2008. február 25. hétfő

febr. 25
0:18
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Szulák Andrea; Alvás közben fogyunk?!; Sztárok meztelenül; A rakott krumpli rejtelmei; Házasságra vágynak a fiatalok? És még sok minden más
febr. 25
0:22
Telítettségközpont az agyban (HáziPatika)
Amerikai kutatók azonosították az agy telítettségközpontját. Szerintük a jóllakottság-érzésért az agy bal hátulsó amygdala-magja felel, és ezt funkcionális MR (mágneses rezonanciás) felvételekkel tudják igazolni.
febr. 25
0:26
Hatásos hajerősítő módszer 4. (HáziPatika)
Egyre többen számolnak be rendkívüli eredményekről, melyeket a korábbi cikkemben leírt módszer segítségével értek el. Látványos javulást tapasztaltak azok is, akiknek eddig semmi sem segített - Gyulai Anikó mesterfodrász sorozata
febr. 25
0:30
Eddzen, mielőtt az élet megedzené! (HáziPatika)
Jó hatással van az egészségre, a külső megjelenésre, növeli az önbecsülést és a stressz-tűrő képességet, jó hangulatot teremt. Az eredmény: javuló életminőség, jobb életkilátások. Mi az? A jó öreg testmozgás! Javítson az életén!...
febr. 25
0:34
Ahol a tudomány életre kel (HáziPatika)
Hamarosan a régió egyik legmodernebb nemzetközi reprodukciós intézete kezdi meg működését Budapesten, amely minőségi ugrást jelenthet a megtermékenyítést célzó beavatkozások terén.
febr. 25
5:20
Vérükkel fizethetnek a lengyel adózók (Infostart)
Lengyelországban az adózóknak lehetőségük van arra, hogy a közteher egy részét véradással fizessék meg.
febr. 25
5:36
Családi besúgókkal a dohányzás ellen (Infostart)
A kínai Csungking városának egészségügyi hatóságai felszólították a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a dohányzási tilalmat megsértő családtagjaikról.
febr. 25
6:02
Mit lehet kezdeni a fegyverrel fenyegetőző gyerekekkel? (Infostart)
Négyszáz német pedagógus vesz részt márciustól decemberig egy továbbképzésen, amelyen arra oktatják őket, miként reagáljanak az iskolákban mind gyakoribb veszélyes helyzetekre, amikor a diákok erőszakosan viselkednek, esetleg fegyvert is bevisznek az osztályba.
febr. 25
6:19
Ezek a legjobb frizuratrükkök (Blikk)
A fodrászmester tanácsaival tökéletes hajkoronát varázsolhatsz magadnak
febr. 25
7:46
A nők menthetik meg a férfiakat (Infostart)
A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatója szerint számtalan európai példa mutatja, hogy gazdasági veszteség éri a gazdagokat, ha nem tesznek a szegényebbek jobblétéért. Kopp Mária az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a belső harmónia és a boldogság keresése élettani szempontból is fontosabb a külső, anyagias célok hajszolásánál.
febr. 25
7:52
Hogyan hat az agyra a kokain? (HVG)
A Brookhaveni Nemzeti Laboratóriumban végzett kísérletek szerint a kokain hatása felülkerekedik a dopaminrendszeren, és jelentős befolyással van az agy anyagcseréjére, egerek esetében is.
febr. 25
8:14
Káros a műanyag cumisüveg? (MaHu)
Ha hinni lehet egy új tanulmánynak, gyerekek egész generációja nőtt úgy fel, hogy icipici koruktól kezdve szürcsöltek itókájukkal együtt egy mérgező vegyületet, a biszfenol-A-t.
febr. 25
8:57
Reggelizz sokat, és nem hízol el! (MaHu)
Úgy tűnik, nem árt jobban agyunkba vésni a régi mondást: "Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus!" - ha nem akarunk túlsúlyos középkorúak lenni.
