2008. január 28. hétfő

jan. 28
7:00
Harmincezer ember tűnt el Magyarországon (Infostart)
A statisztikák szerint két év alatt 90 ezer embert bocsátottak el a közszférából. Az elküldöttek egyharmada "eltűnt", szakértők szerint aki csak tehette, előre hozott nyugdíjba menekült.
jan. 28
7:02
Végigszáguldott Magyarországon a vihar - képgaléria (Infostart)
Hétfő hajnalig összesen 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk elhárításához - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban. Közben néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak a vonatok.
jan. 28
7:06
Orbán Viktor értékel (Infostart)
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszél hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor most először értékeli nyilvánosan a helyzetet azóta, hogy az államfő bejelentette a népszavazás dátumát.
jan. 28
7:39
Egy ország aggódik: stabil Grosics Gyula állapota (Infostart)
Stabil Grosics Gyula állapota, miután szombaton életmentő műtétet hajtottak végre rajta - közölte az Aranycsapat legendás kapusának kezelőorvosa. Pénzes István professzor szerint a 82 éves egykori labdarúgó valószínűleg az eredeti terveknek megfelelően hamarosan haza is térhet.
jan. 28
8:12
"A művészeti intézményeket is menedzselni kell" (Infostart)
Új szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola - mondta az intézmény rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Vass László közölte: a művészeti menedzsment ismereteit elsajátító hallgatók munkába állásuk után a művészek és intézményeik piaci érvényesülését segítik majd.
jan. 28
8:22
Menetrend szerint jár a legtöbb vonat (Metropol)
A Budapest - Pusztaszabolcs és a Budapest - Székesfehérvár vasútvonalon, valamint a bicskei térségben közlekedő vonatok továbbra is 15-20 perces késéssel közlekednek, de a többi vonat hajnal óta menetrend szerint közlekedik.
jan. 28
8:54
Gyurcsány: nem hiszem, hogy hazudtam volna (Napi)
jan. 28
9:43
Politikai öngyilkosság zajlik Magyarországon (168 Óra Online)
Nincs olyan tekintélyes politikus, akit mindenki elfogadna. Csak olyanok akadnak, akik az ellentéteket tudják megjeleníteni állítja Paul Lendvai. [Dátum: 2008. 01. 28. 00:26]
jan. 28
10:10
Szocialista képviselők léptek ki a zuglói frakcióból (Infostart)
Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője.
jan. 28
10:16
Halálos baleset történt az 51-es úton (Metropol)
Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn reggel az 51-es úton Dunaharasztinál, az egyik jármű utasa a helyszínen meghalt.
jan. 28
11:10
Otthagyja az államtitkár a "világ legjobb állását" (Infostart)
Hétfő délután bejelenti távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára - értesült a távirati iroda. Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.
jan. 28
11:36
Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szetey (Napi)
jan. 28
11:36
Orbán: "Elment a kormány józan esze" (Infostart)
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszélt hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor hangsúlyozta: régen látott olyan arcátlanságot, mint akkor, amikor a kormány közpénzből kampányol. Az ellenzéki párt elnöke szerint azt kell elérni, hogy a szavazás érvényes és eredményes legyen. A népszavazás nem pártkérdés, nem érdekes, hogy korábban ki…
jan. 28
12:03
Az influenzajárvány több hétig elhúzódik (Infostart)
Várhatóan még hetekig tarthat az egyre terjedő influenzajárvány. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának helyettes vezetője az InfoRádiónak elmondta: a mostani járványt az influenza új vírusa okozza, ezért jóval több betegre kell számítani, mint az elmúlt években. Szolnoki István szerint a szakembereket is meglepetésként érte, hogy a mostani járvány főleg a fiatal felnőtteket…
jan. 28
12:14
Hárommilliárdos uniós támogatás a szőlőültetvények átalakításához (Infostart)
Mintegy 3 milliárd forint támogatást ad az Európai Unió a szőlőültetvények átalakításához a július 31-éig tartó borpiaci évben - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke.
