2008. március 1. szombat

márc. 1
0:13
Doktor House zsaru lett (est.hu)
Jó érzés kibújni a skatulyából. A legtöbb színész szereti, ha szokásos figurájához képest valami egészen mást játszhat. Hugh Laurie angol vígjátékokban lett népszerű, Doktor House-ként jutott a világhírig, most viszont tökéletesen átalakult.
márc. 1
0:24
A Szabadság, Szerelem londoni sikere (est.hu)
A Szabadság, szerelem újabb sikert aratott – ezúttal Londonban. Andy Vajna filmjét néhány nappal ezelőtt a Brit Filmakadémia, a BAFTA tagjai számára vetítették. Sőt: az 56-os művet hamarosan egész Nagy-Britannia mozijaiban játszani fogják.
márc. 1
8:21
Amy Winehouse a pénzt választotta (est.hu)
Amy Winehouse nem kevesebb, mint félmillió fontért lép fel a jövő héten kezdődő párizsi divathéten.
márc. 1
8:23
Újabb legenda távozott az élők sorából (est.hu)
Mike Smith, a Dave Clark Five énekese 64 éves korában hunyt el.
márc. 1
8:32
Veterán autó, nem vén autó (est.hu)
Ha valaki nemcsak a garázsban simogatni, fényesítgetni, becézgetni akarja éltes – minimum 1976. december 31-e előtt gyártott –, ám jó állapotban lévő verdáját, az munkára foghatja a nők napján rajtoló Start Historic versenyen.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
4:41
Árnyak toszkán verőfényben (est.hu)
Egy évvel a Bor, mámor, Provence előtt a Balhé rendezője, Brad Mirman egy olyan hőssel a középpontban rendezett filmet, aki a nyüzsgő londoni hétköznapokból az idilli dél-európai környezetbe (ezúttal Toszkánába) csöppenve lassanként megmámorosodik.
márc. 2
22:09
Indiana Jones 4.: cannes-i premier? (est.hu)
A hírek szerint az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága a május 22-i világpremiert megelőzve a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be legelőször a közönségnek május 18-án.
márc. 2
22:20
Összeesett a terhes Jessica Alba (est.hu)
Az áldott állapotban lévő sztár, Jessica Alba csak védőangyalának köszönheti saját és születendő gyermeke testi épségét, hiszen mindt kiderült, egy félelmetes esést sikerült átvészelnie.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
6:32
Wyclef Jean: Carnival Vol. II – Memoirs Of An Immigrant (est.hu)
(Columbia / Sony BMG)A Fugees felbomlása óta – és rövidéletű visszatérése közben – messze Wyclef Jean volt a legaktívabb az 1996-os The Score albummal világsztárrá lett hiphop trióból. Az 1972-es születésű multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekes-rapper eklektikus szólóalbumai (The Carnival – 1997, The Ecleftic – 2000, Masquerade – 2002, The Preacher`s Son…
márc. 3
6:59
Domino presents All The Rage (est.hu)
(Domino / Neon Music)A brit székhelyű, de kihelyezett amerikai tagozattal is bíró indie sikerlemezcég, a Domino Records a Hallam Foe néhol kissé álmosító filmzenelemeze után most megmutatja az igazi arcát. Válogatás a jelen és jövő dominós előadóitól, aktuális albumok (Sons & Daughters: This Gift, Lightspeed Champion: Falling Off The Lavender Bridge, Animal Collective: Strawberry Jam, Bondo De…
márc. 3
8:31
Quimby: Varázszene a Teátrum-turnén (est.hu)
Magyarország egyik vezető zenekara ezúttal is új színnel tölti meg koncertturnéját.
márc. 3
8:33
Obama mellett kampányol az Arcade Fire (est.hu)
Win Bulterék ingyenkoncerttel segítik az elnökjelöltet.
márc. 3
11:02
Marabunta - Gyilkos hangyák (est.hu)
Hadd kezdjem legfrissebb konspirációs elméletem boncolgatásával: akadnak filmes stábok, melyeket szoros érdekek fűznek pánikszobák kivitelezésével foglalatoskodó cégek felvirágoztatásához. Így aztán munkásságuk egyetlen célja olyan filmalkotások elkészítése, melyek második percében a néző riadt mezei nyúlként lohol be a kizárólag erre a célra felépített létesítménybe.
