2008. február 19. kedd

febr. 19
0:17
Rákos őssejtek miatt gyógyíthatatlan a myeloma? (HáziPatika)
A Johns Hopkins Egyetem Kimmel Rákkutató Központjának munkatársai bizonyítékot találtak arra, hogy a myeloma multiplex rákos őssejtjei számos, a normál őssejtekhez hasonló tulajdonsággal rendelkeznek.
febr. 19
0:20
Biokozmetikai kezelés - Német precizitással (NLCafé)
Amikor a biokozmetika feliratot látod egy üzleten, akkor ott sok esetben egy, a hagyományostól eltérő filozófia vagy módszer áll a háttérben. Most két híres – itthon is elérhető – német eljárással ismerkedhetsz meg.
febr. 19
0:21
Gázos történet (HáziPatika)
Morog, a gyomra, fel van fúvódva, úgy érzi, mintha egy lufi lenne a hasában? A haspuffadás, a bélgázosság tünete számos betegséghez kapcsolódhat, érdemes megfigyelni, mikor jelentkezik, illetve szakorvosi vizsgálattal tisztázni,...
febr. 19
0:53
Nem fél egyedül lenni (NLCafé)
Két legutóbbi kapcsolata a nyilvánosság előtt zajlott, hiszen Létay Dóra mellett színészkolléga, előtte pedig ismert zenész állt. Őszintén beszél arról, hogyan megy át a lelke a szakítás fázisain: a fájdalmon át a megbocsátásig.
febr. 19
5:39
Ha sörről van szó, a magyar férfiak lovagiasabbak, mint az európai átlag (Infostart)
A nők akár az első randin is szívesen fogadják, ha a férfi sörözni hívja őket - derül ki egy sörözési szokásokat vizsgáló felmérésből.
febr. 19
5:50
Titokban ünnepli meg a válást Heather Mills (Infostart)
Nagyszabású partival ünnepli meg a válását Heather Mills, aki a hírek szerint megállapodott az anyagi kérdésekben Paul McCartney-val.
febr. 19
6:17
Kapcsolat van Madeleine eltűnése és más gyermekrablások között? (Infostart)
Több gyermekrablási kísérletről kaptak információt a portugál rendőrök, akik azt vizsgálják, van-e kapcsolat az utóbbi esetek és Madeleine McCann eltűnése között - derült ki nemrég. Az elmúlt hónapban Coimbra tartományban legalább négy különböző korú gyereket próbáltak elfogni ismeretlenek.
febr. 19
6:18
Így működik jól a vese! (Blikk)
Fontos a folyadékpótlás és a rendszeres mozgás
febr. 19
6:34
Képriport: hárman haltak meg a borzalmas balesetben Kőbányán (Infostart)
Három ember meghalt keddre virradóra a főváros X. kerületében egy közlekedési balesetben.
febr. 19
7:18
Tartálykocsi és busz ütközött Kínában: sokan meghaltak (Infostart)
Kína középső részén tizenhat ember meghalt, amikor egy busz és egy mérgező anyagokat szállító tartálykocsi összeütközött.
febr. 19
7:19
Hét tipp öregedés ellen (HVG)
Az öregedés folyamata elkerülhetetlen, s szellemileg és fizikailag is megviselheti az embert. De fogadjuk el, hiszen sok olyan dolgot tehetünk, aminek segítségével frissebbnek érezhetjük magunkat, és korunknál is fiatalabbnak nézhetünk ki.
febr. 19
7:23
Robotok biztosítanák a viharos szeretkezést? (MaHu)
A robotok szexuális partnereinkké válhatnak a jövőben? A mesterséges intelligencia egyik szakértője szerint az évszázad közepe felé már teljesen bevett dolognak számít majd egy elektronikus "végzet asszonyával" vagy robot-szupernővel fenntartott viszony.
febr. 19
7:40
Almás krémes (HarmoNet)
Az egyik kedvenc süteményem! Könnyű és mégis tartalmas, sok íz vegyül benne!
