2008. február 27. szerda

febr. 27
0:02
Gyurcsány: 3 adótipp 250 milliárdos járulékcsökkentéshez (Adózóna)
Három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel előadásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián, kiemelve a járulékokra koncentráló változatot, amely szerint az adóterhelés szintje 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető.
febr. 27
0:18
Egységes lett a rendelkezési határidő a jövedelemadózásban (Napi)
febr. 27
0:19
Haditudósítás (NLCafé)
„Nem, mama!” „Nem, daddy!” Nem, én, ededüj!” „Nem alszunk!” „Nem, Ani nénihez!” „Lola nem eszik!” „Az nem jó!” „Nem brümm, brümm, én sétájok!” „Mama, ide csüccs!” „Mama angojul beszéj!” „Daddy nem munkába!” Nem, nem és nem.
febr. 27
0:22
Több tízezren szenvednek az APEH virtuális kalodájában (Napi)
febr. 27
0:23
Balettórák keretében képeznek táncoslábú rendőröket Temesváron (gondola.hu)
Balettórákat is vesznek a temesvári rendőrök, hogy az európai viselkedési normáknak megfeleljenek, és hogy utcai szolgálatuk ne csak hasznos, de "műsorképes" is legyen. A temesvári közlekedési...
febr. 27
0:24
Olvasnivaló: Vérnyomáscsökkentő céklalé (Mindmegette)
Egy nemrég végzett kutatás szerint napi két pohár céklalé hatékonyan csökkentheti a vérnyomást.
febr. 27
0:26
Kiigazítási paradoxon (Napi)
febr. 27
0:34
„Elsinkófálják Mátyás királyt!” (gondola.hu)
Egy idős székely embertől hallotta: „Valamikor, régen úgy választották a királyokat, hogy a koronát felröpítették jó magosra, akinek a fejibe szállt, az lett a király.” Mai valóságunkhoz annyiban közelít ez a népi naivitás, hogy itt nem a korona szállt az uralmon lévő ”fejibe”, hanem a hatalom…
febr. 27
0:36
Veres János, Szabolcs-Szatmár megye országgyûlési képviselõje feljelenti a Hír Televíziót (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek – jelentette ki Veres János pénzügyminiszter hétfõn a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán,...
febr. 27
0:36
A TAG-Porsche motor diadala (F1világ)
A Porsche berkeiben készített V6-os turbómotorokkal a McLaren istálló fennállásának addigi legkáprázatosabb sikerét könyvelhette el. Hogyan kezdődött?
febr. 27
0:39
Egy élethű játék kutya a sztár New Yorkban (terminal)
A Hasbro Inc.
febr. 27
0:39
Fesztivál - Tárgyszínház (szinhaz.hu)
Az antwerpeni Toneelhuis mozgásalapú tárgyszínházi előadása látható március elején a Merlinben, a LOW Kultfeszt keretében. Az 5-ei előadás előtt nyilvános kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket a holland, belga és magyar színházi struktúráról.
febr. 27
0:40
Roma napló 33. (C-Press)
Konferencia az Országház felsõházi termében a kisiskolák megmentésérõl. Ez azért szép sikere az Élõláncnak. Személyesen Lányi Andrásnak, a mozgalom alapítójának...
febr. 27
0:40
Fidesz: a kormány folytatja a hazugságokat (gondola.hu)
A Fidesz szerint a kormány tovább folytatja a hazugság politikáját, hiszen újabb gázáremelésre, valamint a vizitdíj és a tandíj emelésére készül - hangsúlyozta Varga Mihály keddi budapesti...
febr. 27
0:43
HostLogic: túl a másfél milliárdon (terminal)
Tavaly a HostLogic Kft.
febr. 27
0:43
Vidék - Szegedi Kortárs Balett (szinhaz.hu)
A Szegedi Kortárs Balett megtartotta jubileumi évadjának második sajtótájékoztatóját, ahol ismertették az együttes munkájának legújabb állomásait és szó esett többek között a legközelebbi premierről, a héten debütáló A tudattalanról is.
febr. 27
0:44
Veres János a "magát Hír TV-nek nevezõ fideszes intézmény"-rõl (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán, hogy felmerült:...
febr. 27
0:45
Indul az uniós hulladék-gazdálkodási program Szabolcsban és Zemplénben (gondola.hu)
Indul az Európai Unió támogatásával megvalósuló északkelet-magyarországi hulladék-gazdálkodási program, amely 229 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és 11 szomszédos, zempléni településen építi ki az...
febr. 27
0:47
Akár Magyarországon is megszülethet a következő Google (terminal)
Kelet- és Közép-Európa informatikai vezetői számára rendeztek konferenciát az elmúlt héten Budapesten.
