2008. január 28. hétfő

jan. 28
1:00
Semjén szerint az újbudai választás kifejezi az emberek hangulatát (C-Press)
Semjén: elsöprõ gyõzelmet aratott a Fidesz-KDNP-jelöltje ÚjbudánSemjén Zsolt szerint a Fidesz-KDNP jelöltje - annak ellenére, hogy nem volt...
jan. 28
5:28
Ferge Zsuzsa: szeptemberig úgy tűnt meg lehet akadályozni a tb-finanszírozás magánosítását (Népszava)
Erős civil kontroll megteremtésére lesz szükség az új egészségbiztosítási rendszerben, hogy a törvény elfogadásakor meglévő feltételek a jövőben se változzanak. Erről is beszélt Ferge Zsuzsa szociológus a Védegylet rendezvényén. A tb "megmentéséért" küzdő szervezet egy, a privatizáció rákfenéit bemutató film után szervezett beszélgetést arról, be szabad-e engedni a magántőkét a…
jan. 28
5:34
Tarlós szerint a kormánynak azt kell majd tenni, amit a nép akar (Népszava)
Tarlós István szerint a referendum nem a Fidesz és az MSZP, hanem a magyar társadalom és a Gyurcsány-kormány konfliktusáról szól. Az ellenzéki párt népszavazási kampányának irányítója szombaton - zárt ajtók mögött - budapesti fideszes vezetőket készített fel arra, mit kell tenniük a következő hetekben. Még előtte nyilvánosan többek között arról beszélt, hogy a koalíciónak a kampányban nincs…
jan. 28
6:12
Postánkból Alma, tej, krumpli – csapnivaló minőség (szon)
Mindig a piacon vásárolom meg a családom számára szükséges zöldséget, gyümölcsöt, ezzel is a magyar mezőgazdaságot támogatva. Ám nem értem: mit keres az ízetlen-bűztelen kínai fokhagyma az őstermelő néninél?!
jan. 28
6:16
Postánkból Alma, tej, krumpli – csapnivaló minőség (boon)
Mindig a piacon vásárolom meg a családom számára szükséges zöldséget, gyümölcsöt, ezzel is a magyar mezőgazdaságot támogatva. Ám nem értem: mit keres az ízetlen-bűztelen kínai fokhagyma az őstermelő néninél?!
jan. 28
6:32
Érvénytelen választás Újbudán (boon)
Budapest - Nem sikerült országgyűlési képviselőt választani Budapest XI. kerületének 15. számú választókerületében, mert a választásra jogosultak csupán 38,3 százaléka szavazott. A választás akkor lett volna eredményes, ha a jogosultak minimum fele leadja voksát.
jan. 28
6:34
Tél a hegyekben (szon)
Legalább egyszer mindenki élje át az igazi havas telet, amikor nagy pelyhekben hull a hó, amikor térdig lehet a friss hóban járni... Sipos Béla jegyzete
jan. 28
6:34
Tél a hegyekben (boon)
Legalább egyszer mindenki élje át az igazi havas telet, amikor nagy pelyhekben hull a hó, amikor térdig lehet a friss hóban járni... Sipos Béla jegyzete
jan. 28
6:38
Sok dolguk volt a tűzoltóknak a szélviharban (boon)
Szinte megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók az elmúlt 24 órában. Összesen 700 helyszínre kellett kivonulniuk, az esetek többségében az országon végigsöprő szélvihar miatt.
jan. 28
6:41
Hogyan lopnak Ferihegyen? (HVG)
Miközben a repülőre felszálló utasnak szigorú biztonsági ellenőrzéseken kell átesnie, feladott poggyászai könnyű prédává válnak a tolvajok számára. Jóllehet a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., illetve a feladott poggyászokat kezelő cég azt állítja, az utasok kezéből kikerülő csomagok nem maradnak felügyelet nélkül, a valóságban a személyzet enyves kezű tagjai ki tudják játszani…
jan. 28
6:49
Gyilkos börtönőr - ma várható ítélet (boon)
Várhatóan hétfőn hirdetnek ítéletet a Szegedi Katonai Bíróságon annak a volt börtönőrnek az ügyében, aki tavaly augusztus elején több késszúrással megölte barátnőjét.
