2008. február 27. szerda

febr. 27
0:18
Egységes lett a rendelkezési határidő a jövedelemadózásban (Napi)
febr. 27
0:19
Haditudósítás (NLCafé)
„Nem, mama!” „Nem, daddy!” Nem, én, ededüj!” „Nem alszunk!” „Nem, Ani nénihez!” „Lola nem eszik!” „Az nem jó!” „Nem brümm, brümm, én sétájok!” „Mama, ide csüccs!” „Mama angojul beszéj!” „Daddy nem munkába!” Nem, nem és nem.
febr. 27
0:22
Több tízezren szenvednek az APEH virtuális kalodájában (Napi)
febr. 27
0:24
Olvasnivaló: Vérnyomáscsökkentő céklalé (Mindmegette)
Egy nemrég végzett kutatás szerint napi két pohár céklalé hatékonyan csökkentheti a vérnyomást.
febr. 27
0:26
Kiigazítási paradoxon (Napi)
febr. 27
0:36
A TAG-Porsche motor diadala (F1világ)
A Porsche berkeiben készített V6-os turbómotorokkal a McLaren istálló fennállásának addigi legkáprázatosabb sikerét könyvelhette el. Hogyan kezdődött?
febr. 27
0:39
Egy élethű játék kutya a sztár New Yorkban (terminal)
A Hasbro Inc.
febr. 27
0:39
Fesztivál - Tárgyszínház (szinhaz.hu)
Az antwerpeni Toneelhuis mozgásalapú tárgyszínházi előadása látható március elején a Merlinben, a LOW Kultfeszt keretében. Az 5-ei előadás előtt nyilvános kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket a holland, belga és magyar színházi struktúráról.
febr. 27
0:43
HostLogic: túl a másfél milliárdon (terminal)
Tavaly a HostLogic Kft.
febr. 27
0:43
Vidék - Szegedi Kortárs Balett (szinhaz.hu)
A Szegedi Kortárs Balett megtartotta jubileumi évadjának második sajtótájékoztatóját, ahol ismertették az együttes munkájának legújabb állomásait és szó esett többek között a legközelebbi premierről, a héten debütáló A tudattalanról is.
febr. 27
0:47
Akár Magyarországon is megszülethet a következő Google (terminal)
Kelet- és Közép-Európa informatikai vezetői számára rendeztek konferenciát az elmúlt héten Budapesten.
febr. 27
0:51
Adócsökkentésért lobbiznak a magyar k+f vállalatok (terminal)
A magyarországi kutatás-fejlesztést és innovációt végző vállalkozások nevében az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Biotechnológiai Szövetség és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a bérjellegű terhek csökkentését kéri a magyar kormánytól.
febr. 27
0:53
Sikk lett vetkőzni a hírességek körében? (NLCafé)
Meztelenül pózolni egy magazin címlapján még a nyolcvanas években is a pályafutás végét jelentette volna minden olyan színésznőnek, aki művészi hitelességről álmodik. Ezzel szemben ma már gyakran éppen a bájak felfedése ad lökést a karriereknek.
febr. 27
0:55
A magyar netezők 45 százaléka vásárolt már online (SG)
A magyarországi internetezőknek majdnem a fele vásárolt már online. Az elektronikus kereskedelmet időmegtakarító megoldásnak vélik az emberek.
febr. 27
0:55
Átalakítja vállalati távközlési üzletágát a Siemens (terminal)
A tervezett költségcsökkentési program keretében 6800 főt bocsát el veszteséges vállalati távközlési üzletágából Európa legnagyobb gépipari csoportja, a Siemens AG.
febr. 27
0:59
Az lcd-piacon erősít a Sony (terminal)
A Sony Corp.
febr. 27
1:00
Bővebben a Mistral razziáról (SG)
Egy számítástechnikai cég üzletében végzett közös ellenőrzést az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai, valamint informatikai szakértők bevonásával február 20-án
febr. 27
1:03
Telefonos nyomulás (terminal)
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületnél (OFE) - tájékoztatták lapunkat - ismét több fogyasztó panaszolta, hogy megtévesztő módszerekkel próbálják őket rávenni régi telefonos előfizetésük újabbra cserélésére.
febr. 27
1:07
Port.hu már Horvátországban (terminal)
A port.
febr. 27
1:11
Az átlagnál jobban nőtt a GTS-Datanet (terminal)
A GTS-Datanet értékesítésből származott árbevétele 2007-ben 9 százalékkal, 14,6 milliárd forintra nőtt.
febr. 27
1:11
Horvátországban terjeszkedik a Port.hu (SG)
A port.hu - a társaság tájékoztatása szerint - Románia, Csehország és Szlovákia után Horvátországban is megnyitotta irodáját.
