2008. február 13. szerda

febr. 13
6:17
Visszavágunk az elcsalt meccsért! (Blikk)
Június 4-én Argentínával játszik a magyar válogatott
febr. 13
6:19
McCabe új stadiont és jó csapatot ígér (Blikk)
Biztos anyagi háttér mellett BL-résztvevő csapatot vízionálnak
febr. 13
6:21
Európa, jön Dzsudzsák! (Blikk)
Az UEFA-kupában is bemutatkozik a PSV focistája
febr. 13
6:51
Narancs színű golflabdával a hóban (Behaviour)
Hógolftornát rendez egy olasz síüdülő jótékony célból. Az 1700 méter magasan fekvő területet csaknem méter vastag hó fedi.
febr. 13
8:06
Peking 2008: Hackett szerint Phelps megdöntheti Spitz rekordját (She)
Grant Hackett, az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszója szerint az amerikai Michael Phelpsnek (képünkön) minden esélye megvan arra, hogy a nyári, pekingi játékokon nyolc aranyérmet nyerjen, ezzel megdöntse legendás honfitársa, Mark Spitz egyedülálló rekordját.
febr. 13
8:08
Gyorskorcsolya: a vancouveri olimpia után Pechstein visszavonul (She)
A 2010-es vancouveri téli olimpia után visszavonul Claudia Pechstein, a németek világklasszis gyorskorcsolyázója. A kiválóság - aki jövő hét pénteken lesz 36 esztendős - saját honlapján hozta nyilvánosságra döntését.
febr. 13
8:12
Nyíregyháza: két afrikai légiós kapcsolódott be a munkába (She)
Januárban kapott meghívót, az elhúzódó papírmunkák és a vízum késése miatt mégis csak vasárnap késő este érkezett meg Afrikából a két várva várt labdarúgó, az elefántcsontparti Dosso Sindou, illetve a kameruni Mboussi Yves Simplice.
febr. 13
8:14
Kaposvár: a horvát edzőtáborban egy más felfogású Rákóczi alakul (She)
Igaza lett Prukner Lászlónak, a Rákóczi FC vezetőedzőjének. A tréner azt javasolta, hogy utazzanak el a horvát tengerpartra, hogy ott folytassák a felkészülést, mert a részben új összetételű gárdának szüksége van a változatosságra.
febr. 13
8:17
MTK: döntetlen a Szolnokkal, Urbán Gábor megsérült (She)
Hajtós meccset játszott egymással az MTK és a Szolnok, a találkozó látványosságát a fiatal Urbán Gábor bombagólja jelentette. Igaz, nem sokkal később a csatár megsérült: a lendülettől meghúzódott a lágyéka.
febr. 13
9:05
Gólerős csatárpáros készül Dzsudzsákék ellen az UEFA-kupában (Infostart)
A labdarúgó UEFA-kupa a csoportmérkőzéseket követő egyenes kieséses szakaszának nyitó meccseivel kezdődik ma a 2008-as esztendő az európai kupaporondon. Szerdán és csütörtökön 32 gárda lép pályára, értelemszerűen a legjobb 16 közé jutásért. Három találkozónak vélhetően magyar szereplője is lesz: Dzsudzsák Balázs a PSV-ben, Juhász Roland az Anderlechtben, Tőzsér Dániel az AEK Athénben.
febr. 13
9:33
Vitorlázás, Laser vb: Berecz Zsombor olimpiai induló (She)
Berecz Zsombor olimpiai indulási jogot szerzett a vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokságán, az ausztráliai Terrigalban.
febr. 13
10:32
Jégkorong, AHL: a hajrában kapott ki az Iowa Stars (She)
Az AHL-ben, a második számú észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszában a Manitoba Moose vendégeként háromgólos vereséget szenvedett az Iowa Stars, Vas János együttese.
febr. 13
10:38
Tenisz, Vina del Mar: Arn Gréta az első fordulóban kikapott (She)
A chilei Vina del Marban zajló, 200 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna első fordulójában Arn Gréta kétjátszmás mérkőzésen szenvedett vereséget az első helyen kiemelt olasz Flavia Panettától.