márc. 3
11:04
The Dillinger Escape Plan (est.hu)
Aki az elmúlt évtizedben követte a modern metál alakulását, az bizonyára találkozott már a stílusteremtő New Jersey-i The Dillinger Escape Plan formációval. A '96-ban alakult, halálosan profi és technikás zenekar most végre hazánkba érkezik, még épp időben a feloszlás előtt.
márc. 3
11:07
Tűzszekerek (est.hu)
Vajon akad a világon olyan filmrajongó, akinek az 1492 című filmhez írt Vangelis-szerzemény hallatán nem támadna kedve atomjaira bontani a rádió membránját? Az említett művel ellentétben a Tűzszekerek betétdala a szerzőt százezredik hallgatás után sem ingerli arra, hogy lángvágóval essen a népszerű zeneszerző szakállának.
márc. 3
11:18
100ARTBOOKS (est.hu)
Ha a könyv kifejezést eddig úgy definiáltuk, hogy "valami, amibe írtak, és amit olvasni lehet", mostantól ezt felejtsük el, vagy legalábbis szélesítsük látókörünket.
márc. 3
11:20
John Carpenter: Vámpírok (est.hu)
A világon aligha akad olyan érdekvédelmi szervezet, mely megfelelő mértékű elégtételt tudna kicsikarni a vámpírtársadalom számára az őket ért filmes megaláztatások miatt. Francis Ford Coppola Drakuláján, a Macskafogón, illetve az Interjú a vámpírral című filmen kívül aligha tudnék olyan művet említeni, melynek megtekintését követően egy hegyes szemfogú kópé nem ugrana fejest egy tehervagonra való…
márc. 3
11:23
Beat Dis (est.hu)
Ha elég lassan élsz, könnyen felveheted a triphop ütemét. A kilencvenes évek végén még úgy látszott, a műfajt saját szülei (Massive Attack, Tricky, Protishead) temetik el, de aztán kiderült, hogy csak a lassulás okozta tetszhalott állapotról van szó. A 2007-es sikeres feltámasztás után, a Portishead Third címen idén új albumot ad ki, a Gödörben pedig a Beat Dis lassít be minket.
márc. 3
11:28
Játék és történelem a kórházban (est.hu)
A háború és a kórház szavak hallatán borzongás fut végig az ember hátán; hát még, ha a kettőt együtt hallja.
márc. 3
11:34
Telemann művei (est.hu)
Az Amszterdami Barokk Zenekar és Kórus világhírű együttes, melyet az est karmestere, Ton Koopman alapított 1979-ben.
márc. 3
11:51
Nem vénnek való vidék (est.hu)
Ethan és Joel Coen frissen 4 Oscar-díjat nyert legújabb filmjét március 6-án mutatják be a magyar mozik. A filmpremierrel közel egy időben jelenik meg a mű regényeredetije, Amerika egyik legjelentősebb írójának könyve.
márc. 3
12:12
Halálod napja (est.hu)
Szerintem jól mondja a cím, nagyon vigyáznunk kell evvel a filmmel. Öreg, modern Seagal tiszteletes erkölcsöt oszt, premier plán.
márc. 3
12:17
Vas (est.hu)
A film egyszerűen tömör címe magával ragadott, bár szerintem korai volt. Cary Ford hazatér thaiföldi kényszernyaralásáról, de mindjárt bajba is kerül.
márc. 3
12:23
Az utolsó majomember (est.hu)
Először azt hittem, Virág doktorról, vagy Dávid Hőzelhöffről készül dokumentumfilm, aztán ott ragadtam.
márc. 3
12:45
Lost-maraton az RTL Klubon (est.hu)
Az RTL Klub egy maratoni est keretében fejezi be a sorozat harmadik évadját. Az utolsó három epizódot március 4-én, kedden este kilenctől izgulhatják végig a nézők a csatornán.
márc. 3
14:57
DJ Krush: Ko-no-Michi (est.hu)
A japán könnyűzene nemzetközileg leg(el)ismertebb figurája, DJ Krush a 2002-es Planetárium-koncert és a 2004-es A38-as Jazz Turbulence buli után a 2008-as év szökőnapján ismét visszatért Budapestre, ismét a hajóra, ismét teltházat csinált, és elnyomott egy rövid (bő egyórás), de velős szettet. A dzsesszes beütésű absztrakt hiphop "lemezjátszóista" hősének aktuális világturnéjához az apropót nem…
márc. 3
15:03
A másik én (est.hu)
Nem új ötlet, hogy művészfilmes rendezzen krimit, de az eredmény ilyenkor gyakran vegyes: általában nem elég izgalmas, viszont erősen modoros.