febr. 27
1:14
Szomorú baki az Oscar-gálán (est.hu)
Kimaradt a nemrég tragikusan fiatalon elhunyt színész, Az ügyfél sztárja, Brad Renfro abból az összeállításból, amit az elmúlt év halottairól állított össze az Akadémia az Oscar-gálára.
febr. 27
1:15
Kábellopás: Még tart a hibaelhárítás (terminal)
Teljes erővel dolgoznak a Magyar Telekom szakemberei, hogy ügyfeleik mielőbb ismét használhassák mindazon távközlési szolgáltatásokat, amelyek a hétfői bűncselekmény miatt váltak elérhetetlenné (Napi, 2008.
febr. 27
1:15
Komáromnak fontos a Nokia (SG)
A város tavalyi helyiadó-bevétele 5,2 milliárd forint volt, ennek 90 százaléka származott az iparűzési adóból. A 70 hektáros ipari parkban több mint tíz vállalkozás van jelen.
febr. 27
1:22
OFE: Megtéveszti a fogyasztókat az Invitel (SG)
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez több olyan panasz érkezett, amelyben fogyasztók arról számolnak be, megtévesztő módszerekkel próbálják őket rávenni, hogy régi telefonos előfizetésüket cseréljék újabbra.
febr. 27
1:25
Folytatódik a Bourne-trilógia! (est.hu)
A február 24-i Oscar-gálán három díjat nyert A Bourne-ultimátum az eredeti tervek ellenére mégiscsak kap egy folytatást – természetesen ismét Matt Damonnal a címszerepben.
febr. 27
1:31
A krumplitól a burgonyáig - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
De legalább nem árulunk zsákbamacskát! Mielőtt lecsaphatnánk az újkrumplira, ideje elhasználni a régi készleteket, és ha elolvassák Tamás ajánlatait, ez senkinek sem fog nehezére esni.
febr. 27
1:33
Egy élethű játékkutya a sztár New Yorkban (SG)
A Hasbro egy élethű golden retrievere és a Mattel Fisher Price sorozatának Elmo babája a napokban megtartott New York-i játékvásár legnagyobb sikere.
febr. 27
1:44
Szoftverfejlesztés igényesen, józan ésszel (SG)
Egy nagyon kis cég, a jMind Consulting Kft. nyerte az európai "European IT Excellence Awards" versenyt a nagyvállalati alkalmazások kategóriában. Hrotko Timurt, a társaság egyik vezetőjét kérdeztük a siker kapcsán.
febr. 27
2:04
Büszke vagyok magamra! - Szeresd meg a tested! (NLCafé)
Elég makacs vagyok, rosszul tűröm, ha beleszólnak a dolgaimba. Hadd mondjam meg én, mit csináljak a gyerekeimmel, ha már én szültem őket! - olvasd el nagy sikerű sorozatunk új részét.
febr. 27
2:36
Anyával, bölcsődében, bébiszitterrel? - Nők Lapja-vita (NLCafé)
Néhány hete feltettük a kérdést: meddig marad(jon) otthon az anya a kisgyerekkel? Ezúttal – a Nők Lapja Cafén fórumozó olvasóink segítségével – azt nézzük meg, mi a helyzet a hazai bölcsődékkel.
febr. 27
3:09
A fiatalok házasodni vágynak (NLCafé)
Szerelem, szeretet, hűség és gyerekek – ezt várják a mai tizenhét-huszonegy évesek a házasságtól. Legalábbis ez derült ki abból a kis felmérésből, amelyet 84 fős mintán, három különböző középiskolában végeztünk.
febr. 27
3:42
Mindennek eljön az ideje… - Szulák Andrea az e heti Nők Lapja címoldalán (NLCafé)
Iszonyúan hiányzik, hogy valaki időnként azt mondja: lányom, ezt jól csinálod, vagy rosszul. De sajnos, sem az én anyukám, sem a páromé nem él már… Most sokszor a gyerekem segít.
febr. 27
4:57
"Orbánnak egy gondja van" (Népszava)
Időnként olyan érzése van az embernek, hogy Orbán Viktor intenzív médiajelenléte bőven elegendő ahhoz, hogy fokozatosan emelkedjen a Fidesz népszavazási kezdeményezéseire nemmel szavazók száma. A Fidesz elnökének elméletben nincs olyan nehéz dolga, az emberek utálnak díjakat fizetni, így aztán jóval egyszerűbb arra buzdítani őket, hogy azokat töröljék el, amit csak lehet, mint arra, hogy…
febr. 27
5:18
Micsoda születésnap: 180 forintot megjátszva kétmilliót nyert (Infostart)
Hatvanadik születésnapján lett milliomos az a férfi, aki lóversenyre fogadva egy vagyont nyert 50 penny (180 forint) megjátszásával.
