2008. február 7. csütörtök

febr. 7
0:08
Elkészült az Opera Mobile 9.5 (SG)
Az Opera a február 11. és 14. között megrendezendő GSM Mobil Világkongresszus keretében mutatja majd be az új böngészőt.
febr. 7
0:10
Sztrájk: még jövő héten is tarthat (Népszava)
Ismét megállapodás nélkül állt föl a tárgyalóasztaltól a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Máv Zrt. tárgyalóbizottsága, és úgy tűnik, már senki nem bízik a megállapodásban. Bár pénteken újra egyeztetnek, de a szakszervezetnek nincs arra vonatkozó elképzelése, meddig tartja fönn a sztrájkkészültséget. A többhetes időtartamot kizártnak tartották, viszont megállapodás híján akár a jövő héten…
febr. 7
0:12
Nős férfiak vonzásában (NLCafé)
Az elmúlt nyolc évben fantasztikus férfiakkal ismerkedtem meg. Mire beleéltem volna magam a kapcsolatba, kiderült róluk, hogy már foglaltak. Nem értem, miért vonzok mindig nős férfiakat...
febr. 7
0:16
Szőlőmajszolással a fogszuvasodás ellen (HáziPatika)
A szőlőben található polifenolok megakadályozzák a plakképződést és a fogszuvasodást.
febr. 7
0:20
Gyógysegély alvázgondokra (HáziPatika)
Gyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés, illetve a székrekedés. A beteg hétköznapjait megkeserítő tünetek huzamos fennállása esetén az életmódváltás mellett indokolt lehet a gyógyszeres...
febr. 7
0:24
Duke Nukem Forever 2008 végén + UPDATE (pc) (Gamer365)
A derült égből villámcsapásként, nagyjából másfél hónapja befutott Duke Nukem Forever teaser trailer után itt az újabb atombomba a 3D Realms ősidők óta készülő projectjével kapcsolatban: a fejlesztőcsapat kitűzte a játék megjelenési dátumát. UPDATE.
febr. 7
0:40
Adatbank az EU külső határainak jobb ellenőrzésére (SG)
Fokozni kívánja az Európai Bizottság az EU külső határainak ellenőrzését, elsősorban az illegális bevándorlás és a szervezett bűnözés visszaszorítása érdekében.
febr. 7
0:45
Netbankolásban Ausztria vezet (SG)
A GfK-csoport a kelet- és közép-európai régióban az internethasználati szokásokat kutató felmérésének adatai szerint tízből négy magyar használja az internetet.
febr. 7
0:56
Red Hat alatt is használható a Novell keretrendszere (SG)
A Novell az openSUSE Build Service támogatásának kibővítésével segíti a nyílt forráskódú fejlesztést.
febr. 7
1:00
Harmadik a hazai notebookpiacon az ASUS (SG)
Az ASUS átfogó termékportfóliójának köszönheti dobogós helyezését a hazai notebookpiacon. A tajvani gyártó a notebookpiac növekedésének közel kétszeresét könyvelhette el a tavalyi év utolsó negyedévében.
febr. 7
1:04
Nem ment jól tavaly a Hamának (SG)
Kis mértékben csökkent az elektronikai tartozékok forgalmazásával foglalkozó német Hama cég hazai leányvállalatának árbevétele 2007-ben.
febr. 7
1:07
Hollandiában harcol az árvízekkel az IBM (SG)
Az IBM Globális Vízügyi Kiválósági Központot hoz létre Hollandiában. A új együttműködés célja a tengerparti vízügyi kérdések kezelése.
febr. 7
1:08
Hadonászó egér (Agent Portal)
Egy norvég cég olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével az ujjunkkal térben mozgathatjuk a kurzort. A rendszer különlegessége, hogy nem kell hozzá speciális kesztyű, vagy szenzor és hardverigénye is minimális.
febr. 7
1:14
Visegrad University Studies Grant (Pályázatfigyelő)
Pályázat felsőoktatási intézmények számára a világ bármely országában, bármely nyelven akkreditált oktatási, képzési program, kurzus támogatására, ha az a Visegrádi Négyek gondolatkörre épül egy adott tudományterületen
febr. 7
1:15
Kiderült Heath Ledger halálának pontos oka (est.hu)
A New York-i illetékes hatóságok közleménye szerint az első tippek bizonyultak helyesnek: ha nem is túladagolás, de különböző gyógyszerek végzetes keveréke okozta a tragikusan fiatalon elhunyt színész halálát.
