2008. február 29. péntek

febr. 29
0:20
Új remény a szervátültetésre váróknak? (HáziPatika)
Három kutatócsoportnak egymástól függetlenül ugyanazzal a módszerrel sikerült megakadályoznia a szervátültetés utáni kilökődést: a szervvel együtt a donor vérképző őssejtjeit is átültették a betegbe.
febr. 29
0:24
Haldokló gyerekeket szolgálnak (HáziPatika)
Legnagyobb tragédia egy családban, ha a gyermek haldoklik. Szegeden dolgozik egy tanatológiai munkacsoport: pszichológusok, lelkészek, mentálhigiénés szakember, szociális munkás és pszichiáter próbál segíteni a haldokló...
febr. 29
5:15
Tippek bortartónak, kínálónak (NLCafé)
Október a szüret hónapja, a szõlõ, az új bor ünnepe. Baráti ebédek, vacsorák, Bacchus kisebb-nagyobb ünnepségei során mindig fõszerepet kap az isteni nedû. A fajta, a márka, az évjárat kiválasztása mellett fordítsunk gondot a bor tárolására, tálalására is!
febr. 29
5:17
Dugóhúzók (NLCafé)
Nélkülözhetetlenek. Funkcionalitásukon túl érdemes odafigyelni megjelenésükre, egy-egy különleges darab akár attrakció is lehet a vendégváró asztalon!
febr. 29
5:19
Ritmusváltás fénytöréssel (NLCafé)
A lakás finom, játékos, érzéki, hívogató – egy nõ vágyai szerint...A lakás átgondolt, precíz, logikus, titkokkal teli – egy férfi tervei szerint. Közös, jókedvû alkotás eredménye.
febr. 29
5:21
Hangulatfények (NLCafé)
Most, hogy nappalaink rövidülnek, a mesterséges fénynek még nagyobb szerep jut otthonunkban. Bátran változtathatjuk az atmoszférát egy kapcsolással! Megéri.
febr. 29
5:23
Duna-parti csónakház (NLCafé)
A költözés sokszor egyben életmódváltást is jelent. Belvárosból zöldövezetbe, panelbõl kertes házba, faluról városba költözködni azt is jelenti, hogy életstílusunk, mindennapi ritmusunk megváltozik.
febr. 29
5:25
Színtér szürkében (NLCafé)
Ha valakinek tehetsége van valamely mûvészethez, többnyire más mûvészetek sem idegenek tõle.
febr. 29
5:27
Keleti szellem, nyugati forma (NLCafé)
Ha az ember évekig élt a földkerekség túlsó felén, természetes, hogy e másik világ emlékeit megõrzi otthonában.
febr. 29
5:29
Féltve õrzött lábak (NLCafé)
Hiába szép és ápolt a lábfejünk, ha különbözõ statikai elváltozások miatt nem biztos támasza testünknek. Testsúlyunk az alsó végtagunkra nehezedik. Ha a láb kényes egyensúlya megbomlik, egész tartásunk megváltozik, és úgy érezzük, mindenünk fáj.
febr. 29
5:30
A világ legrettenetesebb allergiájában szenved az ausztrál tinédzser - képekkel (Infostart)
Ashleigh Morris nem úszhat, és egy nehéz nap után nem lazíthat forró fürdővel, frissítő zuhannyal - ugyanis éppen a vízre allergiás. A 19 éves lány még a saját izzadtságától is tele lesz fájdalmas kiütésekkel.
febr. 29
5:31
Mikor szüljünk? (NLCafé)
A legtöbb nõ szeretne anya lenni. Hogy mikor, arra eltérõ válaszokat adnak. A sorsnak is nagy szerep jut a fogantatás idõpontjának kiválasztásában. De vajon tényleg annyira számít az életkor e sorsdöntõ kérdésben? A legújabb trendek cáfolják a köztudatban élõ igazságot: szülni fiatalon kell.
febr. 29
5:33
Vitaminszüret (NLCafé)
A tréfás népi rigmusok áldó szavakkal illetik Noét, amiért hajdan a szõlõt is felvitte a bárkájára. Az utókor hálálkodása természetesen a bor nagyrabecsülésén alapszik, ám tény, hogy az õsi gyümölcs – a gabonával együtt – az életet, az egészséget jelentette, s jelenthetné ma is.
febr. 29
5:35
Pepita patikaügy (NLCafé)
A rendszerváltás után elkezdõdött a patikák privatizációja. Betegek és egészségesek aggódtak, mi lesz az árakkal. A gyógyszertárak magánkézbe kerültek, az orvosságok ára szabott, mindenhol ugyanannyit fizetünk értük. Csakhogy az egészségügy megint válságban van, változásokra van szükség a patikákban is.
febr. 29
5:37
Nem dohányzók elõnyben! (NLCafé)
A dohányzással összefüggõ betegségek a vezetõ halálozási okok közé tartoznak. Aki nem dohányzik, óriási kockázattól óvja meg a szervezetét. Nemcsak betegségeket elõz meg, hanem szépségét, közérzetét, sõt a memóriáját is védi.
