2008. február 10. vasárnap

febr. 10
0:02
Hány ló a Tehén? (totalcar.hu)
Megmértük.
febr. 10
0:14
A siker is tanulható (NLCafé)
Kinek mi a siker? A sikeres emberek megkülönböztethető magatartási mintákkal rendelkeznek. E minták döntő része a kisgyermekkori fejlődés során a családban alakult ki. Felnőttkori újratanulásuk ezért nem könnyű, de lehetséges.
febr. 10
0:16
Datolya: a Biblia gyümölcse (HáziPatika.com)
Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A gyümölcs szárított formában jut el hozzánk, és ízletes csemegének fogyasztjuk. Sokan nem is sejtik, hogy gyógyhatása sem lebecsülendő.
febr. 10
0:18
Sevillában botlott a Barcelona (Infostart)
A második helyen álló Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Sevilla otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
febr. 10
0:18
Fidesz: öt év alatt 3 milliárdot költött a kormány tanulmányokra (gondola.hu)
Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. A kormány arról...
febr. 10
0:24
Az AAA Auto Group veszteséggel zárta a 2007-es évet (gondola.hu)
Az AAA Auto Group N.V. az előzetes pénzügyi eredmények szerint nettó veszteséggel zárta a 2007-es évet, ugyanakkor a forgalma 30 százalékkal emelkedett tavaly - közölte az autókereskedő társaság....
febr. 10
0:29
A török parlament megszavazta a fejkendőtilalom feloldását (gondola.hu)
A török parlament szombaton, második olvasatban is nagy többséggel jóváhagyta azt a két alkotmánymódosítást, amelyek lehetővé teszik a nők számára muzulmán fejkendő viselését a felsőoktatási...
febr. 10
0:37
MacBook Air, a penge notebook (terminal)
Az Apple - MacBook Air néven - bemutatta a világ legvékonyabb hordozható számítógépét, amely legvékonyabb részein kevesebb, mint 5 milliméter, de összecsukva, a legvastagabb pontján is csupán két centiméter - még itt is vékonyabb, mint a versenytárs modellek legvékonyabb pontjai.
febr. 10
0:41
A mikrovállalatok körében bővülhet az internetpiac (terminal)
Tízből hét hazai vállalatnál már elérhető a világháló - legalábbis a BellResearch által évente elkészített magyar infokommunikációs jelentés üzleti internetszolgáltatással foglalkozó 2007-es modulja szerint.
febr. 10
0:50
Az idei afganisztáni tél több mint 750 ember halálát okozta (gondola.hu)
Több mint 750 ember halt meg a téli viharokban Afganisztánban, ahol a mostani hideg évszak évtizedek óta a legkeményebb volt, s ahol több tízezer jószág is elpusztult az időjárás viszontagságai...
febr. 10
0:55
Nehéz kihívások előtt a NATO a szervezet főtitkára szerint (gondola.hu)
A nemzetközi terrorizmus új formáit, a tömegpusztító és a rakétafegyverek terjedését említette a NATO előtt álló legsúlyosabb kihívások között szombaton Jaap de Hoop Scheffer, a szervezet...
febr. 10
1:24
A Nyugat-dunántúli régióban megyei szintű, ifjúsági célú, forrásteremtést segítő képzések megvalósítása / IFJ-GY-ND-07-E (Pályázatfigyelő)
Nyugat-dunántúli székhelyű ifjúsági és ifjúságot segítő szervezetek, ifjúsági szerveződések, önkormányzatok, kistérségi együttműködések, ifjúsági célú forrásteremtését segítő képzések megvalósításának támogatása
febr. 10
1:28
Karacs készülhet az amszterdami K1-fináléra (+képriport) (HírTV)
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a Budapesten a Papp László Sportarénában a K-1 World Grand Prix-versenysorozat európai elődöntője. Szombat este a legnépszerűbb magyar harcos, Karacs Attila és a sportágban frissen debütáló Bárdosi Sándor is KO-val diadalmaskodott.