febr. 7
1:18
Tempus IV - Az egyetemek nemzetközi együttműködésével megvalósuló felsőoktatási reform / DG EAC/04/08 (Pályázatfigyelő)
A program általános célja, hogy a felsőoktatás területén hozzájáruljon az együttműködés ösztönzéséhez az Európai Unió tagállamai és a környező térségben található partnerországok között. A program elsősorban a lisszaboni menetrendből és a bolognai folyamatból következő EU-s felsőoktatási fejlesztésekhez történő önkéntes konvergenciát segít előmozdítani.
febr. 7
1:22
Színházi Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Pályázat 2008. június 1.-szeptember 1. között szabadtéren bemutatandó új színházi előadások létrehozásának támogatására
febr. 7
1:26
Szavak tengere - nemzetközi novellapályázat (Pályázatfigyelő)
Novellapályázat 30 év alatti alkotók számára
febr. 7
1:26
Nancy ül a fűben-vetítés a Dózer Fesztiválon (est.hu)
Budapest egyik legnépszerűbb underground szórakozóhelye, a Kultiplex február 28-án végleg bezárja kapuit. A kulturális központ 45 napos ingyenes fesztivállal búcsúzik látogatóitól, ahol mindenki megtalálja a kedvére való programot – így azok is, akik szeretik a sorozatokat.
febr. 7
1:30
Könyvtári Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kollégium továbbra is ösztönözi a szakma aktív részvételét a könyvtári minőségfejlesztési programok folytatásában, illetve újabbak elindításában. A pályázat célja a könyvtári minőségi díj követelményeinek megvalósítása új szolgáltatások kidolgozásával és azok népszerűsítésével, a felhasználóbarát könyvtárak kialakításával - a könyvtárosok széles körű szakmai tapasztalataira építve.
febr. 7
1:34
Képzőművészeti Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Pályázat 2008. február 1.-2009. május 31. közötti időszakra a kortárs magyar képzőművészet alábbi témakörökben benyújtott pályázatai vissza nem térítendő támogatására.
febr. 7
1:38
Képzési rehabilitációt követő foglalkozási rehabilitáció-program megvalósítása / Reszolg/2008-7813 (Pályázatfigyelő)
A program célja: A fogyatékossággal élő személyek munkaerő-piaci versenyképességének javítása, társadalmi befogadásának segítése, személyre szabott komplex, munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával
febr. 7
1:42
Hunyadi és a reneszánsz / HM KTF-KULT-08 (Pályázatfigyelő)
Pályázat a honvédségi nyugállományú, a honvédségi kulturális és katonai hagyományőrző társadalmi szervezetek részére. A pályázat kiírása Hunyadi Mátyás Magyarország királyává történő választásának 550. évfordulójának alkalmából történik, így előnyt élveznek azon pályaművek, melyek a Hunyadiak történelmi, hadtörténelmi és a magyar reneszánsz eseményeihez kapcsolódnak.
febr. 7
1:46
Honvédelmi ágazat szabadidősport és nemzetközi sportfeladatainak megvalósítása / HM KTF-SPORT-08 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja: A katonai állomány fizikai követelményeknek történő megfelelésének segítése, a HM ellátási körébe tartozók sportolási feltételeinek támogatása, az emberi erőforrások folyamatos megújítása, a nemzetközi sportkapcsolatokból adódó felkészítés és versenyzés biztosítása, a honvéd sportegyesületek szerepvállalásának erősítése a Magyar Honvédség kommunikációs és toborzó…
febr. 7
1:50
Felhívás Debrecenben tanuló fiatalok részére - Logó tervezés (Pályázatfigyelő)
Logó pályázat Debrecenben tanuló fiatalok részére
febr. 7
1:54
Fa ága rügyével - IV. Kárpát-medencei magyar népmesemondók, népzenészek és népi mesterségek őrzőinek találkozója (Pályázatfigyelő)
Felhívás népmesemondók, népi hangszerek zenészei részére, határainkon innen és túl, akik meséiket, zenéjüket közösségeiktől tanulták, akiknek életéhez természetes módon hozzátartoznak a magyar népmesék, a magyar népzene és ezt a szájhagyományos örökséget továbbadják az utánuk következő nemzedéknek: apák fiaiknak, nagyszülők unokáiknak.
febr. 7
1:58
Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása / LFP-2008-LA-7 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja az 1985-ig épült lakóépületek üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményeinek (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújítása.
febr. 7
2:02
A komplex rehabilitációval kapcsolatos ellátás-szervezők képzési programjának kidolgozása és képzésének lebonyolítása / Rementor/2008-7812. (Pályázatfigyelő)
Felhívás a rehabilitációs járadékban részesülők, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresők egyéni együttműködési programját segítő ellátás-szervező szolgáltatást végzők képzésére
febr. 7
2:36
Krausz: „Kontraproduktív harakiri” (Hetek)
Ötágú vörös csillaggal és „Népszavazás a szocializmusról” szlogennel kampányol az SZDSZ a március 9-i népszavazás ellen. Kóka János már a kampánynyitón leszögezte, hogy sok különféle értelmezésre számítanak. A lapunknak nyilatkozó politikusokat, közéleti személyiségeket hallgatva a pártelnök óhaja máris teljesült, bár, valószínűleg nem úgy, ahogy ő szerette volna.