febr. 29
5:39
Lelkünk mozija: az álom (NLCafé)
Friedrich Kekulé von Stradonitz német vegyész jó ideje töprengett a benzolmolekula különleges tulajdonságainak magyarázatán, de nem jött rá a titok nyitjára. Egy éjjel aztán minden megvilágosodott. De hogyan? Miként hozhat megoldást egy bonyolult kérdésre az álom?
febr. 29
5:41
Aszalt csemegék (NLCafé)
Már évezredekkel ezelõtt kitalálták, miképpen lehet tartósítani a friss, lédús, zamatos gyümölcsöt, hogy ne csak a szezonjában lehessen enni belõlük. Az õsi eljárás a vízelvonás elvén mûködõ aszalás.
febr. 29
5:43
Janka, az apró csoda (NLCafé)
Nézem a szõke, mozgékony, érdeklõdõ kislányt. Megpróbálom elképzelni: õ csupán negyvenhét dekás parányi test, épphogy csak él. Egy inkubátorban. Az, hogy egészséges gyerek jár-kel elõttem, az orvosok elszántságának, a szülõk akaraterejének a csodája.
febr. 29
5:45
Sosem hervadó virág (NLCafé)
Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!
febr. 29
5:47
Illatokkal a rosszkedv ellen (NLCafé)
Az otthonnak vagy akár egy szobának is lehet kellemes, megnyugtató illata. Ha híján vagyunk már a kert virágainak, az illatozó gyümölcsöknek, de füstölõt nem akarunk nap mint nap gyújtani, készítsünk lakásdísznek is beillõ illatosítót.
febr. 29
5:49
Amikor a méret a lényeg (NLCafé)
"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?
febr. 29
5:51
Dér csípte, az õsz színezte (NLCafé)
A narancsos-piros csipkebogyó barátságos, meleg színével, szelíd formájával szép õszi dísze otthonainknak. Ám ahogy az idõ télbe fordul, egyre nehezebben lelünk ép terméseket a szabadban.
febr. 29
5:51
Gyakrabban támad a sokkal kevesebb cápa (Infostart)
Az utóbbi néhány évben egyre növekszik a cápatámadások száma, annak ellenére, hogy a ragadozók száma drasztikusan csökken. Szakértők szerint a jelenség oka az, hogy egyre több ember egyre több időt tölt a tengerekben.
febr. 29
5:53
Mi viríthat télidõben az ablakunkban? (NLCafé)
Egy virágokkal vagy fûszernövényekkel teli ablakpárkány igazán szívderítõ látvány, ám mi legyen télen az üresen tátongó balkonládákkal?
febr. 29
5:55
Csillogjon a kertünk! (NLCafé)
Az ünnep közeledtével ne csak lakásunkat, hanem kertünket is öltöztessük ünneplõbe, hadd hirdesse mindenkinek, mennyire várjuk már a karácsonyt.
febr. 29
5:57
Vendégcsalogató kapudísz (NLCafé)
Az ünnep közeledtét már messzirõl jelzik a bejáratra – ajtókra, kapukra – akasztott koszorúk vagy más díszek.
febr. 29
5:59
Mindent a szemnek! (NLCafé)
Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.
febr. 29
6:01
Csillogós nosztalgia (NLCafé)
Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.
febr. 29
6:02
A kocsival együtt a gyereket is vitte a rendőrségi lopóautó (Infostart)
Perrel fenyegetik egy házaspár a szentpétervári önkormányzatot, mert a közlekedésrendészet lopóautója a kocsival együtt a nyolcéves fiúkat is magával vitte. Az incidens súlyos mentális problémákat okozott a gyereknél - állítják a szülők.
febr. 29
6:03
Agyfitnesz (NLCafé)
A stressz szervezetünk természetes reakciója a feszültségekre, szorongásokra, változásokra. Kis mennyiségben izgalmasabbá teheti életünket, a tartós feszültség azonban káros, betegségekhez, balesetekhez vezethet. Fontos, hogy tanuljunk meg lazítani!
febr. 29
6:05
Keserédes kísértés (NLCafé)
A vörösbor, a kávé, a tea után újabb bûnös élvezeti cikkrõl derült ki: mértéktartóan fogyasztva elõnyös is lehet. A keserû csokoládéban található antioxidáns anyagok javítják a vérkeringést, hozzájárulnak a szív egészséges mûködéséhez, csökkentik a szívroham és agyvérzés kockázatát.
febr. 29
6:07
Érettségivel az álláspiacon (NLCafé)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 29
6:09
Tészta, tészta, pasta (NLCafé)
Ha nincs otthon „semmi”, ha hullafáradtak vagyunk, ha valamit csak gyorsan össze akarunk dobni, az egyik legtökéletesebb választás a jó öreg tészta. Szósszal, paradicsommal, olívaolajjal, friss fûszernövényekkel. Ahogy tetszik!
febr. 29
6:11
Nehéz kérdések – jó válaszok (NLCafé)
Már reggel gyomorgörccsel ébredünk: tízkor állásinterjú. Elõre sajnáljuk magunkat, mert biztosan most is csak hebegni-habogni fogunk a rengeteg kellemetlenkedõ kérdésre. Pedig nem kellene idegeskednünk. Remekül fel lehet készülni a legvérmesebb interjúra is.
