2008. március 1. szombat

márc. 1
9:34
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben (Metropol)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
márc. 1
9:38
Felsőoktatás: a hallgatók elégedettek, az oktatók kevésbé (Infostart)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, többségük ezért is ellenzi a tandíj bevezetését - derül ki a Népszabadság megbízásából készült felmérésből. Lapszemle.
márc. 1
10:27
Behajtási korlátozás: jobb lesz-e a fővárosi levegő? (Infostart)
Hatályba lépett a behajtási korlátozás Budapesten a 12 tonnásnál nagyobb tehergépjárművekre, amelyek mostantól csak néhány kijelölt tranzitútvonalon közlekedhetnek ingyenesen. A szigorítástól a városháza a levegőminőség javulását várja.
márc. 1
10:49
Orbán: "A baloldal jövője a tét" (Infostart)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:37
Jön a vihar: három régióban és Budapesten piros riasztás van érvényben (Infostart)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északkeleti régióira a következő órákra. A legmagasabb fokozatú riasztás az emberi életeket is fenyegető időjárási jelenségek előfordulásának lehetőségét jelzi.
márc. 1
12:42
Nem izgatja a budapestieket a népszavazás (Napi)
márc. 1
12:53
Gyurcsány: a népszavazás nem lesz bukás a baloldalnak (Napi)
márc. 1
12:53
Elhúzódik az amerikai vízummentesség ügye (Infostart)
Márciustól ismét vízummentesen utazhatnak a magyar állampolgárok Kanadába - értesült a Népszabadság. Ugyanakkor úgy tűnik, az Egyesült Államok és a közép-kelet-európai országok között lelassulhatnak a vízummentességről szóló tárgyalások. Az Európai Unió nehezményezi, hogy Washington nem kezeli egységesen a tagországokat. A demokrata elnökjelöltségre törekvő Hillary Clinton kampányüzenetben…
márc. 1
12:55
Két halálos gázolás Rákoscsaba-Újtelepnél (Infostart)
Egy 21 éves lány és egy 70 éves asszony is életét vesztette szombaton, amikor Rákoscsaba-Újtelep állomás közelében vonat gázolta el őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 1
13:04
Gyurcsány: "Március 9-e nem lesz bukás a baloldalnak" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól és a lényeges ügyeket nem befolyásolja a referendum - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén beszélt.
márc. 1
13:31
Orbán: egy elsöprő részvétel elsöprő következményekkel járhat (Napi)
márc. 1
14:07
Piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a fővárosra és az ország északnyugati régióira (Metropol)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északnyugati régióira a következő órákra.
márc. 1
14:49
Lecsapott a vihar a fővárosra, fennakadások voltak a közlekedésben - képgalériák (Infostart)
Fákat csavart ki, tetőket szakított le, teherautókat borított fel és közlekedési fennakadásokat okozott az a vihar, amely szombaton söpört át az országon. A zivatarokat kísérő széllökések többfelé meghaladták a 100-120 kilométer/órás sebességet.
márc. 1
15:48
Az egészségügyi törvény ellen demonstráltak Budapesten (Infostart)
Mintegy félszáz ember vonult több fővárosi kórház, az Országos Mentőszolgálat, majd a Parlament épülete elé szombaton, hogy tiltakozzanak az egészségügyi reform ellen, valamint megemlékezzenek arról a férfiról, akit január végén a mentők mintegy 8 órán keresztül szállítottak több kórházba, s végül gyomorvérzésébe belehalt.
márc. 1
16:37
Öt elfogatóparancsot adtak ki ellene, most lecsaptak rá - képriport (Infostart)
Öt elfogatóparancs volt hatályban az ellen a férfi ellen, akit az éjszakai órákban sikerült elfogniuk a rendőröknek Budapesten - írta a police.hu.
márc. 1
16:47
Kóka: A Fidesz megijedt, ezért képtelenségeket állít (Infostart)
Kóka János, az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz politikusai azért állítanak képtelenségeket a népszavazás kapcsán, mert az ellenzéki párt megijedt. A pártelnök az SZDSZ országos tanácsának ülése után még nem tudta megmondani, mikorra zárul le az esetleges pártelnök-választási visszaélések vizsgálata.
márc. 1
17:05
Vihar miatt késnek a vonatok (Metropol)
Az országon átvonuló viharos erejű szél több helyen fákat döntött a sínekre, és leszakította a felső vezetékeket, ezért késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben szombaton - közölte a MÁV az MTI-vel.
márc. 1
17:43
MSZP-kampányzáró viharban (168 Óra Online)
A Fidesz még javában kampányol, ennek ellenére a szocialisták  már szombaton megtartották kampányzáró nagygyűlésüket. [Dátum: 2008. 03. 01. 14:45]
márc. 1
18:47
Hétfő hajnalig marad a rendkívül szeles idő (Infostart)
Elhagyta a Magyarországot a mai zivatarokat okozó hidegfront - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Kolláth Kornél hozzátette: hétfő hajnalig, csaknem az ország minden részén, továbbra is heves széllökésekre lehet számítani.
