2008. február 25. hétfő

febr. 25
4:33
Folytatódik a vasutas sztrájk, bizonytalan a közlekedés (Életforma)
A MÁV közleménye szerint a vasutassztrájk miatt a menetrendszerű közlekedést nem tudják garantálni, késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 25
5:20
Vérükkel fizethetnek a lengyel adózók (Infostart)
Lengyelországban az adózóknak lehetőségük van arra, hogy a közteher egy részét véradással fizessék meg.
febr. 25
5:32
Csodálatos napos idő lesz ma, 20 fokos meleggel! (Életforma)
Tavaszias , enyhe idő várható ezen a héten is! Hétfőn akár 20 fokos meleg is lehet az ország déli részén. A hét második felétől a szél felerősödhet, és eső is várható.
febr. 25
5:36
Családi besúgókkal a dohányzás ellen (Infostart)
A kínai Csungking városának egészségügyi hatóságai felszólították a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a dohányzási tilalmat megsértő családtagjaikról.
febr. 25
6:02
Mit lehet kezdeni a fegyverrel fenyegetőző gyerekekkel? (Infostart)
Négyszáz német pedagógus vesz részt márciustól decemberig egy továbbképzésen, amelyen arra oktatják őket, miként reagáljanak az iskolákban mind gyakoribb veszélyes helyzetekre, amikor a diákok erőszakosan viselkednek, esetleg fegyvert is bevisznek az osztályba.
febr. 25
6:19
Ezek a legjobb frizuratrükkök (Blikk)
A fodrászmester tanácsaival tökéletes hajkoronát varázsolhatsz magadnak
febr. 25
6:36
Egy őrült, vad szexre vágysz? Akkor ne mosakodj...! (Életforma)
Randevúra készülsz? Akkor valószínű, hogy a kedvenc parfümödet sem felejtetted el magadra fújni, hogy a csábítás biztos legyen. Pedig a saját "szagoddal" biztosabban hódíthatnál...
febr. 25
7:36
Mit ígérnek a csillagok febr.25-márc.2-ig? (Életforma)
Itt a tavasz! Várható megújulás a szerelem és a munka területén? Nézzük, mit ígér a horoszkóp a hófordulóra!
febr. 25
7:46
A nők menthetik meg a férfiakat (Infostart)
A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatója szerint számtalan európai példa mutatja, hogy gazdasági veszteség éri a gazdagokat, ha nem tesznek a szegényebbek jobblétéért. Kopp Mária az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a belső harmónia és a boldogság keresése élettani szempontból is fontosabb a külső, anyagias célok hajszolásánál.
febr. 25
8:35
Tarolt a "Nem vénnek való vidék" az Oscaron (Életforma)
Kiosztották a 80. Oscar díjait Los Angelesben, nagy pompák között. A Coen fivérek taroltak.
febr. 25
8:37
Vigyázz! Ha steril vagy, attól meg is betegedhetsz! (Életforma)
Hajdanában az egész család vasárnap fürdött - ekkor ültek be a kádba, a hét további napjaiban pedig megelégedtek a cicamosakodással. A túlzott tisztálkodás káros is lehet!
febr. 25
8:44
Az aluljárókból és a játszóterekről is kitiltják a dohányosokat (Metropol)
Aluljárókból és játszóterekről is kitiltják a dohányosokat az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint. A jövőben akár a közterület-felügyelők is büntethetik a törvényszegőket.
febr. 25
9:13
Sokkoló adatok: mi van az élelmiszerekben? (Infostart)
Egy brit jelentés szerint sok gyümölcs-ízesítésű italnak és rágcsálnivalók több mint fele minimális mértékben, vagy egyáltalán nem tartalmaz valódi gyümölcsöt. A szakemberek azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy feltétlenül olvassák el a kisbetűs részeket is a csomagoláson.
febr. 25
9:13
Élet menstruáció nélkül (Vital)
tovább
febr. 25
9:15
A virágnak megtiltani...? Szexualitás kamaszkorban (Vital)
A 21. század tinédzserei számára a szexualitás elvileg nem számít tabunak. A szexuális szabadosság azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ma felnövő kamaszok számára problémamentes lenne a téma, vagy többet tudnának a szex veszélyeiről.tovább
febr. 25
9:33
A „francia paradoxon” megoldása (Metropol)
A franciák étrendjében gyakori az egészségtelen, sok telített zsírt tartalmazó étel, ám mégis lényegesen ritkább a szívbetegségek okozta halál, mint Európa sok más országában. E paradoxon megoldására jöttek rá kutatók.
febr. 25
9:35
Vakard ki magad ebből a mocsokból! (Életforma)
Tisztálkodunk és megtisztulunk...Valóban mindent lemoshatunk magunkról és méregtelenítve megszabadulhatunk minden mocsoktól? Azért csak vigyük magunkkal mindig a "tisztasági csomagunkat". Nem árt az óvatosság!