febr. 7
2:47
Zajlik az elnökválasztási kampány (Hetek)
A Hetek Online „Verseny az MTV trónjáért" címmel közölt cikket szerdán azzal a szándékkal, hogy valamennyi jelölt álláspontját olvasói elé tárja. A lehetőséggel csak Szabó Stein Imre kívánt élni, ám a köztévé állapotával kapcsolatos állításai – cikkünk megjelenése után – azonnali válaszadásra ösztönözték az MTV gazdasági igazgatóját. Nagy Attila reakciójának teljes terjedelemben való közzétételét…
febr. 7
2:51
Feb 2. - Nyugat-Szahara. A busz lassul. (BB - hetesbusz)
Mauritan katonai papucs A boujdouri meleg zuhany eletet ment. Azt hittem, lett egy kis szinem Afrikaban, de a zuhany nagy csalodast okozott. Boujdourban megvesszuk az ut legjobb sultcsirkejet, es elindulunk eszak es Marokko fele. Tuti sebe rendbejott, vezet egy darabig. Nem talalja sehol sem a papucsat, viszont talalunk egy extra magassarku mu"bo"r papucsot, ami nem tartozik senkihez sem.…
febr. 7
3:02
Feb 3. - MarraKesh. Hágók. Aravind büntet (BB - hetesbusz)
Reggel tovabbindulunk, a cel Marrakesh. Az eredeti, bamakoi utiterv szerint tegnap este kellett volna elerni, es ma, februar 3.-a (vasarnap) szabadnap Marrakeshben. Egy napot csuszunk, a masodik terv szerint 4.-e vasarnap lett volna szabadnap. Aztan ez is valtozott, az aktualis terv az, h megprobalunk februar 3.-an delutan 4-5 ora fele Marrakeshbe erni, holnap fel nap szabadnap, este tovabb Tanger…
febr. 7
3:06
Feb 5. Hatar es embercsempeszet. (BB - hetesbusz)
Tangeri szabadkikoto Reggel a kikotoben kelunk, eleg gyanus alakok meregetik a buszt. A komp Algecirasba megy. Atterelnek a hataron, a komp elott jon a szokasos alkudozas, csak a busznak es a hat emberbol egynek van jegye. A reggeli ellenor azt akarja, h vegyunk mind jegyet. Mi azt mondjuk, h mehetunk a masik komppal is. Szokasos korok, ket jegyet meg vennunk kell. Besorolunk a kamionok koze. A…
febr. 7
3:10
Busz 2.0 (BB - hetesbusz)
Az ut soran eljottek a busz gyerekhibai. Lesz par valtoztatas a 2.0-as verzioban, ami juliusban a Brighton-Budapest Rainbow Rampage nevu meleg/leszbikus futamon indul, utana meg megy a Kaukazusba. Lent a mi terveink, ha van otlet, szivesen varjuk. [...] Bővebben!
febr. 7
3:16
Napi TV műsorajánló: Lady Audley Titka (Joy)
Egy romantikus dráma, ami biztosan leköti a figyelmed!
febr. 7
3:20
Nagy Szerelmes Lemez 2 (Joy)
Hamarosan itt a Valentin Nap. A Nagy Szerelmes Lemez 2 még meghittebbé varázsolhatja szerelmesek napját!
febr. 7
3:24
A Bon-Bon leforgatta legújabb videoklipjét - Varázsjel (Joy)
A humoros duó most érettebb hangvételű dalt jelentetett meg
febr. 7
3:53
Ismét bent a 400-ban (iroda.hu)
A Jones Lang LaSalle-t már három egymást követő évben választották a Forbes magazin 400 legjobb nagyvállalata közé
febr. 7
4:52
Nem dőlt el a verseny a szuperkedden (Népszava)
Sem a demokrata, sem a republikánus táborban nem hozott átütő sikert a szuperkeddi monstre szavazás. Hillary Clintonnak sikerült lelassítani Barack Obama lendületét, mindketten győztesnek nyilváníthatták magukat. New York szenátor asszonyának támogatottsága szilárd a demokrata bázis körében, ám a következő előválasztások a fekete jelöltnek kedveznek. John McCain fölényesen vezet a…
febr. 7
5:06
Olcsó és egyszerű módszert találtak a magas vérnyomás leszorítására (Infostart)
Napi fél liter céklalé jelentősen csökkentheti a vérnyomást.