márc. 1
19:09
Kanadába ezentúl vízum nélkül utazhatunk (Infostart)
Kanada március másodikától eltörli a vízumkötelezettséget Magyarországgal, Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben - jelentette be Diane Finley bevándorlásügyi miniszter, közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő szombaton.
márc. 1
19:15
Szamizdatárus a kínai étteremben (168 Óra Online)
Hegedűs Sándort választották az MSZDP budapesti elnökévé. Eddig alig beszélt önmagáról. Pedig édesapja miniszterelnök volt 56-ban. [Dátum: 2008. 03. 01. 19:00]
márc. 1
19:30
Ezernél is többször riasztották a tűzoltókat a szélviharok miatt - a nap hírei (Infostart)
Országszerte több mint ezer riasztást kaptak délután a tűzoltók a viharos erejű szél miatt. A népszavazás után nyújtja be az adóreformról szóló javaslatait az Országgyűlésnek az SZDSZ. Biztonsági okokból visszatért Nagy-Britanniába afganisztáni bevetéséről Harry herceg. A nap hírei 2008. március elsején.
márc. 1
19:36
Pokorni: Törvényjavaslatot tervez a Fidesz, ha eredményes a népszavazás (Infostart)
A Fidesz a március 9-iki népszavazás eredményessége esetén törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ne csak jövő év január elsejétől, hanem az addig hátra lévő időszakban se lehessen beszedni - jelentette be Pokorni Zoltán Pécsett.
márc. 1
20:53
Rovartrükkel repülnek a denevérek (Infostart)
A denevérek olyan aerodinamikai jelenség segítségével maradnak a levegőben repülés közben, amelyről eddig azt hitték, hogy csak a rovarok élnek vele - jelentették be svéd tudósok.
márc. 1
21:31
Előzetes normalkontrollt kért az államfő (Infostart)
Előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól a büntető törvénykönyv gyűlöletbeszédről szóló módosításáról a köztársasági elnök.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
9:27
Dögkeselyű köröz a KDNP fölött (168 Óra Online)
Abból az alkalomból, hogy a 168 Óra elkezdte XX. évfolyamát, beleböngésztünk korábbi példányainkba. [Dátum: 2008. 03. 02. 18:47]
márc. 2
11:14
2200 esetben riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt - képek (Infostart)
Vasárnap hajnalig 2.275 esetben riasztották a tűzoltókat, elsősorban fakidőlések és épületkárok miatt a szombati országos vihart követően - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta: jelenleg a szombati viharkárok helyreállítása zajlik. A főváros valamennyi kerületéből érkeztek hívások. Mgrongálódott a Nemzeti Múzeum, a Heim Pál Gyermekkórház, a…
márc. 2
12:04
Megrongálták Wass Albert szobrát (Infostart)
Vörös festékkel öntötték le Wass Albert erdélyi író mellszobrát az V. kerületi Hazatérés templomának bejáratánál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 2
12:32
Fidesz: ötmilliárdot költött tanulmányokra a kormány (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány ötmilliárd forintot költött tanulmányokra 2002 és 2007 között.
márc. 2
12:43
Orbán: Káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben (Infostart)
A központi igazgatás átláthatatlan rendelkezései következtében ma káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Hódmezővásárhelyen.
márc. 2
13:27
Március 10-én dönt a büdzséről a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
Március 10-ére hívta össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését a főpolgármester. A tervek szerint az egyetlen téma a költségvetés megtárgyalása lesz, de a szocialisták által korábban szorgalmazott, és a költségvetés elfogadásának feltételeként szabott egészségügyi átszervezésről továbbra sem tárgyalnak.
márc. 2
17:07
Szlovákiában is komoly károkat okozott a vihar (Infostart)
Nyugat-Szlovákiában akár napokig is eltarthat a szombati szélvihar következményeinek felszámolása. Számos település vasárnap is áram nélkül maradt.
márc. 2
18:02
Elemző: csak egy radikális járulékcsökkentés állíthatja meg a munkanélküliség romlását (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett elemző szerint várhatóan még néhány hónapig romlani fognak a munkanélküliségi adatok. Német Dávid úgy vélte: csakis drasztikus járulékcsökkentéssel lehetne megfordítani a folyamatot. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a munkanélküliségi ráta átlagosan 8,1 százalék volt 2007 november és 2008 január között. Ezzel az adattal a munkanélküliség évtizedes…
márc. 2
18:57
Varga Mihály: Nem csodaszerre van szükség, hanem komplex gazdaságpolitikára (Infostart)
A parlamenti Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője szerint 2006-tól nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar gazdaság utat tévesztett. Varga Mihály Szlovákia és Magyarország gazdaságát összehasonlítva kiemelte, hogy északi szomszédunknál kisebbek az adóterhek, míg a magyar állampolgárok adóit 2003-ban, 2004-ben és 2006-ban is emelték. Az ellenzéki politikus az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg…
márc. 2
19:25
Nyakó: Álcázott rémhírterjesztés folyik (Infostart)
Az MSZP szerint közvélemény-kutatásnak álcázott rémhírterjesztés folyik a vizitdíj emelése kapcsán. Erről Nyakó István, a párt szóvivője beszélt.