febr. 25
9:42
Az első tavaszi teendők a kertben (Édenkert)
Február végén el kell gondolkoznunk az első tavaszi kerti munkákon. Bálint gazda az elmúlt év időjárása alapján tanácsot ad, mit mikor tegyünk.
febr. 25
10:36
Tudja, hova dugja! - avagy jön a dugódíj (Életforma)
Előbb-utóbb az autók nem mehetnek be a belvárosba. Igaz, előbb csak azokat szívatják meg, akiknek amúgy sincs sok pénzük.
febr. 25
10:38
Pörögj rá a fekete teára! (Életforma)
A legtöbb ember a napi munka, a tanulás vagy más szellemi tevékenység folytán eljut a holtpontra, amikor úgy érzi, jól esne egy kis felfrissülés. Ilyenkor lefőz egy nagy adag kávét, pedig van más, kímélőbb megoldás is. Próbáljuk ki a fekete teát!
febr. 25
11:14
Horror: a fűnyíró gyilkolta meg a szerzetest (Infostart)
Saját fűnyírója végzett egy buddhista szerzetessel Nagy-Britanniában. Az 50 éves férfi megpróbálta megállítani a gépet, ám a vizes füvön valószínűleg megcsúszott és a traktoros fűnyíró alá esett, ami végzett vele.
febr. 25
11:35
A legfinomabb túrós tésztafélék - Süsd meg ma! (Életforma)
Mindhárom túrós finomság könnyen elkészíthető, és akár egy tál ételként is kitűnő vacsora lehet. Garantáltan a család édesszájú tagjainak kedvencévé válik. Próbáld ki!
febr. 25
11:45
Miért vagyunk hatékonyabbak, ha egyedül dolgozunk? (Vital)
Velünk együtt dolgozó kollégáink lelassíthatnak minket, bár valószínű ennek sem mi, sem ők nincsenek tudatában. Ha tehát az ember egyedül dolgozik, eredményesebben halad – állítja egy új tanulmány.tovább
febr. 25
12:32
A férfiaknak aztán van bőr a képükön! (Életforma)
Az erősebb nem tagjainak bőre hormonfüggő. Rengeteg hormonális receptor van benne, főleg szteroid típusú nemi hormon.
febr. 25
12:53
Egyre többen neteznek Magyarországon (Infostart)
Tavaly valamivel több mint 600 ezerrel többen interneteztek Magyarországon, mint egy évvel korábban - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében. Ennek ellenére a világháló használatának mértéke még mindig elmarad az európai uniós átlagtól.
febr. 25
13:33
"Gyilkoltam, mert a hangok azt parancsolták" (Életforma)
Néhány éve egy magyarországi kisvárosban meggyilkoltak egy orvost. A férfit saját betege támadta meg, aki skizofréniában szenvedett, és nem volt hajlandó kezeltetni magát. Bűnös vagy sem? A meghasadt elme titkainak jártunk utána.
febr. 25
14:14
Mikola és az ötvenes évek nyelve (Metropol)
Felháborítónak és döbbenetesnek nevezte az egészségügyi miniszter hétfőn Mikola István fideszes szakpolitikusnak egy rádióműsorban elhangzott kijelentését, amelyben árulónak nevezte a vizitdíj mellett aláírást gyűjtő orvosokat.
febr. 25
14:30
Csökkenő memóriavesztés az amerikai időseknél (Metropol)
Amerikai kutatók azt találták, hogy míg 1993-ban a hetvenen fölüliek 12,2 százalékának volt kognitív zavara, addig kilenc év elteltével, 2002-ben csak 8,7 százalékának. A jelenség vizsgálata közben számos érdekes összefüggést fedeztek fel a tudósok: például a szellemi frissesség megőrzése egyenesen arányos a tanulással töltött idővel.
febr. 25
14:34
Dúl a "kölcsönös befogadás" a neten! (Életforma)
Még 2004-ben találta ki a 22 éves amerikai Cason Fenton a "couchsurfing"-et, a turizmus egyre divatosabb, új formáját, amelyet körülírva talán leginkább kölcsönös befogadásnak lehetne nevezni. Ma az interneten keresztül 223 ország több mint 400 ezer polgárát köti össze.
febr. 25
14:36
Annyira felidegesített, hogy belészerettem! (Életforma)
Valójában sokkal valószínűbb a szerelembe esés valakivel, aki frusztrál, vagy felidegesít, megijeszt, vagy szorongást vált ki, mint azzal, aki kedves hozzánk. Vajon miért?
febr. 25
14:47
Szoftver keresi a cukorbetegeket (Metropol)
Egy egyszerű program segíti a brit orvosokat abban, hogy megtalálják a diagnosztizálatlan cukorbetegeket körzetükben.
