2008. február 13. szerda

febr. 13
0:07
Felesleges ügyletektől menthet meg a csoportos áfaalanyiság (Napi)
febr. 13
0:11
Átlagosan 190 ezer forintot csalnak az evások (Napi)
febr. 13
0:15
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
febr. 13
0:15
Elveszett Jolie Oscarja (est.hu)
Angelina Jolie már most az idei legnagyobb Oscar-vesztesek közé tartozik, hiszen elvesztette az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért 2000-ben kapott kis aranyszobrocskát.
febr. 13
0:17
Hogyan lesz a hajból bőr? (HáziPatika)
Új reményt jelenthet a krónikus, nem gyógyuló sebekkel élő betegek számára az Euroderm cég és a lipcsei Fraunhofer Sejtterápiás és Immunológiai Intézet (IZI) legújabb fejlesztése.
febr. 13
0:17
Lolakacsa fürdőországban (NLCafé)
Amikor utoljára ott jártam, a nyaralók turnusokban mentek ebédelni és a pincérek alpakkatálcán hordták ki a húslevest. Volt nagyvíz meg kisvíz, de csakis nyáron, amikor a Balaton kellemesen langyos volt. Télen bezárt a SZOT-bazár.
febr. 13
0:19
Szabályok országon belül és kívül (Napi)
febr. 13
0:21
A maga szíve sose fáj? (HáziPatika)
Bizony, fájhat! Természetesen most nem a slágerekben szereplő összetört, vérző, megszakadt stb. szerelmes szívekre gondolunk, hanem az igazira, életünk motorjára, amelynek tűrőképességével bizony gyakorta visszaélünk.
febr. 13
0:21
Közös leszbikus szexjelenetben Cruz és Johansson (est.hu)
Egy állítólagos leszbikus szexjelenetben izzítja a vásznat Penelope Cruz és Scarlett Johansson Woody Allen új filmjében.
febr. 13
0:22
Olvasnivaló: Édeskettes menü (Mindmegette)
Akár egy hónapja, akár 25 éve élünk párunk oldalán, fontos, hogy legyenek közös ünnepeink, amikor magunkat, egymáshoz fűződő, őszinte kapcsolatunkat ünnepelhetjük a magunk módján. Nem feltétlenül kellenek mások által kijelölt dátumok - sőt! -, de az sem baj, ha Valentin-napon (is) eljátszadozunk - mondjuk a konyhában!
febr. 13
0:26
Indulamandula p3 - Guatemala (Gourmandula)
febr. 13
0:26
Olvasnivaló: D-vitamin: a hosszú élet titka? (Mindmegette)
A D-vitamint szedő emberek a szakértők szerint tovább élnek - de a hatásmechanizmus még nem egészen tisztázott.
febr. 13
0:30
Két magyar páros is fúj majd (handball.hu)
Közeledik a macedóniai junior-vb selejtezőinek időpontja. A magyar lányok gőzerővel készülnek: szerdán ismét a törökökkel vívnak felkészülési csatát. A március végi tornákon négy magyar is vezet mérkőzéseket: Buchholz-Pech - Vágvölgyi és az Oláh - Bonifert párosok.
febr. 13
0:37
Az Adobe is hibázhat (terminal)
Pár napja jelent meg az Adobe Reader frissítése, amelynek az volt a furcsasága, hogy a cég nem közölte: pontosan milyen hibákat javítottak ki - írja a VirusBuster hírlevele.
febr. 13
0:41
Mindenki konfitál (Chili & Vanilia)
Gyakran éri a magyar gasztronómiát az a vád, hogy alig követi a nemzetközi kulináris trendeket. A konfitálás a ritka kivételek közé sorolható. Ez a manapság igen elterjedt elkészítési technológia nem más, mint egy régi konzerválási módszer újjáélesztése. A szó maga a francia „confire” igéből származik, amely azt jelenti: tartósítani. Többnyire húsokra értendő –a konfitált kacsa-, vagy libacomb a…
febr. 13
0:41
Az MTE tovább tervez (terminal)
Világszerte 40 országban tartották meg február 12-én a biztonságosabb internet napját, amely a biztonságosabb internethasználatot népszerűsíti a felhasználók, elsősorban a fiatalok körében.
febr. 13
0:42
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (SG)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:45
XAPT-gigaüzlet Kanadában (terminal)
Az XAPT Hungary megkötötte egyik legnagyobb Microsoft Dynamics ERP-üzletét.
febr. 13
0:49
A VT-SOFT bevásárolt (terminal)
A VT-SOFT Videoton Software Kft.