márc. 2
20:46
Újabb késések a vasúti közlekedésben (Infostart)
Ismét késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben, miután az erősödő szél újabb felsővezetékeket szakított le.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
7:47
Miért vannak óriási különbségek a távhőárak között (Infostart)
A távhőcégek váltig állítják, hogy ők költséghatékonyan szolgáltatnak, csak a lakásokban keletkezik nagy veszteség az egyedi szabályozás hiánya miatt. Ahogy a gáz drágul, egyre kevesebben hisznek ebben, és megpróbálnak menekülni a hatalmas számlák terhe alól - írta a Népszabadság.
márc. 3
8:04
Orbáni védnökség a "teremtés rendje" felett (168 Óra Online)
A Magyar Gárdától a Fideszig a képzeltnél rövidebb és szélesebb út vezet. [Dátum: 2008. 03. 03. 18:01]
márc. 3
9:25
Orbán megelőzte Göncz Kingát (Napi)
márc. 3
9:38
Lap, szem, le (Metropol)
Időhúzásra játszik az SZDSZ vezetése a tavalyi pártelnök-választási botrány kivizsgálása során – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap szerint az szja e-bevallása még a könyvelőket is megtréfálja. A Népszabadság szerint két-háromszoros különbségek is előfordulnak ma településenként a fűtésszámlákban – a veszteség a lakásoknál keletkezik.
márc. 3
10:15
Nem fizet kártérítést az ELMŰ a vihar okozta áramkimaradások miatt (Infostart)
Hétfő reggelre már az összes nagyobb kiterjedésű üzemzavart elhárította a Budapesti Elektromos Művek - mondta az InfoRádiónak Boros Norbert, a cég kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a hétvégi üzemzavarok kapcsán az ELMŰ csak akkor tartozna kártérítési felelősséggel, ha valamilyen mulasztás folytán nem történt volna meg a hibaelhárítás.
márc. 3
10:59
Tízmilliós károk: két település, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a vihar (Infostart)
Három lakóház is életveszélyessé vált a hétvégi vihar miatt a Békés megyei Dévaványán. Az ezekben lakó családok közül kettőt rokonoknál, egyet pedig egy önkormányzati lakásban helyeztek el - közölte Pap Tibor, Dévaványa polgármestere. A vihar komoly gondokat okozott a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánoson is, ahol több mint 180 lakóházban keletkeztek károk. Unger Vilmos polgármester közölte:…
márc. 3
11:15
Gyurcsány szerint átverés a népszavazás (Napi)
márc. 3
11:36
Durva hideghullám jön, havazni is fog (Infostart)
Akár 10 Celsius-fokkal csökkenhet a hőmérséklet keddre, az ország nyugati területein havas esőre, havazásra is lehet számítani - mondta Vadász Vilmos meteorológus az InfoRádiónak. Kiemelte: ez egyes növényeknél fagykárokat okozhat, de ez az időjárás jobban hasonlít az ilyenkor szokásoshoz, mint a múlt heti meleg.
márc. 3
11:46
Felfüggesztették a Tubesre tervezett katonai lokátor építési engedélyét (Infostart)
A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor másodfokú építési engedélyének végrehajtását - jelentette be Pécs alpolgármestere.
márc. 3
11:57
Egész hétvégén takarították Budapest utcáit a vihar után (Infostart)
Egész hétvégén takarította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a vihar nyomán az úttestekre került cserepeket, vakolatdarabokat, letört faágakat. Horti Zsófia, a társaság szóvivője elmondta, hogy vasárnapra már eltűntek a közutakról az akadályok.
márc. 3
12:35
A hétvégi vihar nem kímélte a 100-150 éves fákat (Infostart)
Az eddigi adatok szerint több mint ezer köbméter fa dőlt ki a hétvégi vihar miatt a Budai-hegységben és a Pilisben - mondta az InfoRádió kérdésére Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
márc. 3
12:57
Mégsem lesz minden kórházi ágy mellett széf (Infostart)
Mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról - mondta Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus.
márc. 3
13:30
Citromdíj a legkárosabb műemléki beruházásoknak (Infostart)
Az esztergomi Északi kanonoksor, a nyírbátori Báthori-várkastély és a váci főtér helyreállítása kapta meg tavaly az ICOMOS Magyar Nemzeti bizottság Citromdíját. A legrosszabb, legkárosabb műemlékvédelmi beruházásokra, jelenségekre a legjobbaknak kiírt pályázattal egy időben lehet jelölni. Az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete szakértő intézményének magyarországi elnöke szerint a két díj együtt…
márc. 3
14:37
Gyurcsány: parlamenti vitanap az adóról (Infostart)
Március végére országgyűlési vitanapot kezdeményez a kormány az adóváltozásokról, még mielőtt kialakítaná végleges álláspontját - jelentette be a miniszterelnök napirend előtt az Országgyűlésben.

Keresés