jan. 28
12:59
"Gyurcsányon kívül nincs ásza az MSZP-nek" (168 Óra Online)
Sokakat megdöbbentett a liberális Der Standardban megjelent gyorselemzése hazánk politikai közállapotairól. A cím önmagában beszédes: Öngyilkosság Magyarországon. A nemzetközi politika avatott elemzőjének, az európai újságírás doyenjének véleményére érdemes figyelni. Bestsellerré lett könyve, Az én Ausztriám hamarosan nálunk is megjelenik. [Dátum: 2008. 01. 28. 00:26]
jan. 28
13:14
Nyomoznak az MSZP-képviselő gépkocsi-használatának ügyében (Infostart)
Hivatali visszaélés miatt nyomoz az ügyészség a battonyai polgármester gépkocsi-használatának ügyében, az eljárásnak még nincs gyanúsítottja - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
jan. 28
13:15
Hárman haltak meg Kulcson egy családi házban (Metropol)
Szakértői vizsgálat állapítja majd meg, hogy mi okozta annak a három embernek a halálát, akiknek holttestét Kulcson, egy családi házban a rokonok fedezték fel hétfőn -– közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 28
13:46
Népszavazás: veszíthet a kormány, ha sokan elmennek (Napi)
jan. 28
13:52
Földúton már át lehet jutni Ausztriába Fertőrákosnál (Infostart)
Földúton már át lehet menni Fertőrákosnál Ausztriába, de a kövesúton még mindig behajtani tilos táblába ütköznek az arra járók. Palkovics János, Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak elmondta: a földutat osztrák kezdeményezésre alakították ki. Azt sem tartja kizártnak, hogy a behajtást tiltó táblák hamarosan lekerülhetnek a kövesút mellől.
jan. 28
14:09
Gyurcsány elfogadta Szetey lemondását (Infostart)
Bejelentette távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár döntését.
jan. 28
14:46
Keresik Szetey utódját (Napi)
jan. 28
15:10
Megszűnt Fót fideszes polgármesterének jogviszonya (Infostart)
Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt a Pest Megyei Bíróság Közigazgatási Tanácsa megszüntette a fóti polgármester jogviszonyát - közölte a város önkormányzatának jogi képviselője.
jan. 28
15:12
SZDSZ: a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatást (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivője szerint a tandíj bevezetése igazságosabb helyzetet teremt a felsőoktatásban.
jan. 28
15:14
Rájöttek a forgalmi dugó ellenszerére (Infostart)
Végre tudományos magyarázat is van arra, hogy mi okozza a forgalmi dugókat. A Nagy-Britanniában lévő Exeteri Egyetemen dolgozó Orosz Gábor és Stépán Gábor megfejtette, hogy az autópályákon elég egy hirtelen fékezés, és azonnal kialakulhat a torlódás.
jan. 28
15:31
Hétszázezret kínált a rendőröknek, hogy megtarthassa a jogsiját (Infostart)
A fővárosban vesztegetés gyanújával őrizetbe vettek két rendőrt az éjjel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 28
15:37
Felmentették a budapesti osztrák konzult (Infostart)
Azonnali hatállyal felmentette és visszahívta Budapestről az osztrák főkonzult az osztrák külügyminisztérium.
jan. 28
15:58
Századvég: igen, igen, igen (Infostart)
A Századvég és a Forsense legújabb felmérése szerint valószínűleg a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett népszavazás mindhárom kérdése megkapná az eredményességhez szükséges számú igen szavazatot, ha most rendeznék a referendumot.
jan. 28
16:30
Reagálások Orbánra: "a szocializmus hazugságainak továbbfűzése" (Infostart)
A Fidesz harmadszorra csapja be a választóit a kormánybuktatás illúziójával, továbbfűzi a szocializmus hazugságait, és semmi újat nem mond - így reagáltak a parlamenti pártok Orbán Viktor pártelnök beszédére.
jan. 28
16:47
Már a lakbér után is áfát kell fizetni (Infostart)
Az áfatörvény módosítása értelmében az idei évtől 20 százalékos áfa terheli a lakbért. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a többletet a kerületi önkormányzatoknak kellene felvállalniuk, a lakókat ugyanis a közműdíjak jelentős emelkedése is sújtja.
jan. 28
17:40
Potyoghatnak a fejek a fővárosnál (Infostart)
Felelősségre vonási eljárások indulnak a fővárosi önkormányzatnál a 2006-os útfelújítások állami támogatásának felhasználásával kapcsolatban. Várhatóan 553 millió forint támogatást kell visszafizetni az államnak, mert azt nem a pályázatban megjelölt utakra fordították.
jan. 28
18:19
Tudja meg, kiket díjaztak idén a magyar filmkritikusok (Infostart)
Kiosztották a Magyar Filmkritikusok Díjait. A legjobb dokumentumfilm díját Vági Barbara és Talán Csaba közös alkotása, az Elboronálva című film nyerte.
jan. 28
20:17
Szeteynek elege lett - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Elfogadta a miniszterelnök Szetey Gábornak, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkárának lemondását. Ezt maga az érintett jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón. Szetey Gábor úgy fogalmazott: a mai, acsarkodó magyar politikai élet nem neki való. Hangsúlyozta: amit ennyi idő alatt lehetett, azt megtette posztján.
jan. 28
21:47
Elmarad a Kapos Volán dolgozóinak tervezett sztrájkja (Infostart)
Megállapodott a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári tagszervezete és a Kapos Volán Zrt. vezetése az idei béremelés mértékéről, így elmarad a cég dolgozói által szerdára tervezett sztrájk - közölte Dobi István szakszervezeti vezető.

Keresés