2008. március 16. vasárnap

márc. 16
0:30
Szervezett csoportok már nincsenek az utcán (Alternatív Energia)
Az operatív törzs este 11 óra után berekesztette működését, mert meghallgatva az egyes szervezetek jelentését, már nem volt indokolt, hogy a testület tovább folytassa munkáját- közölte Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-vel szombaton.
márc. 16
0:35
A József körút egy szakaszát lezárták az üvegtörmelékek miatt (Alternatív Energia)
Lezárták a József körút Corvin köz és Baross utca közötti, a Blaha Lujza tér felé tartó szakaszát a szombat esti rendbontások miatt ott maradt üvegtörmelékek miatt - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A rendőrség az útszakasz takarításának idejére nem engedi a forgalmat a körútnak erre a részére.
márc. 16
0:40
Megszüntették a rendbontást a rendőrök a fővárosban (Alternatív Energia)
Megszüntették szombat késő estére a rendbontást rendőrök a fővárosban; az MTI tudósítója a Rákóczi térről azt jelentette: három, rendőrökkel teli autóbusz és hat-nyolc ugyancsak rendőröket szállító teherautó vonult el a helyszínről. A környék felgyújtott kukákkal, kitört jelzőtáblákkal, összetört üvegekkel és szétdobált sörösdobozokkal van tele. A Rákóczi téren még maradt néhány rendőr, akik…
márc. 16
0:46
A BRFK 21 embert állított elő (Alternatív Energia)
Újabb embereket állított elő a rendőrség a fővárosi rendbontások során, így már 21-re emelkedett a nap folyamán előállítottak száma - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este. Tafferner Éva hozzátette: a nagyobb csoportokból kisebbekbe verődtek a rendbontók, és szétszéledtek az Üllői út mentén a kisebb mellékutcákban, ahol folyamatosak a rendőri…
márc. 16
0:52
A mentők három rendőrt láttak el (Alternatív Energia)
Három rendőrt vizsgáltak meg a mentők az esti rendbontás során, de egyiküket sem kellett kórházba szállítani - mondta el az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál az MTI-nek vasárnap este tíz óra után. Rendbontókhoz még nem hívták a mentőket - tette hozzá. Juhász Gábor, az operatív törzs irányítója korábban elmondta, a nap folyamán a Március 15. téren két rendőr megsérült, egyiküknek a…
márc. 16
6:05
Az ünnepi beszédektől a rendbontásig - ez történt március 15-én (Infostart)
A reformkor tartalmát és a mának szóló tanulságait elemezték szombaton a szónokok a nemzeti ünnep alkalmából rendezett megemlékezéseken, amelyeket incidensek követtek Budapesten.
márc. 16
8:11
Huszonnégy embert állítottak elő a fővárosban (Alternatív Energia)
Huszonnégy embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban a március 15-ei rendezvények, illetve az esti zavargások helyszíneiről - derül ki a rendőrség honlapján vasárnap, nem sokkal fél egy előtt közzétett adatokból. Kilenc embert a szombat esti rendbontások miatt, garázda magatartásuk miatt állítottak elő.
márc. 16
8:33
Hétfőn lejár a mesterképzések jelentkezési határideje (Alternatív Energia)
Hétfőn éjfélkor jár le a mesterképzések jelentkezési határideje a felsőoktatásban; a diákok eddig az időpontig összesen 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül választhatnak.
márc. 16
10:16
Összesen 24 embert állított elő a rendőrség (Infostart)
Összesen 24 embert állított elő a rendőrség a március 15-i ünnepi rendezvények helyszíneiről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: több esetben a közbiztonságra veszélyes eszközöket foglaltak le az állami ünnepségek helyszínein.
márc. 16
10:58
Vizsgálat a csapatszállító buszban alvó rendőrök ügyében (Alternatív Energia)
Azonnali, soron kívüli vizsgálatot rendelt el Tóth Gábor dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya - egy tévéfelvétel szerint - a csapaszállító buszban alvó rendőrök ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap.
márc. 16
11:59
Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett egy fideszes politikus (Infostart)
Különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője.
márc. 16
12:00
A Fidesz egyik képviselője Veres Jánost vette célba (Alternatív Energia)
Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője; ezt maga a politikus közölte.
márc. 16
12:06
Átdolgozná "provokátortörvényét" Rogán Antal (Alternatív Energia)
Átdolgozná a provokátorok elleni fellépésről szóló törvényjavaslatát Rogán Antal. A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy emberi jogi szervezetekkel, alkotmányjogi szakértőkkel és a parlamenti pártokkal is egyeztetne.
márc. 16
13:01
Rogán kész enyhíteni (Infostart)
Több ponton enyhítené a rendezvényeket megzavarók elleni fellépésről szóló javaslatát a főváros V. kerületének polgármestere.
márc. 16
14:15
"Március 15-e nosztalgiát jelent egy valaha létezett nemzeti egység iránt" (Infostart)
Az 1848-as forradalom sajátossága az volt, hogy először és utoljára teremtődött meg az a nemzeti egység, amely megteremthette volna a polgári Magyarországot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kulin Ferenc irodalomtörténész.
márc. 16
16:07
Az 1848-1849-es szabadságharc zsidó hőseire emlékeztek (Alternatív Energia)
Koszorúzást és katonai tiszteletadás melletti megemlékezést tartottak az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc zsidó hőseit méltatva Budapesten a Dohány utcai zsinagóga előtt vasárnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság szervezésében.
márc. 16
16:45
A szabadságharc zsidó hőseire emlékeztek (Infostart)
Budapesten katonai tiszteletadás mellett emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc zsidó hőseiről.
márc. 16
17:35
Dzsudzsákék döntetlenje a magyar rangadón (Infostart)
A Dzsudzsák Balázzsal felálló, listavezető PSV Eindhoven a Roda otthonában 1-1-es döntetlent játszott a holland labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.
márc. 16
19:14
Hazaengedték a szombaton előállítottakat (Alternatív Energia)
A szombat este előállított huszonnégy emberből már mindenkit hazaengedtek a rendőrök - közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.
márc. 16
19:16
Valamennyi előállítottat hazaengedték - a nap hírei (Infostart)
Mind a 24, szombaton előállított embert hazaengedték a hatóságok. Budapesten megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc zsidó hőseiről. Kínában Tibet után más tartományokra is átterjedtek a zavargások. A nap legfontosabb hírei március 16-án.

Keresés