jan. 28
6:50
Nem volt érvényes, de a Fidesz-KDNP jelöltje kapott többséget (ma.hu)
Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint három és félszer több szavazatot kapott az újbudai időközi országgyűlési választáson, mint a koalíciós jelölt, Lakos Imre a nem hivatalos, csaknem teljes feldolgozottságú adatok szerint.
jan. 28
6:50
Most már ébredezik az Andrássy-kastély (szon)
Tiszadob - Sorsfordító döntést remélnek ezen a héten a tiszadobi Andrássy-kastélyért aggódók. A soros kormányülésről várják a hírt, hogy kiemelt támogatást élvező programként kezdődhet el a nagy fejlesztés, a beruházás. Kastély:
jan. 28
6:52
Idegenek itthon (szon)
Idegenek itthon címmel a Kelet-Magyarország 2008. január 19-i számában a szerkesztőség a „Hét leveleként” idézi írásomat, amely január 14-én jelent meg a lapban „Hazafias nevelés, óh” címmel.
jan. 28
7:00
Harmincezer ember tűnt el Magyarországon (Infostart)
A statisztikák szerint két év alatt 90 ezer embert bocsátottak el a közszférából. Az elküldöttek egyharmada "eltűnt", szakértők szerint aki csak tehette, előre hozott nyugdíjba menekült.
jan. 28
7:02
Végigszáguldott Magyarországon a vihar - képgaléria (Infostart)
Hétfő hajnalig összesen 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk elhárításához - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban. Közben néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak a vonatok.
jan. 28
7:05
Még vannak kisebb fennakadások a vonatközlekedésben a vihar miatt (boon)
Nem mindenhol sikerült helyreállítani az egész napos szélvihar miatt megrongálódott vasúti felső vezetékeket hétfőn éjszaka, ezért még néhány vonalon kisebb késésekkel kell számolni.
jan. 28
7:06
Menetrend szerint indulnak és közlekednek a vonatok a legtöbb vonalon (ma.hu)
Néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak, illetve közlekednek a vonatok a hétfő hajnali üzemkezdet óta - közölte Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese.
jan. 28
7:06
Orbán Viktor értékel (Infostart)
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszél hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor most először értékeli nyilvánosan a helyzetet azóta, hogy az államfő bejelentette a népszavazás dátumát.
jan. 28
7:06
Olvasónk írja: Piaci magatartás, kérdőjelekkel! (szon)
Számtalanszor hallottuk, mennyire kiszolgáltatottak az emberek a reklámok kecsegtetéseknek.Az idősebb korosztálynak különösen ajánlatos az odafigyelés, mert ők az „áldozatok” többnyire.
jan. 28
7:22
A könyvelők Alkotmánybíróság elé viszik az áfatörvényt (ma.hu)
Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfatörvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal - írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 28
7:24
Márciustól többet megtudhatunk a kórházakról (ma.hu)
Az Egészégbiztosítási Felügyelet minden bizonnyal márciustól teszi közzé az egészségügyi intézmények mutatóit, a hatóság honlapján egy-egy intézményről több száz adat lesz olvasható - írta hétfői számában a Napi gazdaság.
jan. 28
7:34
Márciusban több nyilvános adat jelenik meg a kórházakról (Népszava)
Az Egészégbiztosítási Felügyelet minden bizonnyal márciustól teszi közzé az egészségügyi intézmények mutatóit, a hatóság honlapján egy-egy intézményről több száz adat lesz olvasható - írta hétfői számában a Napi gazdaság.
