2008. február 6. szerda

febr. 6
5:45
Lassan lesz egy találmányból termék (Infostart)
AZ ELTE kutatóinak még mindig nehezen megy a kutatási eredmények átfordítása hasznosítható termékké, tehát a szabadalmaztatás és a licenc megfogalmazása - mondta az InfoRádióban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora.
febr. 6
7:06
Megint egy titkos hangfelvétel miatt félhetnek a politikusok (Infostart)
A Nemzeti Nyomozóiroda birtokában van egy hangfelvétel, amelyen a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését ajánlja egy vállalkozónak egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.
febr. 6
7:22
A MÁV szerint a vasutasok 10 százaléka sztrájkol csak (Infostart)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.
febr. 6
7:27
Harc a magas díjak ellen (Infostart)
Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Fővárosi Önkormányzat nem készítette elő megfelelően a behajtási díjak megemelésével kapcsolatos rendeletet.
febr. 6
7:33
Csavarhúzó maradt a testben a műtét után - képekkel (Infostart)
Az egészségügyi felügyelethez fordult az a nő, akinek tavaly májusban egy műtét során a szegedi traumatológiai klinikán a szervezetében hagytak egy csavarhúzó-véget.
febr. 6
8:06
Újból lesz politikai államtitkári tisztség (Metropol)
Nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy a korábbi - politikai és közigazgatási - államtitkári tisztségek összevonása nehezíti a hivatali munkát.
febr. 6
9:24
Az egészségbiztosítás négyszögesítése (Infostart)
A parlament jövő héten kezdődő, tavaszi ülésszakában újra napirendre tűzi az egészségbiztosítási törvény megvitatását. A tervezet támogatói szerint az új rendszer sokkal jobban szervezett ellátást és magasabb szolgáltatói színvonalat garantálna, míg ellenzői szerint a legalapvetőbb problémákra nem adna megoldást, a betegek kiszolgáltatottsága pedig tovább nőne. A törvényről szakértők vitatkoztak…
febr. 6
9:59
Nincs megegyezés (Metropol)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról.
febr. 6
10:01
Reménytelen tárgyalások? (Infostart)
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A vasúttársaság a tárgyalás előtt ismét azt hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
10:03
Globex-ügy: súlyosbítás másodfokon (Infostart)
Jogerősen jelentősen súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélte.
febr. 6
10:22
Vasutassztrájk: nincs megállapodás (Infostart)
Egy órányi tárgyalás után eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről, illetve a még elégséges szolgáltatásról, a sztrájk így tovább folytatódik.
febr. 6
10:24
Gaskó tagadja a kapcsolatot a Fidesszel (Infostart)
Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint kellőképpen bizonyították, hogy Kóka János, az SZDSZ elnöke gazdasági miniszterként valóban megígérte, hogy a vasutasok részesedni fognak a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A szakszervezet elnöke emellett visszautasította, hogy sztrájkjukkal a Fidesz érdekeit szolgálnák.
febr. 6
10:32
Három baleset a nagy ködben Szolnok megyében (Metropol)
A 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán a reggeli csúcsforgalomban, a Budapest felé vezető oldalon, több autó egymásba csúszott a nagy ködben, személyi sérülés nem történt.
febr. 6
11:23
Szocialista kifakadás: "A pénz Bajnai laptopjában van, Gaskó az SZDSZ embere" (Infostart)
A szocialista Karsai József képviselő szerint sehol nem jelennek meg az uniós pénzek az országban. A politikus a vasutas sztrájkkal összefüggésben az InfoRádiónak azt mondta: Gaskó István VDSZSZ elnök Kóka János és az SZDSZ érdekeit szolgálja.
febr. 6
11:37
Csak a Déli pályaudvaron van forgalom a fővárosban (Metropol)
Budapest főpályaudvarai közül csak a Déli pályaudvaron van némi forgalom, a Keleti és a Nyugati pályaudvar állt szerdán reggel.
febr. 6
11:44
Képripot: félig elásott holttestre bukkantak a XXII. kerületben (Infostart)
Női holttestet találtak a XXII. kerület külterületén; a rendőrség emberölés büntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a tetemet valaki megpróbálta elásni.
febr. 6
12:10
Továbbra sincs megállapodás (Metropol)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról.
febr. 6
12:27
Gyurcsány bulvárban nyomul: elárult három titkot (Infostart)
Internetes blogjában fogyási élményeit és tanácsait osztja meg olvasóival a miniszterelnök.
febr. 6
12:49
Kákosy: egységes fellépés az irreális sztrájkkövetelés ellen (Infostart)
A VDSZSZ-en kívül minden érintett szervezet világosan látja és kimondja, hogy a sztrájkkövetelések irreálisak - közölte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter.
febr. 6
12:59
Nyolc órán át hurcolászták a mentővel a gyomorvérzéses férfit (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium azonnali eljárást kezdeményezett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél a február 3-án gyomorvérzésben elhunyt beteg ügyében.