febr. 10
2:36
350 kilométer intelligencia (terminal)
A legbiztosabb és legkényelmesebb haladás.
febr. 10
2:40
Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en (terminal)
Wireless N, Green Ethernet és Digitális Otthon újdonságok valamint kerekasztal beszélgetések.
febr. 10
2:44
Mi van, ha átver az „inviteles”? (terminal)
Ha megállapítható, vagy akár csak valószínűsíthető, hogy a fogyasztóval személyesen vagy telefonon történt szerződéskötésben a megtévesztés bármilyen mértékben szerepet játszott, az Invitel a szerződést semmisnek tekinti, a felületes vagy vétkes ügynökökkel szemben pedig eljár.
febr. 10
6:33
Súlyos tűzvész pusztított London egyik kedvelt turistaközpontjában (Klubrádió)
Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által igen kedvelt, mindig zsúfolt Camden Town városnegyed piaci térségében.
febr. 10
6:47
A fényűző pekingi olimpia ára (Infostart)
Rohamléptekben folyik Kínában azoknak a csatornáknak a megépítése, amelyeken keresztül 300 millió köbméter "rendkívüli" vizet juttatnának Pekingbe a "zöld" olimpiára, biztosítva, hogy egy buja, élettel teli nagyváros üdvözölje a világot augusztusban.
febr. 10
7:31
Bűnösnek találták a felesége maradványait 23 éven át rejtegető férfit (Infostart)
Bűnösnek mondta ki a bíróság azt az ausztrál férfit, aki 23 éven keresztül egy tartályban tartotta felesége maradványait, miközben azt állította, hogy a nő elhagyta őt.
febr. 10
7:41
RWE-MCT beruházás a brit partoknál (divecenter.hu)
A német RWE árapály erőmű építésébe fogna a szakterület egyik piacvezető cégével.
febr. 10
7:58
Öt óra alatt háromszor érték gyorshajtáson a pityókás nőt (Infostart)
Valószínűleg új rendőrségi rekordot állított fel az a 23 éves ausztrál nő, akit öt óra alatt háromszor értek gyorshajtáson Brisbane-ben.
febr. 10
8:01
Franciaország megszavazta az új szerződést (Kitekintő)
A francia parlament jóváhagyta a Lisszaboni Szerződést, így a nagy tagállamok közül Franciaország ratifikálhatja elsőként a dokumentumot a közel három évvel ezelőtti, az eredeti alkotmány-tervezetet elutasító francia népszavazás után. Közben Szlovákiában folytatódik a ratifikációs botrány.
febr. 10
8:12
Ma megint szavaznak Újbudán (Klubrádió)
Megkezdődött az időközi országgyűlési képviselőválasztás második fordulója a főváros 15. számú választókerületében.
febr. 10
8:12
Gyurcsány, meg a földindulás (gondola.hu)
Gyurcsány hazai pozíciója már megingott, még akkor is, hogy antidemokratikus eszközökkel, a politikai verseny nyílt akadályozásával kormányoznak. Ugyanakkor a nemzetközi piacok erősítik Gyurcsány pozícióját, mert az eddig végrehajtott költségvetési szigor és szerkezeti reformok vezérlője Gyurcsány.
febr. 10
8:13
Digeridooval búcsúztatták Heath Ledgert (Velvet)
Cate Blanchett és több száz rajongó is részt vett a színész búcsúztatóján. Exmenyasszonya, Michelle Williams színésznő Shakespeare 18. szonettjével búcsúzott kislányának apjától.
febr. 10
8:14
Minden áldozat hiába?! (gondola.hu)
Megint egyre nagyobb különbség van az „eredményesség” nemzetközi és hazai megítélése között. Ahogy kezdenek a nyílt piaci elemzők állásfoglalásai javulni, úgy lesz egyre nehezebb a lakosság jövedelmi helyzete itthon.