jan. 28
7:39
Egy ország aggódik: stabil Grosics Gyula állapota (Infostart)
Stabil Grosics Gyula állapota, miután szombaton életmentő műtétet hajtottak végre rajta - közölte az Aranycsapat legendás kapusának kezelőorvosa. Pénzes István professzor szerint a 82 éves egykori labdarúgó valószínűleg az eredeti terveknek megfelelően hamarosan haza is térhet.
jan. 28
7:43
Már vetnék a génmódosított kukoricát a gazdák (boon)
Több magyar termelő is lobbizik a génmódosított vetőmagok (gm) mellett. Ezek bevetése ugyanis jelentős megtakarítást hozna a gazdaságoknak, mert kevesebb növényvédő szerre lenne szükség - olvasható a Napi Gazdaságban.
jan. 28
8:01
Iskolaösszevonások – iskolabezárások? (orientpress)
Levélben fordult Hiller István oktatási miniszterhez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Dél-Dunántúl régió regionális operatív programja részeként kiírt oktatási pályázatok miatt, mert az az iskolák összevonását állítja feltételként az önkormányzatok elé – olvasható a Magyar Nemzetben.
jan. 28
8:06
A Fidesz-kampány "kitalálója" elsősorban Orbán Viktor (ma.hu)
Felelős döntés: szavazz három igennel! - a Népszabadság információi szerint ez lesz a Fidesz népszavazási kampányának szlogenje, a korteskedés stratégiájáról kedden és szerdán döntenek Debrecenben.
jan. 28
8:07
Fidesz - háromnapos elnökségi ülés kezdődik Debrecenben (Népszava)
Háromnapos elnökségi ülést tart a Fidesz mától Debrecenben. A legnagyobb ellenzéki párt vezetői két héttel ezelőtt Siófokon tanácskoztak háromnapos elnökségi ülésen. A fő téma várhatóan a népszavazás lesz, amelyet március 9-re tűzött ki Sólyom László köztársasági elnök.
jan. 28
8:12
"A művészeti intézményeket is menedzselni kell" (Infostart)
Új szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola - mondta az intézmény rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Vass László közölte: a művészeti menedzsment ismereteit elsajátító hallgatók munkába állásuk után a művészek és intézményeik piaci érvényesülését segítik majd.
jan. 28
8:12
MTV: ma délutánig adhatják le pályázatukat az elnökaspiránsok (Népszava)
Ma délutánig adhatják le pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki székére aspirálók; a jelentkezéshez kitöltendő csomagot hatan vásárolták meg novemberben, kuratóriumi források pedig azt valószínűsítették az MTI-nek, hogy hárman-négyen indulnak végül a versenyben.
jan. 28
8:17
Alkotmánybíróság elé viszik az áfa-törvényt (orientpress)
Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfa-törvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Ruszin Zsolt, a szervezet budapesti elnöke.
jan. 28
8:31
Késhet a Gripenek felajánlása (HVG)
A Honvédelmi Minisztériumban (HM) azt fontolgatják, hogy a korábbi tervekhez képest két év késéssel, 2012-től ajánlja fel Magyarország a lizingelt Gripen vadászrepülőgépeket nemzetközi missziókra - közölte saját értesülésére hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 28
8:34
Problémák a levegőben? (Népszava)
A Honvédelmi Minisztériumban (HM) azt fontolgatják, hogy a korábbi tervekhez képest két év késéssel, 2012-től ajánlja fel Magyarország a lizingelt Gripen vadászrepülőgépeket nemzetközi missziókra - közölte saját értesülésére hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 28
8:38
A kivilágítatlan gépkocsi áttért a szemközti sávba - egy ember meghalt (ma.hu)
Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn reggel az 51-es úton Dunaharasztinál, az egyik jármű utasa a helyszínen meghalt - közölte a PMRFK szóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 28
8:40
Várossá válna Verpelét (Népszava)
Várossá válna a 4.200 lakosú Heves megyei Verpelét; az ezt tartalmazó pályázatot már eljuttatta a közigazgatási hivatalhoz a község önkormányzata - adja hírül hétfői számában a Heves Megyei Hírlap.
