2008. február 29. péntek

febr. 29
0:09
Zambia: elhunyt Lloyd Mumba, a pápa volt légiósa (She)
Elhunyt Lloyd Mumba, a másodosztályú Lombard Pápa zambiai légiósa. A válogatott középhátvéd maláriában halt meg.
febr. 29
6:25
Mit rejt Talmácsi bőröndje? (Blikk)
Elutazott a szezonnyitó Katari Nagydíjra a motoros
febr. 29
6:27
Várhidi, a playboy (Blikk)
A nyuszis magazin fotózta a kapitányt
febr. 29
6:29
FTC–Sheffield az Üllői úton! (Blikk)
McCabe csapatai fociznak egymás ellen
febr. 29
6:31
Szétszedik Beckhamet (Blikk)
A Szöulban edzőtáborozó amerikai csapat minden gyakorlását több száz szurkoló tapsolja végig
febr. 29
6:38
Már Londonba készül a Barca edzője? (Infostart)
A legújabb hírek szerint Frank Rijkaard azt tervezi, hogy nyáron elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát, és üresedés esetén szívesen leülne a Chelsea kispadjára.
febr. 29
7:11
Peking 2008: emeletes busszal mennek a londoni sofőrök (Behaviour)
Egy piros emeletes busszal utazik el a pekingi olimpiára júniusban nyolc londoni buszsofőr. "Ez a vállalkozás kiváló reklámja lesz a 2012-es londoni játékoknak, úgyhogy felkaroltuk az ötletet" - jelentette ki Ken Livingstone, az angol főváros polgármestere. Az elszánt csapat Törökországot, Grúziát, Azerbajdzsánt, Türkmenisztánt, Üzbegisztánt, Kazahsztánt valamint Kirgizisztánt is érintve jut el…
febr. 29
7:13
Tizenöt gól egymillió dollárért (Behaviour)
Egymillió dollárt nyert az a kanadai hokiszurkoló, aki 24 másodperc alatt tizenöt korongot lőtt be az üres kapuba. A 35 éves, háromgyermekes Darwin Head, Price Albert-i faipari munkás az egyik mérkőzés szünetében 35 méterről próbálkozhatott húszszor.
febr. 29
7:52
NBA: otthon nyert a San Antonio a Dallas ellen (She)
Kezd kitörni a Jason Kidd távozása okozta fásultságból a New Jersey Nets, és nyert, így jelenleg rájátszást érő helyen áll a Keleti Főcsoportban. Ezúttal a Milwaukee Bucks gárdáját fektették két vállra Vince Carter vezetésével. Kemény küzdelem jellemezte a San Antonio Spurs ? Dallas Mavericks találkozót, melyen végül a bajnoki címvédő örülhetett. Ráadásul Tim Duncan és Dirk Nowitzki párharcát a…
febr. 29
9:20
Így nincs értelme az NB I-ben focizni! (Blikk)
Lemond az első osztályról a Tatabánya
febr. 29
9:42
Morelia-Linares: Lékó döntetlenje (Metropol)
Lékó Péter döntetlent játszott a nyolcadik fordulóban a 25. linaresi sakk szupertornán, melynek idén ez volt az első spanyolországi játéknapja.
febr. 29
9:44
"A történtek megráztak engem és a családomat is" (Infostart)
Először szólalt meg nyilvánosan a Birmingham City védője, aki múlt szombaton törte el egy belépő nyomán az Arsenal csatára, Eduardo da Silva lábát. Martin Taylor azt mondta: alig várja, hogy ismét a pályán lássa a brazil születésű horvát válogatott játékost.
febr. 29
10:18
Asztalitenisz csapat-vb: vereség a fehéroroszoktól (Behaviour)
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3-0-ra kikapott Fehéroroszországtól a kantoni asztalitenisz csapat-világbajnokságon, a 13-20. helyért kiírt találkozón. A folytatásban a 17-20. helyért küzdhet Harczi Zsolt együttese. Ahhoz, hogy a 2010-es moszkvai világbajnokságon is biztosan a legmagasabb osztályban szerepelhessenek a magyarok, a következő összecsapást meg kell nyerniük Horvátország ellen.
febr. 29
12:24
„Hajdemo, Szeged!” (Blikk)
Nem ritka a szerb csatakiáltás a Pick kézilabdázóinál
febr. 29
13:47
Vancouver 2010: nem veszik fel a női síugrást a programba (She)
Nem veszik fel a 2010-es vancouveri téli játékok programjára a női síugrást, mivel Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint ez jelentősen gyengítené az ötkarikás mezőny színvonalát és csökkentené az érmek értékét.
febr. 29
14:10
Nemzetközi labdarúgás: a FIFA elfogadja a doppingkódexet (She)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elfogadja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) doppingkódexét.