febr. 27
0:51
Kaliforniai és kanadai a világ legízletesebb csapvize (gondola.hu)
Kaliforniában és Kanadában folyik a világ legfinomabb csapvize, legalábbis ezt állapította meg a zsűri azon a nemzetközi vízfesztiválon, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek meg. A kóstolóval...
febr. 27
0:51
Adócsökkentésért lobbiznak a magyar k+f vállalatok (terminal)
A magyarországi kutatás-fejlesztést és innovációt végző vállalkozások nevében az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Biotechnológiai Szövetség és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a bérjellegű terhek csökkentését kéri a magyar kormánytól.
febr. 27
0:51
Mass Effect májusban (PC Dome)
A PC változat megjenelése ismerté vált.
febr. 27
0:53
Sikk lett vetkőzni a hírességek körében? (NLCafé)
Meztelenül pózolni egy magazin címlapján még a nyolcvanas években is a pályafutás végét jelentette volna minden olyan színésznőnek, aki művészi hitelességről álmodik. Ezzel szemben ma már gyakran éppen a bájak felfedése ad lökést a karriereknek.
febr. 27
0:55
A magyar netezők 45 százaléka vásárolt már online (sg)
A magyarországi internetezőknek majdnem a fele vásárolt már online. Az elektronikus kereskedelmet időmegtakarító megoldásnak vélik az emberek.
febr. 27
0:55
Átalakítja vállalati távközlési üzletágát a Siemens (terminal)
A tervezett költségcsökkentési program keretében 6800 főt bocsát el veszteséges vállalati távközlési üzletágából Európa legnagyobb gépipari csoportja, a Siemens AG.
febr. 27
0:59
Az lcd-piacon erősít a Sony (terminal)
A Sony Corp.
febr. 27
1:00
Bővebben a Mistral razziáról (sg)
Egy számítástechnikai cég üzletében végzett közös ellenőrzést az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai, valamint informatikai szakértők bevonásával február 20-án
febr. 27
1:01
Belfast a Budapest Airport legújabb desztinációja (gondola.hu)
Új úticéllal bővül a Budapest Airport kínálata: keddtől az Aer Lingus heti három alkalommal közlekedtet járatokat Budapest és Belfast között, a légitársaságnak az első évben erre a járatra nem kell...
febr. 27
1:03
Telefonos nyomulás (terminal)
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnél (OFE) - tájékoztatták lapunkat - ismét több fogyasztó panaszolta, hogy megtévesztő módszerekkel próbálják őket rávenni régi telefonos előfizetésük újabbra cserélésére.
febr. 27
1:07
Port.hu már Horvátországban (terminal)
A port.
febr. 27
1:11
Az átlagnál jobban nőtt a GTS-Datanet (terminal)
A GTS-Datanet értékesítésből származott árbevétele 2007-ben 9 százalékkal, 14,6 milliárd forintra nőtt.
febr. 27
1:11
Horvátországban terjeszkedik a Port.hu (sg)
A port.hu - a társaság tájékoztatása szerint - Románia, Csehország és Szlovákia után Horvátországban is megnyitotta irodáját.
febr. 27
1:12
Százmilliós cigarettafogás egy budapesti raktárban (gondola.hu)
Megközelítőleg 142 millió forint az értéke annak a 27.800 karton cigarettának, amire egy budapesti raktárban bukkantak a vám- és pénzügyőrség munkatársai a szervezet keddi tájékoztatása szerint....
febr. 27
1:14
Szomorú baki az Oscar-gálán (est.hu)
Kimaradt a nemrég tragikusan fiatalon elhunyt színész, Az ügyfél sztárja, Brad Renfro abból az összeállításból, amit az elmúlt év halottairól állított össze az Akadémia az Oscar-gálára.
febr. 27
1:15
Kábellopás: Még tart a hibaelhárítás (terminal)
Teljes erővel dolgoznak a Magyar Telekom szakemberei, hogy ügyfeleik mielőbb ismét használhassák mindazon távközlési szolgáltatásokat, amelyek a hétfői bűncselekmény miatt váltak elérhetetlenné (Napi, 2008.
febr. 27
1:15
Komáromnak fontos a Nokia (sg)
A város tavalyi helyiadó-bevétele 5,2 milliárd forint volt, ennek 90 százaléka származott az iparűzési adóból. A 70 hektáros ipari parkban több mint tíz vállalkozás van jelen.
febr. 27
1:22
OFE: Megtéveszti a fogyasztókat az Invitel (sg)
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez több olyan panasz érkezett, amelyben fogyasztók arról számolnak be, megtévesztő módszerekkel próbálják őket rávenni, hogy régi telefonos előfizetésüket cseréljék újabbra.
