2008. január 28. hétfő

jan. 28
0:03
A dzsesszénekes (est.hu)
Az egy zsidó kántor fiából – apja nem kis bosszúságára – dzsesszénekessé váló Jakie Rabinowitz élettörténetét elmesélő 1927-es mű a filmtörténet első egész estés hangosfilmje.
jan. 28
8:27
Morrissey kidőlt (est.hu)
A brit énekes nem bírta végig londoni koncertsorozatát.
jan. 28
8:29
Arany Kamera-díj Kylie-nak (est.hu)
Az ausztrál popdívát a németek is elismerték.
jan. 28
10:37
Kiborgtanárok (est.hu)
A videókorszak szelleme újfent megzavarja a gyanútlan tévénézők nyugalmát. Ismét terítéken egy mű, mely a Támadás a harci robotok szigete ellen valamint a Rottweiler – A halálkutya mellett komoly eséllyel indulhatna a Banális Filmcímek Olimpiáján.
jan. 28
10:39
A holdjáró - Moonwalker (est.hu)
Ha durván öt másodperc állna rendelkezésünkre ahhoz, hogy összefoglaljuk Michael Jackson élettörténetét, hasonló mondatokat alkothatnánk: "A Jackson 5-ban ismertté vált fekete kisfiú a túlzott népszerűség hatására fehér ufonautává konvertálódott."
jan. 28
10:42
Pillangó (est.hu)
A filmtörténeti alapművek között megbúvó börtönmozik száma jobbára a belezős zombifilmekével és a tinivígjátékokéval vetekszik. Most azonban egy olyan alkotásnak lehetünk szemtanúi, melyet Rob Schneider és Adam Sandler legelvakultabb fanatikusai hagyhatnak ki mindennemű rossz érzés nélkül.
jan. 28
11:10
A Mediciek felemelkedése és fénykora (est.hu)
A 2008-as Reneszánsz Év nyitóeseményeként megrendezett kiállításon megtudhatjuk, kik is voltak azok a híres Mediciek, akik mecénásként számos művészt segítettek.
jan. 28
11:15
Cserkuti Dávid - Gáspár Tamás: Unicum-illusztrációk (est.hu)
Aki néha bekapcsolja a tévét, és nem jár csukott szemmel az utcán, biztosan ismeri Bárót, Kicsi Johnt, Henryt és a többi, markánsan megrajzolt, régi időket idéző figurát a Zwack Unicum reklámjaiból.
jan. 28
11:17
Csajkovszkij-maraton (est.hu)
Minden képzeletet felülmúl az az érdeklődés, amely a Csajkovszkij-maraton (művészeti vezető: Fischer Iván) iránt megnyilvánul.
jan. 28
11:20
Új Híradót indít az m2 (est.hu)
Január 28-ától, hétfőtől új Híradót láthatnak az m2 nézői. Az m1 félnyolcas Híradójától tartalmában eltérő, önálló adás a csatorna közönségéhez igazodva nagyobb hangsúlyt fektet a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre.
jan. 28
11:25
Sharks Cellect Aréna Kupa 2008 (est.hu)
Tobzódhatnak hétvégén a tojáslabdafanok: előbb a fővárosban csap össze a hazai amerikai foci krémje, majd másnap Amerikában dől el, ki nyeri a Super Bowl-t, az NFL-döntőjét.
jan. 28
11:52
Meggyanúsítva (est.hu)
Nagy verseny volt mára az ajánlatok között, de a jó öreg Clint alulmaradt a mindig megbízható, és sármos Hackman bácsival szemben, valamint a tartalmi rész is erősebbnek tűnt, bocsi Clint, majd legközelebb!
jan. 28
12:03
Poltergeist – Kopogó szellem (est.hu)
Imádok látatlanban filmet ajánlani, egyrészt, mert ha eltalálom, az jó, ha nem, az meg vicces, viszont mindkét esetben bátran támaszkodhatom a csatornák általános ajánlójára, abban sem biztos semmi. Szoktam is mondani.
jan. 28
12:30
Torkos Csütörtök (est.hu)
Országszerte, február 7. Idén harmadik alkalommal, február 7-én rendezik meg a honi éttermi szféra népszerűsítésére hivatott Torkos Csütörtököt. Az akcióhoz csatlakozó éttermek e napon megelégszenek a cech felével is.
jan. 28
14:46
39. Magyar Filmszemle (est.hu)
Budapest, Millenáris Teátrum, Palace Mammut, Uránia Nemzeti Filmszínház, Bem mozi, január 29.-február 5. Még el sem kezdődött, máris több kisebb-nagyobb botrány és nagy port kavart, egyesek szerint vitatható döntés kapcsolódik a 39. Magyar Filmszemléhez, ami azért remélhetőleg a filmek miatt is emlékezetes marad.
jan. 28
15:08
A TV2 beújít - Vadiúj mozifilmek a SPI-től (est.hu)
Nagyszabású együttműködési megállapodást kötött a TV2 és az SPI International filmforgalmazó vállalat a televíziós csatorna filmkínálatára vonatkozóan. Ennek eredményeképpen a nézők 2008-ban olyan sikerfilmeket láthatnak a TV2-n, mint a T4xi, a Bizonyítás és a Next – A holnap a múlté.
jan. 28
18:40
Eagles: Long Road Out Of Eden (est.hu)
(Universal)Az 1971-ben Linda Ronstand kísérőzenekarából kinőtt, Byrds- és Gram Parsons-féle country rock által inspirált Eagles volt a hetvenes évek legsikeresebb amerikai együttese: a 1976-os Hotel California nagylemezből csak a megjelenés évében kilencmillió fogyott, a Their Greatest Hits (1971–1975) válogatás pedig minden idők második legnagyobb példányszámban elkelt albuma az Egyesült…
jan. 28
18:42
Sons And Daughters: This Gift (est.hu)
(Domino / Neon Music)A két fiúból és két lányból álló glasgow-i Sons And Daughters szépen kifejlődött 2001-es indulása óta. A debütáló hétszámos minialbum, a 2003-as Love The Cup egyenetlen félakusztikus dalai után a kvartett az első igazi nagylemeznek számító 2005-ös The Repulsion Box idejére már zajos, fésületlen szerzeményekkel hirdette, hogy érdemes odafigyelni rá (ezt a 2006-os Szigeten mi…
jan. 28
21:47
Efront nem zavarja, hogy melegnek nézik (est.hu)
A Szerelmes hangjegyek (High School Musical) és a Hajlakk-remake tini szívtipróját, Zac Efront saját bevallása szerint egyáltalán nem érdekli, hogy homoszexuálisnak tartják.
jan. 28
21:53
Denzel Washington Amerika kedvence (est.hu)
Idén is Denzel Washingtont választotta meg a közönség Amerika kedvenc filmcsillagának – így az 53 éves színésznek két egymást követő évben is sikerült elnyernie ezt a megtisztelő címet.
jan. 28
23:19
Higgy a pokolban! (est.hu)
A Raw Feed projekt harmadik, az Ideglelés egyik rendezője, Daniel Myrick által jegyzett darabjában a horror elemei a sci-fivel vegyülnek: két mit sem sejtő mentős véletlenségből egy öngyilkos szekta karmai közé keveredik.

Keresés