febr. 29
14:55
Tenisz, Dubai: Kuznyecova 0-1-ről fordítva nyert Jankovics ellen (She)
Elsőként Szvetlana Kuznyecova (képünkön) jutott a döntőbe az 1,5 millió dollár összdíjazású dubai női tenisztornán, miután három játszmás csatában legyőzte Jelena Jankovicsot. Az orosz versenyző ellenfele az olasz Francesca Schiavone vagy az orosz Jelena Gyementyjjeva lesz a fináléban.
febr. 29
15:39
Vízilabda: autókkal mérte össze tudását a Vasas és a Domino (She)
Autós ügyességi versenyen mérte össze tudását a március 15-i Euroliga-mérkőzés előtt a Domino-Honvéd és a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapata. A legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb nyolc közé jutásért küzdő két együttes tagjai a Campona bevásárlóközpont parkolójában, Suzuki ?versenykocsikkal? versenyeztek egymással párban.
febr. 29
16:13
Bundesliga: viharveszély miatt elmarad a Cottbus-Stuttgart meccs (She)
Viharveszély miatt elmarad a szombatra kiírt Energie Cottbus-VfB Stuttgart német bajnoki labdarúgó-mérkőzés.
febr. 29
17:48
Ökölvívó olimpiai kvalifikációs verseny: Káté Gyula is kvótás (She)
Káté Gyula kijutott a pekingi olimpiára a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai kvalifikációs ökölvívótornáról, miután az elődöntőben legyőzte a litván Egidijus Kavaliauskast. A 64 kg-os magyar bokszoló 18-10-es pontozással nyert.
febr. 29
18:55
Örökös eltiltás dopping miatt (Behaviour)
A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) örökre eltiltotta Emil Hochot, az osztrák sífutó-válogatott volt edzőjét, akit vétkesnek talált a 2006-os torinói téli olimpia vérdoppingbotrányában.
febr. 29
19:24
Birkózás, kötöttfogású csapat-vb: az irániaké a bronzérem (She)
Az iráni válogatott szerezte meg a bronzérmet a szombathelyi Tvel kötöttfogású birkózó csapat-világbajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett összecsapáson nyert a grúz nemzeti együttes ellen.
febr. 29
20:31
Jégkorong ob I: elődöntőbe jutott az SC Csíkszereda is (She)
Utolsóként az SC Csíkszereda jutott be a jégkorong ob I elődöntőjébe, miután negyeddöntős párharcának második mérkőzésen is jobbnak bizonyult a vendég FTC-nél.
febr. 29
20:37
Belső küzdelmek gyengítik a londoni sztárklubot (Infostart)
Angol sajtóértesülés szerint egyre zavarosabbak a Chelsea-nél uralkodó viszonyok, a légkör kezd emlékeztetni a José Mourinho eltávolítása előtti időszakra. Továbbra is tartja magát a feltételezés, hogy a nyáron a Barcelona jelenlegi edzője, Frank Rijkaard váltja Avram Grantot.
febr. 29
20:53
Női kézilabda Magyar Kupa: a négy között jutott a Dunaferr is (She)
A papírformát igazolva a Dunaferr magabiztosan nyert Hódmezővásárhelyen a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. A dunaújvárosiak végig irányították a mérkőzést, és egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk.
febr. 29
21:39
Súlyos pofont kapott az Újpest Zalaegerszegen (Infostart)
A Zalaegerszeg 4-1-re győzte le a forduló előtt a harmadik helyen álló Újpestet a labdarúgó NB I 17. fordulójának nyitómérkőzésén.
febr. 29
21:51
Férfi kézilabda: balatonfüredi siker a Tata otthonában (She)
A kézilabda férfi NB I-ben a Balanfüred 28-25-re verte a Tatát a 9-16. helyért lejátszott találkozón.
febr. 29
22:02
Lékó kikapott Ivancsuktól Linaresben (Metropol)
Lékó Péter kikapott a kilencedik fordulóban a 25. linaresi sakk szupertornán. A magyar nagymester a világos bábukat vezette az ukrán Vaszilij Ivancsukkal szemben, és a 48. lépés után kényszerült a parti feladására.
febr. 29
22:07
Lékó Péter újabb veresége a moreliai-linaresi tornán (Infostart)
Lékó Péter kikapott az ukrán Vaszilij Ivancsuktól a kilencedik fordulóban a 25. linaresi sakk szupertornán.
febr. 29
22:29
Sakk, Morelia-Linares: Lékó Péter kikapott Ivancsuktól (She)
Lékó Péter kikapott a kilencedik fordulóban a 25. linaresi sakk szupertornán. A magyar nagymester a világos bábukat vezette az ukrán Vaszilij Ivancsukkal szemben, és a viadal honlapja alapján a 48. lépés után kényszerült a parti feladására.
febr. 29
23:15
Brazil labdarúgás: a Vasco bepanaszolta a Real Madridot (She)
Vasco da Gama bepanaszolta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) a Real Madridot, amiért a spanyol klub - a brazilok vádja szerint - szerződési ajánlatot tett a riói futballklub egyik 15 éves játékosának, Philippe Coutinhónak.

Keresés