2008. március 1. szombat

márc. 1
4:41
A HospInvest üzemeltetheti az összes Heves megyei fekvőbeteg-intézményt (Népszava)
Dulakodás, tüntetés, útlezárás közepette döntött a Heves megyei közgyűlés arról: a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a jövőben az egri Markhot Ferenc kórházat. A városban kampányoló Orbán Viktor lapunknak azt mondta: szeretnék, ha a köztulajdonban lévő kórházak országszerte így is maradnának. Ennek ellenére számos ellenzéki vezetésű település döntött másképp.
márc. 1
5:25
Az ügyészség megerősítette a Simon Miklóst vádló férfi állítását (Népszava)
Valóban elítélték szavazatvásárlás miatt azt a nyírbogáti férfit, aki Simon Miklós fideszes képviselőnek segített a 2002-es kampányban. Ez derül ki a lapunk birtokába került bírósági ítéletből. Az ügyészség a férfi másik állításának valódiságát is igazolta; eszerint jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének a gyanúja miatt nyomoznak abban az ügyben, melyben Simon is érintett.
márc. 1
5:30
Karcsúsított állami protokoll lesz 15-én (Népszava)
Gyurcsány Ferenc nem mond szabadtéri beszédet a március 15-i ünnepségsorozaton - erősítette meg a Népszava korábbi információját tegnap a Kormányszóvivői Iroda.
márc. 1
5:36
Újraindulhat a Fidesz-képviselők elleni per (Népszava)
Heteken belül újraindulhat a Kossuth-téri kordont tavaly februárban elbontó fideszes országgyűlési képviselők pere; az első tárgyalást akár még a nyári szünet előtt, vagy ősszel megtarthatják. A kordonbontók ellen indult szabálysértési ügyet tavaly júliusban felfüggesztették a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az Orbán Viktor és társai ellen rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárás azért…
márc. 1
6:03
A szélsőségesek támogatói is büntetőjogi következményekre számíthatnak (Népszava)
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok továbbra is mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák az olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak – jelentette ki Szilvásy György a szolgálatok ünnepnapján tegnap. Ugyanis akik házilag készített Molotov-koktélokkal kezdik, gyakran sokszorosan pusztító eszközökkel…
márc. 1
6:13
Nyilvános a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló megállapodás (Népszava)
Törvényi garanciát követel a Fidesz arra, hogy nem csökken 50 százalék alá a magyar részesedés a Déli Áramlat gázvezetékben. Az SZDSZ a Fidesszel egyeztetne egy Nabucco melletti határozati javaslatról, miközben a kabinet "felgyorsítja" az uniós gázvezetékről folyó egyeztetést. Eközben nyilvánosságra hozták a csütörtökön Moszkvában megkötött egyezményt, amelyről a Fidesz azt állította, titokban…
márc. 1
7:56
Népszavazás - a közvélemény-kutatási adatok a kampánycsendig nyilvánosságra hozhatók (Népszava)
Mivel az Alkotmánybíróság 2007 februárjában eltörölte a választások előtti közvélemény-kutatási adatok nyilvánosságra hozatalát tiltó törvényi rendelkezést, így egészen a választást megelőző napig nyilvánosságra lehet hozni ilyen felméréseket.
márc. 1
8:07
Népszavazás Döbröközön az óvodáért (Népszava)
Helyi népszavazást tartanak ma a Tolna megyei Döbröközön, ahol az óvoda bezárása miatt kezdeményeztek referendumot a szülők. Az úgynevezett Hegyi Óvoda megszüntetéséről először 2005-ben döntött a település önkormányzata, akkor az érintett harminc család egy közhasznú alapítvány támogatásával elérte, hogy további két tanévig működhetett az intézmény, majd tavaly ismét a bezárásáról határozott a…
márc. 1
8:09
MSZP-nagygyűlés a Millenáris parkban (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke lesz a fő szónoka a szocialista párt Új Magyarország és új polgárosodás című nagygyűlésének ma Budapesten, a Millenáris parkban. A rendezvényen a pártelnök mellett felszólal Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke és Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese is.
márc. 1
8:14
Sárosan a szakmai gyakorlaton (szon)
Nyíregyháza - Felháborító, amit a Lippai János Mezőgazdasági Szakközépiskolában művelnek gyakorlatukon a pedagógusok a diákokkal.
márc. 1
8:25
Megvan a fődíj nyertese! (szon)
Nyereményjátékunk pénteki nyertese egy Sungoo MP3 Player 9.01-t nyert. Gratulálunk!
márc. 1
8:44
Csőtörés a XXII. kerületben, két ház lakhatatlanná vált (ma.hu)
Csőtörés következtében két családi ház lakhatatlanná vált a Budapest XXII. kerületi (Budafok) Tóth József utcában szombatra virradóra, a családokat ki kellett költöztetni - közölte az MTI-vel a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ügyeletese.