febr. 10
8:16
Történelmi mélyponton a házasságkötések száma (Infostart)
Történelmi mélypontra süllyedt a házasságban élők száma Magyarországon - mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója. Kamarás Ferenc kifejtette: a magyar történelemben csak az első világháború idején kötöttek olyan kevés házasságot, mint tavaly, amikor ismét kilenc százalékkal csökkent az anyakönyvvezető elé járulók aránya.
febr. 10
8:17
Megérkezett a terrorizmus Magyarországra?! - 251. rész (gondola.hu)
Nálunk még nem volt terrorista akció. Most a rendőrség és a kormány kommunikációja terrorista akciókról beszél, de ne zárkózzunk be, semmi bizonyíték nincs. S amíg nincsenek meg a tettesek, addig nem is hihető attól a kormánytól, amelyik ellenzéki megmozdulásokat akadályozott meg ilyen módon.
febr. 10
8:18
Berto legyőzte Trabantot (profiboksz.hu)
Könnyedén lépett túl a váltósúly egyik legnagyobb ígéretének tartott Andre Berto az egykori Európa-bajnok Michel Trabanton. Az amerikai bunyós az 1. menettől kezdődően hatalmas tempóban bunyózott, amire Trabantnak nem volt válasza. A meccs vége a 6. menetben jött el, amikor is Berto olyan verést osz
febr. 10
8:20
Chavez kiütéssel nyert (profiboksz.hu)
Ismét fontos mérkőzést nyert meg Julio Cesar Chavez Jr. A fiatal mexikói tehetség ezúttal Jose Celaya ellen lépett ringbe és bár voltak nehéz pillanatai a meccs során, végül magabiztosan hozta a találkozót. Chavez már a 2. menetben padlóra küldte ellenfelét, aki azonban felállt és kellemetlen stílus
febr. 10
8:22
NHL: az Atlanti csoport élére ugrott a Pittsburgh (NSO)
4-2-es győzelmével az Atlanti csoport élére ugrott a Pittsburgh Penguins alakulata. Kikapott viszont a liga szezonbeli eddigi legeredményesebb csapata, a Detroit Red Wings, hosszabbításban a Toronto Maple Leafs otthonában. Hosszabbítás döntött Minnesotában és Atlantában is - a hazaiak javára.
febr. 10
8:22
A NASA elhalasztotta az Atlantis legénységének első űrsétáját (gondola.hu)
Elhalasztották az Atlantis amerikai űrrepülőgép legénységének első, vasárnapra tervezett külső űrszerelési munkáját, amelynek során a Columbus európai gyártmányú űrlaboratóriumot kell az...
febr. 10
8:30
Tűzoltó leszel, s katona...? (szon)
Nyíregyháza - Szociális munkás és szerkezetlakatos tanfolyamok is indulnak márciusban.
febr. 10
8:32
Terry Black küzd a rák ellen (ma.hu)
Terry Black hónapok óta küzd a súlyos kórral, ezidáig 6 kemoterápián és 25 sugárkezelésen vett részt, a napokban kiderül, hogy szükség van-e további kezelésre. A haja kihullott, fáradékony lett, a kedélyállapota is változó, ám nem adja fel a harcot a rákkal szemben.
febr. 10
8:34
Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak a XI. kerületben (gondola.hu)
Reggel hat órakor rendben megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója - közölte Filipsz Andrea, a helyi választási iroda vezetője az...
febr. 10
8:34
Mark elárulta 8 legféltettebb titkát (ma.hu)
Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? Mark: Mindig is színész vagy énekes szerettem volna lenni! Erre is törekedtem, mindig célttudatos voltam ebből a szempontból.
febr. 10
8:38
Előválasztás: Obama és Huckabee fordulója volt (HVG)
Barack Obama biztosan nyert Hillary Clintonnal szemben az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton demokrata előválasztási fordulót rendeztek.