febr. 27
5:19
Brutális! - Kilencven autó karambolozott Spanyolországban (Híradó)
A rendőrség tájékoztatása szerint a sűrű ködben mintegy 90 gépjármű ütközött egymásnak, közöttük legalább tíz tehergépkocsi volt
febr. 27
5:29
Sharon Stone és a vetkőzés: "már úgyis láttak mindent" (Infostart)
Különös felajánlást tett az Oscar-gálát követő immár hagyományos partiján Elton John. Az énekes ugyanis saját nadrágját ajánlotta fel jótékonysági célokra, és arra kérte a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak hozzá. Sharon Stone színésznő a felkérést sajátos humorral hárította el.
febr. 27
5:31
Fletológiai prognózis: még az idén váltani kell (Népszava)
Gyurcsány Ferenc a jobboldali média negatív sztárja, aki a Fideszben a pofozóbábú előkelő szerepét tölti be. Ezt vélhetjük természetes folyamatnak, hiszen egy pártelvű demokráciában az ellenzék és annak sajtója általában a miniszterelnököt avagy a kormányzó párt elnökét támadja. A hazai "Gyurcsány sztori" azonban egy mesterséges képződmény, mint tudatos és sikeres média-konstrukció, a fideszes…
febr. 27
5:42
Húszéves ruhában parádézott az Oscar-díjas színésznő (Infostart)
Az Oscar-gála nem csupán a film-, de legalább annyira a divatvilág seregszemléje is, hiszen a legnevesebb tervezők tülekednek azért, hogy a sztárok az ő kreációjukat viseljék. Éppen ezért egyedi Jane Russell színésznő esete, aki saját bevallása szerint egy először húsz éve viselt ruhájában jelent meg.
febr. 27
5:48
Hol folyik a világ legízletesebb csapvize? (Infostart)
Kaliforniában és Kanadában folyik a világ legfinomabb csapvize, legalábbis ezt állapította meg a zsűri azon a nemzetközi vízfesztiválon, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek meg.
febr. 27
5:55
Kurtucz is kiesett (Híradó)
&nbsc
febr. 27
5:57
Pénzhez jutnak az olimpikonok (Híradó)
A már olimpiai kvalifikációt szerzett sportolók számára, akik eddig nem részesültek támogatásban, a kuratórium október 1-i visszamenő hatállyal havi nettó 100.000 forintot szavazott meg
febr. 27
5:58
A színésznő meglepő vallomása: "a rasszizmusnak köszönhetem a sikereim" (Infostart)
Vanessa Williams szerint a rasszizmusnak köszönheti színészi és énekesi sikereit. Az afroamerikai művésznő egy interjúban azt mondta: gyerekkorában annyi méltánytalanság érte, hogy később az akkor felgyülemlett lendületből táplálkozott.
febr. 27
5:59
Kalucza továbbjutott (Híradó)
&nbsc
febr. 27
6:00
A féltékeny férfi lopott busszal száguldozott (Híradó)
febr. 27
6:01
Káté győzött, Mihály búcsúzott (Híradó)
&nbsc
febr. 27
6:02
Kisteleki: Az MLSZ nélkül soha nem menekül meg a Fradi (Infostart)
Bármennyire is szidták a szurkolók a szövetséget, az MLSZ segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a Fradi konszolidációja - jelentette ki Kisteleki István, a szervezet elnöke az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában. A kapitánykérdés mellett arról is beszélt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség még nincs túl a krízisen, de bízik benne, hogy a válogatott minden nehézség ellenére végig harcban…
febr. 27
6:02
Szili mérkőzés nélkül a 8 között (Híradó)
&nbsc
febr. 27
6:06
Újabb tüntetés Kosovska Mitrovicában sportbemutatóval tarkítva (Híradó)
A tiltakozáson a diákok futballmeccset "adtak elő", amelyen az egyik csapatban jelképesen Szerbia volt a Koszovó függetlenségét elismerni nem hajlandó országok társaságában
febr. 27
6:09
Rudolf Péter puzzle-ja az országról a Keleti pályaudvaron (Infostart)
Egyfajta befejezetlenséget, valamilyen köztes állapotot kerestem - mondta Rudolf Péter új darabjáról, a Keleti pályaudvarról az InfoRádiónak. A rendező szerint a darab történetei összeállnak egy egésszé, egy érzetté az országról.

Keresés