febr. 27
1:25
Folytatódik a Bourne-trilógia! (est.hu)
A február 24-i Oscar-gálán három díjat nyert A Bourne-ultimátum az eredeti tervek ellenére mégiscsak kap egy folytatást – természetesen ismét Matt Damonnal a címszerepben.
febr. 27
1:31
A krumplitól a burgonyáig - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
De legalább nem árulunk zsákbamacskát! Mielőtt lecsaphatnánk az újkrumplira, ideje elhasználni a régi készleteket, és ha elolvassák Tamás ajánlatait, ez senkinek sem fog nehezére esni.
febr. 27
1:33
Egy élethű játékkutya a sztár New Yorkban (sg)
A Hasbro egy élethű golden retrievere és a Mattel Fisher Price sorozatának Elmo babája a napokban megtartott New York-i játékvásár legnagyobb sikere.
febr. 27
1:44
Szoftverfejlesztés igényesen, józan ésszel (sg)
Egy nagyon kis cég, a jMind Consulting Kft. nyerte az európai "European IT Excellence Awards" versenyt a nagyvállalati alkalmazások kategóriában. Hrotko Timurt, a társaság egyik vezetőjét kérdeztük a siker kapcsán.
febr. 27
2:04
Büszke vagyok magamra! - Szeresd meg a tested! (NLCafé)
Elég makacs vagyok, rosszul tűröm, ha beleszólnak a dolgaimba. Hadd mondjam meg én, mit csináljak a gyerekeimmel, ha már én szültem őket! - olvasd el nagy sikerű sorozatunk új részét.
febr. 27
2:36
Anyával, bölcsődében, bébiszitterrel? - Nők Lapja-vita (NLCafé)
Néhány hete feltettük a kérdést: meddig marad(jon) otthon az anya a kisgyerekkel? Ezúttal – a Nők Lapja Cafén fórumozó olvasóink segítségével – azt nézzük meg, mi a helyzet a hazai bölcsődékkel.
febr. 27
3:09
A fiatalok házasodni vágynak (NLCafé)
Szerelem, szeretet, hűség és gyerekek – ezt várják a mai tizenhét-huszonegy évesek a házasságtól. Legalábbis ez derült ki abból a kis felmérésből, amelyet 84 fős mintán, három különböző középiskolában végeztünk.
febr. 27
3:42
Mindennek eljön az ideje… - Szulák Andrea az e heti Nők Lapja címoldalán (NLCafé)
Iszonyúan hiányzik, hogy valaki időnként azt mondja: lányom, ezt jól csinálod, vagy rosszul. De sajnos, sem az én anyukám, sem a páromé nem él már… Most sokszor a gyerekem segít.
febr. 27
4:57
"Orbánnak egy gondja van" (Népszava)
Időnként olyan érzése van az embernek, hogy Orbán Viktor intenzív médiajelenléte bőven elegendő ahhoz, hogy fokozatosan emelkedjen a Fidesz népszavazási kezdeményezéseire nemmel szavazók száma. A Fidesz elnökének elméletben nincs olyan nehéz dolga, az emberek utálnak díjakat fizetni, így aztán jóval egyszerűbb arra buzdítani őket, hogy azokat töröljék el, amit csak lehet, mint arra, hogy…
febr. 27
5:18
Micsoda születésnap: 180 forintot megjátszva kétmilliót nyert (Infostart)
Hatvanadik születésnapján lett milliomos az a férfi, aki lóversenyre fogadva egy vagyont nyert 50 penny (180 forint) megjátszásával.
febr. 27
5:19
Brutális! - Kilencven autó karambolozott Spanyolországban (Híradó)
A rendőrség tájékoztatása szerint a sűrű ködben mintegy 90 gépjármű ütközött egymásnak, közöttük legalább tíz tehergépkocsi volt
febr. 27
5:29
Sharon Stone és a vetkőzés: "már úgyis láttak mindent" (Infostart)
Különös felajánlást tett az Oscar-gálát követő immár hagyományos partiján Elton John. Az énekes ugyanis saját nadrágját ajánlotta fel jótékonysági célokra, és arra kérte a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak hozzá. Sharon Stone színésznő a felkérést sajátos humorral hárította el.
febr. 27
5:31
Fletológiai prognózis: még az idén váltani kell (Népszava)
Gyurcsány Ferenc a jobboldali média negatív sztárja, aki a Fideszben a pofozóbábú előkelő szerepét tölti be. Ezt vélhetjük természetes folyamatnak, hiszen egy pártelvű demokráciában az ellenzék és annak sajtója általában a miniszterelnököt avagy a kormányzó párt elnökét támadja. A hazai "Gyurcsány sztori" azonban egy mesterséges képződmény, mint tudatos és sikeres média-konstrukció, a fideszes…

Keresés