2008. február 19. kedd

febr. 19
5:25
Elfogadták az egészségügyi államtitkár korábban leszavazott válaszát (Alternatív Energia)
Kincses Gyula, az egészségügyi tárca államtitkára volt az egyik főszereplő az Országgyűlésben. Az államtitkár egy korábban elutasított interpellációra adott válaszát ugyanis szinte egyhangúlag elfogadta a parlament. Sőt az interpelláló fideszes Áder János és Kincses Gyula kölcsönösen köszönetet mondtak egymásnak. A fideszes Mikola István kritizálta a vizitdíjat, míg Kincses főleg a pozitívumkat…
febr. 19
5:29
Koszovó: a szerb gazdasági blokád kétélű fegyver (Infostart)
Koszovó gazdasága egyelőre nem életképes: az országot a nemzetközi erők működtetik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Külügyi Intézet főmunkatársa. Szilágyi Imre szerint ugyanakkor egy esetleges szerb gazdasági blokád kétélű fegyver lenne: akár Nagy Albánia létrejöttét is eredményezhetné. A szakértő arról is beszélt, hogy Koszovó függetlenné válása hivatkozási alap lehet más, kisebbségek lakta…
febr. 19
5:41
Nyugodtabb kormányzást, nyugodtabb életet ígér a kormányfő (Alternatív Energia)
Új Tulajdonosi Programot, társadalmi párbeszédet hirdetett évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a parlamentben kijelentette, "ez a program kötheti össze a politikai értelemben ketté szakadt Magyarországot." Nyugodtabb kormányzást, nyugodtabb életet is ígért a kormányfő, aki szerint erre megvan a költségvetési fedezet is.
febr. 19
5:57
Tizenkilenc év, tizenegy belügyminiszter (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor mától, az új igazságügyi és rendészeti miniszter. Az államfő tegnap aláírta a kinevezést. Draskovics Takács Albertet váltja a bársonyszékben. Az új miniszter a rendszerváltás óta a tizenegyedik, aki a tárcát irányítja. A Népszava megrajzolja az elmúlt 19 év belügyminisztereinek portréját.
febr. 19
6:03
Sólyom László kifogásai ma is fennállnak - bírálatait kis részben fogadták meg (Alternatív Energia)
A várakozásoknak megfelelően aláírta az egészségbiztosítási törvényt az államfő. Sólyom Lászlónak ezúttal nem volt mérlegelési joga, az egyszer a parlamentnek megfontolásra visszaküldött, majd újra elfogadott jogszabályt kötelezően ki kellett hirdetnie. Az elnök továbbra is aggályosnak látja a kormányzat terveit, s abban bízik, hogy kifogásait a kormány az új egészségpénztári rendszer bevezetéséig…
febr. 19
6:57
Lesz mit magyarázni: újabb Gyurcsány-baki (Infostart)
Wermer András marketingstratéga, a Fidesz volt tanácsadója szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszédének témái távol állnak az emberek valódi problémáitól. Braun Róbert szakértő, az MSZP volt tanácsadója szerint hiba volt, hogy a miniszterelnök nem foglalkozott a népszavazással.
febr. 19
7:08
A pénz nyomában: hova tűnt kétezer milliárd forint? (Infostart)
A Magyar Nemzet közlése szerint a MÁV vagyongazdálkodását vizsgálja az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A vasúthatóság elnöke közölte, hogy az ÁSZ adatai szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság 2.000 milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el.
febr. 19
7:40
Csaba László: "A világon sehol sem működött" Gyurcsány programja (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint megkésett a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által hétfőn bejelentett új tulajdonosi program. A szakértő nem látja okát, hogy miért kellene ma állami vagyont osztogatni. A kormányfő országértékelő beszédében hétfőn a parlamentben úgy fogalmazott: az új program keretében kedvezményesen vásárolhatnának állami cégektől tulajdont a magyar állampolgárok.
febr. 19
10:27
Mit tesz a Fradival Könyörtelen Kevin? (168 Óra Online)
Ha van ember, akinek a sport és az üzlet kapcsolatát sikerült mesterfokra fejlesztenie és még mesteribb fokon gyakorolnia, az Kevin McCabe, az FTC új tulajdonosa. [Dátum: 2008. 02. 19. 00:00]
febr. 19
10:27
Holttesteket cseréltek el Berettyóújfaluban (Metropol)
Holttesteket cseréltek el Berettyóújfaluban, de ez csak hétfőn délelőtt derült ki egy pocsaji temetésen - adta hírül kedden a Debrecenben megjelenő Hajdú-bihari Napló.
