2008. február 13. szerda

febr. 13
0:07
Felesleges ügyletektől menthet meg a csoportos áfaalanyiság (Napi)
febr. 13
0:11
Átlagosan 190 ezer forintot csalnak az evások (Napi)
febr. 13
0:15
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
febr. 13
0:15
Elveszett Jolie Oscarja (est.hu)
Angelina Jolie már most az idei legnagyobb Oscar-vesztesek közé tartozik, hiszen elvesztette az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért 2000-ben kapott kis aranyszobrocskát.
febr. 13
0:15
Overclocked képek, dátum (PC Dome)
Március végén jön a kalandjáték.
febr. 13
0:17
Hogyan lesz a hajból bőr? (HáziPatika.com)
Új reményt jelenthet a krónikus, nem gyógyuló sebekkel élő betegek számára az Euroderm cég és a lipcsei Fraunhofer Sejtterápiás és Immunológiai Intézet (IZI) legújabb fejlesztése.
febr. 13
0:17
Lolakacsa fürdőországban (NLCafé)
Amikor utoljára ott jártam, a nyaralók turnusokban mentek ebédelni és a pincérek alpakkatálcán hordták ki a húslevest. Volt nagyvíz meg kisvíz, de csakis nyáron, amikor a Balaton kellemesen langyos volt. Télen bezárt a SZOT-bazár.
febr. 13
0:19
Szabályok országon belül és kívül (Napi)
febr. 13
0:21
A maga szíve sose fáj? (HáziPatika.com)
Bizony, fájhat! Természetesen most nem a slágerekben szereplő összetört, vérző, megszakadt stb. szerelmes szívekre gondolunk, hanem az igazira, életünk motorjára, amelynek tűrőképességével bizony gyakorta visszaélünk.
febr. 13
0:21
Közös leszbikus szexjelenetben Cruz és Johansson (est.hu)
Egy állítólagos leszbikus szexjelenetben izzítja a vásznat Penelope Cruz és Scarlett Johansson Woody Allen új filmjében.
febr. 13
0:22
Olvasnivaló: Édeskettes menü (Mindmegette)
Akár egy hónapja, akár 25 éve élünk párunk oldalán, fontos, hogy legyenek közös ünnepeink, amikor magunkat, egymáshoz fűződő, őszinte kapcsolatunkat ünnepelhetjük a magunk módján. Nem feltétlenül kellenek mások által kijelölt dátumok - sőt! -, de az sem baj, ha Valentin-napon (is) eljátszadozunk - mondjuk a konyhában!
febr. 13
0:26
Indulamandula p3 - Guatemala (Gourmandula)
febr. 13
0:26
Olvasnivaló: D-vitamin: a hosszú élet titka? (Mindmegette)
A D-vitamint szedő emberek a szakértők szerint tovább élnek - de a hatásmechanizmus még nem egészen tisztázott.
febr. 13
0:30
Két magyar páros is fúj majd (handball.hu)
Közeledik a macedóniai junior-vb selejtezőinek időpontja. A magyar lányok gőzerővel készülnek: szerdán ismét a törökökkel vívnak felkészülési csatát. A március végi tornákon négy magyar is vezet mérkőzéseket: Buchholz-Pech - Vágvölgyi és az Oláh - Bonifert párosok.
febr. 13
0:30
MDF: elfogadhatatlan felvetés a Duna TV és az MTV összevonása (gondola.hu)
A Magyar Demokrata Fórum számára elfogadhatatlan felvetés, hogy a Duna Televíziót vonják össze a Magyar Televízióval (MTV) - közölte Hock Zoltán. Az ellenzéki párt elnökhelyettese kiemelte: a...
febr. 13
0:36
A Fidesz "fékezni" akarja az egészségbiztosítási törvény hatásait (gondola.hu)
A Fidesz a továbbiakban "fékezni" akarja a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvény "romboló hatásait", és továbbra is támogatja az Albert-házaspár népszavazási kezdeményezését; erről...
febr. 13
0:37
Az Adobe is hibázhat (terminal)
Pár napja jelent meg az Adobe Reader frissítése, amelynek az volt a furcsasága, hogy a cég nem közölte: pontosan milyen hibákat javítottak ki - írja a VirusBuster hírlevele.