febr. 13
10:40
Tenisz, Costa do Sauipe: Gustavo Kuerten gyorsan búcsúzott (She)
A harmadik, a negyedik, a hatodik, illetve a hetedik helyen kiemelt játékos - az orosz Igor Andrejev, az olasz Potito Starace, valamint az argentin Agustin Calleri és Jose Acasuso - kikapott az első fordulóban, ezzel búcsúzott a 485 ezer dollár összdíjazású brazíliai férfi tenisztornától.
febr. 13
10:49
Egyesült Államok: a szövetség ódzkodik a Premier League-től (She)
Az amerikai szövetség is idegenkedik a gondolattól, hogy a jövőben az angol bajnokság ráadás, 39. fordulóját az országban rendezzék meg. Sunil Gulati elnök a BBC Sportnak azt nyilatkozta, hogy a döntés elsősorban a FIFA-n múlik, és ők minden tekintetben követik a nemzetközi szövetség útmutatását.
febr. 13
10:55
Tenisz, Marseille: Bagdatisz kiejtette Arnaud Clémentet (She)
A hatodikként rangsorolt Markosz Bagdatisz bejutott a második fordulóba az 534 ezer euró összdíjazású franciaországi férfi tenisztornán. A ciprusi játékos a francia Arnaud Clément legyőzésével került a legjobb tizenhat közé.
febr. 13
11:05
Eladták a Fradit (Infostart)
A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. döntése alapján a britek a meglévő stadiont két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják, 800 millió forintért megvásárolják az FTC Zrt. részvényeit.
febr. 13
11:18
Spielberg nem vesz részt az olimpiai rendezésében (Behaviour)
A pekingi olimpia szervezőit leforrázta Steven Spielberg keddi bejelentése: nem vállalja a nyitó és záró ceremónia rendezését, mert sürgetése ellenére a kínai kormány nem gyakorolt nyomást Szudánra a dárfúri válság megoldására.
febr. 13
12:04
Peking2008: Steven Spielberg kivonult az olimpia rendezéséből (She)
A pekingi olimpia szervezőit leforrázta Steven Spielberg keddi bejelentése: nem vállalja a nyitó és záró ceremónia rendezését, mert sürgetése ellenére a kínai kormány nem gyakorolt nyomást Szudánra a dárfúri válság megoldására.
febr. 13
12:17
Az Esplanade az FTC-pályázat nyertese (Metropol)
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.
febr. 13
12:50
Megmenekült a Ferencváros (Behaviour)
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.
febr. 13
13:03
Elhunyt a legidősebb ausztrál olimpikon, Neville Holt (She)
Kilencvenöt éves korában elhunyt Neville Holt, aki mostanáig a legidősebb ausztrál olimpikon volt.
febr. 13
13:35
Manchester City: hosszabbítottak Dietmar Hamann-nal (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier Leage) szereplő Manchester City egy évvel meghosszabbította játékosa, Dietmar Hamann szerződését. Az új kontraktus 2009 nyarán jár majd le.
febr. 13
15:24
Ferencváros: a szurkolói szövetség óvatosan bizakodó (She)
Óvatos optimizmussal fogadta a Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) nevében lapunknak nyilatkozó Boros Bánk Levente (képünkön) azt a hírt, hogy az állam Kevin McCabe cégét hirdette ki győztesként az FTC által használt ingatlan privatizációs pályázatán. Az alelnök megjegyezte: a mai nap lehet az ünneplésé, holnaptól viszont folytatódik a munka.
febr. 13
16:14
Atlétika: Gyulai Márton lett a magyar szövetség új főtitkára (She)
Gyulai Márton lett a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) új főtitkára - erről első ülésén döntött a MASZ új elnöksége.
febr. 13
17:05
Trapattoni nyártól Írországban folytatja (Behaviour)
Giovanni Trapattoni, az olasz nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya a szezon végeztével elhagyja Salzburgot és nyártól az ír válogatott szakvezetője lesz. Az olasz szakember távozásának hírét jelenlegi osztrák klubja jelentette be szerdán.
febr. 13
18:35
F1: rasszizmus-ellenes kampányt indít a nemzetközi szövetség (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség rasszizmus-ellenes kampányt indít a Formula-1-ben, ennek első állomása az április 25-27.-én sorra kerülő Spanyol Nagydíj lesz.
