2008. február 29. péntek

febr. 29
0:31
Különös halál Felsőszentmártonban (boon)
Felsőszentmárton - Nyomozást indított a rendőrség egy felsőszentmártoni férfi halálnak ügyében, akit szemtanúk szerint egy rendőr és egy másik ember vert meg a kocsmában.
febr. 29
5:09
Középiskolák: egy mutató nem mutató (Infostart)
Nem lehet egyetlen mutató alapján rangsorolni az oktatási intézményeket - véli Neuwirth Gábor oktatáskutató. Szerinte a középiskolák értékelése esetén fontosak az érettségi eredmények, a nyelvvizsgák száma, a versenyeken való részvétel aránya is. Felsőfokú intézmények esetén figyelni kell a tanárok tudományos fokozatát és publikációik számát is.
febr. 29
5:16
Magyar-orosz megállapodást írtak alá, Orbán puccsról beszél (Népszava)
Hétszáz millió euróba kerül Magyarországnak a Déli Áramlat gázvezeték megépítése, amire tegnap szerződött a moszkvai Kremlben az orosz és a magyar kormány. 2013. után az éves gázfogyasztás kétharmadával egyező mennyiség haladhat át a vezetéken. Miközben az Európai Parlament szocialistái támogatják a tervet, a Fidesz elnöke, Orbán Viktor a parlament és az ország elleni puccsnak nevezte a szerződés…
febr. 29
5:27
Az államfő nem érez feszültséget közte és az Országgyűlés pártjai között (Népszava)
Sólyom László államfő nem változtat az ombudsman-jelölés módszerén, és továbbra sem egyeztet a parlamenti pártokkal a jelölés előtt. A frakcióvezetőkkel tartott megbeszélését azonban eredményesnek és megnyugtatónak értékelte. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy értékelte, hogy bár az álláspontok nem közeledtek, de világosabbá váltak. Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető közölte, nyitottak…
febr. 29
5:44
A Medián és a Tárki adatai alapján mindhárom kérdésben eredményes lehet a népszavazás (Népszava)
Három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a referendum esetleges sikere a kormány bukását eredményezheti - írta a Medián. Felmérésük szerint jelenleg a lakosság 46 százaléka mondja magát biztos résztvevőnek, ám ennél kevesebben járulnak majd az urnákhoz. Ennek ellenére a referendum várhatóan mindhárom…
febr. 29
5:49
Választási csalással vádolják a Fideszt (Népszava)
Választási csalással vádolt egy fideszes képviselőt egykori kampánystábjának tagja az egyik nyíregyházi városi televízió felvételén. Állítása szerint ő azonos azzal a férfival, akit 2002-ben egy nyírbogáti választási csalás miatt elítélt a bíróság, mivel Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő nevében élemiszercsomagokat osztogatott a romáknak. Az ügy azért érdekes, mert nemrégiben…
febr. 29
5:55
Drágult a távhő, pedig nem nőtt a díja (Népszava)
Megérkeztek a napokban a januári távhőszámlák a fogyasztókhoz, akik arról panaszkodnak, hogy egy átlagos lakótelepi lakás esetében 40-50 ezer forintot is ki kell akár fizetniük - jelentette ki lapunknak Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő, aki felkérte parlamenti frakcióját, hogy vizsgálja meg a kérdést. A politikus emlékeztetett: bár számos ígéret elhangzott a távhődíjak mérséklése…
febr. 29
6:33
Van aki Gyurcsány mellett tüntet (Népszava)
Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatünetést szerveznek a balodal szimpatizánsai szombatra a budapesti Szent István Parkba. A tünetéssel Gyurcsány és a kormány programja mellett, a gyűlöletbeszéd ellen akarnak demostrálni- derül ki az MSZP-hez közelálló kapcsolat.hu honlapon körbeküldött e-mailből. A szervezők idén január 19-re már meghirdettek egy hasonló demostrációt, ám azt "elhalasztották",…
febr. 29
6:50
Postánkból: Füstölgő egészség (szon)
Az a gond, hogy az itt „termelt” melléktermék, lehet, hogy száz méterre, vagy esetleg még távolabb lecsapódva fogja károsítani a mit sem sejtő „magyart”, annak gyermekét, vagy unokáját.