márc. 1
8:47
Leradírozta a térképről ellenfeleit (szon)
Nyíregyháza - Kínáról írt esszét az OKTV második fordulójába bekerült Pálfy Mónika, aki a Szent Imre Katolikus Gimnázium 11. A osztályos diákja.
márc. 1
9:00
Az igenek várható győzelme nyomán a többség szerint Gyurcsánynak menni kellene (ma.hu)
Februárban, Orbán évértékelő beszéde után, a FIDESZ támogatói köre szignifikánsan tovább nőtt az elmúlt hónapokhoz képest is. Korábban a Gallup még soha nem mért még ilyen magas, 43%-os FIDESZ támogatottságot a teljes felnőtt lakosság körében. Ugyan csak a hibahatáron belül, de az MSZP is javította pozícióját és jelenleg 15% a támogatottsága a teljes populáció körében.
márc. 1
9:03
Már nem fizethetünk az 1 és 2 forintosokkal (boon)
Budapest - Péntek éjfélkor megszűnt az 1 és 2 forintosok forgalma. Március 1-től már csak beváltani lehet az érméket névértéken, a pénzintézetekben és postákon legalább fél évig, a Magyar Nemzeti Bankban 2013. március elsejéig.
márc. 1
9:11
Egy 50 év körüli nő összeégett holttestére bukkantak (ma.hu)
Egy összeégett női holttestet találtak a tűzoltók abban a melléképületben, amely szombaton kora reggel gyulladt ki Hercegszántón.
márc. 1
9:19
Olvasónk írja: Cimbalom helyet Yamahacsárdás (szon)
Láttam már olyan néptánccsoportot, mely magnóról előre felvett zenére táncolt, igaz meglehetősen zavartan. De hogy egy 8-10 fős énekes csoport, napjaink zenegépével kísérve énekeljen, ez nagyon meglepett.
márc. 1
9:27
Kigyulladt egy családi ház Dunakeszin, egy égési sérült van (ma.hu)
Tizenegy vízsugárral sikerült eloltani szombat hajnalban, 1 óra után azt a tüzet Dunakeszin, mely előző este lobbant lángra egy családi házban - tájékoztatta az MTI-t Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.
márc. 1
9:38
Felsőoktatás: a hallgatók elégedettek, az oktatók kevésbé (Infostart)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, többségük ezért is ellenzi a tandíj bevezetését - derül ki a Népszabadság megbízásából készült felmérésből. Lapszemle.
márc. 1
9:43
Csőtörés miatt költöztettek ki hét családot Budapesten (HVG)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el - közölte a katasztrófavédelem.
márc. 1
9:43
A volt miniszter kampányelőadására egy ember volt kíváncsi (ma.hu)
Kínos érdektelenségbe fulladt Magyar Bálint egyetemi kampánykörútja - értesült a Magyar Nemzet.
márc. 1
9:46
Tűzoltóautóba rohant egy műszaki mentőautó Somogyban (boon)
Sávoly - Súlyosan megsérült egy tűzoltó, amikor két tűzoltóautó rohant ergymásba Sávoly és Szőkedencs között a 7-es úton szombaton hajnalban. A tűzoltókat egy köztúi balesethez riasztották, mert egy autó a fának csapódott és a sofőr beszorult.
márc. 1
9:46
Őszintén a drogokról: ne„szúrjuk el”az életünket! (szon)
Nyíregyháza - Március 4-én, kedden 15 órától a nyíregyházi Drogambulancián dr. Erdélyi Ágnes pszichiáter főorvos „A kábítószer függőségről másként” címmel tart előadást. Lehetőség nyílik egyéni tanácsadásra is!
márc. 1
10:00
MSZP-nagygyűlés a Millenáris parkban (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke lesz a fő szónoka a szocialista párt Új Magyarország és új polgárosodás című nagygyűlésének ma Budapesten, a Millenáris parkban.
márc. 1
10:19
Túlélte a brutális kínzást, s most új gazdája van (boon)
Kállósemjén - Gazdára talált az a kutyus, akit egy kállósemjéni férfi baltával többször is megütött, levágta a lábujját. Az állat azóta több műtéten is átesett, sőt, már új gazdája is van.
márc. 1
10:27
Behajtási korlátozás: jobb lesz-e a fővárosi levegő? (Infostart)
Hatályba lépett a behajtási korlátozás Budapesten a 12 tonnásnál nagyobb tehergépjárművekre, amelyek mostantól csak néhány kijelölt tranzitútvonalon közlekedhetnek ingyenesen. A szigorítástól a városháza a levegőminőség javulását várja.
márc. 1
10:29
Túlélte a brutális kínzást, s most új gazdája van (szon)
Kállósemjén - Gazdára talált az a kutyus, akit egy kállósemjéni férfi baltával többször is megütött, levágta a lábujját. Az állat azóta több műtéten is átesett, sőt, már új gazdája is van.