febr. 7
5:08
Bizottsági támogatás a reformszépítéshez (Népszava)
Az egészségügyi bizottság támogatta az egészségbiztosítási törvényhez azt a 12 módosító indítványt, amelyre korábban az MSZP-frakció is rábólintott - egyebek mellett ez derült ki a testület ülésén. A kormányzati terveket elutasító Fidesz bejelentette, megint benyújtja az Országgyűlésnek a biztosítási rendszer átalakítását célzó alternatív javaslatát, amelyet a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal…
febr. 7
5:13
A tizennegyedik is felakasztotta magát (Infostart)
Tizennégyre emelkedett a dél-walesi kisváros fiatal öngyilkosainak száma, ezúttal egy 19 éves lány akasztotta fel magát. Angie Fuller csupán három héttel azután vetett véget az életének, hogy az utolsó öngyilkos, a 17 éves Natasha Randall holttestét megtalálták.
febr. 7
5:14
Akció Rákosi születésnapjára (Népszava)
Olvasom az újságban, mire készül a Fidesz a népszavazási reklámhadjárat forró szakaszában. Mozgósítja buzgó mócsingjait, keljenek útra, kopogjanak be minden ajtón, térítsék meg tétova honfitársaikat, hová is kell berajzolniuk a keresztet.
febr. 7
5:19
Nem lesz adóemelés a népszavazás miatt kieső bevételek pótlására (Népszava)
A Pénzügyminisztérium nem készít elő olyan javaslatot, amely a vizitdíjról, kórházi napidíjról, tandíjról szóló népszavazás eredményétől függően új adóterheléssel pótolná az érintett intézmények esetleg kieső bevételét. A szolgáltatók bevételei fognak csökkenni, ha a népszavazást követően ezeket a díjakat esetleg nem kell fizetni - szögezte le tegnap a kormány ülése után Veres János szocialista…
febr. 7
5:24
A sztár borzalmas betegsége: "Félek, hogy kifogott rajtam" (Infostart)
A jelenkor egyik legnagyobb operasztárján a napokban fejezték be az agydaganat miatt szükséges sugárkezelést. Bár korábban felmerült, hogy a kezelés következtében Russell Watson elveszítheti látását, vagy hangját, a művész egyelőre jól van.
febr. 7
5:34
Szexbotrány az egyetemen: megerőszakolták és fényképeket csináltak a diáklányról (Infostart)
Dühös diákok és szülők támadtak a tanári karra egy nyugat-indiai egyetemen, szétverve a berendezést, miután kiderült, hogy több tanár megerőszakolt egy diáklányt. A botrány alapját a 18 éves lány feljelentése jelentette, mely szerint az elmúlt hónapokban hat tanár többször is megerőszakolta.
febr. 7
5:37
Ma féláron torkoskodhatunk (Népszava)
Ma több mint ezer étterem kínálja féláron szolgáltatásait. Az idén a tavalyinál háromszázzal több vendéglátó-ipari egység, köztük étkezőkocsik, cukrászdák csatlakoztak a vendéglátás kultúráját, az éttermi fogyasztást népszerűsítő Torkos Csütörtök akcióhoz - mondta Róna István, a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója.
febr. 7
5:45
CIA-beismerés: előfordult a szimulált vízbefojtás! (Infostart)
A CIA vezetése hosszú idő után elismerte, hogy egy széles körben elítélt vallatási technikát alkalmazott több, terrorizmussal gyanúsított személy kihallgatásakor. A "waterboarding" néven ismert gyakorlatról a hírszerzési ügynökség igazgatója, Michael Hayden beszélt az amerikai kongresszusban történt meghallgatásán. A tábornok szerint ugyankkor komoly veszélyt jelente Amerikának, ha betiltanák a…
febr. 7
5:46
Világháború a zöldségpiacon (Népszava)
Kertész ismerősöm nagy reményeket fűzött az áruházláncok vásárlókészségéhez, de aztán maradt neki a miskolci nagybani. A gazda mindezt akként magyarázta, hogy a hipermarketeket eluralta az ősi kalmárszellem, vagyis az egypercentes haszon elve. Úgy kell érteni: egyért veszik, kettőért adják. Hegyi Gyula viszont állítja, hogy az áruházláncok négy- vagy ötszörös áron árusítják a megvett élelmiszert.…
febr. 7
5:48
Évek óta veszteséget termel a nemzeti lovassport (Népszava)
Február végén születhet döntés a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsban (NVT) a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. privatizációjáról. A két vagyonelemet egyben kívánják értékesíteni. Az előzetes várakozásokkal ellentétben csupán egy hazai befektető adta be pályázatát. A szakemberek azt várják a magánosítástól, illetve a fogadás koncesszióba adásától, hogy az állam…

Keresés