2008. február 6. szerda

febr. 6
0:10
Nincs szakszervezeti társ a követelésekhez (Népszava)
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) munkabeszüntetése a hétfő után kedden is teljes napra tönkretette az ország vonatközlekedését. A kiszámíthatatlanság miatt az elindított személyszállító szerelvények is döntően üresen jártak. Az újabb tárgyalások a munkáltatókkal eredménytelenül zárultak. A VDSZSZ követeléseit nemcsak a MÁV-vállalatok és az azok tulajdonosi jogait gyakorló…
febr. 6
1:19
Önkéntes Program / ÖTLET/2007/7121 (Pályázatfigyelő)
A munkanélküliség veszélyének kitett 18-26 éves fiatalok és a 45 év feletti tartós munkanélküliek munkaerő-piaci bevonását segítő kísérleti projekt megvalósítása önkéntes tevékenység révén. További cél az önkénteseket fogadó szervezetek fejlesztése, az önkéntes tevékenység regionális koordinációjának kialakítása, fejlesztése.
febr. 6
1:23
Felhívás hivatásos nemzetiségi színházak számára (Pályázatfigyelő)
Pályázat helyi önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott hivatásos nemzetiségi színházak 2008. évi művészi programjának támogatására
febr. 6
1:27
Ezüstkép fotópályázat (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a kortárs fotóművészet népszerűsítése, a felfedezett és még felfedezésre váró fotográfusok bemutatása, valamint a Falk ART Fórum rendezvényén keresztül egy találkozóra invitálni a művészeket, a művészetkedvelőket, a műgyűjtőket és minden fotográfia iránt érdeklődőt. A rendezők ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet a fényképészet szerepére a kortárs művészetben, és a…
febr. 6
1:31
A távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatása (ÖKO-PROGRAM) /… (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelése
febr. 6
4:38
Kerepesen sérült az egyenlő bánásmód elve (Népszava)
Még csak részben zárult le az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, de az már bebizonyosodott, hogy az iskola megsértette az egyenlő bánásmód elvét. Az erről szóló hatátozatot tegnap kapta kézhez a Kerepes polgármestere, Franka Tibor. Az intézményt felszólították a jogsértés megszüntetésére, és 200 ezer forint…
febr. 6
5:00
Az ügyészek szigorítanák a zöldbűnözés szankcióit (Népszava)
Az elmúlt hónapok két legnagyobb vihart kavart környezetkárosítási ügyében (az illegális német szemétimport és az alföldi fekete fakitermelés) eljutott a vádemelésig a nyomozás - jelentették be tegnap a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészek szerint az ilyen cselekményekre vonatkozó büntetési tételeket szigorítani kellene.
febr. 6
5:11
"Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire" (Népszava)
Az SZDSZ népszavazási stratégiájának lényege nem változott: mondjunk nemet a szocializmusra - mondta Kóka János pártelnök a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és Magyar Bálint ügyvivővel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. "Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire, hiszen Tarlós István kampánykörútja során a szocialista egészségügyet dicsérte, büszkén…
febr. 6
5:27
Lakást és béremelést ígért a rendőröknek a kormányfő (Népszava)
A következő két-három évben mintegy ezer lakást építenek Budapesten a rendőrség számára - jelentette be tegnap Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a 2007-es évet értékelő országos rendőrfőkapitányi értekezleten ezt azzal indokolta, hogy a fővárosban sok betöltetlen rendőri állás van és nagy az elvándorlás, mivel a zömében vidéki fiatalok nem tudják megoldani lakhatásukat. A kormánynak szándéka és…
febr. 6
5:45
Lassan lesz egy találmányból termék (Infostart)
AZ ELTE kutatóinak még mindig nehezen megy a kutatási eredmények átfordítása hasznosítható termékké, tehát a szabadalmaztatás és a licenc megfogalmazása - mondta az InfoRádióban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora.