2008. március 4. kedd

márc. 4
1:54
Pert nyert Arquette, mert nem drogozott (est.hu)
Kártérítést kapott egy brit laptól az amerikai színésznő, Rosanna Arquette, amiért az újságban azt állították róla: drogproblémákkal küszködött.
márc. 4
1:59
100 ezer nézőnél tart a 9 és 1/2 randi (est.hu)
Még három hete sincs műsoron, de máris elérte a 100 ezres nézőszámot Sas Tamás új romantikus vígjátéka, a 9 és 1/2 randi, amit Valentin-napon mutattak be a magyar mozik.
márc. 4
4:31
Hatalmas szív (est.hu)
Michael Winterbottomnak a magyar mozikat sajnálatos módon elkerülő alkotásában, egy elrabolt újságíró tragédiáját rekonstruáló dokumentarista drámában Angelina Jolie pályája eddigi legkiemelkedőbb alakítását nyújtja.
márc. 4
7:35
Nick Cave & The Bad Seeds: Dig, Lazarus, Dig!!! (est.hu)
(Mute / EMI)Nick Cave ötvenéves lett, de úgy tűnik, esze ágában sincs megöregedni. A karizmatikus ausztrál frontember az utóbbi években szinte futószalagon szállította a lemezeket: a No More Shall We Part, a Nocturama és a dupla Abattoir Blues/The Lyre Of Orpheus után hegedűsével, Warren Ellisszel két filmhez is írt komplett kísérőzenét (a legutóbbi a Jesse James meggyilkolása… volt, melyben…
márc. 4
8:25
Újra közösen dolgozik a Libertines sztárduója (est.hu)
Pete Doherty és Carl Barat félretéve a korábbi sérelmeket ismét együtt dolgoznak, ezúttal egy musicalen.
márc. 4
8:27
Nine Inch Nails: ingyenzene pénzért (est.hu)
A NIN csak részben követte a Radiohead példáját: megjelentetett egy lemezt, amelyből néhány számot ingyen lehet letölteni az internetről.
márc. 4
14:32
A Nő (est.hu)
2007. november végén jelent meg Dr. Csernus Imre legújabb kötete A nő címmel. A könyv elemi erővel hatott az olvasókra, akik a cím ellenére nem csak nők, hanem férfiak is.
márc. 4
15:09
Allnightbreakz Zagarral (est.hu)
Ha úgy érezzük, a hazai pop nem állít elő világszínvonalú produkciókat, akkor vagy nem vagyunk elég tájékozottak, vagy soha nem láttuk még élőben a Zagar produkcióját. (és a sort persze röviden folytathatnánk még).
márc. 4
16:04
Széllel szemben (est.hu)
Idén először sikerült elérni a TV2-nek a már-már elérhetetlennek tűnő eredményt; a 18 és 49 évesek körében, főműsoridőben többséget szerezni. A vasárnap volt a csatorna életében az idei év fénypontja, amikor is a Titkok könyvtára elverte az RTL-en futó Lovagregényt. Szegény Heath Ledger, ha ezt hallaná!
márc. 4
16:53
Lakáskultúra élőben (est.hu)
Az első saját lakás az egyik legnagyobb öröm az életben. Ha a több hónapos tervezés-szervezés után végre megkaparintottuk a kulcsot, egy sokkal kellemesebb dologgal foglalkozhatunk: a berendezéssel.