febr. 13
0:41
Mindenki konfitál (Chili & Vanilia)
Gyakran éri a magyar gasztronómiát az a vád, hogy alig követi a nemzetközi kulináris trendeket. A konfitálás a ritka kivételek közé sorolható. Ez a manapság igen elterjedt elkészítési technológia nem más, mint egy régi konzerválási módszer újjáélesztése. A szó maga a francia „confire” igéből származik, amely azt jelenti: tartósítani. Többnyire húsokra értendő –a konfitált kacsa-, vagy libacomb a…
febr. 13
0:41
Az MTE tovább tervez (terminal)
Világszerte 40 országban tartották meg február 12-én a biztonságosabb internet napját, amely a biztonságosabb internethasználatot népszerűsíti a felhasználók, elsősorban a fiatalok körében.
febr. 13
0:42
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (sg)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:45
XAPT-gigaüzlet Kanadában (terminal)
Az XAPT Hungary megkötötte egyik legnagyobb Microsoft Dynamics ERP-üzletét.
febr. 13
0:49
A VT-SOFT bevásárolt (terminal)
A VT-SOFT Videoton Software Kft.
febr. 13
0:49
Bálint-napi meglepetés receptek - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Tamás ezúttal arra gondolt, hogy Bálint-napon mindenki azt főzze, amit a kedvese, párja, férje, felesége (bizony!) a legjobban szeret. Próbáljátok ki, meglátjátok, mennyire igaza van!
febr. 13
0:52
Putyin felmondott egy orosz-ukrán katonai szerződést (gondola.hu)
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, Viktor Juscsenko ukrán államfő oroszországi látogatásának napján aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében Moszkva felmondja a rakétatámadások előrejelzését...
febr. 13
0:53
Az Európa Tanács játéka gyermekek számára (sg)
Magyar nyelven is hozzáférhető az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az internet biztonságos használatára tanítsa őket.
febr. 13
0:53
Kihívást keresett, magyar céghez ment dolgozni (terminal)
Tavaly nyáron nagy meglepetésre távozott az egyik legnagyobb multinacionális cég hazai leányvállalatának éléről Vahl Tamás, akivel a távozás okairól és az új munkahelyéről beszélgettünk.
febr. 13
0:57
Támadják az Adobe Readert (sg)
Az Adobe által a Readeren nemrég betömött rések közül legalább az egyiket ostrom alá vették a hackerek.
febr. 13
0:58
Nem közeledett a MÁV és a VDSZSZ álláspontja (gondola.hu)
Nem közeledett a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) álláspontja a keddi tárgyaláson a privatizációs bevételből követelt dolgozónkénti 250 ezer forint ügyében. Zsoldos...
febr. 13
1:15
Adóvizsga előtt áll a magyar filmipar (sg)
Visszavetheti a magyarországi filmgyártást, hogy az Európai Unió még nem döntött a produkciókhoz adott adókedvezmények fenntarthatóságáról - állítja a Deloitte Zrt. adó-tanácsadási igazgatója.
febr. 13
1:25
Bezárja gyárait a Polaroid (sg)
A Polaroid bezárja üzemeit, és 70 év után felhagynak az azonnal kész fényképek technológiájával. Nem számoltak a digitális technika előretörésével.
febr. 13
1:28
Az ezotéria árnyoldalai - Hogyan szúrjuk ki a sarlatánokat? (NLCafé)
„Aki valóban ezoterikus képességekkel rendelkezik, tudását nem pénzért árulja. Az ezotéria ugyanis nem az anyagi javakról szól, hanem a létezés mélyebb összefüggéseinek feltárásáról.”
febr. 13
1:28
Zenei Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Komolyzenei programok támogatása
febr. 13
1:32
Tengertánc program (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: A népművészet reneszánszaként, a népművészet továbbéltetése, újjászületése a ma embere számára: a magyarországi helyi közösségek aktivitásának fokozása, lehetőségeik szélesítése és fejlesztése, igényes kulturális kínálat színesítése (a fiatalok számára kiemelten), a népi kultúra erősítése, értékeinek megújítása, továbbadása, a hazai és nemzetközi fogyasztói társadalom elé tárása,…
febr. 13
1:36
Elektromos áram láblengetéssel (sg)
Egy lábra csatolható eszköz tíz mobiltelefon feltöltésére elegendő energiát tud kinyerni sétáló mozgásunkból, ami szinte észrevehetetlen a viselő számára.