febr. 19
7:51
3 favorit női szexpozíció (MaHu)
Próbálj ki egyet már ma! Vagy akár az összeset. Az biztos, hogy nagyon hálás lesz partnered, és garantáltan te sem okozol csalódást.
febr. 19
8:19
Keddi horoszkóp 2008-02-19 (HarmoNet)
Ma a játékos szerelem napja van! Ma nagyon sok bennünk a kreativitás, foglalkozzunk a hobbynkkal.
febr. 19
8:21
Heti általános horoszkóp 2008. február 19-től 25-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
febr. 19
8:28
Marilyn Monroe-nak "vetkőzött" a sztárszínésznő (Infostart)
Lindsay Lohan egy amerikai magazinban Marilyn Monroe-ként pózolt.
febr. 19
9:16
Daniel Craig életveszélyben volt! (NLCafé)
Valódi golyózáporban találta magát Daniel Craig. A legújabb James Bond-film kalandjainak panamai forgatásán valaki rálőtt a sztárra és a forgatócsoportra, mire a helyi bandák és a rendőrök között lövöldözés tört ki.
febr. 19
9:19
Új begóniák - örömtűzként terjednek (Édenkert)
A csomagküldő kertészetek két új begóniafajtát ajánlanak 2008-as tavaszi ajánlatukban, a leírás azonban nagyon szűkszavú. Az édenkert.hu profi kertésze összegyűjtötte az érdekességeket róluk.
febr. 19
9:34
Intelligens ruhacímke (Borsa)
Sok bosszúságtól kímélhetnénk meg magunkat egy olyan találmány segítségével, ami a ruha típusának megfelelően, helyettünk állítaná be a mosógép és a vasaló hőfokát. Az ötlet nem hülyeség.
febr. 19
10:09
Édes és keserű hálószobatitkaink (MaHu)
Szerelem, szexualitás, gyengédség, testiség... Olyan témák ezek, amelyekről korántsem mindenki gondolkodik egyformán. Különböző párok egészen másként élik meg házasságuknak ezt az oldalát. Sőt akár a párokon belül is egymástól eltérő meggyőződést, szükségletet és elképzelést vallhatnak a felek.
febr. 19
10:17
Letöltötte próbaidejét Mel Gibson (NLCafé)
Véget ért az Oscar-díjas színész-rendező száműzetése. Mel Gibson eddig rendesen betartotta az ittas vezetés miatt rá kiszabott próbaidő követelményeit – állapította meg a múlt héten egy kaliforniai bíróság.
febr. 19
10:19
Szex – csak épp nem a párommal (NLCafé)
A titkos szex varázsa sokakat rabul ejt: egyesek csak a gondolatig jutnak el, mások a kísértésig, vagy még tovább. Kemény feladat párunk hűtlenségével szembesülni, de az sem könnyű, ha magunkban sem vagyunk biztosak.
febr. 19
10:20
Beindult a pesti Istengyár (HarmoNet)
Istenként járhat az utcákon, ha épp arra vágyik! Erre vágyik? Semmi akadálya! Egy falragasz szerint egy cég megoldja az összes pesti lúzer minden problémáját! A hazugsággyár immár igénybevehető a közember számára is.
febr. 19
10:20
Sportolási szokások: melyek a legnépszerűbbek? (HVG)
Egy közel 300 ezer fő bevonásával végzett vizsgálatból kiderült, hogy a testmozgás terén sem vagyunk egyformák. A nem, az etnikai hovatartozás valamint a jövedelem is befolyásolja a sporthoz való viszonyunkat.
febr. 19
10:27
WAMP – holland–magyar dizájnfesztivál (NLCafé)
A Gödörben megrendezett háromnapos dizájnfesztivál keretében olyan magyar és holland dizájnerek munkáiba nyerhetsz bepillantást, akik a nemzetközi trendeket is erőteljesen befolyásolják.
febr. 19
10:31
Színes karfiollal az egészségért (orientpress)
Egyes kutatások szerint nem csak szebb, hanem egészségesebb is a fehérnél a nemrég kifejlesztett színes karfiol.
