2008. február 29. péntek

febr. 29
5:09
Középiskolák: egy mutató nem mutató (Infostart)
Nem lehet egyetlen mutató alapján rangsorolni az oktatási intézményeket - véli Neuwirth Gábor oktatáskutató. Szerinte a középiskolák értékelése esetén fontosak az érettségi eredmények, a nyelvvizsgák száma, a versenyeken való részvétel aránya is. Felsőfokú intézmények esetén figyelni kell a tanárok tudományos fokozatát és publikációik számát is.
febr. 29
7:18
Gémesi: "Kivérzett a rendszer" (Infostart)
Az önkormányzatok nem tudják pótolni a háziorvosok kieső bevételeit, ha megszűnik a vizitdíj - mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Gémesi György szerint a népszavazási kérdések a két nagy párt közötti háborút jelképezik, nem az igazán fontos dolgokról szólnak. Gödöllő polgármestere arról is beszélt, hogy az Az elmúlt másfél évben kétszer annyi…
febr. 29
7:35
Büntetik az egyetemek a túl jól tanuló diákokat (Infostart)
Egyetemi hallgatók szerint az intézmények akár 120 ezer forintot is kérhetnek tőlük azért, mert az előírtnál több vizsgát teljesítettek. Az egyetemek egy érvényes kormányrendelet értelmében jogszerűen járnak el.
febr. 29
8:01
Veszedelmesek a maszatoló új jakobinusok (168 Óra Online)
A hazai jobboldal retorikája hasonlóságot mutat a harmincas évek Franciaországának fehér jakobinus ideológiájával - állítja Ludassy Mária filozófus. [Dátum: 2008. 02. 29. 10:37]
febr. 29
8:03
Sokat kockáztat, aki vakon bízik (Infostart)
Több tízezer hazai kisbefektető figyeli aggódva a tőzsdei árfolyamokat ezekben a napokban. Az elmúlt hetek tőzsdei zuhanása ugyanis rávilágított a sanghaji árfolyamok kiszámíthatatlanságára.
febr. 29
9:11
Lap, szem, le (Metropol)
Új rendőrpalota felépítését tervezi az ORFK a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán, szimpátiatüntetést szerveznek Gyurcsány Ferenc mellett, Surányi György a magyar kormány hivatalos jelöltje az EBRD elnöki posztjára, Zsanett pótmagánvádat indít. Olvassa el nálunk, hogy mit írnak a mai lapok!
febr. 29
9:15
Gyurcsány mellett tüntetnek (Napi)
febr. 29
9:31
Orbán Viktor: az MSZP összeugrasztja az embereket (Napi)
febr. 29
10:01
Kórházprivatizáció-ellenes tüntetés és útlezárás Egerben (Metropol)
Az Egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntettek pénteken mintegy 200-an Egerben a megyeháza előtt.
febr. 29
10:10
Tüntetés Egerben a kórház privatizációja ellen (Infostart)
Az egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntetett mintegy 200 ember a megyeháza előtt. A megyei önkormányzat pénteken dönt az intézmény privatizációjáról.
febr. 29
10:42
Reformok: most már van idő egyeztetésre (Infostart)
Civil és szakmai szervezetek számára tart közmeghallgatásokat a kabinet a következő fél év kormányzati feladatairól - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő, miután a miniszterelnök találkozott a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanács soros elnökségével.
febr. 29
11:17
Botrány Egerben: dulakodás az önkormányzat ülésén (Infostart)
Botrányos körülmények között kezdődött meg a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie.
febr. 29
11:45
A kormány áprilisban dönt a tulajdonosi programról (Infostart)
A kormány áprilisban hozza meg végső döntését az új tulajdonosi programról, majd a lakosság széleskörű tájékoztatása, és a szükséges jogszabály módosítások után az év végén, vagy 2009 elején elindulhat a program - mondta a program miniszterelnöki megbízottja.
febr. 29
11:50
Fidesz: Gyurcsány elérte a "cinizmus felső fokát" (Infostart)
Jogi garanciát tart szükségesnek a Fidesz, hogy a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megvalósítására alakuló orosz-magyar társaságban a Gazprom ne juthasson irányító befolyáshoz. A párt külügyi kabinetjének vezetője szerint a miniszterelnök elérte a "cinizmus felső fokát".
febr. 29
11:51
Rendzavarással kezdődött a Heves Megyei Közgyűlés ülése (Metropol)
Dulakodás tört ki a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie. Előzőleg mintegy tíz-húsz ember próbálta megzavarni a köztestület munkáját, a hangoskodókat biztonságiak, illetve rendőrök akarták kivezetni.
febr. 29
12:24
Új szerepet szánnak Buda tüskés disznajának (168 Óra Online)
Több mint 4 milliárd forintot költöttek rá, mégsem történt érdemi változás a hosszú évek óta üresen álló lágymányosi sportcsarnokkal. [Dátum: 2008. 02. 29. 10:37]
febr. 29
12:29
Nem tárgyalnak a befuccsolt kormánynegyed területének sorsáról (Infostart)
Egy hónapja megrekedtek a tárgyalások a kormány és a főváros között a tervezett kormánynegyed területének hasznosításáról, holott a kormány képviselője kijelentette: együtt akarnak gondolkodni a telek sorsáról az önkormányzattal.
febr. 29
12:57
Továbbra sem közeledik a MÁV és a VDSZSZ álláspontja (Infostart)
Az újabb egyeztetésen sem közeledtek az álláspontok a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között; a tárgyalást egy hét múlva folytatják Herczog László közvetítő bevonásával.