febr. 25
9:13
Sokkoló adatok: mi van az élelmiszerekben? (Infostart)
Egy brit jelentés szerint sok gyümölcs-ízesítésű italnak és rágcsálnivalók több mint fele minimális mértékben, vagy egyáltalán nem tartalmaz valódi gyümölcsöt. A szakemberek azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy feltétlenül olvassák el a kisbetűs részeket is a csomagoláson.
febr. 25
9:13
Nemsokára aluljáróban, játszótéren sem lehet majd füstölni! (MaHu)
Aluljárókból és játszóterekről is kitiltják a dohányosokat az Egészségügyi Minisztérium tervezete szerint. A jövőben akár a közterület-felügyelők is büntethetik a törvényszegőket - írta hétfőn a Bors.
febr. 25
9:17
Spielberg kényelmetlen helyzetben (NLC)
Mint ismeretes, Steven Spielberg a 2008-as pekingi olimpia bojkottálására szólította fel Hollywoodot – megérkezett a hivatalos válasz is a kínai kormány részéről. Az biztos, hogy a rendező kényes kérdésbe avatkozott.
febr. 25
9:29
Az álmokban nem pusztított szeptember 11-e? (MaHu)
Összehasonlító álomelemzéssel is kimutatták, hogy a szeptember 11-i terrortámadás szinte minden amerikai számára traumatikus élmény volt, még azoknak is, akiknek senkijük sem halt vagy sebesült meg a Világkereskedelmi Központ lerombolása során.
febr. 25
9:50
Felragasztható szemek (Borsa)
Az alábbi, ázsiai illetőségű termék azoknak készült, akik szeretik magukat égetni, vagy embertársaikat ijesztgetni. Különben az ötlet kizárólag csak arra volt jó, hogy kitalálója egy ideig elfoglalta magát.
febr. 25
10:14
Egy pohár bor hasznos, kettő már ártalmas (MaHu)
Egy deciliter vörösbor vagy ugyanannyi szesznek megfelelő etilalkohol értékelhetően javítja a szívműködést, ennek a kétszerese viszont már kedvezőtlen hatású a szívre és az erekre. A vizsgálatot kanadai kutatók végezték és tanulmányuk eredményei az egyik vezető élettani folyóiratban jelentek meg.
febr. 25
10:19
Csonka András új szerepben! (NLC)
A magyar irodalom egyik legsikeresebb alkotása kerül színpadra tavasszal. Csonka András régi vágya teljesül azzal, hogy a kulcsfigura szerepét, Kőnig tanár urat játszhatja az Abigél című musicalben.
febr. 25
10:21
Gryllus Dorka és a trambulin (NLC)
Négy éve ingázik Berlin és Budapest között Gryllus Dorka, és úgy tűnik, nem bánta meg a döntését. Bár kint is egyre komolyabb szerepeket kap, a szíve mégis Budapestre húzza, örömmel vállal el itthon is felkéréseket.
febr. 25
10:24
Halálra ette magát (orientpress)
Holtan esett össze egy birmingham-i férfi, mikor megpróbált minél több süteményt magába tömni egy sütievő versenyen.
febr. 25
10:57
Lelki problémák is okozzák az allergiát (HVG)
Az allergiás megbetegedések hátterében nagyon gyakran pszichés problémák állnak - hangzott el a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján rendezett Allergianapon, szombaton.
febr. 25
11:14
Tavaly nagyobb volt a népességfogyás, mint 2006-ban (MaHu)
Tavaly kevesebben születtek és többen haltak meg Magyarországon, mint az ezt megelőző esztendőben; a népesség becsült lélekszáma 10 millió 45 ezer volt - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adataiban.
febr. 25
11:14
Horror: a fűnyíró gyilkolta meg a szerzetest (Infostart)
Saját fűnyírója végzett egy buddhista szerzetessel Nagy-Britanniában. Az 50 éves férfi megpróbálta megállítani a gépet, ám a vizes füvön valószínűleg megcsúszott és a traktoros fűnyíró alá esett, ami végzett vele.
