2008. február 19. kedd

febr. 19
5:29
Koszovó: a szerb gazdasági blokád kétélű fegyver (Infostart)
Koszovó gazdasága egyelőre nem életképes: az országot a nemzetközi erők működtetik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Külügyi Intézet főmunkatársa. Szilágyi Imre szerint ugyanakkor egy esetleges szerb gazdasági blokád kétélű fegyver lenne: akár Nagy Albánia létrejöttét is eredményezhetné. A szakértő arról is beszélt, hogy Koszovó függetlenné válása hivatkozási alap lehet más, kisebbségek lakta…
febr. 19
6:57
Lesz mit magyarázni: újabb Gyurcsány-baki (Infostart)
Wermer András marketingstratéga, a Fidesz volt tanácsadója szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszédének témái távol állnak az emberek valódi problémáitól. Braun Róbert szakértő, az MSZP volt tanácsadója szerint hiba volt, hogy a miniszterelnök nem foglalkozott a népszavazással.
febr. 19
7:08
A pénz nyomában: hova tűnt kétezer milliárd forint? (Infostart)
A Magyar Nemzet közlése szerint a MÁV vagyongazdálkodását vizsgálja az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A vasúthatóság elnöke közölte, hogy az ÁSZ adatai szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság 2.000 milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el.
febr. 19
7:40
Csaba László: "A világon sehol sem működött" Gyurcsány programja (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint megkésett a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által hétfőn bejelentett új tulajdonosi program. A szakértő nem látja okát, hogy miért kellene ma állami vagyont osztogatni. A kormányfő országértékelő beszédében hétfőn a parlamentben úgy fogalmazott: az új program keretében kedvezményesen vásárolhatnának állami cégektől tulajdont a magyar állampolgárok.
febr. 19
9:19
Újra elnököt választ az SZDSZ? (Napi)
febr. 19
10:20
Fidel átadta a stafétát (Napi)
febr. 19
10:27
Mit tesz a Fradival Könyörtelen Kevin? (168 Óra Online)
Ha van ember, akinek a sport és az üzlet kapcsolatát sikerült mesterfokra fejlesztenie és még mesteribb fokon gyakorolnia, az Kevin McCabe, az FTC új tulajdonosa. [Dátum: 2008. 02. 19. 00:00]
febr. 19
10:27
Holttesteket cseréltek el Berettyóújfaluban (Metropol)
Holttesteket cseréltek el Berettyóújfaluban, de ez csak hétfőn délelőtt derült ki egy pocsaji temetésen - adta hírül kedden a Debrecenben megjelenő Hajdú-bihari Napló.
febr. 19
10:43
Kevésbé optimistának lát minket az új brit nagykövet (Metropol)
Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Greg Dorey tegnap a Metro szerkesztőségének vendége volt. A diplomata, aki tavaly december óta tölti be a nagyköveti posztot, aktuálpolitikai ügyekkel kapcsolatban is kifejtette álláspontját.
febr. 19
11:09
Csak óvatosan: már megjelentek az első kullancsok (Infostart)
Az enyhe tél miatt már megjelentek az első kullancsok - közölte a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője.
febr. 19
11:26
Sólyomhoz fordult a TASZ (Infostart)
A köztársasági elnökhöz fordul egy jogvédő szervezet a büntető törvénykönyv módosítása miatt.
febr. 19
11:28
Horváth Ágnes sötét jövőt vázolt fel: adó- és/vagy járulékemelés (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint a tavaly bevezetett jelképes vizit- és kórházi napidíj a többletbevétel mellett szemléletváltást is elindított az ágazatban.
febr. 19
11:31
Gaskó: Már szelídebb a MÁV (Infostart)
Enyhült a MÁV korábbi álláspontja, amióta közvetítőt vontak be a vasúttársaság és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti tárgyalásokba - mondta az InfoRádiónak Gaskó István, a szakszervezet elnöke.
febr. 19
11:59
Szerbiában sem találják a történelmi dokumentumot (Infostart)
Belgrádban sem találják az 1992 és 1995 közötti boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződés eredeti példányát.