febr. 25
15:22
Miért ajándékoznak az emberek begóniát? (Édenkert)
Az év legnagyobb részében gazdagon virágzik. Bokros növény, melynek magassága a 30-40 cm-t is elérheti. Kedvelt virágajándék, mert virágával sokáig emlékeztet az ajándékozóra.
febr. 25
15:35
Ki volt a titkok csodálatos művésze? (Életforma)
Az itáliai reneszánsz az etalon, a minta. Ha bárkit megkérnek, hogy mondjon egy festőt, szobrászt ebből a korból, valószínűleg itáliai alkotó nevét halljuk majd. Miért éppen ők? Mit tudtak a világról, az emberről, a művészetről, ami bámulatba ejtő?
febr. 25
15:36
Egy-két óra alatt tette tönkre a kórokozó a nagykanizsai fiú szívét (Metropol)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán. A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy a kórokozó mindössze egy-két óra alatt tönkretette fia szívét. Laborvizsgálatokkal néhány nap múlva tudják majd kideríteni, hogy vírus vagy baktérium okozta a halálesetet.
febr. 25
16:36
Mit tehet ezen a héten az egészségéért?Megmondjuk... (Életforma)
A Holdállás mindig hat az egészségünkre is. Most megtudhatja, hogy ezen a héten mire ügyeljen jobban.
febr. 25
16:59
Emberi csontokat találtak Apagyon egy zsákban (Infostart)
Emberi csontokat találtak Apagyon; az eddigi vizsgálat megállapítása szerint több ember maradványai voltak egy zsákban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 25
17:32
Fejbe lőtte fiát egy nő Budapesten (Infostart)
Fejbe lőtte 25 éves fiát egy 47 éves asszony Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese szerint a nő azután lőtt, hogy szóváltásba keveredett fiával.
febr. 25
17:32
Még bűntudatom sincs, hogy a szeretője vagyok... (Életforma)
Harminc éves kor körül az emberek már általában foglaltak. S akkor kezdődnek a bonyodalmak, ha felbukkan egy izgalmas idegen, akire úgy reagálunk, hogy szeretnénk meghódítani.
febr. 25
18:00
Most akkor együnk csokit, vagy ne? (Blikk)
Jó hatással van a szívre, de károsítja a csontokat
febr. 25
18:33
Szeretkezz százszor! Itt a recept (Életforma)
A mai kor embere is sokszor nyúl a távol-keleti bölcsességekhez, nincs ez másként a szexszel kapcsolatban sem. A szeretkezés szempontjából a taoizmus tartalmazza a legtöbb tanítást.
febr. 25
19:35
Nyugdíjas vagyok és még "bírom"a szexet! (Életforma)
A férfiak nemi vágya lassabban csökken, mert náluk nem olyan hirtelen következik be a férfi klimax, ezért jobban ragaszkodnak a szexhez.
febr. 25
20:40
Azért rabolt bankot, hogy szétossza a zsákmányt a szegények között (Infostart)
Őrizetbe vette az olasz rendőrség azt a férfit, aki "modern Robin Hoodnak" nevezte magát, és azért lopott, hogy a pénzt szétossza a szegények között.
febr. 25
20:50
Aranyköpések az Oscar-gálán: "Nem hagyhatjuk, hogy a közönségnek legyen igaza" (Infostart)
Az Oscar-gálák rendszerint alkalmat adnak a szereplőknek, hogy világra szóló bölcsességeket, jobb esetben szellemes, érzelmes mondatokat közöljenek a színpadon és azon kívül. Így volt ez most is a Los Angeles-i Kodak színházban. Ezekből válogatunk néhányat.
febr. 25
21:01
Milliárdokat pocsékolnak el az adófizetők pénzéből (Infostart)
A Diana hercegnő halála ügyében most folyó vizsgálat összesen 10 millió fontba kerül majd - és ennek az összegnek a döntő részét az adófizetők állják.
febr. 25
21:18
Los Angeles is nyert, nem csak a sztárszínészek (Infostart)
Miközben az Oscar-szobrokat átadták a filmipar legjobbjainak Los Angelesben, a város is nyert egy díjat: kiderült, hogy a világon itt a legízletesebb a vezetékes víz.
febr. 25
21:28
Megölték a szeretőt, mert túl sokat tudott? (Infostart)
John F. Kennedy néhai amerikai elnök szeretőjének halálával kapcsolatos találgatásokat élesztett újra fel egy kereszt Mary Pinchot-Meyer végzetének helyszínén.
febr. 25
21:50
Az első autó emlékezetesebb, mint az első csók (Infostart)
A legtöbb fiatal férfi egy percig sem tagadja, hogy a másik nem elkápráztatása vezeti, amikor megveszi első autóját. Itt azonban a szex szerepe véget is ér - a legtöbben ugyanis jobban emlékeznek az első autójukra, mint az első csókra.

Keresés