febr. 6
5:54
A társadalomnak lélegzetvételre van szüksége (Népszava)
A leszakadó baloldali szimpatizánsok visszahódítását szolgálhatja Gyurcsány Ferenc által meghirdetett új baloldali politika. A kormányfő a pártbeli kritikák erősödése nyomán már tavaly előre jelezte, hogy bár az ország kisebbsége tart az MSZP-vel, de meg fogják fogni a többség kezét is. A kormányzati sítlusváltás annak felismerése, hogy a megszorítások után a társadalomnak lélegzetvételre van…
febr. 6
6:10
Nincs garancia népszavazás ellen (Népszava)
Nem befolyásolja lényegesen a több-biztosítós rendszer ellen indított népszavazást, hogy az egészségbiztosítási törvényben várhatóan rögzítik: egybiztosítós marad a rendszer. Az MSZP-ben sem azzal indokolták, hogy a referendum árnyéka miatt kerülne bele a jogszabály szövegébe az egybiztosítós modell, sokkal inkább „szépészeti beavatkozásról” van szó. A módosítókról egyébként ma tárgyal az…
febr. 6
7:06
Megint egy titkos hangfelvétel miatt félhetnek a politikusok (Infostart)
A Nemzeti Nyomozóiroda birtokában van egy hangfelvétel, amelyen a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését ajánlja egy vállalkozónak egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.
febr. 6
7:22
A MÁV szerint a vasutasok 10 százaléka sztrájkol csak (Infostart)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.
febr. 6
7:23
Ma is vasutassztrájk (HVG)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között.
febr. 6
7:27
Nincs megegyezés, ezért ma sem lesz teljesen zökkenőmentes a vonatközlekedés (MaHu)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között; a vonatközlekedésben így továbbra is fennakadásokra kell számítani. Szerda reggel kilenc órakor folytatják a tárgyalást a MÁV Zrt.-nél és MÁV- Startnál.
febr. 6
7:27
Harc a magas díjak ellen (Infostart)
Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Fővárosi Önkormányzat nem készítette elő megfelelően a behajtási díjak megemelésével kapcsolatos rendeletet.
febr. 6
7:33
Csavarhúzó maradt a testben a műtét után - képekkel (Infostart)
Az egészségügyi felügyelethez fordult az a nő, akinek tavaly májusban egy műtét során a szegedi traumatológiai klinikán a szervezetében hagytak egy csavarhúzó-véget.
febr. 6
7:37
Dávid Ibolya: az mdf nem részese a népszavazási cirkusznak (Népszava)
Dávid Ibolya MDF-elnök kedden arról beszélt helyi magyaroknak Washingtonban, hogy az MDF nem kíván a népszavazási cirkusz részese lenni, nem kíván asszisztálni ahhoz, hogy a népszavazást díszletként használják két ember személyes ambíciójához.
febr. 6
7:48
A 2009-es adóreform adócsomaggá szelídült (Népszava)
Az eredetileg ígért januárhoz képest másfél hónappal késik a 2009-es adóreformnak indult, majd jelentősebb adócsomaggá szelídült tervek ismertetése. Az ehhez megrendelt szakértői anyagokból inkább szemezget majd a kormány és a két kormánypárt - írta szerdán a Népszabadság.
febr. 6
7:50
Újból lesz politikai államtitkári tisztség a minisztériumokban (Népszava)
Újból lesz politikai államtitkári tisztség a minisztériumokban a Magyar Hírlap információi szerint.
febr. 6
7:52
Büntetéspárti magyarok (Hetek)
Az elmúlt évtizedben világszerte emelkedett a drogfogyasztók száma. Magyarországon az utóbbi években stagnál a helyzet, mivel fiatal honfitársaink jobban kedvelik az önpusztítás hagyományos módjait. Drogfogyasztás terén ugyan európai viszonylatban az alsó középmezőnyhöz tartozunk, ám a mértéktelen alkoholfogyasztás, dohányzás, gyógyszerezés terén mi vagyunk az élboly.
febr. 6
7:53
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja - Körkép (Népszava)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. Szerda reggel kilenc órakor folytatják a tárgyalást a MÁV Zrt-nél és MÁV Startnál - mondta el Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. Tájékoztatása szerint az éjszakai szolgálatban a MÁV Zrt. forgalomirányítói - összesen 1979 vasutas - közül…
febr. 6
7:58
Piti magyar egészségügy (Hetek)
„Fogadják tőlünk ezt a kis segítséget" - mondta Vörös József, a bicskei motorosok egyik meghatározó arca az Ady utcai mentőállomás udvarán, mikor átadta a mentősöknek szánt ajándékot. Adományuknak köszönhetően ugyanis a két mentőautóval dolgozó állomás második gépjárműjére is került téli gumi. Az előzőt az önkormányzat fizette.