márc. 4
19:01
U2: The Joshua Tree (20th Anniversary Edition) (est.hu)
(Island / Universal)A How To Dismantle An Atomic Bomb album és annak turnéja óta a múltidézés van napirenden Bonóéknál: a karrieráttekintő U2 by U2 könyv, a 18 Singles és 18 Videos válogatások, illetve a DVD-s koncertfilm-újrakiadások (Zoo TV Live From Sydney, PopMart Live From Mexico City) után az ír szupersztár zenekar húszéves jubileumi kiadással ünnepelte pályája legsikeresebb nagylemezét, az…
márc. 4
20:12
Michael Jackson: Thriller 25 (est.hu)
(Epic / Sony BMG)Michael Jackson, a nyolcvanas évtized legnagyobb szupersztárja az utóbbi években – a kínosan elsülő 2001-es visszatérő próbálkozás, az Invincible óta – visszatekintő kiadványok sorával próbálja fenntartani folyamatos címlapbotrányok és bírósági ügyek által alaposan megtépázott hírnevét. A Number Ones slágerválogatás és klip-DVD, az ötlemezes The Ultimate Collection…

2008. március 5. szerda

márc. 5
0:02
Junós tetkót tervez a sztriptíztáncos-forgatókönyvíró (est.hu)
Juno című munkájáért az idei Oscar-gálán a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjjal kitüntetett Diablo Cody (egy egykori sztriptíztáncosnő) különleges módon akarja megünnepelni győzelmét.
márc. 5
0:13
Egy hónap múlva Titanic Fesztivál! (est.hu)
A 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 3. és 13. között kerül megrendezésre. Ahogy azt már eddig is megszokhattuk, idén is színes és széles lesz a debütáló művek kínálata, ami Tommy Lee Jones új filmjétől a Joy Divisionről szóló zenés dokumentumfilmig terjed.
márc. 5
8:39
Take That: új rekord! (est.hu)
A fiúcsapat Beautiful World című kiadványa lett a brit DVD-eladások történetének leggyorsabban fogyó lemeze.
márc. 5
8:41
Nick Cave újra Budapesten! (est.hu)
Az ausztrál előadó friss lemezének anyagával turnézik, a magyarországi koncertre május 26-án kerül sor.
márc. 5
11:02
Dialektus Fesztivál 2008 (est.hu)
Vörösmarty, DocuArt Kocsiszín, március 4-9. A 2002-ben magyar néprajzi és antropológiai filmfesztiválként induló Dialektus idén immár másodszor mutat be európai válogatást emberi történetekből.
márc. 5
11:04
South Park Éjszakák a Music Television műsorán! (est.hu)
South Park rajongók, figyelem! Márciusban minden pénteken és szombaton South Park Éjszakák lesz az MTV műsorán, melynek keretében a rajzfilmsorozat legjobb részeit nézhetitek meg különböző tematikák szerint összeválogatva.
márc. 5
11:14
Mystery Gang (est.hu)
Az ötvenes évek még véletlenül sem értek véget. Ha valaki azt hinné, a Cadillac-ek, tupírhajak, szűk zakók, csőnaick és bakelitlemez kora végleg a múlt ködébe veszett, csekkolja le a kortárs Mystery Gang műsorát.
márc. 5
11:20
Közel 8 millió forint gyűlt össze a Heti Hetes kezdeményezése nyomán! (est.hu)
A Heti Hetes stábja hónapokig dolgozott egy nemes ügyön, melynek végére pénteken pont kerül. Mivel március elsején bevonták az egy- és kétforintosokat, a stáb gyűjtést hirdetett. Február 29-ig lehetett leadni náluk az érméket, a végösszeget pedig felajánlották a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.
márc. 5
11:30
Szemrevaló XIII. - Új német filmek (est.hu)
Művész mozi, Örökmozgó, március 5-16. A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál után nem sokkal idén is megnézhetjük az elmúlt egy-két év tizenegy legjobb német filmalkotását. Premier előtt érkezik például Fatih Akin új filmje, a többszörösen díjazott A másik oldalon!
márc. 5
11:41
A Klub Publishing áprilisi megjelenései (est.hu)
Az új generáció Robin Hoodja, a Pekingi kapcsolat, és a Kasszafúrók is csak arra várnak, hogy felkerüljenek a DVD-gyűjtemények polcaira.
márc. 5
11:43
Fülfájás (est.hu)
Bosszantó dolog, ha az ember síelni megy, és a családi együttlét örömei, a társaság és a szép környezet helyett a fülfájás gyötrelmeivel van elfoglalva. Könnyen lehet, hogy egy ilyen jól sikerült sítúra után gyermekünk kedvenc sportja nem a síelés lesz.

Keresés