febr. 29
6:50
Postánkból: Füstölgő egészség (boon)
Az a gond, hogy az itt „termelt” melléktermék, lehet, hogy száz méterre, vagy esetleg még távolabb lecsapódva fogja károsítani a mit sem sejtő „magyart”, annak gyermekét, vagy unokáját.
febr. 29
6:52
Tetőtűz a Kökény utcában (szon)
Nyíregyháza - Teljes terjedelmében égő tetőről kaptak riasztást a tűzoltók csütörtök este Nyíregyházán, a Kökény utcában, szerencsére kiderült a baj kisebb.
febr. 29
7:06
Ráharapott az APEH a német adócsalásra (boon)
Csütörtök délután megkereste az APEH a német adóhatóságot az adóelkerülés érdekében liechtensteini bankokba mentett vagyonok ügyében - tudta meg az origo.
febr. 29
7:11
Tanuljon szexelni a pornósztároktól! (szon)
Senki nem vitatja, hogy a pornósztárok csak szerepet játszanak a fimvásznon, viszont azt el kell ismerni: a férfiak többsége a hozzájuk hasonló, nyitott vadmacskát szeretne látni otthon, a hitvesi ágyban.
febr. 29
7:18
Gémesi: "Kivérzett a rendszer" (Infostart)
Az önkormányzatok nem tudják pótolni a háziorvosok kieső bevételeit, ha megszűnik a vizitdíj - mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Gémesi György szerint a népszavazási kérdések a két nagy párt közötti háborút jelképezik, nem az igazán fontos dolgokról szólnak. Gödöllő polgármestere arról is beszélt, hogy az Az elmúlt másfél évben kétszer annyi…
febr. 29
7:33
Új rendőrpalota hétmilliárdért (Népszava)
Új rendőrpalota felépítését tervezi az ORFK a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán - írta a Magyar Nemzet pénteken. A napilap információi szerint az új, több szintes épületbe költöztetnék át a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata (RSZVSZ) munkatársait. Az NNI központja jelenleg az Aradi utcában, az RSZVSZ-é pedig az Ó utcában van. A két impozáns, terézvárosi…
febr. 29
7:35
Büntetik az egyetemek a túl jól tanuló diákokat (Infostart)
Egyetemi hallgatók szerint az intézmények akár 120 ezer forintot is kérhetnek tőlük azért, mert az előírtnál több vizsgát teljesítettek. Az egyetemek egy érvényes kormányrendelet értelmében jogszerűen járnak el.
febr. 29
8:01
Veszedelmesek a maszatoló új jakobinusok (168 Óra Online)
A hazai jobboldal retorikája hasonlóságot mutat a harmincas évek Franciaországának fehér jakobinus ideológiájával - állítja Ludassy Mária filozófus. [Dátum: 2008. 02. 29. 10:37]
febr. 29
8:03
Sokat kockáztat, aki vakon bízik (Infostart)
Több tízezer hazai kisbefektető figyeli aggódva a tőzsdei árfolyamokat ezekben a napokban. Az elmúlt hetek tőzsdei zuhanása ugyanis rávilágított a sanghaji árfolyamok kiszámíthatatlanságára.
febr. 29
8:07
Csipkerózsika felébredt (szon)
Amikor rosszul lettél, nagyon megrémültem. Sosem voltál beteg, és nem jelezte semmi, hogy nincs rendben az egészséged. Pár napig kúráltad a nem létező náthádat, de orvost látni sem akartál. Pók Viktória jegyzete.
febr. 29
8:33
A sikeres vizsgákért többletet kell fizetnie a diákoknak? (HVG)
Akár 100-120 ezer forintot is kérhetnek a diákoktól az egyetemek azért, mert a hallgató több vizsgát teljesített, mint amennyi elő van írva; ha a fiatalok nem fizetik ki a szorgalmukért kirótt sarcot, nem kapják meg a diplomájukat - írta a pénteki Magyar Nemzet.
febr. 29
8:44
Elsodorták a kerékpárost Nyírgelsén (szon)
Viszonylag nyugalmas éjszakát tudhatnak maguk mögött az ügyeletek.