febr. 25
11:20
Oscar, te drága! (NLC)
Nem okozott nagy meglepetést a kiemelt díjak megítélése, ám meglepő módon idén nagy szerepet kaptak az európai művészek és filmek. Ma hajnalban immár 80. alkalommal adták át az Amerikai Filmakadémia díjait, vagyis az Oscar-szobrocskákat.
febr. 25
11:22
Vesztegetés a filmvilágban! (NLC)
Igen furcsa és nem teljesen szabályszerű módon jutott szerephez Isla Fisher a Mindenképpen talán című romantikus vígjátékban. Ami meglepő, hogy az ausztrál színésznő mindezt bátran be is vallja.
febr. 25
11:35
Mire gondolsz szex közben? (Borsa)
Pszichológusunk szeretné, ha nem köveznénk meg magunkat, amiért szerelmeskedés közben mindenféle izgalmas képek árasztják el a tudatunkat. Inkább éljünk az általuk kínált lehetőséggel.
febr. 25
11:35
Új kezelési módszer Crohn-betegeknek (HVG)
A Western Ontario Egyetem kutatói nemrég olyan új módszert fedeztek fel, amely hatékonyabbá és biztonságosabbá teheti a Crohn-betegség kezelését.
febr. 25
12:21
Megszülettek a sztárbabák! (NLC)
Világra jöttek a várva várt sztárikrek. A boldog szülők, Jennifer Lopez és férje, Marc Anthony ikergyermekei múlt hét pénteken egy New York-i kórházban születtek meg.
febr. 25
12:32
Szomorú statisztika: 1.230-an vesztették életüket közúti balesetben tavaly (MaHu)
Közúti balesetben 1.230-an vesztették életüket tavaly Magyarországon, ez 6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. A balesetek 14 százalékában szerepet játszott az alkohol - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
febr. 25
12:36
Az 5 legjobb lemezbolt (Borsa)
Míg az egykor népszerű lemezkuckók sorra bezárnak, akad néhány a városban ami még tartja magát. Webshoppal, koncertjeggyel vagy egyedi zenei kínálattal csalogatja a vevőt. Ötös lista a túlélőkről.
febr. 25
12:53
Milyen egy egészséges vacsora? (HVG)
Egy kettesben elköltött romantikus vacsoránál általában nem figyelünk arra, hogy a legegészségesebb ételeket fogyasszuk. Ilyenkor könnyű bűnbe esni, ám kis körültekintéssel olyan fogásokat választhatunk, amelyek nem jelentenek plusz kalóriákat, feltéve, hogy mértékkel fogyasztunk belőlük.
febr. 25
12:53
Egyre többen neteznek Magyarországon (Infostart)
Tavaly valamivel több mint 600 ezerrel többen interneteztek Magyarországon, mint egy évvel korábban - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében. Ennek ellenére a világháló használatának mértéke még mindig elmarad az európai uniós átlagtól.
febr. 25
13:16
Veszélyben a férfinem? (orientpress)
Hegyi Gyula az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának a tagja javasolja, hogy dolgozzanak ki európai kritérium rendszert a hormonhatású, ezért gyakran fejlődési rendellenességeket, sőt mellrákot okozó anyagok korlátozására. Az új, vegyi anyagokat tartalmazó termékek címkézéséről szóló jogszabályhoz módosító indítvány adott be, mely előírná, hogy a…
febr. 25
13:17
Britney Spears ismét pórul járt (NLC)
Nincs könnyű helyzetben a lelkileg tönkrement énekesnő. Britney Spearsnek ismét nem sikerült visszaszereznie láthatási jogait – erősítette meg az ügyben eljáró Los Angeles-i bíróság szóvivője.
febr. 25
13:34
Konyakos-hagymás borjú (Borsa)
Amikor annyira fáradt vagy, hogy kizárólag az otthon található összetevőkből vagy hajlandó ételt készíteni, nem árt kreatívnak lenni. Nemisbéka Borsamunkatárs helyettünk is az, piás borjút készített.