febr. 6
7:59
Négyéves kisfiú szortult a mosógépbe - a tűzoltók mentették ki (MaHu)
Tűzoltók szabadítottak ki a mosógépből egy belepottyant és beleszorult négyéves kisfiút az egyesült államokbeli Doverben.
febr. 6
8:15
Ügynökök épülnek a Magyar Gárdába? (MaHu)
A Magyar Gárdába való azonnali beépülést, lehallgatást és bomlasztást szorgalmaz egy, a HavariaPress hírügynökség birtokába jutott nemzetbiztonsági tanulmány.
febr. 6
8:42
Új tag az Országgyűlésbe! Szóljon bele ön is! (MaHu)
Kedves olvasóink! Rendhagyó, élőben folytatott négy párti vitafórumot rendez szerdán 20 órától a ma.hu oldalán a 11. kerületi négy párt egy-egy képviselője.
febr. 6
8:57
A népszavazás a következő kormány ellenzékének is rendelekzésére fog állni (Népszava)
Boross Péter szerint egy évben egynél több névszavazást nem lehet "ráengedni egy országra". A volt miniszterelnök, MDF-es országgyűlési képviselő erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerdán.
febr. 6
9:00
A népszavazásdömping árt az országnak - véli Boross (HVG)
Boross Péter szerint egy évben egynél több névszavazást nem lehet "ráengedni egy országra". A volt miniszterelnök, MDF-es országgyűlési képviselő erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.
febr. 6
9:02
Vasutassztrájk: "Nem vagyunk rabszolgák, senki ne akarjon megvenni bennünket" (Népszava)
Az országos vasutassztrájk ellenére az egri vasútállomáson szerdán délelőtt helyreállt a forgalom, a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekedtek. A pályaudvar forgalmi irodáján közölték: ez csupán pillanatnyi állapot, a közlekedés mindig attól függ, hogy ki veszi fel a munkát, így nem jósolható meg, hogy meddig marad fenn a menetrendszerinti közlekedés.
febr. 6
9:13
Évente egynél több népszavazást nem lehet "ráengedni egy országra" (MaHu)
Boross Péter szerint egy évben egynél több névszavazást nem lehet "ráengedni egy országra". A volt miniszterelnök, MDF-es országgyűlési képviselő erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerdán.
febr. 6
9:15
Eredményes fővárosi akció: 213 elfogás négy nap alatt (MaHu)
Összesen 213 körözött személyt fogtak el a budapesti rendőrök hétfői akciójuk és az azt megelőző előkészítés során - tudta meg a HavariaPress.
febr. 6
9:24
Az egészségbiztosítás négyszögesítése (Infostart)
A parlament jövő héten kezdődő, tavaszi ülésszakában újra napirendre tűzi az egészségbiztosítási törvény megvitatását. A tervezet támogatói szerint az új rendszer sokkal jobban szervezett ellátást és magasabb szolgáltatói színvonalat garantálna, míg ellenzői szerint a legalapvetőbb problémákra nem adna megoldást, a betegek kiszolgáltatottsága pedig tovább nőne. A törvényről szakértők vitatkoztak…
febr. 6
9:24
Tarlós "Gusztos elvtársról" (Népszava)
Horn Gábor és Tarlós István abban egyetértett, hogy a népszavazás arról a három kérdésről szól, amelyet a választók elé bocsátanak március 9-én, és nem többről. Az SZDSZ ügyvivője és a fővárosi Fidesz-frakció vezetője a TV2 Mokka című műsorának volt vendége.
febr. 6
9:29
A népszavazást díszletként használják két ember személyes ambíciójához? (MaHu)
Dávid Ibolya MDF-elnök kedden arról beszélt helyi magyaroknak Washingtonban, hogy az MDF nem kíván a népszavazási cirkusz részese lenni, nem kíván asszisztálni ahhoz, hogy a népszavazást díszletként használják két ember személyes ambíciójához.