febr. 29
8:49
Március 9-ig biztosan járnak a vonatok (orientpress)
A népszavazásig nem lesz vasutassztrájk – közölte csütörtökön a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete.
febr. 29
8:55
Bangladesi és pakisztáni menekültek érkeztek (szon)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Barabási Határrendészeti Kirendeltségének járőrei február 28-án reggel Tiszakerecseny községben fogtak el három bangladesi és három pakisztáni állampolgárt.
febr. 29
8:57
Pénteken egyeztetnek a betegszállítók az egészségügyi tárcával (boon)
Pénteken egyeztetnek a betegszállítók az egészségügyi tárcával a betegszállítást érintő pénzügyi kérdésekről, így a kilométerpénzről is.
febr. 29
9:10
Eltusolnák az SZDSZ elnökválasztási botrányát? - Lapszemle (orientpress)
A jövő hét elejére, de akár már most hét végén lezárulhat az a belső vizsgálat, amely az SZDSZ elnökválasztási csalásának körülményeit hivatott felderíteni – értesült a Magyar Nemzet. Közben a Népszabadság arról ír, hogy E. Zsanett pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre csütörtökön. A lány továbbra is kitart amellett, hogy megerőszakolták.
febr. 29
9:15
Gyurcsány mellett tüntetnek (Napi)
febr. 29
9:26
Veres: döntsék el a nézők, hogy Orbán kijelentése tudatlanságból vagy rosszindulatból fakad (ma.hu)
Veres a valóságtól mélységesen elrugaszkodónak nevezte Orbán Viktor kijelentését, amely szerint a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen azzal, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távú szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben.
febr. 29
9:27
Hétmilliárdért épül az új rendőrpalota (HVG)
Új rendőrpalota felépítését tervezi az ORFK a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán - írta a Magyar Nemzet pénteken.
febr. 29
9:31
Orbán Viktor: az MSZP összeugrasztja az embereket (Napi)
febr. 29
10:01
„Merénylet” a vásárosnaményi gyurgyalagtelepen (szon)
Vásárosnamény - A színpompás madár már negyedszázada fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 ezer forint, a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján. Azt egyelőre nem tudni, szándékos vagy véletlen a károkozás.
febr. 29
10:10
Tüntetés Egerben a kórház privatizációja ellen (Infostart)
Az egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntetett mintegy 200 ember a megyeháza előtt. A megyei önkormányzat pénteken dönt az intézmény privatizációjáról.
febr. 29
10:10
Káosz Egerben - kétszázan tüntetnek a kórházprivatizáció ellen (ma.hu)
Az Egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntettek pénteken mintegy 200-an Egerben a megyeháza előtt. A demonstrációt abból az alkalomból rendezte több civil szervezet, hogy a megyegyűlés pénteki ülésén dönt a kórház vagyonkezelésére kiírt pályázatról.
febr. 29
10:12
A kisvárdai Szilárd szombaton újra színpadon (szon)
A szakmai zsűrinek nemigen tetszett a látott produkció, a férfi versenyzők küzül az utolsó helyre tette a 18 éves fiatalembert, a közönség azonban a szavazataival segített Szilárdnak.
febr. 29
10:42
Reformok: most már van idő egyeztetésre (Infostart)
Civil és szakmai szervezetek számára tart közmeghallgatásokat a kabinet a következő fél év kormányzati feladatairól - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő, miután a miniszterelnök találkozott a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanács soros elnökségével.
febr. 29
10:57
A rabló csavarhúzóval fenyegette az idős nénit (szon)
Csütörtökre virradó éjszaka Hodászon betörtek egy 68 éves nő házába. A zajra felriadó asszonyt az arcát kapucnival eltakaró tettes többször a falnak lökte és kezében csavarhúzót tartva megöléssel fenyegette, ha nem kap pénzt.
febr. 29
11:08
A zsebes a nyíregyházi hetes buszon lopott (szon)
Nyíregyháza - A nyíregyházán közlekedő 7-es buszon egy középiskolás lány külső kabátzsebéből lopták el 130.000 Ft értékű mobiltelefonját. Az ismeretlen tettes után nyomozás indult.