febr. 13
0:49
Bálint-napi meglepetés receptek - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Tamás ezúttal arra gondolt, hogy Bálint-napon mindenki azt főzze, amit a kedvese, párja, férje, felesége (bizony!) a legjobban szeret. Próbáljátok ki, meglátjátok, mennyire igaza van!
febr. 13
0:53
Az Európa Tanács játéka gyermekek számára (SG)
Magyar nyelven is hozzáférhető az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az internet biztonságos használatára tanítsa őket.
febr. 13
0:53
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (terminal)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:57
Támadják az Adobe Readert (SG)
Az Adobe által a Readeren nemrég betömött rések közül legalább az egyiket ostrom alá vették a hackerek.
febr. 13
1:15
Adóvizsga előtt áll a magyar filmipar (SG)
Visszavetheti a magyarországi filmgyártást, hogy az Európai Unió még nem döntött a produkciókhoz adott adókedvezmények fenntarthatóságáról - állítja a Deloitte Zrt. adó-tanácsadási igazgatója.
febr. 13
1:25
Bezárja gyárait a Polaroid (SG)
A Polaroid bezárja üzemeit, és 70 év után felhagynak az azonnal kész fényképek technológiájával. Nem számoltak a digitális technika előretörésével.
febr. 13
1:28
Az ezotéria árnyoldalai - Hogyan szúrjuk ki a sarlatánokat? (NLCafé)
„Aki valóban ezoterikus képességekkel rendelkezik, tudását nem pénzért árulja. Az ezotéria ugyanis nem az anyagi javakról szól, hanem a létezés mélyebb összefüggéseinek feltárásáról.”
febr. 13
1:28
Zenei Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Komolyzenei programok támogatása
febr. 13
1:32
Tengertánc program (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: A népművészet reneszánszaként, a népművészet továbbéltetése, újjászületése a ma embere számára: a magyarországi helyi közösségek aktivitásának fokozása, lehetőségeik szélesítése és fejlesztése, igényes kulturális kínálat színesítése (a fiatalok számára kiemelten), a népi kultúra erősítése, értékeinek megújítása, továbbadása, a hazai és nemzetközi fogyasztói társadalom elé tárása,…
febr. 13
1:36
Elektromos áram láblengetéssel (SG)
Egy lábra csatolható eszköz tíz mobiltelefon feltöltésére elegendő energiát tud kinyerni sétáló mozgásunkból, ami szinte észrevehetetlen a viselő számára.
febr. 13
1:36
Tájházak a közösségért (Pályázatfigyelő)
A program célja, hogy a reneszánsz fogalmának megújító szellemiségére építve, a kulturális vidékfejlesztés prioritásaival összhangban, 2008-ban a vidéki örökség értékeinek megújítására teremtsen lehetőséget a tájházak komplex fejlesztési és hasznosítási programjának támogatásával
febr. 13
1:40
Szádeczky-Kardoss Elemér-díj és -ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
A Díj elsősorban már elvégzett, publikált, tudományos munkák elismerésére szolgál
febr. 13
1:44
Ökosztüm - öltözéktervezés (Pályázatfigyelő)
Felhívás öltözéktervezésre
febr. 13
1:48
Megújuló gyűjtemények az egyházi közgyűjtemények számára (Pályázatfigyelő)
Pályázni lehet az egyházi közgyűjteményekben fellehető, a magyar és az egyetemes kultúra részét képező könyvtári dokumentumok és múzeumi tárgyak állományvédelmének támogatására, ezen belül megelőző dokumentum és műtárgyvédelemre, restaurálásra, különös tekintettel az őrzés biztonságos feltételeinek javítására, valamint a nyilvános magánlevéltárként bejegyzett egyházi levéltárak elektronikus…
febr. 13
1:52
Már kiadott nagylemezzel rendelkező hazai könnyűzenei előadók lemezeinek támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a professzionális (már kiadott nagylemezzel rendelkező) hazai zenekarok soron következő lemezeinek részfinanszírozása. A pályázatban kizárólag a piaci alapon nem vagy csak nagy nehézségek árán megjelentethető, kevésbé populáris műfajok és kiadványok támogathatóak
febr. 13
1:56
Magyar Digitális Képkönyvtár (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a lehető legszélesebb körben, a legkorszerűbb eszközökkel hozzáférhetővé tenni a könyvtárakban őrzött magyar kulturális képörökséget
febr. 13
2:00
Gondolkodjunk pozitívan! - 10 gyakorlat a sikerességhez (NLCafé)
Ezen a héten minden olvasónk frissítő, tavaszi jókedvre derítő, tél végi fáradságot elűző praktikákat, jó tanácsokat kap tőlünk ajándékba - egy kisfüzet formájában. Olvassatok bele!