febr. 19
10:43
Kevésbé optimistának lát minket az új brit nagykövet (Metropol)
Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Greg Dorey tegnap a Metro szerkesztőségének vendége volt. A diplomata, aki tavaly december óta tölti be a nagyköveti posztot, aktuálpolitikai ügyekkel kapcsolatban is kifejtette álláspontját.
febr. 19
11:09
Csak óvatosan: már megjelentek az első kullancsok (Infostart)
Az enyhe tél miatt már megjelentek az első kullancsok - közölte a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője.
febr. 19
11:26
Sólyomhoz fordult a TASZ (Infostart)
A köztársasági elnökhöz fordul egy jogvédő szervezet a büntető törvénykönyv módosítása miatt.
febr. 19
11:28
Horváth Ágnes sötét jövőt vázolt fel: adó- és/vagy járulékemelés (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint a tavaly bevezetett jelképes vizit- és kórházi napidíj a többletbevétel mellett szemléletváltást is elindított az ágazatban.
febr. 19
11:31
Gaskó: Már szelídebb a MÁV (Infostart)
Enyhült a MÁV korábbi álláspontja, amióta közvetítőt vontak be a vasúttársaság és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti tárgyalásokba - mondta az InfoRádiónak Gaskó István, a szakszervezet elnöke.
febr. 19
11:59
Szerbiában sem találják a történelmi dokumentumot (Infostart)
Belgrádban sem találják az 1992 és 1995 közötti boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződés eredeti példányát.
febr. 19
12:15
Magyar Bálint: A népszavazás a reform alapját támadja (Infostart)
A népszavazási kezdeményezések két alapvető ponton kezdik ki a reformokat: az egészségügy és az oktatás területén - mondta Magyar Bálint, az SZDSZ oktatási szakpolitikusa. A Fidesz szerint a tandíj egyenlőtlen viszonyokat teremt a felsőoktatásban - fogalmazott Ágh Péter Magyar Bálint szavaira reagálva. A fideszes képviselő hozzátette: a diákhitelt nem azért vezette be a Fidesz-kormány, hogy a…
febr. 19
12:39
Kizárhatják a nemzetközi szervezetből az MBP-t (Alternatív Energia)
Ha hatályba lép a sporttörvény tervezett módosítása, akkor ez azt jelentheti, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB) kizárják a nemzetközi szervezetből (IPC) - jelentette be kedden Gömöri Zsolt, az MPB elnöke.
febr. 19
12:42
Fordult a világ: háziorvosok gyűjtenek aláírást a vizitdíj megtartásáért (Infostart)
Eddig 85 háziorvos írta alá azt a kezdeményezést, amely a vizitdíj megtartása mellett érvel.
febr. 19
12:56
A vizitdíj elindította a hálapénz csökkenését (Alternatív Energia)
A bevezetett jelképes vizit- és kórházi napidíj a többletbevétel mellett egy szemléletváltást is elindított az egészségügyben - mondta a tárca vezetője kedden Nyíregyházán, az SZDSZ népszavazási kampánya keretében tartott sajtótájékoztatón.
febr. 19
12:58
MSZP: nem a tandíj tartja vissza a felsőoktatástól a szegényeket (Alternatív Energia)
Az előzetes becslések szerint a tandíj nem tartott távol jelentős számú érettségizettet a felsőoktatástól - mondta Szabó Zoltán szocialista képviselő napirend előtt az Országgyűlésben.
febr. 19
13:37
Képriport: a villamos vágányán gázolt az autó (Infostart)
Baleset miatt leállt a 4-es villamos Budán.
febr. 19
13:40
Lányi: Alig várom, hogy a Fidesz-kormány ellenzéke legyünk (168 Óra Online)
Ökopártja a parlamenten kívül ténykedik. A vagyontörvény, az iskolabezárások és az egészségügy magánosítása elleni tiltakozás kapcsán mégis hallani róla. [Dátum: 2008. 02. 19. 10:33]
febr. 19
13:51
Felfüggesztették a Dávid Ibolya elleni magánvádas eljárást (Alternatív Energia)
Felfüggesztette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Simicska Lajosnak, az APEH volt elnökének az MDF elnöke ellen indított magánvádas eljárását, miután nem jogerős végzésében döntött arról, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottságához fordul Dávid Ibolya mentelmi jogának felfüggesztése érdekében.
febr. 19
14:10
Képriport: leéghet a Magyar Rádió? (Infostart)
Nem lehet oltani és életet menteni egy tűz kitörésekor a Magyar Rádió főépületénél a Pollack Mihály téren - derült ki egy tűzoltógyakorlat során. Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Közép-Pesti Tűzmegelőzési Régió vezetője elmondta, hogy a tűzoltókocsik nem férnek a homlokzathoz a téren épülő pavilonok miatt, ezért le kell bontani azokat.