febr. 19
10:36
Kismama vagy? Maradj a lakásban! (HarmoNet)
Hogyan menjen át a mama babakocsival a Blaha Lujza téren? Semmi gond sincs, ha már előzőleg is súlyemelő volt. Vagy ezoterikus tanulmányaiban annyira előre haladt, hogy gyerekestül átlevitál. Ha mégsem, akkor a gyereket, kocsit, táskát együtt a vállára kapja, és máris átszállhat a 7-es buszról a 6-os villamosra.
febr. 19
10:36
Miért lennék álszent, kérdezte a pap, aki abortuszba hajszolta barátnőit (Infostart)
Kemény vádakkal illetik az angol római katolikus egyház vezetőjének egykori szóvivőjét. Volt barátnői azt állítják, hogy bár a férfi a pulpituson hangosan ellenezte az abortuszt, őket mégis ebbe hajszolta bele.
febr. 19
10:38
Mitől vagy bepörögve? Nézz utána itt! (HarmoNet)
A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy bepörgésünk oka a stressz. Ha az ember betegségekkel fordul háziorvosához, kezelőjéhez, gyógyszerészéhez szinte minden esetben azt mondják neki, a betegséged hátterében a sok feszültség áll.
febr. 19
10:47
Bosszúból ölte meg testvéreit a kegyetlen tinédzser (Infostart)
Éveket kell a börtönben töltenie annak a brit tinédzsernek, aki megölte két testvérét, hogy ezzel vágjon vissza szüleinek.
febr. 19
10:53
Felelőtlen alkoholisták (MaHu)
Lipcsei kutatók nemrég felmérést végeztek rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztók között és azt tapasztaták, hogy a betegek nem tudják helyesen felmérni a vérzéssel járó állapotok súlyosságát.
febr. 19
10:58
Katolikus válasz az emberiség szociális problémáira (HarmoNet)
A szociális intézményrendszer a múlt század elejétől a tudományos és technikai változásokkal párhuzamosan addig soha nem látott mértékben fejlődni kezdett. A változásokat elsősorban a két évszázadon át tartó szabadversenyes kapitalizmus hatására kialakult tömeges szegénység és elégedetlenség tette elengedhetetlenné.
febr. 19
10:58
Veszélyes-e az amalgámtömés? (HVG)
Egy új tanulmány adatai szerint a higanytartalmú amalgám fogtömések az eddigi elképzeléssel szemben nem károsítják a gyermekek idegrendszerét.
febr. 19
11:16
Hölgyek palettával - Magyar nőfestészet 1895-1950. között (NLCafé)
Különleges tárlatnak ad otthont a Magyar Nemzeti Múzeum - Hölgyek palettával című időszakos kiállítása a 20. századi női festészet remekeit tárja elénk. Ne hagyd ki te sem ezeket a ritka festményeket!
febr. 19
11:18
Botrány botrány hátán az énekesnő körül (NLCafé)
Hiába a Grammy, az énekesnő még mindig tiltólistán van. Túl sok volt Amy Winehouse félmeztelen nőt ábrázoló tetoválása a konzervatívnak is tekinthető amerikai tévéknek, ezért a csatornák letiltották klipjeit.
febr. 19
11:35
Gerillakertészet (Borsa)
Abszurd, hogy egy olyan tevékenység, ami az amúgy elhanyagolt környezet szebbé tételére irányul, illegális legyen. A gerillakertészet ilyen, viszont ettől még nagyon is szimpatikus kezdeményezés.
febr. 19
11:36
Jelkép jóslás - Mi a felsőbb küldetésed? Most megtudhatod! (HarmoNet)
Életfeladatod után a felsőbb küldetésed, magasabb rendű életcélod, szellemi vezetőd üzenete az, amire rákérdezhetsz a jelkép-jósda második részében! Az is fontos azonban, hogy milyen holdfázisban kérdeztél!
febr. 19
11:36
Újra gyilkol a sárgaláz! - Paraguay-ban már heten meghaltak (MaHu)
Hét halálos áldozatot követelt a sárgaláz Paraguayban - A súlyos fertőző betegség harmincnégy év után bukkant fel újra a dél-amerikai országban. A halálesetekről Oscar Martínez, a paraguayi kormány egészségügyi minisztere számolt be.