febr. 6
13:16
Továbbra sincs megoldás a parkolási mizériára (Infostart)
Annak ellenére, hogy hosszú évek óta fizetni kell a parkolásért a belvárosban, még sincs parkolóhely. Molnár László közlekedési mérnök, a Főmterv Zrt. igazgatója szerint ennek oka egyszerű: a lakossági engedélyek száma meghaladja a kerületi parkolóhelyek számát, a mélygarázsokat pedig az intézmények foglalják el. A helyzet még több mélygarázs építésével sem javul jelentősen.
febr. 6
13:32
Költözködő bénította meg a belvárosi utca forgalmát (Infostart)
Kordonnal és elakadásjelző háromszöggel zárta le a belvárosi Bródy Sándor utca egy szakaszát egy férfi, hogy nyugodtan tudjon költözködni. Az InfoRádió tudósítója a helyszínen azt a választ kapta tőle, hogy a teherautónak van engedélye, ám kiderült, hogy a költözőnek nem volt joga az utca lezáráshoz.
febr. 6
14:04
A kutató szerint lehetne jobb is a titoktörvény tervezete (Infostart)
Az államtitkot kiszivárogtató hivatalnokok és az ezeket nyilvánosságra hozó civil szervezetek és újságírók nagyobb védelmét rögzítené a készülő titoktörvényben a Közép-Európai Egyetem és a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet. Szerintük a bíróságnak kell eldöntenie, hogy az állami szervezet jogosan titkosított-e dokumentumokat.
febr. 6
14:21
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Metropol)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében.
febr. 6
14:23
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Metropol)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát.
febr. 6
14:25
Megkezdődött az SZDSZ népszavazási kampánya (Metropol)
Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitotta meg szombaton délután a fővárosi WAM Design Centerben a párt népszavazási kampányát.
febr. 6
14:27
Műszaki okok miatt visszafordult a Karpat Air gépe (Metropol)
A Malév egyik Boeing 737-600-as típusú gépével utazhatnak el azok az utasok Budapestről, akik eredetileg a Karpat Air Saab 2000-es típusú repülőjével tartottak Velencébe, de a gép műszaki okok miatt visszafordult Ferihegyre.
febr. 6
14:29
Nem kérnek az erőműből (Metropol)
Medgyesegyháza választópolgárainak többsége a vasárnapi helyi népszavazáson a község határába tervezett biomassza-erőmű létesítése ellen szavazott - közölte az MTI-vel a Békés megyei nagyközség jegyzője.
febr. 6
14:31
A vízummentességről tárgyal az amerikai delegáció (Metropol)
Március végén az amerikai belbiztonsági minisztérium küldöttsége Budapesten tárgyal a hazánk vízummentességének feltételeiről. April Foley szerint egy éven belül létrejöhet az egyezség.
febr. 6
14:33
Gyurcsány: a rendőrségnek most alkalmazkodnia kell (Metropol)
A rendőrség feladata a következő két-három évben, hogy a korábbi évek változása nyomán kialakult új szervezetet „belakja”, megerősítse - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség elmúlt évét értékelő és az ez évi feladatokat megszabó értekezleten, kedden Budapesten.
febr. 6
14:35
Újból lesz politikai államtitkári tisztség (Metropol)
Nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy a korábbi - politikai és közigazgatási - államtitkári tisztségek összevonása nehezíti a hivatali munkát.
febr. 6
14:37
Három baleset a nagy ködben Szolnok megyében (Metropol)
A 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán a reggeli csúcsforgalomban, a Budapest felé vezető oldalon, több autó egymásba csúszott a nagy ködben, személyi sérülés nem történt.
febr. 6
14:39
Továbbra sincs megállapodás (Metropol)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról. Szerda délelőtt a vonatok 40%-a közlekedett. A vidéki regionális forgalomban a vonatok 3 órás időközönként járnak, az InterCity és a távolsági vonatközlekedés kiszámíthatatlan.
febr. 6
14:47
Hiába mérgező a levegő, nem lehet szmogriadót elrendelni (Infostart)
Hiába veszélyes helyenként Budapesten a levegő szennyezettsége, a szmogriadót nem lehet elrendelni, mert az erről rendelkező jogszabály elavult. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet vezetője az InfoRádiónak elmondta: most próbálják megváltoztatni a szabályozást annak érdekében, hogy lehessen cselekedni.
febr. 6
15:21
Senki sem születik rossznak (168 Óra Online)
Akkor is áldozatnak kell tekinteni a gyermekeket, ha elkövetők - mondja az oktatási jogok biztosa. [Dátum: 2008. 02. 06. 14:36]
febr. 6
15:58
Visszatérhetnek a nyírfajdok Magyarországra (Infostart)
A száz éve kipusztult nyírfajdok visszahonosításával próbálkoznak Magyarországon. A Nyírségben jelenleg 82 példány él belőlük. A hajdúhadházi erdészet igazgatója az InfoRádiónak elmondta: még a törzsállomány szaporításán dolgoznak, és keresik a kibocsátáshoz alkalmas területeket. Várhatóan 2011-ben kezdik meg a nyírfajdok visszatelepítését.