febr. 19
14:40
Sziréna (168 Óra Online)
Állok a gyalogosátkelőnél. Piros a lámpa. A távolból belehasít a levegő- be egy mentőautó szirénázása. Néhány perc és feltűnik a hang gazdája is. De nincs tovább. Elakad. [Dátum: 2008. 02. 19. 00:00]
febr. 19
14:42
"Alapítványi fenntartás nélkül is lehet sikeres az iskola" (Infostart)
Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe adásáról a XI. kerületi önkormányzat. A szülők és a polgármesteri hivatal közösen keresik az iskola fejlesztésének lehetőségét. Bács Márton, Újbuda alpolgármestere azonban nem zárta ki, hogy ha jelentkezik egy megfelelő fenntartó, akkor tárgyaljanak vele.
febr. 19
14:51
Aláírásgyűjtés a vizitdíj megtartása érdekében (Alternatív Energia)
Nyolcvanöt háziorvos aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy megmaradjon a vizitdíj - az erről szóló közleményt kedden juttatták el az MTI-hez.
febr. 19
14:58
Hogyan lett pártelnök Kóka János? (Infostart)
Magánokirat-hamisítás miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás az SZDSZ tavalyi elnökválasztási ügyében. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy a 2007-es elnökválasztó pártértekezleten több küldött helyett, és nevében mások szavaztak. Egyre több politikus veti fel a pártban, hogy rendkívüli, tisztújító küldöttgyűlést kell összhívni.Kóka János azt mondta az InfoRádiónak, hogy a párt környékéről is…
febr. 19
15:25
Nem volt jogellenes a vasutassztrájk (Infostart)
A bíróság február 11-én a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. kérelme nyomán azt a határozatot hozta, hogy a VDSZSZ Szolidaritás által február 1-jén tartott, valamint február 4-én ismét elindított munkabeszüntetés során a 10 százalékos többlet személyi alapbér megfizetésére irányuló követelés jogellenes. A bíróság ugyanakkor elutasította a privatizációból eredő egyszeri juttatás megfizetésére…
febr. 19
15:40
Konkrét bizonyítékok vannak a Balla Irma-gyilkosság ügyében (Alternatív Energia)
A rendőrségnek konkrét bizonyítékai vannak, konkrét személyre vonatkozóan a debreceni Balla-gyilkosság ügyében - közölte az MTI érdeklődésére Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok kedden Debrecenben a Hajdú-bihari Rendőr-főkapitányság évértékelő rendezvényét követő sajtótájékoztatón.
febr. 19
15:47
Fidesz: fejetlenség és káosz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségben (Infostart)
A Fidesz szerint káosz van a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen belül. A párt alelnöke bemutatott egy digitális táblák beszerzésére kiírt uniós pályázatot, amire november vége óta nem lehet jelentkezni. Pelczné Gáll Ildikó szerint a szervezet visszaél a hatalmával. Nagy Tamás összeállítása.
febr. 19
15:51
MSZP: hazugság, hogy adó a vizit- és kórházi napidíj (Alternatív Energia)
Nagy hazugságnak nevezte az MSZP elnökhelyettese Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének azon kijelentését, miszerint a vizitdíj és kórházi napidíj rejtett adó. Juhász Ferenc kedden az MTI-nek adott nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy, ezek a díjak nem a költségvetésbe folynak be.
febr. 19
15:58
Közalkalmazottak menedzserszerződéssel? (Infostart)
Menedzserszerződéssel is foglalkoztathatják a jövőben a közintézmények vezetőit, ha júliusban életbe lép a közalkalmazotti törvény módosítása. Most a szolgálati időtől és a végzettségtől függ a vezetők díjazása, nyártól azonban aszerint határoznák meg az illetményüket, hogy milyen magas beosztást töltenek be és hány embert irányítanak. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának éppen ez nem…
febr. 19
16:02
Munkaügyi Bíróság: Nem volt jogellenes a vasutassztrájk (Alternatív Energia)
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a február eleji vasutassztrájkok ügyében a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. kérelmére a múlt heti végzésével megegyező döntést hozta, a sztrájk egészét viszont nem ítélte jogellenesnek.
febr. 19
16:14
Tévedett a tisztiorvos: a vakvezető kutya bemehet a boltba (Infostart)
Pápán egy hipermarketben több alkalommal megtiltották egy helyi vak férfinak, hogy kutyájával együtt menjen be az üzletbe. Az áruház és a pápai tisztiorvos is arra hivatkozott, hogy ÁNTSZ előírásai szerint állat nem vihető az áruházba. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő elmondta: a szabály alól a vakvezető kutya kivétel.