jan. 28
8:43
Második fordulóra lesz szükség Újbudán (orientpress)
A szavazók érdektelensége miatt második fordulóra lesz szükség Újbudán az időközi parlamenti választáson. A korábbi képviselő, a fideszes Deák András halála miatt kellett újabb voksolást kiírni – írja a Népszabadság.
jan. 28
8:47
Több nyilvános adat jelenik meg a kórházakról (HVG)
Az Egészégbiztosítási Felügyelet minden bizonnyal márciustól teszi közzé az egészségügyi intézmények mutatóit, a hatóság honlapján egy-egy intézményről több száz adat lesz olvasható - írta hétfői számában a Napi gazdaság.
jan. 28
8:49
A könyvelők Alkotmánybíróság elé viszik az áfatörvényt (HVG)
Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE), mert álláspontja szerint a január elsejétől hatályos áfatörvény több rendelkezése is ellentétes az alkotmánnyal - írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 28
8:49
Hetvenegy esetben riasztották a tűzoltókat a vihar miatt Pest megyében (ma.hu)
Pest megyében vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 71 esetben riasztották a tűzoltókat, az anyagi károk felbecsülése jelenleg is tart - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője hétfőn az MTI-vel.
jan. 28
8:51
Fákat csavart ki éjszaka az erős szél (szon)
Fákat csavart ki éjszaka az erős szél. Hétfőre virradóra nyugalom volt a mentőknél és a rendőrségnél. A tűzoltókat viszont annál sűrűbben riasztották a megye útjain a szél által kicsavart fákhoz.
jan. 28
8:54
Gyurcsány: nem hiszem, hogy hazudtam volna (Napi)
jan. 28
8:54
Bombariadó a miskolci bíróságon (boon)
Miskolc - Ismeretlen telefonáló fenyegette meg hétfőn reggel a miskolci bíróságot azzal, hogy felrobbantja.
jan. 28
9:14
Hétszáz riasztást kaptak a tűzoltók (HVG)
Az utóbbi huszonnégy órában hétszázszor hívták segítségül a tűzoltókat, főként a szélvihar okozta károk elhárítására. Hetvenegy esetben riasztották a tűzoltókat a vihar miatt Pest megyében.
jan. 28
9:35
Feltárják a "magyar Maginot-vonalat" (HVG)
Feltárják és a jövőben turistaútvonal kialakításával szeretnék látogathatóvá tenni Magyarország déli határszakaszának 1951-1955 között épült védelmi rendszerét - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
jan. 28
9:37
Frakció-, és elnökségi ülés: Orbán Viktor beszédet mond ma (ma.hu)
A hétfői frakcióülés előtt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyilvános beszédet mond. Szintén hétfőn kezdődik meg a párt három napos elnökségi ülése Debrecenben.
jan. 28
9:38
Kettős halál a 22-es főúton (boon)
A 22-es főúton Benczúrfalva és Szécsény között ütközött össze egy személyautó és egy tehergépkocsi.
jan. 28
9:43
Politikai öngyilkosság zajlik Magyarországon (168 Óra Online)
Nincs olyan tekintélyes politikus, akit mindenki elfogadna. Csak olyanok akadnak, akik az ellentéteket tudják megjeleníteni állítja Paul Lendvai. [Dátum: 2008. 01. 28. 00:26]
jan. 28
9:51
Képviselők léptek ki a zuglói MSZP-frakcióból (HVG)
Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője hétfőn.
jan. 28
9:52
Huszonöt határsértőt fogtak a hétvégén (szon)
Egyetlen hétvége alatt összesen huszonöt határsértőt fogtak el a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
jan. 28
10:00
Káosz a kötelező-biztosítás körül!? (boon)
Lassan véget ér az új esztendő első hónapja. Az autósok tudják - azok is akik negyedévente fizetnek - hogy januárban rendre le kell rónunk járművünk kötelező biztosításának díját is.&nbspOlvasók mondták:

Keresés