febr. 6
16:10
Kevesebb az influenzás, de még nincs vége a járványnak (Infostart)
Országosan, az előző hét adataihoz viszonyítva 17 százalékkal csökkent az influenza megbetegedések száma, de a járvány még tart - mondta a az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ osztályvezető főorvosa szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
febr. 6
16:42
"Valaki sokat akar keresni a BKV busztenderen" (Infostart)
Drágán vásárol használt buszokat a BKV, mert a járművek egy közvetítő cégen keresztül érkeznek - mondta az InfoRádiónak Vitézy Dávid, a közlekedési társaság felügyelő bizottságának a tagja. Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese szerint viszont a használtbusz-tenderre egy érvényes ajánlat érkezett be, jelenleg azt vizsgálják. Hozzátette, hogy Antal Attila vezérigazgató fia sosem állt a…
febr. 6
16:48
Veres: eredményes volt az elmúlt másfél évben a kiigazítás (Infostart)
Veres János pénzügyminiszter szerint az elmúlt másfél évben végrehajtott államháztartási kiigazítás eredményes volt, megadja az esélyt arra, hogy az Európai Unió részéről Magyarországgal szemben indított túlzott deficiteljárás 2009-ben megszüntethető legyen.
febr. 6
16:58
"Ma már senki sem tud hinni a kormánynak" (Infostart)
A Századvég Alapítvány igazgatója szerint hitelességi problémák vethetőek fel Gyurcsány Ferenc új baloldali politikát hirdető programjánál. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: fából vaskarika, hogy egy félretájékoztatást konszolidáció kövessen. Ágh Attila politológus az InfoRádiónak arról beszélt: a kövezkező időszakban tartalmilag kell megmutatni a kormány reformjainak szolidaritásra…
febr. 6
17:15
A szigorítás nyomán még kevésbé mernek majd perelni a munkavállalók (Infostart)
Jelentősen csökkentheti a munkaügyi perek számát az a ma hatályba lépett jogszabály, hogy a vesztes félnek a teljes perköltséget meg kell téríteni, mondta az InfoRádiónak Ivány Judit munkajogász, aki úgy véli: a munkavállalók nem fogják megkockáztatni, hogy a vesztes per után még plusz költségeket is kifizessenek.
febr. 6
17:58
A sztrájk joga a közszolgálatban dolgozókat is megilleti (Infostart)
A MÁV Zrt. kedden a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult. A vasúttársaság amiatt kér jogorvoslatot, mert szerintük a szakszervezet nem tesz eleget a Munka törvénykönyvében meghatározott együttműködési kötelezettségének. Továbbá úgy vélik, hogy a sztrájkolók megsértik a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét, és visszaélnek a sztrájkjoggal. Ivány Judit munkajogász az InfoRádiónak azt mondta,…
febr. 6
18:33
Lassan reménytelenné válik a vasúti közlekedési helyzet (Metropol)
Szerdán folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk. Csütörtökön a szerdaihoz hasonló helyzet várható, mivel a MÁV Zrt. és a VDSZSZ között egyeztetés a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról eredménytelenül zárult.
febr. 6
18:36
Gyurcsány és Veres lemond? - cáfol a kormányszóvivő (Napi)
febr. 6
19:25
Vasutassztrájk: pénteken folytatódik az egyeztetés - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Eredménytelenül ért véget az újabb egyeztetés is a MÁV, a MÁV-Start, valamint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között, így folytatódik a vasúti sztrájk; a tárgyalásokat pénteken folytatják. Bárány Balázs, a szakszervezet vezető ügyvivője azt mondta: a munkáltató most sem változtatott álláspontján, Zsoldos Marianna, a MÁV humánerőforrás igazgatója pedig azt hangsúlyozta, hogy továbbra sem…
febr. 6
19:35
Horn: Gaskó a politikai játszma részesévé akar válni (Infostart)
Horn Gábor szerint Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke nem szakmai követelésekkel lép fel, hanem a politikai játszma részesévé akar válni. Az SZDSZ ügyvivője kiemelte: a jelenlegi bizonytalan állapot biztosan nem a kormánypártoknak kedvez. Hozzátette: a sztrájk rávilágít arra is, hogy vannak olyan területek Magyarországon, ahol a közlekedés megoldható a vasút nélkül, de…
febr. 6
21:24
Még mindig megéri diplomát szerezni (Infostart)
Magyarországon egy diplomás átlagosan több mint kétszer annyit keres, mint az, aki csak érettségivel rendelkezik. A legkönnyebben a műszaki diplomákkal lehet elhelyezkedni, a közgazdászok között azonban már az is számít, hogy hol végeztek.
febr. 6
21:40
Szili: "Csak addig fogom csinálni, amíg nem kell föladnom a véleményemet" (Infostart)
Számvetésre készül Szili Katalin, ugyanis megfontolja, hogy van-e esélye a konszenzusos demokráciának Magyarországon, és meddig érdemes részt vennie a politikai közéletben. Az Országgyűlés elnöke erről a HVG-nek adott interjújában beszélt.

Keresés