márc. 1
10:49
Orbán: "A baloldal jövője a tét" (Infostart)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
10:51
Korábban is nyert a SZON-on játékunk győztese (szon)
Nyíregyháza - A nyíregyházi Bakó Zoltánnak jól kezdődik a március: ő nyerte ugyanis a SZON szülinapi játékának fődíját: egy Sungoo MP3 Player 9.01 lejátszót.
márc. 1
11:05
Medián: elégedett hallgatók, elégedetlen oktatók (HVG)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését - derül ki a Medián kutatásából, amelyet a cég a Népszabadság megbízásából készített, és a lap a szombati számában közölt.
márc. 1
11:09
Narancssárga lett a megye (szon)
Csendesen telt az éjszaka. Az erősödő szél miatt azonban készültségben vannak a tűzoltók a nap folyamán.
márc. 1
11:14
Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni (Népszava)
Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni a március 9-ei népszavazáson, hanem azért, hogy színvonalasabb, versenyképesebb legyen az egészségügy - mondta az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió szombati Nap-kelte című műsorában, hozzátéve, az sem árt sokat, aki nem megy el szavazni.
márc. 1
11:16
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával (ma.hu)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését - derül ki a Medián kutatásából, amelyet a cég a Népszabadság megbízásából készített, és a lap a szombati számában közölt.
márc. 1
11:16
Újra vízum nélkül mehetünk Kanadába (HVG)
Kanada mától eltörli a vízumkényszert a magyar állampolgárok részére - értesült a Népszabadság.
márc. 1
11:21
Házfalnak ütközött egy sportkocsi Óbudán (HVG)
Házfalnak ütközött egy sportkocsi Óbudán, az autóban ülő fiatalembert a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba szombat reggel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 1
11:25
Küldjön képet! (szon)
Néhány nappal ezelőtt még 18 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, ma hajnalra viszont viharos széllel visszatért a hideg idő.
márc. 1
11:27
Orbán Viktor nem számol a népszavazás sikertelenségével (ma.hu)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:29
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben (ma.hu)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
márc. 1
11:30
Van egy képe? (boon)
Néhány nappal ezelőtt még 18 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, ma hajnalra viszont viharos széllel visszatért a hideg idő.
márc. 1
11:31
Záporra, zivatarra, jégesőse és 120 km/órás széllökésekre kell számítani (ma.hu)
Egy erős hidegfront robog át hazánk felett. Az ország nagy részén kiadós esőzést és viharos, 90-100 km/órás szelet okozva.
márc. 1
11:36
Orbán Viktor nem számol a népszavazás sikertelenségével (Népszava)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:36
Van egy képe? (szon)
Néhány nappal ezelőtt még 18 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, ma hajnalra viszont viharos széllel visszatért a hideg idő.
márc. 1
11:37
Jön a vihar: három régióban és Budapesten piros riasztás van érvényben (Infostart)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északkeleti régióira a következő órákra. A legmagasabb fokozatú riasztás az emberi életeket is fenyegető időjárási jelenségek előfordulásának lehetőségét jelzi.
márc. 1
11:47
Csőtörés miatt költöztetnek ki hét családot (boon)
Hét család vált átmenetileg hajléktalanná szombaton hajnalban egy csőtörés miatt a főváros XXII. kerületében.
márc. 1
11:49
Nyomozásba kezdett Muki édesanyja - Bors (boon)
Fordulatot hozhat a magyarcsanádi diáklány meggyilkolásáért elítélt fiú ügyében édesanyja magánnyomozása.
márc. 1
11:58
Vízum nélkül Kanadába! (boon)
Kanada a vízumkényszer eltörlésére készül a magyar állampolárok esetében, értesültünk megbízható diplomáciai forrásból. A kanadai döntést várhatóan szombaton jelentik be.
márc. 1
11:59
Juhász Ferenc: a távolmaradás sem árt (ma.hu)
Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni a március 9-ei népszavazáson, hanem azért, hogy színvonalasabb, versenyképesebb legyen az egészségügy - mondta az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió szombati Nap-kelte című műsorában, hozzátéve, az sem árt sokat, aki nem megy el szavazni.
márc. 1
12:05
Tomboló vihar érkezik a fővárosba (HVG)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északnyugati régióira a következő órákra. A legmagasabb fokozatú riasztás az emberi életeket is fenyegető időjárási jelenségek jelzésére szolgál.
márc. 1
12:14
VIHAR - Már narancsszínű riasztás az ország egy részén (boon)
Narancsszínű, azaz majdnem a legmagasabb riasztási fokozatot adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati, észak-nyugati területeire a várható szélvihar miatt.
márc. 1
12:15
Juhász Ferenc: Elég, Orbán Viktor! (ma.hu)
Juhász Ferenc szerint a népszavazás nem a tandíjról, a vizitdíjról vagy a kórházi napidíjról szól, hanem az emberek személyes jövőjéről. Az MSZP kampánykoordinátora a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén úgy fogalmazott.

Keresés