez január 19-én jelenik meg és az első együttműködés lesz Manson és új zenésztársa, a filmes zeneszerző Tyler Bates (A galaxis őrzői) között. [Dátum: 2015.01.01. 05:00]
jan. 1
5:27
Csütörtöktől szabadon felhasználhatók a Radnóti-versek (Blikk)
jan. 1
5:42
Minden rekordot megdöntött A fáraók Egyiptoma című kiállítás Szegeden (MaHu)
Múzeumtörténetet írt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezren látták A fáraók Egyiptoma című kiállítást.
jan. 1
6:00
Tavasszal vizsgálják ismét a hitelminősítők a magyar adósosztályzatokat (ProfitLine)
Az első negyedév végétől veszi ismét napirendre Magyarország államadós-besorolásainak felülvizsgálatát a három nagy nemzetközi hitelminősítő.
jan. 1
6:06
Jól befűtött a Tankcsapda a Főnixben - képekben (Zene)
Az idén 25 éves fennállását ünneplő Tankcsapda december 27-én zárt a jubileumi évet a debreceni Főnix csarnokban. [Dátum: 2015.01.05. 13:42]
jan. 1
6:09
Porosenko: Ukrajna megnyeri a háborút (hirado.hu)
A 2014-es év a legnehezebb volt az ukránok számára az utóbbi hetven esztendőben - mondta az ország elnöke.
jan. 1
6:11
Hatályos az adósságfék-szabály (hirado.hu)
A cél, megakadályozni a háztartások túlzott eladósodását és a devizahitelezés újbóli felfutását.
jan. 1
6:18
Tolkien-nappal kezdi az új évet az Uránia (Infostart)
Filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi előadásokkal, valamint családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket a Magyar Tolkien Társaság szombaton az érdeklődőket az Uránia Nemzeti Színházba.
jan. 1
6:21
Mit hoz 2015 a magyar autósoknak? (Vezess)
Milyen újdonságokkal kedveskedik a magyar autósoknak 2015-re az Állam? Összefoglaltuk a főbb változásokat.
jan. 1
6:21
Óriástüntetés készül Orbánék ellen (168 Óra Online)
A MostMi: Új országot építünk! nevet viselő civil szerveződés az Operaházhoz hívja demonstrálni az embereket péntek délután 6 órára. Az eseményre a 2012. január 2-i, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján kerül sor. A Facebookon 10 ezren jelezték részvételi szándékukat.
jan. 1
6:23
Rabosították, mert rádudált a rendőrökre (Vezess)
Bilincsbe verték, majd DNS-mintát és ujjlenyomatot vettek egy férfitól, csak mert rádudált egy lassan cammogó, fékezgető rendőrbuszra.
jan. 1
6:27
Megújulnak a KRESZ-vizsgakérdések (hirado.hu)
A januárban vizsgázók már az újakkal találkozhatnak.
jan. 1
6:27
Csak néztünk, mint a moziban: az év videói (ATV)
Lefogták az ATV riporterét, Vida Ildikó tolmácsot kér, Kálmán Olga alig tud megszólalni a nevetéstől. Íme, 2014 legnézettebb és legérdekesebb videói az atv.hu-n.
jan. 1
6:39
Devizahitelek – Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket (GazdaságPortál)
Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak. A november elején hozott döntés értelmében a devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán, vagy a 2014. november 7-én ...
jan. 1
6:57
Agyonlőtte édesanyját egy kétéves kislány (168 Óra Online)
Egy kétéves gyermek agyonlőtte édesanyját, amikor annak táskájában matatva véletlenül elsütött egy pisztolyt egy szupermarketben az egyesült államokbeli Hayden városában kedden – közölték a helyi hatóságok.
jan. 1
7:03
Veszélyben a Nagy-korallzátony (MaHu)
Azt mondják, egy kép többet ér ezer szónál - nos, a cikkünkben levő elemi erővel hatva hívja fel a figyelmet a tengeri ökoszisztéma egyik legváltozatosabb otthonának veszélyeztetettségére.
jan. 1
7:03
Rakétatalálat ért egy lakodalmas házat (hirado.hu)
Legalább húszan meghaltak és sokan megsebesültek.
jan. 1
7:03
Helló, 2015: így változik az életünk idén (NLC)
Szigorodik a családi pótlék, fizetnek, ha házasodunk, jön a vasárnapi zárva tartás. Itt vannak a legfontosabb változások.
jan. 1
7:05
Cameron: Káosz lesz, ha a britek rosszul választanak (hirado.hu)
Elemzők szerint, ha Cameron májusban megint nem tud abszolút többséget elérni, és újból koalícióra kényszerül, az könnyen politikai karrierjének végét jelentheti.
jan. 1
7:06
Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől (HVG)
Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.
jan. 1
7:06
Felfalta kölykeit a tigris (168 Óra Online)
Felfalta két öthetes kicsinyét a jeruzsálemi „bibliai” állatkert szumátrai tigrise, a történtek előtt értetlenül állnak az állatgondozók.
jan. 1
7:06
Devizahitelek - Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket (ProfitLine)
Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.
jan. 1
7:12
Dél-Amerika: kolumbiai támadó lett az év futballistája (NSO)
A kolumbiai Teófilo Gutiérrez lett Dél-Amerika legjobb futballistája 2014-ben.
jan. 1
7:21
A Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertje lesz Budapesten (hirado.hu)
Mága Zoltán azt ígéri, hogy "eddigi legkáprázatosabb show-jával lepi meg" közönségét csütörtök este.
jan. 1
7:21
5 újévi fogadalom, amivel tényleg sokat spórolhatsz (Pénzcentrum)
"Fogadom, hogy 2015-ben sokkal jobban odafigyelek a pénzügyeimre!"...
jan. 1
7:21
Tudtad, hogy így írja át az életed a 2015-ös év? (Portfolio)
A kormány 2014-es javaslatai és a parlament döntései számos területen átírják a lakosság mindennapi életét és a vállalkozások működési környezetét 2015-ben. Ezeket gyűjtöttük most össze egy cikkbe az...

Keresés