febr. 13
20:04
Kosárlabda, férfi NB I: a Falco legyőzte a Pécset a rangadón (She)
A listavezető Falco KC 30 pont különbséggel, 105-75-re legyőzte a tabella második helyén álló PVSK-Expo Center Pécs csapatát a férfi kosárlabda NB I szerda esti rangadóján, így óriási lépést tett az alapszakasz megnyerése felé. A szombathelyieknél Kálmán László 35, az amerikai Jara Rubin Doyne 25 pontot szerzett. A pécsieknél a 15 pontos Kutasi Gergely volt a legeredményesebb. A Falco mind a…
febr. 13
20:20
UEFA-kupa: egygólos előnyt szerzett otthon a Zenit (She)
Hazai pályán szerzett egygólos előnyt a Zenit Szentpétervár csapata a Villarreal ellen az UEFA-kupában a 16 közé jutásért.
febr. 13
20:42
Tenisz, Marseille: az első körben esett ki Jo-Wilfried Tsonga (She)
Az Australian Openen döntős, hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfried Tsonga már a nyitókörben kiesett az 534 ezer euró összdíjazású franciaországi férfi tenisztornán.
febr. 13
21:04
UEFA-kupa: előny és gól nélkül a Galatasaray a Leverkusen ellen (She)
Nem látott gólt a közönség a Galatasaray és a Bayer Leverkusen törökországi mérkőzésén a labdarúgó UEFA-kupában, a nyolcaddöntőbe kerülésért zajló párharc első felvonásában.
febr. 13
21:21
UEFA-kupa: Tőzsér nélkül játszott döntetlen az AEK a Getaféval (She)
Tőzsér Dániel nem jutott szóhoz az AEK Athénban, amelynek csapata 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Getaféval a labdarúgó UEFA-kupában, a nyolcaddöntőért zajló párharc első felvonásában.
febr. 13
21:23
Brno-Pécs 84-45 (Behaviour)
A MiZo Pécs 2010 sima vereséget szenvedett a cseh Brno vendégeként a női kosárlabda Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzésén, ezzel összesítésben 2-1-re elbukta a párharcot.
febr. 13
21:32
"Nem gondolom, hogy a Ferencváros nemzeti érték lenne" (Infostart)
A labdarúgást körülvevő közegben is változásokat hozhat, ha a tisztességes üzleti szemlélet kerül be a magyar futballba - mondta az InfoRádió által megkérdezett szociológus a Ferencvárossal kapcsolatos pályázat sikerére utalva. Ligeti Görgy beszélt arról is, hogy a sport az egyetlen téma a magyar közéletben, amely nem osztja meg a társadalmat. A szociológus arról is beszélt: a Ferencvárossal…
febr. 13
21:43
NBA: a New Jersey és a Dallas megállapodott Kidd átigazolásáról (She)
Megállapodott egymással a New Jersey Nets és a Dallas Mavericks Jason Kidd átigazolásáról az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).
febr. 13
22:16
UEFA-kupa: biztosan, két góllal nyert Norvégiában az Everton (She)
Úgy tűnik, az Everton már az első mérkőzésen eldöntötte a nyolcaddöntőbe jutást az UEFA-kupában, lévén 2-0-ra nyert idegenben a Brann Bergen ellen.
febr. 13
22:43
UEFA-kupa: biztosan, három góllal nyert otthon a Werder Bremen (She)
A Werder Bremen három gólos előnyt szerzett a nyolcaddöntőbe jutásért az UEFA-kupában, lévén 2-0-ra nyert hazai pályán a Brann Bergen ellen.
febr. 13
22:45
A Milan nem bírt a Livornóval (Behaviour)
Az AC Milan saját közönsége előtt meglepetésre csak döntetlent ért el a Livorno ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából a hazaiak klub-vb szereplése miatt elhalasztott találkozón. A milánóiak egyenlítő büntetőjénél megsérült Ronaldo, aki három perccel az eset előtt állt be. A brazil csatárt hordágyon vitték le a pályáról és azonnal lecserélte Carlo Ancelotti vezetőedző.
febr. 13
22:56
Torghellét négy meccsre tiltoták el (Behaviour)
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága négy bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Torghelle Sándort, a Carl Zeiss Jena magyar támadóját. A futballista nem fogadta el az ítéletet, fellebbezését azzal indokolta, hogy sportszerűtlensége előtt ellenfele provokálta őt.

Keresés