2008. január 17. csütörtök

jan. 17
3:09
Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági: Szájról szájra (est.hu)
(FolkEurópa / Hangvető)Három fiatal énekesnő. Fiatalok, de azért mind autentikus népzenében, mind az abból elhajló/táplálkozó modernebb zenékben hallhattuk már őket, különféle neves produkciókban (Makám, Balkán Syndicate, Anima Sound System, Magyar Állami Népi Együttes, Korom, Besh o droM, Budapest Bár). Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági. Ez a lemez most hármukról szól, és ez jó. Ettől…
jan. 17
8:23
Fonogram 2008: megvannak a jelöltek (est.hu)
Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége jóvoltából idén is megrendezik a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet.
jan. 17
8:25
Egymillió Robbie Williams-lemezt semmisítenek meg (est.hu)
Az énekes Rudebox című albuma már csak járdaburkolatnak jó?
jan. 17
11:04
Szappanopera (est.hu)
A jó öreg melodráma, minden szappanopera alapja csak lakótelepen képes igazából kiteljesedni, ahol igazán egyszerű emberek triviális kalandok közepette préselődnek egymás mellé.
jan. 17
11:26
Gyümölccsel az allergia ellen (est.hu)
A gyermekkori allergia és asztma lényegesen ritkábban fordul elő, ha a családok mediterrán jellegű ételeket fogyasztanak, ez első sorban a gyümölcsöket és zöldségeket jelenti.
jan. 17
11:28
A Fórum Home Entertainment februári megjelenései (est.hu)
Jó kis hónap ez a február, itt lesz Travolta női ruhában (Hajlakk), Nicolas Cage még saját hajával (8 mm) és Tom Cruise is, kevésbé őrült korában (Jerry Maguire).
jan. 17
11:37
Ópium - Egy elmebeteg nő naplója (est.hu)
Szász János harmadik nagyjátékfilmjében a népszerű Csáth Géza-legendáriumot aknázza ki - ám képes azt új tartalommal megtölteni. Sőt.
jan. 17
14:13
Vlad Ivanov - interjú (est.hu)
A bukaresti Nemzeti Színház művésze valószínűleg a világ legismertebb román színésze. Vlad Ivanov a 4 hónap, 3 hét, 2 nap férfi főszereplőjeként sok ezer nézőre hozta rá a frászt, és segítette a filmet Arany Pálmához, valamint az Európai Filmakadémia díjához. A civilben rendkívül barátságos színésszel semleges terepen, a 20. Helsinki Nemzetközi Filmfesztiválon beszélgettünk.
jan. 17
14:46
Kalandorok (est.hu)
Apa és fia Pestről Erdélybe indulnak, hogy magukkal vigyék a nagyapát, aki már képtelen tovább tűrni a nagymama terrorját - a reklám- és tévéfilmes Paczolay Béla bemutatkozó nagyjátékfilmjében egy igazi magyar antisikersztori jelenik meg.
jan. 17
14:57
IX. VilágVeleje Fesztivál (est.hu)
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Gödör Klubban a VilágVeleje Fesztivált, az év első nagyszabású összművészeti fesztiválját. A fesztivál három napja alatt – a fotóművészek, szobrászok, grafikusok, festők és színházcsinálók munkái mellett – ezúttal is a kortárs könnyűzene képviselőinek koncertjei állnak a középpontban.
jan. 17
16:12
Gyöngyösi: Istenkép (est.hu)
A krisztusi korban járó Gyöngyösi Levente már huszonévesként az egyik legtehetségesebb hazai zeneszerzőnek számított.
jan. 17
16:45
Damu Rolandnak mennie kell (est.hu)
Damu Roland távozik a Jóban Rosszban című sorozatból. A Várnagy Elődöt alakító színész ugyanis tavaly egy céges buli után megpofozta egyik kolléganőjét, melynek szankciójaképp tavasztól kiírják a TV2 szappanoperájából.
jan. 17
17:18
20. Mini-Fesztivál (est.hu)
1987-ben Durkó Zsolt kezdeményezésére megalakult a Magyar Zeneművészeti Társaság, tizenhat taggal. A szervezethez később számos zenész csatlakozott, s elhatározták, hogy kamarazenei sorozatot indítanak, ahol a kortárs zeneszerzők elhallgatott vagy ritkán játszott művei megszólalhatnak. Az első Mini-Fesztivált 1989 januárjában tartották, s az azóta minden évben január végén megrendezett rendezvény…

Keresés