febr. 19
16:30
Kórházi labort avatott Komáromban Lamperth Mónika (Alternatív Energia)
A szociális és munkaügyi miniszter avatta fel kedden a komáromi Selye János Kórház központi laboratóriumát, melynek megépítésére az intézmény 200 millió forintos állami támogatást kapott.
febr. 19
16:46
Molotov-koktél: tízmillió forint a nyomravezetői díj (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kérésére tízmillió forintra emelte Bencze József országos rendőrfőkapitány a Molotov-koktéllal elkövetett támadások ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) sajtóosztálya kedden.
febr. 19
17:08
Kevesebben kértek letelepedési engedélyt Észak-Magyarországon (Alternatív Energia)
Az elmúlt évben kevesebben kértek letelepedési engedélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves és Nógrád megyét magába foglaló Észak-magyarországi Régióban - közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
febr. 19
17:19
OEP: 84 pszichiátriai betegről nincs adat (Alternatív Energia)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) tételes ellenőrzése után mindössze 84 pszichiátriai beteg nem váltott ki gyógyszert és nem volt orvosnál az elmúlt évben.
febr. 19
17:29
Még mindig nincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Nem jött létre megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között a szakszervezet sztrájkköveteléséről kedden, a Herczog László közvetítő bevonásával megtartott egyeztetésen.
febr. 19
17:40
Megalakult a KDNP izraelita műhelye (Alternatív Energia)
Izraelita műhely alakult a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikai alapítványa, a Barankovics István Alapítvány keretében - jelentette be kedden Budapesten sajtótájékoztatón Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A műhely teológiai értelmezésekkel, egyházpolitikával nem foglalkozik, ugyanakkor társadalomfilozófiai természetű kérdésekben, mint a család vagy a drogfogyasztás, állást foglal - mondta…
febr. 19
17:49
Lomtalanítás: leadható a veszélyes hulladék is (Infostart)
Idén a veszélyes hulladékot is elszállítják a lomtalanításkor Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a guberálók miatt a lomtalanítás menetrendjét most sem hozzák nyilvánosságra.
febr. 19
18:00
Vita a vizitdíjről: adó vagy térítés? (Infostart)
A vizitdíj és a kórházi napi díj egy-egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor ezeket is el kell törölni - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Az MSZP szerint, ha a térítések adófajták lennének, akkor azok a költségvetés részei lennének, és akkor népszavazást sem lehetne az eltörlésükről tartani.
febr. 19
18:25
Békéscsaba készül a szennyvízcsatorna-beruházásra (Alternatív Energia)
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2009 tavaszán megkezdődhet Békéscsabán a szennyvízcsatorna-beruházás - közölte az MTI-vel a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere egy lakossági fórum előtt, Békéscsabán, kedden.
febr. 19
18:44
Zuschlag János csak politikai felelősségét ismerte el (Infostart)
Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen ellene és 13 társa ellen folyó bűnügyben vallomást tett, melyben politikai felelősséget vállalt az MSZP ifjúsági szervezete és a civil szervezetek esetleges finanszírozási szabálytalanságaiért.
febr. 19
18:55
Uniós forrásból fejlesztenek Tokaj-Hegyalján (Infostart)
Kétmilliárd forintnál is többet költhetett a Tokaj-hegyaljai térség tucatnyi települése idegenforgalmi fejlesztésekre, munkahelyteremtésekre az "Összefogással Tokaj Világörökségért" című programban - közölte Májer József a projektet lebonyolító Tokaj Mikrorégióért Alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
febr. 19
19:17
"Az MSZP nem váltja le Gyurcsány Ferencet" (Infostart)
A küszöbönálló népszavazás eredményétől függetlenül a kormányzó Magyar Szocialista Párt nem váltja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - közölte az MSZP elnökhelyettese kedden a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban.
febr. 19
19:23
Vasutassztrájk: holnap döntenek - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Holnap dönt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a sztrájk esetleges folytatásáról, miután ma is eredménytelenül zárult a MÁV-val folytatott újabb egyeztetés. A tárgyaláson ismét részt vett Herczog László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, akit múlt csütörtökön kértek fel közvetítésre.
febr. 19
19:32
Horváth Ágnes: a vizitdíj szemléletváltást indított el (Alternatív Energia)
A bevezetett jelképes vizit- és kórházi napidíj a többletbevétel mellett szemléletváltást is elindított az egészségügyben - mondta a tárca vezetője kedden Nyíregyházán, az SZDSZ népszavazási kampánya keretében tartott sajtótájékoztatón, Miskolcon pedig azt mondta: a népszavazás arról szól, hogy milyen egészségügyet akar az ország.

Keresés