febr. 13
2:00
Helyi kezdeményezések támogatása 2007/2008 (Pályázatfigyelő)
A DIA a közösségi tanulás segítségével fejleszti a fiatalok állampolgári készségeit és ezt a módszert alkalmazza Magyarországon és a környező régióban
febr. 13
2:04
Hazai könnyűzenei előadók első lemezeinek támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozása. A pályázatban kizárólag a piaci alapon nem vagy csak nagy nehézségek árán megjelentethető, kevésbé populáris műfajok és kiadványok támogathatóak
febr. 13
2:08
Hazai élő könnyűzenei tehetségkutató rendezvények támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás elősegítése. A pályázatban kizárólag olyan rendezvények támogathatóak, amelyek verseny rendszerben kerülnek megrendezésre, tehát a benevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény
febr. 13
2:08
A deloitte-i jósda - Nehéz év vár az IT piacra 2008-ban! (SG)
Menetrendszerűen eljött az idei évre vonatkozó előrejelzések ideje a telekommunikációs, média és technológiai területeken is. A Deloitte idei három tanulmánya összesen 40 területet ölel fel, s a jóslatok között a számos papírforma mellett néhány igazán meglepő fordulat is szerepel.
febr. 13
2:12
Mobile World Congress – 2. nap (PCWorld)
Második felvonás a darálóban – akár így is fogalmazhatnék, és akkor még messze jártam a véres valóságtól. Nem, nem mészárolnak itt le senkit, de azt biztos, hogy ha Peter Jackson ismét filmet forgatna, akkor az ork hadakat minden további nélkül helyettesíthetné az öltönyös-nyakkendős hordákkal.
febr. 13
2:12
Gyermek rajzpályázat és felnőtt fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Gyermek rajzpályázat és felnőtt fotópályázat
febr. 13
2:16
Fulbright Senior Specialists Program - Amerikai oktatók kettő-hat hetes meghívása magyar intézményekbe (Pályázatfigyelő)
Lehetőség amerikai oktatók kettő-hat hetes meghívására magyar intézmények számára.
febr. 13
2:17
Fesztivál - Fotel (szinhaz.hu)
Második alkalommal rendezik meg február 18. és 24. között a debreceni Csokonai Színházban a DESZKA Fesztivált. A programban csaknem húsz kortárs magyar drámából született előadás, felolvasó-színház és több szakmai beszélgetés kap helyet.
febr. 13
2:20
Fulbright-Schuman Program - kutatói és posztgraduális ösztöndíjak (Pályázatfigyelő)
Az Európai Bizottsággal közös kutatói és posztgraduális ösztöndíjak a Belga Fulbright Bizottság szervezésében
febr. 13
2:21
A szerelmes hal (szinhaz.hu)
Egy szerelmi háromszög csehovi természetrajza jelenik meg a Vidám Színpadon a február 16-i bemutatón. A szerelmes hal című egyfelvonásos egymásba kapaszkodó és egymást eltaszító hőseit Györgyi Anna, Bán János és Mihályfi Balázs kelti életre – szünet nélkül, mintegy száz percben. Színpadra fogalmazója és rendezője pedig az a Kiss Csaba, aki a szintén Csehov írásaiból összeállított De mi lett a…
febr. 13
2:24
Fresh Art 2008 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: egyrészt bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani a Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében élő fiatal alkotóknak, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segítséget nyújtva ezzel művészi tevékenységükhöz, pályakezdésükhöz
febr. 13
2:28
Fókuszban a Közművelődés (Pályázatfigyelő)
A települési önkormányzatok közművelődési feladatellátásának fejlesztése a településen belüli, partnerségben megvalósuló együttműködések ösztönzésével, a helyi anyagi és szellemi erőforrások, lehetőségek ki- és felhasználásának támogatásával
febr. 13
2:32
A szerelem egy csöpögős dolog, tök izé... - Beszélgetés anya és lánya között (NLCafé)
„Nem ismertem senkit az új osztályomban, csak őt, a volt óvodástársamat, hát lehuppantam mellé, hogy „hello, emlékszel rám? Én voltam a feleséged az oviban”.
febr. 13
2:32
Civil szervezetek működésének támogatása (Közép-Magyarország) / NCA-KM -08 (Pályázatfigyelő)
A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, mind eszköz és infrastruktúra, mind humánerőforrás tekintetében, melyek elősegítik a szervezet fejlődését, működését.

Keresés