febr. 19
11:53
Ne reggel vegye be a vérnyomáscsökkentőt! (MaHu)
A legújabb kutatások szerint azoknak az embereknek, akik a magas vérnyomás mellett veseproblémákkal is küszködnek, inkább lefekvéskor kellene bevenniük a vérnyomáscsökkentő gyógyszerüket, mint felkeléskor.
febr. 19
11:57
Szexpartner keresés - ahogy a csajok csinálják (HarmoNet)
Manapság teljesen természetes, hogy a hölgyek is keresnek szexpartnert, s ezt nyíltan kimondják, nem kertelnek. Igaz hogy ők kisebbségben vannak a csupán csak testi kapcsolatra áhítozó ellenkező nemű társaikhoz képest.
febr. 19
12:17
Paris Hilton megdöbbentette a vendégeit! – fotóval (NLCafé)
Paris Hilton igazán emlékezetessé tette születésnapját. Az örökösnő a Las Vegas-i Pussycat Doll Lounge-ban tartott partit, ahol személyesen gondoskodott a hangulatról.
febr. 19
12:52
Már rájár a rúd az allergiásokra (Infostart)
Már virágzik a mogyoró, az éger és a tiszafa az enyhe tél miatt, ez pedig azt jelenti, hogy néhány héttel előbb kezdődött az allergiaszezon. A Magyar Allergológiai Társaság elnöke szerint évről évre nő az allergiás megbetegedések száma.
febr. 19
13:18
Rocklegendák várhatók a nyáron! (NLCafé)
Az Iron Maiden rockegyüttes után új legendás banda jelentette be, hogy a magyar közönség előtt játszik majd. Az R.E.M.-mel bővült az idei nyár hangulatfelelőseinek névsora.
febr. 19
13:19
Idióta biztos diéta (Borsa)
A súlyukkal küszködők zöme előbb vagy utóbb, de biztosan kipróbál valami divatos diétát. Két újságíró összegyúrta a szakirodalmat és kidolgozott egy módszert, ami az elhízás lelki részével is foglalkozik.
febr. 19
13:20
Háziorvosok a vizitdíjért (orientpress)
Háziorvosok kezdtek aláírásgyűjtésbe a vizitdíj megtartása érdekében, eddig 85 orvos és több száz civil támogató írta alá a kezdeményezést.
febr. 19
13:52
Mi áll az irritábilis bélszindróma mögött? (HVG)
Az IBS (irritábilis bélszindróma) a bél fokozott érzékenysége és megváltozott működése, ami hasi fájdalommal, puffadással, székrekedéses és hasmenéses időszakok váltakozásával jár. A panaszok hátterében ugyanakkor semmilyen szervi eltérés nem mutatható ki. Ám egy új kutatás szerint a betegség összefüggésbe hozható az allergiás kórképekkel.
febr. 19
14:09
5 farsangi jelmez, amit nem ajánlunk (Borsa)
Farsangi jelmezbe bújni felnőttként is jófejség, de nem árt átgondolni a maskara praktikusságát, hogy az este ne csak mások számára legyen szórakoztató. Ötös listánk szereplőit senkinek nem ajánljuk.
febr. 19
14:31
Nem létező rablókat kerestetett a rendőrökkel (Infostart)
Hatóság félrevezetése miatt eljárást indított a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen, ugyanis a rokkant nyugdíjas férfi azt állította: kirabolták és megverték. Még az éjszaka folyamán egy hatfős nyomozócsoport kezdte meg a rablók üldözését, de rövid időn belül kiderült, hogy nincsenek is tettesek - mondta az InfoRádiónak Kunos Gyula, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.
febr. 19
14:47
Nyárspolgár-e vagy... (Borsa)
Hímtagunk szerint a nyárspolgár betegesen beképzelt egoista, akit a józan ész vezérel, de szereti, ha lenyűgözik, viszont ritkán használja a fantáziáját. A nyárspolgárosodás a civilizálódás zsákutcája.

Keresés