febr. 29
6:13
Csak a madarak nyelvét beszéli a legújabb Maugli (Infostart)
Egy olyan kisfiút találtak az orosz gyermekvédelmi hatóságok, aki csak a madarak nyelvét érti, pedig az édesanyjával élt.
febr. 29
6:13
All in 1 (NLCafé)
Tudom, régen adtam hírt magamról, de itt vagyok újra, és a kedvenc témámat tálalom elétek. A mostani téma mottója: utálok mosogatni. Ezért most olyan receptekkel kísérleteztem, amihez elég egy edény.
febr. 29
6:51
Karcsúsodjunk mézzel: hat tipp egészséges fogyókúrához (HVG)
Az ételekhez adott cukor - legyen az fehér vagy barna - súlygyarapodáshoz vezet. Aki nem akar lemondani az édes életről, helyettesítheti mézzel a cukrot. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan fogyasszuk a mézet.
febr. 29
7:11
Elkerülhető a felesleges vakbélműtét (MaHu)
Egyre több orvos kér CT-vizsgálatot a vakbélgyulladás diagnózisának megerősítésére az Egyesült Államokban. A sebészeti beavatkozást csak akkor hajtják végre, ha a gyanút a felvétel is igazolja, ezzel nyolcadára csökkent egy évtized alatt a szükségtelen műtétek aránya.
febr. 29
7:18
Receptverseny (HarmoNet)
E heti nyertesünk egy egyszerű de klasszikus finomság! Figyelem, kezdő háziasszonyok, következik a lekváros bukta úgy, ahogy Bíró Gabriella készíti!
febr. 29
7:18
Mily meglepő: a nők a tartós erekciót okozó gyógyszert választanák (Infostart)
A Viagrának annyi; a potencianövelő gyógyszerek közül a nők a kék tabletta riválisát preferálják, az ugyanis tartósabb erekciót biztosít.
febr. 29
7:20
Túrós rakás (HarmoNet)
Ennek a receptnek az a különlegessége, hogy az enyém, de most Kovács Klaudiát dícséri, hiszen elkészítette és be is küldte a képet! Köszönöm szépen! Nagyon szépen sikerült!
febr. 29
7:22
Horgász torta (HarmoNet)
Horgászfeleségek figyelem! Itt az ötlet a párotok következő születésnapjára. Köszönet a beküldőnek!
febr. 29
7:24
Túrós-meggyes süti (HarmoNet)
Egy érdekes és biztosan nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni!
febr. 29
7:29
A topmodell tragikus halála (Infostart)
Feltehetően a guineai származású volt topmodell, Katoucha Niane holttestét fogták ki a Szajnából csütörtökön - közölték a francia nyomozók, akik szerint baleset történhetett.
febr. 29
7:31
Lezárult a nyomozás: "kísértetek okozták a kárt" (Infostart)
A román rendőrség lezárta a vandalizmus ügyében folytatott nyomozást, és megállapította, hogy kizárólag kísértetek lehetnek a felelősek.
febr. 29
7:40
Bors Mari: Féltékenység, ami egy perc alatt nyomorba dönthet, de el is tűnhet... (HarmoNet)
Amikor elváltam a kisebbik lányom apjától, a válás, mint mindig, nagyon megviselt engem... Egy ideig csak azzal küzdöttem, hogy életben tudjak maradni egyedül is, annyira nagy volt az összefonódásunk minden szinten... Aztán amikor már - bár szédelegve kicsit, de - tudtam járni az utcán, aludni egyedül is az ágyunkban, és ellátni az életemet és a gyerekeimet, csak egy érzés dörömbölt bennem folyton…
febr. 29
7:40
Hazazavarják a munkából, akinek piszkos az alsógatyája (Infostart)
Különös lépésre kényszerült egy szerb vállalat vezetője: utasításba kellett adni, hogy nem jöhet senki dolgozni - piszkos alsóneműben.
febr. 29
7:52
Körözési plakátként látta viszont a nyaralási képeket (Infostart)
Sokkot kapott az a német ingatlanügynök, akiről a televíziós bűnügyi műsorban azt állították: ő a világ egyik legveszélyesebb bűnözője, aki tinédzser kora óta sorra követi el a gyilkosságokat. Később kiderült, hogy egy maffiavezérrel keverték össze.
febr. 29
8:11
Az autizmus eredete: az anya ellenanyagot termel a magzat agya ellen (MaHu)
Az autista gyermekek anyái lehet, hogy olyan ellenanyagot termeltek magzatuk agyszövete ellen a terhesség során, amely átjutott a magzatburkon, és az autizmushoz vezető elváltozásokért felelős - derül ki a Johns Hopkins Gyermekközpont kutatói által vezetett vizsgálatból.
febr. 29
8:13
Csaknem ötvenmilliót vertek el két hét alatt, börtön a jutalmuk (Infostart)
Rács mögé kerül két testvér, mivel jó részét elköltötte annak a pénznek, amely tévedésből került egyikük számlájára.

Keresés