febr. 29
12:59
Nyilvános a március 15-i demonstrációk szervezőinek listája (Infostart)
Internetes oldalán nyilvánosságra hozza a rendőrség a március 15-ei nemzeti ünnep idejére bejelentett demonstrációk szervezőinek nevét. Az eddigi információk szerint március 14-én és 15-én országszerte mintegy 1300 helyszínen tartanak megemlékezéseket.
febr. 29
13:02
Alkotmányellenes, hogy nincsen törvényes szövege a polgármesteri eskünek (Infostart)
Alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság, hogy nincs törvényben szabályozva a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek esküjének szövege. A testület ezért arra kérte az Országgyűlést, hogy június 30-ig pótolja a hiányosságot.
febr. 29
13:09
Az ORFK nyilvánosságra hozza a demonstrációk szervezőinek nevét (Metropol)
A rendőrség internetes honlapján nyilvánosságra fogja hozni, ki a szervezője a március 15-i ünnephez kapcsolódóan bejelentett demonstrációknak - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány pénteken, egy budapesti sajtóbeszélgetésen.
febr. 29
13:36
Érmebevonás: szombattól mateklecke mindenkinek (Infostart)
Összesen 67 millió darab egy- és kétforintos érme áramlott vissza eddig a Magyar Nemzeti Bankba - olvasható az intézmény honlapján. A március elsejétől bevont érméket sokan már beváltották, vagy eladományozták. Szombattól a készpénzes vásárlások végösszegét kerekíteni fogják a pénztárosok.
febr. 29
14:00
Orkánerejű szél várható a hétvégén (Metropol)
Az előrejelzések szerint a hétvégére hazánkban országszerte viharos, helyenként orkán erejű szél várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki közleményéből. Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton viharciklon vonul át az ország területén. A reggeli óráktól a délnyugati szél országszerte sokfelé viharossá, óránként 60-90 kilométeres sebességűre fokozódik.
febr. 29
14:31
A HospInvest üzemeltetheti a Heves megyei kórházat (Infostart)
A HospInvest Zrt. pályázatát nyilvánította az egri Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiirt pályázat nyertesévé a Heves megyei önkormányzat.
febr. 29
14:43
Folytatódhat a fideszes képviselők szabálysértési ügye (Infostart)
Folytatódhat a kordonbontó fideszes országgyűlési képviselők szabálysértési ügye a bíróságon, miután jogerős határozat született egy, a Kossuth téri kordon jogszerűségét vizsgáló közigazgatási eljárásban - közölte a Fővárosi Bíróság.
febr. 29
14:49
Hétvégén szélvihar, keddtől lehűlés érkezik (Infostart)
Rendkívül szeles és viharos lesz a hétvége időjárása - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Gyúró György hozzátette: mindeközben az ország szinte összes régiójában lesznek záporok, zivatarok.
febr. 29
15:24
Nem számít szélsőséges megnyilvánulásra a nemzetbiztonsági szolgálat (Metropol)
Nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-ei népszavazás napján sem pedig a március 15-ei nemzeti ünnepen a nemzetbiztonsági szolgálat - mondta az MTI kérdésére Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napján tartott pénteki budapesti ünnepséget követően.
febr. 29
16:12
Szilvásy elégedett a nemzetbiztonsági szolgálatokkal (Infostart)
Elégedett a nemzetbiztonsági szolgálatok munkájával a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter. Szilvásy György ugyanakkor nem nyilatkozott a szocialista képviselők elleni Molotov-koktélos támadásokról.
febr. 29
17:03
Megállapodtak a betegszállítás finanszírozásáról (Infostart)
Megállapodott a betegszállítás finanszírozásáról az Egyészségügyi Minisztérium és a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete.
febr. 29
17:20
Új támogatási rendszer az energiatakarékosság elősegítésére (Infostart)
Akár 7-8 százalékkal is csökkenhetne az üveghatású gázok kibocsátása a lakosság hatékonyabb energiafelhasználásával - derült ki a környezetvédelmi tárca által megrendelt tanulmányból. A minisztérium osztályvezetője az InfoRádióban azt mondta: elsősorban az épületek szigetelésével lehet jelentős megtakarítást elérni.
febr. 29
19:01
6,7 milliárdért épít új központot a rendőrség (Infostart)
Új rendőrségi épület felépítését tervezi az Országos Rendőr-főkapitányság, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata kapna helyet. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs vezetője elmondta, az épület 6,7 milliárd forintba kerülne.
febr. 29
19:18
Több gyógyszer ára csökken - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Holnaptól 36 gyógyszer termelői ára csökken; 11 esetben a térítési díj több mint 10 százalékkal lesz kevesebb. Az Egészségügyi Minisztérium közlése szerint a patikaszerek között vérnyomáscsökkentők és antibiotikumok is vannak.
febr. 29
19:56
Új budai városközpont jöhet létre a Hegyvidéken (Infostart)
Új budai városközpont jöhet létre a Hegyvidéken. A következő években a Királyhágó tér - Ugocsa utca - Márvány utca útvonalat, 2010 után pedig a Böszörményi utcát alakítja sétálóutcává az önkormányzat brüsszeli segítséggel. Pokorni Zoltán polgármester az InfoRádió Eurokassza című műsorának elmondta, hogy szintén uniós forrásból szélgenerátorokat, napkollektorokat építenek be a XII. kerületi Tamási…
febr. 29
21:21
Gallup: óriási többségben az igenek (Infostart)
A Gallup felmérése szerint, ha most lenne a népszavazás, akkor az érvényes és eredményes lenne. A tandíj eltörlésére az emberek 75, a vizitdíj és a kórházi napidíj megszüntetését 76-78 százalékára szavazna igennel. Az emberek többsége véli úgy, hogy az igenek sikere esetén a kormányfőnek távoznia kellene, de ez nem fog megtörténni. A Fidesz támogatottsága 43, míg az MSZP-é 15 százalékos a teljes…

Keresés