febr. 13
1:36
Tájházak a közösségért (Pályázatfigyelő)
A program célja, hogy a reneszánsz fogalmának megújító szellemiségére építve, a kulturális vidékfejlesztés prioritásaival összhangban, 2008-ban a vidéki örökség értékeinek megújítására teremtsen lehetőséget a tájházak komplex fejlesztési és hasznosítási programjának támogatásával
febr. 13
1:40
Szádeczky-Kardoss Elemér-díj és -ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
A Díj elsősorban már elvégzett, publikált, tudományos munkák elismerésére szolgál
febr. 13
1:44
Ökosztüm - öltözéktervezés (Pályázatfigyelő)
Felhívás öltözéktervezésre
febr. 13
1:48
Megújuló gyűjtemények az egyházi közgyűjtemények számára (Pályázatfigyelő)
Pályázni lehet az egyházi közgyűjteményekben fellehető, a magyar és az egyetemes kultúra részét képező könyvtári dokumentumok és múzeumi tárgyak állományvédelmének támogatására, ezen belül megelőző dokumentum és műtárgyvédelemre, restaurálásra, különös tekintettel az őrzés biztonságos feltételeinek javítására, valamint a nyilvános magánlevéltárként bejegyzett egyházi levéltárak elektronikus…
febr. 13
1:52
Már kiadott nagylemezzel rendelkező hazai könnyűzenei előadók lemezeinek támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a professzionális (már kiadott nagylemezzel rendelkező) hazai zenekarok soron következő lemezeinek részfinanszírozása. A pályázatban kizárólag a piaci alapon nem vagy csak nagy nehézségek árán megjelentethető, kevésbé populáris műfajok és kiadványok támogathatóak
febr. 13
1:56
Magyar Digitális Képkönyvtár (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a lehető legszélesebb körben, a legkorszerűbb eszközökkel hozzáférhetővé tenni a könyvtárakban őrzött magyar kulturális képörökséget
febr. 13
2:00
Gondolkodjunk pozitívan! - 10 gyakorlat a sikerességhez (NLCafé)
Ezen a héten minden olvasónk frissítő, tavaszi jókedvre derítő, tél végi fáradságot elűző praktikákat, jó tanácsokat kap tőlünk ajándékba - egy kisfüzet formájában. Olvassatok bele!
febr. 13
2:00
Helyi kezdeményezések támogatása 2007/2008 (Pályázatfigyelő)
A DIA a közösségi tanulás segítségével fejleszti a fiatalok állampolgári készségeit és ezt a módszert alkalmazza Magyarországon és a környező régióban
febr. 13
2:04
Hazai könnyűzenei előadók első lemezeinek támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozása. A pályázatban kizárólag a piaci alapon nem vagy csak nagy nehézségek árán megjelentethető, kevésbé populáris műfajok és kiadványok támogathatóak
febr. 13
2:08
Hazai élő könnyűzenei tehetségkutató rendezvények támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás elősegítése. A pályázatban kizárólag olyan rendezvények támogathatóak, amelyek verseny rendszerben kerülnek megrendezésre, tehát a benevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény
febr. 13
2:08
A deloitte-i jósda - Nehéz év vár az IT piacra 2008-ban! (sg)
Menetrendszerűen eljött az idei évre vonatkozó előrejelzések ideje a telekommunikációs, média és technológiai területeken is. A Deloitte idei három tanulmánya összesen 40 területet ölel fel, s a jóslatok között a számos papírforma mellett néhány igazán meglepő fordulat is szerepel.
febr. 13
2:12
Mobile World Congress – 2. nap (PCWorld)
Második felvonás a darálóban – akár így is fogalmazhatnék, és akkor még messze jártam a véres valóságtól. Nem, nem mészárolnak itt le senkit, de azt biztos, hogy ha Peter Jackson ismét filmet forgatna, akkor az ork hadakat minden további nélkül helyettesíthetné az öltönyös-nyakkendős hordákkal.
febr. 13
2:12
Gyermek rajzpályázat és felnőtt fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Gyermek rajzpályázat és felnőtt fotópályázat
febr. 13
2:16
Fulbright Senior Specialists Program - Amerikai oktatók kettő-hat hetes meghívása magyar intézményekbe (Pályázatfigyelő)
Lehetőség amerikai oktatók kettő-hat hetes meghívására magyar intézmények számára.
febr. 13
2:17
Fesztivál - Fotel (szinhaz.hu)
Második alkalommal rendezik meg február 18. és 24. között a debreceni Csokonai Színházban a DESZKA Fesztivált. A programban csaknem húsz kortárs magyar drámából született előadás, felolvasó-színház és több szakmai beszélgetés kap helyet.
febr. 13
2:20
Fulbright-Schuman Program - kutatói és posztgraduális ösztöndíjak (Pályázatfigyelő)
Az Európai Bizottsággal közös kutatói és posztgraduális ösztöndíjak a Belga Fulbright Bizottság szervezésében

Keresés