2008. január 18. péntek

jan. 18
6:09
Alec Empire: The Golden Foretaste Of Heaven (est.hu)
(Eat Your Heart Out / Neon Music)A Nyugat-Berlinben felnőtt Alec Empire (született: Alexander Wilke, 1972) a kilencvenes évek hajnalán techno DJ-producerként tűnt fel, de a punkos múltját és balos-anarchista nézeteit tükröző Atari Teenage Riot együttessel érte el legnagyobb nemzetközi sikereit, olyanokkal turnézva, mint Beck, a Jon Spencer Blues Explosion, a Rage Against The Machine, a Ministry…
jan. 18
8:19
Kokain okozta Ike Turner halálát (est.hu)
Nyilvánosságra hozták a 76 évesen elhunyt zenész boncolási jegyzőkönyvének tartalmát.
jan. 18
8:21
Faképnél hagyta kiadóját a Rolling Stones (est.hu)
A zenekar egy lemezre szóló szerződést írt alá a Universallal.
jan. 18
8:25
Szakított Eddie Murphy és felesége (est.hu)
Ahelyett, hogy Amerikában is érvényesítenék újév napján Bora Borán kötött nászukat, Eddie Murphy és (majdnem)felesége inkább úgy döntöttek, szakítanak. De legalább a válással nem kell fáradniuk...
jan. 18
8:30
Megnyílt az Aréna Plaza mozija (est.hu)
Az Aréna Plazában csütörtökön megnyílt Közép-Európa legnagyobb filmszínháza: a Cinema City hálózat 23 termes mozijában – Magyarországon először – 3D-s IMAX-termet is találunk.
jan. 18
10:07
Nyugat 100: irodalmi évadot indít a Magyar Televízió (est.hu)
Százéves a Nyugat, a múlt század magyar irodalmát alapvetően meghatározó folyóirat. A Nyugat hagyományát, szellemiségét felvállalva filmekkel, dramatizált és szórakoztató műsorokkal emlékezik meg a lapról és szerzőiről a Magyar Televízió.
jan. 18
10:12
Vágy és vezeklés (est.hu)
Ian McEwan kortárs angol regényíró nagy sikerű művéből a Büszkeség és balítélet rendezője kerekített szívszaggató szerelmi drámát, teli vággyal, vezekléssel és szemet gyönyörködtető képekkel.
jan. 18
10:17
Luther (est.hu)
Milyen szép is az, amikor a spirituális sorsdráma történelmi vonulatokba fut bele, jelen esetben Martin Luther, a reformáció nagyapjának vívódó lelke, és korának közhangulata mellé kapunk egy nem teljesen reprezentatív történelemórát is.
jan. 18
12:09
Az akciófilm művészete (est.hu)
Azt hiszem, ezt kommentálnom sem kell! Azt mondjuk nem érem, mit keres a listán a borzasztó Tom Kruíz, de a többiek miatt hagyom.
jan. 18
12:11
Az erdő harcosa (est.hu)
Annyit mondok, ünnepnap (vagy mi) és Csákknorrisz, illetve, ünnepnap, mert csikk-csákk Norrisz. Lesz Herkules is a hétvégén, de mégis Csák Norrisz.
jan. 18
12:31
Két zongoratrió (est.hu)
Dorota Anderszewska (hegedű), Perényi Miklós (gordonka) és Szokolay Balázs (zongora) koncertjén két rendkívüli mű hangzik el: Beethoven op. 97-es "Főhercegi" triója és a Nyikolaj Rubinstein emlékére komponált a-moll trió Csajkovszkijtól.
jan. 18
12:42
Hullámvasút (est.hu)
A Thomas Crown-ról nem akartam írni, mert az túl szőrös. Ez meg régi film, régi és jó színészekkel, de miért ilyenkor?!
jan. 18
12:48
Mulató a sztrádán (est.hu)
Volt mára akciós, thrilleres tervem is, de ezt elolvasva és elképzelve úgy éreztem, eléggé mulatságos lesz, ráadásul olyan ritka a jó délelőtti film.
jan. 18
14:58
Esküvő Kiállítás 2008 (est.hu)
Budapest, Kongresszusi Központ, 2008. január 25-27., Budapest Sportaréna, 2008. január 26-27. Idén házasodók, figyelem! Akár még csak a tervezés fázisban tart az esküvő, akár már javában zajlanak az előkészületek, érdemes kilátogatni a 2008-as Esküvő kiállításra és vásárra, melyet egy időben két helyszínen is megrendeznek a fővárosban.
jan. 18
16:47
Medici Korcsolyabál (est.hu)
A Reneszánsz Év programsorozat egyik első nagyszabású eseménye a Szépművészeti Múzeum január 24-én nyíló, A Mediciek fénykora – élet és művészet a reneszánsz Firenzében című nagyszabású tárlata. A Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójától látogatható kiállítás megnyitásának estéjén a Városligeti Műjégpálya igazi reneszánsz báli helyszínné változik.
jan. 18
16:49
atelier_bp part I. (est.hu)
"A hazai culturviszonyok általános fejlődésével - az utolsó tíz év alatt - képzőművészetünk is lépést tartani igyekezett, s ma már bátran mondhatjuk, hogy a festő és szobrászművészetnek annyi hívatott művelője van, hogy azok bármely feladatnak megfelelni képesek, a legnagyobb akadály, mely gátlólag hat belterjesebb munkálkodásunkra, azon körülmény, hogy a fővárosban műtermek - egy-kettő…
jan. 18
16:51
Kegyetlen játékok 2. (est.hu)
Soha nem értettem, hogy a nézhető filmekből miért kell mindenáron második rész forgatni, amely, valljuk be, általában meg sem közelíti az első színvonalát. Nincs ez másként a Kegyetlen játékok című filmmel sem, melynek első része után a folytatás csak gyenge utánzatnak tűnik, pláne, hogy a sztori nagyjából ugyanaz, csak a szereplőkön és a befejezésen változtattak kissé.
jan. 18
16:53
Deja Vu (est.hu)
Ez az a fura, tarkótájon csiklandós érzés, amikor az ember úgy él meg egy eseményt, mintha az a múltjából egy darab lenne. A kellemetlen kívülállóság és ijesztő ismerősség érzése Tony Scott filmjében is betalált, azzal a különbséggel, hogy voltaképp mindezek ellenére egészen élvezhető.

Keresés