febr. 10
8:39
Obama három államban nyert Clintonnal szemben (gondola.hu)
Barack Obama biztosan nyert riválisával, Hillary Clintonnal szemben az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton...
febr. 10
8:40
Ittas ámokfutás több milliós kárral (szon)
Nyíregyháza - Alapos a gyanú, hogy ittas volt annak a BMW-nek a vezetője, aki szombatról vasárnapra virradó éjszaka a sajátján túl, három álló autót tört össze Nyíregyházán.
febr. 10
8:41
Kettős tragédia Doboznál (objektivhir.hu)
Mindkét utasa szörnyethalt annak az autónak, amely letért az útról és fának rohant szombaton éjjel Doboz-Szanazugban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Békés Megyei RFK sajtószolgálatától.
febr. 10
8:43
Tűz pusztított a híres londoni Camden Marketen (HVG)
Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által is kedvelt, zsúfolt, szórakozóhelyekkel és kulturális helyszínekkel teli Camden Town piaci negyedében.
febr. 10
8:44
MEASZ: Az újfasiszta rendezvény engedélyezve, az ellenállók elzavarva? (ma.hu)
A magyar demokrácia megcsúfolása, hogy ismét újfasiszta rendezvényt tartottak az 1945-ös Budapest fasisztáktól történő megszabadulásához kötődően, és mindez az adófizetők pénzén működő rendőrség biztosításával történt - véli a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, amely kérdéseket intézett az MSZP és az SZDSZ képviselőihez.
febr. 10
8:44
Tűz pusztított a híres londoni Camden Marketen (HVG)
Súlyos tűzvész pusztított vasárnapra virradó éjjel London északi részén, a turisták által is kedvelt, zsúfolt, szórakozóhelyekkel és kulturális helyszínekkel teli Camden Town piaci negyedében.
febr. 10
8:44
Afrika-kupa: Kamerun-Egyiptom döntő lesz (Hetek)
Egyiptom a döntőbe jutásért Elefántcsontpartot búcsúztatta. Az összecsapáson végig az „elefántok" játszottak mezőnyfölényben, de a találkozót eldöntő gólokat a „fáraóknak" becézett rendkívül szervezetten és összehangolt játszó egyiptomi alakulat szerezte.
febr. 10
8:46
Február a kertekben 2. rész (Ezoterikus.hu)
A február változó hőmérsékletet hoz magával. Vizsgáljuk felül a növények téli védőtakaróját - ha különösen enyhe az idő, lazítsunk egy kicsit a rájuk rakott rőzserétegen.
febr. 10
8:46
Az ötöst a héten sem vitte el senki (ma.hu)
Ezen a héten sem volt telitalálat az ötös lottón - A négy számot helyesen megtippelők azonban közel egymillió forinttal lehetnek gazdagabbak.
febr. 10
8:48
Rendben zajlik a XI. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója (ma.hu)
Reggel hat órakor rendben megkezdődött Budapesten a 15. számú országgyűlési választókerületben az időközi választás második fordulója - közölte Filipsz Andrea, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.
febr. 10
8:49
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 5. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 5. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
febr. 10
8:49
Exneje fiatal hasonmásával jár a sztárszínész - képek (Infostart)
Úgy tűnik, Bruce Willis képtelen elfeledni korábbi feleségét, Demi Moore-t, ugyanis új barátnője kísértetiesen hasonlít a színésznőre.
febr. 10
8:49
Quintana legyőzte Williamst (profiboksz.hu)
Hatalmas meglepetésre elvesztette veretlenségét és WBO váltósúlyú világbajnoki címét Paul Williams. Az amerikai bunyós egyhangú pontozással szenvedett vereséget Carlos Quintanatól. A meccsen a Puerto Rico-i kihívó gyorsasága és munkatempója megoldhatatlan volt Williams számára, aki nem tudta kihaszn

Keresés