febr. 19
12:15
Magyar Bálint: A népszavazás a reform alapját támadja (Infostart)
A népszavazási kezdeményezések két alapvető ponton kezdik ki a reformokat: az egészségügy és az oktatás területén - mondta Magyar Bálint, az SZDSZ oktatási szakpolitikusa. A Fidesz szerint a tandíj egyenlőtlen viszonyokat teremt a felsőoktatásban - fogalmazott Ágh Péter Magyar Bálint szavaira reagálva. A fideszes képviselő hozzátette: a diákhitelt nem azért vezette be a Fidesz-kormány, hogy a…
febr. 19
12:31
Gyurcsány túlélését szolgálhatta a beszéd (Napi)
febr. 19
12:42
Fordult a világ: háziorvosok gyűjtenek aláírást a vizitdíj megtartásáért (Infostart)
Eddig 85 háziorvos írta alá azt a kezdeményezést, amely a vizitdíj megtartása mellett érvel.
febr. 19
13:37
Képriport: a villamos vágányán gázolt az autó (Infostart)
Baleset miatt leállt a 4-es villamos Budán.
febr. 19
13:40
Lányi: Alig várom, hogy a Fidesz-kormány ellenzéke legyünk (168 Óra Online)
Ökopártja a parlamenten kívül ténykedik. A vagyontörvény, az iskolabezárások és az egészségügy magánosítása elleni tiltakozás kapcsán mégis hallani róla. [Dátum: 2008. 02. 19. 10:33]
febr. 19
14:10
Képriport: leéghet a Magyar Rádió? (Infostart)
Nem lehet oltani és életet menteni egy tűz kitörésekor a Magyar Rádió főépületénél a Pollack Mihály téren - derült ki egy tűzoltógyakorlat során. Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Közép-Pesti Tűzmegelőzési Régió vezetője elmondta, hogy a tűzoltókocsik nem férnek a homlokzathoz a téren épülő pavilonok miatt, ezért le kell bontani azokat.
febr. 19
14:40
Sziréna (168 Óra Online)
Állok a gyalogosátkelőnél. Piros a lámpa. A távolból belehasít a levegő- be egy mentőautó szirénázása. Néhány perc és feltűnik a hang gazdája is. De nincs tovább. Elakad. [Dátum: 2008. 02. 19. 00:00]
febr. 19
14:42
"Alapítványi fenntartás nélkül is lehet sikeres az iskola" (Infostart)
Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe adásáról a XI. kerületi önkormányzat. A szülők és a polgármesteri hivatal közösen keresik az iskola fejlesztésének lehetőségét. Bács Márton, Újbuda alpolgármestere azonban nem zárta ki, hogy ha jelentkezik egy megfelelő fenntartó, akkor tárgyaljanak vele.
febr. 19
14:58
Hogyan lett pártelnök Kóka János? (Infostart)
Magánokirat-hamisítás miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás az SZDSZ tavalyi elnökválasztási ügyében. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy a 2007-es elnökválasztó pártértekezleten több küldött helyett, és nevében mások szavaztak. Egyre több politikus veti fel a pártban, hogy rendkívüli, tisztújító küldöttgyűlést kell összhívni.Kóka János azt mondta az InfoRádiónak, hogy a párt környékéről is…
febr. 19
15:25
Nem volt jogellenes a vasutassztrájk (Infostart)
A bíróság február 11-én a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. kérelme nyomán azt a határozatot hozta, hogy a VDSZSZ Szolidaritás által február 1-jén tartott, valamint február 4-én ismét elindított munkabeszüntetés során a 10 százalékos többlet személyi alapbér megfizetésére irányuló követelés jogellenes. A bíróság ugyanakkor elutasította a privatizációból eredő egyszeri juttatás megfizetésére…
febr. 19
15:47
Fidesz: fejetlenség és káosz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségben (Infostart)
A Fidesz szerint káosz van a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen belül. A párt alelnöke bemutatott egy digitális táblák beszerzésére kiírt uniós pályázatot, amire november vége óta nem lehet jelentkezni. Pelczné Gáll Ildikó szerint a szervezet visszaél a hatalmával. Nagy Tamás összeállítása.