febr. 6
9:35
Szakértő: ésszerű Kákosy elképzelése (Népszava)
Ésszerű és logikus gondolatnak nevezte egy közlekedési szakember Kákosy Csaba közlekedési miniszter elképzelését, hogy egy elhúzódó vasutassztrájk esetén a Volán busztársaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás további részeit.
febr. 6
9:40
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között (Népszava)
Megkezdődött az egyeztetés szerdán 9 órakor a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet sztrájk követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról; a vasúttársaság a tárgyalást megelőzően kiadott közleményben ismét nyomatékosította: álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
9:42
Herényi mindhárom népszavazási kérdésre nemet mondana (Népszava)
Az MDF frakcióvezetője szerint, ha eltörölnék a tandíjat, a vizit- és a kórházi napidíjat, akkor ismét arra a több mint kétmillió adófizetőre hárulnának a terhek, akik eddig is finanszírozók voltak.
febr. 6
9:45
Ötezer forint a sztrájktörés jutalma? (orientpress)
Szerda reggel is folytatják tárgyalásaikat vasúttársaságok és az szakszervezetek képviselői, miután kedden sem született megállapodás a két fél között. Szakszervezeti értesülések szerint a MÁV vezetősége ötezer forintot ajánl a sztrájkot beszüntető dolgozóknak.
febr. 6
9:48
Júdáspénz lenne a vasutasoknak adott ötezer forint? (HVG)
Megkezdődött az egyeztetés szerdán 9 órakor a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti sztrájk követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A vasúttársaság a tárgyalást megelőzően kiadott közleményben ismét nyomatékosította: álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
9:56
Hangfelvétel a terézvárosi ügyletekről? (orientpress)
A Nemzeti Nyomozóiroda birtokában van egy hangfelvétel, amelyen a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését ajánlja egy vállalkozónak egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért - tudta meg az Index.
febr. 6
10:01
Bővebb tájékoztatással reagál a sztrájkra a MÁV – frissítve (orientpress)
A MÁV-START Személyszállító Zrt.szerda reggeltől több, mint 100 fővel növeli a tájékoztatásban résztvevő munkatársak számát, a nagyobb budapesti és vidéki állomásokon – olvasható a MÁV Zrt. kommunikációs irodájának közleményében. Az iroda tájékoztatása szerint a vasúttársaság bírósághoz fordul, mivel az újabb szerdai tárgyalások sem hoztak eredményt.
febr. 6
10:01
Reménytelen tárgyalások? (Infostart)
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A vasúttársaság a tárgyalás előtt ismét azt hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
10:03
Globex-ügy: súlyosbítás másodfokon (Infostart)
Jogerősen jelentősen súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélte.
febr. 6
10:22
Boross szerint elég egy népszavazás évente (orientpress)
Boross Péter (MDF) a Magyar Televízió reggeli műsorában kifejtette, hogy a gyakori népszavazás egy következő kormány ellenzékének is a rendelkezésére áll majd.
febr. 6
10:22
Vasutassztrájk: nincs megállapodás (Infostart)
Egy órányi tárgyalás után eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről, illetve a még elégséges szolgáltatásról, a sztrájk így tovább folytatódik.
febr. 6
10:24
Gaskó tagadja a kapcsolatot a Fidesszel (Infostart)
Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint kellőképpen bizonyították, hogy Kóka János, az SZDSZ elnöke gazdasági miniszterként valóban megígérte, hogy a vasutasok részesedni fognak a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A szakszervezet elnöke emellett visszautasította, hogy sztrájkjukkal a Fidesz érdekeit szolgálnák.
febr. 6
10:45
Senki nem enged - Folytatódik a sztrájk (Népszava)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről, illetve a még elégséges szolgáltatásról, a sztrájk így tovább folytatódik.
febr. 6
10:50
A GYSEV vonalain szerdán is menetrend szerint közlekednek a vonatok (orientpress)
Szerdán is zavartalanul, menetrend szerint közlekednek a vonatok a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vonalain.
febr. 6
10:58
Globex-fejesek bilincsben (HVG)
Jelentősen súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélték jogerősen.

Keresés