febr. 29
11:10
Lábtörlőket lopott a nyíregyházi társasház elől (szon)
Nyíregyháza - Egy társasház előtt a vasból készült lábtörlő rácsokat törte ki és szedte össze egy férfi csütörtök este. Egy közelben lakó észrevette, értesítette a rendőrséget, a kerékpárral távozó tolvajt pedig visszakísérte a helyszínre.
febr. 29
11:12
Autó nincs, a hitel megmaradt! (szon)
Kisvárda - Jelentős értékre elkövetett csalás miatt ismeretlen tettes után indított nyomozást a Kisvárdai Rendőrkapitányság. A feljelentés szerint egy fiatalember el akarta adni részletre vásárolt autóját.
febr. 29
11:14
Sorozatbetörök portyáztak Kemecsén (szon)
Kemecse - Csütörtökre virradóan két presszóba és egy fodrászatba törtek be Kemecsén. Az utóbbi helyről nem vittek el semmit, a kocsmákban viszont kifeszítették a játék-automatákat és elvitték belőlük a pénzt.
febr. 29
11:17
Botrány Egerben: dulakodás az önkormányzat ülésén (Infostart)
Botrányos körülmények között kezdődött meg a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie.
febr. 29
11:19
Eltűnt nőt keres a rendőrség (szon)
Nyírbátor - A Nyírbátori Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat a 28 éves Horváthné Kubik Krisztina Brigitta eltűnése ügyében. Aki tud róla, értesítse a rendőrséget.
febr. 29
11:28
Nyomdafestéket nem tűrő hangoskodás a a Heves Megyei Közgyűlés ülésén (ma.hu)
Botrányos körülmények között kezdődött meg a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie.
febr. 29
11:36
Gucci-cigányok - Romák a nyugat-európai sajtóban (C-Press)
A magyarországi sajtó viszonylag bõ terjedelemben foglalkozik a hazai cigányság sorsával, a velük kapcsolatos problémákkal. Nyugat- Európában, mint a híradásokból...
febr. 29
11:38
Az OCÖ elítéli a romák félrevezetését (C-Press)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elítél minden olyan közszereplõt, akik politikai érdekbõl kihasználja és félrevezeti a magyarországi roma társadalom tagjait...
febr. 29
11:40
70 ezret kap naponta az MSZP-s tanácsadó (C-Press)
Évi 7,2 millió forintért alkalmazza tanácsadóként a Miniszterelnöki Hivatal Barabás Jánost, az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagját. A volt párttitkárnak...
febr. 29
11:42
Egy kortárs roma múzeum létrehozása lerombolhatja az elõítéleteket (C-Press)
Itt az ideje egy roma kortárs mûvészeti múzeum létrehozásának - állítják roma értelmiségiek. És annak is itt az ideje, hogy...
febr. 29
11:44
Semjén: Nem csak a háromszáz forintokról van szó (C-Press)
Március 9-én a népszavazáson a magyar nemzet a jövõjérõl szavaz, és megmutathatja, hogy nem hagyja magát jogaitól megfosztani és kifosztani...
febr. 29
11:45
A kormány áprilisban dönt a tulajdonosi programról (Infostart)
A kormány áprilisban hozza meg végső döntését az új tulajdonosi programról, majd a lakosság széleskörű tájékoztatása, és a szükséges jogszabály módosítások után az év végén, vagy 2009 elején elindulhat a program - mondta a program miniszterelnöki megbízottja.
febr. 29
11:45
Nyomdafestéket nem tűrő hangoskodás és dulakodás a közgyűlésben (ma.hu)
Dulakodás tört ki a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie. Előzőleg mintegy tíz-húsz ember próbálta megzavarni a köztestület munkáját, a hangoskodókat biztonságiak, illetve rendőrök akarták kivezetni.
febr. 29
11:47
Brutális támadás: megkéselte nagymamáját a férfi (ma.hu)
Majdnem megölte a nagymamáját egy gyomaendrődi férfi - közölte az MTI-vel a rendőrség pénteken. A 35 éves fiatalember gyomaendrődi otthonában többször is megszúrta nagymamáját, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők a békéscsabai kórházba.

Keresés