febr. 25
13:44
A sejtek energiaközpontját károsítják az ártó gyógyszerkölcsönhatások (MaHu)
A koleszterinszintet csökkentő sztatinok egyes súlyos mellékhatásai gyógyszerkölcsönhatással magyarázhatók - közölték amerikai kutatók. A népszerű koleszterinszint csökkentő sztatinok legalább egy vérnyomáscsökkentő szerrel úgy lépnek kapcsolatba, hogy károsítják a sejtek energiaközpontját, a mitokondriumot.
febr. 25
13:56
Súlyos mellékhatásai lehetnek a koleszterint csökkentő sztatinoknak (HVG)
A koleszterinszintet csökkentő sztatinok egyes súlyos mellékhatásai gyógyszerkölcsönhatással magyarázhatók - közölték amerikai kutatók.
febr. 25
14:07
Horváth Ágnes megdöbbent Mikola szavain (orientpress)
Felháborító, amit Mikola István (Fidesz) egy rádióműsorban elmondott, miszerint árulónak nevezte a vizitdíj mellett aláírást gyűjtő orvosokat - mondta sajtótájékoztatóján Horváth Ágnes miniszter.
febr. 25
14:57
Vírus vagy baktérium ölte meg a 13 éves fiút (HVG)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán.
febr. 25
15:20
Natúr smink barna szemhez (Borsa)
Minden nőnek van olyan időszaka, amikor változatni szeretne a külsején, csak nem tudja, hogyan. A Borsa sminkese most gyakorlati útmutatást ad és trükkökre tanít, hogy ez ne legyen többé kérdés.
febr. 25
15:30
Vérnyomás problémák? A tejfogyasztás segít! (MaHu)
Az új tanulmány szerint a zsírszegény tej védelmet nyújthat a magas vérnyomás ellen, mely a nők számára egyre növekvő kockázati tényező a szív- és érrendszeri betegségekre nézve.
febr. 25
15:37
Utazás kiállítás (NLC)
Látogass el hétvégén a Hungexpo Vásárközpontba, és foglald le már most a nyaralásodat. Az Utazás kiállításon 50 ország üdülési ajánlataiból válogathatsz. Az idei díszvendég Szlovénia lesz, a kiemelt témakör a hazai vízi világ.
febr. 25
15:47
Szoftver keresi a cukorbetegeket (HVG)
Egy brit orvos, Tim Holt olyan módszert fejlesztett ki, amellyel a praxisban rögzített adatok alapján egy program kiszűri a lehetséges cukorbetegeket.
febr. 25
15:47
Vírus vagy baktérium támadta meg a múlt héten elhunyt fiú szívét (MaHu)
Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán - tudta meg az MTI hétfőn a fiú édesapjától.
febr. 25
16:16
Tibet története - Beszélgetések a dalai lámával (NLC)
Ezidőtájt különös, merész vállalkozásnak számít Tibet történetének megírása, legalábbis abban a változatban, amelyiket Thomas Laird tár elénk.
febr. 25
16:19
Az antidepresszáns: áldás vagy átok? (HVG)
Tíz évvel ezelőtt ötféle antidepresszáns volt forgalomban, ma már száznál is több. Ezek a gyógyszerek egyesek szerint szorongásoldó és hangulatjavító hatásuk miatt nélkülözhetetlenek a súlyos pszichés zavarokkal küzdő emberek számára, mások viszont ellenzik, vagy legalábbis korlátok közé akarják szorítani használatukat.
febr. 25
16:22
Egy kis Oscar-elmélet (Borsa)
Minden évben milliók tapadnak a képernyőre, hogy élőben izgulhassák végig az Oscar-gála kisebb-nagyobb drámáit. De miért is tulajdonítunk ekkora jelentőséget egy velejéig amerikai filmes díjnak?
febr. 25
16:59
Emberi csontokat találtak Apagyon egy zsákban (Infostart)
Emberi csontokat találtak Apagyon; az eddigi vizsgálat megállapítása szerint több ember maradványai voltak egy zsákban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Keresés