febr. 19
15:58
Gyurcsány mindenképp marad (Napi)
febr. 19
15:58
Közalkalmazottak menedzserszerződéssel? (Infostart)
Menedzserszerződéssel is foglalkoztathatják a jövőben a közintézmények vezetőit, ha júliusban életbe lép a közalkalmazotti törvény módosítása. Most a szolgálati időtől és a végzettségtől függ a vezetők díjazása, nyártól azonban aszerint határoznák meg az illetményüket, hogy milyen magas beosztást töltenek be és hány embert irányítanak. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának éppen ez nem…
febr. 19
16:14
Tévedett a tisztiorvos: a vakvezető kutya bemehet a boltba (Infostart)
Pápán egy hipermarketben több alkalommal megtiltották egy helyi vak férfinak, hogy kutyájával együtt menjen be az üzletbe. Az áruház és a pápai tisztiorvos is arra hivatkozott, hogy ÁNTSZ előírásai szerint állat nem vihető az áruházba. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő elmondta: a szabály alól a vakvezető kutya kivétel.
febr. 19
17:49
Lomtalanítás: leadható a veszélyes hulladék is (Infostart)
Idén a veszélyes hulladékot is elszállítják a lomtalanításkor Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a guberálók miatt a lomtalanítás menetrendjét most sem hozzák nyilvánosságra.
febr. 19
18:00
Vita a vizitdíjről: adó vagy térítés? (Infostart)
A vizitdíj és a kórházi napi díj egy-egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor ezeket is el kell törölni - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Az MSZP szerint, ha a térítések adófajták lennének, akkor azok a költségvetés részei lennének, és akkor népszavazást sem lehetne az eltörlésükről tartani.
febr. 19
18:44
Zuschlag János csak politikai felelősségét ismerte el (Infostart)
Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen ellene és 13 társa ellen folyó bűnügyben vallomást tett, melyben politikai felelősséget vállalt az MSZP ifjúsági szervezete és a civil szervezetek esetleges finanszírozási szabálytalanságaiért.
febr. 19
18:55
Uniós forrásból fejlesztenek Tokaj-Hegyalján (Infostart)
Kétmilliárd forintnál is többet költhetett a Tokaj-hegyaljai térség tucatnyi települése idegenforgalmi fejlesztésekre, munkahelyteremtésekre az "Összefogással Tokaj Világörökségért" című programban - közölte Májer József a projektet lebonyolító Tokaj Mikrorégióért Alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
febr. 19
19:17
"Az MSZP nem váltja le Gyurcsány Ferencet" (Infostart)
A küszöbönálló népszavazás eredményétől függetlenül a kormányzó Magyar Szocialista Párt nem váltja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - közölte az MSZP elnökhelyettese kedden a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban.
febr. 19
19:23
Vasutassztrájk: holnap döntenek - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Holnap dönt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a sztrájk esetleges folytatásáról, miután ma is eredménytelenül zárult a MÁV-val folytatott újabb egyeztetés. A tárgyaláson ismét részt vett Herczog László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, akit múlt csütörtökön kértek fel közvetítésre.
febr. 19
19:45
Orbán Viktor: az egészségügy lett az összefogás mintapéldája (Infostart)
Az egészségügy lett Magyarországon az összefogás mintapéldája - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden Veszprémben, a megyei kórház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatón.
febr. 19
19:51
Most érdemes fizetni a bliccelőknek, hamarosan jöhetnek a behajtók (Infostart)
Hamarosan pályázatot ír ki behajtócégek számára a BKV, hogy három-négyéves pótdíjkövetelését értékesíteni tudja - mondta az InfoRádiónak Regőczi Miklós, a társaság kommunikációs vezérigazgató-helyettese. A BKV igazgatótanácsa keddi ülésén döntött a kórházban fekvő vezérigazgató helyettesítéséről is.
febr. 19
19:56
Hőség és aszály - semmi jóra nem számíthatunk az idén (Infostart)
Jó eséllyel idén is folytatódhat a tavalyi évre jellemző szélsőséges időjárás. Azaz hőségriadókra, aszályra, magas UV-sugárzásra és hosszú allergiaszezonra kell számítani.

Keresés